Digit 3D kertas beralun

Digit 3D kertas beralun

 • Jenis pakaian yang paling popular
 • Applik sotong rajutan: langkah demi langkah arahan dengan foto
 • Valentines pada 14 Februari dengan tangan mereka sendiri: TOP - 100 idea terbaik dengan kelas induk
 • Trinket "Anjing" dengan tangan mereka sendiri. Kelas induk langkah demi langkah dengan foto
 • Kraf musim sejuk dengan kanak-kanak. "Snowman-postman" kertas berwarna: kelas tuan

Angka kertas bergelombang akan menjadi hiasan yang indah dan asli, jika anda bersiap untuk bercuti atau mahu mengejutkan orang yang disayangi. Tsiferki cerah volumetrik anda akan berguna bukan sahaja untuk hari jadi anda, tetapi untuk ulang tahun perkahwinan dan juga untuk Tahun Baru. Dengan tangan anda sendiri, anda boleh merancang pesta yang paling mengesankan untuk rakan-rakan anda, dan semua yang diperlukan untuk ini - lembaran kertas beralun berwarna-warni, anda boleh membelinya di mana-mana kedai dengan barangan untuk kreativiti atau alat tulis.

Tahun pada Kertas Beralun

Rajah kertas bergelombang 1 akan menjadi perhiasan percutian anda, dan juga akan menjadi latar belakang yang sangat baik untuk foto keluarga yang akan memelihara ingatan hari ini untuk masa yang lama. Potongan korugasi adalah sesuai untuk menghiasi kadbod kosong, dan artifak siap boleh dipasang pada dinding.

Unit ini sangat mudah untuk digunakan menggunakan pensil dan penguasa, tetapi jika anda ragu-ragu, anda boleh menggunakan templat yang anda perlukan untuk mencetak dan tampal ke kadbod, dan kemudian dipotong dengan gunting yang tajam.

Untuk kemudahan, gam PVA mesti dicurahkan ke dalam piring, dan mengambil pensil untuk bekerja, kami akan menggunakan akhir pensil pensil. Pangkalan kadbod sebelum ini juga boleh disisipkan dengan jalur koronasi.

Rajah kertas bergelombang 1

1

Flat angka tahun kertas beralun dalam teknik ini, facings berubah menjadi berbulu, tetapi ada cara lain untuk menghiasnya. Sekali lagi, pada mulanya, kita perlu memotong template kadbod. Anda boleh menggunakan beberapa lapisan kadbod untuk membuat template cukup padat dan tidak bengkok.

Pertama, lembaran beralun perlu dipotong menjadi jalur dengan lebar kira-kira 5 cm, dan kemudian setiap jalur dipotong serenjang untuk membuat "rumput" 9raquo;. Apabila anda menghiasi templat, anda perlu bermula dari bawah. Pelekat perlu melincirkan hanya sebahagian daripada jalur kertas, yang tidak dihirup dengan "rumput" 9raquo;. Setiap jalur seterusnya hendaklah terpaku supaya pinggiran menyembunyikan bahagian yang dilekatkan pada jalur sebelumnya.

Digit 3D kertas beralun

Dan jika anda tahu bagaimana membuat bunga mawar dengan tangan anda sendiri, maka bagi anda, tidak ada masalah untuk menghiasi tangan anda sendiri dan percutian kanak-kanak yang unik. Digit 3D kertas beralun memerlukan penyediaan awal template, kerana kita perlu melakukan bahan kerja pukal, yang, lebih-lebih lagi, mesti cukup kuat.

Untuk membentuk pangkalan, anda juga akan memerlukan pita kertas, karena hanya pada kertas skot, maka anda dapat menambal bunga bergelombang.

