Back to all Post

Foto penjana stim

Penjana stim untuk rumah

Besi - perkakas yang terkenal untuk perkakas rumah. Tetapi pada zaman kita, penjana stim semakin popular, yang mempunyai kelebihan jelas. Penjana stim rumah dengan ketara boleh memudahkan penyeterika sesuatu perkara dan menjimatkan masa, dan mempunyai fungsi pengukusan menegak membuat peranti sangat diperlukan dalam banyak kes. Pelbagai model penjana stim adalah hebat, tetapi pilihan unit untuk rumah harus didekati dengan segala kesungguhan.

Penjana stim adalah agregat yang menyerupai besi, tetapi berbeza dengan fungsi dan reka bentuknya. Menggunakan penjana stim, walaupun di rumah, adalah mungkin untuk melakukan pembersihan yang sama berkesan seperti bahan kimia, tetapi tanpa menggunakan bahan berbahaya. Keraguan tentang keperluan untuk membeli penjana stim? Perhatikan bahawa ia lebih berkuasa daripada besi konvensional. Ini bermakna bahawa banyak kali lebih cepat anda akan melaksanakan tugas-tugas yang biasanya dilakukan oleh jam.

Apabila memilih penjana stim untuk rumah dengan seterika, perhatikan fungsi fungsi peranti yang mempengaruhi fungsi dan keupayaan unit tersebut. Ia tidak begitu penting sama ada anda membeli penjana stim Kergher atau memilih model dari pengeluar lain.

Video ini akan membantu anda mengetahui lebih lanjut mengenai penjana stim dan memahami ciri-ciri mereka:

Di samping fungsi penjanaan wap, unit juga dapat melaksanakan tugas-tugas lain:

 • Perkara stim dalam kedudukan tegak.
 • Keluarkan kotoran dari tisu dan bersihkannya.
 • Keluarkan kotoran apa-apa dari permukaan yang berbeza.
 • Bersihkan jubin dan perkakas kebersihan dari kotoran dan mikroba.

Biasanya, kuasa penjana stim boleh berada dalam lingkungan 800 - 3100 watt. Untuk memanaskan peranti, ia mengambil masa 2 hingga 10 minit, bergantung kepada kuasa. Membeli sebuah penjana, ia tidak bernilai menjimatkan, membuat pilihan memihak kepada unit kuasa rendah. Adalah lebih baik untuk membeli peranti dengan kuasa minimum 2600 W untuk sebuah rumah.

Stim dalam penjana stim boleh didapati dengan tekanan yang berbeza, dan yang lebih tinggi itu, peranti beroperasi dengan cekap. Tekanan wap boleh berada dalam lingkungan 2-6 bar, tetapi ia adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada unit dengan kadar tertinggi, dengan yang jenis tekanan anda dengan mudah akan menghadapi dengan pelucutan perkara yang memerlukan pemesinan menegak (pakaian luar, langsir, pakaian yang tergantung di penyangkut a).

Untuk memilih penjana stim yang sangat baik, perhatikan kekuatan wap dan kehadiran mod kukus menegak:

1
 • Dengan bekalan stim berterusan, output jet stim berada dalam lingkungan 90-140 g / min. Semakin tinggi angka, semakin baik.
 • Rangsangan wap adalah fungsi bekalan stim maksimum. Penunjuk berada pada tahap 95-260 g / min.
 • Mengukus menegak - bekalan stim dalam kedudukan menegak besi.

Ciri yang sangat penting adalah jumlah tangki air, yang boleh berada dalam lingkungan 700 hingga 2200 ml. Saiz kapasiti yang anda perlukan, anda perlu membuat keputusan berdasarkan tujuan pemerolehannya. Jadi, jika anda memerlukan penjana stim untuk kegunaan yang jarang, beli penjana stim dengan takungan kecil. Di dalam ini anda hanya akan menang: dimensi kecil peranti akan membolehkan anda menyimpannya di rumah di dalam almari, dan untuk menyeterika anda akan mempunyai pengisian tangki yang cukup sekali.

Sekiranya anda berhasrat untuk terus menggunakan penjana stim dan besi dengannya, gunung perkara untuk keluarga besar-dalam kes ini, pilihan terbaik adalah peranti dengan takungan besar. Hentikan pilihan anda pada peranti dengan takungan cecair telus - jadi anda akan berpeluang memantau paras air, contohnya, seperti dalam foto yang dibentangkan.

