Back to all Post

Jubin 10×10 untuk dapur

Jubin 10x10 tradisional di dalam hiasan moden

Penggunaan jubin dalam reka bentuk dapur adalah fenomena yang mantap. Satu-satunya perkara yang telah berubah dalam masa kita ialah penggunaan bahan-bahan baru dalam pembuatan jubin dan penggunaannya dalam mewujudkan gaya dalaman yang berlainan.

Sekarang jubin boleh didapati dalam warna dan saiz yang berbeza, jadi memilih yang betul tidak akan sukar.

Lukiskan perhatian kepada jubin kecil 10x10 ─ ini adalah bahan yang menarik untuk menghias dapur.

Jubin 10x10 pada apron, dinding, lantai

Jubin ini masih popular, kerana ia membolehkan anda untuk mewujudkan sebarang idea menghias dapur.

Dia mempunyai beberapa kelebihan sebelum pilihan lain:

 • seperti jubin ia adalah mudah untuk menyebarkan mana-mana bahagian, termasuk yang sempit, mendispens tanpa memotong:
 • anda boleh membuat komposisi yang berbeza dan lukisan;
 • jubin visual meningkatkan saiz dapur kecil;
 • dia boleh digunakan dalam pedalaman gaya yang berbeza.

Apa yang boleh anda lakukan di dapur menggunakan jubin 10x10?

Pertama sekali meletakkan apron.

Terdapat beberapa pilihan yang paling biasa untuk reka bentuknya:

1
  • yang paling mudah: menggunakan jubin monokrom, letakkan apron, dengan warna untuk dipilih atau sama dengan dinding, atau dengan lantai (jika ia juga berjubin), atau dengan perabot.
  • Gunakan jubin biasa, tetapi warna yang berbeza berhubung dengan seluruh dapur;
  • tampal jubin warna pepejal, yang sangat jelas: hitam, merah, oren terang terang, dan sebagainya, tetapi pilihan ini sepatutnya tertera di kawasan pedalaman, adalah sangat sesuai untuk apron dapur putih atau warna lain sangat ringan; elemen berasingan hiasan harus sepadan dengan warna jubin: taplak meja, langsir, pinggan mangkuk;

Jubin monokrom harus menghiasi atau melengkapi perabot dan lantai

  • diambil jubin dua warna, terhuyung-huyung; ia mungkin warna warna yang sama apabila terang, malap drugoy─ naungan pertama seperti merah jambu merah dan pucat, coklat gelap dan pasir lembut dan sebagainya; atau menggunakan satu perbezaan yang nyata, yang paling sering klasik putih ─ hitam, tetapi mungkin kurang pilihan biasa, sebagai contoh, ─ putih merah menyebabkan hitam ─ merah, tenang putih ─ biru, menyenangkan: ─ kuning hijau;
  • cuba meletakkan dataran, rombus dan mana-mana angka lain, serta pelbagai jubin curbs warna yang sama pada latar belakang warna yang berbeza;
  • menggunakan pilihan yang lebih menarik apabila membendung dan angka membina latar belakang jubin 10x10 jubin bentuk dan kualiti yang berbeza, seperti jubin babi;

Jubin catur adalah klasik, jadi selalu dalam fesyen

  • ia menarik gunakan jubin dengan corak, meletakkan di tengah dataran besar dan rombus, satu atau dua, selebihnya adalah monophonik mudah; atau, lebih kurang tradisional, jalur menegak (ia patut cuba lakukan dengan jubin warna satu warna yang berbeza);
  • semasa membeli pilih gambar di jubin dalam satu topik, contohnya, alam (menggambar kumbang, rama-rama, tumbuhan, dan lain-lain), meletakkan apron membuat panel jubin seramik.
  • menyusun jubin dalam corak penjaga papan, bergantian monophonik dan dengan corak;

Jubin seragam boleh dihiasi dengan jubin

 • secara umum Anda boleh membeli setiap jubin dengan corak yang berbeza dan tampalkannya pada apron;
 • idea yang baik untuk rumah dan dapur: jubin dengan corak yang tidak berulang yang berlainan bergantian dengan monophonic, untuk ini lebih baik untuk mengambil naungan tenang, sehingga penekanan pada lukisan.

