Foto Pilaster

Kami menggunakan pilasters di bahagian dalam apartmen

Di dalam pangsapuri reka bentuk dalaman sering menggunakan ledakan hiasan menegak, yang dipanggil pilasters. Dalam bentuk, unsur-unsur ini boleh menjadi poligon atau segi empat tepat. Buat pertama kali hiasan seperti itu digunakan dalam seni bina Yunani purba. Kemudian, aplikasi itu tersebar ke budaya dan negara lain. Unjuran hiasan pertama dibuat dari bahan marmer atau granit. Mereka dihiasi dengan bahagian luar bangunan. Hari ini, ini adalah salah satu elemen reka bentuk dalaman bangunan.

Secara luaran, pilaster menyerupai lajur. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa struktur ini tidak memberikan penebalan dari bawah. Dalam seni bina moden, unsur-unsur ini digunakan, untuk hiasan premis, dan untuk menyembunyikan utiliti. Pada masa yang sama, mereka mencipta suasana yang istimewa di dalam bilik. Selalunya, pilasters digunakan dalam gaya klasik reka bentuk dalaman, menekankan kelancaran dan kelembutan reka bentuk, menyembunyikan keberanian yang tidak perlu.

Hari ini pilasters menghasilkan dari bahan-bahan seperti:

 • Batu
 • Gypsum
 • Poliester,
 • Jisim poliuretana.

Produk yang diperbuat daripada jisim poliuretana mudah dipasang, tahan lama dan sesuai digunakan di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Luar biasa dalam reka bentuk apartmen kelihatan unsur hiasan dengan penamat untuk kayu, emas, permukaan batu, dengan kesan penuaan.

Hiasan yang diperbuat daripada kayu, boleh menjadi hiasan yang sangat baik untuk tingkap dan pintu, kabinet, meja tepi katil, peti laci.

1

Hari ini, pasaran menawarkan banyak model hiasan pilaster, yang akan memberi ruang kepada pesona dan penghalusan istimewa. Unsur-unsur hiasan ini boleh digunakan di bilik tidur, dapur, ruang tamu. Ia digabungkan dengan acuan, cornice dan capitals.

Dalam bilik tidur klasik dalam foto, pilaster akan sesuai. Dalam kes ini, warna mereka harus dibuat dalam palet pastel. Sesetengah memilih warna putih hiasan hiasan. Pilihan ini boleh digunakan dalam gaya minimalis hiasan bilik tidur. Jika dari masa ke masa, warna putih reka bentuk yang anda bosan, elemen hiasan boleh dicat semula dalam warna yang dikehendaki. Untuk lukisan elemen hiasan di pedalaman, adalah disyorkan untuk menggunakan cat minyak.

Menghias bahagian dalam bilik tidur atau ruang tamu dengan pilasters, adalah berfaedah untuk memohon dalam reka bentuk cermin premis. Dan mereka boleh diletakkan dalam bingkai, dihiasi dengan stuko, untuk mewujudkan perpaduan gaya. Jika reka bentuk dapur atau ruang tamu tidak melibatkan penggunaan cermin, anda boleh menggantung lukisan atau panel di bingkai asal di dinding.

Bahagian dalam ruang tamu dengan pilasters dalam foto, sering disertai dengan lukisan seni di dinding pada tema antik atau alkitabiah. Semua jenis perhiasan, lukisan emas, juga boleh digunakan.

Dapur dengan pilaster di kawasan pedalaman harus mengandungi perabot ringan dari bentuk yang betul. Bilik ini sepatutnya menyerupai refectory istana. Pilihan ini sesuai untuk para peniaga seni bina dan seni. Pada masa yang sama, dapur boleh kelihatan seperti ruang bebas, dipisahkan dari bilik-bilik lain dengan gaya khasnya.

