Gaya Jerman di pedalaman

Sejarah Jerman bersejarah, pedalaman

Sejarah gaya Jerman bermula pada pertengahan abad XIX. Para seniman Jerman dan Austria, berusaha untuk memulihkan gaya "empire9raquo;, mencampurkan gaya" troubadour9raquo; dan unsur-unsur Gothic9raquo; mencipta gaya "Biedermeier9raquo;. Asal gaya dikaitkan dengan Kongres Vienna 1815: perang berakhir, dan orang ingin kembali ke kehidupan yang tenang, sederhana dan diukur. Lelaki pulang dari depan, dan Eropah disapu oleh gelombang perkahwinan dan kelahiran anak-anak. Inilah masa kebangkitan kelas menengah dan zaman kegemilangan borjuasi. Daripada fesyen datang dewan dengan patung-patung wira antik dan galeri gambar dengan mata pelajaran alkitabiah - semua heroik dan nyawa.

Ciri utama pedalaman.

Gaya Biedermeier9raquo; adalah lebih sesuai untuk pangsapuri, dan bukan untuk rumah-rumah besar. Di tempat ruang besar datang siling rendah, potongan kecil perabot, kertas dinding dalam bunga, kain hangat. Penekanan utama adalah di sofa yang semuanya dibina: meja bujur, dua kerusi, buku dan almari pakaian, buaian bayi - perabot khas untuk gaya ini. Dalam hiasan rumah itu perabot berat, acuan stuko, tingkap kaca berwarna, lantai parket, porselin dan gangsa. Bahagian dalamannya terlalu banyak dengan pelbagai perkara yang palsu dan perabot rumit, yang kemudiannya ironinya dikenali sebagai "kebangkitan bug".

Pencahayaan dan tiada keperluan.

Asas gaya Jerman moden telah dibentangkan pada tahun tiga puluhan abad yang lalu oleh pelukis dan arkitek Walter Gropius dan pekerja sekolah Bauhaus9raquo; seni. Dengan Gropius bekerja avant-gardists terkenal seperti Kandinsky, Klee dan Feininger. Jumlah penolakan terhadap peraturan selera borjuis kecil dan eklektikisme menyatukan para pekerja Bauhaus9raquo;. Kegiatan mereka bertujuan untuk membangunkan prinsip-prinsip sejagat untuk pembentukan bentuk-bentuk tertentu, sama untuk seni bina dan reka bentuk. Kepentingan yang besar dilampirkan kepada pencahayaan yang baik dan keselesaan maksima bilik-bilik yang indah, gabungan dalam bentuk bentuk geometri dan zarah seni bina. Konsep dasar gaya Jerman tidak diperlukan. Fungsi, konstruktivisme, minimalisme adalah prinsip asas hiasan Jerman tradisional.

Biasanya dalam gaya Jerman, mula-mula mereka mengeluarkan dapur. Sejak zaman purba, dapur dianggap rumah dan tempat suci bagi seluruh keluarga, mungkin untuk semua negara dan negara. Bahagian dalaman masakan Jerman dibezakan oleh kefungsian khasnya, kesenangan dan keselesaan. Semua elemen dapur terletak di kedudukan yang paling mudah dan tempat untuk pelayan wanita dan pada masa yang sama tidak mengganggu seluruh isi rumah. Ia harmoni menggabungkan reka bentuk dan warna, serta penampilan yang menyenangkan. Hiasan dinding dan lantai, pelaksanaan siling dan pencahayaan memastikan keselesaan rumah dan ruang yang luas.

Bahagian dalam ruang tamu dalam gaya Jerman dicirikan oleh perabot yang indah di bilik-bilik yang luas yang selesa, dekorasi dinding, rak dan meja dengan foto keluarga, urutan sempurna dan praktikal dalam segala-galanya.

