Bahagian dinding eternit dengan pintu

Pemisahan plasterboard dengan pintu: perhimpunan diri

Dinding kering yang dibina di dalam bilik dengan tangan dengan pintu adalah penyelesaian yang sangat baik untuk ruang zon. Strukturnya mungkin mengandungi rak atau alur terbina dalam. Mereka menampung pelbagai subjek: buku, patung hiasan, gambar. Konfigurasi partition boleh berbeza. Sangat popular adalah garis melengkung, bentuk tidak standard. Walau bagaimanapun, banyak permulaan tuan percaya bahawa agak sukar untuk mendirikan pembinaan seperti itu. Selanjutnya kita akan faham, sama ada demikian.

Apabila membina sebuah partition plasterboard oleh tangan sendiri (bagaimana membuat reka bentuk, ia akan diterangkan langkah demi langkah di bawah), anda perlu berhati-hati mengikut cadangan dan ikuti urutan. Apabila mereka bentuk satu elemen, anda perlu mengira dengan tepat dengan tepat beban yang diharapkan. Pemisahan eternit di bawah pintu mesti mempunyai bingkai yang sangat tegar dan kuat. Dari dia dalam banyak aspek akan bergantung kepada kestabilan dan ketahanan struktur.

Pertama sekali, ia harus ditentukan di mana partition plasterboard dengan pintu akan ditempatkan. Selepas memilih tempat, markup dilakukan. Di atas lantai, garisan bagi elemen panduan yang lebih rendah dilukis. Kerana ia berfungsi sebagai profil logam. Ia dilekatkan ke lantai menggunakan ukiran dan skru mengetuk diri. Oleh kerana pembahagian eternit dengan pintu sedang dibina, profil yang lebih rendah tidak diletakkan di sepanjang keseluruhan panjangnya. Ia diletakkan di tempat di mana kotak itu sepatutnya. Sekiranya pintu berada di pusat, maka profil itu dibentangkan dari satu sisi dan yang lain.

Ia hanya cukup untuk membuat markup struktur, yang akan dipasang sejajar dengan unsur beban yang sedia ada di apartmen. Untuk melakukan ini, ukur jarak yang sama dari tumpang menegak dan lukiskan garis. Jika sekatan papan eternit dengan pintu akan terletak bersebelahan dengan struktur beban yang sedia ada, susun atur akan menjadi lebih rumit. Terdapat 2 pilihan cara untuk melakukannya. Dalam kes pertama, satu persegi digunakan. Kaedah ini sesuai untuk keadaan di mana partition kadbod hypo dengan pintu akan menjadi kecil. Untuk reka bentuk keseluruhan, pilihan ini tidak sesuai, kerana kesilapan besar mungkin. Anda boleh menggunakan kaedah kedua. Di lantai, anda perlu meletakkan keseluruhan GVL-sheet. Satu pihak perlu dihalang di dinding, dan ke yang kedua, lampirkan tahap dan lukiskan garis. Penggunaan lembaran membolehkan penanda lebih tepat struktur 3-4 meter daripada penggunaan persegi.

Cara paling mudah untuk markup ialah untuk memasang tahap laser. Alat ini akan dengan cepat dan tepat menunjukkan garisan di siling. Jika tidak ada tahap sedemikian, maka sangat mungkin untuk menggunakan susutan biasa. Pengancing panduan teratas juga dilakukan oleh skru dan dowels. Jarak antara elemen pengikat ialah 50-60 cm. Tahap ini disiapkan oleh pemasangan rak menegak di setiap dinding. Pengancing juga dilakukan pada ukiran dan skru mengetuk diri. Untuk meningkatkan tahap penebat bunyi di bawah profil yang dilampirkan pada elemen bangunan, perlu meletakkan pita pengedap.

Pemisahan plasterboard dengan pintu: penyusunan pintu

Kerja bermula dengan pemasangan rak. Mereka akan membentuk pintu. Mereka dilampirkan pada panduan lantai dan siling. Selanjutnya, dari setiap dinding dengan langkah kira-kira 60 cm berdiri perantara dipasang. Kemudian anda memerlukan seksyen kecil profil. Panjangnya sepadan dengan lebar pembukaan masa depan ditambah 2 rak 10 cm. Dari segmen ini huruf "P" terbentuk dan dilampirkan ke tempat di mana palang atas atas kotak masa depan tetap terbalik. Untuk memberikan kekuatan yang lebih besar, pasangkan 1-2 rak kecil, saiz yang sama dengan jarak dari palang ke profil panduan atas (siling). Ini mewujudkan sejenis rangka ke atas kotak depan.

