Jahit langsir

Bagaimana untuk menjahit langsir dengan tangan anda sendiri di rumah

Dalam artikel ini saya akan memberitahu anda bagaimana untuk menjahit langsir dengan tangan anda sendiri. Saya harap, pengalaman saya dalam bidang jahitan yang disesuaikan, yang saya simpan selama bertahun-tahun, akan berguna. Kain bersatu yang dibuat dengan tangan anda sendiri akan mudah menjadi objek kebanggaan anda. Teruskan.

Adalah sukar untuk membayangkan sebuah rumah di tingkap-tingkap yang tidak dapat digantung. Mereka memberikan kehangatan dan keselesaan, dan bahagian dalam bilik mendapat gambaran yang lengkap.

Kedai-kedai menawarkan pelbagai pilihan langsir, yang berbeza dengan saiz, warna dan tekstur, yang paling penting, pilih yang betul. Ini tidak bermakna anda tidak boleh menjahit sendiri. Jika dijahit dalam keadaan kilang, ia akan berubah di rumah.

Untuk peralatan dan bahan jahitan diperlukan. Senarai perkara termasuk:

 1. Ditentukan dengan saiz langsir. Saya mengukur jarak dari cornice ke lantai.
 2. Lebar standard bahan tirai ialah 1.5 meter. Ini cukup untuk menjahit dua langsir.
 3. Tandai bahan yang dipotong dengan teliti. Saya membengkok tepi, membaiki lekukan dengan pin dan membuat garisan mesin.
 4. Selalunya saya menghiasi dengan kerutan bergerigi. Saya mengambil kain dan memproses tepi. Saya berundur dari pinggir luar elemen kira-kira 1.5 cm dan gunakan pensil dan penguasa untuk menandakan garis bengkok. Baris yang sama saya habiskan di sisi butiran.
 5. Saya mengukur jarak bahagian kain antara lipatan sampingan. Nombor yang terhasil dibahagikan kepada bahagian. Nombor mereka mesti ada. Lebar dentikel bergantung kepada lebar bahagian.
 6. Menggunakan pensil mudah, saya menandakan sempadan bahagian.
 7. Di bahagian fabrik sejajar dengan garis lipat luar saya meletakkan garisan tambahan. Jarak antara garis sepadan dengan ketinggian dentikel. Menggunakan penguasa dan pensil, saya menandakan denticles.
 8. Saya menggunakan pedang untuk tirai, saya menggabungkan dan mengikat dengan pin. Gunting memotong dentikel, bergerak sepanjang garis menyerupai zigzag.
 9. Saya menjahit tepi ruffle. Saya berpaling dan menjahit elaun, licin jahitan. Kepada benang tidak terbuka, bahagian keriting sedikit dipahat dengan varnis tanpa warna dan saya membiarkannya kering.
 10. Saya membersihkan belahan dari depan. Saya sekali lagi memohon kepada tirai, meletakkannya bersama-sama dan menambahnya. Sudut bergigi menjahit secara manual. Langsir sudah siap.

Pada pandangan pertama nampaknya sangat sukar. Percayalah, saya berfikir begitu juga. Cuba untuk menjahit sendiri, dan anda akan memahami betapa mudahnya ia dilakukan. Benar, tanpa kesabaran dan imaginasi tidak boleh dilakukan.

Tirai kelihatan hebat di dalam bilik dan melaksanakan fungsi penting, sebagai contoh, melindungi bilik dari cahaya matahari.

Semasa memilih pilihan, perhatikan saiz, warna, tekstur kain dan gaya ruang dalaman. Kedai menawarkan pilihan warna, tekstur dan jenis tekstil yang sangat baik.

Jahit langsir dengan tangan anda sendiri dengan menggunakan mesin jahit dan corak yang tepat.

 1. Saya mengukur ketinggian langsir. Selepas mengukur, saya memotong kain dengan sama rata. Dalam kes ini saya cuba untuk tidak tergesa-gesa, kerana walaupun kesilapan yang sedikit akan membawa kepada langsir melengkung atau pendek.
 2. Di tepi bahan saya membuat lekuk dan pin pin. Saya cuba menentukan penampilan hujung tirai. Selalunya saya menggunakan pita tirai lebar.
 3. Saya mengawal mesin jahit. Proses semasa langsir jahitan pada mesin memberikan pengetahuan tentang peranti jahit dan ciri-ciri teknologi bahan tersebut.
 4. Saya memilih thread yang sesuai dengan ketebalannya. Saya cuba menyesuaikan ketegangan benang dengan betul dan menyesuaikan kaki pendesak. Saya memberi perhatian khusus kepada penubuhan langkah garisan.
 5. Selalunya reka bentuk ditambah dengan lambrequins. Saya menggunakan jalur kain atau kain. Unsur-unsur ini akan menjadikan produk kelihatan lengkap, menyembunyikan pita pemasangan dan cornice.

Jika kali pertama anda tidak mendapat karya sebenar, jangan risau. Dengan setiap percubaan berikutnya untuk meningkatkan tahap kemahiran.

Mana-mana suri rumah boleh membuat langsir untuk bilik tidur, hanya satu set alat dan sedikit imaginasi yang diperlukan. Dan dalam beberapa jam bilik tidur berubah menjadi tempat yang selesa dan hangat.

1

Perkara utama ialah memilih bahan, memperuntukkan beberapa jam dan bekerja. Mengikuti arahan, buat karya rajutan sebenar.

 1. Menggunakan sentimeter saya mengukur panjang dari klip ke lantai dan merekodkan hasil pada helaian. Rakaman akan menjadi asas untuk mengira panjang bahan
 2. Untuk langsir, saya mula membeli bahan porselin dengan lebar 1.5 meter di kedai. Fabrik yang saya ambil dengan margin. Untuk ini, saya menambah kira-kira 0.5 meter kepada ukuran. Saya tidak mengesyorkan membeli barangan kembali ke belakang.
 3. Saya memotong kain itu. Saya menggunakan sentimeter untuk mengukur panjang. Seterusnya, dengan menggunakan batang lurus, saya melukis garisan potong. Saya meletakkan tanda pada kain dengan sabun atau kapur. Berhati-hati memotong bahan sepanjang garis.
 4. Saya memproses tepi. Saya menghidupkan seterika dan biarkan ia panas. Hujung atas kanvas diturunkan oleh satu meter dan saya besi dengan baik. Begitu juga saya melicinkan bahagian bawah.
 5. Ia adalah masa untuk menjahit. Di sisi saya membuat selekoh dan pin pin. Kemudian saya habiskan pada mesin semua sisi.
 6. Ia tetap untuk menggantung langsir baru, dijahit dengan tangan, di kornice.