Jenis besi plat tapak yang popular adalah lapisan berikut:

 • Keluli. Salutan ini dengan sempurna mengalir melalui kain, tidak terdedah kepada calar dan hanya dibersihkan. Tetapi tidak seperti pelapis lain, ia berat, dan memerlukan lebih banyak masa untuk memanaskan. Selalunya, sol jenis ini dirawat dengan logam keras, yang meningkatkan gelongsornya.
 • Aluminium. Salutan ini cepat dipanaskan dan disejukkan. Kerugian satu-satunya aluminium dianggap kebarangkalian tinggi menggaru, dan juga mungkin meninggalkan jejak berkilat pada kain atau puffs.
 • Salutan metalloceramic. Ia tergelincir dengan bebas, tahan terhadap calar, dengan cepat menyejukkan dan memanaskannya, tetapi outsole bahan ini rapuh.
 • Titanium. Produk ini dilindungi dengan peranti kelas premium mahal. Tahan, lapisan yang boleh dipercayai, tetapi dengan kekonduksian haba yang kurang - lebih banyak masa diperlukan untuk pemanasan dan penyejukan.
 • Selalunya gunakan kombinasi bahan: aluminium + Teflon (sempurna tergelincir, tetapi berbeza dengan peningkatan kerapuhan dan terdedah kepada menggaru); aluminium + salutan seramik (juga bukan kombinasi yang kuat, tetapi dengan kekonduksian haba dan slip yang sangat baik); aluminium + keluli tahan karat (kombinasi yang menang adalah salutan yang kuat yang tergelincir sempurna, mudah dibersihkan dan tidak meninggalkan bekas pada kain).

Anda boleh melihat pilihan untuk tapak peranti dalam foto di bawah.

Untuk pengukus yang sangat baik, adalah baik jika kedai stim terletak di sepanjang keseluruhan panjang (termasuk pada hidung).

Dalam penjana stim mesti ada sistem perlindungan terhadap skala. Sistem sedemikian boleh berbeza, perkara utama adalah fakta ketersediaannya. Sebagai contoh, rod yang mampu mengutip skala boleh digunakan, atau dandang itu kadang-kadang memerlukan pembersihan, untuk mengelakkan penampilan skala. Nah, jika unit ini dilengkapi dengan penunjuk, menunjukkan keperluan untuk membersihkan peranti skala.

Di dunia moden, penjana stim dibahagikan kepada peranti:

 • Di mana ia adalah mungkin untuk menyesuaikan tahap bekalan stim.
 • Tanpa pengawal selia.
 • Yang dapat menyesuaikan diri dengan jenis tisu, secara automatik memilih mod penyetrikaan.

Tukar mod, pilih suhu yang dikehendaki, mungkin dengan bantuan butang atau suis putar. Adalah lebih baik untuk membeli peranti ini dengan keupayaan untuk menyesuaikan dan memilih mod penyeterikaan.

Jangan mengabaikan keselamatan. Agar penjana stim selamat untuk anda, anda perlu mempertimbangkan perkara-perkara berikut:

 • Peranti mesti dilengkapi dengan penutupan automatik apabila ia terlalu panas.
 • Penetapan besi pada pendirian mestilah seperti yang boleh dipercayai.
 • Pendirian tidak boleh meluncur di mana-mana permukaan.

Dengan semua syarat ini, anda dan keluarga anda tidak akan terancam.

Sebagai peraturan, penjana stim berat dalam lingkungan 3-4 kg (berdiri + besi). Ini adalah perkara penting ketika memilih peranti, kerana anda akan menyimpannya di tangan sambil menyeterika. Ingat bahawa berat besi akan meningkat dengan mengisi tangki dengan air.

Beli penjana stim yang lebih baik, yang tidak ringan dan berat, tetapi dengan berat optimum untuk anda. Dari besi berat, tangan akan cepat letih, dan menyeterika hanya akan menyebabkan emosi negatif.

