Bekalan injap dengan tangan sendiri

Bagaimana untuk membuat injap bekalan buatan sendiri di dinding?

Untuk memastikan bilik dengan udara segar, tidak perlu menyimpan tetingkap terbuka. Ia lebih mudah untuk memasang injap bekalan di dalam bilik.

Terima kasih kepada reka bentuknya yang mudah, ventilator tidak perlu dibeli: jika dikehendaki, anda boleh membuat peranti yang serupa sendiri.

Kebanyakan model aliran masuk disusun secara identik, dari bahagian berikut:

 1. Saluran udara. Paip biasa yang dimasukkan ke dalam lubang di dinding. Melaluinya - udara akan berlalu.
 2. Gril luaran. Dipasang pada hujung paip, menghadap jalan. Jangan biarkan menembusi serangga besar, daun, bulu poplar, sedimen.
 3. Pemanas. Menghalang pembekuan paip dan juga berfungsi sebagai penyenyapkan hingar bunyi.
 4. Tajuk utama. Badan injap terletak di dalam bilik. Mengandungi penapis.

Tubuh aliran masuk juga harus dapat menutup sepenuhnya injap: pada musim dingin, dalam fros yang teruk (di bawah -10º), ventilator harus dilindungi dengan lebih baik. Udara sejuk terlalu banyak tidak akan mempunyai masa untuk memanaskan, walaupun injap akan berdiri di sebelah bateri. Akibatnya - suhu di dalam bilik akan jatuh, dan akan ada draf.

Di samping bahagian-bahagian ini, injap bekalan juga boleh dilengkapi dengan:

 1. Penggemar (bekerja sama ada di aliran masuk, dan di penghapusan udara).
 2. Pemanas.

Kos injap bekalan baru sekurang-kurangnya 1200-1500 rubel. Model yang lebih baik akan kos kira-kira 3-4 ribu. Mari kita hitung berapa banyak kos untuk membuat siaran buatan sendiri.

Di bawah - kami akan mempertimbangkan secara terperinci cara memilih bahagian ini dengan betul untuk mencipta injap bekalan dengan tangan anda sendiri.

Paip - akan memainkan peranan saluran udara. Panjang paip plastik - pilih ketebalan dinding. Jika ketebalan tidak diketahui - anda boleh mengambil margin dengan margin satu meter, dan sudah dalam proses kerja - memotong potongan yang diinginkan.

Diameter saluran udara adalah sehingga 100-120 mm. Lebih tidak disyorkan: terlalu banyak udara tidak akan dapat memanaskan badan. Di samping itu, lubang di dinding berdiameter besar - boleh membawa kepada gangguan yang serius dalam mikroklimat tertutup.

Untuk membuat aliran masuk dinding dengan tangan anda sendiri, paip PVC bukan tekanan konvensional sesuai. Harga adalah 150-250 rubel (setiap meter).

1

Unit Injap Suntikan Dinding

Kekisi - akan dipakai di luar pada paip, dan melindunginya daripada pelbagai serpihan dan hujan. Produk haruslah plastik, ideal - mempunyai mesh perlindungan dalaman. Borang - tidak penting.

Saiz grid - hendaklah meliputi diameter paip (iaitu, jika diameter saluran udara 100 mm - gril hendaklah sekurang-kurangnya 120 x 120 mm). Kos kira-kira 150-250 rubel.

Penebat - dimasukkan ke dalam paip. Terima kasih kepada penebat haba, dinding di sekitar injap tidak akan membeku pada musim sejuk. Pemanas boleh diperbuat daripada buih, buih polistirena yang tersemperit, buih poliuretana atau bulu mineral.

Mana-mana penebat haba paip sesuai untuk diameter (iaitu, untuk aliran diameter 100 mm - perlu mengambil "shell" diameter yang sama). Panjang tidak perlu diambil sepanjang panjang paip - ia akan cukup untuk melindungi satu pertiga daripada saluran, terletak lebih dekat ke bilik. Ketebalan penebat akan menjadi 20 mm. Anda boleh menyimpan dalam 200 Rubles.

