Dewan masuk oleh peraturan feng shui

Lorong Feng Shui

Mengikut ajaran Feng Shui, lorong adalah tempat yang mewakili titik transit tertentu dan pada masa yang sama "pintu utama" seluruh rumah. Di sini, kesopanan mesti dikekalkan, kerana lorong akan berlalu garis halus antara Yin dan Yang. Pertama sekali, anda harus memberi perhatian kepada kebersihan yang ideal, lampu yang sesuai dan hiasan dalaman lorong.

Di dalam lorong dalam keadaan tidak seseorang tidak boleh membenarkan timbunan perkara, segala-galanya perlu disimpan dengan sempurna. Tenaga positif Qi tidak boleh bertakung, tetapi bebas mengedarkan sekitar rumah untuk memastikan semua penduduknya mempunyai kesihatan yang baik.

Jika lorong itu tidak merata dan sudut, maka ia mestilah "dilembutkan". Ini boleh dilakukan melalui penggunaan warna pastel dan cahaya, tidak terlalu terang, tetapi tidak terlalu terang. Jika reka bentuk dewan warna gelap digunakan, ia perlu dicairkan dengan warna-warna terang mereka, mengetengahkan beberapa unsur-unsur hiasan lampu, untuk menghiasi dinding dengan lukisan dalam bingkai bujur, dan lain-lain. Yang diterangi perlu kawasan di atas pintu depan dan di belakang ia.

Susunan lorong Feng Shui

Lorong di rumah perlu diletakkan begitu dari ambang pintu masuk tidak kelihatan kawasan kediaman, dan khususnya bilik tidur, nurseri, dan juga bilik mandi dan bilik tandas. Lorong itu, mengikut prinsip Feng Shui, harus melihat masuknya di ruang makan, ruang tamu, bilik rehat, tetapi tidak di bilik peribadi penduduk rumah. Jika lorong mempunyai pemandangan bilik tidur atau bilik mandi, anda boleh memagarnya dengan langsir, langsir, tumbuhan besar dalam tiub, dan lain-lain.

Di dalam lorong dalam keadaan tidak tidak ada paip yang boleh dilihat, jika tidak air yang mengalir melalui mereka akan membawa bersama mereka kesejahteraan keluarga. Semua komunikasi mestilah disembunyikan di belakang panel.

Jika lokasi pada awalnya tidak berjaya, maka pastikan untuk menutup pintu ke ruang tamu supaya tidak kelihatan dari lorong. Anda juga boleh mengalihkan perhatian dari mereka dengan bantuan aksen hiasan yang terang dan pencahayaan. Dalam sesetengah kes, pintu ke bilik pembukaan boleh digantikan dengan langsir hiasan. Di samping itu, untuk meletakkan pintu atau tingkap yang bertentangan dengan pintu masuk sangat tidak digalakkan, kerana tenaga Qi dalam hal ini akan bergerak secara chaotically dan dari yang positif boleh berubah menjadi negatif.

Mat pintu Feng Shui

Penting untuk menarik tenaga yang bermanfaat bagi Qi di lorong dimainkan oleh tikar pintu. Nya warna mesti dipilih dengan teliti bergantung kepada arah pintu masuk. Oleh itu, jika pintu masuk masuk ke arah selatan, maka karpet harus merah, untuk sebelah utara terdapat warna biru, untuk sisi timur - warna hijau, dan untuk kuning barat. Di bawah tikar pintu untuk menarik nasib baik, anda boleh meletakkan syiling emas keemasan, diikat pada tali merah. Jimat semacam itu boleh diletakkan di atas pintu masuk.

1

Cermin di lorong oleh feng shui

Salah satu unsur hiasan dan fungsi yang paling penting di dalam lorong adalah cermin. Ia semestinya diletakkan di dalam lorong juga sekiranya dalam lorong kecil di hadapan beberapa meter adalah dinding. Cermin yang diletakkan di dinding bertentangan dari pintu masuk akan menyembunyikan kehadirannya dan akan mengembangkannya.