Sekiranya anda ingin mengetahui cara menjahit langsir untuk dapur, maka anda ingin membawa bahagian dalam apartmen dari penglihatan anda sendiri keindahan dan keperibadian. Jika anda menggabungkan langsir buatan tangan dengan tulle yang dibasuh, tingkap akan kelihatan bergaya.

Ingat, jika terdapat meja berhampiran tingkap di mana peralatan rumah, teko atau ketuhar gelombang mikro terletak, membuat langsir pendek.

 1. Pertama sekali, saya mengukur tingkap. Akibatnya, ia menjadi diketahui berapa banyak bahan yang diperlukan.
 2. Dalam kebanyakan kes, bahan itu tidak sekata, jadi saya meletakkannya di atas meja dan, menggunakannya sebagai templat, prun lembut.
 3. Dari sudut yang lebih baik ukur panjang yang diperlukan dan letakkan tanda. Untuk pemprosesan tepi saya lipat dua kali dalam arah bertentangan.
 4. Margin yang lebih rendah semestinya membengkok. Selekoh agak lebih luas. Pastikan untuk memangkas dan tepi tepi. Dalam kes ini, kain tidak keluar.
 5. Bahan kerja yang dihasilkan dengan berhati-hati diseterika dan dijahit. Bahagian bawah kanvas sedikit lebih luas. Dalam kes ini, langsir akan digantung dengan tepat.
 6. Sekiranya bahan itu nipis, masukkan plastik atau jalur kain padat ke dalam hem bawah. Selepas itu, saya menikam sekitar perimeter untuk menyerap sepenuhnya lapisan. Saya memproses kelebihan atas prinsip yang sama.
 7. Ia tetap menjahit jari. Saya meletakkannya ke tirai dari sisi yang salah dan selamat dengan pin. Saya hanya meluruskan kancing, dan saya memotong lebihan dengan gunting.
 8. Saya mengambil hujung tali, mengetatkan mereka dengan ketat dan mengikat mereka. Knot terikat tersembunyi dari dalam. Saya melakukan perkara yang sama di belakang. Drapery sudah siap.
 9. Saya menjahit tirai ke tirai dan memasang gelung di cangkuk. Tirai sudah siap sepenuhnya.

Cara membuat langsir

Jika anda mahu, tambahkan aksesori atau barang kemas untuk membuat produk yang unik yang akan membawa keindahan dan kesenangan ke dapur.

Langsir pada kelopak mata mempunyai banyak kelebihan - pengancing yang berhati-hati, gelongsor senyap dan lipatan lancar, dan cincin logam adalah sejenis hiasan dan membuat langsir lebih mewah.

Tirai jahitan pada kelopak mata sangat teliti, dan masa memerlukan banyak. Walau bagaimanapun, hasilnya akan melunaskan usaha.

Untuk mendapatkan lipatan yang indah, saya membeli langsir lebar. Sebaiknya, lebar jubah tirai melebihi lebar tingkap. Panjang harus sedikit di atas cornice.

Saya menggunakan sebilangan cincin. Dalam kes ini, lipatan marginal berpaling ke dinding. Saya perhatikan bahawa saya menukar kedalaman lipatan dengan meningkatkan atau mengurangkan jarak antara kelopak mata.

 1. Pertama sekali, saya menyediakan manset. Saya mengambil sekeping kain 30 cm lebar dan tanda tengah.
 2. Untuk garis yang dimaksudkan, saya sertakan pita grommet dan gam dengan seterika yang dipanaskan.
 3. Di sebelah mana pita itu terletak, saya menyeterai elaun jahitan. Saya memproses dengan besi elaun kedua, yang ada di bahagian depan.
 4. Saya menghidu hujung cuff.
 5. Hujung cuff dihidupkan dan diletakkan di dalam tirai. Saya menonton bahawa ada tepi terpaku di luar. Saya meletakkan garisan.
 6. Sebelum memasang kelopak mata pada tirai krom, saya membuat penanda untuk cincin. Jarak antara kelopak mata ialah kira-kira 8 cm.
 7. Saya memotong lubang beberapa milimeter dari garisan bertanda.
 8. Saya meletakkan di dalam lubang dan menutup bahagian atas ke klik lembut.
 9. Akibatnya saya mendapat langsir pintar. Saya menggantungnya di bahagian kuku pusingan.

kepada kandungan ↑

Sesetengah orang menghabiskan cuti Tahun Baru di laut, yang lain pergi ke luar negara, dan yang ketiga adalah perjalanan ke negara ini. Jika anda seorang peminat percutian, berhati-hati bahawa kawasan pedalaman rumah itu selesa dan nyaman.

Ini tidak bermakna ia perlu diperbaiki dan menjadikan premis itu secara teknikal dan lengkap. Untuk membuat dacha selesa, perhatikan perkara kecil, termasuk langsir.

 1. Saya meletakkan kain ke tingkap untuk memilih panjang optimum langsir. Kepada nilai yang diperolehi menambah kira-kira 20 sentimeter, yang akan diperlukan untuk lipit dan lekapan.
 2. Saya mengukur lebar tingkap. Saya memotong kain supaya ia dua kali lebih lebar kerana pembukaan tingkap.
 3. Potong bahan di lantai atau meja. Blok yang terhasil dilipat dua kali lebar dan hati-hati dipotong menjadi dua bahagian. Hasilnya ialah dua tirai negara.
 4. Saya tidak menggaru kain. Pada tiga sisi, kecuali untuk bahagian atas, saya membuat lekuk kecil dan membetulkannya dengan pin. Kemudian akan ada barisan mesin.
 5. Di bahagian atas saya meninggalkan bahan percuma. Saya menandakan kawasan ini pada bahan kerja dengan pin. Ia dikehendaki menyembunyikan kening atau kornea.
 6. Saya menghabiskan semua loceng dan wisel pada mesin taip. Akibatnya, di pinggir kain, jahitan diperoleh, dan bahan mendapat penampilan yang diproses dan cantik.
 7. Saya kembali ke bahan percuma di bahagian atas. Kain kain separuh untuk mendapatkan lapisan dua bahan. Untuk jahitan walaupun, membetulkan bahan dengan kancing, dan hanya selepas itu saya menggunakan mesin itu.
 8. Ia kekal untuk membuat rentetan. Tirai boleh dialihkan dan diperluaskan atau diikat dengan reben. Dalam kes yang kedua, kesannya lebih menarik.
 9. Untuk rentetan saya menggunakan bahan dari mana saya menjahit langsir. Anda boleh menggunakan tekstur dan warna yang berbeza.