Penapis - dimasukkan ke dalam badan injap. Ia berfungsi untuk melambatkan debu dan debunga. Penuras boleh dibuat dari bahan poros yang dipanggil polip, atau dari getah busa konvensional. Sekeping kecil diperlukan, kira-kira 110 x 110 mm (untuk menutup paip). Ia akan dikenakan sehingga 50 rubel.

Badan injap dipasang di dalam bilik. Buat sendiri tidak mudah, jadi pilihan yang paling mudah ialah membeli kepala ventilator yang sedia. Contohnya, misalnya, dihasilkan oleh Vents, dan dijual di kedai peralatan pengudaraan. Kos kira-kira 300-450 Rubles.

Sebagai alternatif, selongsong dalaman boleh digantikan oleh gril pengudaraan yang mempunyai louvres laras. Dengan cara ini, anda boleh menukar jumlah udara yang masuk, atau menghalang aliran sepenuhnya.

Kepala injap lubang

Mari kita hitung jumlah total:

Secara keseluruhan - 1100 Rubles. Inilah angka purata: sebenarnya, adalah mungkin untuk membuat injap bekalan dinding lebih murah.

Bagaimana untuk memperbaiki peranti: peminat atau pemanasan

Untuk menambah injap bekalan buatan sendiri, setelah ditubuhkan di dalamnya peminat. Saluran saluran yang sesuai, perkara utama - bahawa ia bersamaan dengan garis pusat dengan saluran saluran. Ia disambungkan ke rangkaian, dikawal - melalui suis, dibawa ke dinding.

Anda boleh memasang kipas dengan dua cara: ke arah bilik atau ke arah jalan. Udara boleh dipompa ke dalam bilik, dan sebaliknya - dikeluarkan. Dalam kes kedua, injap akan bertindak sebagai aliran pasif, dan dengan kipas - sebagai ekzos.

Pada kos: kipas saluran bersama paksi dengan diameter 104 mm, mempunyai sensor kelembapan dan pemasa yang tidak berfungsi, akan menelan kos kira-kira 1200-1400 rubel. Kapasiti udara dalam model ini (contohnya, Vents 100 VKO) adalah kira-kira 100 m³ / h.

Pilihan lain ialah aliran masuk dipanaskan. Peranti sedemikian sangat penting dalam keadaan iklim kita: walaupun injap dipasang di dinding berhampiran bateri - pada -10º dan kurang udara tidak akan mempunyai masa untuk memanaskan.

Untuk membuat injap pengudaraan dengan pemanasan udara, elemen pemanasan lingkaran dalam bentuk dawai diperlukan. Apabila memilihnya, perlu untuk menjelaskan kuasa dan suhu yang dibuat. PVC mencair pada suhu + 150 º, dan mula berubah - sudah pada + 70 º.

Oleh itu, apabila menggunakan wayar pemanasan, disyorkan untuk menggantikan salur plastik dengan satu logam.

Pemasangan dewatering di dinding menggunakan contoh injap Domvent (video)

Hitung berapa banyak udara yang tepat akan lulus seperti bolong buatan sendiri (tanpa peminat) - adalah sukar.

Mempertimbangkan berapa banyak udara pas CPV-125: kira-kira 36 m³ / h pada garis pusat paip 133 mm - kira-kira boleh menganggarkan dan prestasi pritochki buatan sendiri. Ini bermakna bahawa pada 10 perbezaan tekanan Pa antara jalan dan bilik mandi (tarikh indeks purata apabila biasanya bekerja pengudaraan ekzos) injap (salur diameter 100 mm) akan melangkau sekitar 25 m³ / h (tanpa beroperasi kipas).

