Dekorasi tetingkap di ruang tamu dengan gaya moden

Reka bentuk moden tingkap di ruang tamu: bahan dan idea menarik. Bagaimana untuk mengatur tingkap di ruang tamu?

Untuk pilihan langsir untuk mana-mana bilik, setiap nyonya rumah adalah sangat bertanggungjawab, dan jika ia datang untuk langsir untuk ruang tamu - ruang utama rumah, pangsapuri atau dacha, di mana tetamu biasanya bertemu atau pemilik sendiri, mereka menghabiskan malam, pilihan menjadi lebih penting. Hari ini, langsir dalam gaya Art Nouveau yang popular, gaya moden, sangat terkenal. Pertama sekali, reka bentuk tingkap di ruang tamu harus selaras dengan kawasan sekitarnya dan menjadi elemen hiasan yang indah.

Keistimewaan gaya adalah ketiadaan peraturan dan sekatan yang lengkap. Hiasan tingkap di ruang tamu dalam gaya moden boleh dilakukan dengan langsir apa-apa warna dan bentuk, perkara utama adalah bahawa mereka sesuai dengan ke dalam bilik dan disukai oleh pemiliknya. Namun, untuk kesan yang lebih baik, anda mesti mengikuti nuansa tertentu:

 1. Jika ruang tamu cahaya, dengan tingkap yang menghadap ke sisi yang cerah, disarankan untuk memberi keutamaan kepada tirai kain kapas tebal.
 2. Sekiranya ruang tamu mengalami defisit cahaya, seseorang harus berada pada tisu yang hampir telus.

Pilihan untuk langsir dan pilihan reka bentuk

Untuk reka bentuk tingkap di ruang tamu telah dilakukan dengan betul dan selera anda, anda boleh melalui banyak pilihan dalam usaha untuk mencari penyelesaian yang tepat. Tetapi, untuk membuat pilihan yang ideal, anda perlu terlebih dahulu memahami apa jenis langsir yang akan digunakan di dalam bilik, untuk apa fungsi mereka direka dan betul-betul bagaimana mereka harus melaksanakannya. Untuk melakukan ini, pertimbangkan semua pilihan reka bentuk yang wujud.

Mereka sangat suka gaya moden. Mereka direka untuk melindungi bilik dari siang hari dan mata orang lain. Mereka mewakili kain kain dua belah, sepadan dengan dimensi tingkap. Di dalam web terdapat pengikat melintang tegar yang bersambung. Apabila tirai naik, anda akan mendapat tirai dengan lipatan yang indah. Hiasan tingkap di ruang tamu dengan langsir Rom boleh digunakan di pedalaman mana pun dan berbeza hanya dengan kain yang digunakan dalam pembuatan.

Ini adalah potongan kain yang diresapi dengan komposisi khas untuk perlindungan dari kelembapan dan debu. Blind boleh dibangkitkan dan diturunkan secara manual atau melalui alat kawalan jauh. Dalam proses menaikkan tirai seperti itu dilancarkan dan dipasang di pangkalan. Paling sering digunakan dalam reka bentuk dalam gaya minimalism, tetapi pelbagai fabrik untuk penciptaan mereka membolehkan kehadiran mereka di mana-mana pedalaman.

Sebagai tambahan kepada pilihan biasa untuk semua, terdapat pelbagai seperti tirai Jepun. Mereka mewakili jalur multilayer mendatar fabrik yang dilekatkan pada peti. Mereka paling sering digunakan dalam reka bentuk hiasan Jepun dan reka bentuk dalam gaya minimalism. Boleh dibuat dari kain dan digunakan sebagai langsir berasingan, serta dengan langsir atau langsir.

Dekorasi tetingkap dengan tulle di ruang tamu akan menambah sentuhan cinta, menjadikan pedalaman lapang dan telus. Tulle - bahan yang sangat ringan, indah mengalir. Sempurna untuk bilik kecil, jika matlamatnya adalah untuk membawa lebih banyak hari ke pedalaman, dan jangan melindungi diri anda daripada itu.