Tirai negara sudah siap. Ia tetap bertahan di kornea dan menikmati kecantikannya.

Di rumah, tidak sukar untuk membuat langsir untuk bilik tidur, dapur atau dewan. Tirai yang dijahit mempunyai banyak kelebihan, lebih baik memanaskan bahagian dalam bilik daripada rakan kilang.

Nasib baik dan jumpa lagi!

Tambah komen Balas balasan

Artikel dilindungi oleh undang-undang mengenai hak cipta dan hak yang berkaitan. Menyalin bahan hanya dibenarkan dengan petunjuk hyperlink aktif kepada sumber.

Bagaimana untuk menjahit langsir dengan tangan anda sendiri menggunakan arahan langkah demi langkah?

Langit jahit dengan tangan anda sendiri cukup mudah, mempunyai kemahiran yang minimum dalam teknologi pemotongan dan menjahit. Teknologi tirai jahitan bebas dengan mudah dapat menguasai hampir semua tuan rumah. Setelah berurusan dengan cara menjahit langsir dengan tangan anda sendiri, seorang wanita dapat menyediakan dan menghiasi bilik untuk seluruh keluarga dengan produk asal yang akan memberikan keunikan dan dapat melengkapi bahagian dalam ruang penginapan. Tirai unik boleh mengejutkan tetamu tuan rumah.

Langsir reka bentuk boleh dipilih secara berasingan untuk citarasa anda, dan teknologi cara menjahit langsir yang indah, harus dipelajari dengan teliti. Terdapat banyak jenis langsir yang berbeza di tingkap, semua jenis ini pada asasnya berdasarkan beberapa model asas.

Reka bentuk langsir boleh dipilih secara berasingan untuk citarasa anda, dan teknologi bagaimana menjahit langsir yang indah harus dipelajari dengan teliti

Setelah mempelajari secara teliti urutan operasi teknologi ketika menjahit model dasar tirai, seorang wanita akan dapat menjahit apa saja produknya sendiri.

Langit jahit dengan tangan anda sendiri cukup mudah, mempunyai kemahiran yang minimum dalam teknologi pemotongan dan menjahit

Apakah jenis langsir yang boleh saya menjahit diri?

Menyelesaikan masalah bagaimana menjahit langsir dengan tangan anda sendiri, anda perlu membuat keputusan mengenai bentuk tirai yang diperlukan. Terdapat banyak jenis langsir yang berbeza, tetapi yang utama tidak lebih dari 10. Banyak gaya utama sangat mirip dan berbeza dalam nuansa kecil desain. Semua yang lain sedikit berbeza dari 10 sumber asal, jadi jika perlu, membuat penyesuaian terhadap reka bentuk langsir, ini tidak akan menjadi masalah.

Bagi pemula, sebelum belajar bagaimana menjahit diri sendiri, anda harus membiasakan diri dengan jenis utama tirai

Bagi pemula, sebelum belajar bagaimana menjahit diri sendiri, anda harus membiasakan diri dengan jenis utama tirai. Gaya tirai tingkap yang paling biasa adalah:

 1. Tirai dalam gaya Bahasa Inggeris.
 2. Langsir dalam gaya Rom.
 3. Langsir mudah, tetap pada tali.
 4. Lambrequins.

Selepas mengkaji semua ciri reka bentuk setiap jenis langsir, anda mesti menyediakan keseluruhan set alat dan bahan yang diperlukan sebelum anda boleh menjahit langsir sendiri.

Selepas mengkaji semua ciri reka bentuk setiap jenis langsir sebelum menjahit tirai sendiri, anda perlu menyediakan keseluruhan set alat dan bahan yang diperlukan untuk kerja

Sebelum proses pembuatan langsir, anda perlu menyediakan bahan dan alat berikut:

 • mesin jahit;
 • luka untuk langsir menjahit dan benang yang sepadan;

Mesin jahit digunakan untuk membuat langsir

 • pin;
 • pensil untuk tanda;

Pensil digunakan untuk menandakan

 • penguasa dan pita;
 • menggilap kuku;

Gunting adalah perlu untuk pembuatan langsir

Penting! Sekiranya anda adalah kali pertama yang terlibat dalam jahitan, adalah disyorkan untuk mencari pola-pola tirai yang sesuai dengan citarasa anda.

Bagaimana untuk menjahit tirai dengan lambrequin?

Sangat sering suri rumah bertanya kepada diri sendiri bagaimana mereka boleh menjahit lambrequins untuk langsir. Tirai jahit dengan lambrequins dengan tangan mereka sendiri agak mudah. Reka bentuk ini mempunyai reka bentuk yang mudah, tetapi pada masa yang sama ia mempunyai penampilan yang halus dan menarik. Untuk menjahit langsir dengan lambrequins dengan tangan anda sendiri, anda mesti terlebih dahulu menyediakan pola yang sesuai yang akan memudahkan pelaksanaan semua operasi teknologi.

Lambrequins adalah elemen hiasan, yang sesuai dengan gaya gaya yang paling popular untuk menghiasi ruang tamu

Lambrequins adalah elemen hiasan, yang sesuai dengan gaya gaya yang paling popular untuk menghiasi ruang tamu. Unsur ini melengkapkan dengan baik dan secara organik membentuk bahagian dalam bilik.