Angka kertas bergelombang

Bilangan hari lahir kertas beralun atau tuala wanita akan berubah menjadi berbulu, terang, tebal. Hiasan ini akan menjadi pusat percutian keseluruhan, dan anda boleh menghias bilik dengan pompoms yang besar, belon. Selain nombor, anda boleh membuat perhiasan dalam bentuk bola besar, yang juga dihiasi dengan bunga kecil bergelombang. Seperti yang anda dapat lihat, bahan mudah seperti koriliasi memberikan ruang lingkup yang besar untuk kreativiti, khususnya, ia akan membantu anda menghiasi rumah untuk bercuti, kerana hari ulang tahun anak anda mesti dilewati yang tidak dapat dilupakan. Dan jika anda pergi ke pesta untuk bercuti, sediakan sejambak bunga tulip untuknya.

Nombor Kertas Beralun Kadang-kadang mereka digunakan untuk meraikan hari cuti untuk orang dewasa, tentu saja, jangan mengingatkan ulang tahun gadis umurnya, tetapi pada ulang tahun pernikahan orang tua Anda, Anda dapat mengatur kejutan nyata bagi mereka. Dalam kes ini, perlu membuat dua angka secara berasingan, menggunakan warna lembut kertas. Untuk menghiasi meja, anda boleh menggunakan bunga kertas, dan bunga individu untuk menghiasi hadiah pembalut hadiah.

Basis volume harus padat diisi dengan bunga kecil supaya karton kosong tidak terlihat melalui mereka, jadi ada dua peraturan untuk menghias. Pertama, bunga-bunga itu harus berbulu dan besar, dan, kedua, mereka perlu bersama-sama rapat. Untuk memastikan karya seni ternyata cantik, anda boleh pra-tempelkan kadbod kosong dengan kertas dalam nada bunga.

Corrugasi mudah dipotong, walaupun ia disusun dalam beberapa lapisan, jadi terlebih dahulu kami memotong helaian itu menjadi jalur. Lebar mereka harus 0.5-1 cm lebih besar daripada diameter bulatan template. Kemudian setiap jalur perlu dilipat beberapa kali supaya hasilnya kita mempunyai persegi berbilang lapis. Setiap kotak kertas di tengah (persimpangan diagonal) hendaklah dibuat oleh stapler. Selanjutnya pada dataran ini anda perlu melingkari bulatan bahan kerja kami dan memotongnya di sepanjang kontur, sementara pendakap staple harus terletak di tengah-tengah bulatan yang dihasilkan. Apabila bulatan sudah siap, perlu mengangkat lapisan dengan lapisan dari bahagian atas, dan perlahan-lahan pin mereka ke arah ke tengah. Kami mempunyai bunga berbulu yang boleh dilekatkan ke pangkal.

Bagaimana untuk membuat angka dari kertas beralun

Volumetrik 1 digit bagi setiap tahun kertas beralun boleh dihiasi dengan "kekwa"; Untuk melakukan ini, koronasi juga harus dipotong menjadi jalur, kemudian dilipat menjadi beberapa lapisan dan dipotong menjadi rumput, tidak memotong ke ujung jalur dari satu tepi. "Grass9raquo; sepatutnya sepanjang sepanjang jalur itu, tetapi pinggang yang dihasilkan harus sedikit dipintal dengan jari anda untuk membuat jarum-jarum. Ia hanya kekal untuk memutarkan jalur ke dalam roll yang ketat dan mengikatnya beberapa kali dengan benang. Anda akan mempunyai bunga dengan satu sisi berbulu, dan yang lain - roll padat, yang boleh dilekatkan dengan gam dan terpaku pada permukaan bahan kerja.

Menggunakan jalur beralun, di mana jalur akan menjadi serenjang dengan panjang, anda boleh memutar mawar kecil. Untuk melakukan ini, kertas perlu dipotong menjadi jalur lagi, dan pada setiap jalur satu pinggir dibuat bergelombang, meregangnya dengan jari-jari anda. Struktur selesai mesti dipintal ke dalam roll yang ketat dan membaiki pinggir dengan benang, mengikat roll beberapa kali.

