Bantal Duff

35 idea untuk membuat bantal dengan tangan anda sendiri

Home »Hiasan» 35 idea untuk membuat bantal dengan tangan anda sendiri

Setiap wanita dalam jiwa ahli kerajinan mahir, berusaha untuk mewujudkan kesenangan dan keindahan dalam sarang keluarga dengan tangannya sendiri. Adalah baik untuk menyegarkan kawasan pedalaman dan memberikan keasliannya - ia membuat kusyen dengan tangan anda sendiri yang bukan sahaja berfungsi sebagai hiasan, tetapi juga membuat rehat di ruang tamu lebih selesa. Atau mungkin mereka akan menjadi subjek untuk pertempuran kusyen yang menyeronokkan? Dalam apa jua keadaan, membuat sofa kusyen tidak akan membawa banyak tenaga kepada anda, tetapi akan memberi kegembiraan dari hasil akhir dan kekaguman, yang akan memberi ganjaran kepada anda isi rumah dan tetamu. Dalam artikel ini, anda akan mempelajari cara terbaik bagaimana anda boleh membuat kusyen hiasan di sofa dengan tangan anda, dan anda akan melihat gambar kreatif inspirasi.

Bagaimana untuk membuat bantal dengan tangan anda sendiri

Anda boleh pergi membeli-belah berjam-jam, tetapi anda tidak dapat mencari bantal warna, bentuk dan saiz yang betul. Tetapi kusyen sofa, yang dibuat oleh tangan sendiri, dijamin masuk ke pedalaman dan hanya akan menekankan keperibadian dan gaya yang ada di rumah anda. Kerja jarum membolehkan kita untuk mencuba seberapa banyak yang kita suka dengan reka bentuk, menggunakan fabrik dan bahan yang dipilih secara bebas. Antara cara bagaimana membuat bantal yang indah di atas sofa, perkara berikut adalah kepentingan tertentu:

 • Lukisan sarung bantal tua dan tangan dicat dengan pelbagai kesan;
 • Kusyen jahit (dari kain baru, dari pakaian lama, membuat appliqués, dll);
 • Kusyen bersatu di atas sofa menggunakan cangkuk atau lekuk;
 • Hiasan bantal menggunakan bordir, butang, kepingan kain, dll.

Kami cuba untuk mengumpulkan untuk anda di sini foto idea-idea yang paling bergaya yang dipraktikkan oleh diri anda sendiri. Ambil yang terbaik untuk nota anda!

Buat kusyen hiasan di sofa dengan lukisan

Dalam artikel kami 10 perkara terbaik yang boleh anda lakukan untuk diri anda dengan tangan anda sendiri, kami telah menyebutkan kaedah mudah kusyen lukisan dan kaedah dengan kesan ombre. Hari ini, Dekorin memperkenalkan anda kepada bantal yang bergaya yang telah dicat dengan ... ais.

Apa yang diperlukan untuk ini:

1
 • Kain putih (contohnya kapas atau kain);
 • Grill logam (boleh digunakan dari oven);
 • Cangkerang atau bekas besar bersamaan dengan saiz parut;
 • Pewarna serbuk untuk kain;
 • Kiub ais;
 • Sarung tangan getah.

Pertama sekali, kain itu harus dibasuh dengan air dan meletakkan parut yang dipasang di atas tenggelam atau bekas lain yang tersedia. Kain tidak perlu disebarkan secara merata ke permukaan parutan, dan bahkan sebaliknya - lebih baik memecahkannya sehingga coraknya tidak seragam. Adakah anda ingin membuat beberapa kes bantal pada masa yang sama? Jangan ragu untuk membuangnya ke dalam longgokan basah! Kemudian ais tersebar di atas kain slaid dan bubuk dengan pewarna.

Itu sahaja! Ia masih menunggu sehingga ais sepenuhnya meleleh, selepas itu sarung bantal yang disediakan untuk bantal itu mesti dibasuh dengan teliti dalam air sejuk, kering dan ditikam. Bagaimana anda suka hasilnya?

Kami membuat kusyen crocheted di sofa dengan merajut jarum dan crochet

Jika anda tahu bagaimana bersatu, mengapa tidak cuba membuat bantal di atas sofa dengan merajut jarum atau merenda? Di bawah ini kami menawarkan 10 gambar bantal crocheted yang indah, yang akan kelihatan hebat dalam gaya dalaman moden dan desa.

Juga baca: Holiday knitted kerajinan untuk Tahun Baru

Dan jika anda tidak mempunyai kemahiran mengait atau ingin menghiasi sofa anda di ruang tamu dengan bantal hiasan, maka anda boleh menggunakan sweater rajutan lama dan menjahit bantal sendiri, mengikuti arahan langkah demi langkah di bawah.

Kami menjahit sarung bantal untuk bantal dengan tangan kita sendiri

Bahagian terakhir dari gambar dalam artikel ini jelas akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menjahit bantal di sofa. Pastikan bahawa jika anda mempunyai mesin jahit, imajinasi yang kaya atau corak siap, anda juga boleh membuat bantal hiasan yang menakjubkan yang tidak dapat ditemui di kedai biasa. Dan kaedah ini sesuai untuk mereka yang tidak mahu membelanjakan wang pada bantal baru, tetapi hanya mahu menggantikan sarung bantal dengan yang lama atau menyamarkan noda. Lihat gambar!

Juga baca: Item dalaman moden - 6 trend untuk hiasan rumah Juga baca: Interior dalaman musim luruh yang selesa - idea terbaik untuk hiasan dan hiasan Akhirnya, corak yang berguna untuk menjahit sarung bantal yang indah di kusyen:

Kami berharap artikel kami memberi anda sedikit inspirasi untuk kreativiti. Buat cantik dengan tangan anda sendiri, kerana ia sangat menarik dan menarik!