Jubin berwarna adalah teknik reka bentuk yang menarik yang akan menjadikan dapur anda lebih individu

Jubin berdinding sepenuhnya sekarang sedikit orang tersebar. Walaupun ini adalah pilihan yang paling mudah dibersihkan, dan pada masa kini, apabila julatnya cukup luas, ia juga adalah yang baik.

Menyusun dinding dengan jubin dengan corak membolehkan membuat pelbagai komposisi yang menarik. Ya, tidak seperti kertas dinding, anda tidak boleh mengubahnya untuk masa yang lama, dan ini adalah tambah besar.

Lantai boleh ditutup dengan jubin. Ia akan mudah dicuci, di sini anda juga boleh menunjukkan imaginasi anda dan meletakkan apa-apa lukisan. Selain itu, di bawah jubin seramik, lantai teras elektrik mudah diletakkan.

Jubin hiasan dinding dan lantai boleh menetapkan nada untuk seluruh bilik

Dalam gaya Provence, jubin 10x10 mudah digunakan. Sebagai contoh, untuk menghiasi apron dapur. Di sini adalah lebih baik untuk mengambil monophonic: putih, kelabu, kuning air. Pilihan yang lebih berani, tetapi tidak melanggar gaya, adalah jubin merah.

Styling adalah mungkin dalam susunan berperingkat.

Jika anda memilih dengan gambar, maka anda harus berhenti di atas bunga, tumbuhan, imej serangga kecil, rama-rama. Atau pada gambar hidangan: jag, cawan, pasu. Sekarang menghasilkan jubin dan dengan corak dalam gaya Provence: rumah luar bandar, kilang, nelayan di sungai, bukit hijau dan sebagainya.

Membuat bahagian dalam, jubin sering diletakkan di atas lantai. Pilih gambar yang meniru batu asli atau kayu. Dalam beberapa kes, ambil jubin abu-abu putih atau putih, biasanya untuk reka bentuk dapur putih dalam gaya ini.

Seperti biasa, jubin di dapur gaya klasik digunakan terutama untuk apron. Ia tidak disyorkan untuk bereksperimen dengan warna dan lukisan, atau dengan menyusun komposisi.

Gaya klasik sangat sesuai dalam isu hiasan

Ambil jubin warna tenang: putih, kelabu muda, krim, krim, warna coklat, kopi dengan susu. Walaupun nada biru dan merah jambu tidak dialu-alukan. Sekiranya kita bercakap tentang jubin dengan gambar, maka ia patut dipilih dengan tiruan batu, pokok. Dan lebih baik untuk melupakan jubin dengan gambar. Benar, jika corak dalam bentuk gelombang, jalur, kotak dan sebagainya, maka ini boleh diambil sebagai jalan pintas, Tetapi ia sepatutnya sama warna dengan jubin utama apron.

Lantai dalam gaya ini sering tersebar dengan jubin besar. Tetapi anda boleh mengambil 10x10. Dalam kes ini, adalah disyorkan untuk meletakkan dalam corak papan jambatan satu jubin warna tunggal, tetapi dalam pelbagai warna, berpegang pada skala kelabu-coklat. Atau letakkan di tengah-tengah kuadrat satu tempat, dan di sekelilingnya meletakkan jubin yang lain.

Ketahui bagaimana masakan klasik Itali berbeza dari artikel kami.

Apron di dapur gaya ini boleh dibentangkan dengan jubin dengan corak mengikut prinsip: lebih berwarna, lebih baik. Satu-satunya batasan fantasi terbang ke arah ini adalah nada. Untuk dapur sedemikian adat untuk memilih warna cahaya. Dan selebihnya sekatan untuk jubin dalam gaya negara di sana.

Gaya negara: bermimpi dengan berani!

Ini adalah di mana apron sesuai, yang dibina daripada jubin dengan corak yang berbeza, kawasan luar bandar yang lebih baik, jadi untuk bercakap, mata pelajaran: burung, rumah, tumbuh-tumbuhan, buah-buahan dan sayur-sayuran, atau satu warna jubin warna solar: kuning, oren, warna air laut dan langit, rumput. Dengan cara ini, semua simbol ini penting, baca mengenai peraturan reka bentuk dapur untuk feng shui di sini.