Telah memperoleh populariti yang hebat untuk hari ini kompleks langsir, yang dicipta oleh gabungan beberapa jenis bahan. Hari ini, sering terdapat hiasan tingkap di ruang tamu, foto pelbagai pilihan boleh dilihat di banyak majalah fesyen atau di laman web. Malangnya, penyelesaian ini tidak sesuai untuk ruang tamu kecil, dan juga gorden, yang dikategorikan secara kontraindikasi di dalam bilik dengan kekurangan cahaya. Lagipun, walaupun langsir yang paling bergaya akan kelihatan hodoh, jika penyelesaian untuk bilik tertentu diambil dengan tidak betul.

1

Tirai boleh menjadi lebih gelap atau lebih ringan daripada dinding ruang tamu. Penggunaan warna kontras tepu juga dibenarkan. Memilih reka bentuk tingkap di ruang tamu, anda boleh membina tekstil lain bilik: upholsteri, warna karpet atau elemen hiasan lain. Apabila menghias bilik dengan gaya moden, langsir dapat dipilih dalam nada dinding. Meresap di dalam bilik, mereka menjadikannya lebih luas secara visual, yang tidak menyakitkan ketika menghias ruang tamu kecil.

Kain seragam tanpa corak adalah pilihan win-win. Dan jika terdapat tekstur dan cetakan yang cukup di ruang tamu, anda boleh menggunakannya dengan selamat. Tetapi jika pemilik masih ingin menghiasi langsir tetingkap dengan gambar, mereka digalakkan untuk memberi perhatian kepada pilihan dengan corak geometri. Sebagai contoh, langsir dalam jalur atau sangkar. Band-band mendatar menyumbang kepada perkembangan visual dinding, dan menonjol ketinggian visual menegak pada siling rendah.

Tingkap di ruang tamu juga sering dihiasi dengan langsir kain dengan cetakan terang yang besar. Tetapi untuk ruang tamu bersaiz kecil, penyelesaian ini tidak berfungsi. Untuk bilik kecil, lebih baik memilih kain lut. Ia boleh dihiasi dengan lukisan yang besar, tetapi tidak ketara.

Tirai untuk tingkap di ruang tamu boleh dibuat daripada fabrik semula jadi, buatan dan campuran.

Pilihan sejagat dan praktikal mungkin langsir, di mana poliester bergabung dengan sutera atau kapas. Mereka boleh dengan mudah dibasuh dan diseterika dan tidak takut pada masa yang sama bahawa mereka akan kehilangan warna dan bentuk asalnya. Walaupun fabrik asli tanpa kekotoran, digunakan dalam reka bentuk tingkap di sebelah cerah, sangat cepat pudar.

Untuk membawa lebih banyak udara dan cahaya ke dalam bilik, kain ringan adalah sempurna. Baptiste, organza, taffeta cahaya atau sutera membentuk lipatan yang indah. Tetapi untuk mendapatkan perlindungan yang boleh dipercayai dari cahaya terang dan mencipta pedalaman yang selesa yang elegan akan dapat membuat kain tebal porter, seperti bulu, linen, beludru.

Bagaimana untuk menghias ruang tamu dengan gaya moden?

Algoritma tindakan tertentu tidak wujud dalam kes ini. Ia agak benar untuk menggunakan semua jenis langsir yang disenaraikan di atas. Tetapi bahawa mana-mana pilihan yang sangat sesuai untuk pedalaman, perlu memberi perhatian kepada penamatnya. Contohnya, langsir naungan monokromatik boleh dihiasi dengan reben satin atau dipotong dengan baldu atau, mengikut gaya etnik, memakainya sebagai kristal atau hiasan. Mana-mana hiasan yang dipilih boleh membuat kontras dengan kain utama, tetapi harus tetap dalam skema warna yang sama.

Sekatan dalam warna tidak mempunyai reka bentuk moden, tetapi terdapat beberapa warna, yang diberi keutamaan yang lebih besar. Tirai yang dibuat dalam warna biru atau coklat, akan kelihatan sangat menarik di tingkap ruang tamu. Dalam duet dengan langsir cahaya, mereka akan memberikan ruang dalaman yang reka bentuk yang tenang dan bergaya. Orang yang lebih suka ketenangan dan kelembutan digalakkan menggunakan nada pastel. Sebagai contoh, langsir atau krim warna krim untuk ruang tamu mudah dimuatkan ke dalam hampir setiap kawasan. Tetapi adalah berfaedah untuk memikirkan tisu-tisu yang lebih ringan untuk mengelakkan kesan yang tidak menentu.