Pemisahan plasterboard dengan pintu: ciri pemasangan

Bingkai untuk kotak masa depan perlu dipasang dengan cara sedemikian rupa sehingga mungkin untuk meletakkan dan membetulkan kepingan dengan betul. Apabila kesilapan dalam dewan selepas itu apabila membuka atau menutup pintu di dinding boleh menyebabkan keretakan pada sendi papan gentian gipsum terus di pembukaan. Untuk mengelakkan masalah ini, perlu mengukuhkan profil rak, yang akan ditempatkan di kedua-dua belah kotak. Untuk ini, bar (40x40 atau 50x40) dimasukkan ke dalam tiang. Penguatan ini bukan sahaja akan memberi kekuatan struktur, tetapi juga memudahkan pemasangannya. Jika tiada bar atau keengganan untuk menggunakannya sebagai pengukuh tambahan boleh memasang satu lagi profil rak di sekitar atau berhampiran dengan di penerimaan tetamu. Semua bahagian diikat dengan skru. Sebagai alternatif, anda boleh memasang profil bertetulang dengan segera dengan rusuk tambahan. Semakin banyak mereka, semakin tinggi beban dinding dengan pintu papan gypsum di apartmen akan bertahan. Ini melengkapkan pemasangan bingkai. Jika perlu, GVL kulit harus membawa pendawaian (jika dipasang lampu untuk partition eternit dengan tangan mereka). Bagaimana untuk membuat reka bentuk reka bentuk asal? Sebagai kemuncak, anda boleh menggunakan lampu sorot atau jalur LED.

Bingkai bingkai bermula dengan kepingan padu dari dinding. Pemasangan GVL dilakukan dengan cara yang sama seperti ketika menghias dinding dan siling. Dalam proses kerja, anda mesti memastikan bahawa:

 • Jarak dari tepi lembaran ke tempat di mana skru diskrukan terletak di kawasan 1.0-0.5 cm.
 • Antara elemen pengikat langkah 10-15 cm diperhatikan.
 • Docking sheet bersebelahan telah dijalankan pada satu profil.
 • Topi samoreza itu tenggelam dalam lembaran GVL sebanyak 0.5-0.8 mm.

Apabila membina dinding dengan papan eternit tunggal lapisan panjang pengikat tidak boleh lebih daripada 2.5 cm Apabila menyelesaikan dua dalam dua lapisan GVL, skru mestilah tidak kurang dari 4.0 cm.

Seringkali, satu lembaran untuk penyaduran mana-mana laman web tidak mencukupi. Dalam hubungan ini, perlu meningkatkan GVL. Dalam kes ini, perlu memasang pasak tambahan pada sendi lateral sepunya. Sebagai rak tambahan, bahagian panduan atau profil CD-60 digunakan. Apabila memasang jumper, jangan gunakan tekanan yang kuat untuknya. Anda perlu menetapkan lembaran dengan langkah pendek menggunakan sekurang-kurangnya 5-6 skru untuk setiap sisi.

1

Selepas GWL ditetapkan pada satu sisi, teruskan ke bahagian kulit bingkai yang lain. Awalnya adalah mungkin untuk meletakkan di dalam bahan penebat - pemanas (bulu mineral atau polistirena). Lebarnya harus sedikit lebih besar daripada ruang antar-profil. Kemudian bahan tersebut akan dipasang di antara tiang-tiang jawatan, yang akan menghapuskan pembentukan jurang. Selepas itu, bahagian kedua ditutup dengan kepingan plasterboard. Selepas penetapan selesai, sendi-sendi terpaku bersama-sama dengan bersih dan shpaklyuyutsya yang dirasai. Skru skru sendiri mengetuk juga bertopeng.