Bantal dengan tangan mereka sendiri: hiasan, sofa, surat, asal, istimewa, lancar

Bantal jahit dengan tangan sendiri bermakna bukan sahaja untuk menjimatkan aksesori tidur, tetapi juga untuk menghiasi pedalaman anda, untuk memberikan keperibadian dengan cara yang mudah dan murah. Melihat foto bantal buatan sendiri di Internet, nampaknya anda memerlukan banyak pengalaman atau hadiah semula jadi. Tetapi tugas yang sama dapat diselesaikan dengan lebih mudah, dan tentunya, membuat bantal, ada peluang untuk pergi dari sederhana ke kompleks, menciptakan pada akhirnya hal-hal yang layak hadiah di pameran kreatif amatur. Membantu pembaca mengatasi beberapa peringkat jalan ini dan artikel ini direka.

Jahit bantal asal sebagai tidur yang mudah, dalam bentuk asas dan sarung bantal, mungkin tidak selalu. Oleh itu, perhatian khusus harus dibayar kepada pilihan kain dan pembungkusan. Bantal itu terbaring di tempat tidur, dan seseorang sekali padanya akan tertidur. Mungkin letih, dengan rambut yang tidak dibasuh dan tidak dibuang: apabila mata melekat bersama, tidak melihat keindahan, ia akan menjadi kepala untuk tunduk. Maksudnya, kain pelapik bukan sahaja perlu selesai dengan baik, tetapi juga dibersihkan. Dan yang terbaik, bahawa pemadat boleh dikeluarkan dan penutupnya dibasuh, tanpa merosakkan hiasannya. Di samping itu, pemadat yang betul harus disimpan selagi mungkin kualiti kebersihan, keanjalan dan mudah lentur. Untuk bahan-bahan untuk bantal yang memenuhi keperluan ini, kami akan kembali, tetapi untuk sekarang kami akan membincangkan cara-cara untuk menghias mereka dari mudah ke kompleks, mengingati perkara di atas.

Mewarna

Cara yang paling mudah untuk menjahit kusyen hiasan dengan cara yang sama seperti beg tidur konvensional ialah memilih pewarna kain. Dan yang paling sederhana penyelesaian paling mudah adalah beberapa bantal warna yang berbeza yang membentuk sebuah ensemble yang tertulis di pedalaman. Oleh itu, anda bukan sahaja boleh menjadikan boudoir dari cocotte menjadi sesuatu seperti awan lembut, tetapi juga mengekspresikan keperibadian gaya pedalaman laconic. Kerja-kerja itu, saya harus mengatakan, mental sangat sukar, tetapi secara teknikal dan kewangan secara asasnya. Sebagai contoh, di sebelah kiri dalam Rajah. sofa dengan komposisi bantal ditempatkan di latar belakang tingkap (gambar?) dengan nada umum yang berbeza dari hijau hidup, dan bunga dalam pasu diletakkan di sebelah kanan sofa juga untuk alasan yang baik.

Peranan pewarna kain di hiasan bantal

Di tengah-tengah Rajah. satu kaedah berdasarkan prinsip estetik yang sama, tetapi tidak memerlukan pedalaman laconic dan susunan khas untuk meletakkan barang-barangnya. Intinya adalah di sini bahawa latar belakang perabot pelapis dan penutup bantal adalah sama, serta nada dan ketumpatan corak di sana-sini, tetapi pola corak agak berbeza. Dan bantal itu luas, begitu dinamakan. Perancis, tepi, sama dengan latar belakang umum, tetapi lebih gelap dalam warna; warna sedikit lebih ringan pada butiran bawah dan lateral pelapis perabot.

Akhirnya, di sebelah kanan dalam Rajah. Cara untuk memberi bantal pilihan pewarna kain ditunjukkan, seperti yang mereka katakan, kecukupan estetik, iaitu. Keupayaan untuk menyatakan kepentingan tuan dalam apa jua keadaan. Bayangkan bantal pada ... satu sampah sampah. Adakah ia kelihatan lebih buruk di sana? Dan titik di sini bukan sahaja dan tidak banyak pilihan 2-3, tidak lebih, warna-warna terang, yang membentuk corak yang cukup besar, tetapi juga di lokasi bunga bergaya bunga pada permukaan yang kelihatan dari benda itu.

Hanya sedikit lebih sukar dari segi teknikal, tetapi tidak kurang ekspresif boleh menjadi hiasan bantal oleh appliqués. Di sini, seperti dahulu. kes, kunci kepada kejayaan - rasa seni penulis dan, sebaik-baiknya, persatuan sekurang-kurangnya 2 perkara dalam ensemble, dan, berbeza dengan penggunaan warna, maksudnya boleh benar-benar jelas sehingga sia tersebut ditinggalkan dalam satu siri gambar, tetapi kasar dari segi moral sihat orang dalam komposisi ini tidak akan melihat lebih banyak daripada hubungan normal perkahwinan.

Benang bantal dengan percetakan dan percetakan kain

Komposisi bantal berlapis berbilang dengan appliqués secara teknikalnya lebih sukar untuk dilakukan, dan terdapat risiko menembusi cair. Walau bagaimanapun, pada zaman kita, percetakan foto pada tekstil adalah berpatutan, dan imejnya stabil dan kualiti yang dapat dilihat oleh tekstur bahan. Oleh itu, dengan mempertimbangkan kumpulan berbilang kusyen dengan gambar, pertama-tama ia sepatutnya mempertimbangkan pilihan percetakan foto pada kosong, di tengah dalam Rajah, Lebih-lebih lagi supaya anda boleh membuat / membuat imej dan mensimulasikan keseluruhan ensemble pada komputer terlebih dahulu.

Nota: Teknologi percetakan foto moden pada fabrik membolehkan anda membuat imej yang bersamaan visual dengan sulaman. Rags dengan gambar bercetak juga boleh menjadi asas aplikasi, di sebelah kanan dalam Rajah.

