Corak Crochet Oval

Bagaimana untuk mengikat mengait mengait bujur, skema, gambar?

Saiz serbet ini bergantung pada ketebalan benang. Sekiranya kita mengambil benang kapas jenis * Lily *, saiznya akan menjadi 50 x 30 sentimeter. Cangkuk ini digunakan № 1,5 atau 2. Ini serbet sesuai dengan pusat. Kemudian kami bersatu berasingan dengan bahagian kanan dan kiri mengikut skema. Pembungkus serba boleh mesti dibasuh, dibakar dan disetrika.

Tuala yang sangat bagus yang berkaitan dengan teknik fillet atau teknik lace loin. Dalam terjemahan dari fillet Perancis - grid itu. Menggilap ini agak mudah. Juga, corak serbet ini mudah dan mudah difahami. Untuk fillet mesh (grid) dirajut secara berbeza. Saya mencadangkan grid paling optimum:

sel kosong - ruang dengan 1 cap, 2 gelung udara

sel yang diisi - 3 tiang dengan 1 crochet. Dengan mengait bersih ini rata dan sel-sel kecil.

1

Napkin terikat pada teknik fillet

Setelah membeli sebuah meja rias, persoalan itu timbul dengan segera: apa yang harus diletakkan di atas, supaya tidak menggaruk pokok itu, dan ia tergores sangat mudah, dan ia sangat mudah untuk meletakkan pot dengan tumbuh-tumbuhan, tetapi sangat berbahaya.

Oleh itu, ada idea yang hebat, untuk mengikatkan serbet lekuk dengan pakaian. Warna benang, anda boleh memilih di kehendak, warna-warna yang berbeza cukup, tidak semestinya bersatu putih.

Banyak idea yang menarik dan menarik, seperti merajut, anda boleh memilih apa-apa skema dan mencipta keajaiban yang indah itu.

Berikut adalah serbet merajut yang cantik dan tidak sukar.

Napkin yang sangat cantik dan sebagainya, anda boleh melihat pada gambar seperti serbet bunga.

Tali Oval merenda: skema dengan keterangan untuk tuala besar dan kecil

Tidak dinafikan, serbet bujur, dirajut, akan menjadi perhiasan dari mana-mana bilik. Untuk melakukan ini, tidak perlu melakukan usaha khas atau mempunyai kemahiran yang menakjubkan. Cukuplah untuk memiliki crochet untuk menghiasi rumah anda dengan karya-karya sebenar.

Untuk membuat tisu oval dicelup, skema dengan penerangan yang akan kami pertimbangkan di bawah, anda boleh mempunyai tahap kemahiran awal. Malah serbet yang paling bersahaja, yang dikaitkan dengan cinta, akan menjadi hadiah istimewa untuk orang asli.

Cangkuk adalah mudah untuk membuat pelbagai bentuk. Oval dianggap klasik setanding dengan bulat dan persegi. Tetapi bekerja dengannya agak rumit. Oleh itu, masuk akal untuk menggunakan teknik yang berbeza untuk mencapai kesan hiasan yang diingini.

Selalunya, serbet bujur, corak mengait yang sangat popular, dibuat dengan corak terbuka. Ini dianggap klasik. Baik kelihatan dan produk loin. Teknik ini membolehkan anda untuk merangkumi hampir semua gambar yang disukai tuan.

Baru-baru ini, penyepit Tunisia telah menjadi sangat popular. Dengan itu, anda juga boleh mencipta karya sebenar. Tetapi ini khusus untuk amatur.

Cara paling mudah untuk memulakan mengait selendang tisu bujur, skema dengan gambaran yang dapat difahami walaupun untuk pemula, jika dasarnya tidak mengambil lingkaran setan, tetapi rantai kecil gelung udara. Permulaan sedemikian segera menentukan bentuk masa depan produk. Setelah menembusi deretan lajur di satu sisi, di hujung rantai seseorang perlu membuat beberapa jawatan tambahan untuk membuat kelebihan dalam separuh bulatan, dan terus mengait di seberang, seolah-olah dalam bulatan. Setelah mencapai kelebihan kedua produk, anda perlu membuat banyak jawatan tambahan dan menggunakan rantai angkat dari gelung udara ke baris seterusnya.