Di dapur, anda boleh menggunakan pilaster untuk menghiasi bukan sahaja dinding, tetapi juga perabotan. Pada dasarnya di dalam ruang dapur di dalam foto, pilihan dekorasi akan kelihatan seperti menggunakan hiasan yang sama tetapi unsur-unsur hiasan yang berbeda terletak pada item perabot yang berbeza. Sebagai contoh, setelah menghiasi dinding dengan produk plester, anda boleh memesan set dapur yang dihiasi dengan pilaster kayu kecil. Oleh itu, ia akan menjadi mungkin untuk mewujudkan perpaduan gaya.

Di samping itu, terdapat banyak lagi pilihan untuk menggunakan pilasters di pedalaman. Tanpa memerlukan banyak ruang, tidak seperti lajur, unsur-unsur hiasan ini mempengaruhi persepsi visual perkadaran bilik. Di samping itu, mereka boleh memberi tumpuan kepada irama pedalaman. Dengan bantuan pilaster, anda boleh mengembangkan secara visual atau meningkatkan ketinggian ruang. Gipsum, poliuretana atau produk batu - sangat baik untuk zon atau pengasingan unsur-unsur individu permukaan dinding.

Menyimpulkan, saya ingin menekankan bahawa juruterbang hiasan di pedalaman moden membolehkan suasana istimewa yang hebat dan mewah. Menariknya, elemen hiasan ini telah digunakan selama lebih dari tiga ratus tahun. Dan setakat ini ia tidak kehilangan kaitannya. Pedalaman, dihiasi dengan pilasters, memberikan ruang yang ringan dan lapang.

Pilasters dan perbezaannya dari lajur

Pilaster adalah penonjolan tembok menegak, biasanya mempunyai pangkalan dan modal, dan dengan demikian menggambarkan ruangan. Pilaster ini berbeza dari pisau - unjuran rata menegak dinding, yang tidak mempunyai pangkalan dan kapital.

Pilasters adalah salah satu unsur seni bina yang dicadangkan oleh arkitek Yunani Kuno dan secara aktif digunakan hingga ke hari ini. Tempoh kelalaian untuk pilaster meliputi seluruh Abad Pertengahan; seperti unsur-unsur seni bina klasik yang lain, pilasters sekali lagi menjadi popular sejak Renaissance Itali awal.

Kembali ke senibina pilasters adalah disebabkan oleh Leon Battista Alberti, salah seorang teoretik utama seni Renaissance. Dalam menerangkan logik permohonan Alberti pilasters untuk facades dan dalaman, Rudolf Vittkover (German sejarah seni yang hidup dalam abad XX) menulis: "pilaster adalah pengubahsuaian logik lajur untuk tujuan hiasan bangunan:. Ialah lajur rata, yang telah kehilangan tiga kematraan dan tactility yang"

Pilaster yang paling biasa mempunyai rata, segiempat tepat dalam laras pelan, selalunya dengan seruling, tanpa penebalan (pemeriksaan - berbeza dengan lajur). The entablature dan modal pilasters telah diratakan, tetapi mereka sedekat mungkin dengan unsur-unsur analog yang sama; Bagaimanapun, pilaster asas boleh berbeza dengan ketara dari asas lajur yang tinggi.

Jika batang pilaster, pangkal dan capitulate itu separa bulatan, ia dipanggil separuh lajur. Perbezaan antara pilasters dan separa lajur bukan hanya dalam bentuk batang. Pilaster mempunyai fungsi yang semata-mata hiasan, menekankan melihat fasad kumpulan penting (contohnya, Kumpulan input), atau untuk membantu membahagikan topeng untuk menjadikannya ekspresi lebih seni bina. Sementara itu, separuh tiang sering menjadi pembawa dan topeng tiang pendukung bangunan. Yang pilasters hiasan membolehkan pengubahsuaian percuma ketinggian dan ketinggian asas: tiang yang menyokong dan pilasters terhad kesembarangan pembinaan asas.