Perabot klasik yang tertahan dan ketat sesuai dengan banyak bahagian dalam rumah. Di pedalaman gaya Jerman ia dikekalkan dalam perkadaran yang ketat, bentuk, estetika ekspresif dan kualitatif dilaksanakan. Gaya Jerman dicirikan oleh kerusi dan sofa yang selesa, serta rak dan peti laci. Semua perabot adalah sesegera mungkin dalam fungsinya. Salah satu yang terakhir - kecenderungan mekanisme terbina dalam kusyen dan belakang kerusi-kerusi, membolehkan mereka berubah menjadi kedudukan yang berbeza.

Reka bentuk bilik tidur di rumah Jerman dibezakan oleh kesederhanaan yang seolah-olahnya dan laconisme. Perabot ini dibuat dalam gaya tradisional Jerman. Keupayaan untuk menyelaraskan harmoni dengan ruang dan membuat penampilan lengkap dari interior bilik tidur dipelihara dalam apa-apa variasi reka bentuk Jerman. Gaya bilik tidur sentiasa bertujuan untuk mencipta emosi positif dan rehat yang tepat. Perabot diperbuat daripada kayu tanpa menggunakan tambahan hiasan, ia mempunyai penampilan kualitatif tradisional, yang merupakan ciri tersendiri.

Gaya Jerman di pedalaman adalah berdasarkan prinsip-prinsip standard, yang berkaitan secara eksklusif dengan kepraktisan dan ekonomi, membangun abad-abad. Ia menggunakan sekurang-kurangnya perhiasan berbeza - candlestick, cenderamata, patung dan lain-lain, tetapi ia digunakan aksesori seperti alas meja dan bantal, selimut dan capes secara meluas, membolehkan mengubah dalaman yang paling sederhana dalam masa beberapa minit.

1

Bunga adalah elemen hiasan yang tersendiri bagi mana-mana bahagian dalaman Jerman. Rekaan itu menggunakan bukan sahaja bunga dalam pasu, tetapi juga tanaman pasu dalam periuk atau periuk, biasanya diletakkan di jendela bilik rumah atau apartmen. Gabungan mata yang menarik keindahan alam semulajadi dan pragmatisme Jerman agak mengejutkan, tetapi ia boleh membuat pedalaman luar biasa yang menyenangkan dan menunjukkan kecintaan kepada warna.

Sangat penting dalam pedalaman gaya Jerman diberikan kepada pandangan dari tingkap, yang lebih disukai membuka ke taman yang indah atau katedral Gothic. Di rumah Jerman terdapat banyak cahaya dan mereka menggunakan setiap peluang untuk membiarkan rumah maksimum matahari. Popular hari ini, tingkap besar di bumbung rumah negara dicipta oleh orang Jerman. Sekarang tingkap di atas bumbung rumah adalah klasik Jerman.

Bahagian dalam rumah atau apartmen, yang dibuat dalam gaya Jerman, tidak sesuai dengan semua orang. Oleh itu, selalunya mengikut tradisi Jerman dibuat, misalnya, pejabat di apartmen eklektik. Ia akan menjadi sedikit "sudut Jerman".

Interior dalam gaya Jerman: ciri-ciri

Orang Jerman adalah praktikal. Ciri sifat ini dipaparkan dalam segalanya, termasuk di pedalaman. Gaya hiasan tempat tinggal adalah berdasarkan tiga "whales9raquo; - fungsi, ketenteraman dan kepantasan. Bahagian dalaman kelihatan sedikit tegas, tetapi ini semua daya tarikan. Skala warna yang menyenangkan, perabot praktikal, bahan semula jadi membuat bilik selesa dan selesa. Aksesori untuk kawasan pedalaman dipilih dengan rasa bersalah Jerman. Tiada tempat untuk perkara-perkara yang tidak perlu. Jika seseorang menghargai pragmatisme dan rasionalisme - gaya Jerman adalah apa yang sepenuhnya akan membantu menterjemahkan semua impian menjadi kenyataan. Jadi, mari kita fahami ciri-cirinya.