Atas dasar ini sudah mungkin untuk membentuk serbet bujur. Selanjutnya mengait bergantung kepada corak yang dipilih. Kami menawarkan beberapa protozoa. Anda boleh meneruskan, mengikat setiap baris dengan lajur dengan atau tanpa mengait. Dengan cara ini anda mendapatkan serbet yang tebal, yang ideal sebagai pendirian di dapur atau untuk meja makan.

Atau cuba untuk mengikat beberapa baris dengan peminat atau lengkungan dari gelung udara. Ini juga akan memberi pola kerja yang cantik, walaupun agak mudah.

Setiap penyihir mahu mencuba mengait kain lap bujur yang cantik. Skim produk sedemikian adalah kurang biasa daripada yang bulat. Tetapi selalu ada jalan keluar: untuk mengubah skema yang ada sedikit, supaya serbet menjadi bujur.

Pertimbangkan ini sebagai contoh hiasan pinena. Dalam koleksi setiap pencetak ada produk berdasarkan corak yang terkenal ini. Kami menyusun serbet lapan-rasuk biasa. Apabila produk sudah siap, kami akan menambahnya dengan sekeping kecil corak yang sama, tetapi tidak melebihi seluruh kawasan, tetapi hanya pada kedua-dua hujung diametriknya. Dengan cara sedemikian sedemikian rupa, serbet dari pusingan berubah menjadi bujur. Dan perkara utama di sini adalah bahawa anda tidak perlu mencipta sesuatu. Ia hanya perlu mengambil salah satu motif dan mengikatnya mengikut corak yang sama seperti siri sebelumnya.

Dengan prinsip terdahulu, kami cuba membuat semula satu lagi produk untuk crocheting. Napkin Oval diperolehi jika skim bulat tidak hanya menarik diri, tetapi juga menggabungkan semua unsur dengan mengikat bersama.

Untuk melakukan ini, mula-mula masukkan elemen pola dari serbet yang sama atau yang lain dari yang lain, bawanya ke ukuran yang diinginkan, dan kemudian mengikat lingkaran dengan corak yang sama, seolah-olah menyelesaikan keseluruhan produk.

Perkara utama ialah memilih corak yang paling terbuka dan harmoni, yang sememangnya akan menjadi simen yang menyatukan unsur-unsur yang pelbagai itu menjadi satu keseluruhan. Tetapi walaupun bezel sempit boleh mengubah serbet yang paling biasa. Ia menjadi semangat yang tidak mencukupi untuk produk siap.

Bersihkan kain lap bujur

Satu serbet yang cantik diperolehi jika garis besar bulat ditambah dan diperbuat daripada bujur besar. Produk ini bermula dari motif tebal, yang dirajut dengan menyambungkan tiang-tiang ke kancing. Seterusnya datang satu siri rantai gelung udara. Berlutut terus dari bar dengan satu, dan kemudian dengan dua balutan, yang bergantian dengan gelung udara. Apabila diameter yang diperlukan dicapai, baris bar dan rantai terikat pada hujung diametri produk dengan saiz yang berkurangan.

Selepas merajut "elongation9raquo; selesai, kita kembali kepada prinsip pekeliling. Mula-mula, kami mengetuk semua siri lajur yang padat dengan mengait, dan kemudian kami mula membuat corak terbuka.

Pemula boleh berhenti di skim ini. Saiz serbet dan supaya tidak terlalu kecil. Jika seorang tukang jahit mempunyai sedikit pengalaman, dia dengan mudah menambah beberapa baris lagi untuk meningkatkan produk. Perkara utama di sini adalah untuk tidak keterlaluan dan jangan lupa bahawa dalam setiap baris adalah perlu untuk menambah sebilangan gelung atau jahitan supaya tepi serbet tidak membungkus.

Kami telah menganggap tisu bujur yang dicelup, skema dengan perihalan yang dibaca agak mudah dan difahami. Anda boleh sedikit merumitkan tugas. Untuk ini, kami bersatu dua motif persegi secara berasingan. Dalam serbet yang dibentangkan, mereka tidak dilaksanakan pada bulatan. Tetapi ini tidak mempunyai perbezaan asas. Perkara utama ialah motif yang disukai oleh pedang.

