Dimensi bukaan tetingkap

Piawaian saiz tingkap untuk rumah pelbagai jenis

Kos tingkap plastik sebahagian besarnya bergantung pada saiz mereka. Bukan rahsia lagi bahawa model standard lebih murah dalam pengeluaran daripada yang lain. Oleh itu, apabila membina atau membaik pulih sebuah rumah, apartmen atau ruang pejabat, tidak diperlukan untuk mengetahui dimensi standard bukaan tingkap. Ini akan membantu anda memilih parameter tetingkap yang betul dan mengira kos anggaran kaca.

Standard tingkap di pangsapuri

Saiz khas tingkap di bangunan berbilang tingkat bergantung kepada siri rumah. Pertimbangkan pilihan yang paling biasa.

Jadi mereka memanggil rumah-rumah yang dibina pada awal abad ke-20, sebelum revolusi. Mereka dibezakan oleh dinding tebal, bilik dan koridor yang luas, siling tinggi dan, akibatnya, bukaan tingkap yang tinggi.

Tingkap daun tunggal standard dalam dana lama boleh dimensi - 115 × 190 cm atau 85 × 115 cm.

Struktur dua bersayap boleh dibentangkan dalam salah satu daripada tiga varian: 115 × 190 cm, 130 × 220 cm atau 150 × 190 cm.

Tingkap tiga daun dalam dana lama adalah jenis yang sama - 240 × 210 cm.

Rumah Stalin jenis (stalinka)

Bangunan, troyvshiesya dalam tempoh dari tahun 1930-an hingga 1960-an biasanya sangat indah di luar. Mereka dibezakan oleh seni bina yang ketat, siling tinggi, bilik dan dapur di kawasan yang besar. Mereka membina rumah-rumah batu bata, berhadapan dengan granit dari luar, atau ditampal, sering digunakan stuko dan relief.

Oleh kerana saiz bilik yang besar, tingkap daun tunggal dalam stalink tidak digunakan. Bivalves dibuat dalam dua versi - 115 × 195 cm dan 150 × 190 cm, tricuspid - 170 × 190 cm.

Rumah-rumah tipikal yang dibina dari 1950 hingga 1985. Boleh dibuat daripada panel atau bata, berbeza siling rendah, kalis bunyi yang lemah, premis dalaman kecil. Di luar Khrushchev kelihatan sama - dengan bumbung rata dan tanpa hiasan di muka bumi. Ketinggian - dari 3 hingga 5 tingkat.

Saiz pembukaan tingkap di Khrushchev dapat ditentukan dari lebar ambang jendela. Rumah-rumah bata dengan tingkap Sills luas dua sayap, menurut standard mestilah 145 × 150 cm, tricuspid -. 204 × 150 cm pasang siap rumah di mana Sills bukaan yang sempit dimensi yang, masing-masing, 130 × 135 cm dan 204 × 135 cm.

1

Apartmen ini adalah susun atur yang lebih baik, lebih luas daripada perumahan zaman Khrushchev. Rumah-rumah boleh mencapai 9 tingkat, dan sentiasa dilengkapi dengan lif dan pelongsor sampah.

Terdapat beberapa siri breeches, saiz khas tingkap dalam setiap daripada mereka adalah berbeza.

 • Dalam siri 602, tingkap dua daun hendaklah 145 × 121 cm, tetingkap tricuspid harus 210 × 145 cm.
 • Dalam siri 606, pembukaan bagi tetingkap dua daun ialah 145 × 141 cm, dan 170 × 141 cm untuk tetingkap tiga daun.
 • Untuk siri 600 dicirikan oleh bukaan besar. Secara standard, tingkap tricuspid di rumah itu boleh menjadi 238 × 113, 238 × 142 atau 26&9times;142 cm.

Bangunan moden sangat pelbagai. Terdapat kira-kira 40 siri rumah sedemikian, dan saiz khas tingkap tingkap bagi setiap daripada mereka adalah individu. Berikut adalah saiz yang paling biasa dalam sentimeter.

 • 504 - dua bersayap 145 × 141, tiga daun 170 × 141.
 • 137 - dua sayap 115 × 142, tiga daun 170 × 142.
 • 504D - dua bersayap 142 × 110, tricuspid 142 × 203.
 • 505 - dua bersayap 141 × 145, bersayap tiga bersayap 141 × 203.
 • 600 - tiga berdaun 142 × 268, 110 × 236 atau 142 × 236.
 • 600.11 - dua bersayap 141 × 145, bersayap tiga bersayap 141 × 205.
 • 606 - dua bersayap 141 × 145, tiga bersayap 141 × 170.