Jika terdapat lebih daripada satu tingkap di ruang tamu

Selalunya di dalam bilik terdapat hanya satu tingkap besar. Di ruang tamu dengan dua tingkap, adalah perlu untuk melihat beberapa perkara dalam reka bentuk mereka:

 1. Reka bentuk tingkap mesti dijalankan sama sekali, supaya tidak ada percanggahan di pedalaman.
 2. Jika tingkap di dinding bersebelahan atau bertentangan, ia adalah disyorkan untuk menghentikan pilihan pada tirai cahaya dengan langsir untuk mengelakkan beban tekstil dalaman.
 3. Jika tingkap terletak di satu sisi dengan jurang kecil, satu tirai dan lambrequin biasa boleh digunakan dalam reka bentuk, yang akan mewujudkan kesan perpaduan tingkap.

Reka bentuk tingkap ruang tamu hanya bergantung pada kemungkinan dan imajinasi para pemiliknya, kerana terdapat banyak teknik dan metode. Jangan takut untuk bereksperimen.

Gaya moden dalam reka bentuk tingkap

Dekorasi tetingkap adalah peringkat akhir dalam pembentukan dalaman halus dari mana-mana bilik. Reka bentuk dekorasi ini adalah berdasarkan keputusan umum bilik, tetapi fesyen tidak tetap, memperkenalkan pembetulan anda sendiri ke dalam idea anda.

Pada gambar itu adalah langsir krim langsung dengan langsir putih. Hiasan tingkap ini hebat untuk bilik tidur dengan gaya moden.

Mari kita cuba untuk menentukan hiasan tingkap di dalam bilik tidur dengan gaya moden, ruang tamu atau dapur yang paling berkesan untuk hari ini dan tersedia untuk kesedaran kepada setiap daripada anda.

Trend moden dalam reka bentuk tingkap

Hari ini, trend dunia dalam hiasan ruang sekitar cenderung kepada demokrasi, penyederhanaan.

Ia sepatutnya menggunakan bahan kemasan semula jadi, fabrik. Banyak pereka moden memilih untuk tidak menutup tingkap sama sekali dengan langsir atau langsir, memastikan kedatangan cahaya matahari yang tidak terhalang ke dalam bilik.

Itulah keputusan semacam itu tidak selalu praktikal. Bagaimana jika pangsapuri anda terletak di tingkat bawah atau di sebelah cerah? Sekiranya terdapat jalan cerah di bawah tingkap?

Pada foto, langsir dengan jalur mendatar besar. Reka bentuk tingkap ini akan menjadi sangat menarik di pedalaman moden.

Oleh itu, tanpa tirai atau tirai akan sukar dilakukan. Mari kita pertimbangkan kecenderungan yang paling sebenar sekarang dalam reka bentuk bukaan tingkap:

 • Langsir Rom. Pilihan roll ini secara harmoni dilihat dalam penyelesaian dalaman laconic. Mereka tidak mempunyai ruffles, pinggiran. Hiasan utama mereka adalah tekstur kanvas dan coraknya. Langsir Rom dengan sempurna akan melindungi rumah anda dari penembusan cahaya matahari dan pemandangan luar biasa di mana perlu.

 • Tirai dengan lambrequin. Secara beransur-ansur seperti hiasan tingkap kehilangan keindahan mantannya. Bilangan dan ketebalan lipatan berkurang, penampilan menjadi lebih terkawal. Atas dasarnya, setiap anda boleh dengan mudah membuat dekorasi tetingkap yang luar biasa, eksklusif, untuk menyembunyikan kekurangan kecil dalam hiasan cerun.