Seterusnya, kita mengambil skema serbet bulat, tetapi kita tidak bersatu dalam lingkaran, tetapi seolah-olah menyambung dua motif persegi yang terletak di dalamnya di hujung diametrical. Tanpa kemahiran tertentu, ini tidak begitu mudah. Tetapi apabila dataran disambungkan, pada setiap sisi mereka kami mengikat satu lagi serbet serbet.

Untuk memberi produk itu selesai, kami memaksa ia dengan sempadan biasa. Ia tidak perlu lebarnya besar. Ia akan cukup dan kelebihan kecil, seperti yang dilihat dalam contoh tertentu.

Dan akhirnya, pertimbangkan tisu oval yang direkur, carta menggambarkan yang sesuai dengan loin mengait. Mari kita ingatkan bahawa dalam corak mengait corak dibina berdasarkan prinsip bordir monokrom dengan salib, di mana sel dicat dan tidak dicat sel.

Lengan bujur bersatu lebih baik dari pusat di kedua-dua arah. Iaitu, pertama kita melepaskan separuh pertama, dan kemudian kembali ke permulaan dan merajut bahagian kedua. Ini memastikan penampilan yang lebih tepat dan simetri maksimum, kerana dalam kedua-dua kes kaedah yang sama menyempitkan web digunakan.

Napkin bujur - ini bukan klasik biasa di kawasan pedalaman. Ini adalah hooliganisme atau protes kecil terhadap bentuk yang jelas dan ringkas dari bulatan dan persegi, yang cukup cepat tayar seseorang.

Corak mengait untuk tisu oval yang indah direkur

Selamat petang, jarum wanita cantik!

Bukankah, cantik?

Kadang-kadang untuk pedalaman adalah serbet bujur atau serbet bujur yang sangat sesuai. Mengenai mengait satu merenda serbet seperti itu - dengan kupu-kupu yang saya katakan kali terakhir.

Hari ini saya mencadangkan corak crocheting untuk tisu bujur crocheted.

Saya akan cuba menjelaskan prinsip mengait.

Mengait pola untuk tisu oval №1

Kami mengumpul rantai panjang mengikut saiz serbet yang anda perlukan.

(Untuk zum masuk, klik rajah dengan tetikus.)

Dalam kes ini, anda boleh mengira mengikut skema: 20 kali 4VP = 80 VP.

Untuk mengelap lebih lama atau lebih pendek, menambah atau mengurangkan bilangan gelung dengan nombor yang berganda sebanyak 4.

Di penghujung rantai, kami mengumpul 9 lagi EP dan menutupnya dalam gelanggang.

Kemudian kami bersatu dalam urutan terbalik rantaian yang sama dari gelung udara, melampirkan gelung separuh kepada setiap rentetan bertetik setiap tiga gelung.

Pada akhirnya kami merangkul cincin 9 VP.

Selanjutnya kita bersatu dalam fesyen bulat serta serbet bulat biasa, iaitu. sekitar rantai kita terikat.

Baris ke-2: 5VP, 8C3N ke dalam gelanggang, kemudian posting dengan 3 kacang di bawah gerbang dari VP rantai baris 1 dan 3 VP di antara mereka. Di cincin kedua di hujung rantai kami bersatu 9C3H.

Baris ketiga: rantai 4VP, dihubungkan dengan setengah tiang dengan lengkungan baris ke-2.

Dan kemudian kita merangkul baris yang selebihnya mengikut skema.

Nah, sekarang serbet bujur yang cantik boleh menghiasi pedalaman anda!

Mengait Corak untuk Lapisan Oval # 2

Napkin bujur, sangat mirip dengan yang pertama, boleh dikaitkan agak mengikut skema lain:

Tidak perlu bersatu rantai udara yang panjang untuk bermula. Di tengah-tengah kain serbet dirajut dalam kelompok-kelompok tiang dengan dua crochet yang keluar dari satu sama lain:

  • 6VP menutup cincin,
  • 4VP; 2 belum selesai C2H, bersambung bersama; 3VP; 3 belum selesai C2H, bersambung bersama.

