Bikini serbuk oval dengan gambar rajah dan perihalan

Corak mengait untuk tisu oval yang indah direkur

Selamat petang, jarum wanita cantik!

Bukankah, cantik?

Kadang-kadang untuk pedalaman adalah serbet bujur atau serbet bujur yang sangat sesuai. Mengenai mengait satu merenda serbet seperti itu - dengan kupu-kupu yang saya katakan kali terakhir.

Hari ini saya mencadangkan corak crocheting untuk tisu bujur crocheted.

Saya akan cuba menjelaskan prinsip mengait.

Mengait pola untuk tisu oval №1

Kami mengumpul rantai panjang mengikut saiz serbet yang anda perlukan.

(Untuk zum masuk, klik rajah dengan tetikus.)

Dalam kes ini, anda boleh mengira mengikut skema: 20 kali 4VP = 80 VP.

1

Untuk mengelap lebih lama atau lebih pendek, menambah atau mengurangkan bilangan gelung dengan nombor yang berganda sebanyak 4.

Di penghujung rantai, kami mengumpul 9 lagi EP dan menutupnya dalam gelanggang.

Kemudian kami bersatu dalam urutan terbalik rantaian yang sama dari gelung udara, melampirkan gelung separuh kepada setiap rentetan bertetik setiap tiga gelung.

Pada akhirnya kami merangkul cincin 9 VP.

Selanjutnya kita bersatu dalam fesyen bulat serta serbet bulat biasa, iaitu. sekitar rantai kita terikat.

Baris ke-2: 5VP, 8C3N ke dalam gelanggang, kemudian posting dengan 3 kacang di bawah gerbang dari VP rantai baris 1 dan 3 VP di antara mereka. Di cincin kedua di hujung rantai kami bersatu 9C3H.

Baris ketiga: rantai 4VP, dihubungkan dengan setengah tiang dengan lengkungan baris ke-2.

Dan kemudian kita merangkul baris yang selebihnya mengikut skema.

Nah, sekarang serbet bujur yang cantik boleh menghiasi pedalaman anda!

Mengait Corak untuk Lapisan Oval # 2

Napkin bujur, sangat mirip dengan yang pertama, boleh dikaitkan agak mengikut skema lain:

Tidak perlu bersatu rantai udara yang panjang untuk bermula. Di tengah-tengah kain serbet dirajut dalam kelompok-kelompok tiang dengan dua crochet yang keluar dari satu sama lain:

 • 6VP menutup cincin,
 • 4VP; 2 belum selesai C2H, bersambung bersama; 3VP; 3 belum selesai C2H, bersambung bersama.

Bilangan kumpulan lajur 6 perlu menjadi pelbagai (seperti banyak kumpulan sepadan dengan bilangan gelung ulangan yang dihubungkan kain lap sebelah panjang), sebagai contoh, (5 x 4) + 1 = 21 kumpulan kumpulan.

Kemudian kami terus merajut dalam fesyen bulat.

Skim mengait untuk tisu oval №3

Satu lagi serbet bujur yang menarik, Corak mengait agak mudah walaupun kerumitan prestasi yang jelas.

Skim ini terdiri daripada dua bahagian: bahagian 1 dan bahagian 2.

Satu lagi serba cantik bujur dua-nada bujur "Orange" dengan skema dan penerangan adalah dalam artikel saya yang berasingan.

Dan juga melihat apa yang mungkin untuk mengikat serbet emas keemasan asli keindahan terkejut!

Saya berharap anda akan menggunakan skim-skim ini untuk mengait selimut bulu bujur dan anda akan selesaikan diri anda sendiri dengan kerja yang indah baru.

Sekiranya anda suka bersatu dan mahu menjadikan rumah anda selesa, supaya tidak terlepas idea dan corak serbet baru, saya menasihatkan anda untuk melanggan surat-surat penerbitan baru ke mel anda!

P.S. Pembaca saya Galina Kogan menghantar kerja cantiknya - serbet bujur, disambung mengikut skema yang diberikan. Galina pokreativnichala dan sedikit retreated dari keterangan merajut bahagian tengah. Mengagumi: kerja kreatif yang sangat kemas. Sangat cantik!

Mungkin anda akan berminat dengan merenda serbet yang lain:

25 komen kepada entri "Skim merajut serbet bujur indah mengait"

Napkin yang sangat cantik.

Jadi saya, seperti Yana, menyukainya. Dan tidak sukar untuk menyambungnya.

serbet hanya pesona .. terima kasih banyak .. saya sangat suka perkara-perkara ini .. dan saya suka bersatu ..

Tolong Olya. Kejayaan kreatif kepada anda. Datang untuk idea-idea baru. Saya juga akan menghantar tisu asli yang menarik.

Lit mengikat lampin-terima kasih! -stala membaca litar dan bandingkan dengan teks-bit saya tidak meminta anda untuk meletakkan to.Mogu skim yang lebih besar yang lebih tepat, mungkin lebih besar? Biasanya saya tidak membaca huraian tetapi hanya skim, dan tidak membuat keluar skim, mula membaca deskripsi dan terkejut dengan perasaan gembira dan saya mahu mengaitkan kecantikan itu dengan diri saya sendiri! Terima kasih.

Galina, malangnya, skim ini diambil dari majalah lama, di mana dia begitu kecil. Apabila foto dibesarkan, ia menjadi lebih kabur. Tetapi saya akan cuba melakukan sesuatu.

Saya tahu bahawa banyak skema majalah lama boleh didapati di kalangan orang baru dan borjuasi. Benar, saya tidak tahu di mana untuk mencari ini (Hukum keburukan!)

Galina, cuba meningkatkan skema dengan bantuan sebuah photoshop. Telah diposkan dalam artikel. Nampaknya kualiti tidak bertambah buruk, tetapi ia tidak membawa sebarang manfaat: bilangan gelung masih kurang kelihatan.

Sedikit berubah keterangan, ia boleh jadi lebih mudah difahami. Marilah berurusan antara satu sama lain, hubungi kami. Kami boleh berbual melalui e-mel.

Anda tahu, admin yang dihormati, nampaknya telah menjadi lebih jelas!

Adakah saya memahami dengan betul bahawa yang pertama hanya muat pada kedua-dua belah rangkaian ditaip diperlukan panjang dimensi (uh!) 15 siri (sejak awal satu sisi 15, maka di pihak yang lain?), Kemudian bergerak ke hujung mengait akan melekat kepada bahagian-bahagian yang uzhesvyazannym? dan menghubungkan mereka ke-17 akan datang? Terima kasih kerana belas kasihan dan kebimbangan anda.

Nama saya Olga.

Tidak, sedikit yang difahamkan, Galina. Mengait kalangan: merekrut mengikat rantai dalam satu tangan, dengan akhir bersatu 9 ruangan (seperti yang saya dikira) satu gelung, kemudian diikat dengan rantai di sisi lain dan 9 bar di hujung yang lain.

Pada yang kedua dan selanjutnya kita bersatu dalam bulatan.

Dalam baris 1 - ke-10 - corak yang sama digunakan sepanjang bulatan,

dan dengan rentetan 11-dalam pada akhir wajah adalah berbeza: i.e. Mula-mula siri di sepanjang sisi itu dirajut corak seperti dalam baris 1-10m, maka nanas, sekali lagi seperti pada baris 1-10 dan masih nanas dari ujung yang lain.

P.S. Saya dapati skim besar yang bagus, akhirnya! Telah diletakkan di dalam artikel dan telah memberikan penjelasan. Sekarang semuanya lebih baik dilihat.

Terima kasih, Olga, untuk masa dan kesabaran yang anda dedikasikan kepada saya. Saya menyalin, mencetak dan masuk pertempuran!

Saya akan tunggu skim menarik dan indah lain! Terima kasih

Tolong! Sentiasa bersamanya!

Saya juga suka serbet ini, mungkin saya akan mengikatnya kadang-kadang, sekarang saya tidak mempunyai tempat untuk menggunakannya.