Data di atas boleh digunakan untuk menghampiri kos kaca apartmen atau rumah. Ia tidak biasa bagi kes-kes apabila dalam satu rumah dimensi tingkap mungkin berbeza antara satu sama lain dan dari keperluan GOST untuk 10-15 cm. Ini paling sering diperhatikan di rumah panel. Oleh itu, untuk mengira harga yang tepat dari tingkap plastik, lebih baik memanggil gage. Tetapi untuk memberi perhatian pada kos masa depan, ukuran tipikal akan membantu.

Standard penetapan tingkap untuk rumah persendirian

Dimensi pintu bukaan tingkap dan pintu beranda ditentukan oleh dokumen normatif seperti GOST 11214-86. Selaras dengan itu, ketinggian dan lebar tingkap hendaklah ditentukan berdasarkan kawasan bilik dan tahap pencahayaan yang diperlukan di dalamnya. Juga, dalam menentukan dimensi, ciri-ciri senibina struktur itu sendiri memainkan peranan. Menurut GOST, lebar tingkap pembukaan di bangunan kediaman sepatutnya berada dalam jarak antara 87 hingga 267 cm, dan ketinggian dari 116 hingga 206 cm.

Salah satu indikator utama yang berdasarkan saiz saiz tingkap dibuka di GOST adalah pekali pencahayaan semulajadi (KEO). Nilai-nilainya ditetapkan dalam SNiP P-A862, secara berasingan untuk setiap rantau. Data SNiP ini mengambil kira bahawa panel tetingkap harus dibersihkan sekurang-kurangnya dua kali setahun, dan beroperasi untuk wilayah yang terletak dari 45 hingga 60 darjah lintang utara. Bagi rumah-rumah yang terletak di selatan, KEO mesti didarabkan sebanyak 0.75 dalam perhitungan, dengan 1.2 untuk wilayah utara.

GOST menawarkan juga penjelmaan formula untuk mengira kawasan tetingkap dengan berbilang tetingkap dalam penebat kaca, es atau kaca kaca bercorak, dan varian lain yang standard. Apabila membina rumah anda sendiri, ia tidak akan digunakan untuk menggunakan data ini. Jika penciptaan projek sepenuhnya dengan pengiraan menggunakan formula tidak termasuk dalam rancangan anda, anda boleh mengira saiz tingkap di bawah skim ini dipermudahkan. GOST yang sama mengesyorkan membuat bukaan tingkap dengan kawasan sekurang-kurangnya 8 kali lebih kecil daripada kawasan bilik.

Di mana untuk menentukan saiz standard

Dimensi standard bukaan tingkap, selain GOST 11214-86 yang disebutkan di atas, juga menetapkan GOST 23166-99. Ia menerangkan keperluan untuk struktur tingkap, jenis dan tanda, serta saiz standard tingkap bukaan bagi pelbagai siri bangunan kediaman. Nilai-nilai tipikal ketinggian tingkap, menurut dokumen-dokumen ini, boleh menjadi 60, 90, 120, 135, 150, 180 cm; pada lebar GOST mengesyorkan membuat bukaan tetingkap dalam 60, 90, 100, 120, 150 atau 180 cm.

Pembukaan tingkap di loteng biasanya cuba untuk melakukan sebanyak mungkin. Apabila memilih saiz mereka, anda perlu memberi tumpuan kepada cerun bumbung. Semakin kecil, semakin tinggi pembukaan dapat diberikan. Bagi lebar, GOST mengesyorkan, semasa memilihnya, perhatikan jarak antara atap bumbung. Kotak tetingkap harus kurang daripada nilai ini dengan 4-6 cm.

Tidak dinafikan, tingkap besar di loteng kelihatan sangat mengagumkan. Tetapi jangan membuat daun mereka lebih daripada 90 sentimeter persegi di kawasan. Jika tidak, reka bentuk tetingkap akan sangat rapuh dan cepat gagal. Walaupun anda merancang pintu buta, tanpa kemungkinan pembukaan, nasihat ini harus diendahkan. Tingkap kaca berlapis dua dengan keluasan lebih dari 100 meter persegi. cm banyak dimuatkan hanya dari berat badan sendiri dan sangat cepat berubah.