Memilih penjana stim untuk rumah, adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada peranti pengeluar dan syarikat yang telah membuktikan diri mereka di pasaran dengan pengeluaran peralatan yang boleh dipercayai dan berkualiti tinggi. Para pemimpin untuk pengeluaran generator stim adalah jenama berikut:

Sebelum penghantaran ke kedai untuk membeli penjana stim untuk rumah, menyelamatkan diri dan mencetak perkara utama dan ciri-ciri yang bernilai mengingati apabila memilih dandang:

 • Kuasa - semakin banyak, semakin baik.
 • Pengeluar - memilih perhimpunan terbaik sebuah syarikat yang boleh dipercayai, teknik yang diuji masa dan mempunyai kualiti yang sangat baik.
 • Berat - disyorkan untuk memberi perhatian kepada berat besi secara langsung, dan bukan keseluruhan pemasangan. Perlu diingati - jisim akan meningkat apabila air ditambah.
 • Keselamatan - kehadiran sistem penutupan automatik sekiranya terlalu panas dan pengancing besi pada platform - petunjuk utama keselamatan peranti.
 • Jumlah tangki-ia harus dipilih bergantung pada tujuan permohonan. Saiz tangki menjejaskan saiz peranti secara keseluruhan.
 • Pengawal selia dan suis mod adalah titik penting dalam bekerja dengan unit.
 • Panjang hos, set muncung.
 • Bahan dari mana satu-satunya yang dibuat - pilihan itu adalah individu semata-mata, bergantung kepada apa yang anda suka.

Anda boleh membeli penjana stim untuk rumah di kedai perkakas rumah dengan harga yang berpatutan, atau membuat tempahan dalam talian.

Penjana stim mempunyai beberapa kelebihan berbanding besi dan kehilangan hanya saiznya. Oleh itu, memperoleh unit ini, anda pasti akan berpuas hati.

Jika maklumat kami berguna untuk anda dan membantu anda menentukan pilihan penjana stim - tinggalkan komen atau maklum balas di bahagian bawah halaman.

Terima kasih, saya mendapat kajian yang baik. Saya difahamkan, dengan betul untuk memilih penjana besi-rumah rumah, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada parameternya. Ia akan menjadi pelbagai fungsi atau hanya untuk menyeterika, mempunyai beberapa mod atau satu. Tiga tahun yang lalu saya mengambil fesyen (menurut penarafan jenama) kemudian Bosch, tetapi menurut penerangan ini saya melihat bahawa ia sudah ketinggalan zaman. "Mari lihat" baru.

Penjana stim mana lebih baik? Kami membuat pilihan yang tepat!

Penjana stim adalah peranti yang menukarkan air ke dalam stim, dipanaskan hingga 140-160 darjah. Pada suhu ini, dia mendapat sifat-sifat benda kering dan indah. Kebanyakan suri rumah, bosan dengan kehilangan masa harian di papan seterika, memutuskan untuk membeli penjana stim moden. Agar pembelian benar-benar memberi manfaat dan membantu dalam pelaksanaan tugas isi rumah, adalah perlu untuk menentukan penjana stim mana lebih baik.

Jenis penjana stim domestik

Penjana wap digunakan dalam banyak bidang aktiviti manusia. Ini bukan hanya perkakas rumah yang memudahkan pelaksanaan kerja rumah, tetapi juga alat yang berkuasa yang beroperasi di perusahaan yang berlainan untuk keperluan pengeluaran.

Bagi penjana stim yang digunakan dalam kehidupan seharian, kita boleh membezakan jenis seperti:

Dengan kelajuan dan prinsip pembentukan stim, semua model generator stim boleh dibahagikan kepada jenis berikut:

 1. Peranti dengan dandang. Dalam penjana stim seperti itu, air mendidih sepenuhnya, membentuk wap. Dandang dalam peranti ini biasanya besar.
 2. Peranti dengan pembentukan wap segera. Dalam penjana stim seperti itu, sejumlah air bergegas ke elemen pemanasan, dan selepas itu stim muncul dengan segera. Peranti tersebut dilengkapi dengan dandang kecil.
 3. Penjana wap dengan dua tangki air. Dari tangki penyimpanan dengan air sejuk, ia secara berkala mengambil dalam dandang dengan air panas dan bisul. Oleh itu, proses pembentukan stim berlaku lebih cepat.

Untuk menentukan penjana stim mana lebih baik, anda perlu mewakili apa tujuannya dibeli. Jika anda sepatutnya sentiasa menyeterika banyak perkara, anda perlu membeli peranti dengan tangki simpanan yang besar. Pembentukan wap akan mengambil masa tertentu, tetapi suhunya akan lebih tinggi dan akan membolehkan prestasi lebih cepat dan lebih baik. Ia perlu mempunyai peranti sedemikian di kedai jahit, kedai pakaian dan kain.