Skim lambrequin lembut

Apabila pembuatan lambrequin, perhatian khusus harus diberikan kepada pemilihan bahan. Selalunya, wanita-wanita yang memutuskan untuk membuat langsir, membuat tangan mereka sendiri dan semua elemen hiasan untuk mereka. Untuk pengeluaran semua elemen tirai, bahan yang sama paling kerap digunakan, tetapi jika dikehendaki, anda boleh mencuba menggunakan bahan yang berbeza untuk membuat unsur-unsur yang berbeza. Sebagai contoh, untuk bahagian utama bahan monophonik digunakan, dan lambrequin diperbuat daripada kain berlapis. Tidak ada peraturan dan syarat khas dalam hal ini, satu-satunya keadaan adalah bahawa langsir dengan semua unsur-unsur hiasan pada mereka sepatutnya sesuai dengan reka bentuk keseluruhan bilik.

Contoh perhitungan kain untuk jahit kincir angin

Selepas memilih bahan utama untuk membuat langsir untuk bilik, anda harus mengira semuanya dengan betul. Lambrequin memerlukan 1/5 atau 1/6 daripada jumlah panjang bahan yang diperlukan untuk langsir jahitan. Apabila mengira bahan, perlu diingat bahawa stok kain diperlukan untuk membuat lipatan.

Sebelum pembuatan langsir, anda harus mempertimbangkan sama ada anda perlu pada lipatan tirai, dan berapa banyak. Lokasi lipatan dan nombor mereka boleh diperhatikan dengan menggunakan jari.

Pada peringkat awal, anda harus membengkokkan kain di atas tirai masa depan dan membuat saku untuk batang tirai. Saiz poket mesti agak lebih luas daripada yang tidak boleh. Apabila membuat poket, rawatan elemen harus dilakukan dengan jahitan belakang.

Lipatan, jika ia terbentuk, hendaklah diperbaiki dengan benang dan dirawat dengan besi. Sebelum menetapkan lipatan, perlu perlahan menjahit tepi lambrequin.

Elemen individu lambrequin

Dalam proses pembuatan lambrequin, adalah perlu untuk membuat usaha dan ketepatan tertentu, sehingga ternyata menjadi asli dan unik. Dalam pemilihan hiasan untuk langsir, anda harus berpandukan bahan yang digunakan dalam pembuatan langsir.

Kepada nota! Kain ringan, yang digunakan untuk langsir jahitan, boleh dilengkapi dengan manik dan bunga yang dibuat dari organza, kain berat dapat dihiasi dengan pinggiran.

Bagaimana untuk membuat langsir dalam gaya Rom?

Tirai Rom adalah sangat popular, begitu sering suri rumah tertarik dengan persoalan bagaimana untuk menjahit buta Rom. Pertama sekali, perlu diingat bahawa tirai Rom ini dijahit dengan mengambil kira bahawa mereka menutup tingkap dengan ketat. Atas sebab ini, sebelum memperolehi jumlah bahan yang sesuai untuk langsir jahitan dalam gaya Rom, anda harus mengukur dengan tepat pengesetan tingkap, dengan lebar yang diperoleh, tambah 5 cm ke setiap sisi untuk elaun. Di samping itu, panjang kain hendaklah ditingkatkan sebanyak 12 cm.

Tirai Rom adalah sangat popular, begitu sering suri rumah tertarik dengan persoalan bagaimana untuk menjahit buta Rom

Kain untuk membuat langsir dalam gaya Rom boleh dipilih mengikut citarasa anda. Setakat ini, pengeluar fabrik menawarkan pengguna pelbagai jenis pilihan fabrik. Mana-mana perempuan simpanan tanpa apa-apa masalah akan dapat mengambil kain untuk citarasa anda.

Dengan bantuan kapur atau sabun, perlu menetapkan garis di mana tirai perlu dijahit.

Pita pelekat dilekatkan ke bar, dan pita yang sama dipasang pada bahagian atas tirai. Pada titik penetapan, kain tirai dipasang ke bar.

Selepas itu, bahagian bawah ditekan dan dijahit. Peringkat seterusnya adalah menjahit tepi kemasan. Cincin tirai diperbetulkan melalui jahitan yang luas. Kemudian tirai dipasang ke bar.

Tahap akhir pembuatan tirai melewati kord itu ke dalam cincin, setelah kord itu ditarik dan hujung berlebihan dipotong.

Tirai yang dihasilkan kelihatan kukuh dan ekspresif.

Pakaian menyesuaikan diri dengan langsir dalam gaya bahasa Inggeris

Tirai yang dibuat dalam gaya Inggeris, kelihatan halus, ringan dan lapang. Langsangan jenis ini sepadan dengan sempurna dengan mana-mana premis, penggunaan elemen dalaman ini membolehkan anda membuat kemuncak dan keunikan tertentu dalam reka bentuk bilik.

Tirai yang dibuat dalam gaya Inggeris, kelihatan halus, ringan dan lapang

Dalam proses menjahit jenis langsir ini tidak ada yang sukar dan hampir mana-mana suri rumah dengan kemahiran jahit dapat menjahit tirai seperti itu.

Untuk pembuatan langsir hendaklah disediakan jumlah yang diperlukan satin, muslin semulajadi dan reben satin. Apabila mengira panjang tirai, anda perlu mengambil kira parameter pembukaan tetingkap. Adalah penting bahawa apabila menyediakan bahan, mengambil kira bahan yang digunakan untuk lipatan dan pemfailan.

Pita dipadatkan ke web utama dengan pin dan dijahit pada mesin jahit

Pada kanvas tirai, anda harus menandakan tempat di mana pita satin hendak dijahit. Selepas ini, riben yang disiapkan menjadi satu sentimeter dari setiap sisi, ditekan dan dihiasi. Pita dipadatkan ke web utama dengan pin dan dijahit pada mesin jahit.

Pada peringkat akhir, tetapkan bahagian atas atas reben satin. Selepas keseluruhan tirai siap, pinggir yang lebih rendah harus dijahit dan kualiti dikukus.

Untuk menghiasi tirai, anda boleh meletakkan beberapa reben satin tambahan

Untuk menghiasi tirai, anda boleh meletakkan beberapa reben satin tambahan.

Jahit langsir yang ringkas dan indah - langkah demi langkah arahan

Sekiranya tidak ada hasrat untuk membuat komposisi yang rumit dan mengikat, anda harus memberikan pilihan anda untuk memilih reka bentuk yang mudah yang boleh dihiasi dengan busur lembut. Selalunya tirai seperti itu digunakan untuk membuat ruang dalaman yang selesa di dapur. Atas sebab ini, sangat kerap daripada suri rumah anda dapat mendengar persoalan bagaimana menjahit langsir yang mudah dan cantik di dapur dengan tangan anda sendiri. Langsir mudah boleh mempunyai penampilan yang bersahaja, mereka cantik dan ideal untuk menyelesaikan dapur. Jika anda ingin menghias langsir, anda juga boleh menggunakan untuk tujuan ini pelbagai elemen hiasan yang akan memberikan keunikan tirai dan membawa sorotan khas ke pedalaman.