 • Tirai Jepun. Skrin fabrik akan sangat diperlukan dalam reka bentuk tingkap panorama yang berukuran besar, serta pintu-coupe balkoni. Mereka membenarkan sinar matahari untuk menerangi bilik dengan baik, tetapi menjamin pemeliharaan yang selamat dari keintiman keadaan, walaupun pencahayaan buatan dihidupkan.

 • Langsir pada kelopak mata. Tirai semacam itu tidak kehilangan relevansinya dan popularitinya sudah lama. Hari ini mereka berada di mana-mana sahaja di dalam projek reka bentuk, bukan sahaja bilik tidur, bilik kanak-kanak dan ruang tamu, tetapi juga dapur. Ini menyumbang kepada estetika penyelesaian, serta kemudahan pergerakan di sepanjang cornice.

 • Blinds. Pilihan dekorasi sedemikian untuk tingkap hari ini hanya luar biasa. Dijual adalah kain, logam, plastik, tirai kayu dengan lamellae mendatar atau menegak. Mereka sangat serba boleh, kerana mereka sesuai dengan ke dalam dalaman moden klasik dan minimalis.

  Segala trend ini dapat direalisasikan dengan mudah di rumah anda, anda hanya perlu mengetahui beberapa jenis susunan tetingkap di bilik yang berbeza.

  Dalam reka bentuk ruang tamu moden, warna kelabu semakin digunakan. Alasan untuk ini adalah bahawa pelbagai warna beliau boleh membawa ke bilik banyak idea dan mood yang berbeza.

  Dengan tepat memilih keamatan nada, anda boleh memberikan bilik mewah mewah aristokrat, minimalis terang, ketenangan neutral.

  Berpikir tentang reka bentuk tingkap di ruang tamu dengan gaya moden, perhatikan kain tirai kain yang padat, dilengkapi dengan tulle berangin putih. Ini adalah penyelesaian yang baik untuk penyokong reka bentuk tradisional tanpa pretentiousness dan eksentrisiti khas.

  Jika hiasan dinding, siling, upholsteri perabot direalisasikan dalam skala satu ton cahaya, maka dalam hal ini penekanan utama harus diletakkan pada tingkap.

  Pilih sendiri tirai yang lebih gelap dengan corak volumetrik. Mereka semestinya menarik mata.

  Perhatikan kepadatan tisu terpilih. Jika anda mempunyai set TV di hadapan tetingkap, penjagaan mesti diambil untuk memastikan bahawa cahaya matahari tidak meninggalkan sebarang silau pada skrin.

  Oleh itu, kain yang sangat padat diperlukan. Begitu juga dengan premis, terletak di tingkat bawah, berhampiran jalan-jalan yang sibuk.

  Sekiranya anda menggunakan elemen ruang tamu yang terdapat dalam gaya loteng, anda boleh meninggalkan tingkap sepenuhnya terbuka, atau memilih kain warna tulen, tulle telus.

  Ia akan kelihatan baik di sini buta roller atau tirai. Mengetahui ciri-ciri ini, setiap orang dapat dengan mudah merealisasikan reka bentuk tingkap yang kompeten di ruang tamu dengan gaya moden, dibekalkan dengan keperibadian dan estetika.

  Berpikir tentang membuat hiasan tingkap sedemikian di dalam bilik tidur dengan gaya moden, anda harus bermula dari permulaan bukan sahaja dari citarasa anda sendiri, tetapi dari tujuan segera bilik.

  Tujuan utama tirai di dalam bilik ini adalah untuk memberikan rehat dan tidur yang selesa.

  Mana-mana versi langsir yang anda pilih, kain harus sangat padat dan legap. Dengan menarik langsir, anda boleh membuat separa kegelapan, selesa walaupun untuk rehat siang hari.

  Untuk bilik tidur dengan satu tingkap kecil, anda boleh dengan mudah memilih langsir Rom. Terima kasih kepada mereka, laconicity daripada penyelesaian dalaman yang dicipta yang wujud di dalam bilik ini akan dipelihara, tetapi aliran cahaya matahari tidak dapat menembus web roll.

  Salah satu teknik reka bentuk yang popular adalah penggunaan jenis tekstil yang sama di pembukaan tingkap seperti di atas katil.