Cermin tidak boleh terletak di hadapan pintu depan, jika tidak, tenaga Qi akan tercermin di dalamnya dan kembali. Di atas cermin mesti ada pencahayaan. Lebih baik meletakkan dua lampu di kedua sisi cermin, dan jika lampu akan hadir unsur kristal dan kristal, ini akan memberi kesan terbaik kepada tenaga ruang.

Perabot dan aksesori di lorong oleh Feng Shui

Di lorong mesti ada penggantung, rak untuk kasut, almari pakaian, kotak khas atau rak, di mana terdapat barang-barang kecil yang penting. Tetapi ia patut dipertimbangkan Di lorong kecil mesti ada perabot minimum. Di samping itu, anda tidak boleh meletakkan perabot terus di pintu masuk.

Di lorong mesti ada sekeping perabot yang dapat bersandar ketika memakai kasut, dll. Item ini melambangkan sokongan yang selalu ada. Ia boleh menjadi kerusi, pouf atau bangku. Di dalam lorong ada yang disebut "membantu zon". Ia terletak di sebelah kanan pintu masuk. Di tempat ini adalah perlu untuk melengkapkan rak untuk pelbagai tipis, pendirian payung, loker kecil. Juga di atas kawasan ini anda boleh meletakkan lampu atau cermin. Lebih dari pintu di lorong boleh diletakkan kristal atau "muzik angin". Item ini akan menarik perhatian orang yang masuk dan membantu meneutralkan kesan negatif.

Sama

Bilik mandi oleh Feng Shui

Ruang tamu di Feng Shui

Feng Shui Kitchen

Bilik tidur Feng Shui

© 2013-2015 Kehidupan harian. Disokong oleh AnydayGuide

Bagaimana untuk menghiasi anteroom mengikut peraturan feng shui

Ramai orang berminat dengan persoalan bagaimana untuk menarik kesejahteraan dan nasib ke rumah mereka. Jawapannya agak mudah: adalah perlu untuk menghapuskan semua yang hadir dalam perjalanan aliran tenaga kreatif Qi, dan dengan itu mewujudkan suasana harmoni di seluruh rumah. Bantuan dalam semua yang dicadangkan akan membantu dewan masuk teratur untuk Feng Shui.

Feng shui baik di lorong

Apabila tenaga kreatif Qi beredar melalui rumah, setiap ahli keluarga merasakan pengaruh positifnya pada diri sendiri. Langkah seterusnya selepas membawa pintu depan dalam rangka akan menjadi kerja di lorong.

Mari kita lihat secara umum apa lorong feng shui yang benar-benar hebat. Idealnya, ini adalah bilik yang mengundang arus tenaga ke dalam rumah yang membawa banyak dan harmoni, jika tidak ada blok atau melemahkannya. Apakah keadaan yang perlu untuk melawat rumah anda dengan tenaga Qi? Untuk melakukan ini, anda perlukan:

 • tentukan sektor Ba Gua, yang akan menarik dan mengekalkan tenaga positif Qi;
 • buat dalam platform dan kuat lorong mereka untuk tenaga yang diperlukan, yang akan dinyatakan oleh sebuah meja kecil dengan lampu meja yang sederhana, meja bulat di tengah-tengah dengan pasu yang dipenuhi dengan bunga, atau permaidani kualitatif warna-warna terang, warna tepu dinding, karya-karya seni;
 • keluarkan cermin melihat pintu depan, atau letakkan sebelum ini beberapa jenis houseplant;
 • mengarahkan tenaga Qi, jika tangga terletak di seberang pintu masuk - untuk menahan tenaga akan membantu bintik-bintik terang diciptakan di pedalaman lorong, houseplants atau vas dengan bunga;
 • dinding yang terletak berdekatan dengan pintu masuk utama, mengubah dari penghalang ke "perangkap" - ini akan memerlukan mengecatnya merah, meletakkan beberapa tumbuhan di sepanjangnya atau melakukan segala-galanya dari yang dicadangkan;
 • menahan tenaga Qi - ia boleh digantung dalam cahaya lorong dengan kristal atau "meningkatkan" siling, melalui penggunaan kertas dinding dengan garisan menegak, lampu lantai tinggi atau mentol lampu dengan kaki yang panjang, yang akan menggalakkan regangan ruang;
 • buat pesanan yang ideal.