Fabrik untuk pembuatan kanvas harus dipilih secara lebar, yang sesuai dengan pembukaan tingkap di dapur

Kepada nota! Fabrik untuk membuat kanvas harus dipilih secara lebar, yang sesuai dengan pembukaan tingkap di dapur.

Panjang langsir di dapur dipilih oleh suri rumah untuk citarasa anda. Bergantung kepada dalaman umum premis, anda boleh membuat langsir pendek atau panjang ke ambang tingkap. Jika perlu, anda boleh menghias tingkap di dapur dengan langsir ke lantai. Jika dikehendaki, untuk bukaan dapur, mereka boleh dihiasi dengan pita sempit yang diperbuat daripada satin. Jahit pita ke langsir dengan bantuan benang warna yang sesuai.

Langsir reka bentuk ringan untuk tingkap di dapur boleh digabungkan dengan sempurna dengan tirai pelbagai reka bentuk dan dengan tulle. Hiaskan langsir di dapur boleh dengan bantuan busur yang dapat memberikan keunikan dan kelembutan bahkan tirai yang paling mudah.

Fabrik untuk pembuatan langsir untuk bilik dapur boleh memilih mana-mana, mengikut budi bicara anda. Harus diingat bahawa versi optimum bahan untuk pembuatan langsir untuk dapur adalah campuran atau kain katun.

Jenis kain dengan sempurna melepasi udara, yang menjadikan suasana mudah di dalam bilik. Pita yang diperbuat daripada satin, ia disyorkan untuk digunakan sebagai hiasan, sebaiknya memilih pita satin untuk memberi keutamaan kepada warna yang berbeza.

Langsir reka bentuk ringan untuk tingkap di dapur boleh digabungkan dengan sempurna dengan tirai pelbagai reka bentuk dan dengan tulle

Untuk menjahit langsir, anda harus mengambil kain yang disediakan untuk ini dan licinnya, dan kemudian menyapu seluruh perimeter dengan pengecualian tepi atas.

Selepas keseluruhan tirai diletakkan di atas perimeter, pinggir atas dijahit mengikut lebar kiub yang mana tirai itu akan diperbetulkan.

Mengeluarkan langsir pada kelopak mata dengan tangan mereka sendiri

Langsir pada kelopak mata baru-baru ini menjadi sangat popular. Ia adalah populariti jenis langsir ini yang menyebabkan suri rumah sering tertanya-tanya bagaimana untuk menjahit langsir pada kelopak mata dengan tangan mereka sendiri.

Ia adalah populariti jenis langsir ini yang menjadi sebab bahawa para surirumah sering kali tertanya-tanya tentang cara menjahit langsir pada kelopak mata dengan tangan mereka sendiri

Tiada apa-apa yang rumit dalam langsir jahitan, di mana elemen utama dan pengikat akan menjadi lubang di sana. Apabila memerhati semua operasi teknologi yang perlu dilakukan apabila menjahit langsir dengan kelopak mata, mana-mana suri rumah dapat membuat elemen ini dalam ruangan.

Untuk memudahkan pelaksanaan semua operasi, adalah disyorkan untuk mengambil gambar pelaksanaan berperingkat keseluruhan proses. Foto semacam itu boleh dijumpai dengan mudah di laman web yang relevan untuk hiasan dalaman dan reka bentuk premis.

Tirai dengan kelopak mata boleh digunakan untuk menghias bilik dalam pelbagai gaya

Tirai dengan kelopak mata boleh digunakan untuk menghias bilik dalam pelbagai gaya. Tirai semacam itu mampu menambah secara organik bilik-bilik, dihiasi dengan gaya seperti:

Tirai semacam ini boleh melengkapkan secara organik premis tersebut

Apabila memasang langsir siap di kornice, lipatan seragam dan pakaian seragam terbentuk, yang boleh dianggap sebagai ciri tirai-tirai ini dan semangat mereka

Gegelombang ombak yang terbentuk pada langsir, apabila digunakan untuk memperbaiki kelopak mata, menyumbang kepada fakta bahawa seseorang mempunyai persatuan dengan gelombang laut, sebagai peraturan, mereka menyenangkan kepada hampir setiap orang.

Untuk memperbaiki langsir siap pada kelopak mata, suri rumah perlu menyediakan:

Gelombang ombak yang terbentuk pada langsir, apabila digunakan untuk mengikat kelopak mata, menyumbang kepada fakta bahawa seseorang mempunyai persatuan dengan gelombang laut, sebagai peraturan, mereka menyenangkan kepada hampir semua orang

 • cincin tetap;
 • Benang untuk jahitan dan memfailkan langsir;

Jarum jahit untuk pembuatan langsir

Apabila memasang langsir siap di kornice, lipatan seragam dan pakaian seragam terbentuk, yang boleh dianggap ciri tirai dan semangat mereka. Lipatan sedemikian terbentuk dengan betul terbungkus.

Bagaimana untuk menjahit langsir dengan tangan anda sendiri (96 pics)

Setiap suri rumah mahu menjadikan rumahnya selesa, dan semua orang memahami bahawa tekstil yang indah sepadan dengan pedalaman, menyesuaikan pencahayaan semula jadi dan menyelaraskan objek lain.

Photo - 1 Tirai untuk dewan

Anda harus membuat keputusan mengenai kualiti fabrik, corak, warna, untuk memikirkan gaya, untuk mencari dan membeli jumlah bahan yang diperlukan, untuk menyusun jahitan dan tidak menghabiskan banyak masa dan wang di atasnya.

Foto - 2 Bahan untuk menyesuaikan

Sekiranya anda ingin menghiasi tingkap dengan langsir pintar, kemudian menjahitnya sendiri, tetapi bagaimana dengan betul mempelajari perkara ini daripada artikel ini.

Adakah anda benar-benar baru untuk perniagaan jahit? Kemudian mulailah dengan model mudah untuk dacha atau dapur, tetapi pertama-tama memutuskan apa kain yang anda akan menjahit mereka. Idea akan memberitahu anda foto berikut.