Lantai juga diletakkan dengan jubin cahaya, ia adalah mungkin dan dalam susunan papan penjuru.

Apron dihiasi dengan jubin dengan corak bata, lantai dengan pola untuk pokok.

Tetapi agak jubin berwarna-warni, tetapi juga sesuai untuk gaya Rusia

Varian tertentu mungkin dilakukan dengan penggunaan jubin dengan corak dengan samovar dan cawan, roosters dan rombongan Rusia lainnya. sangat sesuai untuk gaya dapur di rumah peribadi dengan dapur.

Ia akan sesuai di sini apron dibentangkan "dalam kotak" menggunakan sebarang pilihan warna untuk jubin seramik pada apron. Lebih terang teduh, lebih baik. Semakin menarik kombinasi warna, semakin menarik. Adalah penting untuk tidak keterlaluan.

Gaya vintaj di dapur sangat kerap menggunakan jubin 10x10

Jika perabot adalah warna yang berbeza, maka apron adalah lebih baik untuk bertahan dalam satu.

Penyebaran lantai dengan jubin mana-mana warna, Adalah penting bahawa ia menguntungkan warna perabot dan hiasan seperti dapur.

Dapur-dapur ini dikuasai oleh pasir putih, tersekat, mat, kelabu muda. Ia adalah jubin warna-warna yang anda boleh letakkan apron, Lebih baik jika ia monophonic.

Gaya Scandinavia biasanya menggunakan jubin putih, tetapi pilihannya mungkin, sebagai contoh, krim atau krim

Ubin boleh menghiasi dan dinding, tidak menyimpang dari skala yang sama.

Lantai ditutup dengan warna biru atau kelabu berwarna kelabu dan hitam atau gelap.

Beberapa tip video mengenai ubin meletakkan:

Sebelum meletakkan jubin di dinding atau lantai, anda mesti mengukur permukaan, mengeluarkan lapisan lama.

 • dinding dengan bantuan kulir: memohon sebatian meratakan khas dan menyelaraskan lengan dalam gerakan bulat sehingga permukaan menjadi lancar;
 • kemudian sapatkan gam untuk jubin di kawasan seluas kira-kira satu meter persegi di tengah-tengah dapur dan sama rata mengedarkan menggunakan ruji;
 • perlahan-lahan tekan jubin ke dinding, selari dan tahan seketika; Anda tidak boleh menutup permukaan yang besar dengan gam;
 • apabila gaya selesai, membersihkan jahitan, mengeluarkan sisa-sisa gam;
 • Jahitan antara jubin boleh digosok hanya dua atau tiga hari selepas kerja selesai, supaya semuanya menjadi kering; Sebelum menggunakan grout, lipit perlu dilembapkan dengan span lembut;

Ubin di dapur boleh diletakkan bukan sahaja di dinding atau lantai, tetapi juga melapisi meja atau tenggelam

 • untuk mengisi semua lubang dan cincang dengan pelekat jubin;
 • kemudian menjaga kalis air, meliputi seluruh permukaan dengan campuran perlindungan dan memohon pita kalis air ke sendi;
 • bukannya memohon mewarna emulsi kalis air khas, ini adalah cara yang lebih mudah, tetapi jangka pendek; ia mengekalkan sifatnya hanya selama 5 tahun; Sebelum meletakkan, lapisan primer mesti digunakan;
 • pelekat itu digunakan dengan menggunakan kancing berkepuk;
 • Tekan jubin dan, mengetik dengan tukul, mencapai sambungan yang lebih baik dengan lantai;
 • selepas kering selesai, jubin dibasuh dengan air suam, perlahan-lahan merendam gam dipatuhi.

Pergerakan asal adalah untuk menutup meja

 • Untuk memastikan jubin sentiasa berkilat, anda perlu menjaga ia.
 • Untuk pembersihan rutin, lap dengan kain lembap, kemudian teliti sehingga kering.
 • Semasa pembersihan, lap dengan pembersih tingkap (jangan gunakan sabun dan pembersih yang kasar, atau berus keras, terutamanya).
 • Anda boleh mengelap jubin dengan air, melarutkan di dalamnya ammonia atau cuka.