Orang Cina memanggil pintu depan Dengan mulut rumah. Oleh itu, tidak mustahil mereka terletak berhampiran lif atau di kaki tangga. Keadaan ini boleh diperbaiki dengan menaikkan ambang sebanyak satu atau dua centimeter, yang akan mencukupi untuk menghentikan penembusan tenaga negatif ke dalam rumah.

Jika pintu depan pergi terus ke tangga, maka wang dan nasib di rumah tidak akan bertahan lama. Walau bagaimanapun, adalah berfaedah untuk menggantung cermin segi lapan atau bulat yang mencerminkan aliran negatif, yang seterusnya akan memulihkan kesejahteraan kewangan.

Nasihat penting dari kakitangan editorial!

Sekiranya anda mengalami masalah dengan keadaan rambut, perhatian khusus harus dibayar kepada syampu yang anda gunakan. Statistik menakutkan - dalam 97% syampu jenama terkenal adalah komponen yang meracuni badan kita. Bahan-bahan, yang mana semua masalah, dalam komposisi ditetapkan sebagai sodium lauryl / laureth sulfate, coco sulphate, PEG, DEA, MEA.

Komponen kimia ini memusnahkan struktur rambut keriting, rambut menjadi rapuh, kehilangan keanjalan dan kekuatan, warna memudar. Juga, kotoran ini mendapat ke hati, jantung, paru-paru, terkumpul di dalam organ dan boleh menyebabkan pelbagai penyakit. Kami mengesyorkan agar anda tidak menggunakan ubat-ubatan yang mengandungi kimia ini. Baru-baru ini, pakar kami menjalankan analisis shampo, di mana tempat pertama diambil oleh dana dari syarikat Mulsan Cosmetic.

Satu-satunya pengeluar semua kosmetik semulajadi. Semua produk dikilangkan di bawah kawalan kualiti dan sistem persijilan yang ketat. Kami mengesyorkan untuk melawat mulsan.ru kedai dalam talian rasmi. Sekiranya anda meragukan keaslian solek anda, semak tarikh luput, ia tidak boleh melebihi satu tahun penyimpanan.

Untuk menarik tenaga positif Qi, kita memerlukan lorong yang dilengkapi dengan serambi. Oleh itu, adalah disyorkan bahawa bilik ini bersinar terang, terutama ruang di hadapan pintu. Aliran aliran tenaga akan dipromosikan oleh tempat gelap dan lampu malap. Terdapat juga pengumpulan tenaga negatif.

Mencegah "menakutkan" tenaga kreatif Qi dengan menggantung secara eksklusif di atas pintu masuk dua lampu.

Jika anda memerlukan lorong feng shui, maka halangan di dalamnya tidak mungkin. Oleh itu, ia perlu dibina mengikut semua peraturan, iaitu - minimum perabot dan lebih banyak ruang bebas. Ia dilarang keras untuk mempunyai perabot di pintu masuk, yang secara unik akan mewujudkan semua kemungkinan halangan kepada aliran penciptaan Qi.

Di sebelah kanan pintu depan ada yang disebut "pembantu sudut". Hanya di dalamnya mungkin susunan pelbagai rak dan rak. Khususnya, di tempat ini dibenarkan payung berdiri atau gantungan untuk pakaian bermusim utama.