  Dengan mencipta warna dan tekstur kesatuan langsir dan bedspreads, anda akan dapat mencipta semula gambar harmoni dan lengkap.

  Tirai Rom adalah pilihan yang sangat baik untuk menghias tingkap dengan gaya moden.

  Tulle bukan unsur wajib di dalam bilik tidur, kerana ia memainkan peranan estetik secara eksklusif. Setiap orang memutuskan untuk diri mereka sendiri sama ada mereka memerlukan atau boleh dikurung dengan langsir sendiri.

  Jika katil anda mempunyai kepala lembut, diperbuat daripada velor atau baldu, lihatlah langsir berat yang dijahit dari bahan yang sama.

  Salah satu yang agak rumit dalam pelaksanaan pilihan untuk menghias ruang tingkap adalah bilik tidur dengan tingkap bay.

  Untuk bilik tersebut, pilihan yang baik adalah menggabungkan dua bahan yang berlainan.

  Secara khususnya, di zon istirahat di tingkap bay anda boleh mengatur tirai atau gulung, manakala bilik tidur itu sendiri dihiasi dengan langsir biasa warna gelap dihiasi dengan cetakan asal.

  Bagi bilik separa bulat, penyelesaian yang menguntungkan dan estetik adalah penggunaan kain skrin yang diperbuat daripada bahan lut. Juga boleh terlibat dan langsir lembut dengan cahaya, kain langsir yang tidak dapat dilihat.

  Dekorasi tetingkap di dapur dalam gaya moden mempunyai keunikan dan nuansa sendiri yang disebabkan oleh ciri-ciri bilik ini. Perkara pertama yang perlu anda perhatikan adalah kesederhanaan membasuh dan menjaga kanvas. Penyelesaian yang baik adalah tirai yang diperbuat daripada cahaya, tetapi pada masa yang sama bahan praktikal:

  Memilih gaya langsir, adalah untuk meninggalkan horden subur, bulu leher haiwan, walaupun hood teguh gagal melindungi lipatan kain pengumpulan pemendapan jelaga dan bau tertentu memasak.

  Untuk bilik yang dihiasi dalam gaya negara, anda boleh menggunakan langsir dalam bunga kecil atau kacang.

  Prosobiruyutsya mereka berada di jalinan tebal dan tetap di sisi pembukaan tingkap dengan bantuan kayu, magnet.

  Mereka dilengkapi dengan tulle telus atau berpola. Ia boleh digantung di atas cornice, bersama dengan kain atau di tengah tali, seperti dalam kereta kereta api. Jika dikehendaki, anda boleh menyekat diri anda dengan tulle, memilih corak yang agak ketat.

  Pilihan langsir juga bergantung pada pelbagai tingkap itu sendiri: biasa atau panorama, sama ada terdapat pintu balkoni atau tidak.

  Adalah penting untuk memastikan bukan sahaja rayuan estetik, tetapi juga kemudahan digunakan. Pada kontras keputusan gaya, seseorang boleh mendapatkan penyelesaian yang tidak remeh dan menarik.

  Mahu membuat suasana yang mudah dan romantis, pilih tulle salji putih dengan corak hiasan.

  Peminat penyelesaian klasik akan menghargai tirai laconic yang terbuat dari organza, terbungkus dalam lipatan struktur. Peminat minimalis dan hi-tech dinasihatkan untuk memberi perhatian kepada tirai atau tirai Rom.

  Jangan lupa tentang hiasan. Model moden tirai dihiasi dengan pemilihan asal, cincin logam, cincin, kelopak mata, busur pita satin, dan sebagainya.

  Percubaan, berlaku mengenai citarasa anda sendiri, fantasi dan anda dijamin mendapat penyelesaian terang dan tidak biasa dalam reka bentuk tingkap.

  Pilihan reka bentuk moden untuk tingkap di ruang tamu

  Reka bentuk tingkap ruang tamu bukanlah yang paling penting di pedalamannya, dan dalam beberapa kes, ia boleh dikatakan dominan. Bilik ini dimaksudkan untuk berehat, di dalamnya dari tetingkap harus ada cahaya yang mencukupi, tetapi pada masa yang sama hiasannya diwajibkan untuk membuat sensasi yang selesa dan menyenangkan dari tinggal di dalam rumah.