Photo - 3 Untuk memberi

Photo - 4 Untuk rumah peribadi

Photo - 5 Untuk rumah negara

Untuk tingkap kecil, pilih bahan ringan atau gabungan dua kain.

Photo - 6 Untuk tetingkap kecil

Tingkap panorama yang besar akan menghiasi langsir Perancis secukupnya. Supaya mereka sesuai dengan ombak yang indah dan tidak bergerak di bawah berat badan mereka sendiri, pilih kain ringan, seperti tudung, tulle atau organza.

Photo - 7 Tirai Perancis

Jangan tergesa-gesa untuk membuang tirai lama. Mereka boleh dijahit, dihiasi dengan aksesori yang cantik, dan mereka akan berkhidmat lebih banyak tahun. Perkara utama di sini adalah untuk menunjukkan kepintaran dan imaginasi.

Photo - 8 Mengimbas semula langsir lama

Jahit langsir dari sisa kain, dan tingkap di dacha anda akan bermain dalam pelbagai warna. Potong saiz yang sama akan membantu stensil. Sebelum membuat lembaran padat, adalah baik untuk besi mereka.

Photo - 9 Dari cincang

Sempurna sesuai dengan vila atau dapur dalaman model dalam lipatan pada permulaan atau pada engsel.

Photo - 11 Pilihan yang baik pada awalnya

Foto - 12 Jadual

Photo - 13 Strapping

Photo - 14 Dengan engsel

Photo - 15 Cerah merah dengan engsel

Selalunya kelihatan langsir dengan ruffles, pinggiran atau tepi. Elemen tambahan menjadikan tekstil kaya dan elegan. Perkara utama di sini adalah untuk tidak keterlaluan.

Photo - 16 Dengan edging

Photo - 17 Dengan ruches

Photo - 18 Dengan pinggir

Tirai dengan Corak

Bagaimana untuk membuat corak untuk langsir penjahit diri? Dari bahan-bahan yang berguna, anda memerlukan sisa kertas dinding, penguasa meter, pensil, kapur atau sabun.

Selepas anda membuat keputusan mengenai bentuk dan memilih bahan, berani mula bekerja. Langsir mudah boleh dipotong segera.

Foto - 19 Model Mudah

Teknologi model penjahit yang kompleks memerlukan pengiraan yang tepat, yang mesti dipindahkan ke corak, dan kemudian ke kain.

Kami menawarkan beberapa sampel. Gantikan saiz anda dan anda akan mendapat hiasan yang baik untuk tingkap.

Corak asymmetrical throw.

Photo - 20 Asymmetrical throw

Tirai asimetri untuk dapur.

Foto - 21 Langsir untuk dapur

Svag simetri untuk model dengan lambrequins.

Photo - 22 Symmetrical svag

Sekiranya anda mempunyai tetingkap bukan standard, maka anda memerlukan corak dengan serong.

Photo - 23 Corak dengan serong

Sekiranya anda tidak mempunyai meja besar, potonglah lebih baik untuk dilakukan di atas lantai.

Baru-baru ini, langsir bermuka dua datang ke fesyen.

Photo - 24 Double-sided

Bagaimana untuk memanjangkan langsir dengan betul? Terdapat beberapa cara. Jika tidak cukup sentimeter 10, maka anda boleh menjahit engsel. Pilih bahan yang sesuai untuk invois.

Anda masih boleh menjahit bumbung ke bawah tirai.

Foto - 26 Sidang

Apabila langsir perlu dilanjutkan dengan 20-30 cm, ada kemungkinan untuk menjahit sisipan rentas seksyen. Kain itu mestilah warna yang berbeza, maka tiada siapa akan meneka bahawa anda telah meluaskannya.

Foto - 27 Masukkan

Berikut adalah beberapa contoh lagi.

Photo - 28 Memperpanjang langsir

Photo - 29 Ideal variasi

Foto - 30 langsir linen

Tirai dengan tangan sendiri langkah demi arahan arahan

Bagaimana untuk menjahit langsir mudah untuk dapur atau bilik? Perkara utama adalah dengan betul mengeluarkan dimensi, dan menyediakan kain itu. Ukur panjang cornice dan kalikan dengan faktor 1.3. Ini akan menjadi lebar. Tambah 6 cm ke lipatan. Tentukan panjang dan tambah 15 cm kepada reka bentuk bahagian atas dan bawah.

Photo - 31 Tirai Sederhana

Untuk menjahit langsir untuk dapur atau memberi corak tidak perlu. Rendamkan kain dengan air hangat, keringkan dan besi. Kemudian langsir anda tidak akan duduk atau ubah bentuk selepas mencuci pertama.

Foto - 32 kain Gladim

Dari alat yang berguna, anda boleh membuat hiasan dan kayu cantik. Gunakan:

Foto - 34 Green picks

Foto - 35 hiasan luar biasa

Foto - 36 Memilih

Photo - 37 Penangkapan tali pinggang

Photo - 38 Pemilihan semula jadi

Sekiranya anda perlu menjahit langsir, pilih salah satu daripada tiga cara.

 1. Countersunk dengan tangan.
 2. Jahitan mesin.
 3. Pita pelekat khas.

Untuk garis berbaring rata dan kain tidak meledingkan, bengkokkannya dan besi.

Photo - 39 Besi jahitan

Dengan langsir ringkas, kami menyusunnya. Kemudian anda akan belajar bagaimana membuat tirai Rom dengan tangan anda sendiri.

Tirai Rom dengan tangan mereka sendiri: kelas tuan. Video

Foto - 40 tirai Rom

Mereka boleh menghiasi tingkap di mana-mana bilik. Mereka sama-sama cantik, baik di dapur, di bilik tidur, dan di bilik mandi.

Foto - 41 buta Rom untuk dapur

Foto - 42 Rom dalam bilik tidur

Foto - 43 Rom dalam bilik mandi

 • bahan dan lapisan;
 • kayu atau logam pin 2-3 cm lebih pendek daripada lebar (7 pcs.);
 • pita pelekat sepanjang lebar tirai;
 • sabun atau kapur;
 • mesin jahit;
 • benang untuk warna, jarum, pin keselamatan;
 • tiga tali yang tiga kali lebih lama;
 • pemberat, tali untuk menggantung;
 • cangkuk dan kuku.