Secara umum, walaupun seorang tutor baru yang tidak berpengalaman dapat mengatasi ereksi. Semua kerja boleh dilakukan secara bebas tanpa menarik sesiapa untuk mendapatkan bantuan. Perkara yang paling penting adalah untuk melihat verticality dan horizontality apabila memasang elemen bingkai. Keadaan ini dikawal oleh tahap pembinaan. Kelebihan drywall adalah apabila ia diletakkan, permukaan yang sempurna rata dibuat. Pelbagai bahan boleh digunakan sebagai lapisan penamat. Kertas dinding dan lukisan yang sangat hiasan. Juga sering permukaan ditutup dengan plaster hiasan. Anda boleh menggunakan bahan yang lebih berat - batu, panel kayu. Tetapi dalam hal ini, profil yang diperkuat diperlukan untuk bingkai, dan eternit tebal untuk penyaduran. Jika tidak, struktur tidak dapat menahan beban dan memecah.

Arahan untuk pembinaan bebas daripada pemisahan papan gypsum dengan pintu

Persoalan pembangunan semula premis dengan dinding hiasan dan berfungsi boleh timbul dalam situasi yang berbeza: peningkatan keadaan dalam rumah dan pangsapuri, pecah ke bahagian dan pejabat di pusat pejabat.

Selalunya, lebih suka tuan partition eternit dengan pintu.

Dengan bahan ini mudah untuk menguruskan, dan memasang partition seperti itu siapa saja yang mempunyai kemahiran asas dalam perniagaan perbaikan. Pemasangan pintu dengan tangan anda sendiri juga mudah.

Kenapa drywall?

Kebiasaannya, pembinaan tembok eternit, tidak kira di mana dan untuk maksud apa yang digunakan, adalah serupa. Di dalam adalah bahagian utama adalah bingkai logam. Kadang-kadang ia diperbuat daripada kayu, tetapi reka bentuk ini usang dan hampir tidak digunakan.

Satu-satunya bahagian kayu yang dibenarkan adalah sebuah bar, yang terletak pada titik di mana pintu dirancangkan.

Selain bangkai dan penebat, reka bentuk menggunakan apa yang dapat difahami dari nama, lembaran plaster gipsum. Mereka memangkas bingkai tersebut. Ia mudah, mesra alam, murah. Juga bahan sekaligus bersedia untuk peringkat akhir penamat.

 • Sifat-sifat bahan yang digunakan. Profil logam, yang digunakan untuk membuat rangka apa-apa bentuk dan tujuan, Sangat baik untuk memasangnya di GKL.

Logam bergalvani tidak bertindak balas terhadap kelembapan, kerana beratnya yang rendah, tidak menjejaskan lantai bearing dengan cara apa pun. Juga terdapat pelbagai jenis drywall: tahan api, dengan rintangan kelembapan yang meningkat.

 • Pemasangan yang mudah, yang tidak mengambil masa yang lama.
 • Dalam rongga septum anda boleh membina komunikasi: elektrik, saluran paip, pembetungan.
 • Kos rendah.
 • kepada kandungan ↑

  • Drywall - cantik bahan rapuh dan kekuatan tidak dibandingkan dengan bahan untuk kerja modal, seperti bata atau konkrit.
  • Rintangan kelembapan yang rendah. Harta ini mesti diambil kira, walaupun dengan membeli GCR khas dengan salutan khas.
  • Kekurangan pemasangan perabot besar-besaran atau elemen lain dalam pedalaman. Adalah dipercayai jika dipasang pada bingkai, meter linear pembinaan akan menahan tidak lebih daripada 70 kg. Lembaran kadbod gipsum sendiri tidak boleh memegang jisim melebihi 15 kg.

  Ketahui lebih lanjut mengenai jenis helaian eternit untuk dinding dan sekatan dengan rujukan.

  Ruang bebas di dalam struktur boleh diisi bukan sahaja dengan komunikasi, tetapi juga dengan penebat. Ia digunakan sebagai pemanas dan untuk meningkatkan penebat bunyi. Selalunya mereka mengambil bulu mineral.

  Untuk membina septum kepada tuan memerlukan alat sedemikian:

  1. Punch.
  2. Melihat Bulgaria.
  3. Tahap. Menggunakan tahap laser akan mempercepat dan memudahkan proses.
  4. Gunting direka untuk memotong logam.
  5. Pemutar skru.
  6. Rolet. Sesuai untuk mengukur jarak pendek 5-10 m.
  7. Pensel cerita atau penanda khas.
  8. Pisau pembinaan.
  9. Tetapi apa bahan perlu dibeli dalam pembinaan kedai:

   1. Lembaran Plasterboard.
   2. Bahan untuk penebat. Di sini kita mesti membina tujuannya.
   3. Profil logam.
   4. Busa pemasangan.
   5. Skru sendiri menoreh.
   6. Dowels.
   7. Mesh ribbon-serpyanka.