Standard untuk pengeluaran tingkap plastik

Tingkap plastik moden boleh menjadi sangat berbeza. Secara teknologi, tiada apa yang menghalang pengeluar daripada membuat struktur tetingkap apa-apa saiz dan bentuk. Tetapi di sini ada peraturan tertentu yang tidak boleh diabaikan.

Oleh itu, di pintu swing tingkap plastik, ketinggian harus banyak kali lebih besar daripada lebarnya. Untuk membuka flap-jenis flaps, sebaliknya, adalah penting untuk memilih nilai lebar yang lebih tinggi daripada ketinggian tetingkap. Daun tuli, seperti yang kita katakan di atas, tidak disyorkan untuk melakukan lebih daripada 1000 meter persegi. mm, untuk mengelakkan memecahkan tingkap dua kaca.

Walaupun pengeluar alam sekitar plastik tingkap terdapat satu ungkapan bahawa tingkap tidak standard telah lama menjadi standard bagi pelaksanaan struktur menyanyi, tidak memenuhi standard negeri, memerlukan ketepatan yang besar dan pertimbangan yang teliti. Oleh itu, apabila menempah tingkap tersebut, bersiaplah untuk hakikat bahawa kos mereka akan lebih tinggi daripada model tipikal.

Saiz standard tingkap dan bukaan pintu: lebar dan ketinggian pembukaan untuk pintu dan tingkap mengikut GOST

Aperture pintu adalah elemen mandatori dari mana-mana bilik, dan pada saiz mereka bergantung bagaimana mudahnya untuk masuk ke dalam bilik, untuk memindahkan objek besar. Dengan beberapa pengecualian, bilik-bilik juga mempunyai bukaan tingkap, dimensi yang harus menyediakan tahap cahaya semulajadi yang diperlukan dan akses ke udara segar. Dimensi pintu dan pintu, serta tingkap dikawal oleh standard (GOST), serta kod dan peraturan bangunan (SNiP).

Ini mengelakkan kekeliruan dalam reka bentuk dan pembinaan keadaan normal bagi operasi bangunan dan struktur kediaman, perindustrian dan awam. Saiz pintu dipilih berdasarkan kemudahan laluan orang, serta mengikut intensiti pergerakan di dalam dan di luar premis. Terdapat kriteria yang berbeza untuk menentukan saiz biasa tingkap.

Dimensi bukaan untuk pintu dalaman dan pintu masuk standard pintu masuk

Bercakap mengenai pintu standard, anda perlu mempertimbangkan saiz daun pintu. Ini adalah parameter yang saling berkaitan yang mempengaruhi kemudahan memasuki dan meninggalkan bilik. Selaras dengan GOST 6629-80, lebar pembukaan diambil dari 670 hingga 1872 mm, dan daun pintu adalah 600-1802 mm. Dalam kes ini, pintu buta mempunyai lebar yang lebih kecil daripada yang berlapis. Ketinggian bukaan boleh menjadi 2071 dan 2371 mm, dan pada kanvas nilai ini sama dengan 2000 dan 2300 mm, masing-masing.

Terdapat pergantungan, yang diambil kira apabila memilih pintu ayunan biasa. Pertama, dimensi terakhir pembukaan pintu ditentukan, dimensi 70-80 mm lebih besar daripada kanvas. Prosiding dari nisbah ini, pintu dipilih. Ketinggian dan lebar pintu dalaman mengikut piawaian dan keperluan sedia ada adalah kurang daripada input. Ini adalah kerana keperluan untuk menyediakan lebih banyak laluan percuma dan membawa objek besar.

Dimensi pembukaan untuk pintu gelangsar dikawal oleh standard yang sama, dengan daun pintu mempunyai dimensi yang sedikit berbeza. Tidak seperti pintu konvensional, pintu gelangsar adalah 50-60 mm lebih besar daripada parameter pembukaan yang sepadan. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa dalam hal ini web bergerak selari dengan dinding dan mesti menghalang pintu masuk ke bilik.

Dimensi standard bukaan tingkap: bagaimana lebar dan ketinggian pembukaan tetingkap ditentukan?