Olga Anda Lihat: sejak tisu ini mula kenalan dan persahabatan kami, dan kini, berhampiran anda dan napkin saya Hanya lebih sebulan lalu, anda tahu, saya telah ia berhubung, walaupun kepada saya, juga, seperti anda, tidak ada tempat lagi untuk memohon! Tetapi, ingat kata-kata dari lagu itu: "Adakah anda fikir ini akan dipakai? -I percaya bahawa semua ini harus dijahit!"

S PASIBO untuk idea itu, untuk kenalan dan persahabatan

Semak, terima kasih atas kata-kata yang baik! Saya sangat terharu dan sudah tentu gembira bertemu dengan anda! Kami sedang menunggu kerja kreatif baru daripada anda!

Olenka, hello! Ia seolah-olah saya akhirnya mendapati apa yang saya cari. Terima kasih atas skim yang indah itu. Saya harap saya akan berjaya.

Hello Valentine! Sudah tentu, ia akan.

Saya bersatu beberapa tuala Oval, mereka adalah sedikit lebih rumit daripada satu pusingan mudah JIKA ANDA BAGAIMANA LOOP mendapat satu ingin sekurang-kurangnya beberapa HURAIAN SEBARANG IDEA WAY-GIVE UNTUK skim INI adalah stoles GORGEOUS, jika anda mengambil bulu benang terima kasih terlebih dahulu!

Oksana, mengait tuala selendang tidak sama sekali lebih kompleks daripada serbet bulat, prinsipnya sama - pusingan. Satu-satunya perbezaan ialah serbet bujur sering menggunakan dua corak (satu di sisi panjang, dan satu di sisi yang lain) dan permulaan merajut, tentu saja, berbeza.

Bagaimana untuk mengira panjang gelung untuk rantai, saya menulis dalam artikel sekarang. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami.

Dan terima kasih atas idea itu. Percuma harus dicuri!

Halo, Beritahu saya, berapa saiz nombor serbet 1?

Selamat petang! Tepatnya saya tidak boleh mengatakan, tetapi saya fikir panjang 60-80 cm.

Cantik! Sesuatu seperti yang saya mahu, tetapi ia rumit untuk saya. Saya suka # 3 sangat. Tetapi saya juga perlu mengunyah semuanya))

Zhenya, jika anda memutuskan untuk bersatu, saya akan membuat penerangan terperinci, ia akan lebih mudah.

Olenka, saya akan sangat berterima kasih atas bantuan itu. Jika saya faham dengan betul, ia bersatu dari rantai pusat di kedua-dua pihak, bagaimana dalam bulatan?

Ya, betul, dalam bulatan. Fikirkan tentang cara bersatu, tulis kepada saya, maka saya akan membuat penerangan.

Dengan mengklik pada "Hantar", Anda bersetuju dengan pemprosesan data peribadi mengikut syarat-syarat dasar privasi.

Napkin crocheted yang cantik dengan corak dan keterangan

Untuk skema Napkin rumah Reka bentuk cantik crochet berenda dengan corak dan keterangan

Peralatan dan bahan Masa: 6 jam • Kesukaran: 2/10

 • benang nipis viscose + kapas - 50 g;
 • cangkuk nombor 4;
 • kanji kentang;
 • gunting.

Tidak banyak yang tahu bahawa tuan-tuan yang pertama dalam merajut hanya lelaki - askar. Mereka pada waktu istirahat terlibat dalam pembuatan kait pakaian dan bahkan mengait jarum. Dan wanita hanya memproses dan berputar benang. Produk yang dicipta oleh lelaki adalah kurang ajar dan tidak asal, tetapi apabila beberapa abad kemudian, wanita mula bersatu, semuanya berubah. Terdapat barangan yang sangat ringan dan halus yang menggoncang keunikan dan kecantikan mereka.

Inilah yang dianggap - tuala. Selama berabad-abad, banyak jenis serbet muncul. Mengenai salah satu daripada jenis ini, kami akan memberitahu dalam kelas induk langkah demi langkah kami.

 • sbn - lajur tanpa pakaian;
 • ssn - lajur dengan crochet;
 • cn - gelung penghubung;
 • st - lajur;
 • c2n - satu tiang dengan dua crochets;
 • c3n - lajur dengan tiga crochet;
 • vn - gelung udara;
 • пп - gelung mengangkat.

Deskripsi langkah demi langkah kelas induk

Langkah 1: Rapi pusat serbet

 • Baris 1: 8 ch di gelanggang, maka 5 tuntutan, 2 C3H, ch 6, C3H 3, ch 6, C3H 3, ch 6, C3H 3, 6 sn, 1 ch.
 • Baris 2: 4 tuntutan, 2 C2H, 3 ch, 5 C2H, 3 ch, 3 C2H, 3 ch, 5 C2H, 3 ch, 3 C2H, 3 ch, 5 C2H, 3 ch, 3 C2H, 3 ch, 5 C2H 3 sn, 1 ch.
 • Baris 3: 5 tuntutan, 2 C3H, 3 ch, 10 C3H (atas dua tiang dalam setiap lajur baris sebelumnya), 3 ch, 3 C3H, 3 ch, 10 C3H, 3 ch, 3 C3H, 3 ch, 10 C3H, 3 dalam, 3 s3n, 3 dalam, 10 s3n, 3 dalam, 1 cn.
 • Baris 4: 5 tuntutan, 5 C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 3 C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 sn, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 1, C3H, 4 ch, 6 C3H (dua item dalam setiap item baris sebelumnya) dan sebagainya sehingga akhir, pada akhir 1 ch.
 • Baris 5: 5 tuntutan, 3 C3H, 5 ch, 4 C3H, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 3 C3H, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 sn, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, ch 5, C3H 4, 5 ch, 4 C3H dan sebagainya, pada akhir 1 ch.

Langkah 2: Bersatu dengan bahagian regangan yang tidak rata dari sisi serbet

Di bahagian ini, serbet perlu dilakukan mengikut peraturan hujung distal apabila mengait produk lentur. Ie. bertentangan harus sama. Selaras dengan ini, bujur seragam muncul, yang berkadar.

 • Row 6: 5 tuntutan, 3 ch, 4 C3H, 3 ch, 4 C3H, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 sn 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 5 C3H dan 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 sn, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, ch 5, 4 C3H, ch 3, 4 C3H, ch 3, 4 dan C3H t. d., 1 cn.
 • Baris 7: 5 tuntutan, 4 ch, 8 C3H, 4 ch, 4 C3H, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 sn 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 5 C3H dan 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 sn, 1 sc, 5 ch, 1 sc, 5 ch, 1 sc, C3H 4, bab 4, 8 C3H, ch 4 dan seterusnya sehingga akhir baris, kemudian 1 cn.
 • Baris dari 8 hingga 18: mengait dilakukan mengikut skema yang dilampirkan. Potong benang dan ubahnya.

Basuh produk ini, keringkan dalam keadaan yang baik. Kemudian lancar dari sisi yang salah. Sekiranya produk masih tidak diedarkan secara sama rata, ia perlu dibuang dan diregangkan semula, dengan kemas meluruskan setiap baris.

Napkin seperti bujur itu adalah contoh yang sempurna dari kemahiran dan kemahiran wanita kurus. Dan juga refleksi pemikiran luar biasa dan perasaan kecantikannya.

Mengait Corak Mengait Kapas untuk Pemula

Tuala merenda yang merenda adalah bahagian penting dari kehidupan seharian dari zaman kanak-kanak di rumah kegemaran, di mana ia sentiasa selesa dan hangat. Persatuan itu boleh dibentangkan kepada saudara-mara mereka dengan mempelajari bagaimana untuk mencetak tuala. Mereka boleh dihubungkan untuk kedua-dua cara termotivasi dan moden, dengan cara yang paling luar biasa. Mereka boleh menjadi bentuk dan corak yang luar biasa - dari butiran halus dengan butiran halus, maka minimalis garis ketat dan interlacing benang.

Lebih dari serbet tuala dengan kerja bunga seperti jarum wanita yang berpengalaman, dan pemula. Corak mengait serbet tisu akan menarik tanpa pengecualian semua tuan rumah, dan produk siap tidak akan meninggalkan mana-mana yang acuh tak acuh. Ingatlah bahawa serbet tercium - ia bukan hanya hiasan yang indah, tetapi juga hadiah asli untuk ingatan yang panjang.

