Dimensi pemasangan untuk tandas gantung

Dimensi tandas yang digantung dengan pemasangan, pemasangan, maklum balas

Baru-baru ini, trend ke arah memasang mangkuk tandas jenis gantung telah menjadi bergaya. Pilihan sedemikian untuk kerja pemasangan dianggap agak berpatutan. Antara lain, ia lebih bersih, kerana induk semang tidak akan menghadapi masalah dengan membasuh lantai. Sesetengah tuan rumah menyatakan pendapat bahawa mangkuk tandas tergantung, harga yang sedikit lebih tinggi daripada biasanya, adalah pembinaan yang tidak boleh dipercayai. Ia tidak seperti itu sama sekali. Sebelum membeli, anda boleh secara berasingan memilih dimensi mangkuk tandas yang digantung dengan pemasangan, ini secara efektif akan mengedarkan ruang bebas.

Kenyataan mengenai ketidakpercayaan tidak boleh dipanggil wajar. Menggunakan bingkai yang standard, anda mendapat jaminan keselamatan, antara lain, ia dapat bertahan sehingga 800 kilogram. Jika anda menggunakan lampiran tanpa pemasangan, maka itu akan menahan 400 kilogram berat badan. Jika anda memutuskan untuk membeli peralatan paip itu, maka anda perlu membiasakan diri dengan perintah kerja pemasangan.

Mangkuk tandas yang digantung, harga yang boleh berubah mengikut had 2000-15000 rubel, hendaklah dipasang selepas menjalankan kerja-kerja persediaan. Dalam proses manipulasi perlu menggunakan bingkai yang telah siap, yang akan diperbaiki, dan setelah mengumpulkan semua komponen. Tuan mesti mengambil kira bahawa bingkai selesai agak mahal, jadi keseluruhan pilihan pemasangan akan mahal.

Mangkuk tandas hinged, gambar yang dibentangkan dalam artikel, boleh dipasang dan kepada asas monolitik yang diperbuat daripada konkrit. Dalam kes ini, peranti mesti dipasang di salur keluar rod yang dipasang pada dinding pendukung. Sebagai fungsi asas konkrit monolitik, bahagian bawah peranti sanitari dipegang. Dalam struktur konkrit mesti ada gandingan, yang bertujuan untuk memastikan pembuangan kotoran.

Sekiranya anda membuat keputusan membeli tandas gantung Vitra, anda perlu terlebih dahulu memasang lengan saliran. Selepas itu, tuan mesti menentukan ketinggian di mana peranti akan berada. Jika perlu, pelarasan boleh dibuat. Untuk tujuan ini, gandingan dipotong, atau paip dibina melalui paip cawangan. Profesional mengesyorkan penggunaan perisai untuk kerja bentuk, panjangnya 5 sentimeter atau lebih.

Sekiranya anda menggunakan arahan pemasangan, anda perlu sedar bahawa ia memerlukan anda membuat ukuran yang paling tepat antara lubang penetapan bersebelahan. Selalunya, sebagai angka optimum, pilih 20 sentimeter. Dalam peranan akaun, papan, OSB atau papan serpihan adalah sempurna.

The toilet panik Villeroy dipasang mengikut teknologi yang dijelaskan dalam artikel. Perlu diingatkan bahawa sebelum membuat lubang, perlu melampirkan produk tersebut ke dalam acuan. Ini akan membolehkan anda menyemak sejauh mana penanda dilakukan. Penyimpangan maksimum adalah angka dalam 5 milimeter.

Dalam langkah seterusnya, adalah perlu untuk memotong rod berulir panjang yang diperlukan. Dalam kes ini, perlu menambahkan ketebalan penembusan dalam langkah-langkah dari mangkuk tandas ke dinding, menambah angka ini ketebalan lekapan paip di titik pemasangan dan panjang hujung percuma, yang diperlukan untuk mengetatkan kacang yang tepat.

1

Pada mulanya, anda perlu menentukan ketinggian pemasangan kelengkapan paip. Penekanan akan dibuat melalui dinding, sementara anda perlu menyediakan kacang M-20, serta mesin basuh. Kaedah ini boleh dipanggil sesederhana mungkin, dan juga sejagat, sementara di tengah-tengah dinding boleh benar-benar apa-apa bahan.

Keadaan utama adalah kestabilan dinding untuk membongkok. Sebelum anda akan menjadi tugas menggerudi melalui mereka. Selepas itu, anda perlu memasang tongkat dan letakkan mesin basuh di atasnya. Pada peringkat terakhir, ketatkan kacang.