Untuk menyeterika beberapa perkara dan penggunaan mudah dalam isi rumah, penjana stim dengan sistem pembentukan wap segera sesuai. Peranti sedemikian boleh mula beroperasi beberapa minit selepas beralih.

Oleh itu, anda telah memutuskan mana penjana stim paling sesuai untuk menyeterika jumlah perkara yang diperlukan. Untuk pilihan lain, perlu mempertimbangkan beberapa parameter teknikal peranti. Salah satu ciri yang pertama, yang perlu diberi perhatian, adalah kuasanya. Jika lebih daripada 1800 W, peranti ini sesuai untuk semua jenis kain dan mempunyai banyak fungsi. Peranti akan menjadi lebih cepat untuk mengeluarkan bahan tersebut. Penjana stim dengan kuasa sehingga 1800 W juga dapat mengatasi dengan tugas mengukus hampir semua kain, kecuali untuk yang sangat padat. Benar, kelajuan kerjanya akan lebih rendah. Untuk kegunaan harian, lebih baik memilih penjana stim dengan kapasiti kecil. Ini akan menjimatkan wang, dan kualiti kerja yang dilakukan tidak akan terjejas.

Penunjuk ini boleh dibahagikan kepada tiga komponen:

 • Bekalan stim berterusan yang dihasilkan semasa menyeterika berterusan. Semakin tinggi nilai ini, semakin besar jumlah jet stim. Parameter ini ditunjukkan dalam gram, biasanya dari 80 hingga 140 per minit.
 • Tekanan, di bawahnya stim diberikan kepada kain. Tertunjuk di bar. Semakin tinggi tekanan, jet stim lebih kuat dihasilkan. Fungsi penyeteraan menegak, yang direka untuk langsir stim atau benda-benda di gantungan, boleh didapati pada peranti dengan bekalan stim yang kuat.
 • Steam adalah fungsi yang direka untuk mengukus perkara yang sangat kering, lipatan yang sukar diluruskan dalam proses menyeterika biasa. Pada masa fungsi ini, stim dibekalkan dalam jumlah 90 hingga 360 g seminit.

Tidak mustahil untuk mengatakan dengan jelas bahawa penjana stim adalah baik, dan apa yang lebih buruk, jika mereka berbeza dengan tekanan wap maksimum. Ia semua bergantung pada tujuan yang dimaksudkan oleh peranti itu.

Jumlah tangki. Unit Berat

Biasanya jumlah akumulator penjana stim adalah dari 500 ml hingga 2 liter. Sekiranya seseorang perlu mengetatkan sebilangan besar perkara, lebih baik memilih tangki besar. Dalam kes ini, peranti juga akan meningkat dengan ketara dalam jumlah dan akan mengambil banyak ruang. Di samping itu, penjana stim akan menjadi lebih berat. Jika peranti itu adalah hadiah kepada orang tua, tidaklah perlu memilih model besar dengan simpanan air yang besar. Penjana stim yang paling sesuai bergantung pada pemegang besi. Lagipun, proses menyeterika mengambil masa yang agak lama, dan ia sepatutnya semudah mungkin.

Menjawab persoalan mengenai penjana stim yang terbaik, perlu diingati bahan yang mana satu-satunya dibuat. Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat plat tapak besi sangat berbeza. Paling umum:

 1. Keluli tahan karat. Salutan ini akan tahan lama dan tahan lama, dengan cepat akan panas dan menyejuk selepas seterika terputus dari sesalur kuasa.
 2. Aluminium. Bahan ini dengan ketara mengurangkan kos sistem, tetapi mempunyai kelemahan yang penting - mudah rosak. Lapisan sedemikian boleh tercalar dengan sengaja memukul butang tajam. Penjana stim adalah perkara yang agak mahal, dan hayat perkhidmatan yang panjang dijangka daripadanya, jadi jangan mengecilkan butiran tertentu.
 3. Tembikar. Lapisan moden ini dengan cepat dibersihkan dengan kain yang mudah, ia mudah meluncur ke kain, tidak menghancurkannya, cepat dipanaskan, dan kemudian menjadi sejuk. Apabila beroperasi, anda mesti berhati-hati, kerana tapak seramik besi itu cukup rapuh, dan apabila ia jatuh ke permukaan keras dari ketinggian yang tinggi ia boleh retak.
 4. Seramik kaca, Teflon. Bahan-bahan ini mempunyai kos yang lebih tinggi daripada yang lain, tetapi mereka mempunyai ciri-ciri operasi yang sangat baik. Mereka tahan lama, mudah digunakan dan memberikan hasil penyeterikaan yang baik.