  Ada yang percaya bahawa ia adalah cukup semata-mata untuk memilih warna langsir atau tulle untuk dipadankan dengan warna utama ruang tamu dan keharmonian yang dicapai, tetapi ia adalah tidak muktamad memilih hiasan bukaan tingkap perlu mengambil kira beberapa faktor, yang dibincangkan di bawah.

  Hiasan moden tingkap ruang tamu

  Kini terdapat kecenderungan untuk menggunakan bahan semula jadi dalam bilik-bilik yang menghias dan menghias, ini disebabkan oleh ketahanan dan keserasian ekologi mereka. Berlian dari ini, adalah mungkin untuk memilih bukan sahaja langsir untuk dekorasi tetingkap, tetapi juga penyelesaian alternatif lain.

  Antara pilihan baru dan praktikal dalam cahaya yang menggalakkan untuk ruang tamu ialah:

  • Blinds.Mereka boleh digunakan sebagai hiasan bebas, dan sama dengan tirai biasa. Dalam kes yang kedua, mereka akan memainkan peranan perlindungan dari cahaya matahari pada siang hari, dan mata bersuara pada waktu malam.

  Penampilan plastik biasa mereka di ruang tamu akan kelihatan tidak masuk akal, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada jalur kain menegak atau berbilang berlapis mendatar dalam gaya Jepun. Mereka secara berkesan melihat dengan imej landskap yang berbeza, dalam bentuk tertutup mereka menjadikan tingkap menjadi kanvas berasingan gambar.

 • Langsir Rom. Mereka diperbuat daripada kain tebal, tertutup dalam salib tegar, yang bersambung antara satu sama lain, yang mana ia bergerak di sepanjang panduan. Apabila tirai seperti itu naik, ia membentuk lipatan hiasan, tetapi pada masa yang sama kanvas memulihkan bentuknya di sisi.
 • Langsir sesuai untuk mana-mana gaya desa. Mereka berkaitan dengan bilik studio, di mana ruang tamu diintegrasikan dengan dapur, dengan mereka menjadi mungkin untuk menghias semua tingkap yang diterima selepas ini dengan satu kain

  Sudah tentu, mereka tidak perlu menutup seluruh tetingkap, dengan menghiasi mereka secara optimum dengan sudut atas tingkap, dan bahagian bawahnya dengan cengkeraman terikat dengan busur dan diikat pada dinding. Tirai boleh dijahit dari kain yang sama sekali berbeza, di atasnya sebagai gambar boleh hadir sangkar, perhiasan bunga, corak rumit dan jalur.

 • Tirai roller. Penggunaannya mirip dengan tirai Rom, apabila anda membuka pembukaan tingkap, mereka melancarkan roll ke atasnya. Asas tirai roller adalah kain padat yang lemah memancarkan cahaya. Bagi mereka yang suka berehat pada siang hari, ia patut mempertimbangkan untuk membeli versi mereka dengan impregnation khas, yang bukan sahaja melindungi keseluruhan permukaan fabrik dari habuk dan kelembapan, tetapi juga sepenuhnya melindungi dari matahari.

 • Tulle. Reka bentuk sepenuhnya pembukaan tingkap, tetapi benar-benar tidak melindungi bilik dari penampilan yang tidak perlu dan siang terang. Ia digunakan dalam bilik gelap atau sempit, tingkap yang terletak di dinding yang lebih kecil.
 • Langsir. Ini adalah versi klasik hiasan tingkap, untuk ruang tamu mereka yang paling biasa, sering datang lengkap dengan langsir. Penyelesaian moden tidak hanya memberi kesan kepada pelbagai warna, tetapi juga penyelesaian yang luar biasa dalam jahitan mereka. Untuk penambahbaikan dan penampilan mewah, mereka dihiasi dengan berus, lambrequins, ikatan dan butiran kecil lain yang menjadikan setiap varian unik.
 • Penting! Apabila memilih hiasan pilihan tingkap di ruang tamu perlu mengambil kira bukan sahaja keindahan langsir atau tirai, tetapi juga bagaimana mereka akan kelihatan di kawasan pedalaman, akan menghadapi tugas untuk memenangi perhatian atau menyembunyikan kecacatan jelas pembinaan tingkap.