Antara bumi dan langit

Dewan feng shui yang dicipta mesti semestinya mengimbangi permulaan lelaki dan wanita Yan dan Yin. Oleh itu, titik penting adalah pengesanan dan seterusnya penghapusan gangguan tenaga. Untuk dewan terang, yang telah melukis kertas dinding dalam warna-warna pastel, anda perlu memilih lampu redup. Sebaliknya, dewan terang dengan warna kaya akan memerlukan lokasi lampu terang.

Kami mengalir aliran tenaga

Kami telah mengatakan bahawa kehadiran dinding di koridor yang bertentangan dengan pintu masuk membuat halangan yang kuat untuk pergerakan selanjutnya tenaga Qi. Ini membawa kepada fakta bahawa tenaga kreatif tidak boleh memasuki bilik lain di dalam rumah. Penyelesaian masalah ini juga mungkin dilakukan dengan menghias tembok seperti gambar atau gambar haiwan.

Walau bagaimanapun, kawasan yang bermasalah juga akan menjadi koridor terlalu panjang, di mana aliran tenaga akan hilang tanpa perlu menyebarkan melalui bilik.

Kehidupan peribadi setiap keluarga mesti pergi secara eksklusif di belakang pintu tertutup. Itulah sebabnya adalah berhati-hati menjaga dewan feng shui tidak memberi peluang kepada mereka yang datang ke rumah anda untuk mempertimbangkan bilik lain. Mengalihkan perhatian tetamu boleh menjadi barang hiasan yang berbeza: lampu yang luar biasa atau pasu yang indah.

Dewan masuk oleh peraturan feng shui

 • Pintu masuk dan lorong membuat kesan pertama dan paling menarik di rumah anda. Ini adalah pintu rumah, yang mana kita bukan sahaja masuk dan keluar, tetapi juga menyambut dan mengucapkan selamat tinggal kepada tetamu. Oleh itu, lorong adalah tempat pertama dan terakhir yang dilihat oleh orang lain; penampilan dan suasana membuat kesan yang kekal pada para tetamu.

 • Lorong ini mempunyai harta untuk mempengaruhi kualiti feng shui di seluruh rumah. Ia perlu kemas dan terang, mewujudkan suasana yang hangat dan gembira, tetapi ia agak praktikal untuk digunakan dalam kehidupan seharian. Ini adalah bahagian utama pengagihan tenaga qi selepas ia memasuki rumah, jadi sangat penting untuk menjaga lorong dalam urutan yang betul.

 • Hidup, warna dalaman yang terang, fabrik cerah, penutup lantai yang berwarna-warni (lihat "Fail gaya Feng Shui" dalam bahagian ini) dan penggunaan cermin untuk pengembangan visual ruang membuat dewan pintu masuk anda menjadi tempat yang menyenangkan dan selesa. Beri perhatian khusus kepada lokasi cermin, kerana ia adalah alat yang berkuasa dalam seni feng shui.

  Aliran qi di bilik lorong

 • Idealnya, tenaga qi harus mengalir dengan bebas dan merata melalui pintu masuk ke lorong, dan dari sana tersebar ke bilik rumah anda.

 • Jika lorong atau koridor berantakan dengan sejumlah besar objek atau mengandungi objek yang tajam, sudut, aliran qi akan disekat, yang akan membawa kepada akibat yang tidak menguntungkan bagi seluruh rumah. Di sini anda perlu mencari keseimbangan untuk memastikan pergerakan tenaga yang licin dan tidak terkawal.

 • Melambatkan aliran tenaga Satu masalah biasa timbul di lorong, jika pintu belakang adalah sejajar dengan pintu depan. Jika anda tidak melambatkan aliran qi, koridor itu akan kelihatan seperti terowong angin: tenaga akan mengalir melalui pintu depan dan keluar melalui belakang, tidak beredar melalui bilik dan tidak terkumpul di dalam rumah.

 • Anda boleh melambatkan aliran qi dengan menggantung penggantungan muzik di siling di lorong dengan meletakkan sekeping perabot atau tumbuhan di periuk dekat dinding supaya tenaga bergerak sepanjang laluan melengkung.