Merajut serbet indah merenda - carta dengan keterangan

Mari kita mula mengkaji pilihan untuk mencangkung produk-produk udara ini, harta utama yang merupakan penyimpanan kesenangan di dalam rumah. Skim dan penerangan terperinci mengenai kemajuan kerja akan sangat memudahkan tugas ini.

Sekaligus perlu diperhatikan, bahawa pemula tidak perlu takut dengan skema dan deskripsi yang sukar. Merajut serbet merenda untuk pemula agak berpatutan, perkara utama adalah untuk belajar lebih cepat, anda perlu memilih beberapa pilihan merajut mudah untuk permulaan. Mari kita mulakan dengan contoh mudah mengait, kemudian pertimbangkan lebih rumit, tetapi tentunya pilihan menarik untuk merajut serbet.

Dengan apa yang diperlukan untuk memulakan merenda serbet merenda - jadi ia dengan plexes mudah, gelung dan cincin, yang akan membantu anda dengan cepat belajar dan bergerak ke corak mengait yang lebih rumit dan menarik untuk barang-barang comel ini.

Sekiranya kita bercakap tentang merajut untuk pemula - pakaian riadah yang mudah dengan motif bunga - selalu menjadi idea yang baik. Diameter serbet masa depan kita adalah 15 cm. Ia sesuai untuk menghias mana-mana bahagian rumah.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - JeansArt Jeans warna yang sesuai ialah 12 g, dalam 50 g - 160 m;

Singkatan untuk penamaan:

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

Kami memilih rangkaian 8n. Kami menghubungkan mereka dalam cincin dan langkah demi langkah kami mengikuti skim kerja selanjutnya.

Baris ke-2: pada permulaan merajut bar digantikan oleh bilangan VP yang sepadan. * 1ПСССН, 5ВП * х 8;

3 baris: mengait di bawah gerbang 5 VP. ССт * 5 СТСН, 2 ВП * х 8, ССт;

4 baris: dalam lima baris seterusnya baris sebelumnya kami bersatu seperti berikut: * 2 StCN, 3 StSN, 2 StSN, 2 VP * x 8, CCT;

5 baris: lulus lajur ke-2 dan ke-6, kita bersatu 5 StSN dengan satu pangkalan, 3 Vp, di bawah 2 VP - 1 StSN, 2 VP, 1 StSN * x 8 * CC;

6 baris: di bawah semua gerbang dari VP kami bersatu * 1 StSN, 2 VP, 1 StSN, 3 VP * CCT;

7 baris: kita bermula dengan mengikat CCT di bawah gerbang dan bersatu * 1 StSN, 3 VP, 1 STSN, 3 VP *, mari melangkau satu arche dan mengulangi mengulang dari * ke *. Kami menyelesaikan siri - 1 VP, 1 FSNS;

8 baris: * 1 StBN di bawah gerbang, 5 StSN di bawah berikut *, CCT.

Benang Tanaman, tetapkannya.

Napkin kami sesuai untuk vas, cawan atau cermin mata. Diameternya ialah 12.5 cm.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - Narcissus (100g - 395m, kapas mercerized 100%);

Singkatan untuk penamaan:

Pico - 3 VP yang disambung oleh SP ke gelung pertama;

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

1 baris: 3VP, dalam bulatan kami merajut 15 SSN, SP pada VP 3;

Baris ke-2: 5ВП, * 1ССН dalam siri siri sebelumnya (ПР), 2 ВП *, usaha sama dalam 3PP;

3 baris: 1SP di VP 4, 3VP dan 3SSN bersatu dengan satu titik biasa - di dalam gerbang PR, 4VP, * 4SSN dengan puncak umum di gerbang PR, 4VP *, SP di VP Ketiga;

4 baris: 1BP, ke titik biasa 1CBN, * ke lengkung baris sebelumnya 5СНН, 1СНН ke puncak biasa *, SP dalam RLS;

5 baris: 3ВП, * 3ВП, 1СНН dalam SSN 3 siri sebelumnya, 3lp, 1ССН dalam RTS siri sebelumnya *, SP dalam VP 3;

6 baris: 2SP dalam 4-5VP, * 1SBN di gerbang, 5VP *, SP dalam RLS;

8 baris: 4SP, * 1PSN di gerbang, 3VP, di gerbang (2SNN, pico, 2SN), 3VP *, SP dalam RLS.

Napkin Oval dikaitkan dengan keselesaan dan kehangatan rumah nenek. Ternyata ada beberapa kain serbet yang dipelihara memanjangkan bentuk bujur, yang penuh kasih sayang diturunkan dari generasi ke generasi. Sudah tiba masanya untuk belajar dan merajut peninggalan keluarga tersebut kepada kami.

Renda serbet oval dengan carta dan deskripsi akan membantu mengikat tangan anda hadiah yang sangat baik untuk menutup orang yang pasti ingat dengan nostalgia sesuatu yang menyenangkan dari masa lalu. Lagipun, tuala semacam itu dikaitkan dengan kehangatan dan keselesaan.

Saiz tuala kami ialah 24 × 46.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - Kapas putih (50 g - 208 m, kapas 100% mercerized);

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

Untuk cawangan, ikat rantai 8VP dan tutupnya 1 CC ke dalam cincin. Selanjutnya bersatu dalam baris bulat mengikut skema. Ikat empat soket, sambungkannya bersama-sama pada baris terakhir. Lampirkan benang pada anak panah di bersatu di sekitar roset di baris bulat mengikut skema.

Satu lagi gaya serba berbentuk bujur berbentuk crocheted.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - Thread Iris merah jambu dan biru (100% kapas, 25 g / 150 m); benang putih (kapas 40%, viskos 60%, 100g / 400m);

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

Langkah 1: Dail 45 gelung udara, kemudian lajur tanpa crochet di gelung ke-10 rantai dan kemudian merenda 5 VP dan st.b / n dalam gelung ke-6 rantaian, mengikut skim (gambar 1).

Langkah 2: Dengan mengikat bar penyambung pada akhir baris 1, mula bersatu di setiap archep lajur tanpa ikat, setengah lajur, 3 lajur dengan crochet, setengah tiang, lajur tanpa crochet. Antara unsur-unsur ini bersatu 2 VP. Mengikat bahagian bawah, mengikat cincin 8 VP, terus mengikat bahagian atas. Pada penghujung siri ini, hubungkan 4 VP dan lajur dengan 3 jubah pada baris pertama VP. Cincin itu akan bertukar, dan juga dari ujung yang lain (gambar 2).

Langkah 3: Dalam baris ketiga, gerbang bersatu dari 5 atau 6 EP mengikut skema (gambar 3).

Langkah 4: Kemudian bersatu 2 baris lengkung dan pikot 3 EP (foto 4 dan 5).

Langkah 5: Dalam baris ke-6, rantai ganti 5 VP dan tiang tanpa mengait di tengah-tengah lengkungan barisan sebelumnya (gambar 6).

Langkah 6: Hantar setiap lajur 5 tiang dengan mengait, membahagikan dari VP (gambar 7).

Langkah 7: Seterusnya, bersatu 4 baris gerbang dari VI, seperti yang ditunjukkan dalam rajah (gambar 8).

Langkah 8: Ikat lajur lajur yang lain dengan crochet, dipisahkan oleh VP (foto 9).

Langkah 9: Kemudian ikuti 3 baris 7 VP (foto 1).

Langkah 10: Mari kita mulakan dengan benang merah jambu. Pada rajah, tempat permulaan siri ini ditunjukkan oleh segitiga merah jambu. Kami bersatu arche dari 7 VP, kemudian st.b / n dan putar kerja (foto 2).

Langkah 11: Proayayte 14 st.b / n dalam lengkungan ini dalam arah yang bertentangan (gambar 3).

Langkah 12: Hidupkan kerja lagi. Kami bersatu 3 VP mengangkat, *2 VP, st.s / n *, ulangi dari * ke * 7 kali. Teruskan mengait mengikut skema (gambar 4).

Langkah 13: Apabila anda merajuk elemen seterusnya, alih-alih 3 lift VP, bersatu 3 menyambung jawatan, putar kerja, dan terus mencekik tuala mengikut skema (foto 5).