Memperbaiki tandas ke dinding yang paling tahan lasak

Jika anda membeli mangkuk tandas tergantung dengan microlift, ia boleh dipasang ke dinding yang sangat kuat, sementara tuan tidak perlu melalui lubang. Dalam kes ini, rod boleh diperbaiki dengan bantuan gam yang digunakan untuk konkrit. Dalam kes ini kita bercakap tentang jangkar kimia.

Pendekatan ini akan memastikan kebolehpercayaan maksimum di dinding yang diperbuat daripada bahan tahan lama, iaitu bata penuh atau berongga, blok konkrit atau kayu.

Dinding mestilah direka untuk menahan banyak tahap purata, yang beratnya 400 kg atau kurang.

Jika di dalam bilik mandi, dinding dibuat daripada konkrit berudara panas yang mempunyai ketumpatan kurang dari 400 kilogram per meter persegi, maka perlu menolak larutan oleh teknologi ini.

Untuk memasang mangkuk mangkuk Delfi, perlu mengebor lubang, kedalamannya 15 sentimeter. Ia perlu dibersihkan dengan baik dari habuk yang terbentuk, dan kemudian tuangkan gam di dalamnya. Tuan mesti memasang rod, dan kemudian melekapkan perisai. Yang pertama adalah yang utama, di mana lubang untuk rod berada. Perisai kedua ialah tandas yang akan dipasang, manakala yang ketiga akan menjadi lateral - apabila ia diamankan, adalah mungkin untuk menutup bukaan soket gandingan.

Adalah penting untuk menganalisis sejauh mana perisai berada. Untuk melakukan ini, gunakan tingkat bangunan. Langkah seterusnya ialah pemasangan rod untuk memperbaiki perlawanan paip. Agar bahan acuan menjadi stabil, perlu mengetatkan kacang-kacangan yang akan memegang peranti penggantungan.

Memasang tandas, gambar yang dibentangkan di dalam artikel itu, anda perlu menyemak betapa tepatnya penanda dilakukan. Jika ada keperluan, anda boleh membuat beberapa penyesuaian sehingga konkrit dituangkan. Untuk membentuk rongga dalam konkrit, perlu menetapkan sekeping busa, yang kemudiannya akan membenarkan saliran disambungkan ke peranti.

Untuk menjalankan langkah ini secara manual atau dengan pengadun konkrit, anda perlu menyediakan campuran khas, yang akan terdiri daripada batu hancur, simen, pasir dan air. Batang diulirkan adalah penting untuk menutup filem untuk mengelakkan campuran dari masuk secara tidak sengaja. Untuk konkrit padat, ia perlu menjahitnya, yang terutama berlaku untuk sudut. Formwork harus ditinggalkan selama satu minggu pada suhu bilik.

Maklum balas mengenai ciri sambungan

Di kedai anda perlu menyemak set mangkuk tandas gantung - hanya supaya anda boleh membuat pemasangan yang betul. Seperti yang diperhatikan oleh perajin dalam negeri, korekasi dengan diameter 4 sentimeter perlu dipasang di rongga lekapan paip. Air disalirkan ke hentian, dan selepas itu ruang bebas mesti dituangkan dengan sealant sejagat. Pakar menasihati: untuk memperbaiki koronasi yang diperlukan untuk berdiri selama 3 hari pada suhu bilik. Tuan rumah mengesyorkan: sebelum memasang tandas, anda perlu menggunakan alat pengunci silikon, yang digunakan pada sendi peranti dengan cincin getah dari koronasi.

Mangkuk tandas hendaklah diletakkan pada batang pelekap rod, dan selepas pencuci dipasang dan mengetatkan semua kacang. Reka bentuk ini dikekalkan untuk sehari, dan selepas itu, ia mungkin untuk menyambungkan tangki longkang ke tandas dengan korleksasi yang fleksibel. Pada peringkat akhir, seperti yang diperhatikan oleh pengguna, anda boleh memasang tudung dari lubang paip. Mengenai ini, kita boleh menganggap pemasangan itu selesai.

Dimensi mangkuk tandas dengan pemasangan

Jika anda berminat dengan dimensi mangkuk tandas yang digantung dengan pemasangan, maka lebih berhati-hati untuk menangani masalah ini. Di sini adalah perlu untuk memberi perhatian kepada beberapa nuansa. Pengilang menekankan hakikat bahawa saiz paip paip ini jauh lebih kecil berbanding dengan dimensi mangkuk tandas tradisional. Kepercayaan ini boleh dianggap benar dan salah pada masa yang sama.