Bilangan kumpulan bar seperti itu mestilah berganda sebanyak 6 (seberapa banyak kumpulan sesuai dengan bilangan gelung berulang yang akan disambungkan sepanjang sisi panjang serbet), contohnya: (5 x 4) +1 kumpulan = 21 kumpulan.

Kemudian kami terus merajut dalam fesyen bulat.

Skim mengait untuk tisu oval №3

Satu lagi serbet bujur yang menarik, Corak mengait agak mudah walaupun kerumitan prestasi yang jelas.

Skim ini terdiri daripada dua bahagian: bahagian 1 dan bahagian 2.

Satu lagi serba cantik bujur dua-nada bujur "Orange" dengan skema dan penerangan adalah dalam artikel saya yang berasingan.

Dan juga melihat apa yang mungkin untuk mengikat serbet emas keemasan asli keindahan terkejut!

Saya berharap anda akan menggunakan skim-skim ini untuk mengait selimut bulu bujur dan anda akan selesaikan diri anda sendiri dengan kerja yang indah baru.

Sekiranya anda suka bersatu dan mahu menjadikan rumah anda selesa, supaya tidak terlepas idea dan corak serbet baru, saya menasihatkan anda untuk melanggan surat-surat penerbitan baru ke mel anda!

P.S. Pembaca saya Galina Kogan menghantar kerja cantiknya - serbet bujur, disambung mengikut skema yang diberikan. Galina pokreativnichala dan sedikit retreated dari keterangan merajut bahagian tengah. Mengagumi: kerja kreatif yang sangat kemas. Sangat cantik!

Mungkin anda akan berminat dengan merenda serbet yang lain:

25 komen kepada entri "Skim merajut serbet bujur indah mengait"

Napkin yang sangat cantik.

Jadi saya, seperti Yana, menyukainya. Dan tidak sukar untuk menyambungnya.

serbet hanya pesona .. terima kasih banyak .. saya sangat suka perkara-perkara ini .. dan saya suka bersatu ..

Tolong Olya. Kejayaan kreatif kepada anda. Datang untuk idea-idea baru. Saya juga akan menghantar tisu asli yang menarik.

Lit mengikat lampin-terima kasih! -stala membaca litar dan bandingkan dengan teks-bit saya tidak meminta anda untuk meletakkan to.Mogu skim yang lebih besar yang lebih tepat, mungkin lebih besar? Biasanya saya tidak membaca huraian tetapi hanya skim, dan tidak membuat keluar skim, mula membaca penerangan dan betul-betul keliru! dan jadi anda mahu untuk mengaitkan diri saya kecantikan ini! Terima kasih.

Galina, malangnya, skim ini diambil dari majalah lama, di mana dia begitu kecil. Apabila foto dibesarkan, ia menjadi lebih kabur. Tetapi saya akan cuba melakukan sesuatu.

Saya tahu bahawa banyak skema majalah lama boleh didapati di kalangan orang baru dan borjuasi. Benar, saya tidak tahu di mana untuk mencari ini (Hukum keburukan!)

Galina, cuba meningkatkan skema dengan bantuan sebuah photoshop. Telah diposkan dalam artikel. Nampaknya kualiti tidak bertambah buruk, tetapi ia tidak membawa sebarang manfaat: bilangan gelung masih kurang kelihatan.

Sedikit berubah keterangan, ia boleh jadi lebih mudah difahami. Marilah berurusan antara satu sama lain, hubungi kami. Kami boleh berbual melalui e-mel.

Anda tahu, admin yang dihormati, nampaknya telah menjadi lebih jelas!

Adakah saya memahami dengan betul bahawa yang pertama hanya muat pada kedua-dua belah rangkaian ditaip diperlukan panjang dimensi (uh!) 15 siri (sejak awal satu sisi 15, maka di pihak yang lain?), Kemudian bergerak ke hujung mengait akan melekat kepada bahagian-bahagian yang uzhesvyazannym? dan menghubungkan mereka ke-17 akan datang? Terima kasih kerana belas kasihan dan kebimbangan anda.

Nama saya Olga.