Alat dan bahan yang diperlukan untuk kerja

Selain daripada butiran yang dinyatakan di atas, untuk membuat dan memasang injap pengudaraan bekalan, anda perlu:

 1. Hacksaw (memotong sekeping paip saiz yang betul).
 2. Bolt atau gam (untuk memasang gril luar dan ikat kepala dalaman).
 3. Melekap busa (untuk menutup jurang antara paip bolong dan dinding).

Untuk lebih baik melindungi injap dinding masuk - paip dari luar boleh disisipkan dengan filem penebat haba.

Injap bekalan buatan sendiri.

Sebarkan foto injap mandiri, dari "improvised9quot; bahan, yang boleh menarik. Pertama lubang di dinding, itu yang paling sukar. dinding kayu, gerudi, jika ia boleh dipanggil penggerudian, tidak hanya banyak oak, tidak setua purba. Paip 160 kanashka merah (seperti kemudian paste kipas, tetapi kemudian mengubah fikiran pada masa itu). Kemudian, di dalam saya untuk kerajang ditampal (jenis penebat reflektif) .. tampal penebat lapisan samokleyku..Zatem 1cm bahagian tebal tunggal busa (adalah di tangan katil yang sesuai) ..

Tajuk utama dari "Vents9quot; .. saya ada di mana dia boleh melindungi, musim sejuk lepas diperhatikan pada selsema kuat di luar penutup injap dari bilik fros, walaupun beku langsir. Musim sejuk ini akan kita lihat. Injap ini mempunyai jenis diafragma injap pelarasan-kurang yang lebih lama fotyke..K berjalan sekeping lengkap busa (hitam), ditiup injap legko..Tak kelihatan di sebelah dinding dari bilik, kelihatan tuil regulirovki..Zimoy saya separuh yang terletak berhampiran, jadi dalam pengudaraan musim sejuk menjadi sihat! Pada musim panas ia terbuka sepenuhnya. Anda selamat boleh meninggalkan dan menutup tetingkap (tingkat satu), udara masih memasuki rumah.

Ini adalah "product9quot; dalam bentuk siap ..

Pandangan sisi. Udara memasuki bilik terutamanya di atas injap dan di sisi, dari bawah ia lebih kecil.

Tirai sepenuhnya menutup injap.

Terima kasih atas perhatian anda.

Shl. Masih betul-betul injap sama ada di tingkap lain (di belakang tirai) di dalam bilik yang sama, tetapi ada paip putih ke-125 dari "Vents9quot;. Di luar, paip itu terlindung dengan penebat pelekat diri 10mm tebal.

mengintip, selamat siang. Berapa banyak $ 1 berubah menjadi injap tanpa mengambil kira pemasangan?

mengintip, selamat siang. Berapa banyak $ 1 berubah menjadi injap tanpa mengambil kira pemasangan?

Jenis. Kepala itu sendiri "Vents9quot; kira-kira 5, sekeping paip (dinding saya mempunyai 38-40cm sekarang) 4, penebat 1m x 40 1.5, grill belakang 5, jumlah 12 $ kira-kira (memotong kenaikan). Kedua-dua injap akan menjadi 12. Didarab dengan 2 = 24 $. Saya akan mempunyai satu lagi di ruang tamu. Saya menggerudi lubang di dinding sahaja, pekerja lain dengan gerudi saya dan gerudi. Perkara yang paling sukar dalam cerita ini adalah untuk mengebor dinding.

Dengan langsir seperti itu, segala-galanya juga akan dibekukan, tidak ada akses untuk memanaskan udara hangat dari sumber panas, yang juga tidak.

Dengan langsir seperti itu, segala-galanya juga akan dibekukan, tidak ada akses untuk memanaskan udara hangat dari sumber panas, yang juga tidak.

Terdapat pemutar elektrik. Rapi untuk musim panas.

Tajuk utama dari "Vents9quot;.

Sila beritahu saya betapa tepatnya kisi ini dengan diafragma dipanggil.

Saya tidak melihat ini, saya membeli orang biasa, dan sekarang saya menggigit siku saya melihat foto anda.