   Adalah disyorkan untuk memilih cadar dengan sama ada biasa atau dengan tahap kelembapan yang tinggi (GCLO).

   Semasa pemasangan akan digunakan dua jenis profil - panduan dan rak. Panduan ini direka untuk mengikat ke lantai dan siling, dan rak direka sebagai lajur, secara menegak, pada jarak kira-kira setengah meter.

   Telah diambil skru mengetuk diri dengan kepala rata. Unsur-unsur pembinaan dari profil disertai oleh skru sendiri untuk mengetuk logam.

   PENTING: Keselamatan tuan berada di tempat pertama - jangan lupa tentang gelas pembinaan dan sarung tangan pelindung.

   Perkara pertama yang perlu anda perhatikan ketika memilih pintu - ketebalan keseluruhan partition. Kira dengan betul menggunakan formula "profil + 2 GCR". Rasuk, yang dimaksudkan untuk kotak, sepadan dengan nilai ini sehingga satu milimeter.

   Profil yang mengelilingi pembukaan, jika mungkin juga perlu dikuatkan dengan balok kayu. Ini tidak perlu dilakukan hanya untuk mengikat pintu gelangsar.

   Pembukaan untuk pintu mesti dibentangkan pada partition pada peringkat pemasangan. Jika ini tidak dilakukan, lambat laun diperlukan untuk membongkar sebahagian daripada partition, serta profil. Dan inilah kos masa dan wang.

   Spesies ini dianggap sangat berjaya, kerana biasanya partisi dipasang dalam keadaan ruang terhad, dan pintu gelangsar menyimpannya.

   Satu-satunya kesulitan - anda harus memikirkan cara terbaik untuk menyembunyikan secara visual mekanisme. Reka bentuk partition, diperbuat daripada eternit, membolehkan anda menyembunyikannya.

   Sebenarnya, sayap boleh meluncur ke jurang yang berada di dalam dinding itu sendiri. Mekanisme penguncian juga menyembunyikan dalam septum.

   Jika anda membuat keputusan untuk memberi keutamaan kepada pintu gelangsar, pastikan bahawa bingkai itu akan mengambil kira tempat di bawah ikat pinggang. Iaitu, tidak sepatutnya ada sebarang halangan dalam bentuk, contohnya, jumper dari profil.

   Ingatlah: Semua kerja dijalankan menggunakan tahap dan tegas menurutnya.

   Perhatikan, bahawa dalam perjalanan pintu tidak boleh ada apa-apa objek yang akan menghalang pergerakan mereka bebas: roset, pendawaian dan komunikasi lain. Jika ada linoleum di lantai, alur untuk panduan yang lebih rendah perlu dibuat.

   Jika satu lagi jenis salutan - mengambil kira panduan yang lebih rendah dalam mengira dimensi pembukaan. Sekiranya semuanya dilakukan dengan berhati-hati dan betul, jenis pintu ini akan menjadi unsur estetika dan mudah di seluruh bilik.

   Pintu ini boleh diambil atau dibuat dari drywall yang sama. Plus pintu ini - tidak perlu repot-repot dengan pengiraan, di mana untuk menyembunyikan mekanisme gelangsar dan pintu. Pintu jenis ini dianggap klasik, ia cukup mudah untuk dimasukkan.

   Pertama sekali berikut tetapkan panduan siling dan lantai. Sekiranya tiada tahap laser, yang akan memberikan unjuran di empat pihak, maka anda perlu bertindak dengan tahap biasa dan tegak.

   Kesalahan tidak boleh melebihi 1-3 mm, sebaliknya pintu akan "berjalan", iaitu, untuk menutup atau membuka sendiri.

   Memandangkan dimensi yang tepat, dan ini adalah kontur luar kotak bersama dengan daun pintu yang sebenar, mereka mula memasang profil berdiri menegak. Mereka pasti perlu dibuat dua kali ganda, sejak pembukaan mesti diperkuat.

   Jika profil logam masih tunggal, ia menguatkan dengan menggunakan rasuk kayu. Mereka diletakkan di sekitar perimeter.

   Selepas langkah-langkah untuk memasang profil menegak untuk rak, teruskan ke profil mendatar, yang diletakkan di atas pintu. Seluruh pembukaan dalam plasterboard gypsum dibuat 10-15 mm lebih luas. Ini adalah akan menyesuaikan kedudukan pintu.