Photo - 44 Set untuk jahitan

Ukur pembukaan tingkap. Tambah 10 cm di sisi dan 15 cm di atas elaun dari atas dan ke bawah.

Foto - 45 Pengukuran apertur

Seterusnya, potong bahan dan kerja tepi. Jangan lupa untuk mengira bilangan lipatan dan menambah lebarnya. Ke bahagian atas, menjahit velcro.

Foto - 46 Memakai velcro

Hidupkan bahagian bawah langsir dan jahitan, supaya anda boleh memasukkan ejen penimbang.

Photo - 47 Pocket for weighting

Dari sisi yang salah, menjahit poket yang anda perlukan untuk memasukkan bilah.

Photo - 48 Poket untuk slats

Kemudian secara manual menjahit cincin di mana tali diulirkan dalam satu arah.

Photo - 49 Jahit cincin dan lulus kord

Di bingkai tingkap, pasangkan bar dan pasangkan pita melekat padanya.

Foto - 50 Pengikat bar

Betulkan langsir siap di tingkap dan turunkannya. Sekarang anda perlu menyelaraskan ketegangan semua tali, mengikatnya pada knot dan bersembunyi di belakang cincin.

Foto - 51 Aligning cord

Untuk maklumat lanjut, klik di sini.

Kelas tuan ini akan membantu membuat cantik, walaupun lipatan pada langsir.

Versi asal tirai dengan tangan mereka sendiri

Tarik langsir asli yang indah di bawah kuasa setiap pelayan wanita. Kesabaran utama, keinginan dan ketersediaan mesin jahit.

Foto - 52 Kami menjahit mesin jahit

Bagi pemula, kami menawarkan contoh pilihan yang paling luar biasa.

Foto - 53 Tirai gulung oren

Untuk menjahit mereka diperlukan sedikit kain. Mereka bersesuaian dengan dalaman moden dan dengan sempurna melindungi premis dari cahaya matahari.

Foto - 54 Langsir gulung coklat

Mereka diikat pada pembukaan tingkap atau ke kaca. Ukur lebar dan panjang, tolak 5 cm dari sisi dan 15 cm dari bahagian bawah. Pindahkan data ke kain dan potong lurus. Jahit tepi. Anda akan mendapat persegi panjang walaupun. Di bahagian bawah, menjahit agen penimbang, di mana tekstil akan luka. Teratas dengan garters. Mereka boleh dibuat daripada tali silang yang berbeza, pita, dll.

Foto - 55 Roller blinds pada garters

Jika anda ingin menghias tetingkap dengan sesuatu yang tidak biasa, maka masukkan imaginasi dan jangan takut eksperimen. Anda boleh membuat langsir manik dan manik. Corak corak boleh didapati di Internet menggunakan corak jahitan salib. Usaha yang perlu anda lakukan banyak, tetapi apabila matahari melalui karya itu, ruang akan bersinar dan berkilau warna-warna terang.

Фото - 56 Manik dan manik

Dan mungkin anda suka model pita? Semua elemen dijahit ke pita tirai di bahagian atas.

Photo - 57 Dari kaset

Foto - 58 Reben dan manik

Luangkan sedikit masa dan buat langsir luar biasa dari sisa kain. Tekstil dari cincang menambah haba ke bilik dan melakukan semua fungsi dengan sempurna.

Photo - 59 Dari cincang

Anda juga boleh menjahit model cantik dari tajuk atau calico.

Foto - 60 Dari penuai

Photo - 61 Of calico

Tirai moden muslin menambah cahaya dan penghalusan. Mereka boleh digabungkan dengan langsir atau dengan benang warna yang berbeza.

Photo - 63 Tirai benang

Фото - 64 Tirai muslin

Thread diikat ke pinggir pangkalan, seperti dalam gambar seterusnya.

Photo - 65 Kisei untuk muffin

Sehingga kini, langsir macrame. Ini adalah karya sebenar, yang mengatakan bahawa pelayan wanita itu mempunyai rasa yang luar biasa dan boleh melakukan kerja kerasnya sendiri.

Photo - 66 Macrame bergaya

Cara betul menenun macrame anda akan belajar dari video berikut.

Anda menjahit dan menggantung langsir yang indah, tetapi kelihatannya ada sesuatu yang hilang? Keadaan ini boleh diperbetulkan oleh cangkuk asli untuk langsir.

Photo - 67 Jahitan untuk langsir

Photo - 68 Stail emas

Klip boleh:

Foto - 69 Velcro Clips

Foto - 70 Memilih pada magnet

Tirai gelongsor automatik dan gelongsor biasanya tidak memerlukan pengambilan, sama seperti tirai roller dengan ejen penimbang.

Photo - 71 Secara automatik gelongsor

Photo - 72 Roller

Beberapa lagi sampel pick-up yang luar biasa.

Photo - 73 Pemilihan yang mewah

Foto - 74 Cantik

Photo - 75 Metal

Apa lagi langsir saya boleh menjahit diri saya sendiri

Di kawasan pedalaman, juga, mungkin perlu langsir, yang akan menahan panas dan menambah keselesaan. Pilih tirai Greek atau London. Yang pertama dicirikan oleh bentuk licin, ringan bahan semula jadi dan nada cahaya. Terutama terdapat ciri-ciri corak antik.

Photo - 76 Greek

Gaya Yunani adalah keterukan garis-garis yang jelas. Agar tidak perlu sentiasa membetulkan lipatan, ke bahagian atas pita ketat yang dijahit untuk langsir.

Kerana kesederhanaan, corak tidak diperlukan. Memohon dimensi kepada fabrik, kerja tepi dan melapangkan gelombang kemas.

Tirai London seperti orang Rom. Mereka mempunyai mekanisme mengangkat yang sama. Tetapi anda memerlukan lebih banyak tisu untuk itu, kerana ia adalah subur. Ekor kerja terbuka mengkhianati tekstil romantis dan misteri.

Foto - 78 Curtains London

Foto - 79 Curtains London

Marquis Perancis dibezakan dengan banyak renda, menekankan kekayaan dan kesungguhan pedalaman.