Kebanyakan pereka yang lebih baik memilih untuk bekerja dengan bentuk, menganggapnya sebagai penyebab utama ekspresif perkara, dan warna, tekstur dan pola / corak - faktor-faktor yang sudah ada dalam susunan berikut. Kusyen sofa satu-dua-tiga, nilai estetika yang dicapai oleh bentuk, juga boleh menjadi teknologi yang mudah (kedudukan 1 dalam Rajah). Kerana penggunaan bahan moden, lihat di bawah.

Peranan bentuk dalam hiasan bantal

Bekerja dengan bentuk, ia menjadi mungkin untuk memohon pendekatan baru untuk hiasan yang bermakna dari perkara: modularity, pos. 2. Secara teknikal, dalam kes ini, keamatan tenaga kerja meningkat secara mendadak tanpa kemunculan kesukaran asas, sejak semua modul yang dipasang dalam produk adalah sama struktur dan mudah. Tetapi dalam kes sedemikian, anda perlu berfikir tentang cara membersihkannya, jika hanya ada keinginan sekurang-kurangnya sekali setiap 1-2 tahun untuk mengubah sepenuhnya. Pembersih vakum perabot dan produk pembersih untuknya - ia dapat difahami, tetapi perlu menggunakannya terpaksa kurang kerap.

Bantal hiasan dalam teknik patchwork boleh dijahit dengan anggun dan rapi tanpa meditasi yang menyakitkan dan melihat sampel / sketsa kepada rezi di mata, menimbulkan. 3 dan 4. Kita hanya perlu elemen utama (terutamanya di tengah) yang selaras dengan reka bentuk keseluruhan perkara itu, tetapi juga sesuatu yang menonjol di dalamnya. Untuk pos. 3 ini dicapai dengan menggambar nada yang sama, tetapi jauh lebih besar daripada unsur-unsur satu pepenjuru dan pada masa yang sama, tentu saja, lebih kecil daripada warna pepejal mengisi kuadrat yang lain. Dan di pos. Kekunci 4, sebaliknya, dibezakan dengan bentuknya, saiz kecil dan kelegaan (convexity).

Secara umum, unsur kunci padat (s) boleh memberikan anugerah kepada kusyen yang dibuat dalam sebarang teknik. Contohnya, untuk pos. 1 gambar, Kuncinya adalah butang mudah digabungkan dengan selekoh kain dengan corak geometri hitam dan putih yang remeh, sehingga selok tilam lama. Dalam hal menggunakan bahan yang lebih terang dan beragam, butang dengan busur bulat, pos. 4.

Elemen Utama dalam Hiasan Bantal

Untuk pos. 2 Berus dan bantal ennoble butang dari kain pewarna sederhana. Pendekatan ini menarik kerana mungkin untuk menggunakan perabot pelapis dan juga fabrik teknikal yang kurang kotor, dibersihkan dengan baik, tetapi tidak cerah dan berkilat. Dan di pos. 3 contoh bagaimana berus memberikan nilai estetika diri kepada bantal dengan corak yang terlalu kecil untuk tujuan ini. Mungkin corak yang lebih besar tidak baik dengan reka bentuk keseluruhan, tetapi deklarasi diri sendiri bantal masih diperlukan, di sini adalah berus dan diselamatkan.

Nota: Berus tunggal di sudut bantal dapat dimainkan, tanpa kehilangan nilai estetik, dan peranan utamanya, menyembunyikan jahitan terakhir, lihat di bawah. Dalam kes ini, ia boleh berjaya digantikan dengan pompon. Bagaimana untuk membuat berus dan pompom dengan tangan anda sendiri, lihat seterusnya. rajah, tetapi secara amnya dengan berus dan pompoms sebagai unsur-unsur banyak bantalan asas bantal ia perlu lebih berhati-hati, lihat lebih jauh.

Cara membuat berus dan pompon di rumah

Semua cara menghias bantal (lihat angka) adalah perkara biasa, bahawa perkara-perkara, dalam satu tangan, memakan buruh dan sukar untuk dilaksanakan (kecuali tali atau bahan organik yang digunakan). Di sisi lain, kusyen renda dan kusyen di sofa menyediakan bukan sahaja kesan estetik megah, tetapi juga penghormatan dengan prestij: kerja berkualiti kompleks bercakap untuk dirinya sendiri. Selain itu, semua perkara tersebut berulang kali dibersihkan dan dipadamkan: mereka menenun tali dan bersatu selama berabad-abad; maka kemahiran lain sepenuhnya disesuaikan untuk mencuci lebih tegar daripada di mesin cuci moden dengan deterjen sintetik.

Bantal dan bantal crocheted

Crochets kusyen kusyen mempunyai satu lagi kelebihan: di dalamnya, tanpa sebarang kesulitan, jahitan terakhir bertopeng, lihat di bawah. Dan, dengan cara ini, terima kasih kepada keadaan yang sama, kusyen hiasan yang dirajut boleh menjadi sangat mudah dalam pelaksanaan, jika anda menjahit mereka dari sweater lama, seperti di sebelah kanan dalam Rajah.

Bantal hiasan dari sweater kanak-kanak lama

Pakaian hasil rajutan sebagai bahan untuk kusyen kusyen mengekalkan semua kelebihan barang rajutan, termasuk keupayaan untuk menjalani jahitan muka tersembunyi. Dia juga mempunyai kebaikan khasnya sendiri. Pertama, kelembutan permukaan - kot kadang-kadang "menggigit" wajah, dan lebih sukar untuk bersatu dari mohair atau ke bawah. Kedua, kebolehaksesan: siapa yang tidak perlu meneka apa yang perlu dilakukan dengan baju-baju blus yang ditanam anak? Isi holofiber (lihat di bawah), menjahit lubang baju, buatkan sedikit lebih baik - dan selama sejam dan bantal asli yang baik disediakan dari bahan yang diperbaiki, lihat Rajah. Adakah dia akan masuk ke ruang tamu, satu perkara yang sama reka bentuk, tetapi sebagai bantal di tapak semaian akan cukup di tempat. Anda juga boleh tidur di atasnya, tanpa mengambil risiko cetakan pada butang di pipi anda: ia berpaling, dan itu sahaja.