 • Lokasi tangga juga amat penting untuk lorong feng shui. Sekiranya pintu depan dibuka terus ke tangga, tenaga qi bergegas dan menembusi pusat rumah, tanpa melambatkan atau menghilang, yang boleh memudaratkan penghuni. Untuk mengelakkan ini, belok dan perlahan aliran chi dengan menggunakan pendants muzik di kaki tangga atau di atas pintu depan.

 • Lorong harus terang dan menyambut. Gunakan cermin untuk mengembangkan ruang secara visual, tetapi jangan menggantungkannya di depan pintu depan, kerana ia akan mencerminkan kembali tenaga qi memasuki rumah.

 • Kekeliruan di koridor Lantai di koridor menyumbang kepada pengumpulan tenaga qi yang tidak stabil dan negatif. Jika pusat lorong itu berantakan dengan perkara-perkara, para penyewa merasakan penurunan dalam semangat; ia juga boleh menjejaskan kesihatan dan kesejahteraan mereka. Keluarkan perabot berlebihan dan perkara lain; jika seseorang yang memasuki rumah perlu mengeluarkan kot dan payung pada gantungan atau tersandung di atas beg dan kasut di atas lantai, dia secara tidak sengaja marah.

 • Lorong yang terang

  Anteroom "Kelapa Bayi"

  • Walaupun roket anda kecil, ia masih kekal sebagai anteroom. Oleh itu, ia harus diperlakukan dengan hormat. Dan perhatian harus dibayar lebih banyak daripada lorong-lorong yang luas.

  The

 • Pertama sekali, kita perlu pertimbangkan palet warna dan pencahayaan. Untuk menyelesaikan bilik ini adalah yang terbaik untuk menggunakan bahan-bahan warna cahaya. Palet bunga sedemikian akan secara visual meningkatkan kawasan lorong, dan ini akan membolehkan tenaga yang bermanfaat qi untuk lebih bebas menembusi ke kediaman.

 • Pencahayaan harus dibuat cukup terang. Titik cahaya harus diletakkan dan diarahkan agar tidak terdapat bayang-bayang. Dalam kes ini, lorong akan terus meningkat.

 • Jika di dalam lorong besar anda boleh melupakan untuk membuang kasut, memakai beberapa pakaian atau mengambil, sebagai contoh, sebuah kerusi yang diperlukan buat sementara waktu di sana - mereka mungkin tidak dapat diperhatikan, diabaikan, diabaikan atau ditolak. Secara umumnya, ini tidak akan menimbulkan sebarang ketidakselesaan.

 • Bagaimanapun, bagi lorong kecil, inilah perbualan yang sama sekali berbeza. Malah kasut yang berdiri di jalan raya akan menimbulkan ketidakselesaan, dan kerusi itu benar-benar mengecilkan laluan ke bilik. Dewan masuk seperti itu memerlukan ruang kosong dan pencahayaan yang baik. Maksimum di sini boleh memberi nasihat dari perabot biasa, ini Untuk meletakkan penyangkut itu, dilengkapi dengan rak khas untuk topi dan rak untuk kasut.

 • Potongan tambahan perabot hanya akan menimbulkan kesulitan dan kerumitan. Untuk pakaian bermusim, sebaiknya gunakan almari terbina dalam, yang biasanya disediakan di lorong tersebut. Ia boleh direka semula dalam almari pintu gelangsar kecil dengan pintu gelangsar dan cermin yang dipasang pada mereka.

 • Cermin di pintu kabinet bukan sahaja membuktikan penyelesaian yang berjaya untuk isu penempatannya, tetapi juga meningkatkan ruang lorong, dan juga menjadikannya lebih ringan akibat kesan reflektif. Ia sepatutnya agak besar, supaya anda dapat melihat diri anda dalam pertumbuhan penuh.

 • Selepas itu, anda hanya perlu sentiasa mengekalkan dalam susunan lorong, dengan kata lain, meletakkan perkara di tempat mereka, dan feng shui yang baik akan diberikan kepada anda.