Jika anda merancang untuk memasang peranti sedemikian di dalam bilik mandi hruschevka, maka anda tidak akan dapat menang dengan dimensi, malangnya. Semua disebabkan oleh fakta bahawa pemasangan akan menempati ruang tertentu di dinding palsu. Selepas pemasangan, dimensi tandas gantung dengan pemasangan akan nampaknya lebih kecil, bagaimanapun, bilik itu sendiri akan dikurangkan saiz kerana komunikasi akan bersembunyi di sebalik partition.

Bagi pemilik rumah persendirian, di mana tiada masalah defisit ruang bebas, penggunaan perlawanan paip yang digantung adalah penyelesaian yang paling optimum. Model ini kelihatan ringkas dan moden.

Sekiranya anda berminat dengan dimensi tandas gantung dengan pemasangan, ia harus diambil kira bahawa peranti sedemikian akan mengambil lebih banyak ruang di dalam bilik mandi daripada peralatan sanitari konvensional analog. Bagaimanapun, kelihatan seperti sebuah bilik yang akan dibanggakan secara estetik, ia perlu diambil kira apabila memilih reka bentuk. Hanya dengan cara ini anda boleh melengkapkan kawasan pedalaman, yang akan kelihatan baik dan sesuai dengan semua ahli isi rumah.

Apakah saiz minimum bilik mandi untuk memasang pemasangan tandas?

Pangsapuri - Khrushchev dan bilik mandi berasingan (standard), tetapi ada keinginan untuk meningkatkan ruang dengan memasang pemasangan untuk tandas. Saya melihat reka bentuk ini dengan rakan-rakan saya, tetapi mereka mempunyai bilik mandi gabungan. Sila beritahu saya, apakah saiz minimum bilik mandi untuk memasang pemasangan?

Sebarang pemasangan, sama ada jenis blok, atau bingkai akan dimasukkan ke dalam tandas anda.

Lebar maksimum, contohnya pemasangan bingkai adalah 60 cm.

Blok dari 50 cm hingga 60 cm.

Ketinggian maksimum empat puluh meter (ini adalah pemasangan bingkai).

Kedalamannya adalah 150-300 mm.

Seperti tandas tidak seperti yang mereka katakan "dalam alam semula jadi" tidak wujud.

Perhimpunan mangkuk tandas "mengambil off9quot; maksimum 60 cm.

Di sini ada yang lain.

di bawah tandas gantung, anda perlu menukar longkang.

Ia juga perlu mengambil kira bahawa di sebelah kanan pintu masuk ke anda "hruschevki9quot; terdapat penaik pembetung.

The stoic diwajibkan untuk pergi ketat secara menegak (SNiP memberitahu kami ini).

Akibatnya, ia boleh berubah "picture9quot;, tandas tidak berada di tengah tandas, paip pembetung (standpipe), tidak akan.

Toilet akan ditekan ke sebelah kiri dinding masuk, mungkin kaki kanan akan beristirahat di dinding, secara umum, ketidaknyamanan yang berterusan.

Bingkai pemasangan tidak boleh menyentuh riser.

Sekiranya anda bersedih, kenaikan ruang adalah mitos.

Semua orang melihat seperti yang mereka katakan "mangkuk tandas dari dinding", tetapi tidak ada yang menganggap bahawa di belakangnya adalah bingkai yang boleh mencapai kedalaman 30 cm. Apakah peningkatan ruang di sini?

Adakah anda akan menutup bingkai dengan dinding palsu? Anda sendiri akan menghilangkan sentimeter berharga dari bilik.

Pasang pemasangan blok? Tetapi ia dipasang hanya pada dinding beban, dan ia juga mempunyai kedalamannya.

Sebagai seorang pengamal, saya dapat memberitahu anda bahawa ia akan meningkatkan ruang.

Buka tee ke dalam mangkuk tandas dengan leher.

Beli tandas biasa dengan keluar leher pada 90 darjah.

Melalui sudut 90 derajat (sudut tenunan),

Oleh itu, kedua-dua tandas dan tangkinya akan dipaku ke dinding sebanyak mungkin, ini adalah peningkatan ruang.