Langkah 14: Apabila anda menyelesaikan siri ini, hubungkan 4 VP dan sambungan. lajur (foto 6).

Langkah 15: Sekarang bersatu dengan benang biru sesuai dengan skema (gambar 7).

Langkah 16: Meningkatkan bilangan VI antara lajur dengan CAP (gambar 8).

Langkah 17: Pada baris terakhir, bersatu 3 VP, 3 tiang dengan merenda dengan puncak biasa, pikot 5 VP, 3 VP (foto 9) di setiap arche.

Tuala pusingan adalah jenis yang paling popular di antara semua serbet yang mungkin dibuat oleh crocheting. Pelbagai corak dan corak mengagumkan kedua-dua pemula dan pengamal berpengalaman. Pertimbangkan beberapa varian corak mengait dengan keterangan.

Diameter serbet pusingan masa depan akan menjadi 20 cm.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - Narcissus (kapas 100% mercerized, 100 g - 395 m);

Singkatan untuk penamaan:

A Adalah titik biasa; 2 CH diikat bersama;

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

1 baris: 5ВП, * 1ССН, 2ВП *, SP dalam VP 3 yang bermula dari barisan kedua - pada permulaan setiap baris kami bersatu pada 3VP.

Baris ke-2: pada permulaan siri masih terdapat 2SNN, * 3VP, 3SN dalam ICS PR *, SP pada VP ketiga;

3 baris: pada 2SN di setiap OL PRS, * 4VP, 5SNN (2SSN di CLO yang melampau dan 1SNN di tengah) *, SP di VP Ketiga;

4 baris: 6SSN (oleh 2SSN setiap CCH dalam baru-baru CLO OL dan 1SSN tengah) * 4VP, 7SSN (dengan cara yang sama seperti dalam baris 3 - menambah kepada setiap CLO percuma di pertengahan 1SSN) * JV 3rd VI ;

5 baris: 8SEN (mengikut skim siri 4), * 5ВП, 9ССН (mengikut skim siri ke-4), usaha sama dalam VP 3;

7 baris: SSCH (meninggalkan pada akhir OL percuma ICSN), * 8VP, 9SNN (meninggalkan kedua-dua pihak pada 1SN percuma) - kami membentuk berlian, usahasama dalam VP 3 + 1SP;

Baris ke-9: 4СН, * 6ВП, (1СНН, 6ВП, 1СБН) - di tengah-tengah lengkungan, 6ВП, 5ССН *, usaha sama dalam 3d ВП + 1ПП;

10 baris: 2SN, * 6VP, dalam gerbang kecil 6SNB, 6VP, 3SSN *, SP dalam VP 3 + 1SP;

Baris ke-11: 1СН, [7ВП, dalam 4e purata scs PR - * 2ССН dengan А, 3ВП *, 7ВП, 2ССН], SP dalam VP 3;

12 baris: 4VP, pico [3VP di gerbang diperbuat daripada EP OL - * 2SSN dengan A, 2BN, pico, 2BN, 2SSN dengan A * 3VP, pico, 4VP, 1SSN] JV 3rd VI.

Versi yang lebih rumit daripada serbet bulat, tetapi hasil akhir pasti akan menyenangkan anda. Produk siap dari cangkuk akan 36 cm.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - Pechora "Sukses" biru, 100% kapas mercerized (50 g -220 m);

Singkatan untuk penamaan:

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

Kami mengumpul lapan EP, kami menutup bulatan.

Setiap baris seterusnya, kita mulakan dengan crochet 3 VP, yang mana kita diganti dengan 1 StBN.

Kami menyelesaikan setiap siri dengan jawatan bersambung.

Baris ke-2: * setiap StCN baris sebelumnya kami merangkul 2 StbSN, 2 VP * - ulangi 8 kali;

3 baris: * 2 StbSN untuk satu hewan peliharaan, 1 StbSN bersatu dalam dua gelung seterusnya, 2 StbSN dalam satu hewan peliharaan, 2 VP *, ulangi ke akhir siri;

4 baris: * 2 StbSN setiap satu gelung, 1 StbSN bersatu dalam empat gelung seterusnya, 2 StbSN dalam satu gelung, 2 VP *, ulangi ke penghujung baris;

5 baris: * 2 StbSN setiap satu hewan peliharaan, 1 StbSN bersatu dalam enam gelung seterusnya, 2 StbSN dalam satu hewan peliharaan, 2 VP *, ulangi ke penghujung baris;

6 baris: * 2 StbSN satu haiwan kesayangan, 1 StbSN bersatu lapan jahitan depan, 2 StbSN satu haiwan kesayangan, EP 2 *, ulang sehingga akhir siri ini;

7 baris: * 2 StbSN setiap satu hewan peliharaan, 1 StbSN bersatu dalam sepuluh gelung seterusnya, 2 StbSN dalam satu hewan peliharaan, 2 VP *, ulangi ke akhir baris;

Tidak terlalu popular untuk serbet yang dibuat oleh crocheting, tetapi juga menarik, baik visual dan dalam kerja. Wanita jarum boleh mencuba beberapa varian merajut oleh skema berikut dengan keterangan.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - Putih YarnArt Jeans, kapas 55%, akrilik 45% (50 g -160 m);

Singkatan untuk penamaan:

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

Penting: dengan mengait selanjutnya, jangan lupa untuk menggantikan 3 VP pengangkut pada 1 STS. Bersatu dengan perihalan, tetapi melihat rajah, supaya semua momen dalam mengait jelas.

1 baris: bermula dengan gelongsor gelongsor dan bersatu 3 VP, 1 CCN, 5 VP, * 2 SSN dengan puncak biasa (cluster), 5 VP; ulangi enam kali lagi. Pada akhir baris, bukannya lima VP, kami merajut 2 VP dan 1 SSN ke dalam kelompok awal. Ia ternyata lapan gerbang lima EP;

Baris ke-2: * 6 VP, RLS untuk gerbang seterusnya lima EP; pengulangan dari * hingga akhir siri ini, kita menyelesaikan siri tiga VI dan 1 SSN dalam ruang baris pertama CH;

3 baris: 7 VP (bersamaan dengan 1 CCN + 4 VP) dan di gerbang pertama kami merangkak * 6 CCN, 4 VP, 1 SSN untuk archek seterusnya, 4 VP; ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menyelesaikan siri usaha sama dalam EaP ketiga;

4 baris: 04:00 (1 sama 1 CLO VI), 1 CLO dalam gelung yang sama, EP 4, atas setiap baris ketiga bersatu CLO CLO 1 dan EP 1 antara tiang-tiang, 4 VI * (CLO 1, Naib Presiden 1, 1 CLO) dalam lajur barisan baris ketiga, 4 VP, di atas setiap CLS baris ketiga yang kami bersatu 1 SSN dan 1 VP antara lajur, 4 VP; ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menyelesaikan siri usaha sama dalam EaP ketiga;

5 baris: * 04:00 (selepas ini bersatu sebagai 1 CLO + 1 VP), 1 CLO bawah EP baris keempat, 1 VI 1 CLO dalam lajur dengan sc, 4 VI 1 sc di bawah baris EP pertama keempat (4 VI 1 sc bawah VI ) - tiga kali lagi, 4 VP; ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menamatkan usaha sama dalam EaP ketiga;

6 baris: * 04:00 (selepas ini bersatu sebagai 1 CLO + 1 VP), 1 CLO bawah pertama VI 1 VI 1 CLO dalam yang CH lajur 1 VI 1 CLO bawah VI 1 VI 1 CLO dalam CH ruang 4 VI 1 RLS untuk gerbang pertama, (4 VP, 1 RLS untuk gerbang) - 2 kali lagi, 4 VP; ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menamatkan usaha sama dalam EaP ketiga;

7 baris: * 3 AM (selepas ini bersatu sebagai 1 CCH) (1 EP 1 CCH) - 7 kali lagi, 4 VI 1 sc gerbang pertama, 4 VI 1 sc di bawah gerbang, 4 VI 1 sc di bawah gerbang, 4 VP; ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menamatkan usaha sama dalam EaP ketiga;

8 baris: * 3 AM (selepas ini bersatu sebagai 1 CCH) dan (2 VI 1 CCH) - 7 kali lagi, 4 VI 1 sc gerbang pertama, 4 VI 1 sc di bawah gerbang, 4 VI; ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menamatkan usaha sama dalam EaP ketiga;

Baris ke-9: * 3 AM (selepas ini bersatu sebagai 1 CCH), (3 VI 1 CCH) - 7 kali lagi, 4 VI 1 sc dalam 1 - w gerbang, 4 VI; ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menamatkan usaha sama dalam EaP ketiga;

10 baris: 5 VP (selepas ini bersatu sebagai 1 C3H) * (1 EP 1 CLO dalam CH lajur 1 VI 2 CCH di bawah gerbang, 1 VP) - 7 kali lagi, 1 CLO 1 VI 2 C3H dengan mercu biasa ( lihat gambarajah); ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menamatkan 1 S3N dan SP dalam SK kelima;

Baris ke-11: akan bersatu dalam setiap lajur * CH kesepuluh berturut-turut 4 AM (selepas ini bersatu sebagai 1 + 1 VP CCH), 1 CLO, tiga pico VI 1 VI .; ulangi dari * hingga akhir baris. Kami menyelesaikan usaha sama di EaP ketiga.

