Akhbar hidraulik

Tekan tangan hidraulik - pembantu yang tidak diperlukan dalam rumah

Dari pelbagai jenis mesin untuk pemprosesan logam, tekanan boleh dibezakan dengan manual akhbar hidraulik. Peranti ini untuk rawatan logam dengan tekanan dengan pemacu hidraulik, di mana cecair berada di bawah tekanan tinggi.

Dengan bantuan peranti sedemikian, kaedah memotong melalui kontur boleh menghasilkan butiran bentuk yang paling kompleks. Untuk ini, poliuretana diletakkan dalam bentuk tertutup, dipanggil bekas. Templat ditempatkan di atas - salinan bahagian yang akan diperolehi. Dengan menggunakan pemacu hidraulik, memohon kekuatan ke gelangsar, kami memperoleh cetakan sebahagian siap pada bahan kerja. Dengan tekanan lanjut, template memotong bahagian sepanjang kontur. Satu-satunya perkara yang bahagian tersebut tidak boleh melebihi ketebalan logam sebanyak 1.2 mm.

Bidang aplikasi di mana akhbar hidrolik manual digunakan sangat besar:

- dalam kerja logam (penempaan, stamping, membongkok, meluruskan, penyemperitan paip);

- menekan bahan serbuk;

- pengeluaran getah dan produk plastik;

- pengeluaran papan lapis dan textolit.

Apabila bekerja, tenaga tidak boleh melebihi 35 tan.

Akhbar tangan hidraulik menjadi salah satu mesin buatan rumah yang sangat diperlukan di bengkel rumah. Kelebihan utamanya adalah harga yang rendah dan dimensi kecil. Dengan sumber tenaga yang minima, ada kemungkinan untuk mendapatkan butiran bentuk yang rumit: dengan memotong sepanjang kontur, menumbuk lubang, menarik semua jenis topi, dan memperbaiki sambungan dan sebagainya.

Akhbar hidrolik manual telah menerima permohonan yang luas untuk mengepit tali lengan kabel di tempat-tempat di mana kabel disambungkan ke rangkaian aluminium atau tembaga rangkaian bekalan kuasa. Selepas melaksanakan operasi ini, produk ditandakan dengan nombor, yang sepadan dengan kawasan keratan rentas kabel dan tanda akhbar yang dimaksudkan untuk jenis sambungan tertentu. Crimping dilakukan dengan kaedah heksagon (heksagonal).

1

Tangan tekan hidraulik mengecutkan petua kabel dengan pematuhan ketat dengan tanda untuk mengelakkan kerosakan alat. Untuk ini, kes plastik dengan set matriks heksagon dibekalkan dengan produk.

Permohonan besar hidraulik hidraulik telah diterima di pusat penjagaan kereta dan stesen servis. Dalam kes ini, peranti ini adalah peranti kecil yang menghasilkan tekanan tinggi pada mana-mana titik kereta, sebagai contoh, untuk meluruskan badan mesin.

Anda boleh menggunakannya untuk mengelak, memerah cecair yang tidak perlu. Ideal yang sesuai adalah mesin manual untuk kerja tukang kunci apabila memasang motor elektrik, pasang pemasangan, memasang gear atau membongkarnya, membongkang bahagian-bahagian kecil, menekan galas dan kerja tekan lain.

Akhbar itu adalah struktur logam padat, yang terdiri daripada rak, balok bawah dan atas, bingkai dan pemacu hidraulik dengan pam dan manometer. Bingkai diperbuat daripada keluli berprofil dengan struktur tegar yang dikimpal, yang memungkinkan untuk memasang produk sedemikian dalam kedudukan yang mudah. Untuk memantau daya yang dihasilkan semasa operasi, sensor dipasang.

Adaptasi mudah dan praktikal seperti itu boleh menjadikan diri anda sendiri sebagai tuan rumah.