  Pangsapuri-pangsapuri ini dilengkapi dengan tingkap-tingkap yang standard, yang mana anda boleh memilih pilihan dekorasi yang telah terbukti, tetapi bangunan moden boleh berbeza dari bangunan tinggi yang dibina sebelum 90-an abad yang lalu.

  Dan di rumah persendirian, pemiliknya sama sekali tidak melihat piawaian yang diterima, mereka mendengar nasihat pereka dan memanjakan keinginan mereka, yang kadang-kadang membawa kepada perwujudan pembukaan tingkap yang luar biasa. Untuk menekankan keperibadian tingkap tersebut, perlu mengambil kira keunikan hiasan mereka.

  Sekiranya reka bentuk begitu luas, maka kemungkinan untuk menggunakan pilihan menggunakan tirai roller atau tirai menegak yang terbuat dari kain monophonik dengan corak yang disumbat. Juga, imej abstrak dan sel besar boleh digunakan.

  Untuk meningkatkan kedudukan lokasi pembukaan tingkap, anda perlu memohon kisi langit-langit, dan untuk langsir langsir, cincin dekoratif atau lubang pelekat digunakan untuknya.

  Reka bentuk sedemikian dipasang di ruang tamu jarang, untuk mengimbangi saiz kecil mereka dalam lebar, ia patut memilih cornice yang akan lebih besar daripada tingkap dengan 25 cm pada setiap sisi. Langsir di atasnya terletak di pinggirnya, lebih baik untuk digunakan untuk hiasan hanya satu tulle atau langsir panjang ke ambang tingkap.

  Di bawah pilihan ini adalah warna sesuai yang berlainan atau langsir, saiz tetingkap membuka membolehkan merealisasikan apa-apa fantasi: lipatan subur, pelmets disusun, langsir di sepanjang perhimpunan dan pelbagai perkhidmatan lebih mereka. Varian warna dan pelaksanaan yang berbeza boleh digunakan.

  Penting! Tetingkap kecil tidak perlu untuk menutup, melainkan jika ia adalah satu dan terdapat beberapa daripada mereka masih sama bukaan tingkap saiz, maka mereka boleh dilangsirkan kain telus atau bahan sama di tekstur.

  Setiap tetingkap membawa beban tertentu dan mempunyai tujuan berfungsi sendiri. Sekiranya ia direka dengan betul, anda boleh mengubah bilik dan menjadikannya selesa untuk semua ahli keluarga dan tetamu, anda hanya perlu mempertimbangkan perkara-perkara berikut:

  • Struktur kain dipilih bergantung pada bahan dinding. Jadi jika mereka terpaku pada kertas dinding matte, lebih baik menggunakan langsir tiruan dan langsir sintetik yang akan berkilau dan menjadikan bilik lebih bersemangat.
  • Sekiranya sebagai nada utama bilik berteduh terang, penutup tingkap harus menjadi teduh cahaya yang tenang.

 • Meningkatkan ketinggian siling rendah boleh diletakkan di atas tingkap terus di bawah kisi kisi. Kesan yang sama dapat dicapai dengan menggunakan langsir dengan jalur menegak.
 • Langsir dalam kombinasi dengan langsir atau lambrequins tidak boleh digunakan di ruang tamu kecil atau rendah.
 • Jika anda perlu menarik beberapa tingkap kecil, maka mereka boleh menggunakan satu kornea panjang atau melakukan lambrequin biasa.
 • Trend moden dalam reka bentuk perumahan menentukan penggunaan warna cahaya dalam reka bentuk tingkap ruang tamu, pilihan gelap digunakan untuk bilik-bilik yang sangat cerah. Reka bentuk dan gaya tirai bergantung kepada gaya bilik dan keinginan pemiliknya.

  Tiada ulasan lagi, tetapi anda boleh menulis pendapat anda atau bertanya soalan.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  3 + 1 =