Tambahan pula, anda akan mempunyai akses ke mangkuk tandas dan, jika perlu, anda boleh menggantikannya atau bahagian lain.

Terbenam dalam pemasangan rangka dinding, ini tidak akan membolehkan anda lakukan.

Pemasangan mangkuk tandas tidak mempunyai piawaian, oleh itu setiap pengeluar melepaskannya ke saiznya sendiri. Oleh kerana itu, diperlukan semasa pembaikan untuk pertama kali membeli pemasangan itu sendiri, dan hanya kemudiannya untuk menyediakan ceruk untuknya.

Misalnya, salah satu pemasangan mangkuk tandas yang paling biasa mempunyai kira-kira dimensi berikut:

Lebar - Seringkali memenuhi saiz 450-510 milimeter, yang sebenarnya bersatu dalam 460-520 milimeter. Tetapi ada pengeluar yang membuat lebar 350 milimeter.

Ketinggian - juga sering berlaku sekitar 1000 milimeter, tetapi terdapat ahli ekonomi pada 850 milimeter, dan juga mencapai 1500 milimeter.

Kedalaman - saiz ini adalah yang paling menyakitkan, terutama di pangsapuri reka bentuk orang. Pada asasnya, kedalaman yang terdapat sekitar 150 milimeter, tetapi terdapat sistem yang dianggap paling nipis dalam 100 milimeter dengan yang kecil. Juga jangan lupa tentang ketebalan selesai. Tebal, tetapi juga lebih praktikal, adalah pemasangan 250-300 milimeter.

Tidak menulis apa bidang bilik mandi, jika saya tidak salah, saiz standard ialah 1.5х0.80 m, i.e. seluas 1.2 meter persegi. Bagaimanakah saya boleh mengembangkan saiz bilik mandi dengan memasang tandas?

Bilik di mana tandas gantung dipasang, hanya meningkatkan visual, menjadi luas, ringan. Pemasangan dan tandas itu sendiri mengambil tempat di bilik mandi tidak kurang daripada saiz mangkuk tandas dengan tangki. Hanya dalam versi lama tangki yang kelihatan, dan pemasangan tersembunyi di bawah panel hiasan, ia dianggap paling sempurna dan kelihatan moden.

Sekiranya bilik mandi ukuran standard, yang ditunjukkan pada mulanya, maka sudah tentu anda boleh memasang tandas dengan pemasangan. Pemasangan tandas boleh berbeza mengikut saiz, anda boleh memilih pilihan yang lebih padat untuk bilik anda, sepuluh sentimeter boleh dan menang apabila dipasang:

Peranti, pemasangan dan dimensi pemasangan untuk tandas

Hari ini, reka bentuk tandas berbeza dengan yang ada di zaman Soviet. Kini tandas boleh digantung. Untuk melakukan ini, gunakan pemasangan yang dipanggil. Ia menjadikannya mudah untuk memasang model mangkuk tandas moden yang bukan sahaja lebih padat, tetapi kelihatan jauh lebih baik daripada rakan-rakan lama mereka. Setelah mendengarkan kelebihan pemasangan, ramai yang segera lari ke kedai untuk membelinya. Tetapi jangan tergesa-gesa dengan ini. Pertama sekali, adalah perlu untuk memberi perhatian pada saat seperti dimensi pemasangan untuk tandas. Ia adalah dengan definisi mereka bahawa anda harus mula bekerja dengan peranti sedemikian.

Apakah pemasangan dan cara memilihnya?

Pemasangan untuk mangkuk tandas dalam saiz

Sering kali, ramai yang terperangkap dalam khayalan bahawa pemasangan adalah jenis tangkai tangki siram tandas. Sebenarnya, pemasangan adalah bingkai, dengan kerusi tandas dan komponennya diikat. Pasang di dinding, yang sangat mudah untuk bilik-bilik kecil. Selain itu, ia menyembunyikan semua komunikasi, memberikan ruang penampilan lebih estetik.

Di pasaran lekapan dan struktur paip ada pilihan besar jenis peranti ini. Oleh itu, kadang-kadang sukar untuk memilih pemasangan yang sesuai dengan sempurna ke bilik mandi anda. Kami akan mengetahui apa yang perlu dicari ketika memilih pemasangan untuk tandas model tertentu.

Oleh itu, semua pemasangan dibahagikan kepada dua jenis utama:

Jenis pertama ialah bingkai keluli dengan pelbagai jenis pengancing. Mangkuk tandas, saliran saliran dan sistem perparitan dengan tangki dilampirkan menggunakan kancing yang disediakan oleh pengeluar.