Tidak, salah faham sedikit, Galina. Mengait kalangan: merekrut mengikat rantai dalam satu tangan, dengan akhir bersatu 9 ruangan (seperti yang saya dikira) satu gelung, kemudian diikat dengan rantai di sisi lain dan 9 bar di hujung yang lain.

Pada yang kedua dan selanjutnya kita bersatu dalam bulatan.

Dalam baris 1 - ke-10 - corak yang sama digunakan sepanjang bulatan,

dan dengan rentetan 11-dalam pada akhir wajah adalah berbeza: i.e. Mula-mula siri di sepanjang sisi itu dirajut corak seperti dalam baris 1-10m, maka nanas, sekali lagi seperti pada baris 1-10 dan masih nanas dari ujung yang lain.

P.S. Saya dapati skim besar yang bagus, akhirnya! Telah diletakkan di dalam artikel dan telah memberikan penjelasan. Sekarang semuanya lebih baik dilihat.

Terima kasih, Olga, untuk masa dan kesabaran yang anda dedikasikan kepada saya. Saya menyalin, mencetak dan masuk pertempuran!

Saya akan tunggu skim menarik dan indah lain! Terima kasih

Tolong! Sentiasa bersamanya!

Saya juga suka serbet ini, mungkin saya akan mengikatnya kadang-kadang, sekarang saya tidak mempunyai tempat untuk menggunakannya.

Olga Anda Lihat: sejak tisu ini mula kenalan dan persahabatan kami, dan kini, berhampiran anda dan napkin saya Hanya lebih sebulan lalu, anda tahu, saya telah ia berhubung, walaupun kepada saya, juga, seperti anda, tidak ada tempat lagi untuk memohon! ... Tetapi, ingat kata-kata lagu: "Adakah anda fikir ia akan dipakai -Saya percaya bahawa semua ini adalah untuk menjahit"?

S PASIBO untuk idea itu, untuk kenalan dan persahabatan

Semak, terima kasih atas kata-kata yang baik! Saya sangat terharu dan sudah tentu gembira bertemu dengan anda! Kami sedang menunggu kerja kreatif baru daripada anda!

Olenka, hello! Ia seolah-olah saya akhirnya mendapati apa yang saya cari. Terima kasih atas skim yang indah itu. Saya harap saya akan berjaya.

Hello Valentine! Sudah tentu, ia akan.

Saya bersatu beberapa tuala Oval, mereka adalah sedikit lebih rumit daripada satu pusingan mudah JIKA ANDA BAGAIMANA LOOP mendapat satu ingin sekurang-kurangnya beberapa HURAIAN SEBARANG IDEA WAY-GIVE UNTUK skim INI adalah stoles GORGEOUS, jika anda mengambil bulu benang terima kasih terlebih dahulu!

Oksana, mengait tuala selendang tidak sama sekali lebih kompleks daripada serbet bulat, prinsipnya sama - pusingan. Satu-satunya perbezaan ialah serbet bujur sering menggunakan dua corak (satu di sisi panjang, dan satu di sisi yang lain) dan permulaan merajut, tentu saja, berbeza.

Bagaimana untuk mengira panjang gelung untuk rantai, saya menulis dalam artikel sekarang. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami.

Dan terima kasih atas idea itu. Percuma harus dicuri!

Halo, Beritahu saya, berapa saiz nombor serbet 1?

Selamat petang! Tepatnya saya tidak boleh mengatakan, tetapi saya fikir panjang 60-80 cm.

Cantik! Sesuatu seperti yang saya mahu, tetapi ia rumit untuk saya. Saya suka # 3 sangat. Tetapi saya juga perlu mengunyah semuanya))

Zhenya, jika anda memutuskan untuk bersatu, saya akan membuat penerangan terperinci, ia akan lebih mudah.

Olenka, saya akan sangat berterima kasih atas bantuan itu. Jika saya faham dengan betul, ia bersatu dari rantai pusat di kedua-dua pihak, bagaimana dalam bulatan?

Ya, betul, dalam bulatan. Fikirkan tentang cara bersatu, tulis kepada saya, maka saya akan membuat penerangan.

Dengan mengklik pada "Hantar", Anda bersetuju dengan pemprosesan data peribadi mengikut syarat-syarat dasar privasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

− 7 = 1