Pada tingkap bukaan saiz dikawal oleh GOST 11214-86. Piawaian ini juga menentukan dimensi pintu balkoni. Selaras dengan itu, lebar tingkap boleh dari 870 hingga 2670 mm, dan ketinggian dari 1160 hingga 2060 mm. Saiz parameter ini dipengaruhi oleh kawasan bilik, tahap pencahayaan yang diperlukan, serta ciri-ciri seni bina bangunan secara keseluruhan dan premis khususnya. Secara kebiasaannya, kawasan tetingkap dipilih mengikut perkadaran ke kawasan bilik, serta saiz seluruh rumah.

Saiz pembukaan mempengaruhi skema tingkap kaca, bilangan risalah dan transom. GOST 11214-86 menentukan dimensi pintu untuk akses ke balkoni atau loggia. Pintu balkoni mempunyai ketinggian standard 2755 mm, tetapi bergantung kepada bilangan risalah dan ciri kanvas, ia boleh menjadi 870, 1170 dan 1778 mm lebar.

Windows adalah salah satu komponen penting yang mempengaruhi reka bentuk bangunan seni bina, dan oleh itu mereka dipilih sedemikian rupa supaya mereka kelihatan secara organik dan berkadaran di fasadnya. Dimensi tetingkap standard digunakan untuk semua penyelesaian standard, walaupun dalam projek lain ia dibenarkan untuk menggunakan saiz lain yang memungkinkan untuk membezakan penyelesaian arsitektur asal.

Apakah saiz standard tingkap yang digunakan di bangunan kediaman?

Sehingga kini, saiz standard tingkap adalah GOST 11214-86 dan GOST 23166-99 "Pintu Windows dan balkoni adalah kayu dengan kaca berganda untuk bangunan kediaman dan awam." Ia jelas menentukan keperluan teknikal untuk struktur, jenis, jenis, tanda dan saiz standard tingkap dan bukaan tingkap di bangunan kediaman. Menurut saiz standard GOST tingkap dipengaruhi oleh dimensi pembukaan, bahan dari mana tetingkap dibuat, dan jenisnya. Oleh itu, penyeragaman dijalankan ke semua arah dan norma-norma untuk membuka dimensi dan tingkap 60, 90, 120, 135, 150, 180 cm, dan lebar, 60, 90, 100, 120, 180, dan 180. Dimensi: 560х870 (pembukaan 610х10); 560x1170 (membuka 610x1210); 860х870; 860х1170; 860x1320; 860х1470; 1160x870 (1170, 1320.1470); 1460x (1170, 1320.1470).

Apakah saiz pintu yang boleh digunakan di tempat tinggal?

Di GOST 6629-88 dinyatakan bahawa lebar minimum pintu buta dalaman adalah 670 mm dengan pisau ini 600 mm, dan untuk pintu kaca 740 mm. Sebagai amalan menunjukkan ini tidak selalu cukup untuk penginapan yang selesa. Perlu diingat bahawa melalui pembukaan, anda mungkin perlu memasukkan perabot, dan oleh itu dimensi pembukaan perlu ditingkatkan. Oleh itu, untuk bilik tidur dan ruang tamu lain, dimensi pintu mestilah sekurang-kurangnya 90 cm, dengan keluasan sekurang-kurangnya 80 cm, dan untuk bilik mandi, anda boleh menggunakan saiz pintu mengikut GOST.

Lebar pintu balkoni standard bergantung pada jenis pembinaan. Sebagai contoh, lebar standard pintu balkoni untuk struktur zaman Khrushchev adalah 680 mm. Pada masa ini tidak ada SNIP yang ketat (kod bangunan dan peraturan) yang menetapkan piawaian minimum tertentu untuk pintu balkoni. Oleh itu, seseorang perlu meneruskan kemungkinan teknikal. Contohnya, lebar minimum pintu pintu balkoni plastik ialah 450 mm, tetapi jika anda memasang struktur sedemikian, ia akan menjadi masalah untuk melaluinya. Oleh itu, pilihan terbaik ialah pembukaan dengan lebar 610 mm. Angka itu menunjukkan pelbagai pilihan untuk memasang pintu balkoni di tempat tinggal.

Lebar tingkap semasa reka bentuk. Apa yang perlu dipertimbangkan?