Bagaimana untuk bekerja dengan akhbar hidraulik manual: cadangan asas

Kebolehpercayaan sambungan elektrik bergantung kepada ketumpatan permukaan konduktor yang berbeza. Dalam wayar peranti pengimpitan diperkuatkan dengan cara menyambung tisu, untuk menyambung konduktor, menghubungkan bushings digunakan. Untuk menamatkan urat, gunakan peranti crimping mekanikal secara manual; pencinta untuk membuat tangan mereka sendiri menggunakan tang. Kualiti kerja elektrik bergantung pada kekuatan sambungan dan meminimumkan kehilangan tenaga utama - kehilangan haba. Untuk mendapatkan sambungan yang paling stabil, PRG hidraulik manual digunakan.

Ciri-ciri alat akhbar pendawaian

Produk-produk ini menyediakan pengelasan berterusan berkualiti tinggi aluminium, tembaga, dawai keluli dengan semua tip yang dihasilkan baik di perusahaan domestik dan dibuat mengikut piawaian Eropah. Tekan manual PGR hidraulik membolehkan anda mengedarkan beban ke atas permukaan keseluruhan konduktor dan memberi profil bentuk hujung heksagon. Selepas crimping heksagon, kawasan logam yang mengelilingi urat berkurang kepada 0.827 USD. dari asal.

Barisan model mesin hidraulik manual keluarga KVT termasuk peranti yang membolehkan untuk melakukan pengelasan konduktor dengan seksyen dari 4 mm2 hingga 300 mm2. Semua produk boleh dibahagikan kepada tiga kumpulan: manual, pam dan mekanisme untuk bekerja dengan sambungan voltan tinggi.

Tekan hidraulik yang dipegang KVT terdiri daripada tujuh nod:

 • pam, digabungkan dengan pemegang,
 • tuil bergerak, pam hidraulik;
 • ketua kerja,
 • yang termasuk span yang ditetapkan pada rod kerja silinder hidraulik.

Untuk melegakan tekanan ke atas pam terletak injap dengan skru penyesuaian, apabila membatalkan, tekan kembali ke kedudukan neutral.

Tekan tangan hidraulik ПГР 70 - peranti paling mudah. Pergerakan penuh rod di dalamnya berlaku selepas pergerakan pam 10 hingga 15. Mekanisme hidraulik tidak dilengkapi dengan peranti pelindung yang boleh memberikan peneutralan lebihan daya. Dalam proses kerja, adalah perlu untuk memantau kedudukan cincin: selepas penutupannya yang lengkap, proses crimping mesti dihentikan.

PGR-70 direka untuk berfungsi dengan kabel yang terdiri daripada sejumlah kecil wayar. Dengan media, hujung boleh dikerat dari 4 hingga 70 mm 2. Ia mengambil masa sehingga 30 saat untuk memproses satu sambungan. Daya terakhir, yang dipindahkan ke permukaan kelim, ialah 5 tan. Kepada kelas yang sama peranti hidraulik manual adalah dua lagi pengubahsuaian yang dihasilkan oleh kilang KVT:

 • RPG-120 adalah model yang membolehkan untuk menekan urat dengan seksyen 10 hingga 120 mm 2. Kekuatan antara matriks mencapai 8 tan.
 • RPG-300 - tekan untuk bekerja dengan kabel dari 10 hingga 300 mm 2. Tekan tangan hidraulik yang dikendalikan oleh PGA 300 memberikan kekuatan pemampatan pada span kerja sebanyak 12 tan. Panjang perjalanan omboh adalah sehingga 20 mm.

Yang kedua dalam kerumitan dan kumpulan produktiviti alat termasuk tekanan hidraulik dengan mekanisme dipercepat menutup dan membuka batang. Peranti ini diberikan indeks PGRS. Adalah cukup tiga pergerakan yang dipenuhi oleh spongma matriks.

Kelebihan tambahan jenis PGG ini adalah mekanisme pelepasan tekanan automatik. Untuk mengepam hujung itu selesai, selepas menutup tepi, kerja diteruskan sehingga hujungnya hancur. Apabila daya yang dikehendaki tercapai, injap tutup hidraulik dihidupkan dan rod secara automatik kembali ke tempatnya: operasi selesai.