Adakah anda suka kelas tuan? Beritahu rakan anda - klik pada butang di bawah:

 • Bunga dari kertas dengan tangan mereka sendiri: kelas tuan terperinci dengan foto
 • Berdiri untuk telur Paskah: bagaimana membuat tangan anda sendiri. Idea terperinci dengan foto
 • Bouquet kertas dengan tangan sendiri: kelas master foto terbaik
 • Mawar diperbuat daripada kertas dengan tangan mereka sendiri. Kelas induk dengan langkah demi langkah dengan foto
 • Pokok Krismas yang diperbuat daripada kertas dengan tangan: kelas induk langkah demi langkah dengan foto
 • Kraf pada 8 Mac dengan tangan mereka sendiri. Kelas tuan terbaik dengan foto
 • Bagaimana mengucapkan tahniah kepada nenek anda pada 8 Mac? Idea terbaik untuk anda
 • Pokok Krismas diperbuat daripada kertas beralun dengan tangan sendiri: kelas induk terperinci dengan foto
 • Kraftangan untuk pertandingan di sekolah. Kelas induk cemerlang dengan foto
 • Mainan Tahun Baru diperbuat daripada kertas: kelas tuan terbaik dengan foto

 • Valentines pada 14 Februari dengan tangan mereka sendiri: TOP - 100 idea terbaik dengan kelas induk
 • Manik dengan tangan anda sendiri. Kelas induk langkah demi langkah
 • Trinket "Anjing" dengan tangan mereka sendiri. Kelas induk langkah demi langkah dengan foto
 • Kraf untuk 2019 dengan tangan mereka sendiri. Simbol tahun ini adalah babi, babi. 100 idea dengan foto berasaskan giliran
 • Merajut skirt untuk perempuan. TOP - 20 idea dengan foto, rajah dan perihalan
 • Gelang "Pandora" dengan tangan mereka sendiri: langkah demi langkah arahan
 • Ciri-ciri pakaian mengait untuk anak patung yang berlainan
 • Kraf dari kertas dengan tangan anda: TOP-10 idea dengan foto
 • Pokok Krismas diperbuat daripada kertas bergelombang: idea terbaik dengan gambar
 • Salji tahun baru dari plasticine dengan Santa Claus: kelas induk langkah demi langkah dengan foto

Pencetakan semula bahan hanya dibenarkan dengan kebenaran bertulis daripada kakitangan editorial!

Pengeluaran digit dan huruf volumetrik dengan tangan sendiri

 • Krim untuk Kulat Eksotik Kaki
 • Kapsul dari parasit
 • Kompleks Sustalife untuk pemulihan bersama

Jika anda tahu bagaimana membuat angka jumlah, maka sesi foto untuk menghormati hari lahir anak itu tidak dapat dilupakan. Nombor tersebut juga boleh digunakan dalam reka bentuk syarikat, ketika ulang tahun perusahaan dirayakan. Perlengkapan yang tidak terjejas mereka akan berada pada ulang tahun perkahwinan, jika pesta ulang tahun mempunyai tarikh bulat.

Bagaimana untuk menghidupkan kadbod berdasarkan huruf dan nombor volumetrik?

Angka isipadu dibuat dengan pelbagai bahan, menggunakan kertas beralur, benang, tuala untuk tujuan ini. Tetapi asasnya dibuat dari kadbod. Jika anda ingin membuat angka 1, maka dengan tangan anda sendiri anda perlu terlebih dahulu membuat bahan kerja untuknya.

Rajah menunjukkan saiz yang disyorkan untuk nombor ini. Anda memerlukan 2 butir-butir tersebut - satu untuk bahagian hadapan, yang lain untuk bahagian belakang, memotong mereka keluar dari kadbod. Tentukan betapa tebal angka itu, lebar ini anda perlu memotong jalur kadbod.

Selepas anda mengikatkan jalur kadbod di bahagian depan angka, anda juga perlu melekatkannya ke sisi kedua nombor yang diberikan, yang akan menjadi sebaliknya.