Kami memotong benang dan mengisinya. Setelah itu, serbet kecil persegi harus diregangkan dan dilucutkan dengan besi panas atau meregangnya basah, diikat dengan pin dan dibiarkan kering.

Napkin, yang akan kelihatan seperti sempurna sebagai hiasan semasa cuti musim bunga, dan main-main menghiasi nurseri, akan menjadi 23 * 20 cm, dan dengan tegap -. 26 * 23 cm Reka bentuk ini dipanggil mengait mengait mengait pinggang.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - 36 g benang warna kuning Pechorka Tender (50 g - 150 m, 50% akrilik - 50% kapas);

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

Secara keseluruhan, kita mempunyai 23 sel mengikut skim ini. Untuk menghitung bilangan VI yang diperlukan untuk rantai pertama, anda mesti mengalikan 23 by 3 dan menambah 3 lagi VI untuk rantai putaran. Jumlah 72 gelung. Dan ingat bahawa sel yang diisi adalah 2 CCN di dalam sel, dan sel kosong adalah 2 VP. Malah baris dibaca dari kiri ke kanan, dan nombor ganjil dibaca dari kanan ke kiri.

1 baris: Bersatu dengan rangkaian 4VP, kerana sel pertama yang telah kami isi. Sekiranya sel diperlukan adalah kosong, maka perlu menambahkan 2 lagi EP dan bersatu pada VI ke-8. Kami bersatu CLS dalam setiap gelung rantai hingga akhir baris. Akibatnya, ada 70 SSN yang mengambil kira 3 gelung mengangkat menggantikan SSN pertama (gambar 1 dan 2).

Baris ke-2: Bermula dengan 3 VI mengangkat lagi 2 CCH (ini sel dipenuhi), dan 1 CLO lagi 2 VI, ponteng dua di bahagian bawah dan ketiga - 1 CCH, dan sekali lagi 2 VI, dalam PRS ketiga dan seterusnya sehingga sel skim lalu , yang mesti diisi, i.e. pada akhir siri anda perlu mendapatkan 4 CLOs. Siri ini berakhir dengan CLS dalam gelung mengangkat udara ke-3. Jumlah dalam siri ini anda harus mendapatkan 23 sel, dua daripadanya di tepi harus diisi, seperti dalam gambar di bawah (foto 3,4,5).

3 baris: di sini memulakan lukisan. Kami berpandukan skema mengait. Nombor ganjil ini dibaca mengikut skema dari kanan ke kiri. 1 sel - diisi, kemudian 8 sel kosong, 5 diisi (16 SCN harus diterima), 8 kosong, 1 diisi. Sel yang dipenuhi bersatu di bawah gerbang dari gelung udara (gambar 6).

4 baris: Box 1 - diisi (4 CCH) 6 - kosong, 2 - diisi (7 CCH) 5 - kosong, 2 - diisi (7 CCH) 6 - kosong, 1 - diisi (4 CCH). Baris dibaca dari kiri ke kanan. Jika jurang terlalu besar untuk mengisi sel - yang bermaksud bahawa engsel terlalu longgar dan perlu diganti dengan cangkuk kepada saiz yang lebih kecil untuk mengait telah menjadi lebih padat (photo 7).

Seterusnya, kami bersatu mengikut skema dari 5 ke ke-17.

18 baris: 1 Box - diisi (4 CCH), 1 - blank 1 - diisi (4 CCH), 2 - blank, 4 berisi (13 CCH), 2 - blank 2 - diisi (7 CCH), 1 - kosong, 4 - penuh (13 CCH), 2 - blank 1 - diisi (4 CCH), 1 - blank 1 - diisi (4 CCH). Baris dibaca dari kiri ke kanan. Untuk mudah menyemak sama ada anda tidak terlepas CLO yang berturut-turut, anda mengira bilangan sel diisi berturut-turut, kemudian darabkan dengan 3 dan menambah 1. Sebagai contoh, anda mempunyai 10 sel diisi berturut-turut, yang bermaksud bahawa ia adalah perlu untuk bersatu 10 sel * 3 CCH + 1SSN = 34 CERs. Oleh itu, sel-sel 10 diisi CCH-34 (gambar 8).

Seterusnya, kami bersatu mengikut skema sehingga 28 baris termasuk.

29 baris: Ini hanya sel kosong, kecuali yang pertama dan terakhir, yang merupakan bingkai ayam rajutan kita.

30 baris: Keseluruhannya terdiri daripada CLOs mereka. Mereka perlu 70 keping (gambar 9).

Seterusnya, kami membuat pembalut cantik mengikut skema berikut, jadi kanvas akan menjadi serbet indah dengan kelebihan yang diproses.

Skim tuala sarung crocheted dan description:

Hidupkan kerja ke wajah anda dan mengikat 1 SCN ke gelung ke-4 dari awal, tanpa menambah gelang mengangkat.

Selepas mengikat STS pertama, kami membuat picot 3 gelung udara, mengikat ruang penyambung ke gelung udara pertama.

Kemudian sekali lagi, satu CLS dalam gelung asas dan pico yang sama. Jadi anda harus mempunyai 6 CLOs dalam satu gelung dan 5 pikos di antara.

Sekarang kita mengikat sama di gelung keempat dengan pos penyambung. Dan lagi dalam gelung 4 kita menjahit 6 CCN dengan pico.

Di sebelahnya, pengikat dan hiasan sendiri dilampirkan setiap 2 baris ke gelung sampingan.

Kencangkan gelung dan sembunyikan benang dengan jarum dengan ujung tumpul dalam merajut. Selanjutnya, kami memadam, mencuri besi. Selepas mencuci, semua gelung akan selesai, dan akhirnya akan keluar selepas menyeterika.

tuala mengait mengait gaya Jepun tidak akan berfungsi bermula knitters, kerana satu bahagian penting dalam kerja terletak pada kerumitan garis, gelung dan berdering, ditenun dalam corak khas, bertukar menjadi motif bunga yang cemerlang. Merenda serbet Jepun adalah merajut mewah yang membolehkan anda melakukan serbet yang sangat luar biasa, menarik dan asli.

Napkin ini terdiri daripada beberapa motif berasingan.

Bersedia untuk menyeka lap:

Singkatan untuk penamaan:

PS - polustolbik (kolum sambungan)

Huraian kerja pada merenda serbet dengan gambar:

Kami mula merajut motif benang warna putih. Rantaian 14 EPs ditutup dalam gelang oleh tiub separuh.

Baris ke-2: 4ВП, * С1Н, 1ВП *, CНН - hanya 13 bar, diikat di bawah setiap gelung baris 1.

Pada akhir baris, ketik 3VP dan lukiskan gelung panjang supaya mengait tidak berbunga (foto 2).

Sekarang kita mengambil benang warna merah jambu. Mendapat 14 VI memperkenalkan cincin yang terhasil rantaian bawah putih polustolbikom closable dalam gelanggang dan bersatu nombor 2 serta benang warna putih (gambar 3).

Seterusnya, sambungkan warna terakhir warna merah jambu dengan gelung pertama baris kedua cincin putih dengan setengah tiub (foto 4).