Jahitan antara jubin mesti diproses secara hati-hati, jika tidak, kulat boleh bermula

Jahitan, seperti jubin itu sendiri, memerlukan penjagaan. Mereka mesti dibersihkan dengan detergen ringan.

Tetapi lipit akhirnya menjadi gelap, dan anda perlu memikirkan bagaimana untuk mengemas kini jubin lama. Untuk melakukan ini, anda perlu berhati-hati menyingkirkan grout lama, anda boleh melakukannya dengan pemutar skru nipis. Kemudian, dengan menggunakan spatula getah, sebutir baru warna yang diingini digosok. Ini dilakukan dengan berhati-hati, sehingga kemudian tidak perlu mengeluarkan campuran dari jubin.

Menilai foto jubin 10x10 di dapur, mungkin anda akan menyukai pilihan tersebut.

Apron di dapur jubin hanya boleh digantikan

Panel pada jubin 10x10 akan menghiasi dapur

Jubin 10x10 adalah salah satu pilihan terbaik untuk decoupage

Sentiasa digunakan jubin bata - kelihatan asli.

Malah corak kecil pada jubin mengubah ruang

Sisipan jubin cerah - aksen asli untuk apron monofonik

Menarik melihat sempadan dengan hiasan

Dalam banyak gaya, jubin 10x10 adalah penyelesaian terbaik

Apabila membuat mozek, pra-meletakkan jubin dengan meletakkan gambar

Anda boleh menggabungkan kedai kopi dan 10x10, tetapi anda perlu mengira kedudukan jubin

Gaya moden juga sesuai dengan baik di bahagian dalam dapur.

Jubin 10x10 tidak keluar dari fesyen, tetapi kini ia kelihatan dengan cara yang baru dan kelihatan hebat di dapur gaya yang berbeza. Oleh kerana pelbagai warna dan lukisan, jubin ini telah menerima kehidupan kedua yang lebih menarik.

Saya di dapur saya menghiasi apron dengan 10 * 10 jubin. Jubin mengambil masa yang lama. apron di dapur adalah bahagian penting dalam pedalaman. Saya mengambil nada hangat untuk menjadikan dapur lebih selesa. Mencairkan beberapa sisipan dengan lukisan dalam bentuk peralatan dapur. Saya sangat menyukainya. Dapur segera berubah. Menjadi lebih panas dan lebih selesa. Setiap orang yang benar-benar suka.

Jubin seramik 10x10 untuk dapur: ciri-ciri dan pilihan hiasan

Tile 10x10 - pilihan terbaik untuk mana-mana dapur kerja-kerja dalaman Dapur melibatkan memotong dan dgn apa makanan mentah dan yang telah dimasak, percikan itu tidak dapat tidak dibentuk dan jalur-jalur. Memasak wasap daripada menggoreng mendap di dinding dan siling, mewujudkan bau yang tidak menyenangkan dalam apartmen, jadi dapur perlu dibasuh setiap beberapa hari. Agar tidak merosakkan kertas dinding, dinding dapur dalam pertumbuhan manusia menyarungkan jubin seramik khas, yang mudah dibersihkan sebarang kotoran.

Peranan dan fungsi apron dapur

Sebagai peraturan, saiz dapur yang tidak selalunya tinggi, jadi ia adalah mustahil untuk melindungi daripada kotoran dan percikan air dan jus makanan. sinki dapur direka supaya jet yang kuat air terbang dalam semua arah. Di samping itu, pemprosesan makanan haba tidak dapat tidak disertai dengan asap dan pembentukan wasap dapur khas, yang, bergaul dengan bau najis dalam badan manusia dan tandas, ia mewujudkan semangat yang tidak menyenangkan daripada pangsapuri, jadi biasa kepada pengunjung yang bau dapat membezakan satu daripada rumah-rumah lain.