Oleh itu, apa jenis penjana stim yang terbaik untuk membeli bergantung kepada banyak parameter. Perkara utama adalah dengan betul menentukan tujuan yang peranti dibeli, dan memberi perhatian kepada ciri-ciri teknikal yang dihasilkan pengeluar model ini atau itu.

 • Langgan
 • Kongsi ini
 • Beritahu
 • Mengesyorkan

1. paip stim dan paip longkang tidak mempunyai benang. Ie. biasanya tidak mungkin untuk menyambung, hanya pengapit. Tetapi untuk stim, getah (silikon) hos tidak boleh disambungkan, ia akan mencairkan.

2.Jika panjang paip stim >6m - tangki pengisar stim mula bocor! Ternyata tiang keluar tidak dikimpal ke tangki, seperti yang lain. Saya sendiri kagum!

3. Tiada akses percuma ke TENs-diperlukan untuk membongkar lantai penjana

Pengumpulan jawapan kepada soalan anda

Di Rusia, kuali biasa digunakan untuk menyeterika pakaian. Beratus-ratus tahun telah berlalu, besi elektrik telah muncul, tetapi prinsip kerja mereka tetap sama: tindakan permukaan logam panas-panas pada kain. Sehingga baru-baru ini, sementara penduduk bandar-bandar moden tidak tahu apa penjana stim. Ia membolehkan anda melihat sepenuhnya kerja rumah biasa.

Di dalam persekitaran domestik seperti alat didapati permohonan berikut:

 • Melicinkan lipatan pada benda selepas mencuci. Terima kasih kepada ciri reka bentuk, adalah mungkin untuk mencapai tugas ini berkali-kali lebih cepat dan lebih cekap daripada besi purata;
 • Pembuangan kekotoran dari tisu. Peranti keajaiban mampu menghapuskan bintik-bintik sedemikian sehingga mesin basuh belum mampu mengendalikan;
 • Penghapusan bau yang tidak menyenangkan;
 • Dengan bantuan jet stim, anda juga boleh membersihkan permukaan rumah yang lain (misalnya, jubin atau jubin). Topik itu sendiri boleh mengurangkan penggunaan kimia toksik di rumah untuk minimum;
 • Permohonan disinfektan: terima kasih kepada suhu stim yang tinggi, adalah mungkin untuk menghapuskan kebanyakan mikroorganisma walaupun dari peranti kebersihan.

Peranti baru-baru ini muncul di kedai-kedai dalam negeri, tetapi pelbagai macam itu telah menghairankan imaginasi. Agar tidak tersesat dalam pelbagai model, ia patut memberi perhatian kepada ciri-ciri yang paling penting.

Oleh itu, apabila membeli, anda harus mempertimbangkan nuansa berikut:

 1. Penggunaan kuasa. Di mesin pasaran dibekalkan dari 800 hingga 3100 W. Keutamaan harus diberikan kepada model dengan penunjuk sekurang-kurangnya 2.5 kW;
 2. Jenama pengeluar. Tinjauan terbaik dikumpulkan oleh syarikat terkenal di dunia seperti: "Tefal9raquo;," Philips9raquo; dan "Bosch9raquo ;;
 3. Berat badan peranti menyeterika tidak penting. Perlu diingat bahawa kerja dengan penjana stim akan dijalankan terutamanya pada tangan wanita yang rapuh;
 4. Keselamatan kebakaran. Beberapa model mahal mempunyai fungsi penutupan automatik sekiranya terlalu panas. Peranan penting dimainkan oleh kebolehpercayaan penetapan besi pada platform;
 5. Litrahan takungan air. Satu-satunya penyelesaian yang betul tidak wujud di sini: segala-galanya bergantung pada tugas-tugas rumah tertentu, lebih tepatnya, jumlah anggota keluarga;
 6. Panjang menyambung hos;
 7. Kesempurnaan peranti. Sesetengah pengeluar menambah peralatan dengan satu set lampiran, yang menjadikan penjana stim mudah ke dalam peranti pelbagai fungsi untuk semua keadaan.

Apakah perbezaan di antara penjana stim dan pengukus?

Seorang pembantu elektronik lain kepada tuan rumah moden - pengukus. Prinsip operasinya agak mudah:

 1. Selepas beralih, air dalam tangki plastik dipanaskan ke titik didih. Proses ini tidak mengambil masa seminit;
 2. Wap, lebih ringan dari udara, naik melalui tiub teleskopik;
 3. Wap keluar melalui muncung, mengingatkan bahawa pembersih vakum.