3 baris: lebih setiap EP dari barisan cincin putih yang terakhir kami merangkul CIH, dan di antara mereka - 1VP, pico dari 3VP, 1VP. Pada akhir baris, lukis gelung panjang dan biarkan mengait (gambar 5).

Kami kembali ke cincin putih, sambungkannya dengan merah jambu dan bersatu sama dengan baris ketiga.

Gelung terakhir cincin putih dihubungkan dengan merah jambu, dan merah jambu dan putih.

Benang suplemen terputus dan berhati-hati menyembunyikan dari sisi yang salah, meregangkan crochet melalui gelung antara baris. Akibatnya, terdapat 25 motif dan jarum dan benang dijahit bersama (gambar 6).

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - Benang putih Madame Tricote Maxi (kapas mercerized, dalam kutikula 100 g pada 565 m);

Skim dan perihal kerja pada merenda serbet dengan gambar:

Dalam skema ini serbet Jepun, barisannya adalah sama dan ganjil dalam pelbagai warna. Walaupun fakta bahawa lampin dalam semua 12 baris, termasuk nombor akhir lajur tanpa mengikat sc, saiz produk siap - 33 cm.

1 baris: Sekitar cincin amigurumi - 1 stp. dan 11 sudu besar. tanpa mengait; tutup siri dengan gelung penghubung (foto 1).

Baris ke-2: 16 vp, lajur dengan 2 nakidami dalam 4 v.p. permulaan siri ini; satu lajur dengan 4 nakidami, diikat bersama dengan lajur terdahulu dengan 2 nakidami; * 7 ce, lajur dengan 2 sc dalam ruang tengah 4 sc sebelumnya, sc lajur 4, bersatu bersama-sama dengan lajur dengan 2 sc * - ulang dari * untuk * untuk menamatkan baris 7 ce, dengan lajur 2 nakidami di tengah lajur sebelumnya dengan 4 nakidami, tutup baris dengan lajur penghubung pada gelung ke-9 pada awal baris ini (gambar 2).

3 baris: 10 vp, satu lajur dengan 4 nakidami, 9 vp, satu lajur dengan 5 nakidami pada vp 4. permulaan siri ini (gambar 1). Kemudian buat 2 lajur dengan 3 lintasan di tengah lajur sebelumnya dengan 5 limpahan (foto 2 dan 3).

9 bp, 2 keping dengan 4 capes, diikat bersama di tangga ke-4. permulaan siri ini (gambar 1). Kami bersatu 7 cp, * 7 sudu besar. dengan 4 nakidami, diikat bersama (gambar 2 dan 3).

7 tahun, 1 sudu besar. dengan 6 sarung dan 1 sudu besar. dengan 4 nakidami di ketiga bengkel lajur sebelumnya, diikat bersama.

9 bp, 1 sudu besar. dengan 5 capes, diikat pada topi ketiga lajur dengan 6 capes (gambar 1). Kami bersatu 2 batang dengan 3 nakidami, diikat ke pusat kolum sebelumnya dengan 5 nakidami (gambar 2 dan 3).

9 bp, 2 sudu besar. dengan 4 capes, diikat bersama, di tanjung ketiga pada lajur yang sama dengan 6 jubah (gambar 1). Kemudian kita buat 7 bp * - ulangi dari * hingga * hingga akhir baris; kemudian - 7 jilid. dan tutup baris dengan gelung buta dalam 10 sen. permulaan siri ini (gambar 2).

4 baris: Pergi polostolbikami ke bahagian atas bunga. 5 bp, * 2 sudu besar. dengan 3 nakidami, diikat bersama, 8 cp, 1 sudu besar. dengan 4 capes, yang mana hanya 3 yang perlu diikat dan 2 lagi jahitan dengan 3 nacs yang dibuat pada titik yang sama, mengikat mereka bersama-sama, dan kemudian kemudian ikat ikat jaring yang terakhir dengan 4 nacs *.

Dari * ke * adalah kelopak. 5 cp, kelopak, 5 cp, kelopak, 5 cp, kelopak. Seterusnya, sambungkan 7 cp. (gambar 1). Manuver seterusnya adalah pembinaan menara, yang direka untuk menarik 4 arka dari gelung udara pada baris sebelumnya. Kami bersatu begitu. 1 sudu besar. dengan 3 nakidami, yang mana hanya dua yang mengikat (gambar 2).

Sekitar arka seterusnya - lajur dengan 2 nakidami (lajur tidak ditutup). Ulangi sekitar dua lajur arka seterusnya dengan 2 nakidami (gambar 1). Semua 4 jahitan diikat bersama dan mengikat ruang utama dengan 3 nakidami (gambar 2).

* 7 bp, 5 kelopak, dipisahkan oleh 5 bp; 7 vp, "mengetatkan menara" * - ulangi pada akhir siri. Tutup siri seperti ini: 5 pp, 1 sudu besar. dengan 1 tanjung pada gelung udara ke-5 permulaan siri ini (foto). Kemudian sambungkan 5 baris. 3 bp, lajur dengan 1 jubah di arka seterusnya dari persimpangan.

9 bp, * satu lajur dengan 2 nakidami, yang hanya satu terikat; Satu lajur dengan mengait di sekitar arka seterusnya, diikat bersama dengan lajur pertama; kami mengikat pusingan baki ruang dengan 2 capes *. Dari * ke * - biar ada desain dengan nama bersyarat "Menara Eiffel".

Seterusnya kami bersatu: * 6 bp, Menara Eiffel * - mengulangi tiga kali dari * ke *. Seterusnya - 7 vp, "menara mengetatkan" - 7 vp, Menara Eiffel, * 6 vp, Menara Eiffel * - berulang dari * hingga * 4 kali lagi. Dan kemudian lagi 7 bp, menara pengetatan, dan lain-lain hingga akhir baris. Tutup barisan dengan gelung buta mengikut skema.

6 baris: 6 tp, 2 sudu besar. dengan 3 bungkus, diikat bersama; 7 tahun, 3 sudu besar. dengan 3 penutup di Menara Eiffel yang sama pada baris sebelumnya + 3 sudu besar. dengan 3 nakidami di Menara Eiffel seterusnya siri sebelumnya, diikat bersama; 7 tahun, 3 sudu besar. dengan 3 nakidami, diikat bersama, di Menara Eiffel yang sama dalam siri sebelumnya, 7 cp. dan sekali lagi 3 sudu besar. dengan 3 sarung + 3 sudu besar. dengan 3 nakidami di Menara Eiffel yang seterusnya, diikat bersama. Arka terakhir dari Pers. ia seperti ini: 5 in. dan 1 sudu besar. dengan 1 sampul surat.

Secara keseluruhan, ternyata di setiap Menara Eiffel siri sebelumnya - 3 kelopak dari 3 sudu besar. dengan 3 capes diikat bersama, dan dipisahkan dengan 7 mata, sementara di persimpangan belukar tiga petal, tiang dua kelopak tetangga diikat bersama (gambar 1).

7 baris: 3 bp, 1 sudu besar. dengan 1 bungkus sekitar arka seterusnya baris sebelumnya, 10 bp, "Menara Eiffel", 7 bp. - meneruskan penggantian abad ke-7. dan Menara Eiffel hingga akhir siri ini. Tutup barisan dengan gelung buta. Pergi ke bahagian atas arka dari persimpangan. 4 sudu besar. tanpa pakaian (foto 2).

8 baris: 7 vp, lajur tanpa crochet di sekitar arka seterusnya, 7 bp, 1 sudu besar. tanpa pusingan mengenai arka seterusnya (gambar 1). Selanjutnya - 7 bp, 1 sudu besar. dengan penutup 5 di Menara Eiffel (gambar 2,3).

1 sudu besar. dengan 3 nakidami di tengah ruangan dengan 5 nakidami - kemudian mengikat mereka bersama-sama.

6 bp, 1 sudu besar. dengan 5 nakidami di tengah ruangan dengan 5 jubah. 2 sudu besar. dengan 3 nakidami di tengah ruang terakhir dengan 5 nakidami, 6 inci p (gambar 1). 2 sudu besar. dengan 3 nakidami, diikat bersama, di tengah-tengah lajur pertama dengan 5 nakidami reka bentuk kompleks ini (gambar 2).