Bahagian dalaman moden dalam gaya Jerman sangat menyerupai minimalism. Minimum objek, praktikal dan fungsi maksimum. Tata letak premis perlu ringkas dan mudah. Ia tidak dibenarkan menggunakan pelbagai teknik reka bentuk seperti acuan stuko, perapian palsu, pilaster, podium dan lain-lain. Tingkap-tingkap di dalam bilik perlu cukup besar, sebagai pedalaman Jerman mengalu-alukan pedalaman yang cerah.

Terdapat dalam arah reka bentuk dan ciri khas yang menjadikannya dapat dikenali. Perkara pertama yang diperhatikan para profesional ialah kejelasan bentuk dan garis. Ia dibenarkan menggunakan hanya bahan berkualiti tinggi dengan tahap kekuatan tinggi. Objek penggunaan, perabot - semuanya diatur sedemikian rupa sehingga segala-galanya berada di tangan. Keperluan hiasan adalah ketat. Kesabaran dan kepelbagaian tidak boleh diterima di pedalaman Jerman. Tetapi apa yang boleh dibanggakan, jadi inilah model terkini perkakas rumah.

Bahan utama untuk desain interior rumah dalam gaya Jerman adalah kayu. Tanpa itu, tidak mungkin untuk mewujudkan suasana khas, yang tipikal untuk arah reka bentuk ini. Dalam keadaan tidak ada penggunaan bahan seperti poliuretana, papan gypsum dan polistirena.

Untuk siling, penamat mudah dipilih. Selalunya permukaan dicat dengan cat. Anda boleh membuat penekanan dengan menonjolkan warna gelap balok kayu. Kita perlu melepaskan siling pelbagai peringkat, ketegangan dan struktur penggantungan.

Bahan untuk penamat dinding dipilih mengikut keperluan bilik. Sebagai contoh, jubin porcelain praktikal sesuai untuk dapur. Ia juga boleh digunakan di lorong. Ia dibentangkan dalam bentuk binaan bata. Di bilik tidur dan ruang tamu, dinding ditutupi dengan kertas dinding, dan di pejabat anda boleh memasang panel kayu.

Penutup lantai juga dipilih dalam semangat Jerman. Yang paling biasa adalah parket, tetapi pada masa ini ia boleh diganti dengan lamina. Di dalam bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi ia disyorkan untuk memasang jubin seramik lantai.

Warna-warna di pedalaman Jerman adalah tenang. Secara umum, keutamaan diberikan kepada pedalaman cahaya. Dalam peranan yang dominan ialah pemanasan warna: zaitun, kopi, krim, susu.

Di pedalaman sering menggunakan kontras cahaya dan nada gelap. Dengan bantuan teknik ini, anda boleh membuat nota ekspresi dan kejelasan.

Bagaimana menggunakan warna? Dinding lebih baik untuk meninggalkan cahaya, kerana perhatian ini difokuskan pada barang-barang perabot. Lantai dibuat dalam warna gelap. Ideal untuk walnut, abu atau oak.

Tugas utama perabot adalah untuk mewujudkan persekitaran praktikal tetapi selesa. Pastikan untuk memerhatikan perkadaran yang ketat. Interior dalam gaya Jerman membayangkan kehadiran barang seperti:

 • perabot lembut (kerusi-kerusi, sofa) dimensi kecil, reka bentuk mudah, dengan garis lurus;
 • meja kopi yang kemas, tidak ekspresif;
 • rak dengan rak terbuka;
 • bufet tidak tinggi.

Apabila memilih perabot, penting untuk memberi perhatian kepada kekuatan struktur dan fungsinya. Bilik harus jelas logik. Jika ia adalah sofa, maka ia digunakan untuk berehat, dan kerusi direka untuk duduk selesa. Setiap perabot mempunyai tugas yang jelas.

Bahan-bahan yang paling semula jadi sesuai harmoni ke dalam ruang. Perabot baru dan lama akan kelihatan sama harmoni di dalam bilik. Walau bagaimanapun, ia mestilah item yang ketat dan pepejal, tetapi barang-barang elegan tidak boleh diterima di pedalaman dalam gaya Jerman. Keutamaan diberikan kepada kayu semula jadi dengan trim kulit. Skim warna juga istimewa. Untuk upholstery upholsteri adalah disyorkan untuk memilih warna burgundy, coklat, gelap atau kelabu-pasir.