Pengukus adalah sesuai untuk melicinkan pakaian dengan potongan kompleks, langsir, dan lain-lain. Peralatan mempunyai perbezaan penting berikut dari penjana stim:

 • Sesuai untuk penyeterian menegak sahaja;
 • Stim dibekalkan tanpa tekanan: ia datang kepada muncung secara semula jadi. Di samping itu, ia mempunyai suhu yang jauh lebih rendah berbanding dengan penjana stim (setanding dengan titik didih air). Ini menjadikan perkara-perkara yang lebih halus;
 • Harga. Pengukus adalah lebih murah, kerana ia mempunyai reka bentuk yang lebih mudah dan fungsi yang kurang baik;
 • Pengukus tersedia untuk tujuan penggunaan hanya setengah minit selepas beralih. Pesertanya perlu sekurang-kurangnya 5 minit.

Bahan tunggal adalah hampir yang paling penting apabila memilih peranti. Bergantung kepada kategori harga dan tugas, pilihan berikut mungkin:

 • Aluminium. Sepatu sedemikian selesai dengan peranti belanjawan yang paling banyak. Antara kekuatan adalah kelajuan pemanasan dan kemudahan membersihkan permukaan kerja. Walau bagaimanapun, bahaya pembakaran adalah hebat;
 • Keluli tahan karat. Ia dipasang pada peranti kategori harga pertengahan. Sangat dihargai untuk kebolehpercayaan. Selalunya dilengkapi dengan salutan tambahan (sebagai contoh, dengan semburan safir). Kelemahan utama adalah jisim yang besar;
 • Seramik. Cemerlang "friends9raquo; dengan tisu: ia tergelincir tanpa penangguhan dan melekat. Kelajuan pemanasan juga berada di ketinggian. Aduan hanya menyebabkan kepekaan terhadap kerosakan mekanikal, walaupun kecil;
 • Teflon. Salah satu pilihan terbaik untuk menyeterika. Satu-satunya kelemahan adalah harga yang tinggi: peranti dengan satu semacam itu akan menelan kos purata 15,000 rubel.

Mana yang lebih baik: seterika atau penjana stim?

Penjana stim adalah perkataan seterusnya dalam penjagaan pakaian. Ia berbeza dengan cara tradisional untuk menyeterika, dan untuk lebih baik:

 1. Jumlah besar tangki melegakan keperluan untuk sentiasa menambahnya. Benar, tempat papan papan kerap untuk keajaiban ini mungkin tidak mencukupi;
 2. Kelajuan yang lebih tinggi dicapai. Ini amat penting dalam keadaan jahitan profesional;
 3. Fungsi. Jet stim di bawah tekanan boleh digunakan bukan sahaja untuk menghapuskan ketidaksamaan dalam pakaian, tetapi juga untuk menghapuskan mikroorganisma di pelbagai permukaan;
 4. Kelezatan rawatan tisu. Melicinkan berlaku tanpa bersentuhan dengan pakaian, yang mempunyai kesan yang baik terhadap penampilan dan hayat perkhidmatannya.

Untuk memahami apa penjana stim, anda perlu membayangkan besi konvensional dengan dandang plastik yang disambungkan kepadanya. Air menguap di bawah tekanan dengan kuat memecah ke lipatan kain, meninggalkan permukaan rata yang rata. Selalunya unit ini dibeli untuk tujuan profesional, tetapi tidak ada yang mengganggu untuk membelinya untuk rumah itu. Jika, sudah tentu, terdapat dalam simpanan 15-20 ribu Rubles.

Video tentang penggunaan penjana stim

Dalam klip ini Sobolev Veronica memberitahu bagaimana untuk menggunakan wap seterika pakaian, apa jenama dia menggunakan teknik:

 • Pengumpulan jawapan kepada soalan anda

  Penggunaan bahan tapak hanya dibenarkan dengan persetujuan pemegang hak cipta. Maklumat di laman web ini hanya untuk tujuan maklumat dan bukan panduan untuk tindakan. Sebelum menggunakan preskripsi perubatan, selalu berjumpa dengan doktor anda.

  Menemui ralat? Beritahu kami! Pilihnya dan tekan Ctrl + Enter. Terima kasih!

 • Add Your Comment

  95 − = 91