Foto - 80 Marquise

Kain itu dikumpulkan di feston menegak, yang memberikan rahmat dan kemuliaan. Kerumitan membuat langsir tersebut adalah dalam pengiraan yang betul. Semua kedutan mestilah sempurna. Pilih bahan nipis, contohnya, tudung, organza, sutera atau cambric. Di dalam gambar, anda melihat corak tirai Perancis dengan lambrequins dan langsir.

Photo - 81 Corak langsir Perancis

Perlu diingat bahawa reka bentuk tingkap ini perlu dilampirkan pada kutikula kayu atau logam yang boleh dipercayai. Rentetan untuk tirai ini tidak akan berfungsi. Ia akan cepat hancur.

Oleh itu, langsir paling mudah dalam gaya negara atau gaya negara mudah dijahit, tanpa kemahiran istimewa. Hiasan tingkap ini bagus untuk dacha atau dapur.

Фото - 82 Dalam gaya negara

Photo - 83 Negara gaya

Jika anda memilih gaya langsir kompleks dan ragu-ragu bahawa anda boleh menjahit sendiri, kemudian hubungi pakar dari Etotom portal. Mereka akan membantu mengambil kain yang sesuai dengan konsep reka bentuk keseluruhan bilik, dan menjahit sebarang kerumitan.

Tekstil untuk tingkap boleh sangat berbeza. Ramai pereka percaya bahawa lebih mudah, lebih baik. Lurus, langsir klasik yang diperbuat daripada bahan semula jadi tidak akan keluar dari fesyen.

Photo - 84 Levels

Jahit langsir dua warna, dan mereka akan menjadi puncak pedalaman.

Photo - 85 Dua berwarna

Adakah anda tahu bagaimana untuk menggantung langsir? Tumpukan pada cornice dan lekapan. Kayu kayu boleh dicat. Jualan anda tidak akan menemui kornea yang terang, jadi beli cat dan berus. Lihat apa yang berlaku.

Photo - 86 Cornice berwarna

Ingat bahawa kain ringan boleh digantung di kutikula rentetan. Bagi model berat, kornea kayu atau logam diperlukan.

Foto - 87 Cornices

Jika nampaknya cornice anda terlalu mudah, tutup dengan lambrequin.

Foto - 88 Dengan Lambrequins

Langit jahitan pada kelopak mata: kelas tuan. Video

Kami memberi perhatian kepada arahan terperinci mengenai langsir jahitan pada lubang kelopak mata. Eyelets adalah cincin yang dilampirkan pada bahagian atas tekstil tingkap. Mereka rentetan di kornice, dan mereka membuat gelombang halus, indah.

Foto - 89 Pada kelopak mata

Cincin boleh dibuat daripada besi dan plastik, biasa, bulat dalam bentuk diameter yang berbeza, dan terdapat hiasan.

Foto - 90 Hiasan

Pilih pilihan anda sendiri. Mereka mesti sepadan dengan warna kain atau corak.

Sekiranya bilik atau dapur pergi ke sebelah utara dan tidak cukup cahaya matahari di dalamnya, maka menjahit langsir cahaya, kain ringan.

Photo - 91

Sebaliknya, jika bilik berada di sebelah selatan yang cerah, kemudian beli kain dengan lebih ketat.

Photo - 92 Dense

Jadi, ambil bahan itu, letakkan di atas meja atau lantai besar. Ukur panjang cornice dan kalikan angka ini dengan 1.5. Ini akan menjadi lebar tirai anda. Kemudian tentukan panjang, tambahkan 20 cm ke selekoh dan bahagian atas. Sebelum ini, beli pita kelopak khas. Ia terpaku dengan besi panas supaya bahagian atasnya tegar, dipegang dengan bentuk dan membentuk tirai yang diperlukan. Kemudian menjahit lipatan.

Photo - 93 Melekat pita

Lampirkan satu lubang dan bulatan kontur dalaman. Semakin sering anda melakukan ini, lipatan kurang akan. Jarak antara kelopak mata harus sama.

Foto - 94 Masukkan lubang mata

Ketahui lebih lanjut dari video berikut.

Perlindungan dari matahari di tingkap untuk teres mestilah dipercayai dan mudah digunakan.

Pilih kain bleacout moden yang tidak lulus cahaya, jangan terbakar, jangan ubah bentuk, jangan kotor dan buang air.

Photo - 95 Untuk teres

Sekiranya anda perlu meningkatkan ketegaran bahan, maka gunakan bando itu. Ia berlaku:

 • pada dasar pelekat dan terpaku dengan besi;
 • pada filem pelekat sendiri.

Bando membolehkan anda membuat lambrequin keras dari sebarang bentuk. Di bawahnya, anda boleh menjahit langsir gelongsor gabungan dengan lipatan, dan tetingkap anda akan kelihatan kaya, menekankan rasa ideal wanita simpanan itu.

Tambah komen

Langsir jahitan

Menamatkan mana-mana premis turnkey dengan alat anda dalam masa yang sesingkat mungkin dengan kualiti yang tinggi dan

 • Melakukan semua spektrum kerja dari kitaran sifar ke turnkey Cepat dengan kualiti yang dijamin.

 • Reka bentuk projek-projek pangsapuri, pembaikan pangsapuri dan rumah-rumah negara dengan asas turn-key. Terdapat briged: finishers, el.

 • Kompleks kerja kemasan dan kejuruteraan penuh untuk penamat pangsapuri dilakukan oleh sp yang memenuhi syarat.

 • Reka bentuk, hiasan pangsapuri, rumah dan premis komersial. Pembaikan kompleks, sebahagiannya.

  Perisian percuma untuk reka bentuk rumah

 • Program yang manakah untuk dipilih untuk reka bentuk dapur?

 • Reka bentuk siling dari eternit: 120+ ide-ide topikal dari tiruan langit berbintang ke sabana Afrika

  © 2007-2018 EtotDom - pertukaran pesanan bangunan dan perbaikan

  Apabila menggunakan bahan tapak wajib

  syaratnya ialah kehadiran hiperpautan ke laman web ini: etotdom.com

  Adakah anda pasti mahu memadamkan ulasan ini?

  Adakah anda pasti mahu memadamkan semua ulasan pengguna?

  Adakah anda pasti mahu menolak ulasan pengguna?

  Adakah anda pasti mahu mengalih komen pengguna ke spam?

  Adakah anda pasti mahu mengalih komen pengguna ke sampah?

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  2 + 8 =