Elemen utama bilik tidur Jerman adalah katil yang baik. Sekiranya boleh, ruangan dibiarkan seluas mungkin. Semua kabinet boleh dibawa ke lorong atau dewan. Di ruang tamu, perabot yang digilap akan kelihatan hebat. Dan untuk dapur anda boleh memilih satu set dengan facades berkilat. Tambahan adalah peralatan rumah tangga: penggiling daging, pengisar kopi, pengisar dan sebagainya. Semua item hendaklah digilap dengan sempurna dan berdiri di kawasan yang ditetapkan dengan ketat. Jangan lupa bahawa Jerman paling berharga.

Gaya Jerman di pedalaman pangsapuri lebih sukar untuk dibuat daripada di sebuah rumah persendirian. Alasannya adalah keperluan khusus untuk saiz tingkap. Jika tidak ada kemungkinan untuk meningkatkannya, adalah wajar untuk memilih bingkai nipis dengan sejumlah kecil sekatan. Bentuk tingkap seharusnya hanya segi empat tepat. Sekiranya dikehendaki, anda boleh menjadikannya saiz lantai.

Pencahayaan buatan dibuat dengan menggunakan lampu mudah. Daripada reka bentuk rumit perlu ditinggalkan. Juga tidak dibenarkan adalah kristal, besi tempa atau gangsa. Plafond hanya dari kaca. Dia tidak suka gaya Jerman dan banyak lampu sorot, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada klasik - sebuah kandil di tengah siling.

Windows tidak disyorkan untuk dibungkus dengan langsir tebal berat, kerana ia akan menghalang penembusan cahaya semula jadi, ia cukup untuk menampung mereka dengan tulle telus.

Pedalaman Jerman boleh dipanggil prim. Bagaimanapun, ini tidak bermakna anda perlu meninggalkan sepenuhnya hiasan. Di dinding, ia dibenarkan untuk menggantung gambar dan gambar. Penambahan fungsian dan hiasan yang sangat baik akan menjadi cermin. Di rak rak ditempatkan mug bir, pasu. Interior dalam gaya Jerman sukar dibayangkan tanpa bunga hidup, jadi mereka boleh digantung di dinding, menghiasi tingkap, di luar dan dalam.