Bagi mereka yang tahu bagaimana menyulam bantal - kanvas yang subur dalam semua aspek, lihat Rajah:

Bantal hiasan bersulam

Jika anda ingin menyulam seluruh medan, anda perlu gelung khas dalam bentuk bingkai; kanvas di dalamnya diregangkan (disalib) dengan benang tegas. Lukisan, corak - segala-galanya di sini adalah mengikut budi bicara dan kemahiran anda, tetapi ada beberapa keanehan berbanding dengan sulaman benda lain:

 1. Jangan menyulam dengan manik, tidak bersih dan tidak selesa. Dengan apa-apa cara yang diketahui membersihkan bantal sepenuhnya untuk mengeluarkan zarah kotoran dari lubang dalam manik-manik adalah mustahil, dan berbaring di permukaan manik juga tidak begitu menyenangkan;
 2. Bordir dengan salib: bordir lancar di bawah kepala / badan dengan cepat mendapat kotor dan tergelincir, dan ketika mencuci, kedutan;
 3. Apabila menyulam seluruh medan, buat giliran lebar yang berterusan: ia adalah seperti mudah untuk menyembunyikan jahitan yang terakhir seperti pada kusyen crocheted.

Hiasan hiasan: pinggir, busur, peti sejuk, bungkus, intarsia, tenunan, aplikasi volumetrik (patch), quilting, dll., Dsb. Lihat Rajah. - Ia digunakan secara meluas untuk hiasan bantal. membolehkan anda mencapai kesan estetik yang menakjubkan. Walau bagaimanapun, memulakan karya pertama (atau biasa) anda, ingatlah, pertama, yang mencipta kecantikan dengan kaedah "Saya mahu banyak perkara! Dan banyak lagi! ", Adalah salah pada dasarnya. Anda perlu memahami bahawa anda merasakan apa yang anda mahu, dan menyatakannya dengan cara yang tersedia untuk anda. Yang tidak semestinya perlu menjadi rumit dan rumit.

Hiasan bantal mengikut elemen volum

Kedua, ingat - anda bukan tukang jahit yang dipercayai dari Pompadour marquis atau count deMonsoro. Dicipta oleh tangan anda sendiri, keindahan yang anda tidak boleh pada bila-bila masa dipadamkan. Dan bukan hanya sama ada perkara itu akan menahan basuh, tetapi juga sama ada kereta itu akan membasuh perkara sedemikian. Bukannya ia adalah jam yang tidak rata, anda perlu belajar menarik tetapi tidak cara mudah membaiki mesin basuh. Pinggirnya dengan berus masih boleh dipotong dan dijahit lagi, tetapi untuk kusyen keras yang kotor dari pompoms sukar untuk memikirkan sesuatu yang lebih baik daripada membuangnya dan membuat yang baru. Jika semangat pada ini sudah cukup selepas peluang sedemikian.

Cara mudah membuat mawar dari kain

Walau bagaimanapun, untuk menghalang orang dari keinginan untuk kecantikan tidak bermakna, dan bahkan tidak bernilai. Jadi tentang setiap kes dalam Rajah. di atas - 2 cara membuat bunga dari bulu dirasai atau kapas. Bunga sedemikian, jika perlu, mudah patah, dan kemudian menjahit lagi. Atau hanya buat yang baru dan bukannya dipakai.

Bantal hiasan dengan busur mudah

Dan dalam Rajah. di sebelah kanan - nasihat tentang busur: mengambil sebagai asas semua prinsip yang sama seperti laconicism, tidak pernah gagal, dan membuat busur mudah, sehingga mereka dapat melepaskan dan mengikat mereka untuk merawat bantal. Bantal itu - dari pemecatan, tetapi kelihatan?

Pemborong pada kain yang sesuai, licin dan berkilat - berbeza. Betul dilaksanakan, mereka boleh diasingkan dan dibasuh secara manual tanpa sebarang masalah. Dan untuk menjadikan semua kemegahan ini tidak begitu sukar kerana ia kelihatan. Sebagai permulaan, anda perlu mempelajari cara membaca perhimpunan buffer (mereka dipasang, seperti yang dikatakan syarikat-syarikat jahit).

Untuk contoh skema untuk mengumpul buffer sederhana, lihat Rajah. di bawah. Semua skema buffer dibina di atas grid ortogonal-diagonal, modul yang mana (sisi persegi) adalah 2-7 cm, bergantung kepada dimensi produk dan kepadatan kain. Grid dalam rajah boleh ditunjukkan secara eksplisit, seperti di sebelah kanan dalam Rajah, Atau nodnya hanya ditandai dengan mata, seperti di sebelah kiri. Mesh digunakan pada bahagian bawah bilet oleh penanda tekstil dalam refleksi cermin.

Selanjutnya, bahagian contractible (dikumpulkan, sborivaemye) dalam puff yang bertanda sama ada dengan anak panah tumpu (kiri) atau garis merah (kanan) dan bukannya contractible - garis nipis mudah. Penampan boleh dipasang sama ada dengan satu benang, atau secara berasingan. Cara pertama adalah untuk orang yang malas. dari bawah dibentuk benang spiderweb. Dalam mana-mana kes, mengumpul setiap puff sekurang-kurangnya 3 jahitan 4-5 mm, jika nota-nota kepada Skim dinyatakan sebaliknya.