Apabila merancang masa depan rumah, perlu memberi perhatian kepada lebar pembukaan tingkap, ketinggiannya, kedudukan geografi rumah dan sisi yang akan keluar jendela. Pertama sekali, kawasan pembukaan harus memastikan kapasiti transmisi cahaya biasa pada unit tingkap, cahaya matahari harus masuk ke dalam bilik selama 2.5 jam dengan pencahayaan berterusan, dan nisbah kawasan bilik ke kawasan tingkap hendaklah sekurang-kurangnya 1: 8. Selepas pengiraan kawasan tersebut, perlu memilih dimensi pembukaan. Adalah lebih baik untuk beralih ke GOST 11214-86 dan gunakan saiz standard untuk rumah negara, kerana nilai tidak standard akan membawa kepada kos tambahan dan masalah.

Saiz standard tingkap di rumah panel. Bagaimana untuk membuat pengukuran?

Saiz standard tingkap di rumah panel telah lama diketahui. Sebagai contoh, jika rumah itu adalah satu siri P-49, maka saiz biasa tetingkap ialah 1310 hingga 1520 mm, jika P-46, maka 1470 oleh 1420 mm. Tetapi sangat kerap pembina membuat kesilapan, dan bahkan dalam satu tingkap rumah boleh berbeza-beza di antara mereka sendiri. Itulah sebabnya ia membuat ukuran yang tepat. Untuk melakukan ini, anda memerlukan ukuran pita dan penguasa logam. Roulette kami mengukur lebar dan ketinggian tingkap, dan penguasa ditolak di bawah kerikil dan kami mengukur kedalamannya. Oleh itu, jumlah lebar tingkap dan kedalaman cerun dari dua sisi - ini adalah lebar pembukaan. Selepas itu, anda perlu menyemak pepenjuru, dan jika ia sama, anda boleh mula mengira saiz tetingkap. Sebagai peraturan, 2-4 cm diambil dari lebar pembukaan. Bagi ketinggian, dari ketinggian tingkap dari atas, kita mengambil 2 cm, dan dari bawah ketinggian jalur profil di bawah tingkap.

Bagaimana untuk memilih saiz pintu masuk?

Untuk memilih saiz pintu masuk dengan betul, anda perlu mengetahui saiz pembukaan, selepas itu anda boleh menggunakan nilai jadual saiz pintu dan pintu dan pilih pilihan yang sesuai. Jika saiz pintu masuk berbeza daripada nilai-nilai standard, maka anda perlu menggunakan pintu depan dua atau dua pintu. Ia juga perlu diingati bahawa pintu yang membuka ke luar bukan sahaja menjimatkan ruang di dalam lorong, tetapi juga lebih selamat.

Dimensi pintu. Apa yang anda perlu ingat?

Apabila memilih pintu dan tingkap bukaan, anda perlu ingat perkara-perkara tertentu. Pertama sekali saya ingin perhatikan bahawa adalah yang terbaik untuk reka bentuk dimensi pintu dan tetingkap yang memenuhi piawaian. Terdapat salah tanggapan bahawa semakin banyak, semakin baik. Semakin besar penyambung, semakin banyak reka bentuk, dan ini menjadi masalah, terutama dengan draf. Juga, sangat kerap daripada pesanan datang aksesori. Bagi tingkap, di sini pula, perkara utama adalah tidak keterlaluan, kerana tingkap-tingkap besar di bilik-bilik kecil menimbulkan rasa tidak selesa dan tidak selamat. Apabila mengira dimensi, jangan lupa untuk mengambil kira jurang pemasangan dan bahan kotak, kerana ketebalan bergantung padanya.

Konsep saiz tetingkap standard untuk pelbagai jenis pangsapuri

Hampir semua pengeluar pembinaan tetingkap logam-plastik dapat merealisasikan kehendak pelanggan - tanpa mengira parameter dan bentuk yang diperlukan. Tetapi, seperti industri lain, pengeluaran tingkap ini juga mempunyai dimensi standard tingkap bukaan. Parameter yang diluluskan oleh kerajaan sentiasa relevan, walaupun semakin popularnya reka bentuk yang tidak standard. Malah era kemajuan teknologi tidak dapat mengatasi amalan penerapan piawaian negeri. Dalam kebanyakan kes, ia adalah lebih murah untuk memerintahkan tingkap standard daripada untuk memesan.