Apabila memilih jubin untuk dapur, adalah penting untuk mempertimbangkan ciri-ciri dalaman masa depan

Di dalam dapur, kertas dinding sangat jarang, kerana bahagian dapur tidak dirancang untuk menyelesaikan masalah estetik atau mewujudkan mood tertentu. Pembersihan dinding yang kerap, dan jika mungkin, dari siling, memerlukan salutan praktikal dan langgeng yang tidak menyerap bau, tidak menyimpan setitik lemak, darah, dsb. dan tidak merosakkan dari pembersihan basah dan menggosok.

Lapisan sedemikian, sebagai peraturan, dilakukan dalam dua versi:

 • Apron dapur dari jubin;
 • Panel dinding dari cadar gipsovoloknistyh.

Pengalaman mengatakan bahawa apron yang diperbuat daripada jubin seramik dan jubin seramik lebih praktikal. Salutan ini hampir selamanya dan selalu dari ketika ia diletakkan di atas dinding.

Penggunaan jubin bukan kaca untuk pembaikan dapur sebaiknya dielakkan, kerana lapisan ini dalam banyak cara mempersulit pembersihan

Biasanya, dapur dilengkapi dengan meja pemotongan, dan di peringkat kepala manusia terdapat loker yang tergantung. Oleh itu, ruang dinding antara meja dan bahagian bawah tirai hendaklah ditutup dengan apron khas.

Saiz apron adalah sedemikian rupa sehingga ia pergi 5-10 sentimeter melampaui batas-batas perabot yang digantung dan countertops.

Ubin untuk dapur: saiz, bentuk dan jenis hiasan

Jubin seramik dapur, sebagai peraturan, diletakkan di atas dinding, sebagai linoleum lembut biasanya menyebar di atas lantai. Untuk menghias lantai dengan salutan berjubin tidak berbaloi, kerana jika anda menjatuhkan porselin atau barang pecah belah di atasnya, ia tidak dapat dielakkan akan berpecah.

Jubin seramik dinding adalah segi empat tepat atau persegi. Saiz terbesar ialah 30x50 cm, tetapi dalam ukuran amalan lebih kecil didapati - 30x40, 20x30, 30x30, 10x10 dan 40x40 cm.

Jubin dapur saiz kecil kelihatan lebih kemas, jadi lebih disukai

Bagi jenis permukaan, bentuk glossy, matte atau relief mempunyai kelebihan atau kekurangannya:

 • Gerbang seramik berkilat 10x10 Ia sempurna dihanyutkan dari kekotoran, tetapi permukaan yang mencerminkan dapat mencipta ilusi optik yang tidak menyenangkan. Masih di dapur, dan juga di dalam bilik operasi, adalah lebih baik untuk menyebarkan cahaya, merata seluruh ruang.
 • 10x10 jubin seramik timbul cantik dan melengkapkan gambar, meningkatkan persepsi objek yang digambarkan. Walau bagaimanapun, parut permukaan tidak dapat dielakkan dengan jatuh lemak, di mana habuk dan jelaga dinaikkan, sebagai hasilnya, dinding secara beransur-ansur menjadi hitam, dan sangat sukar untuk membilasnya.
 • Jubin seramik Matte 10x10, nampaknya, adalah pilihan terbaik: mudah dibersihkan dan tidak membuat kekurangan dalam persepsi visual.

Jubin dalam reka bentuk apron boleh digunakan dalam kombinasi yang berbeza

Menandai produk dengan huruf A atau AA - jubin semacam itu dengan sempurna menahan rawatan dengan sebarang larutan deterjen atau gel

Jubin yang dicat 10x10 untuk apron "Rumput Alpine" (video)

Sebagai peraturan, warna cahaya dipilih untuk dapur. Terdapat 10x10 jubin, dari mana panel keseluruhan dibentangkan, mewakili imej hidangan selera, buah atau corak rumit kandungan abstrak.

Gerbang seramik berwarna-warni yang sangat cantik dan berkesan, menyerupai smalt. Walau bagaimanapun, permukaan timbul dengan menonjolkan kiub palsu akan sangat kotor, dan ia akan menjadi sangat sukar untuk membersihkannya.

Sekiranya anda mengalami kerugian dengan pilihan jubin yang mempunyai corak atau perhiasan - berani mengambil 10x10 persegi dua jubin warna dan meletakkannya dalam susunan berperingkat.