Kami menyenaraikan varian yang paling biasa permohonan pilasters pada facades:

 • Pemisahan fasad
 • Sambungan lantai fasad
 • Hiasan kumpulan input (lokasi di sisi pintu, sokongan gable atau archivolt)
 • Hiasan portal (dalam kes ini, dalam sepasang pilasters meletakkan ruang simetrik yang menyokong, misalnya, balkoni)
 • Hiasan sudut bangunan (dalam kes ini, dua pilaster, "pelukan9raquo; sudut, dipanggil kanton)

Menghias rumah anda dengan gaya klasik, berunding dengan arkitek kami untuk aplikasi harmoni unsur-unsur seni bina klasik - seperti pilasters - di muka bangunan anda. Malah bangunan yang sangat sederhana, bersahaja dari segi dan projek, dengan bantuan unsur-unsur seni bina klasik, adalah mungkin untuk membuat kelihatan elegan dan mahal. Memandangkan kemungkinan untuk meningkatkan fasad rumah anda, ingat: pelaburan seni bina di muka bumi rumah anda adalah peningkatan harga dan kecairan.

Galeri foto mengikut topik

Sesetengah pemohon Regent Decor

Peniaga dan Kerjasama:

117218 Moscow, Nakhimovsky Ave, d.24. Pameran pameran 'Expostroy', pavilion №6, pejabat 402a

tel: +7 (495) 719-06-40, + 7 (495) 921-3617 (pelbagai saluran)

Apakah pilaster dan aplikasi mereka di pedalaman?

Hello, Pembaca yang dihormati!

Dan kami akan memberitahu anda hari ini tentang pilasters.

Dalam terjemahan dari bahasa Latin, pila bermakna tiang, lajur. Pilaster di pedalaman adalah penonjolan menegak di permukaan, yang mempunyai pangkalan, batang dan modal. Pilasters biasanya bentuk poligon yang segi empat tepat atau kompleks.

 • Asas adalah bahagian bawah pilaster, asas pada kakinya. Ketinggian asas boleh dari 10 hingga 50 sentimeter. Ia dihiasi dengan lekukan bergilir pelbagai bentuk.
 • Batang dipasang di bahagian bawah pilaster dan berakhir dengan kapitol. Lebarnya biasanya dari 12 hingga 30 sentimeter, dan ketinggiannya adalah kira-kira dua meter.
 • Ibukota adalah unsur utama pilaster. Ia boleh dibuat dalam reka bentuk yang mudah, atau dihiasi dengan pelepasan dan model hiasan stuko. Lebar bahagian atas adalah sehingga 60 sentimeter.

Perbandingan dengan lajur dan separa lajur

Struktur yang sama mempunyai lajur dan separa lajur. Tetapi pilasters agak berbeza dari mereka. Lajur dari bahasa Yunani diterjemahkan sebagai lajur silinder, lancar atau dihiasi dengan pelepasan bas. Lajur seni bina dipasang sebagai elemen bebas di pedalaman rumah atau bilik. Tidak seperti lajur, pilaster tidak mengambil banyak ruang, kerana mereka menonjol dari dinding hanya beberapa sentimeter. Tetapi tiang jauh lebih kuat daripada pilaster dalam reka bentuk yang membina untuk bilik itu.

Separuh lajur adalah jenis lajur, tetapi tidak berdiri secara berasingan, tetapi setengah atau tiga suku bersebelahan dengan dinding. Kaedah pemasangan ini menjadikan separuh lajur paling hampir sama dengan pilasters. Separuh lajur adalah pilaster yang sama, hanya tidak segi empat tepat, tetapi separuh bulatan.

Sejarah kemunculan pilasters di pedalaman

Pilasters separuh pertama muncul pada zaman purba di zaman purba Yunani. Mereka diciptakan, pertama sekali, untuk mengukuhkan dan memperkuat struktur dinding galas dan menyokong gerbang siling.