Contoh-contoh skim penampan kusyen

Seterusnya, urutan konsisten. Ia dihasilkan oleh baris mendatar atau menegak, sekali lagi, jika penerangan skema itu tidak ditunjukkan entah bagaimana lagi. Dalam kes di mana baris ditunjukkan secara eksplisit (di sebelah kiri), mereka adalah output dalam urutan penomboran dan juga dengan nombor penampan di barisan dikumpulkan; di sini - Baris 1 1-2, 3-4, dan lain-lain, kemudian juga Row 2 dan seterusnya. Dalam ketiadaan petunjuk eksplisit siri (kanan), penampan hanya dikumpulkan mengikut urutan penomboran; mengikut skim di sebelah kanan - 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, dll.

Cuba untuk mengumpul penampan untuk ini, tahap kemasukan, skim, apa-apa sekeping kain, dan anda pasti akan memerlukan sedikit masa, walaupun jika seseorang dituai satu demi satu. Dan kemudian seram yang mengerikan tidak kelihatan dan melihat pilihan kelas tuan pada pengeluaran bantal dengan buffer jauh lebih hebat dan kompleks:

Video: bantal-bantal dengan tangan mereka sendiri, kelas tuan

Prinsip "Tidak mempunyai banyak perkara! Dan lebih mudah! "Sangat sesuai untuk kusyen hiasan, secara estetik berfungsi terutamanya. Mereka sering dijahit pada corak mainan lembut, melupakan bahawa kucing yang dijahit tidak dapat membasuh diri di bawah ekor. Dan dia harus mengambil sendiri bukan sahaja debu bilik, tetapi juga lemak. Mungkin, terutamanya apabila terdapat bantal kanak-kanak, boleh dikatakan, pelepasan voli pencemaran sumber nutrien.

Bantal kanak-kanak, di samping itu, bukan sahaja melangkau dan menunggangnya; mereka bukan sahaja berjuang dan melempar, mereka juga tidur. Satu impian tergelincir, dengan kepala yang meluncur ke sisi, membentuk rangka tidak berguna. Ini harus dipertimbangkan sewaktu menjahit bantal bayi; Sebagai contoh, kita memberi corak dalam Rajah.

Corak bantal kanak-kanak

Di sebelah kiri adalah ikan bantal. Bentuk dan teknik pelaksanaan dipilih dengan betul: penjagaan sepenuhnya tertakluk, jahitan terakhir boleh ditutup dengan ekor atau sirip. Tetapi - kepala tidur boleh tergelincir ke tepi, di belakangnya akan meregang bahu dan ternyata kita sedang tidur berjongkok. Burung bantal bebas dari kecacatan ini, di bahagian atas kanan: "telinga" dipegang. Siapa yang bertukar keras dalam mimpi, lebih baik untuk meletakkan bantal sedemikian dengan pesongan antara "telinga" ke leher; Corak ini mudah disesuaikan untuk kucing bantal, tetapi tanpa ekor. Dalam kedua-dua kes, adalah dinasihatkan untuk membuat potongan untuk ergonomik yang lebih baik sebagai aksesori tidur diagonal, lihat di bawah.

Nota: untuk kanak-kanak - vertjachek yang tidak dapat dinafikan mengantuk di sebelah kanan di bawah corak bantal khas di mana kanak-kanak dengan sendirinya terbiasa tidur di belakang atau di sebelah, dengan bebas telah dilanjutkan.

Bantal dalam bentuk huruf (lihat angka) bahkan lebih hampir berpindah dari bantal hingga mainan lembut daripada bantal-bantal: terdapat banyak kegagalan di mana mereka tidur. Adalah dipercayai bahawa huruf bantal sedang belajar, berkembang, dan lain-lain Nah, mungkin untuk menyelaraskan pergerakan dan orientasi di ruang angkasa, untuk memanjat di antara mereka yang besar seperti dalam labirin. Bagi pendidikan awal dalam bidang celik huruf - sains masih belum disahkan. Walau bagaimanapun, kerosakan dari bantal dalam bentuk huruf juga tidak diperhatikan, dan menyeronokkan untuk kanak-kanak itu sudah baik untuknya.

Bantal huruf besar harus menjaga bentuknya dengan baik dan menahan kesan operasi yang sesuai, terhadap pengguna kecil yang mempamerkan kebijaksanaan yang mengejutkan. Salah satu varian pembinaan jenis ini ditunjukkan dalam Rajah.

Skim pembungkusan kusyen kusyen

Foam 45 adalah buih perabot ketumpatan tertinggi; Mengenai apa yang holofayber, mari bercakap di bawah. Sudah tentu, cara lain untuk kusyen bantal-kutub adalah mungkin, lihat, contohnya. video seterusnya.

Nota: litar dalam Rajah. juga sesuai untuk kusyen roll pemadat, jika ia dikehendaki untuk mendapatkan punggung mereka berakhir bulat.

Video: bantal-huruf dengan tangan mereka sendiri, pilihan produksi

Bantal dalam bentuk unsur-unsur lukisan mosaik pra-dibuat Teka-teki juga agak popular. Adalah dipercayai, jika perlu, anda boleh membina tilam dari mereka. Anda boleh mengumpul sesuatu, ya, ya. Tetapi sesiapa yang cuba tidur di tilam seperti itu, tahu: tidak mustahil, ia merayap di bawah anda. Bantal, berbeza dengan butiran teka-teki, lembut, lembut, tidak kusyen, dan beberapa keranjang akan berfungsi.

Mengenai hakikat bahawa apabila menjahit adalah perlu untuk memberikan lapels dalam 20-30 mm, besi mereka, menjahit dari sebelah yang salah dan kemudian mematikan produk, dan lain-lain, yang terkenal, kita tidak akan berkembang. Mari kita bercakap di bahagian ini tentang perkara-perkara yang mula-mula jahitan tidak selalu diketahui.