Subkumpulan produk ini termasuk menekan hidraulik manual dengan kepala berbentuk C (lihat gambar); dalam kedudukan mereka terdapat awalan abjad "y" selepas indeks digital. Ini termasuk produk: ПГРс-70у; ПГРс-120у; ПРРс-300у.

Satu lagi alat kumpulan adalah PGM berbentuk U. Peranti ini dihasilkan oleh kilang dalam dua versi (lihat gambar):

 • untuk mengepam urat sehingga 120 mm2 - ПРРс-120 (КВТ);
 • dengan kemungkinan crimping tips ke 300mm2 - PGRS-300 (KVT).

Semua model memberikan crimping konduktor berkualiti tinggi dengan lengan - sekiranya splicing, dan dengan tip - untuk sambungan ke terminal. Ketumpatan sambungan dicapai dengan menggunakan matriks saiz yang berbeza. PGGs kelas 70 dan 120 dilengkapi dengan lapan set matriks heksagon untuk pelbagai keratan rentas keratan. Kelas akhbar hidraulik manual 300 dilengkapi dengan set 12 matriks.

Keperluan untuk mengikat tip dan lengan

Untuk memastikan bahawa sambungan kabel elektrik yang dibuat oleh diri sendiri boleh dipercayai, tidak hancur dan tidak terbakar, adalah perlu untuk memantau penggunaan lengan diameter yang dikehendaki. Kepadatan dan kawasan hubungan meningkat jika konduktor dikepang di beberapa tempat. Operasi dilakukan dalam urutan tertentu: pengikatan tip mula dijalankan dari penghujung konduktor dari akhir dan bergerak secara berperingkat ke penebat (lihat lukisan).

Sambungan kedua-dua wayar dengan bantuan lengan dilakukan dengan cara ini: wayar-wayar telanjang dimasukkan dari kedua belah pihak ke arah satu sama lain. Pusingkan urat secara konsisten - dari pusat lengan ke penebat: satu pasangan pertama, kemudian - dalam arah yang bertentangan - yang kedua (lihat lukisan).

Dalam kes di mana keratan rentas dawai jauh lebih kecil daripada saiz hujung, pintu boleh dimeteraikan dengan panjang kabel tambahan.

Keperluan untuk mematuhi keperluan ini dalam kes-kes tertentu boleh membuat ia sukar untuk pendawaian: apabila anda memotong wayar sendiri dari bahagian yang berbeza, anda sering perlu menukar matriks.

Jenis alat pendawaian baru

Syarikat KVT menghasilkan mesin hidraulik manual PRGs-240 yang dilengkapi dengan tempat duduk berputar, penggunaannya sangat memudahkan pelarasan. Dalam matriks boleh dimasukkan serentak dengan 4 saiz standard. Pelarasan dilakukan dengan satu gerakan tangan. Dengan bantuan alat tangan kelas ini, petua tembaga dengan keratan rentas hingga 185 mm 2 boleh dikepang, dan tips aluminium sehingga 240 mm 2.

Pengeluaran akhbar hidraulik dengan tangan mereka sendiri: lukisan, foto, video

Apabila melakukan pelbagai kerja di bengkel rumah, ia sering diperlukan untuk mempengaruhi bahan kerja dengan menekan. Mengenai cara membuat akhbar hidraulik sendiri untuk melaksanakan operasi tersebut, kami akan bercakap dalam artikel ini.

Akhbar hidraulik buatan sendiri

Peranti dan fungsi akhbar hidraulik

Akhbar hidraulik adalah peralatan yang direka khas untuk bahagian pemesinan dan kekosongan dengan menggunakan tekanan tinggi kepada mereka. Akhbar sedemikian beroperasi kerana tekanan cecair yang bertindak pada elemen reka bentuknya.

Reka bentuk tekanan hidraulik yang paling banyak menyediakan pengaturan menegak silinder kerja, tetapi ada juga model di mana ia terletak secara mendatar. Model yang berbeza dari mesin boleh menghasilkan tenaga kerja dalam jarak dari beberapa puluhan hingga beberapa ribu tan.