Pada waktu petang saya akan menghantar gambar. Terdapat kisi lain dalam pakej itu. Ditulis tidak dengan rumit- "menghidupkan kekisi". Terdapat juga pelekat dengan kod bar "PS109 ";, "PS109quot;. Laman web mengenai pembungkusan "ventilition-system.com9quot;.

Dalam pakej tersebut, belum dibuka. Tahun ini terletak, menunggu untuknya "starlight9quot; jam ..

Melepaskan dinding, bagi mereka yang menutup mulut di luar, kerana anda tidak mempunyai data mengenai pengurangan bunyi (seperti yang KIV-125 Pengurangan hingar lalu lintas rujukan - 48.6 dBA (ukuran Laboratory penebat bunyi di makmal GosNITs TsAGI, 2002, Moscow, sijil akreditasi №IL-023 makmal)), satu perkara yang besar. A grating dikawal boleh digunakan untuk pengudaraan semula jadi aliran saluran ekzos keseimbangan.

Pyapa, saya pernah membaca di tempat perbualan anda dengan perunding pada aliran masuk dan salur masuk injap dan, jika saya ingat dengan betul, anda mengambil berat tentang pengecilan bunyi lubang di dinding.

Adakah anda ingin memberi idea kepada saya sebuah penghisap mudah dengan rintangan aerodinamik yang rendah untuk saluran ventilasi bulat tanpa pengudaraan tekanan? Tidak pandai, tetapi sangat mudah. Spiral Archimedes dimasukkan ke dalam paip dari bahan poros lembut seperti busa polietilena. Spiral boleh dipasang dari bulatan-bulatan di sepanjang radius.

Keliru dengan masalah yang sama.

Terdapat logam. paip f160, berdinding di dinding. Ketebalan dinding 80cm.

Ia perlu dimasukkan ke dalamnya selendang (di jalan berisik), injap dan kipas.

Dalam keadaan yang tenang ia berfungsi seperti pribochka. Dengan kipas di - seperti hud.

Sistem ini perlu ditanggalkan dan diservis, ia bermakna untuk mengumpul lebih baik dari paip plastik f150.

Persoalannya ialah: mana injap yang perlu saya letakkan?

Anemostat jenis tangan atau gril dengan langsir? Atau untuk membuat kebanyakan elektromagnetik?

tetapi sangat mudah. Spiral Archimedes dimasukkan ke dalam paip dari bahan poros lembut seperti busa polietilena. Spiral boleh dipasang dari bulatan-bulatan di sepanjang radius.

ATP, tetapi saya tidak faham apa konfigurasi lingkaran ini. Wikipedia tidak membantu.

Dalam keadaan yang tenang ia berfungsi seperti pribochka. Dengan kipas di - seperti hud.

Hmm. Masalahnya, bagaimanapun. Periksa injap dalam bentuk pintu pembukaan dengan paksi mengimbangi jatuh.

Atau untuk membuat kebanyakan elektromagnetik?

Dan apa yang akan berlaku? Kipas tidak berfungsi, langsir ditutup dan tidak ada aliran masuk. Dan tidak boleh dua saluran berasingan? Dan mengapa, jika bukan rahsia, kita memerlukan ekstrak itu, maka aliran masuk?

ATP, tetapi saya tidak faham apa konfigurasi lingkaran ini. Wikipedia tidak membantu.

Baik Duc itu. pancake. Sebagai skru di penggiling daging atau memancing untuk memancing musim sejuk. Atau di sini ada spiral warna panjang yang berputar dari angin, yang digantung di pameran jalanan dan penjualan untuk menarik pembeli.

Jika apa-apa perhimpunan gerimit roda bertakuk lembut bahan reput berliang dan teras saluran dinding dalam peranti penawaran, udara akan berselang hampir tiada ujian rintangan, dan gelombang bunyi yang menyebarkan rectilinearly adalah "untuk ditangkal dan dipadamkan. Hanya saya sendiri yang tidak mencubanya.