   Ingatlah: Swinging lebih mudah dipasang, tetapi dari sudut pandangan ergonomik dan estetika, manfaat pintu gelangsar.

   Selepas kerja-kerja yang berkaitan dengan partition itu sendiri, mereka terlibat secara langsung di pintu. Dia digerakkan dengan skru sendiri mengetuk. Cekaran dalam bentuk ruang antara bingkai pintu dan pembukaan mesti dimeteraikan dengan buih pelekap.

   Jangan lupa meletakkan spacer. Yang terakhir harus berada di antara jawatan menegak bingkai pintu. Jika ini tidak dilakukan, buih semasa proses pempolimeran boleh ubah bentuknya.

   Antara bingkai pintu dan daun pintu, liner tebal 2-3 mm diletakkan sebelum mengisi.

   Nuansa pemasangan dan pendirian dinding dalaman

   Pemasangan partition, di mana pelan itu harus menjadi pintu, dijalankan dalam beberapa peringkat.

   • Markup. Ia mudah untuk dilakukan, menggunakan tahap dan ukuran pita secara langsung di atas lantai dan dinding. Ini juga akan membantu untuk lebih membayangkan bagaimana pembahagian akan kelihatan.
   • Assemblage of a metal metal.
   • Penempatan penebat.
   • Membuka komunikasi.
   • Pemasangan GKL.

   kepada kandungan ↑

   Perkara pertama yang perlu dilakukan - Pasang profil panduan di siling. Ia diletakkan di garis tanda, lubang digerudi di dalamnya.

   Selepas, lubang dengan langkah yang sama dibuat di siling. Pengikat hendaklah pada jarak 40-50 cm. Lubang terakhir harus berada dalam jarak 5-7 cm dari dinding.

   Terperinci penting - Di bawah profil atas adalah perlu meletakkan elemen kalis bunyi, jika tidak bunyi dari pergerakan pintu akan tersebar di seluruh bangunan. Ke siling, profil itu dilampirkan menggunakan logam atau sekrup logam, yang diskrukan ke dalam dowels plastik.

   Ia berlaku bahawa satu profil tunggal tidak cukup untuk menutup garisan siling, maka perlu ditingkatkan.

   Sebelum menangani profil lantai, di mana betul-betul pintu akan ditempatkan:

   • Pintu melawan dinding - unsur bingkai, yang dipasang di atas lantai, terletak pada satu sisi sehingga tepi pembukaan.
   • Pintu di tengah - dua elemen panjang yang diperlukan dipotong, yang dipasang dari dinding yang berbeza ke pembukaan. Dilampirkan sama dengan profil siling.

   kepada kandungan ↑

   Rak menegak diperbuat daripada profil logam yang sama. Dua terikat pada dinding. Dua lagi diperlukan untuk membentuk pintu, mereka dilampirkan ke profil siling dan lantai panduan. Prinsip yang sama digunakan untuk memasang rak lain dalam jurang.

   PENTING: Profil rak terletak pada jarak yang sama.

   Dalam kes kita, semuanya ditentukan oleh lebar papan gypsum, yang dalam reka bentuk standard adalah 120 cm. Berdasarkan fakta bahawa lembaran itu disusun supaya terdapat tiga unsur profil di bawahnya: dua di pinggir dan satu di tengah, jarak antara jawatan hendaklah 60 cm.

   Terima kasih kepada mereka kekuatan bangkai itu dicapai. Panjang PS adalah 80 cm. Mereka bengkok sedemikian rupa sehingga elemen U berbentuk muncul, di mana panjang belakang akan 60 cm, dan rak - 10 cm.

   Takkang sudut dibuat pada jarak 10 cm dari tepi segmen. Ini membolehkan anda membengkokkan hujung elemen di belakang.

   Salib sebegini harus dipasang di sepanjang partition di antara jawatan. Mereka langkah dalam pesawat mendatar sepatutnya setengah meter.

   Jika partition terdiri daripada beberapa helaian berasingan, salib hendaklah terletak di sendi mereka. Unsur-unsur rak, dengan cara, dipasang pada prinsip yang sama.

   Terdapat juga bar lintas khas dalam reka bentuk yang diperlukan untuk menentukan ketinggian pintu depan masa depan. Panjangnya sama dengan lebar pembukaan dan 10 cm lagi untuk rak. Adalah penting untuk tidak mengelirukan - elemen ini ditetapkan dengan sandaran.