Lazimnya, jumlah kerja yang dihadapi oleh dinding dapur adalah kecil, dan tindakan itu sendiri tidak begitu sukar, tersedia untuk hampir semua orang. Melakukan kerja secara mandiri, anda boleh menjimatkan tenaga buruh dan, dengan itu, menawarkan seramik Itali atau Sepanyol yang mahal.

Apabila memilih jubin untuk dapur, adalah bernilai untuk menjadi perhatian khusus, kerana tidak semua jubin akan digabungkan dengan konfigurasi meja pemotongan dapur dan gantung loker

Walau bagaimanapun, sebelum meletakkan jubin 10x10, anda perlu membuat beberapa tindakan awal:

 • Ia adalah perlu untuk menentukan reka bentuk dapur, dengan lokasi dan jumlah perabot dapur untuk memaksimumkan fungsi semua elemen. Ia perlu memutuskan sama ada dapur akan menjadi tempat penerimaan makanan atau hanya tempat penyediaan.
 • Berhati-hati memilih dan memilih perabot, mengira dimensi, dengan ketara perhatikan ketinggian yang mana ia akan digantung. Perlu diingat bahawa ruang dapur yang terpilih akan wujud selama bertahun-tahun.
 • Pilih jenis jubin, hitung saiz dan kuantiti. Anda perlu mengambil stok sebanyak 10-15%, dengan mengambil kira pecahan tersebut, maka anda boleh mengembalikan jenazah ke kedai atau pergi untuk membaiki sebahagian daripada kawasan yang rosak.
 • Setelah itu terangkan dengan teliti kawasan apron, memastikan horizontalnya yang tepat dari sempadannya.
 • Dinding di bawah jubin sebaiknya disamakan, dilekatkan dan dirawat dengan kulir.

Untuk membuat apron dapur dengan jubin adalah mungkin dan bebas

Sangat disyorkan meletakkan jubin 10x10 untuk dinding dalaman kayu telah disebabkan oleh kelembapan dan penurunan suhu tidak dapat tidak vspuchilis jubin dan pecah.

Jika dinding bahagian dalam pokok (yang di rumah 1960 tahun pembinaan), ia adalah disyorkan untuk memecahkan ia, menggantikan shlakoblochnogo, atau menjahit panel dinding beliau papan gentian gipsum tanpa perobohan.

Jubin seramik 10x10 diletakkan pada gam khas, yang membolehkan anda menggosoknya ke dinding untuk beberapa lama selepas meletakkan. Lapisan gam yang digunakan pada bahagian bawah jubin itu disamakan dengan trowel. Penutup diletakkan lapisan dengan lapisan, dari bawah ke bawah, lipit ditandai dengan salib khas.

Selepas gam kering, sendi dirawat dengan mortar yang mengalir, dan dinding jubin itu sendiri dibersihkan dan disapu dengan kain kering.

Peletakan jubin 10x10 di dapur (video)

ruang dapur atau kawasan kerja selalunya dibuat daripada jubin dinding, membolehkan cepat dan kerap mencuci pencemaran, yang, menyelesaikan, osmolyayutsya, gelap dan berkhidmat punca bau berterusan apartmen. Pilihan tempat jubin luas, dapur Andreas Nödl paling sering digunakan jubin 10x10 dalam dua warna, disusun dalam corak papan main dam. Saiz optimum dataran -. 10 atau 20 cm Jubin ini harmoni dimuatkan ke dalam dapur dalaman. Kerja-kerja meletakkan jubin tidak sukar untuk melakukan sendiri.

Jubin untuk dapur 10x10

Halaman 1 dari 2

Halaman 1 dari 2

Di kedai online Rusplitka.ru terdapat peluang untuk membeli produk dalam talian, menambah barang ke bakul, atau membuat pesanan dari pengurus, dengan memanggil: +7 (495) 229 44 20

Semua jubin untuk dapur 10x10 dilindungi oleh jaminan pengeluar! Juga anda boleh menempah penghantaran pada keadaan yang unik.

Hari libur: 9:00 - 18:00, Tel. perundingan sebelum pukul 21:00

Add Your Comment

− 3 = 5