Baik Duc itu. pancake. Sebagai skru di penggiling daging atau memancing untuk memancing musim sejuk.

difahami, difahami

Pai! bagaimana anda menyelesaikan masalah dengan pengasingan bunyi. Saya juga ingin membuat injap bekalan sendiri. Hanya sangat menarik berbanding dengan KIV-125. pada pandangan pertama nampaknya anda mempunyai hampir perkara yang sama, dan satu-satunya perbezaan adalah bahawa KIV-125 sudah dijual dengan pemanas (itu adalah peranti kalis bunyi yang sama sekali saya faham)

KIVY-125 kami menjual pada 3200-3500rub. - ia sangat tidak berperikemanusiaan untuk peranti mudah itu, (ia memerlukan 8 injap), ia lebih murah bagi saya untuk membeli ventilator dinding siap pakai PS 101 "> dan untuk menambah mereka dengan penebat haba, atau untuk membeli paip, anemostat, penebat, dan lain-lain, lebih murah

KIVY-125 kami menjual

Di Ukraine, tiada gugu.

Pai! bagaimana anda menyelesaikan masalah dengan pengasingan bunyi. Saya juga ingin membuat injap bekalan sendiri. Hanya sangat menarik berbanding dengan KIV-125. pada pandangan pertama nampaknya anda mempunyai hampir perkara yang sama, dan satu-satunya perbezaan adalah bahawa KIV-125 sudah dijual dengan pemanas (itu adalah peranti kalis bunyi yang sama sekali saya faham)

Ya, bunyi tidak kritikal, rumah itu bersifat peribadi. Secara umum, ada pemanas di dalamnya, ia adalah perakam bunyi (di KVE). Saya belum membuat keputusan. Hanya pemanas supaya dinding tidak membeku.

Pada saya juga rumah persendirian, maka saya juga bertanya. Saya memerlukan lapan keping, saya tidak akan mengambil KIV betul-betul, ia terlalu kerinting - lebih daripada lapan ratus dolar untuk alat tersebut untuk membayar.

.Saya memerlukan lapan keping,

Dua lantai? Mereka ditempatkan hanya di ruang tamu, bilik tidur, pejabat. Anda tidak perlu knot dan dapur di dapur.

Dua tingkat ditambah loteng, 4 bilik tidur, ruang tamu dengan dapur dan ruang makan - perlu ada dua lagi bengkel dan loteng. mempunyai tudung ke pangkat laman dalam zon kuhnonnoy, dan secara berasingan untuk plat, walaupun pembina kepada saya walaupun di dalam setiap bilik lukisan dilakukan, saya mendinding mereka supaya tidak untuk berehat bilik dengan cepat, dan hanya ada dalam "tempat kotor"

Kami lebih sejuk daripada -27 tidak berlaku, dan Msc Saya tahu ada juga kurang mudah untuk chill baik dengan injap di bilik-bilik menitis kondensat dan juga boleh tirai beku. Tetapi jika ia adalah untuk lupa untuk menutup injap, saya menutup mereka untuk musim sejuk, kerana ia adalah sangat dekat dengan katil kami, dan injap lain terlalu dekat dengan katil kanak-kanak, dan bateri tidak hadir atau tidak ada dan tidak ada (semua bilik kecil sedikit). Ia hanya dalam sejuk sejuk, dan terdapat semua norma. Saya fikir dalam Kiva isu ini telah dilaksanakan dengan bijak, dan udara sejuk tidak menyentuh plasmas.

Saya menutup mereka untuk musim sejuk

Saya fikir dalam Kiva isu ini telah dilaksanakan dengan bijak, dan udara sejuk tidak menyentuh plasmas.

kenalan, di KIVah dipadam kelopak lelucon yang tertutup lubang diameter 1.5 cm 2, injap ditutup, tingkap -10, 25 di dalam bilik, kelembapan 22-24 tanpa pelembap, 1 drop kondensat digantung tetapi tidak jatuh, berjalan, humidifier di dalam bilik kelembapan naik menjadi 34-36 dan pemeluwapan muncul pada tudung di bahagian atas, tetapi tidak digali. Saya buka injap untuk malam, matikan humidifier itu. Jadi saya juga berfikir bahawa CIV dibuat dengan bijak.