Versi akhbar hidraulik pengeluaran kilang

Prinsip akhbar hidrolik adalah berdasarkan hukum Pascal, yang diketahui oleh kami dari fisika sekolah. Akhbar terdiri daripada dua bilik kerja dengan saiz yang berbeza atau, kerana ia juga dipanggil, silinder. Prinsip akhbar hidrolik, jika anda menerangkannya dalam beberapa perkataan, adalah seperti berikut.

Dalam silinder yang lebih kecil, tekanan tinggi cecair kerja dicipta yang, melalui saluran penyambung, dimasukkan ke dalam ruang diameter yang lebih besar dan bertindak pada omboh yang disambungkan ke alat kerja. Yang terakhir dan menekan bahan kerja, yang diletakkan pada sokongan tegar untuk mengelakkan pergerakannya di bawah tindakannya. Sebagai cecair kerja di semua tekanan hidraulik minyak khusus digunakan.

Prinsip pengoperasian akhbar hidraulik

Penggunaan paling luas mesin hidraulik ditemui ketika melakukan operasi tersebut pada bagian logam, seperti stamping, penempaan, pelurus, lenturan, penyempitan pipa dan profil lainnya. Di samping itu, dengan bantuan mesin, briquetting, baling dan menekan pelbagai bahan (sebagai peraturan, mini press digunakan untuk tujuan ini).

Peranti akhbar hidraulik memungkinkan untuk menggunakannya secara aktif di perusahaan-perusahaan yang menghasilkan getah, plastik dan produk kayu, dan di kawasan lain. Pelbagai fungsi dan aplikasi peralatan ini menentukan kewujudan pelbagai modifikasi. Sebagai contoh, dijual adalah mungkin untuk mencari desktop hidraulik akhbar, akhbar mini, lantai akhbar hidraulik, manual akhbar hidraulik, menekan dengan manometer dan tanpa.

Pilihan penggunaan rumah

Penggunaan press hidraulik di bengkel atau bengkel rumah agak biasa. Gunakan akhbar sedemikian, yang bersaiz kecil, boleh digunakan untuk pembaikan kereta dan untuk melakukan pekerjaan lain.

Khususnya, dengan bantuan peralatan padat itu, ada kemungkinan untuk menekan bantalan atau blok getah, serta menekan bahagian-bahagian baru di tempat mereka. Selain pembaikan otomotif, akhbar hidrolik boleh digunakan untuk membongkang bahagian-bahagian logam, mewujudkan tekanan yang diperlukan untuk permukaan gluing, sisa briquetting, untuk extruding minyak dan cecair. Peralatan kilang untuk tujuan ini (walaupun mesin hidraulik manual) bernilai banyak wang, dan tidak semua orang boleh membelinya. Sementara itu, anda boleh membuat apa-apa akhbar dengan tangan anda sendiri, hanya membelanjakan pembelian bahan-bahan yang diperlukan.

Penggunaan akhbar sebagai juicer

Apa yang perlu diperhatikan, reka bentuk akhbar hidraulik rumah yang dihasilkan boleh segera disesuaikan untuk menyelesaikan masalah tertentu dengan bahagian atau benda kerja tertentu. Akhbar yang dibuat oleh tangan tidak mengambil banyak ruang, akan cukup untuk memperuntukkan sedikit ruang di bengkel atau garaj untuk penempatannya. Arahan terperinci tentang cara membuat tekan hidraulik ditunjukkan di bawah. Pada akhir artikel terdapat juga video mengenai topik ini.

Tekanan hidraulik, dibuat dengan tangan, tidak boleh mempunyai ciri-ciri teknikal yang terlalu cemerlang, ia cukup mencipta kekuatan 10-20 tan. Parameter hidraulik buatan sendiri ini bergantung pada tindakan yang akan anda lakukan dengannya.

Salah satu versi yang paling lazim dan sederhana dalam akhbar buatan sendiri

Terdapat beberapa parameter lain yang tidak hanya sesuai dengan perindustrian, tetapi juga mesin hidraulik rumah buatan rumah:

 • dimensi;
 • jisim peralatan;
 • stroke omboh;
 • kehadiran dalam reka bentuk akhbar tekanan tolok;
 • ciri-ciri katil yang digunakan.