Ia akan perlu untuk melekatkan satu hujung jalur ke kedua, selepas itu anda boleh memberitahu diri anda bahawa anda dapat membuat nombor 1 dengan tangan anda sendiri.

Mari lihat cara untuk menjadikan asas untuk nombor seterusnya. Untuk membuat nombor 2 dari kadbod, dengan tangan anda sendiri, pindahkan templat yang diajukan kepadanya. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan kertas dalam kotak untuk kemudian menarik lebih banyak sel pada templat, dengan itu memindahkan corak.

Anda boleh menggambarkannya dan dengan tangan, mengulangi garisan dan selekoh angka ini. Seperti dalam kes pertama, anda perlu:

Potong dua kosong nombor 2, gam mereka bersama-sama dengan pita bangunan, menggunakan jalur kadbod. Dalam kes ini, lebarnya ialah 7 cm.

Sekarang letakkan separuh kedua digit.

Seperti yang anda dapat lihat, untuk ini, tidak perlu untuk merapikan pita pelekat di seluruh permukaan, anda boleh melekatkannya dalam kepingan kecil, membetulkannya dengan tegak lurus ke permukaan.

Bagaimana cara membuat pinggiran untuk menghiasi huruf dan nombor?

 • kertas dalam diam dalam pelbagai warna;

Tanggalkan kertas dari bungkusan, potong ke jalur lebar 4 cm.

Tepi panjang kosong ini dengan gunting perlu dipotong dengan pinggir. Untuk mempercepatkan proses ini, lipatkan beberapa jalur sekali gus atau gulung setiap satu untuk membuat lapisan 4-5.

Masukkan bahagian bawah angka dari PVA kadbod, gam di sini jalur kertas yang disediakan. Oleh kerana ia sangat nipis, lebih baik untuk menggelapkan dua band sekaligus. Jika anda menggunakan kertas berwarna atau kertas beralun sebaliknya, kemudian pasangkannya ke satu lapisan. Yang kedua pergi sedikit lebih tinggi, menetap lebih awal.

Menggabungkan warna untuk membuat angka yang paling menakjubkan.

Selepas anda menghiasi sepenuhnya, nada yang sama menghiasi sudut apartmen.

Kertas untuk huruf dan nombor volumetrik

Untuk melaksanakan karya itu, ambil:

 1. Menggunakan corak bulat atau bulat, lukis bulatan di bahagian belakang kertas berwarna.

Jika anda membuat bunga pukal dari kertas, maka anda boleh menggunakan angka rata sebagai asas.

 1. Untuk ini, anda perlu memotong hanya satu keping kadbod, kemudian menghiasinya. Untuk melakukan ini, potong kertas menjadi jalur lebar 5-6 cm, gam mereka dengan tepi digit untuk menghiasi bahagian depan dan belakang secara serentak.

Lihat bagaimana membuat mawar dari kertas, kelas induk akan membantu anda dengan ini. Bunga semacam itu boleh dibuat bukan sahaja untuk menghiasi angka-angka kelantangan, ia sesuai untuk masa-masa lain. Tetapi anda perlu membuat batang tambahan.

Dipotong daripada band kertas beralun di 19h58 cm. Lipat beberapa kali supaya lebar preform yang terhasil adalah 7.5 cm. Lukis semula corak skema dibentangkan pada sehelai kadbod, memotong terlebih dahulu.

Meluruskan bahagian yang diterima, bermula dengan kelebihan kiri, angin pada tusuk gigi dengan ujung tajam. Dalam kes ini, wayar digunakan untuk tujuan ini, mengambil idea ini ke dalam perkhidmatan apabila anda membuat bunga dari kertas dengan batang. Di bahagian bawah, ikat dengan rentetan.

Selepas membuat beberapa kekosongan itu, menghiasi angka kadbod dengan bunga.

Buat mawar lain kelas induk kertas beralun juga akan membantu anda.