Bekalan injap udara, bekalan injap udara, bekalan injap dengan tangan sendiri

Versi moden dari jendela tetingkap biasa boleh dipanggil injap salur udara pengudaraan. Reka bentuk injap yang direka dengan baik mengawal peredaran udara segar. Reka bentuk injap yang ringkas dan tenang sesuai dengan kemas ke bahagian dalam mana-mana. Semuanya akan menjadi hebat! Ya, hanya harga yang luar biasa injap sederhana menghalang pengambilalihan. Dan bagaimana jika ... Sudah tentu, cuba!

 • 1 Mengenai manfaat injap pengambilan udara
 • 2 Teknologi pemasangan injap masuk dinding pengudaraan
 • 3 Pembinaan injap bekalan udara pengudaraan
 • 4 Cara memasang injap bekalan dengan tangan anda sendiri
  • 4.1 pemasangan injap pembuatan kilang
  • 4.2 injap bekalan buatan sendiri

Adalah diketahui bahawa jaminan kesihatan yang sangat baik adalah udara yang memberi nyawa di apartmen. Sekiranya anda yakin bahawa pembukaan tingkap dan kuali pengudaraan untuk penyaringan akan meningkatkan pertukaran udara di rumah atau apartmen, maka ini adalah penipuan diri.

Menormalkan pertukaran udara berkualiti di apartmen dengan kapasiti penuh hanya sistem pengudaraan. Sistem pengudaraan terdiri daripada pengudaraan ekzos dan pembekalan, tujuan utamanya ialah penyingkiran pembentukan gas dan udara berbahaya dari kediaman.

Terdapat sistem pengudaraan berikut untuk rumah dan pangsapuri persendirian:

• Alat pengambilan dan ekzos tujuan umum dan pemulihan haba

• Bekalan dan peranti ekzos jenis saluran

• Papan masuk tingkap

• Injap pengambilan dinding dan dinding yang dipasang.

Udara bekalan direka untuk membekalkan jumlah campuran udara tertentu. Untuk kitaran peredaran lengkap pertukaran udara, peranti khas dan peranti digunakan - injap bekalan. Injap bekalan boleh dipasang pada tingkap dan dibina ke dalam dinding.

Pemasangan injap salur masuk udara adalah disyorkan mengikut piawaian dan peraturan yang berkenaan: Guntingan 41-01-2003 "Pemanasan, pengudaraan dan penyaman udara" dan perenggan 6.8 TR Avoca 4-2004 "garis panduan teknikal untuk organisasi pertukaran udara di pangsapuri bangunan kediaman berbilang tingkat.". Terutama popular ialah injap penyusupan udara - injap bekalan kiv.

Teknologi memasang injap salur dinding pengudaraan

Injap bekalan adalah reka bentuk mudah yang boleh dipasang secara manual. Teknik pemasangan adalah untuk membuat laluan di dinding dan memasang injap secara langsung. Di tempat yang disyorkan oleh peraturan dan peraturan (di atas bateri pemanasan), saluran pemasangan dengan diameter sedikit lebih besar daripada paip injap digerudi.

Aliran udara melalui paip plastik dipasang akan mengalir ke penyerap bunyi yang dipasang. Oleh kerana bentuk labirin penyerap bunyi, ia mengurangkan bunyi jalanan dan mengurangkan kadar aliran udara. Kemudian, melalui peredam laras injap, aliran udara memasuki radiator pada arah membujur.

Jarak radiator membolehkan suhu udara mencapai suhu bilik. Oleh itu, aliran udara diagihkan sama rata ke dalam bilik.