   Pintu itu adalah elemen berat dan ia menghasilkan beban pada rak. Mereka perlu menguatkan, jika tidak keseluruhan partition tidak akan bertahan lama. Ini dilakukan dengan dua cara:

   • Tetap dengan rod sendiri mengetuk diperbuat daripada kayu.
   • Gunakan sekurang-kurangnya dua profil diperkukuhkan.

   kepada kandungan ↑

   Ini adalah peringkat terakhir. Pertama, lembaran disusun. Skru sendiri mengetuk hendaklah berada pada jarak 10-15 cm, dan pada jarak dari tepi dalam 1.5-2 cm disisir ke dalam lembaran hingga kedalaman setengah sentimeter.

   PENTING: Apabila menggunakan satu lapisan GCR, pemotongan diri sebanyak 2.5 sm diperlukan, dengan pemasangan dua lapisan - 4 cm. Dalam mana-mana hal, mesti memastikan skru menembusi profil logam ke kedalaman sekurang-kurangnya satu sentimeter.

   Jika perlu, kepingan itu dipotong dengan pisau pembinaan khas yang tajam. Teknik ini: Selepas menandakan, anda perlu memotong, benar-benar memotong lapisan kadbod dan sedikit terhempas ke lapisan gipsum. Kemudian lembaran itu memotong garisan pada kereta api dan pecah.

   Apabila satu bahagian sudah ditutup dengan lembaran drywall, anda boleh menangani penebat. Ia dipilih bergantung kepada tujuan - penebat bunyi atau pemeliharaan haba. Biasanya bahan sejagat digunakan - wol berkualiti kaca moden.

   Semua komunikasi diletakkan mengikut pelan. Screw drywall di sisi lain. Pada kepingan terletak pita pengikat, dan di atasnya - lapisan dempul mortar. Selanjutnya, pengisaran dan penamat.

   Kadang-kadang terdapat keperluan untuk memasang partition dengan tetingkap hiasan atau berfungsi. Ini dilakukan dengan mudah. Teknologi ini sama dengan yang diterangkan di atas untuk pintu. Pembukaan dibuat dengan cara yang sama dengan bantuan profil mendatar. Mereka juga dipasang di antara rak.

   Cara yang paling mudah - pemasangan dua rentetan, yang mesti terletak di antara jawatan bersebelahan. Untuk meningkatkan daya tarikan partisyen, anda boleh membuat beberapa tingkap. Untuk melakukan ini, saiz diselaraskan oleh kepingan kecil profil, yang ditetapkan di antara balok.

   Secara berasingan untuk membina sebuah partition dari papan eternit dengan pintu ini atau jenis yang agak nyata. Adalah penting untuk mendekati proses secara sedar, semua pelan berhati-hati, saham alat, bahan dan kesabaran.

   Lihat juga video pembinaan partition dengan pintu di bawah:

   Bagaimana untuk membuat partition plasterboard dengan pintu: 3 peringkat membina struktur

   Cepat dan dengan cara yang asal, anda boleh membahagikan ruang di dalam bilik dengan parti kadbod gipsum praktikal. Baru-baru ini, pembangunan semula pangsapuri membawa banyak masalah, serta wang dan masa. Sebagai contoh, untuk membina dinding baru, perlu mendapatkan izin dari perkhidmatan perumahan, membeli batu bata dan simen, dan kemudian hubungi seorang tuan yang boleh membina struktur dari bahan yang anda beli. Nasib baik, industri pembinaan tidak berhenti, dan semakin banyak bahan moden dengan ciri teknologi tinggi muncul di pasaran dunia. Salah satu ciptaan yang paling penting dalam industri pembinaan ialah papan gypsum. Dengan bantuannya, anda dapat dengan cepat membuat partisi dalaman, sementara tidak mempengaruhi struktur galas beban.

   Apa yang baik untuk sekatan dalaman eternit

   Jika anda membuat keputusan untuk membuat pembangunan semula apartmen, sambil menambah bilangan bilik, pilihan terbaik adalah untuk membuat pemisahan papan gypsum. Lagipun, dengan bantuan GKL anda boleh membina dinding dalam masa yang sesingkat mungkin, dan pelbagai jenis bahan tersebut akan membolehkan anda menggunakannya di hampir mana-mana bilik.