Untuk menjahit bantal tanpa bantal yang selesa, bersih, praktikal dan tahan lama, anda perlu memilih kain yang betul. Pertama, zarah-zarah seratnya tidak boleh dilekatkan, supaya mereka dapat disedut oleh pembersih vakum tanpa menggunakan bahan pencuci. Kedua, kain pelapis harus, jika boleh, menghalang perpindahan kotoran ke dalam pemadat, yang sukar dibersihkan dan berubah. Keadaan ini bahan-bahan tekstil ringan, lancar dan terang dipenuhi oleh sutera, satin, krep-satin dan analog sintetik. Daripada ringan, tetapi lembut - kain calico kasar, baize dan lain-lain linen. Kasar, tetapi sangat kuat - sebarang bahan upholsteri perabot. Juga, bergantung pada gaya prestasi, ada kemungkinan menggunakan kain teknikal, kecuali, mungkin, bulu propilene dan sejenisnya - terlalu licin, tetapi pada masa yang sama kasar dan keras.

Apabila memotong kusyen, orientasi benang meledingkan dan kain halus. Orthogonal (langsung) orientasi, apabila asas dan renda berorientasikan secara serentak (bersama) masing-masing. belah, membolehkan anda lebih tepat menahan bentuk bantal mengikut corak. Tetapi, jika kusyen pemotongan lurus dengan sudut tajam disumbat dengan bahan yang cukup padat, sudutnya mungkin kosong dan sag, pos. 1 dalam Rajah.

Pengaruh orientasi benang warp dan kain dari kain yang berupa bantal

Dalam kusyen potongan pepenjuru (asas dan itik - pada 45 darjah ke sisi), sudut akan sentiasa penuh, tetapi "pinggang" akan kelihatan lebih besar daripada corak yang terdahulu, pos. 2. Jika bantal memanjang, pinggang "nipis" nipis akan berada di sisi panjang, pos. 3, yang tidak selalu diingini. Dalam kes ini, penggunaan satin atau tenunan menenun, pos. 4.

Kami tidak akan bercakap mengenai kapas bulu kapas dan kapas untuk bantal penyumbat: mereka mendapat cakera dan tersingkir, hanya dengan kelajuan yang berbeza. Bulu burung dan bulu semulajadi untuk sifat-sifat kebersihan dan kebersihan boleh berkhidmat untuk beberapa generasi: mereka mempunyai keupayaan untuk membuang dan membahayakan zarah-zarah tanah yang tidak berbahaya untuk pembungkusan. Puding, layu dan tungau ayam dalam pemadat dari mereka tidak ditanam - untuk kehidupan parasit ini, suhu normal badan burung adalah 40-42 darjah; sudah ada 38 parasit burung binasa. Parasit jahat manusia dalam bulu burung dan juga tidak menetap, kecuali di lipatan penutup.

Walau bagaimanapun, padding bulu / bawah, pertama, tidak cukup elastik untuk bantal hiasan, mereka tidak dipukul, kerana tidur, kerana kemerosotan cepat dari rawatan tersebut. Kedua, bulu lembut lembut dan bulu semulajadi untuk bantal penyumbat adalah sukar untuk dicapai. Pada zaman dahulu pengantin masa depan di atas katil bulu perkahwinan (sifat penting mas kahwin), bulu dan bawah dikumpulkan selama bertahun-tahun oleh seluruh keluarga.

Bahan pembungkus yang ideal untuk bantal - sintepuh dan holofayber dikembangkan pada masa kini. Pada kebersihan mereka tidak kalah dengan angsa bawah; Benar, bukan untuk generasi seumur hidup, tetapi sehingga 7-10 tahun. Sebaliknya, hiasan bantal tidak hidup lagi. Tetapi bahan-bahan ini mempunyai kelebihan yang tidak diragukan: mereka cukup elastik dan mengekalkan kualiti ini selama bertahun-tahun.

Malah, sintepuh dan holofayber - bahan yang sama berdasarkan gentian kusut terbaik dari poliester; ini adalah polietilena terephthalate yang sama (PET), dari mana membuat peralatan makanan dan botol. Synthepuh dikeluarkan dalam bentuk granula berbulu (kiri dalam gambar), dan holofayber tertakluk kepada penambahan tambahan dan dijual lembaran (plat), di sana.

Lembaran hollofayber mengekalkan bentuknya tidak lebih teruk daripada getah busa perabot terbaik. Dengan cara ini, dalam bantal-huruf (lihat di atas) adalah mungkin untuk menjadikan keseluruhan pangkalan darinya, hanya kos yang mahal: lembaran holofayber jauh lebih mahal daripada busa getah, dan sisa bahan dalam hal ini adalah besar. Tetapi di mana lembaran holofayber tidak diperlukan, ia adalah dalam pembuatan awan kusyen, dan lain-lain, bentuk yang tidak teratur kompleks: bahan kerja perlu digari dengan gunting, dan kemudian, tanpa corak, ditutup dengan kain di tempatnya.

Satu lagi bahan pemadat, terutama sesuai untuk bantal kanak-kanak - butiran silikon bulat. Mereka tidak basah, kali ini. Dua - granul silikon boleh diliputi dalam penutup melalui lubang perisai hanya 2-4 cm lebar, yang sangat memudahkan masalah jahitan yang terakhir. Tiga - penutup dari mereka boleh dikosongkan melalui lubang yang sama, dan pelet harus dibasuh secara manual di lembangan. Di dalam kereta - dalam sebarang kes, akan gagal seketika! Butiran silikon yang dibasuh dan kering boleh diisi semula ke dalam penutup yang sama; bantal akan sama seperti sebelum ini.

Nota: kepada pelet polistirena yang dipenuhi dengan perabot tanpa bingkai, di atas tidak berkaitan dengan sifat-sifat sanitari dan kebersihan dari granul silikon.

... dia adalah yang paling sukar. Anda mungkin sudah meneka bahawa ini adalah jahitan yang sama yang anda perlukan untuk menjahit dari muka ketika bantal sudah bertukar dan disumbat. Biasanya ia disyorkan untuk mempercepatkan terlebih dahulu. Berkenaan, katakan, untuk kerusi-pir atau perabot tanpa frameless lain adalah pilihan terbaik.