Dalam tekanan buatan sendiri, tekanan dalam silinder kerja biasanya dibuat dengan menggunakan pam hidraulik manual, yang boleh disepadukan ke dalam struktur peranti sedemikian atau terletak secara berasingan daripadanya. Ciri reka bentuk ini hanya bergantung pada peralatan yang anda pilih untuk membuat peranti sedemikian. Ia sangat mudah untuk membuat akhbar hidrolik dengan tangan anda sendiri, jika anda mengambil sebagai asas untuk reka bentuk bicu jenis botol. Dengan bicu itu, yang mudah, pembinaan sudah mempunyai pam tangan terbina dalam.

Bateri botol hidraulik sangat baik untuk digunakan dalam mesin hidraulik buatan sendiri

Sebelum anda bersedia untuk membeli bicu yang sesuai untuk membuat peranti hidraulik rumah, adalah penting untuk memutuskan tugas-tugas yang akan anda selesaikan dengannya. Daripada ini, kedua-dua skema konstruktif dari manual hydraulic manual, dan usaha yang akan berkembang. Langkah seterusnya adalah mengembangkan lukisan akhbar hidraulik yang akan anda hasilkan dengan tangan anda sendiri. Anda boleh, tentu saja, mencari lukisan seperti di Internet dan juga melihat foto dan video proses pembuatan akhbar dari bicu hidraulik dengan tangan anda sendiri. Tetapi dalam kes ini, anda akan menghadapi keperluan untuk menyesuaikan peranti yang tersedia kepada anda di bawah akhbar buatan sendiri orang lain.

Pam hidraulik manual

Perkembangan penggambaran akhbar buatan masa depan anda bermula dengan hakikat bahawa persoalan itu diselesaikan pada skema yang akan berfungsi. Terdapat hanya dua pilihan.

 • Bicu itu akan terletak di bahagian bawah akhbar - pada bingkainya - dan ia akan menekan ke atas.
 • Bicu dipasang di bahagian atas struktur akhbar dan menekan, masing-masing, ke bawah.

Walau bagaimanapun, apabila memilih skema untuk akhbar buatan sendiri, seseorang harus mengambil kira hakikat bahawa bagi bahagian utama bicu yang dihasilkan oleh industri moden, satu-satunya perkara yang betul ialah meletakkan rod tekanan ke atas, dan meletakkannya dengan cara lain semata-mata tidak dibenarkan. Itulah sebabnya kebanyakan akhbar hidraulik pertama digunakan sebagai asas. Pilihan kedua hanya digunakan dalam kes-kes di mana ia dikehendaki untuk menghasilkan peralatan hidraulik tangan sendiri untuk menekan galas atau bushings dari unit dan mekanisme berasingan.

Varian akhbar dengan kedudukan jack yang lebih rendah

Apa yang perlu dipertimbangkan semasa membangunkan lukisan akhbar sendiri

Unsur yang mengandungi sebarang akhbar, termasuk buatan sendiri, adalah bingkai, untuk membangunkan lukisan yang harus didekati secara bertanggungjawab. Struktural bingkai adalah bingkai, di dalamnya terdapat bicu dengan alat kerja yang menekan tekanan pada benda kerja atau benda kerja.

Jenis bingkai boleh berbeza-beza bergantung kepada tujuan akhbar

Bahagian bawah katil - pangkalannya - direka dengan mengambil kira hakikat bahawa ia mesti memastikan kestabilan yang tinggi struktur keseluruhan. Mengira lebar pembukaan dalaman bingkai akhbar buatan sendiri, pertimbangkan kedua-dua dimensi bahagian dan kekosongan yang akan diproses, dan dimensi keseluruhan semua komponen akhbar masa depan.

Satu lagi versi bingkai dengan struktur paling mudah asas untuk kestabilan

Apabila mengira ketinggian pembukaan dalaman bingkai, parameter berikut disimpulkan: ketinggian bicu, stroke percuma yang dikehendaki dari batangnya, ketebalan unsur kerja dan bahagian yang akan diproses. Jika akhbar buatan dibuat mengikut skema pertama, maka strukturnya adalah seperti berikut: bicu dipasang pada pangkalan bawah, dan bahagian itu diletakkan di bahagian atas bingkai; daya dari bicu pada bahagian itu ditransmisikan melalui batangnya dan platform kerja mudah alih yang bergerak di sepanjang panduan di sisi anggota bingkai.