 1. Potong jalur lebar 6 cm dari kertas. Lipat dengan akordion.

Untuk membuat bunga terbuka, ambil:

Lihatlah cara membuat angka 3D untuk ulang tahun menggunakan bahan-bahan ini. Dari kertas, anda perlu memotong jalur, menghiasinya dengan cara tertentu. Pertama bengkok sudut kecil berhampiran tepi kecil pita ini, kemudian lipat lagi.

Oleh itu, menghiasi keseluruhan pinggir jalur, pelindung ini adalah sama dengan yang anda buat pada vareniki, mengikat sisi mereka.

Kini memutarkan reben ini, memberikan bentuk putik yang ditiup. Ikat benang untuk penekanan.

Berikut adalah pilihan lain, ia sangat mudah untuk dilakukan.

Idea berikut akan memerlukan bahan dan kelengkapan sampingan seperti berikut:

 • Baca semakan ubat komprehensif untuk buasir Proctolol
 • Bagaimana menurunkan berat badan pada 20 kg - ulasan sebenar mengenai Guarchibao

Arahan mengenai pembuatan:

 1. Potong jalur kertas yang dilucutkan merentasi beberapa kali untuk memotong sebilangan kelopak serupa dengan serta-merta.

Kelas tuan terakhir dalam siri ini akan memberitahu anda bagaimana untuk membuat nombor 1 menggunakan kertas berwarna.

 1. Cara membuat templat, anda sudah tahu. Kini gam karton dengan kertas berwarna. Dari kertas, anda perlu memotong jalur, lebarnya akan sama dengan jejari bunga.

Sudah tiba masanya untuk beralih ke bahan lain, mungkin anda baru berfikir bagaimana membuat nombor 2 menggunakan benang?

Merajut benang untuk menghias huruf dan nombor

 • penyediaan angka dari kadbod;

Bermula dari pinggir atas atau bawah angka, sapatkan gam di sini dengan berus, kemudian angin benang. Oleh itu, asas karton tidak melihatnya, ia perlu untuk menggulung ke arah yang berbeza, contohnya, pertama sekali, kemudian menyeberang, menyerong.

Apabila anda selesai dengan benang warna tunggal, gam tip percuma ke kadbod. Seterusnya, pasangkan tepi benang gegelung kedua. Formatkan jumlah kelantangan dalam warna yang berbeza. Apabila nombor tersebut ditutup dengan benang, anda boleh mengagumi hasil kerja yang sangat baik.

Dengan tangan yang mahir, benang mengait dengan cepat akan berubah menjadi pom-poms. Anda boleh membuat mereka dengan garpu, separuh bulatan kadbod, atau beberapa kaedah lain.

 1. Seperti yang anda dapat lihat, anda perlu memotong dua cincin serupa dari kadbod. Masukkan benang di dalamnya.

Anda akan mendapat di sini angka yang indah 1, yang boleh dibuat volumetrik atau rata.

Hiasan huruf dan nombor tiga dimensi dengan reben

Untuk membuat nombor 2 dengan cara ini, ambil:

 • reben satin warna merah;

Semuanya sangat mudah. Bermula dari satu tepi kecil, bungkus angka dengan pita. Gelung perlu disalin sehingga kandungan dalaman nombor tidak muncul melalui mereka. Letakkan di sisi yang bertentangan nombor kadbod sedikit gam, dengan mana ia akan lebih mudah untuk melampirkan jalur.

 • mengasah lebar yang sama, tetapi berbeda warna;

Potong potongan saiz yang sama dari kancing, masing-masing mengikat pusat simpulan. Letakkan busur yang terhasil pada pangkalan karton, ketatkan kedudukannya dengan satu sama lain.

Jika anda mempunyai masa lapang yang cukup, anda mempunyai kesabaran, maka anda boleh membuat mawar dari reben satin, menghiasi mereka dengan angka keseluruhan atau hanya serpihan individu.

Jika anda mahu, gunakan kelas induk yang sudah diketahui untuk membuat bunga sedemikian atau buatnya dengan prinsip yang berbeza.