Kusyen hiasan dengan tepi

Tetapi bantal tidak mempunyai bawah dan belakang, di mana mereka tidak pernah duduk, tidak tidur, tidak bersandar pada mereka, dan bangun dengan jejak pengikat di pipi untuk apa-apa dalam apa jua keadaan. Bagi jantina yang lebih kuat, bantal dengan poket boleh melekat pada mereka kepada kumis, janggut dan hanya 3-5 hari bulu tua. Mematuhi bantal personaliti dengan sempurna selaras dengan wajah yang renyuk, tetapi hanya dengan cara yang komik.

Dengan rajutan bersulam, rajutan dan sulaman sulaman, tidak ada masalah sama sekali, jika benang untuk jahitan terakhir diambil dalam nada bahan muka: jahitan hanya 1-2 mm dalam kes ini benar-benar diperketatkan ke dalamnya dan agak tahan lama. Pilihan yang baik juga merupakan kelebihan tekstur sempit yang berterusan dalam nada umum, lihat Rajah, Renda atau sempadan yang dipasang, bakar, dan sebagainya. Walau bagaimanapun, penyelesaian universal jahitan terakhir adalah 2-4 cm sempit, lubang di sudut. Melaluinya, anda boleh mengisi bantal dengan sintepump atau butiran silikon, dan topeng jahitan depan dengan berus atau pompon. Synthepuh, jika perlu, ditarik oleh cangkuk mengait kecil. Granul silikon pada mulanya hanya diperas seperti pasta dari tiub, dan sisanya akan dikeluarkan dari penutup yang ternyata.

Dengan begitu lama wakil-wakil biasa pekerjaan nomad dan penduduk asrama pelajar masa ke tengah-tengah Khrushchev. Syal cantik membolehkan anda membuat kusyen hiasan dan lancar dalam beberapa minit sahaja; dasarnya boleh menjadi bantal biasa, atau sekeping buih yang telah dipotong dalam bentuk atau hanya sekumpulan kain. Bagaimana untuk mencipta ilustrasi yang mengagumkan tentang kata "Gol pada penemuan kecerobohan", yang ditunjukkan dalam Rajah:

Membuat bantal hiasan lancar

Simpulan boleh diikat atau menyebarkan ujungnya menjadi roset dan merebutnya dengan benang; Walau bagaimanapun, ini akan menjadi pelanggaran rasmi prinsip "tanpa jahitan". Dalam kes ini, sesuatu seperti mawar yang diterangkan di atas akan masuk ke tengah.

Di sini kita tidak bercakap mengenai beberapa kategori abstruse, tetapi mengenai bantal, bentuk kompleks yang sangat berfungsi, tanpa mengira penamat. Ia adalah - bantal untuk wanita hamil dan menyusui. Bagaimana untuk melakukannya, lihat seterusnya. filem:

Kusyen sofa. Foto - idea untuk kreativiti

Selamat petang, jarum wanita cantik!

Saya ingin membentangkan pilihan bantal kecil dengan gambar.

Kusyen sofa adalah bahagian penting dalam pedalaman. Keselesaan di dalam rumah adalah mustahil untuk dibayangkan tanpa bantal hiasan. Pereka bentuk mengesyorkan mempunyai tiga hingga enam kepingan. Tetapi, nampaknya, tidak ada banyak bantal!

Lagipun, anda boleh meletakkan bantal bukan sahaja di sofa dan katil, tetapi di atas kerusi dan juga membuang ke lantai! Bantal boleh berfungsi sebagai aksen yang terang di pedalaman yang cerah dan bukan sahaja. Ia sentiasa menarik untuk mengemaskini pedalaman dengan pad baru dan asli yang baru. Kusyen boleh menjadi hadiah hebat.

Buat bantal yang indah dengan tangan anda kepada tuan-tuan kami - keseronokan yang hebat. Pada saya ia adalah makanan istimewa seperti itu. Bukan sahaja saya sering membuat bantalan baru sebagai ganti spesimen usang dan haus, tetapi saya juga mencuba idea kraftangan untuk pembuatan bantal. Contohnya, tidak lama dahulu, dia memberitahu di laman web tentang merajut permadani yang menarik, dan dia menghidupkan karpet ini menjadi bantal, atau bahkan dua orang. Saya melihat di Internet idea yang bagus untuk kusyen satin reben - segera ke kedai untuk reben!

Koleksi kusyen foto - idea untuk kreativiti

Terinspirasi dan membuat kusyen sofa baru dengan tangan anda sendiri, foto itu diharapkan dapat membantu anda!

Dan ini adalah penjelmaan saya. Ketika saya menjahit bantal saya, baca dengan mengklik pada pautan di bawah foto:

Itulah idea lain saya secara langsung mencintai diri saya sendiri. Saya rasa bagaimana untuk melaksanakannya:

Tetapi terdapat lebih banyak gambar bantal yang cantik yang terdapat di blog kami.

Pada menjahit dan merajut kusyen sofa lain dengan tangan kita sendiri, kita masih bercakap, jangan lupa melanggan surat berita blog ke pejabat pos untuk mengetahui tentangnya terlebih dahulu!

Dan saya terbawa-bawa oleh bantal yang rajutan, cerita-cerita mengenai pandangan seperti penyelenggaraan:

41 komen kepada entri "Kusyen. Foto - idea untuk kreativiti "

Idea yang baik, saya suka!

Gadis, itu hanya satu keajaiban. Terima kasih atas laman web ini!

Dan kepada anda, Tatiana, terima kasih! Datang kerap.

Banyak terima kasih atas bantal yang bagus, tetapi di mana saya dapat melihat kelas tuan pada bantal ini?