   Papan gypsum mempunyai banyak kelebihan, yang mana ia menggantikan bangunan yang diperbuat daripada bata dan kayu. Kami mencadangkan anda mempelajari lebih lanjut tentang kelebihan struktur tersebut.

   Drywall adalah bahan plastik, yang membolehkan anda memasang partition dari sebarang saiz dan bentuk

   Kelebihan plasterboard gypsum dengan pintu:

   1. Struktur plaster gipsum tidak banyak memberi kesan, dan oleh itu tidak dapat menjejaskan keadaan lantai. Oleh kerana berat badan yang rendah, ia mungkin untuk menubuhkan dinding tersebut tanpa perluasan perkhidmatan perumahan awal.
   2. Kos drywall jauh lebih rendah daripada harga bata atau kayu.
   3. Pemasangan sekatan dari eternit tidak melibatkan banyak kerja yang kotor. Pemasangannya agak mudah, jadi anda boleh mengatasinya sendiri.
   4. Dengan bantuan profil logam dan GKL, anda boleh memasang partition dengan apa-apa bentuk dan dengan reka bentuk apa pun.
   5. Peranti membina semula itu membolehkan anda memegang dan menyembunyikan semua komunikasi yang diperlukan.

   Walaupun produk drywall mempunyai banyak kelebihan, mereka mempunyai beberapa kelemahan. Kelemahan ini tidak kritikal, tetapi mereka boleh mempengaruhi pendapat anda.

   Apa kelemahan ialah partition plasterboard gypsum:

   1. Drywall mempunyai rintangan yang rendah terhadap kerosakan mekanikal. Ia mudah menumbuk dengan tukul atau objek berat lain.
   2. Pemisahan plasterboard tidak dapat dipasang di kamar mandi karena mereka dapat basah dan runtuh.
   3. Anda tidak boleh melampirkan rejimen ke perjawatan GKL. Bahan tersebut boleh menahan tidak lebih daripada 15 kg bagi satu meter persegi. Pintu di pintu dalam partition hanya boleh dipasang pada bingkai.

   Bahagian dalaman plesterboard dianggap sebagai pembinaan yang kompleks. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai kemahiran asas dalam bidang pembaikan, anda boleh menyusun rangka kerja secara bebas dari profil logam dan melampirkan kepadanya GCR.

   Peringkat persediaan: bagaimana membuat partition plasterboard dengan pintu

   Pemisahan plesterboard Gypsum terlihat kemas dan cantik, dan Anda tidak akan menghabiskan banyak waktu untuk membangunnya. Lembaran GKL dipasang pada bingkai yang diperbuat daripada logam. Ia adalah partition logam yang mempunyai ciri-ciri teknologi terbaik.

   Untuk pembinaan partisi dalaman, papan gypsum dengan ketebalan 12 hingga 14 cm adalah sesuai. Profil untuk struktur tersebut diperlukan khusus. Panduan hendaklah diperkukuh, dan profil rak diperbuat daripada logam.

   Sebelum anda mula memasang papan gypsum dengan pintu, anda harus terlebih dahulu menyediakan semua bahan dan alat yang diperlukan untuk bekerja

   Untuk mendirikan semula partition, anda memerlukan alat yang paling sederhana yang semua orang ada di rumah. Anda juga perlu membeli beberapa bahan untuk menyelesaikan pembinaan yang sudah siap.

   Alat dan bahan yang anda perlukan untuk membuat pintu:

   • Punch dan pemutar skru;
   • Skru sendiri untuk logam dan dengan mesin basuh akhbar;
   • Profil logam;
   • Dowel-nails;
   • Pisau cat;
   • Hammer;
   • Pengedap dan pengukuhan pita;
   • Dempul;
   • Primer;
   • Spatula dan roller;
   • Tahap bangunan;
   • Pesawat;
   • Gunting untuk logam;
   • GKL.

   Apabila anda menyediakan semua alat dan bahan, anda boleh mula membuat lukisan di mana rencana untuk memasang partition akan ditempatkan. Untuk memulakan, dinding yang sedia ada di dalam bilik dilukis di atas kertas kertas pada skala yang dikurangkan, maka dinding yang diukur dengan hati-hati akan ditambah kepada pelan itu. Jika gambar yang dihasilkan sesuai dengan anda, maka anda boleh pergi ke susunatur partition secara langsung di dalam bilik.