Seperti yang anda dapat lihat, anda perlu membengkokkan sudut pita secara berkala, membetulkannya dengan kimpalan takik. Apabila ia dibingkai dengan cara ini, putarkannya, memberikan rupa mawar. Betulkan bahan kerja dengan benang dan jarum.

Ia adalah mungkin untuk tidak membuat satu siri bulat seperti giliran, tetapi beberapa. Setiap seterusnya akan sedikit lebih kecil daripada diameter sebelumnya. Di pusat, menjahit butang dan anda boleh menjahit atau gam bunga ke nombor.

Ia boleh bukan sahaja rata, tetapi juga banyak. Untuk melakukan ini, anda akan memerlukan semua kancing bergelombang yang sama. Potong dari dua jalur. Padankan mereka, seperti yang dilakukan dalam foto, jahitan bersama untuk dihubungkan. Kini anda akan memutar reben ini supaya ia menjadi bunga bulat. Bagaimana menggabungkan dua jalur ini, boleh dilihat pada gambar seterusnya.

Mawar dan bunga serbet lain dengan tangan mereka sendiri

Letakkan serbet beberapa, tanpa membuka mereka, satu di atas yang lain. Atas bulatan. Potong serbet atas corak ini.

Di tengah-tengah, kosong ini perlu dipasang dengan stapler. Naikkan lapisan pertama, lipatkan dalam bentuk rosebud tanpa lengan dalaman. Barisan kedua kelopak akan lebih bebas. Oleh itu, menghiasi keseluruhan mawar.

Untuk membuat nombor 1, anda perlu menampal bunga ros di seluruh permukaan. Lihatlah betapa cantiknya bunga-bunga dalam pelbagai saiz dan warna.

 1. Teknik pemotongan juga akan membolehkan penciptaan kosong bagi reka bentuk nombor. Untuk melakukan ini, anda perlu memotong kertas ke dalam kotak, meletakkan di tengah setiap pensil, memutar.

Daripada lem, anda boleh menggunakan tanah liat. Anda perlu melincirkan permukaan bilet kadbod atau gulung bola kecil dari plastik, dan bungkus setiap ujung dengan tudung separuh, masukkan bilet tersebut ke dalam bola plastik. Kemudian, pasangkan pada asas kadbod.

Pertama anda perlu membuat keping kadbod. Lihat contoh huruf M, bagaimana untuk membuatnya. Dari kadbod, potong dua kosong utama huruf ini.

Tentukan sejauh mana surat itu akan berlaku. Lebar ini memotong cincin dari tiub tuala kertas.

Keluarkannya pada separuh huruf, kemudian gam itu di atas kedua, dengan menekan sedikit.

Potong kepingan kertas putih ke dalam jalur, gam mereka di dinding sisi surat, dan kemudian keseluruhannya.

Anda boleh melukis huruf sedemikian dengan cat akrilik atau bunga gam dari kertas atau tuala, atau menghiasi mereka dengan reben atau benang satin. Lihatlah cara membuat huruf pada kadbod, mengisytiharkan mereka dengan kain. Bagaimana untuk membuat asas yang kukuh, anda sudah tahu. Di atasnya, gam dengan jalur kain PVA, dan di sudut luar - mengikat jari.

Dari surat ini, anda boleh menambah perkataan untuk mengatur sesi foto pada hari perkahwinan.

Anda boleh menampal huruf dengan kertas atau kertas dinding, yang dibiarkan diperbaiki.

Suatu asal, pada masa yang sama menyentuh hiasan akan menjadi reka bentuk foto keluarga seperti itu.

Jika anak lelaki hari jadi suka hutan atau anda ingin menghiasi bilik pada topik ini, kemudian gam di atas pokok kayu birch dan lumut atau daun maple.

Sekiranya anda ingin membuat huruf dengan cepat, kemudian balut karton volumetrik kosong dengan benang tebal atau tali jute.

Anda boleh membuat asas dawai, bungkusnya dengan benang.