Untuk memastikan kembalinya rod ke keadaan semula jadi, dua mata air digunakan, bahagian bawahnya dipasang ke pangkal, dan bahagian atas ke platform kerja mudah alih. Sekiranya anda membuat keputusan untuk membuat akhbar dari bicu dengan tangan anda sendiri, adalah sangat penting untuk mengira dengan ketatnya kekakuan musim bunga supaya mereka melaksanakan semua fungsi yang diberikan kepadanya dengan berkesan.

Apabila skim kedua dilaksanakan, bahagian itu diletakkan pada dasar yang lebih rendah, dan bicu dipasang pada platform bergerak, yang mana mata air yang menyambungkannya ke bilah palang atas bingkai juga diikat. Dalam kedua-dua kes pertama dan kedua, soket yang disebut dibuat pada titik hubungan rod dengan platform alih atau balok atas bingkai, di mana satu bahagian pipa diameter yang sesuai boleh digunakan.

Ketidakupayaan untuk menyesuaikan ketinggian kawasan kerja memudahkan reka bentuk, tetapi ketara mengehadkan penggunaan akhbar

Akhbar hidrolik yang dibuat oleh tangan sendiri akan menjadi lebih mudah digunakan jika ada kemungkinan untuk melaraskan batang bebas bicu di dalamnya, yang juga mempengaruhi ketinggian benda kerja yang dibenarkan. Untuk melakukan ini, anda boleh melakukan perkara berikut.

 • Di bahagian atas kontur dalaman bingkai terdapat plat tambahan, yang boleh dipindahkan bersama-sama dengan panduan dengan pemacu skru dengan stereng. Oleh itu, adalah mungkin untuk mengubah pelepasan dalam julat yang cukup luas untuk susunan bahagian-bahagian di dalam bingkai.
 • Anda boleh membuat berhenti boleh alih keluar, yang paling sering digunakan pada mudah alih platform mudah alih. Kunci kedudukan seperti itu di dalam bingkai dengan bolting, yang mana lubang digerudi dalam bingkai dengan padang tertentu. Dalam kes ini, padang lubang sedemikian tinggi tidak boleh melebihi strok bebas batang jack.
 • Dari sekeping profil logam atau logam yang padat, anda boleh membuat sisipan spacer yang boleh ditukar dengan ketebalan yang berlainan.
 • Anda juga boleh menggunakan beberapa kaedah di atas sekaligus.

Jika anda membuat lukisan di mana anda membuat akhbar dengan tangan anda sendiri, pastikan untuk menentukan bukan sahaja dimensi unsur-unsur utama peranti sedemikian dan bahan kerja, tetapi juga dimensi saluran dan logam lain yang dilancarkan dari mana kerangka akan dibuat.

Jika anda akan membuat akhbar hidraulik dengan tangan anda sendiri, maka anda perlu alat, bekalan dan peralatan berikut:

 • peralatan kimpalan;
 • elektrod;
 • Hacksaw untuk logam atau penggiling (penggiling sudut).

Di samping itu, anda akan memerlukan barang-barang berikut, di mana akhbar garasi masa depan anda akan terdiri: bicu hidraulik, dua mata air yang akan menarik platform bergerak semula ke dalam keadaan asalnya. Sekiranya anda dapati di dalam garaj anda, kulat lama jambatan yang tinggal selepas pembaikan, maka ia boleh digunakan sebagai elemen alat menarik untuk mesin buatan sendiri dengan kedudukan jack yang lebih rendah. Dalam kes ini, kulat diletakkan pada batang jack, bahagian atas mata air dilampirkan terus ke sana, dan bahagian bawahnya tetap di atas bingkai.