Norma untuk menghasilkan struktur dari profil PVC

Tidak semua pengeluar menggunakan dokumentasi normatif yang diluluskan sebagai asas kerja mereka. Walau bagaimanapun, seperti pilihan unsur-unsur struktur seperti tetingkap berlapis ganda, kelengkapan. Syarat-syarat pengeluaran sistem profil dikawal oleh dokumen-dokumen seperti GOST 30673-99, 30973-2002, 22233-2001. Bagi pengeluaran aksesori, pengeluar berpandukan standard 30777-2001, 538-2001. Penilaian kualiti dan kemungkinan hayat perkhidmatan unit kaca penebat dilakukan menggunakan 111-2001, 24866-99, 30698-2000, 30733-2000, 30779-2001.

Dalam semua dokumen yang disenaraikan, anda boleh menemui standard terperinci untuk pembukaan tingkap pelbagai jenis. Data sedemikian juga digunakan untuk pemasangan mereka dalam pelbagai struktur, menandakan, membangunkan keperluan teknikal.

Pada kami di tapak terdapat kalkulator kos tingkap plastik, gunakan, kira-kira untuk ditakrifkan dengan jumlah yang diperuntukkan untuk tingkap plastik.

Jenis bangunan apartmen yang berbeza berbeza dalam konfigurasi pangsapuri. Evolusi pangsapuri moden adalah seperti berikut:

 1. Dana lama - dibuat dalam zaman prerevolusioner. Ciri-ciri utama perumahan tersebut adalah siling tinggi dan dinding lebar. Saiz standard tingkap dan pintu dengan daun 1 adalah: 1150 * 1900 atau 850 * 1150 mm. Pembinaan dengan 2 pintu: 1150 * 1900, 1500 * 1900 dan 1300 * 220 mm. Jika jumlah risalah adalah tiga: 2400 * 2100 mm.
 2. "Stalinki" - di luar bangunan apartmen berbeza dalam kekayaan hiasan melalui penggunaan granit, cetakan stuko, bas relief di kawasan pedalaman. Bilik-bilik besar dalam saiz, jadi bingkai tingkap dilengkapi dengan dua atau tiga pintu. Parameter mereka: 1150 * 1950 atau 1500 * 1900 mm dalam kes pertama, 1700 * 1900 mm - di kedua.
 3. "Khrushchev" - dicirikan oleh kawasan kecil dan kesederhanaan penamat topeng. Parameter struktur bicuspid - 1300 * 1350 mm, tricuspid - 2040 * 1350 mm. Dimensi pembukaan tingkap di rumah panel adalah berbeza: 1450 * 1500 untuk dua kepak, 2040 * 1500 mm selama tiga.
 4. "Brezhnevka" - bangunan disempurnakan oleh lif, pelongsor sampah. Parameter tingkap bergantung kepada siri rumah:
 • 600 (tiga daun) - 2380 * 1130, 2380 * 1420 atau 2690 * 1420 mm;
 • 602 (dua, tiga daun) - 1450 * 1210 mm, 2100 * 1450 mm;
 • 606 (dua, tiga daun) - 1450 * 1410 mm, 1700 * 1410 mm.
 1. Bangunan moden - kompleks kira-kira 40 siri, antara yang paling biasa:
 • 137: 1150 * 1420 mm, 1700 * 1420 mm;
 • 504: 1450 * 1410 mm, 1700 * 141 mm;
 • 606: 1410 * 1450 mm, 1410 * 1700 mm.

Parameter yang dicadangkan boleh digunakan untuk sebarang bahan, sama ada kayu, aluminium atau PVC. Semasa pembinaan bangunan kediaman, dan lebih khusus pada peringkat mewujudkan projeknya, sebagai tambahan untuk mengira parameter yang mencukupi, sebagai pertimbangan penting untuk mengambil juga kawasan bilik itu sendiri, ketinggian siling, tahap pencahayaan.

Apabila membina rumah untuk menyimpan pada tingkap, kami mengesyorkan menyediakan pembukaan tingkap mengikut jenis tingkap biasa. Apabila mengira pembukaan, perlu membuat pembukaan 2-4 cm di atas perimeter busa.

Dimensi unit pintu dan tingkap

Bagaimana untuk menjelaskan permintaan untuk tingkap plastik "betul"?

Saiz bukaan tingkap mengikut piawaian negeri masih popular. Ini dapat dijelaskan dengan harga yang rendah untuk reka bentuk tersebut, kerana untuk pembuatan mereka perusahaan tidak perlu melakukan penyesuaian terhadap proses produksi. Oleh itu, pengeluaran saiz standard tingkap bukaan, membolehkan untuk mengurangkan kos pengeluaran produk dengan ketara, yang bermaksud bahawa ia akan menjadi lebih murah.