Biasanya menetapkan mata adalah empat, ini adalah pengikat jenis dinding. Dengan cara ini, anda hanya boleh melaksanakannya di dinding utama. Bingkai ini juga boleh dilekatkan ke lantai dengan kaki. Jenis pelekap lantai digunakan di mana terdapat keraguan tentang kebolehpercayaan dinding, atau tidak ada cara untuk melampirkan peranti itu. Jenis pengikat yang digabungkan juga mungkin. Walau bagaimanapun, penetapan mesti diberi perhatian yang lebih tinggi.

Dimensi pemasangan untuk tandas

Jika keadaan dengan tempat pemasangan biasanya menyedihkan, iaitu, tidak ada bahagian dinding atau lantai percuma untuk memasangnya, maka bingkai sudut akan datang untuk menyelamatkannya. Dimensi pemasangan jenis bingkai mangkuk tandas biasanya 50-60 cm - lebar dan 15-30 cm kedalaman. Ketinggian harus dipilih secara individu. Secara purata, ia adalah 1.4 m, walaupun 80 cm sering digunakan.

Pemasangan bingkai juga boleh mempunyai pembinaan sudut. Mereka ditetapkan di persimpangan dua dinding, atau sekatan. Tetapi pada masa yang sama, mereka tidak boleh dipasang pada dinding-dinding ini. Ini lebih mudah, kerana ia membolehkan anda mencapai autonomi sepenuhnya peranti dan untuk menyelesaikan reka bentuk bilik lebih tidak standard. Walau bagaimanapun, pemasangan itu boleh terbang ke dalam sen yang cantik.

Pemasangan blok adalah lebih murah, tetapi mempunyai keunikan tersendiri:

  1. Gunung itu hanya boleh di dinding pendukung. Sekiranya ini tidak mungkin, pilihan ini tidak boleh dilakukan sepenuhnya.
  2. Ia terdiri daripada monoblock, yang dikimpal dari cangkerang. Sebuah tangki longkang dilampirkan padanya.

Lebih tepat lagi, ia adalah tangki plastik yang mempunyai bentuk rata dan pengukuhan di dalamnya. Dilampirkan ialah pengikat untuk tandas gantung. Peranti sedemikian benar-benar tersembunyi di dinding kerana niche dibuat terlebih dahulu. Tetapi ia juga boleh diletakkan selepas dipasang. Lebar jenis pemasangan ini tetap, tetapi panjangnya boleh 10-15 cm, ketinggian - kira-kira 1 m.

Jenis blok peranti ini popular kerana kesederhanaan dan kemampuan untuk mengikatnya di dinding utama. Jenis bingkai, tetapi membolehkan anda menyesuaikan tahap pemasangan tandas.

Kesukaran dalam bekerja dengan pemasangan

Sebelum anda mula memasang pemasangan sendiri, ambil perhatian bahawa semua elemennya mesti diperiksa sebelum pemasangan. Selepas ia dihasilkan, ia akan sukar atau bahkan mustahil untuk mengubah sesuatu. Semua elemen reka bentuk akan tersembunyi di belakang panel, dan mereka tidak akan diakses.

Jika anda mempunyai untuk membaiki pemasangan, anda akan mempunyai untuk menghapuskan trim sepenuhnya atau sebahagiannya. Sudah tentu, ia bukan sahaja akan membawa kos tambahan kepada bahan-bahan yang perlu, tetapi juga ketara memanjangkan proses. Jika anda tidak takut kesukaran, anda boleh mula untuk memasang.

Tandas model penggantungan biasanya ditetapkan pada jarak tertentu - 23 cm, atau 18 cm. Apabila anda memilih pemasangan, perhatikan dan lakukan pengukuran. Sekiranya pengeluarnya baik, maka produk tersebut akan mempunyai lubang siap, yang mungkin akan sesuai dengan anda.

Kit yang dibeli di kedai juga mengandungi unsur pengikat. Tetapi mereka adalah plastik, mereka adalah ukiran dan skru. Kepala di mereka mendekati di bawah kunci tertentu. Walau bagaimanapun, seseorang harus mengambil kira bahawa pemasangan adalah pembinaan yang agak besar, oleh itu, lampiran untuknya mestilah sesuai. Sekiranya struktur dipasang pada tembok yang menyokong, maka bolas anchor diperlukan, yang perlu dibeli secara berasingan.