   Adalah lebih baik untuk memulakan markup dari tetingkap. Pertama, tag diletakkan pada satu dinding, maka tanda di seberang bilik dibuat pada tahap yang sama. Untuk memeriksa ketepatan mata yang ditinggalkan, adalah perlu untuk melukis garis di sepanjang lantai dari satu dinding ke dinding yang lain, jika mata itu bersambung, maka anda telah melakukan semuanya dengan betul. Dalam garisan selari di atas lantai, anda perlu membuat tanda di siling.

   Bahagian dinding eternit dengan petak pintu atau dengan kain yang boleh dibuka

   Sebaik sahaja anda membuat markup dan memastikan ketepatannya, anda boleh teruskan terus ke pemasangan bingkai tersebut. Pemasangan struktur profil bermula dari lantai dan siling. Di tengah-tengah garisan yang dijalankan, profil ditetapkan dengan cara skru menegak sendiri untuk logam, yang sepatutnya berada dalam kedudukan mendatar. Di antara permukaan asas dan profil, pita pengedap diletakkan, yang tidak hanya mempromosikan elemen logam yang lebih baik ke lantai dan siling, tetapi juga tidak membenarkan papan eternit untuk retak jika terdapat perubahan dalam kelembapan di dalam bilik.

   Cantik dan bergaya di pedalaman akan melihat partition gipsokartonnaya dengan coupe pintu

   Jika anda ingin menggantung di dinding dengan gambar yang berat atau rak kecil, maka di tempat di mana elemen ini akan ditempatkan, anda perlu memasang profil logam tambahan.

   Di samping itu, di antara landasan keretapi, profil rakitan dengan aras maksimum 60 cm dipasang. Untuk mengukuhkan struktur, jalur logam mendatar dibuat di antara elemen rak yang diperbuat daripada sisa yang tersisa dari profil.

   Apabila memasang profail, ia mesti diambil kira bahawa penggerek harus melihat ke arah yang mana GKL mounts akan bermula. Sekiranya anda bercadang untuk melakukan apa-apa komunikasi dalam partition, maka semua lubang mesti terletak pada tahap yang sama.

   Rangka siap mesti selesai dengan kepingan plasterboard. Mereka dilampirkan pada profil dengan skru, yang terletak di tangga tidak lebih daripada 20 cm Apabila satu sisi bingkai selesai dengan plasterboard, lapisan kalis bunyi dan penebat haba dipasang di dalam struktur dan komunikasi yang dijalankan. Bahagian belakang juga dipenuhi dengan GKL.

   Kami membuat pintu dalam partition plasterboard

   Doorways memerlukan perhatian khusus dalam pembinaan partition itu. Untuk partition untuk menahan berat swing pembukaan atau coupe pintu, adalah perlu untuk memperkuat rangka pembukaan. Jika tidak, pintu hanya akan jatuh dari pembukaan dengan bahagian-bahagian struktur.

   Perhatian khusus apabila memasang papan gypsum harus diberikan kepada pintu

   Dalam apa cara boleh kekuatan kerangka diperkuat di tapak pemasangan pintu:

   • Dua rak rak profil dilipat bersama dan diikat dengan skru;
   • Di dalam profil ada bar kayu;
   • Profil diperkuat dengan bingkai keluli;
   • Di kedua-dua belah pintu, dua profil logam dipasang bersebelahan.

   Antara profil bertetulang, jarak yang sama dengan lebar pintu dibiarkan dengan bingkai pintu. Dalam selang ini, sedikit di atas pintu depan, pelompat mendatar dipasang. Di antara kedua-dua profil menegak di kedua-dua belah pintu, profil mendatar ditetapkan dalam 40 cm langkah.

   Selepas peti dilapisi dengan lembaran drywall, kotak dan pintu dipasang di atasnya. Dalam kes ini, reka bentuk boleh bukan sahaja klasik, tetapi juga gelongsor.

   Partition dalaman praktikal kadbod gipsum dengan tangan anda sendiri (video)

   Pemisahan yang dibuat dari drywall membolehkan anda dengan cepat dan tanpa banyak perbelanjaan membahagi satu bilik menjadi dua bilik. Jika anda membuat keputusan untuk membuat pembangunan semula pangsapuri sendiri, maka pilihan ini akan sesuai dengan anda.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  36 − = 28