  • Apabila kita memerhatikan pergerakan Qi mengalir di sekitar rumah kita dan di dalamnya, kita memahami bahawa pintu masuk utama dan keluar untuk tenaga ini hanyalah pintu depan atau pintu depan.

  • Di bawah keadaan yang menggalakkan, terdapat pengumpulan chi dan pengedarannya di luar angkasa, yang terletak di depan rumah. Aliran itu diaktifkan apabila orang masuk dan keluar rumah, iaitu, mereka menjalankan pergerakan.
  • Perhatikan mana-mana sudut tajam, lamppost, downpipes, spiral satelit, antena televisyen mudah alih dan biasa yang mengarahkan aliran cha chi terus ke pintu depan.

  • Sekiranya anda terlepas sesuatu atau terlepas pandang, ia tidak terlalu terlambat untuk mengambil tindakan sewajarnya selepas penemuan objek jahat yang baru.

  • Jika pintu depan berada di kaki tangga, ini boleh menjejaskan kesihatan ahli keluarga yang tinggal di rumah. Salah satu cara yang paling mudah untuk mengelakkan kesan berbahaya adalah untuk meningkatkan ambang supaya apabila memasuki rumah, anda perlu melangkah ke atasnya. Teknik yang sama boleh digunakan apabila pintu dibuka ke lif, yang pasti merumitkan aliran aliran qi, yang seharusnya tidak terhalang.

  • Jika pintu depan anda terletak di atas tangga, penyewa tidak lama lagi mendapati bahawa wang di rumah tidak bertahan lama, tetapi sentiasa berusaha untuk berenang atau pergi ke arah yang tidak diketahui. Ia adalah mungkin untuk membetulkannya dengan cermin bulat atau segi lapan, yang mesti diletakkan di atas pintu. Ia akan menjadi medium reflektif yang sangat baik untuk tenaga dengan tanda tolak.

  • Oleh itu, jika pintu depan dibuka di arah barat laut, maka ini akan menjadi faktor yang menguntungkan bagi bapa keluarga, dan juga untuk orang tua dalam keluarga. Dia menyelidiki lebih mendalam tentang sifat-sifat seperti kepentingan kepemimpinan dan martabat anggota keluarga ini, dan juga memupuk kepercayaan dan menghormati dia dari anggota keluarga yang lain.

  • Pintu di sebelah utara menyediakan gaya hidup yang tenang dan diukur untuk semua yang tinggal di rumah. Tetapi tidak segalanya adalah seperti cerah kerana ia seolah-olah, kerana dari masa ke masa seperti ketenangan itu tumbuh menjadi sikap tidak peduli dan kelesuan tertentu, dan perlawanan terakhir adalah pengasingan bersama dan tidak suka.

  • Jika anda mendapati diri anda mengalami gejala sedemikian, anda boleh memasukkan sifat-sifat yang bertentangan untuk mengaktifkan ciri-ciri lain tenaga qi. Sebagai contoh, kepada elemen Air, anda boleh menambah sedikit Bumi, jika anda cat pintu di dalam warna coklat atau ocher-kuning dan menggantungkan kristal kecil di lorong.

  • Arah timur juga dianggap baik untuk golongan muda, terutamanya jika mereka berada di awal permulaan kerjaya dan dengan segala cara ingin menerjemahkan mimpi dan aspirasi mereka menjadi kenyataan. Ia memberikan prasyarat untuk masa depan yang tidak berwajah orang-orang yang terlibat dalam perniagaan dan menjalankan pelbagai jenis aktiviti komersial.

  • Dalam kes ketika pintu menghadap tenggara, arah ini dianggap baik bagi mereka yang ingin memperbaiki kesejahteraan bahan mereka. Proses pembaikan akan beransur-ansur, perlahan, tetapi benar. Di samping itu, keluarga akan dikuasai oleh kesejahteraan dan persefahaman bersama antara ahli keluarga.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 64 = 69