Saya gembira kerana anda menyukainya, Svetlana. MK akan secara beransur-ansur diletakkan, tetapi tidak sekaligus, hanya masa tidak mencukupi. Bantal mana yang paling kamu sukai? Mengenai mereka dan cuba beritahu terlebih dahulu.

Bantal dengan peminat (bulat ungu dan susu) Terima kasih

Svetlana, di sini saya telah meletakkan pemilihan gambar dari Internet terlebih dahulu untuk menunjukkan jenis kecantikan yang dibuat oleh mereka sendiri. Saya akan cuba mencari MK dan menerbitkannya di laman web saya atau menghantar pautan dalam masa terdekat.

Svetlana, kerana idea-idea ini bukan milik saya, maka tidak ada arti dalam menulis semula mereka. Anda hanya boleh menaip bantal dengan buffer, yang saya lakukan. Berikut adalah beberapa pautan yang saya suka:

Terima kasih atas perhatian anda dan pautan yang dihantar. Tidak ada kata-kata .... hanya BESAR DARIPADA!

Sentiasa bersamanya!

Ramai terima kasih kerana keindahan itu. Setiap kali saya mengagumi dan tertanya-tanya. kemegahan dan kepelbagaian sedemikian. Pekerja mahir sahaja. Terima kasih atas keseronokan. Saya akan mencuba sesuatu untuk diulangi!

Dan saya, Irina, seperti bantal ini. Saya secara amnya "sakit" dengan mereka, saya suka membuat pad yang berbeza. Benar, kini semakin semangat semangat.

Perkara-perkara semacam itu, tentu saja, menambah kehangatan dan keselesaan di rumah kita. Saya mengambil beberapa model dalam kotak koin saya. Terima kasih!

Tolong Olya. Datang semula untuk idea-idea baru dan hanya untuk secawan teh 🙂

Bantal adalah pelbagai macam!

Berapa banyak idea untuk kreativiti! Saya sudah duduk diam, saya mahu menjadikan bantal lama saya menjadi sejenis kecantikan!

Berapa banyak kecantikan. Saya melihat bantal hiasan yang indah dan segera mahu menukar sendiri. Ia hanya untuk memilih bentuk dan warna.

Bantal hiasan adalah kelemahan saya. Saya suka apabila terdapat banyak di dalam rumah. Di atas sofa, di atas katil. Cantik dan sangat selesa.

Kami berada dalam keadaan ini dalam perpaduan.

Apa pelbagai bantal, seperti banyak mata yang berselerak. Koleksi hebat, kami sedang menunggu untuk MC.

Seperti yang saya terlupa tentang menjahit sedikit, saya membuat lebih banyak dan lebih banyak bantal crocheted. Dan dari koleksi ini hanya penerangan pembuatan dua bantal:

dan bantal reben satin (pautan di atas pada permulaan artikel ini)

Terima kasih atas idea! suka dan tekstil dan pilihan rajutan. Sangat cantik! Saya mahu sekali lagi melakukan kecantikan samha.Bravo yang sama!

Tolong, Lena! Berani! kejayaan kreatif!

Banyak kusyen sofa yang berbeza, kerana banyak mata melarikan diri. Saya suka bantal, bagi saya mereka adalah sebahagian daripada hiasan dalaman.

Bantal - bahagian penting, mungkin setiap rumah. Dan saya masih suka membuatnya sendiri, saya mempunyai penyakit seperti itu: Saya mahu semua bantal yang cantik!

Kusyen sofa sedemikian tidak akan ragu-ragu menghiasi sebarang bahagian dalam.

Apa yang menggembirakan! Semua padanya sangat cantik, hanya penglihatan. Saya mahu mencipta sesuatu untuk rumah saya

Pastikan kusyen baru untuk rumah anda, saya juga bercadang untuk membuat pasangan dalam masa terdekat.

Kecantikan! Pemilihan yang indah, banyak bantal yang sangat suka dan ingin mempunyai kecantikan seperti itu. Penyelesaian dan teknik pelaksanaan yang sangat asli! Terima kasih atas dos inspirasi yang anda berikan kepada pembaca anda!

Bantal adalah kelemahan saya. Dan idea-idea baru seperti itu selalu pergi terus kepada saya. Dengan cara ini, kita perlu menambah beberapa gambar yang lebih cantik.

Apa kecantikannya. apa yang fantasi. Terima kasih banyak.

Tolong! Selaraskan dengan keseronokan!

Terima kasih banyak untuk artikel! Ini pilihan bantal, saya belum jumpa)) Saya sendiri sangat suka menjahit dan menghiasi rumah saya, termasuk bantal))

Saya bukan sahaja suka membuat bantal dengan tangan saya sendiri, tetapi hanya menonton gambar dengan imej dan impian mereka yang cantik, kerana menyedari semua idea itu tidak benar.

Kusyen asal adalah kelemahan saya. Dan kemudian ada banyak idea yang menarik! Banyak terima kasih kepada penulis untuk keindahan itu. Segera saya mahu membuat sesuatu yang cantik diri saya sendiri.

Dan kelemahan saya juga. Adalah kasihan bahawa semua idea tidak boleh diletakkan di satu tempat 🙂 Nasib baik kepada anda kreativiti!

Kelas! Pad yang indah.

Buat dengan keseronokan! Semoga berjaya!

Olga, pilihan yang bergaya. hanya mahu membuang segala-galanya dan cepat ke mesin untuk melaksanakan setiap, kerana bagaimana untuk memilih hanya tidak realistik, seperti kecantikan. Bolehkah anda merangsang.

Mari kita - mari kita buat, terutamanya menjahit tidak begitu lama. Saya telah diilhamkan oleh bantal crocheted baru-baru ini, jadi saya sudah mengikatnya.

Apa banyak bantal yang indah dan idea hebat! Terima kasih! Terdapat banyak untuk dipilih!

Dengan mengklik pada "Hantar", Anda bersetuju dengan pemprosesan data peribadi mengikut syarat-syarat dasar privasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

+ 59 = 61