Ulangi semua tindakan dalam penerangan siri ini hingga akhir siri ini. Tutup barisan dengan gelung buta, pergi 4 sudu besar. tanpa mengait di bahagian atas arka.

Baris ke-9: 3 tahun, 5 sudu besar. dengan 2 nakidami, diikat bersama, 3 vp, lajur tanpa crochet di sekitar arka. 5 vp, Menara Eiffel (gambar 1). 5 cp. dan pergi ke merajut kelopak: tiang dengan 4 nakidami, yang kami hanya ikat tiga, kemudian - 2 sudu besar. dengan 3 serbet, diikat bersama dengan yang pertama; untuk mengikat ruang dengan 4 nakidami - kelopak siap. Kami bersatu lima kelopak ini, sambil membahagi mereka di antara mereka 5 bp. Selepas semua kelopak - 5 bp, Menara Eiffel, 5 bp, lajur tanpa crochet dan ulang semua tindakan dari permulaan baris ini hingga akhir baris. Tutup siri engsel buta. Pergi ke bahagian atas elemen, dipenuhi dengan 5 sudu besar. dengan 2 nakidami, diikat bersama, tiang tanpa pakaian (foto 2,3).

10 baris: 4 ce, sc sekeliling tiang tanpa mengikut arc 5 ce, sc sekeliling tiang tanpa mengikut lajur ce arc 5 tanpa mengikut arka sekitar nakida, 4 ce, lajur tanpa vkrug nakida yang arka 5 ce lajur tanpa mengikut arka sekitar nakida, 4 ce, lajur tanpa sc sekitar arka yang sama, CP 5, lajur tanpa mengikut arka sekitar nakida, 4 ce, lajur tanpa sc sekitar arka yang sama, CP 5, lajur tanpa mengikut arka sekitar nakida, 4 ce, lajur tanpa sc sekitar arka yang sama, CP 5, lajur tanpa sc sekitar arc seterusnya 5. n., lajur tanpa crochet di sebelah seterusnya arc th, 4 ce, bar, tanpa sc di bahagian atas berlian baris sebelumnya. Ulang dari permulaan penerangan hingga akhir siri, tetapi bukan 5 cp terakhir. - 2 tahun. 1 sudu besar. dengan 1 sampul surat.

Baris ke-11: Siri ini rumit terutamanya oleh peningkatan dari baris kesepuluh, dan jika anda mendapatkannya, pertimbangkan bahawa serbet Jepun berada di dalam poket anda. 3 bp, 1 sudu besar. dengan 1 bungkus di sekitar arka seterusnya. Selanjutnya: 4 bp, buka serbet. Sekarang kita bersatu di arah lain: 1 sudu besar. dengan 3 bungkus di sekitar arka seterusnya, yang mana kita hanya bersatu yang pertama, maka 1 st. dengan 1 pusingan mengenai arka seterusnya, untuk mengikat bersama, untuk mengikat satu tiang dengan 3 nakidami. Kami menghidupkan serbet ke dalam keadaan biasa dan bersatu lagi berlawanan arah jam. 1 sudu besar. dengan 3 capes, yang kami hanya mengikat satu, 1 sudu besar. dengan 1 pusingan mengenai arka seterusnya, untuk mengikat bersama, untuk mengikat satu tiang dengan 3 nakidami. Ternyata Menara Eiffel, hanya puncaknya yang tidak lagi satu, tapi dua nakida. Kami mengikat semua gerbang bunga dengan menara eiffel podrochennymi seperti itu, dibahagi lima vp (gambar 1).

Kemudian kita lulus dengan sendi bunga. Untuk bersatu ini (mengikut Skim) 4 ce, 1 ruangan dengan 4 nakida, provyazyvaem di mana hanya satu, maka lajur dengan 1 sc sekitar arc provyazyvaem seterusnya bersama-sama dengan lajur sebelumnya, dan kemudian dua lagi provyazyvaem nakida dari ruangan dengan 4 capers. Selanjutnya, lajur dengan 3 balutan di sekitar arka seterusnya, yang mana kita hanya mengikat satu tanjung. Sebuah bar dengan 1 pusingan ke atas arka seterusnya, mengikatkan bar bersama-sama, mengikat dua baki yang tinggal. Teruskan merangkul lagi Menara Eiffel di sekitar dua arka yang seterusnya dari gelung udara (gambar 2).

Kami menghantar tiga menara Eiffel bersama-sama, kami menamatkan tutup terakhir ruang utama dengan 4 capes (foto 1,2). Sekali lagi 4 cp. dan kami mengikat bunga dengan menara Eiffel. Kami menyelesaikan siri dengan gelung buta (gambar 3).

12 baris: Kami mengikat beberapa tiang dengan mengait. Kami memulakan siri ini seperti berikut: 4 sudu besar. tanpa mengait di sekitar arka; 4 sudu besar. tanpa pusingan mengenai arka seterusnya, pico 4 cp. (4 bp + gelung buta pada vp pertama pico ini), 4 sudu besar. tanpa serbet di sekitar arka yang sama. Oleh itu, kami mengikat semua busur, kecuali untuk sambungan bunga: di sini kami mengikat setiap arka 4 sudu besar. tanpa mengait dan jangan membuat picot (gambar 1). Serbet Jepun Crocheted sudah siap. Melembapkan, lurus, pasangkan dengan pin (sementara serbuk terletak di bawah!), Besi dengan stim dan biarkan kering dalam bentuk yang diluruskan (gambar 2).

Sangat popular dan serba-serbi tuan rumah serbet merenda - tuala terbuka yang indah, begitu lapang dan lembut yang kelihatan seperti awan. Pada tuala wanita tidak mahu meletakkan apa-apa lagi, mereka tidak perlu hiasan tambahan. Belajar untuk merajut motif renda tersebut setiap wanita wajib, dan membantu dalam skema terperinci dan keterangan tuala yang halus.

Pembalut siap ialah diameter 41 cm, dan ia akan menjadi wajib untuk masa yang lama untuk menyenangkan semua isi rumah dengan keindahannya.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - Pehorka, putih, Sukses, 100% kapas, 50 g - 220 m

Singkatan untuk penamaan:

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

1 baris: dalam cincin kita menjahit 3 Dalam, 23 S, kita menyambung Сп;

Baris ke-2: 3 Bn + 3 Bn, 1 Ssn ke gelung keempat dari cangkuk, * lulus satu gelung - 1 Ssn, 3 Bp, 1 Ssn ke pangkalan lajur (lihat gambarajah) *, tamatkan Cn;

3 baris: 7 Bn + 9 Bn, * 1 C5H ke dalam lajur barisan ke-2, 9 Vp *, kita selesaikan Cn dalam 7y Bn;

4 baris: Cn, 3 Bn (sama dengan lajur pertama dengan paku), 4 CcH, 5 Bn, 5 Csn *, akhir Cn;

5 baris: * 4 Bn (sama dengan 1C2H) + 7 VP, 1 C2H dalam gelung yang sama, ke gerbang - 3 cc, 5 Bn, 3 cc *, pengulangan, selesaikan siri Cn;

6 baris: 4 * C sehingga pertengahan gerbang, 3 Bn (ruangan pertama adalah sama dengan sc), CLO 4, 1 Bn, di bawah gerbang CCH 3, 5 Bn, CCH 3, 1 * penamat Bn, Cn;

7 baris: * 3 Bn (sama dengan lajur pertama dengan sc), 1 CLO dalam satu asas lajur bersatu 1 CLO 1 Bn, 1 CLO, 2 CCH, 1 Bn, gerbang 3 CCH, 5 Bn, 3 CCH, 1 Rn * penamat Cn;

8 baris: 3 Bn (bersamaan dengan lajur pertama dengan crochet), 2 CCN, 2 VP, 3 SS, 1 VP, di bawah gerbang 3 SC, 5 B, 3 SSC, 1 B *, akhir Cn;

Baris ke-9: 3 Bp (sama dengan lajur pertama dengan crochet), 2 SSN, 2 VP, 3 SS, 3 VP, di bawah gerbang 3 SC, 5 B, 3 SSC, 3 B *, akhir Cn;

10 baris: 3 Bn (bersamaan dengan lajur pertama dengan crochet), 2 CCN, 2 VP, 3 SS, 1 VP, di bawah gerbang 3 SC, 5 B, 3 SSC, 1 B *, akhir Cn;

Baris ke-11: * 3 Bn (ruangan pertama adalah sama dengan sc) 2 CCH, EP 1, 3 CCH 3 Bn, di bawah gerbang CCH 3, 5 Bn, CCH 3, 5 Bn, CCH 3, 3 * Bn, Cn akhir.