Video yang dihasilkan akan membantu anda memahami dengan lebih baik bagaimana membuat nombor dan huruf volumetrik.

Bagaimana untuk membuat angka volumetrik untuk ulang tahun

 • Bagaimana untuk membuat angka volumetrik untuk ulang tahun
 • 10 permainan papan atas untuk syarikat itu
 • Bagaimana untuk mengajar kanak-kanak untuk belajar masa

Proses membuat angka yang besar untuk sesi foto perayaan boleh dibahagikan kepada dua peringkat: penyediaan pangkalan dan hiasan struktur selesai.

Untuk membuat angka yang besar untuk hari jadi, anda perlu membuat pangkalan kadbod terlebih dahulu, dan kemudian menghiasi dengan kertas beralur, tuala kertas, pompom atau benang bulu. Jika anda bercadang untuk membuat angka yang besar, anda perlu menyimpan terlebih dahulu dengan kotak dari perkakas rumah besar (peti sejuk, dapur gas, TV, dan sebagainya). Kotak perlu dibahagikan kepada kepingan dan meletakkannya di atas lantai. Di atas kadbod, perlu membuat bayang angka yang diperlukan dan potong sepanjang kontur. Saiz angka bergantung kepada keinginan anda dan saiz kadbod kertas.

Corak potong digunakan untuk satu lagi kadbod dan menyusunnya pada kontur, yang kemudiannya kita potong. Pada akhirnya, kita mendapat dua nombor yang sama antara satu sama lain. Di samping kedua-dua kekosongan ini, kami akan memerlukan jalur kadbod (lebar jalur akan menentukan ketebalan produk), di mana dinding sisi angka dibuat. Setelah semua kekosongan dari kadbod dibuat, anda boleh meneruskan untuk memasang digit volumetrik, merekatkan butiran dengan pita cat.

Juga, asas untuk angka volumetrik boleh dibuat daripada buih. Anda boleh membeli lembaran buih di mana-mana kedai pembinaan. Sekiranya anda ingin menjadikannya lebih tebal, maka dua panel buih boleh dilekatkan bersama gam untuk jubin siling. Benar, bahan ini agak aneh dalam kerja: apabila memotong, polistirena runtuh, dan granul mematuhi alat dan tangan.

Angka hiasan dengan bunga dari kertas

Dari papirus atau kertas beralun anda boleh membuat bunga yang cantik dan subur. Untuk melakukan ini, tumpukan sebungkus 6 helai kertas dilipat dengan akordion kecil dan dipotong menjadi tiga bahagian yang sama. Setiap akordion diikat dengan benang di tengah, membulatkan hujungnya dan memutar kertas supaya kelopak itu keluar. Apabila warna yang mencukupi dibuat, gam mereka kepada gambar yang dibuat daripada kadbod atau polistirena.

Tidak kurang rajah dan perhiasan melihat tokoh dihiasi dengan bunga dari serbet kertas. Untuk membuat hiasan seperti itu, anda memerlukan 100-150 pakej tuala monophonik, bergantung pada saiz angka itu. Setiap lipatan serbet di separuh dua kali dan tentukan pembinaan stapler di tengah. Dari dataran yang terhasil kami memotong bulatan. Kemudian, semua lapisan bulatan bergantian, jari-jari yang sedikit rata. Lapisan cawan yang lebih rendah harus ditinggalkan diluruskan, kerana dengan bantuan bunga itu akan diikat ke pangkalan karton.

Angka, dihiasi dengan mawar dari kertas beralun, kelihatan lembut dan lapang. Mewujudkan hiasan seperti itu adalah satu proses yang susah payah, tetapi hasilnya berbaloi. Untuk melakukan ini, kami memotong kertas bergelombang menjadi jalur panjang. Lebar jalur akan bergantung kepada saiz bunga masa depan. Reben dari kertas itu sedikit tangan yang renyuk, selepas itu kita mula memutar, sedikit membongkok tepi untuk membuat kelopak. Selebihnya pita dipintal pada dasar bunga yang dihasilkan. Dengan cara yang sama, kami membuat jumlah roset yang tepat, dan selepas itu kami melekatkan kadbod mereka dengan gam panas.