Reka bentuk injap pengalihudaraan pengudaraan

Injap dinding masuk terdiri daripada unsur berikut:

• saluran (paip) diperbuat daripada plastik dengan diameter 133 mm

• kepala dalaman dengan kepak

• kepala luar dengan tudung

• kisi-kisi mesh luar

• penebat haba dan bunyi

Semua elemen injap dibekalkan oleh pengilang dalam kit umum.

Bagaimana untuk memasang injap bekalan dengan tangan anda sendiri

pemasangan injap kilang

Injap dipasang dalam urutan berikut:

Di tempat yang dinyatakan dinding di atas radiator pemanasan, gerudi lubang 68 mm pada diameter ke kedalaman 100 mm untuk saluran paip.

Dalam lubang yang terhasil, pasangkan saluran saluran. Di luar pinggir paip harus berada di tingkat dinding jalanan.

Bahagian luar paip ditutup dengan grid skrin. Bahagian dalaman paip harus menonjol sebanyak 6 mm. Kelebihan perlu dipotong.

Di bahagian dalam paip kami memakai penebat paip. Kemudian kami membuat penanda untuk pemasangan kandang kalis bunyi. Pipa harus diletakkan di tengah lubang pelekap. Lubang gerudi untuk mengikat.

Kami memasang badan injap ke dinding dengan skru sendiri mengetuk. Tubuh mesti menekan pemanas.

Di perumahan plastik kami memasang penyerap bunyi dan peredam penyesuaian. Tutup kes dengan penutup plastik.

Proses pemasangan injap dengan tangan anda sendiri ditunjukkan dalam video ini.

Secara semulajadi, tidak sukar untuk menghasilkan injap pembekalan kilang seperti ini dari elemen pasang siap. Tetapi tuan rumah yang bagus digunakan untuk melakukan segala-galanya dengan tangan mereka sendiri. Oleh itu, sudah tiba masanya untuk membuat injap dari bahan buatan. Sebagai contoh, gril pengudaraan rumah "VENTS", paip plastik dan getah buih.

Grille pengudaraan isi rumah "Vents" adalah satu set yang baik untuk membuat injap udara bekalan. Fungsi saluran akan terjamin dengan selamat oleh paip plastik. Kerumitan akan terdiri dalam menghasilkan penapis labirin pengasingan bunyi.

Ingat bahawa kelas penapis EU3, yang digunakan dalam reka bentuk asal injap, diperbuat daripada bahan tiruan sintetik. Fungsi utama penuras adalah membersihkan udara yang masuk dari debu.

Elemen penapis asli dan penebat bunyi, sebagai contoh injap bekalan udara Domvent, terdiri daripada lima lapisan getah busa yang dikimpal bersama oleh udara panas.

Kes plastik dengan set plat buih mempunyai bentuk segi empat panjang memanjang. Di bahagian bawah, struktur dibahagikan oleh pelompat ke dalam dua petak. Di dalam setiap petak terdapat pad busa berasingan. Kompartmen mempunyai keluar luaran berasingan dalam bentuk apertur sempit. Aliran udara dari jalan masuk lubang biasa, dari mana ia diedarkan di sepanjang petak.

Reka bentuk adalah mudah, jadi mungkin membuat labirin kalis bunyi dengan tangan anda sendiri. Maklumat yang lebih terperinci tentang reka bentuk reka bentuk bunyi-bukti injap bekalan dibentangkan dalam video ini.

Selepas pembuatan struktur kalis bunyi dan penuras, injap itu ditubuhkan dengan cara yang serupa dengan arahan untuk injap pengeluaran kilang.

 • 16 Januari 2018

Cover of the bidet di tandas: kami akan membantu anda untuk memilih ...

Penginapan di bangunan pangsapuri bertanda ...

Mimpi setiap pemilik kereta adalah untuk ...

Jika peralatan pemanasan di rumah atau apartmen ...

Pam secara tegas dan kekal memasuki kehidupan seharian kita.

Barang-barang kayu kehidupan seharian dan rumah kayu ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

35 − 25 =