Pilasters (separuh lajur) itu menyerupai tiang bentuk bulat. Pada masa Rom, mereka mula memberi dan bentuk segi empat tepat.

Kemudian pilasters terbuat dari marmar dan granit. Dan mereka hanya mengeluarkan fasad luar. Sedikit kemudian, pada masa Classicism, mereka mula digunakan secara meluas dalam hiasan dalaman dalaman, dengan ketepatan tinggi menduplikasi bentuk seni bina luaran.

Dalam juruterbang dalaman semasa, selalunya, tidak melakukan fungsi yang membina mengukuhkan sokongan, tetapi hanya berfungsi sebagai hiasan hiasan utama dan rentetan-sekatan dinding untuk kawasan fungsional. Dengan bantuan pilaster, anda boleh menyembunyikan komunikasi yang tidak perlu atau kecacatan yang jelas. Penggunaan unsur-unsur seni bina ini membolehkan anda menentukan suasana dan gaya tertentu bilik.

Hari ini anda boleh menemui bahagian dalaman dengan pilaster dalam reka bentuk fasad rumah, teres, dewan, pendiangan, bukaan pintu dan gerbang, hiasan tingkap, dinding dan pelbagai perabot.

Pilasters moden dihasilkan bukan sahaja dari bahan tradisional (batu atau gipsum), tetapi juga dari poliuretana. Ini adalah bahan polimer moden yang mempunyai kekuatan tinggi. Kelebihan utamanya ialah berat ringan struktur dan kemudahan pemasangan di pedalaman.

Pilasters yang diperbuat daripada poliuretana boleh mengekalkan penampilan asal mereka selama bertahun-tahun dan tidak kehilangan keplastikan mereka. Mereka tahan tekanan mekanikal dan tidak takut kelembapan, yang membolehkan mereka dipasang di bilik dengan kelembapan dan kelembapan yang tinggi.

Juga pilaster boleh berulang kali dicat dalam nada yang diperlukan dalam pedalaman. Penampilan bergaya dan luar biasa apabila mereka diberi tekstur. Sebagai contoh, batu, emas, kayu, marmar atau penuaian hiasan.

Pelaksanaan senibina dan gaya pilasters dari poliuretana sepenuhnya bertepatan dengan reka bentuk seni bina pilasters tradisional. Lajur, separuh lajur dan pilaster dalam pelaksanaan moden adalah penting dan komposit. Pepejal - ini bermakna pembinaan monolitik siap sedia. Apabila memilih kumpulan kompaun, anda boleh membeli bahagian pasang siap - secara berasingan, badan dan modal.

Pedalaman, dihiasi dengan pilasters, mewujudkan rasa bangsawan dan kebesaran. Cara yang asal untuk menghiasi dinding dengan pilaster dengan corak bantuan boleh melengkapkan acuan dengan corak yang sama.

Pengeluaran minyak sayuran yang berkualiti

Minyak sayuran adalah produk dari kategori makanan oatmeal, yang kaya dengan vitamin dan mineral yang berbeza, jadi mereka.

Sering kali, pemilik premis kediaman atau kerja menghadapi masalah memilih penutup lantai. Kini wujud.

Masukkan nombor telefon anda dan kami akan menghubungi anda kembali dalam masa terdekat.

Pintu panel dalaman paling popular dan popular bukan sahaja di kalangan penduduk, tetapi juga.

Suami-suami moden apabila merancang reka bentuk bilik, lebih rapat dan lebih mesra.

Tirai di bilik tidur dengan pintu balkoni dengan satu linen Loggia atau balkoni di dalam apartmen merujuk kepada yang tidak dapat dinafikan dan.

Pengaturan bilik tidur di loggia adalah varian yang sangat baik untuk mengembangkan ruang perumahan, dan juga untuk mencari.

Keperluan yang dinyatakan dalam SNiP 2.04.05-91 merangkumi reka bentuk sistem pengudaraan, pemanasan dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

− 4 = 2