LiveInternetLiveInternet

 • Ide-idea menarik untuk hiasan HandMade (585)
 • Beg (85)
 • Vintage and chic chic (82)
 • Selendang bersulam (72)
 • Selimut gila (72)
 • Porselin sejuk (70)
 • Sulaman (45)
 • Cottage (34)
 • Setiap kerja-kerja jahitan adalah menyenangkan (24)
 • Kotak (22)
 • Bantal (16)
 • Sulaman dengan reben (14)
 • Pembungkusan (idea) (10)
 • Decoupage (9)
 • Baskets (8)
 • Crocheting (1)
 • Mainan (218)
 • Bears (64)
 • Anjing laut (41)
 • Kuda (27)
 • Bunny (24)
 • Mainan untuk kanak-kanak kecil (23)
 • Aksesori (22)
 • The Elephants (16)
 • Tildes (3)
 • Anak patung (196)
 • Rags (41)
 • Tildes (29)
 • Pakaian (164)
 • Boho Chic (98)
 • Manik (23)
 • Menyesuaikan (14)
 • Kasut (5)
 • Resipi (160)
 • Baking (40)
 • Makanan ringan dan lain-lain (26)
 • Rempah-rempah (18)
 • Minuman (16)
 • Salad (15)
 • Daging (12)
 • Gula-gula (11)
 • Billets (9)
 • Ikan (6)
 • Hidangan kedua (3)
 • Sup (3)
 • Minuman (1)
 • Kertas (158)
 • Scrap (122)
 • Papier-mache (29)
 • Merupakan tumbuhan dan bunga (155)
 • Bunga buatan, buatan sendiri (146)
 • Violet (117)
 • Penjagaan violet (44)
 • Violet dalam seni (39)
 • Varieti violet (16)
 • Komposisi dengan violet (2)
 • Landskap (115)
 • Bunga di balkoni, tingkap, bumbung, dinding (57)
 • Taman dan taman (46)
 • Nasihat berguna (108)
 • Kimia di rumah (30)
 • Kosmetik: resepi rumah (24)
 • Penjagaan Rambut (18)
 • Persahabatan dengan wang (13)
 • Haiwan peliharaan dibenarkan (4)
 • Pemikiran Berguna (105)
 • Florikultur (89)
 • Florikultur Dalaman (18)
 • Taman musim sejuk (17)
 • Gloxinium (15)
 • Streptocarpus (7)
 • Perennials (5)
 • Begonia (5)
 • Tahunan (1)
 • Phytodesign (82)
 • Pameran Pameran (37)
 • Kolaj (14)
 • Kostum yang diperbuat daripada bunga (9)
 • Taman mini (7)
 • Topiari dan bunga-bunga lain (2)
 • Gubahan Perkahwinan (1)
 • Kesihatan (78)
 • Ubatan Herba (16)
 • Diet (11)
 • Rumah (65)
 • Interiors (40)
 • Bersedia untuk cuti (50)
 • Tahun Baru (20)
 • Paskah (19)
 • Pesta ulang tahun (6)
 • Seni fotografi (49)
 • Jurugambar dan karya mereka (25)
 • Photoshop (13)
 • Photoshop (4)
 • Lelaki dan wanita (29)
 • Kanak-kanak (26)
 • Penjagaan bayi baru lahir (6)
 • Taman-taman-kampung (18)
 • Karya seni (16)
 • (15)
 • Bilik ketawa (11)
 • Alam (11)
 • Kuda (7)
 • Menghiburkan botani (3)
 • Bandar dan negara (9)
 • Pertukaran telefon automatik (8)
 • Kotak Muzik (8)
 • Bouquets of sweets (8)
 • Keluarga (3)
 • Helah saya (2)

-Selalu di tangan

Komposisi daun musim luruh

-Langgan melalui e-mel

-Pembaca Reguler

-Statistik

GAYA INISIOR. Reka bentuk dalaman. Gaya Jerman

Pada mulanya, hanya beberapa orang ingin meletakkan semua bilik di sebuah rumah negara dengan hanya satu gaya Jerman. Sebagai peraturan, orang yang tidak biasa dengan perintah dalaman Jerman dapur pertama - di sini bahawa fungsinya sangat penting. Kemudian mereka jatuh cinta dengan gaya dalaman ini dan membuat sebuah rumah dalam gaya Jerman atau bahagian dalam apartmen.

GERMAN STYLE - sedikit sejarah

GERMAN STYLE - ciri utama pedalaman

Gaya Jerman sesuai dengan orang pragmatik. Perabot dan barangan dalaman lain tidak berbeza dalam ciri-ciri hiasan, semuanya tampak praktikal dan boleh dipercayai. Di atas tingkap di rumah terdapat bunga, kerana orang Jerman sangat menyukai mereka, mereka juga hadir dalam hiasan.

GERMAN INTERIOR - perabot

Sesetengah masih menganggap gaya Jerman terlalu dihalang dan ketat, tetapi kerana ini perabot klasik Jerman boleh berjaya memasuki banyak bahagian dalam.

GAYA GERMAN untuk rumah moden

Pragmatik memaksa orang Jerman menyelamatkan unsur tambahan, membongkok ke arah hayat perkhidmatan yang lebih lama. Oleh itu, kita boleh mengatakan bahawa gaya dalaman Jerman adalah berdasarkan kepada prinsip-prinsip standard. Mereka berkaitan semata-mata dengan kepraktisan, yang telah berkembang selama berabad-abad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

48 − 45 =