Angka hiasan dengan kertas dalam teknik menghadapi

Angka-angka yang dihiasi dalam teknik menghadapi, kelihatan megah dan anggun. Untuk membuat hiasan sedemikian, kertas beralun mesti dipotong menjadi segi empat sama dengan saiz yang sama. Di tengah alun, masukkan pensil dan balut di sekeliling kertas. Kemudian dicincang ujung pensil dalam PVA gam dan pasangkan kertas ke bahan kerja dari kadbod. Isikan dengan cara ini seluruh permukaan angka volumetrik dan perlahan-lahan meluruskan hiasan dengan tangan anda. Tidak kurang berkesan akan kelihatan hiasan yang diperbuat daripada tulle atau organza. Bahan ini juga dipotong menjadi kotak dan dipasang pada substrat dengan gam panas.

Sekiranya kosong digunakan sebagai asas, gam tidak digunakan sama sekali. Kertas dalam kes ini digulung pada tusuk gigi, yang dengan mudah menembusi buih dan meninggalkan penamat di dalamnya. Dalam teknik menghadapinya sangat mudah untuk membuat pelbagai corak di dalam gambar, kerana ini mencukupi untuk memetakan corak di pangkalan dan menggunakan warna kertas yang berlainan sepanjang konturnya.

Hiasan pinggir angka

Kertas bergelombang adalah, mungkin, cara yang paling mudah dan paling cepat untuk menghiasi angka isipadu. Kertas dipotong menjadi jalur panjang dan lebar. Setiap jalur dilipat ke segi empat tepat dan dipotong oleh pinggirannya, kemudian diluruskan dan dilekatkan ke pangkal pada pita pelekat dua sisi.

Angka hiasan oleh pom-poms

Untuk bermula, anda perlu membuat banyak pompom daripada benang bulu. Untuk menghasilkannya, anda memerlukan dua cincin saiz yang sama, dipotong dari kadbod. Cincin bertindih antara satu sama lain dan membungkusnya dengan benang bulu sehingga lubang cincin ditutup. Kemudian kami memotong benang dengan gunting di sepanjang pinggir, sedikit menolak selain cincin dan mengikat benang. Keluarkan kepingan kerja dari kadbod dan goncangkan pompa. Dengan prinsip yang sama kita membuat jumlah yang diperlukan pompoms. Hiasan selesai dilekatkan pada nombor kadbod pada gam panas.

Untuk berfungsi memerlukan skein benang besar dan gam PVA. Di sisi-sisi nombor dari kadbod kami menggunakan sedikit gam dan mula ketat balut bahan kerja dengan benang bulu. Mula-mula kita menghidupkan benang, dan kemudian - bersama-sama.

Angka isipadu sesuai untuk kedua-dua kecil dan dewasa. Saiz angka hanya bergantung kepada keinginan dan idea reka bentuk anda. Angka-angka besar digunakan untuk menembak foto, dan nombor kecil digunakan untuk menghiasi ruang makan dan bar gula-gula. Untuk menghiasi percutian kanak-kanak, lebih baik membuat angka saiz kanak-kanak atau di atasnya.

Hiasan angka isipadu boleh menjadi monophonic atau berwarna-warni. Bahawa angka tersebut kelihatan lebih banyak, bahagian hadapan harus dihiasi dengan warna cahaya, dan sisi sisi - dalam gelap. Untuk hari jadi gadis, angka itu boleh dihiasi dengan bunga merah jambu, merah, oren, ungu dan ungu. Apabila mencipta angka untuk ulang tahun anak lelaki, lebih baik menggunakan warna biru, biru, putih dan hijau, dan bukannya warna dari kertas, lebih baik menggunakan hiasan dalam bentuk pinggiran atau pompon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

3 + 3 =