Ini adalah persoalan tentang perbezaan harga, yang lebih mudah dan lebih murah untuk menyesuaikan pembukaan tingkap standard, mengubahnya menjadi pembinaan tidak standard. Pilihan ini sesuai untuk rumah yang dibina tanpa mematuhi piawaian negeri.

Sekiranya daun dibuka ke sisi, maka ketinggian pembukaan tingkap mesti melebihi parameter lebar. Pada masa yang sama, penjagaan perlu diambil untuk mengekalkan rejim suhu. Untuk melakukan ini, pilih profil dengan ketebalan 70-80 cm untuk memastikan suhu bilik di dalam bilik.

Tingkap gelongsor menjimatkan ruang. Perhatikan profil Slidors. ini adalah profil gelongsor kelas ekonomi plastik. Ketahui mengapa ia sesuai untuk Rusia.

Arahan video bagaimana untuk melaraskan tingkap plastik. Dalam artikel kami di bawah pautan http://oknanagoda.com/okna/plastik/remont/regulirovka.html.

Kawasan tetingkap standard mengikut GOST mempunyai beberapa kelebihan:

 • pengiraan yang paling tepat mengenai perkadaran struktur;
 • produk diuji oleh berjuta-juta pengguna;
 • penunjuk cemerlang penebat haba dan bunyi;
 • mengekalkan mikroklimat yang optimum.

Tetapi, pengeluar mesti mengambil kira masa itu, kecuali komponen estetik dan meningkatkan tahap pencahayaan bilik, meningkatkan pembukaan tingkap tidak menjamin kebolehpercayaan. Contohnya, menukar ketinggian standard tingkap di apartmen adalah penyebab biasa ubah bentuk unit kaca penebat dan pengurangan hayat perkhidmatan. Ini berlaku akibat beban yang berlebihan. Di sini kita bercakap tentang tingkap yang sangat besar. Dalam kes lain, pilihan itu sentiasa untuk pengguna, dan semuanya bergantung kepada keupayaan kewangannya.

Lebih banyak artikel mengenai tingkap dan pembinaan tetingkap

Tingkap lembut - rekreasi luaran walaupun pada hari-hari hujan

Jenis pintu perindustrian dan penggunaannya

Iklan

 • Balai dan loggias (192)
  • Menggunakan balkoni (33)
  • Kaca balai (30)
  • Pembaikan dan penamat (67)
  • Pemanasan balkoni (39)
  • Isu Undang-Undang (8)
 • Struktur yang diperbuat daripada kaca (278)
  • Kumpulan input (32)
  • Lampu antiaircraft (4)
  • Pembinaan dengan profil aluminium (33)
  • Kaca (126)
   • Windows Kaca berwarna (18)
   • Maklumat am (20)
   • Kaca panorama (19)
   • Tingkap kaca dan dua kali ganda (40)
   • Kaca muka hadapan (25)
   • Kaca sejuk (2)
  • Blok kaca (12)
  • Pintu kaca (24)
  • Partition kaca (18)
  • Rak Kaca (12)
  • Lantai kaca (4)
  • Siling kaca (6)
  • Dinding kaca (6)
 • Ulasan Syarikat (38)
  • Firma untuk pengeluaran dan penjualan tingkap kayu (11)
  • Pengeluaran dan jualan syarikat Windows (26)
  • Firma untuk menghasilkan struktur topeng (1)
 • Pembinaan tetingkap (492)
  • Tingkap kayu (40)
  • Blinds (52)
  • Menyiapkan bahagian (9)
  • Skylight (30)
  • Jawapan kepada soalan pembaca (46)
  • Windows plastik (280)
   • Profil Tetingkap (92)
   • Pembaikan tingkap (23)
   • Pemanasan tingkap (9)
   • Kelengkapan (72)
  • Gelongsor tingkap (9)

Disyorkan

Basis-Prom tel. 8-495-725-2615

Pejabat laman web ini: Moscow, Shlyuzovaya nab., 6, bangunan 3

Laman ini adalah sumber maklumat.

Misi utama kami ialah sokongan maklumat pembeli tingkap plastik dan struktur kaca dalam memilih penyelesaian yang betul dan kontraktor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

− 4 = 5