Jenis dan kuantiti bahan yang diperlukan untuk pembinaan akhbar sangat bergantung kepada pilihan pembinaan yang dipilih

Untuk membuat akhbar dari bicu, anda memerlukan rolling metal yang berikut:

 • bar saluran (sekurang-kurangnya 8 nombor), paip segi empat tepat atau persegi (dengan dimensi tidak kurang daripada 40x40), sudut dengan lebar rak sekurang-kurangnya 50 mm;
 • lembaran keluli dengan ketebalan sekurang-kurangnya 8 mm, yang akan digunakan sebagai asas yang boleh dipercayai untuk keseluruhan struktur;
 • sekeping jalur keluli 10 mm tebal - untuk pengeluaran panduan dan pengetus, jika perlu;
 • Segmen paip - untuk pembuatan bicu di bawah kepala batang jack.

Apabila lukisan hidraulik masa depan anda siap, dan semua bahan, alat, peralatan dan komponen yang diperlukan, pergi terus ke pengeluaran. Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah memotong semua logam, dipandu oleh dimensi yang ditunjukkan dalam lukisan.

Salah satu varian lukisan untuk membuat media

Kini perlu membuat asas akhbar, yang mana tiub persegi yang disediakan dikimpal bersama, dan plat keluli dikimpal pada segi empat tepat yang terbentuk daripadanya. Kemudian kimpal sisi dan bahagian atas kerangka bersama-sama, dengan berhati-hati memastikan struktur yang berbentuk U yang dihasilkan rata dan mempunyai sudut yang tepat pada sendi. Kini reka bentuk yang diterima harus dikimpal ke pangkalan dan dapat dianggap sebagai kerangka untuk pers hidrolik anda siap.

Unsur seterusnya yang perlu anda lakukan untuk akhbar adalah platform mudah alih. Untuk pengeluarannya, anda boleh menggunakan saluran, paip segi empat atau segi empat tepat. Di bahagian tengah platform, sepotong paip dikimpal, yang akan berfungsi sebagai jek untuk kepala batang jack. Untuk menghasilkan panduan untuk platform kerja, anda memerlukan dua jalur keluli, panjang yang sepadan dengan lebar kerangka akhbar di sepanjang kontur luarnya.

Variasi reka bentuk akhbar dengan platform yang bergerak rendah, penetapan yang dibuat oleh bolt

Jalur-jalur itu diikat ke sisi-sisi platform mudah alih dengan bantuan sambungan sendi, yang telah dimasukkan ke dalam bingkai terlebih dahulu. Dengan skema yang sama, hentian boleh tanggal juga dibuat, tetapi dalam jalur panduan, lubang dibor ke atas rak rangka untuk membetulkannya pada ketinggian yang betul. Proses pembuatan akhbar hidraulik siap dengan pemasangan mata air menarik dan jek itu sendiri. Akhbar hidraulik ini juga mudah kerana anda sentiasa boleh mengeluarkan bicu dari itu (contohnya, jika anda perlu menggunakannya untuk membaiki kereta).

Penampilan akhbar buatan sendiri selesai

 • Membuat meja penggilingan dengan tangan anda sendiri: lukisan, video dan gambar
 • Cara membuat paip dengan tangan anda sendiri - cetak biru, foto dan video
 • Penggelek tiga gulung manual dengan tangan mereka sendiri: lukisan, gambar, video
 • Pelarik logam buatan sendiri: lukisan, foto, video
 • Mesin lenturan untuk angker: lukisan, foto, video
 • Mesin penggerudian untuk PCB dengan tangan: lukisan, foto, video

Tambah komen Balas balasan

Langkah-demi-langkah manual-on tutorial video Soalan-Jawapan

Tanya soalan kepada pakar

Buku Metalworking

Pasport alat mesin pemotong logam GOST

Katalog popular GOST

Ketebalan dinding: mm

Ketebalan dinding: mm

Ketebalan lembaran: mm

Jumlah kawasan: m 2

Jumlah kawasan: m 2

Ketebalan dinding: mm

Ketebalan dinding: mm

Ketebalan dinding: mm

Penggunaan bahan laman web hanya mungkin jika anda menentukan pautan aktif penuh ke sumbernya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

2 + 2 =