Jika struktur juga akan dipasang pada lantai, ia adalah mungkin bahawa tidak ada pengikat tambahan tidak diperlukan. Kemudian anda boleh lakukan dengan yang dibekalkan dalam kit tersebut.

Tetapi jika dinding tidak sangat boleh dipercayai, maka cara untuk menyediakan pemasangan dengan tangan mereka sendiri? Saya perlu menggunakan penangkapan bukan standard pada jangkar. Tidak kira jenis pembinaan yang telah anda pilih.

Untuk mempermudah keseluruhan proses pemasangan, anda perlu membeli tandas dan pemasangan dari pengilang yang sama. Dalam kes ini, masalah dengan pengikat tidak seharusnya timbul. Ia berlaku bahawa niche adalah agak lebih luas daripada pemasangan. Maka lebih baik menggunakan struktur gelongsor dan membetulkannya ke dinding sebelah.

Apabila membeli, pastikan untuk memeriksa ketersediaan pengikat. Jika mereka tidak berada di sana, anda perlu membeli mereka tambahan. Ini tidak selalu menjadi perkara yang buruk, kerana pengikat yang dipasang kadang-kadang tidak sesuai atau tidak berkualiti.

Memandangkan mangkuk tandas sering mempunyai dimensi 40x55 cm, maka untuk pemasangan di belakang tandas ia perlu memperuntukkan lagi 35-50 cm lebar dan 10-25 cm panjang. Di samping itu, untuk menggunakan tandas, ia perlu meninggalkan 20 cm pada setiap sisi dan ruang 80 x 60 cm di hadapannya.

Untuk memasang pemasangan di dinding atau di atas lantai, anda mungkin memerlukan arahan. Di dalamnya anda akan menemui urutan tindakan yang jelas, yang pada dasarnya adalah berikut:

Pemasangan tersembunyi di belakang dinding

  1. Tempat untuk memasang struktur ditentukan dan bingkai dipasang ke lantai.
  2. Peranti dipasang pada tempatnya.
  3. Pemasangan dipasang ke dinding.
  4. Pasang tandas.
  5. Memeriksa tahap struktur.
  6. Pengancing tudung mangkuk tandas.

Seseorang mesti memperhatikan butiran pengikat, supaya tidak mengelirukan mereka. Lihat bagaimana pawls lekapan terletak. Jika anda memasang pemasangan bukan pada dinding beban, tetapi pada partition dalaman, ia akan menjadi penting dalam masa depan. Jika kaki tidak diletakkan dengan betul, beban akan diagihkan secara tidak rata. Oleh itu, ubah bentuk septum boleh berlaku.

Bingkai perlu disesuaikan sehingga anda mendapat ketinggian yang dikehendaki untuk tempat duduk tandas. Jenis lampiran ini biasanya membolehkan anda melakukan perkara ini dengan baik. Kemasan dijalankan selepas pemasangan pemasangan telah selesai sepenuhnya. Mangkuk mangkuk tandas diletakkan di atas dinding siap dan diikat dengan bantuan semua kancing yang sama.

Bagaimana untuk menentukan saiz pemasangan?

Oleh kerana pilihan pemasangan saiz yang betul terlalu penting, kami akan meneruskannya dengan lebih terperinci. Oleh itu, dimensi pemasangan tandas mesti disesuaikan dengan parameter khusus. Tetapi mereka mesti mengambil kira ciri struktur yang digantung.

Untuk mengelakkan kesilapan, perlu melakukan pengukuran yang menyeluruh. Tetapi jika ralat masih berlaku, sebagai contoh, anda membeli pemasangan terlalu sempit, maka anda boleh membuat pembetulan. Tetapi perkara lain lagi apabila dimensi pemasangan tidak sepadan dengan saiz tandas. Dalam kes ini, tidak ada lagi yang perlu dilakukan tetapi mengembalikan peranti ke kedai dan cuba menukarnya untuk yang lebih sesuai. Untuk mengelakkan masalah sedemikian, perlu mengukur semua parameter yang perlu terlebih dahulu.

Oleh itu, kami mendapati bahawa dimensi pemasangan mungkin berbeza. Ia bergantung kepada dimensi tandas itu sendiri, dan niche di mana ia dilampirkan. Walau bagaimanapun, saiz yang paling umum adalah pemasangan dengan ketinggian 112 cm dan lebar 50 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

27 + = 33