Kami meletakkan serbuk yang selebihnya mengikut skema.

Bersedia untuk menyeka lap:

Benang - 40 g benang "Sukses" daripada "Piechorka", kuning, kapas 100% (dalam 50 g - 220 m);

Singkatan untuk penamaan:

Merajut corak dan perihal kerja pada merenda serbet:

Setiap siri bermula dengan 3x VI, mereka bersamaan dengan 1 SSN. Kami menyelesaikan SS, melainkan dinyatakan sebaliknya dalam teks.

Kami pilih lapan EP, sambungkannya ke cincin SS.

Baris ke-2: 3VP, 4VP * 2SSN dengan puncak biasa, satu bersatu dalam gelung yang sama, kedua melalui satu, 4VP *;

3 baris: 3VP, 4SN (di gerbang dari EP sungai), 1VP * 5SN (di gerbang dari VP di sungai), 1VP *;

4 baris: 3VP, 4SSN ke puncak SSN sungai, 3VP * 5SN ke puncak SSN sungai, 3VP *;

5 baris: ia dirajut serta ke-4, tetapi dalam jarak antara CLS yang kita bersatu pada 4VP;

6 baris: 3VP, 4SSN di puncak SSN sungai, 2VP, 1SNN di bawah gerbang VP di sungai, 2VP * 5SN, 2VP, di bawah gerbang 1SSN, 2VP *;

7 baris: 3VP, 4SN di puncak SSN sungai, 2VP, 3SN di SSN sungai, 2VP * 5SN, 2VP, 3SN di lajur sungai, 2VP *;

8 baris: 3VP, 4SSN di CCH PR atas, 2BN, 2SSN dalam yang pertama dua CCH PR, 1VP, 2SSN (pertama lagi dalam CLO kedua berturut-turut sebelum ini, dan yang kedua di PRS PR ketiga, 2BN * 5SSN, 2BN , 2SSN, 1VP, 1SSN dalam gelung yang sama, 1SSN depan, 2BN *;

Baris ke-9: 3VP, 4SSN ke puncak SSN, 2VP, 2SSN, 3VP, 2SN, 2VP * 5SN, 2VP, 2SN, 3VP, 2SSN, 2VP *;

10 baris: ia adalah sama dengan baris ke-9, tetapi bukannya 3x VP antara CLS, kini ia adalah 5;

Baris ke-11: 3VP, 2SSN, 2SSN dengan mercu biasa, 2BN, 2SSN dalam CLO PR, 2BN dalam EP 3yu PR 3SSN, 2BN, 2SSN, 2BN * 2SSN dengan mercu biasa 1SSN, 2SSN dengan mercu biasa 2BN, 2SSN, 2BN, 3SSN dalam EP ketiga, 2BN, 2SSN, 2BN * 1CC dalam 3yu VI 1CC 1SSN dalam siri;

12 baris: 3VP, 2SSN mercu umum 2SSN PR, 2BN di 2SSN setiap CCH PR, 2BN, 2SSN di CCH PR pertama, 1SSN, 2SSN PRS PR ketiga, 2BN oleh 2SSN setiap CCH PR, 2BN * 3SSN dengan mercu biasa 2BN dalam dua akan datang pada 2SSN gelung 2BN, dalam tiga gelung seterusnya - 2SSN (dari CCH 1) 1SSN (2 dari CCH) 2SSN (dari 3 SSN), 2 VP, dalam 2SNP p. Pada 2СН, 2ВП * 1СС dalam 3ВП permulaan nombor dan 4СС dalam setiap gelung berikut;

13 baris: 3VP, 1SSN kedua CCH PR, 2BN, 2SSN ke dalam kedua-dua CCH PR, 2BN, 5SSN (2SSN, 2BN, 2SSN) - 4e dalam CLO PR * 2СН, 2ВП, 2ССН, 2ВП, 5ССН, 2ВП, 2ССН, 2ВП, 2ССН *;

14 baris: 3VP, 1SSN, 5VP * 2SSN, 2BN, 5SSN, 2BN, 2SSN, 5VP, 4SSN dengan mercu biasa 5VP * 1CC dalam 3yu VP dan satu lagi 7SS dalam gelung berikut;

15 baris: 3VP, 1SSN, 2BN, 5SSN, 2BN, 2SSN, 13VP * 2SSN, 2BN, 5SSN, 2BN, 2SSN, 13VP *;

16 baris: 3VP, 1SSN, 2BN, 5SSN, 2BN, 2SSN, 6VP, 1SBN di gerbang EP 7 PR, 6VP * 2SSN, 2BN, 5SSN, 2BN, 2SSN, 6VP, 1SBN dalam ke-7 VP PR, 6VP *;

17 baris: adalah sama dengan baris ke-16, tetapi sekarang tidak ada 1 RLS antara PG ke-6 dan 3 RLS, iaitu. satu lagi pada setiap sisi ke EaP jiran. Tetapi bilangan skop VP juga kekal 6 (enam);

18 baris: Ia sama dengan baris ke-17, tetapi RLS sekarang 5, iaitu. satu di setiap sisi, dan ia tidak dibingkai oleh 6 VP, tetapi oleh 7;

19 baris: 3VP, 1SSN, 2BN, 2SSN dengan mercu biasa, ketiga 1SSN CCH PR, 2SSN dengan mercu biasa, 2BN, 2SSN, 7VP, dalam ketujuh 1SBN VI PR, 13VP, dalam yang pertama EP 1SBN PR , 7VP * 2SSN, 2BN, dalam tempoh lima gelung seterusnya - 2SSN dengan mercu biasa 1SSN, 2SSN dengan mercu biasa 2BN, 2SSN, 7VP, 1SBN dalam ke-7 VP PR, 13VP, 1SBN VP p.r 1st ., 7VP *;

20 baris: 3VP, 1SNN, 2VP, 3SN dengan bahagian atas yang sama, 2VP, 2SNN, 7VP, di dalam gerbang antara SBN p.r. bersatu 13SSN, 7VP * 2SN, 2VP, 3SN dengan bahagian yang sama, 2VP, 2SNN, 7VP, 13SNN, 7VP *;

21 baris: 3ВП, 1ССН dalam ССН п.р., maka 2ССН dalam 2ССН п.р. (Iaitu, CLO mercu umum PR ponteng) 7VP, 1SBN di CCH PR pertama, 2BN, 1SBN bersatu, lulus satu gelung PR Jadi kami bersatu sehingga peminat SSN selesai. 7VP * 2SSN 2SSN berikut bersatu dalam 2SSN PR, 7VP, 1SBN (2BN, 1SBN) - 6 kali, 7VP *;

22 baris: 3ВП, 3СН dengan bahagian atas biasa, 7lp, di semua lengkungan dari ВП antara СБН п.р. Kami bersatu pada 4CC2N dengan top, 3VP, pico, 3VP yang sama. 4 penamat SS2N dengan mercu biasa, kemudian bersatu 7VP * 4SSN dengan mercu biasa 7VP, 4SS2N (3VP, pico, 3VP, 4SS2N) - 5 kali 7VP *.

Pelajaran video - merajut untuk pemula

Pemula dalam mengait selalu lebih sukar untuk terlebih dahulu mengorientasikan diri mereka dalam skema sukar dan perihal tindakan, terutamanya dalam perkara yang sukar seperti merajut tuala. Tetapi untuk mengambil kesempatan daripada bantuan profesional di Internet adalah mungkin dalam hal ini. Di mana dengan cepat menyambungkan pakaian serbet serbet pertama akan membantu video alat pengasah profesional.

Pelajaran video untuk pemula "bagaimana untuk mengikat pakai serbet":

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =