Juruterbang tenggelam 50 60 di bawah mesin basuh

Tenggelam ke atas mesin cuci Santek Santek juruterbang - ingat

Penyelesaian yang sempurna untuk bilik mandi kecil

Sebelum membuat keputusan untuk memasang mesin basuh di dalam bilik mandi, saya berfikir untuk masa yang lama dan membaca pelbagai ulasan di Internet, yang agak bercanggah. Tetapi hakikat bahawa saya mempunyai dapur kecil, mesin basuh pinggan mangkuk diperlukan, dan menggabungkan semua peralatan sebanyak 5.5 meter persegi dan pada masa yang sama untuk meletakkan perabot dapur ditolak ke penyelesaian ini-pakaian di bilik mandi!

Kerana tanpa shell untuk hidup keras, saya berhenti pada model shell ini-ini adalah pilihan yang paling murah, tetapi ia tidak mengatakan apa-apa tentang kekurangannya. Saya mempunyai tenggelam dipasang di atas mesin basuh sempit, tetapi ketinggian standard. Perbezaannya adalah di berundur, siphon terletak di belakang.

Saya ingin ambil perhatian bahawa jarak minimum antara mesin basuh dan pinggir bawah sink adalah 13 cm, ia tidak boleh digantung ketat kerana siphon.

Tetapi tempat ini juga boleh digunakan untuk menyimpan sesuatu. Saya mengambil sebuah bekas dengan saiz dan menyimpan bahan kimia rumah tangga dan segala macam karut untuk pembersihan.

Juga kerana siphon yang terletak di belakang, adalah mustahil untuk memindahkan stylalk ke dinding, jadi untuk stylalki sempit saya mengambil kedalaman tenggelam 60 cm, tetapi dijual juga 50 cm, jadi semuanya bergantung kepada mesin basuh anda.

Oleh itu, bahagian atas cangkerang adalah pada ketinggian 105 cm Dengan ketinggian 165 cm, ia berada di bawah dada. Nampaknya tidak menyusahkan? Tiada apa-apa pun! Ini sangat mudah, kerana ada sokongan untuk tangan. Dan orang yang mempunyai pertumbuhan tinggi pasti akan menghargai susunan shell ini.

1

Cangkang mempunyai sisi yang lebar, jadi ada tempat untuk meletakkan hidangan sabun, dsb.

Siphon dan pengikat dibekalkan lengkap dengan sink, tetapi untuk mesin basuh konvensional diperlukan suntikan yang lebih lama, Terdapat menganggap ketinggian pemasangan piawai.

Secara umum, ia kelihatan seperti ini:

Saya sangat gembira dan pasti dapat mengesyorkan shell ini.

Palna mengesyorkan Tenggelam ke atas mesin cuci Santec Santek juruterbang

Dan lebih banyak tolong katakan saya, apakah model mesin basuh anda di bawah sink dan seberapa baik ia berfungsi?

Mesin basuh Bosch WLK2426WOE, sangat gembira dengannya! Basuh sempurna, boleh memegang 6 kg, mod minimum -15 min. Sekurang-kurangnya, jika anda tidak menutup pintu ke bilik mandi, pada 1200 rpm akan dapat didengar dengan baik. Di bawah sinki boleh dipercayai dan selama setengah tahun tidak pergi ke mana sahaja untuk berjalan.

Memasang sinki ke atas mesin basuh

Tidak semua bilik mandi mempunyai ruang yang cukup - dalam rumah-rumah lama tidak disediakan untuk pemasangan apa-apa kelengkapan, hanya kerana maka ia tidak. Rumah-rumah tersebut masih beroperasi dan pemiliknya perlu menyelesaikan masalah kompleks - bagaimana dan di mana untuk memasang peralatan rumah tangga. Selalunya terdapat masalah dengan mesin basuh. Ia adalah perlu bahawa sebilangan telah difailkan dan pembetungan, dan apa-apa syarat hanya di dalam bilik mandi dan dapur, dan bilik mandi yang tidak di tempat pertama. Walaupun sangat kecil, terdapat satu pilihan yang baik - satu tenggelam ke atas mesin basuh.

Dari sinki biasa ke atas mesin basuh dicirikan oleh kedalaman mangkuk yang lebih kecil, saiz yang lebih besar dan longkang bentuk khas. Mangkuk dibuat sebagai rata mungkin. Rata-rata, ketinggiannya bersama-sama dengan laras saliran adalah kira-kira 20 cm.

Melukis dengan dimensi sink untuk dipasang di atas mesin basuh

Pada masa yang sama, dimensi cangkerang meningkat - ia harus menutupi mesin yang berdiri di bawahnya, tidak termasuk kemasukan kelembapan. Lebar dan kedalaman biasanya 50-60 cm, model yang lebih kecil sangat jarang berlaku. Kerana bentuk ini - luas dan rata - jenis cangkang ini dipanggil "lili air".

Jenis sinki untuk shell air lily

Berbeza dan longkang. Ia boleh terletak di tengah, seperti dalam cucian konvensional, tetapi boleh berada di sisi, biasanya di sebelah kanan. Paip cawangan kecil jatuh beberapa sentimeter, kemudian secara drastik kembali atau ke sisi. Sebutharga khas disambungkan ke longkang ini. Kadang-kadang mereka datang dengan sinki, kadang-kadang anda perlu membeli secara berasingan.

Apabila memilih siphon untuk mencuci di atas mesin basuh, adalah wajar untuk mencari model yang boleh anda sambungkan longkang dari styralka. Dalam kes ini, menyambungkannya ke pembetung akan menjadi agak mudah. Ia hanya perlu memasukkan hos saliran ke dalam paip yang sesuai. Begitu juga untuk pengadun pada sink. Cari model dengan keluaran tambahan untuk perkakas rumah.

Mesin basuh yang mana boleh dipasang di bawah sink

Di bawah air sejuk air tenggelam, anda boleh memasang mesin basuh bersaiz kecil. Mereka harus rendah dan cetek. Bagi orang-orang sederhana tinggi tenggelam di bilik mandi pada ketinggian 80 cm Memandangkan hakikat bahawa shell mempunyai kedalaman kira-kira 20 cm, ketinggian stiralki perlu kira-kira 60 cm untuk orang yang tinggi ketinggian normal pemasangan sinki - .. Untuk 100 cm Dalam kes ini basuh. Mesin ini boleh menjadi kira-kira 80 cm tinggi.

Contoh pemilihan mesin basuh di bawah sinki dengan ketinggian

Apabila memasang, jangan lupa untuk meninggalkan jurang antara badan dan siphon. Apabila berputar, mesin boleh bergetar supaya getaran tidak ditularkan dan jurang ini diperlukan.

Kedalaman mesin juga dipilih berdasarkan saiz sink (atau sebaliknya, bergantung pada apa yang sudah tersedia). Rata-rata, dengan saiz basuh di atas sink, kedalaman 50 cm, mesin basuh 32-36 cm, dan basuh 60 cm hingga 51 cm.

Apabila memasang, perhatikan bahawa siphon tidak boleh menyentuh selongsong. Alasannya adalah sama - getaran semasa berputar.

Memilih mesin basuh untuk sink sink mendalam

Di antara jasad mesin dan dindingnya ada jurang besar, di mana paip kumbahan berjaya dibaringkan. Sekiranya diameternya lebih besar, ia boleh disembunyikan sebahagiannya di dinding.

Tenggelam ke atas mesin basuh: Pandangan

Mangkuk lili air boleh mempunyai lubang saliran di tengah atau di sebelahnya. Model dengan saliran di tengah mempunyai kedalaman yang lebih besar - cabang outlet memerlukan ruang. Kedalaman purata seperti air lily shell adalah 18-20 cm. Apabila dipasang antara bahagian bawah dan penutup atas mesin, terdapat jurang yang ketara. Di satu tempat di sana anda boleh menyimpan perkara-perkara kecil, di sisi lain - untuk membersihkan tidak begitu mudah. Tetapi terdapat banyak model sedemikian, kerana dengan struktur ini, keperluan yang lebih kecil dikenakan pada keseimbangan (kestabilan) mesin basuh - jurang membolehkan anda tidak bimbang tentang getaran di tempat kerja.

Dari sudut pandangan keselamatan elektrik, pilihan ini bukan yang terbaik - jika aliran siphon, air akan mengalir ke mesin. Pada masa yang sama, terdapat kebarangkalian yang tinggi bahawa ia akan jatuh pada bahagian-bahagian hidup, yang akan menyebabkan mesin itu pecah. Jadi apabila memasang, beri perhatian khusus kepada pengedap. Mungkin, sebagai tambahan kepada gasket dan anjing laut, masuk akal untuk menggunakan sealant. Hanya tidak mengambil akrilik, tetapi silikon, dan lebih baik - untuk akuarium. Pastinya ia berfungsi lama.

Pelepasan dari sisi kurang biasa. Dalam kes ini, muncung itu beralih ke belakang dan ke tepi dan terletak di belakang badan mesin. Dengan struktur ini, tenggelam hampir boleh diletakkan pada penutup atas. Bahagian bawahnya hampir rata, kedua-dua bahagiannya terbenam atau mungkin sedikit lebih tinggi. Kedalaman model sedemikian di bahagian depan kurang - kira-kira 10-15 cm, dan belakang, di mana paip longkang terletak, juga mempunyai ketinggian kira-kira 20 cm.

Tenggelam ke mesin basuh dengan longkang pada bahagian belakang dan belakang - PAA CLARO

Model dengan struktur sedemikian sedikit. Di kedai kami (kedai dalam talian) terdapat hanya beberapa pilihan - PAA CLARO pengeluaran Bahasa Latvia. Lebih longkang adalah kotak sabun seramik. Malah, ia hanya meliputi lubang longkang dan, jika dikehendaki, ia boleh dikeluarkan. Gudang biasanya tersedia dalam warna putih, tetapi di bawah perintah itu boleh dibuat dalam versi warna - warna dan warna lebih dari 20.

Adalah klon yang - model Belarus Belux Ideya.Raznitsa dalam harga, ia harus berkata tidak terlalu banyak - $ 234 untuk versi Baltik dan $ 211 untuk Belarus.

Terdapat beberapa pilihan di kedai-kedai Latvia: STATIO Deja, POLYCERS izlietne Compactino. Ini juga kerja-kerja firma tempatan. Model yang sama terdapat di Rusia - Quattro Quarto.

Variasi kerang tandas dengan longkang sampingan

Apa gunanya shell jenis ini? Parit itu beralih ke belakang, yang bermaksud bahawa walaupun terdapat kebocoran, air tidak memasuki mesin, yang bermaksud bahawa ia tidak akan membahayakannya.

Terdapat pelbagai kebiasaan yang lebih sedikit - longkang dialihkan kembali, tetapi tanpa bergeser ke sisi. Semua kelebihan reka bentuk ini adalah sama, kategori itu sedikit lebih banyak - tidak begitu luar biasa yang mereka lihat. Terdapat juga varian bukan standard dalam kumpulan ini - model BELUX EUREKA (pengeluaran Belarus). Di Eureka (digambarkan di sebelah kanan) pengadun dialihkan ke sisi, kerana bahagian yang menutupi longkang boleh ditanggalkan - untuk kemungkinan pembersihan.

Tenggelam ke mesin basuh dengan mengalir ke belakang

Lebih biasa dalam bentuk lagi. Mereka hampir sama dengan plum di tengah, jadi ada pilihan. Penyebaran harga agak baik - dari Suntec Federation juruterbang 50 (dimensi 60 * 50 cm) untuk 36 kepada $ 1116601101 Finland Ido Aniara untuk $ 230 (saiz 60 * 59 cm). Jika anda melihat, anda mungkin dapat mencari lebih murah dan lebih mahal.

Sekiranya keadaan di dalam bilik mandi atau bilik mandi tidak begitu kritikal, anda boleh memasang sinki di atas mesin basuh dengan meja. Mesin dipasang di bawah meja. Pilihan ini adalah yang paling disukai dari sudut pandangan keselamatan elektrik. Terdapat satu tolak - cengkerang ini dengan meja atas agak mahal.

Stiralku boleh diletakkan di bawah meja

Untuk menghapuskan percanggahan di antara bahagian yang diduduki badan dan ruang kosong di bawah sinki, di bahagian kedua mengikat pintu, dan di dalam anda boleh membuat rak atau laci untuk penyimpanan bahan kimia atau lain-lain.

Tenggelam ke atas mesin basuh dengan bahagian atas kaunter

Terdapat model lain - bersudut, bulat, dan lain-lain Mereka harus dipilih untuk setiap kawasan tertentu dengan dimensi sendiri.

Tenggelam untuk pemasangan di atas mesin basuh, seperti mana-mana alat paip, diperbuat daripada porselin dan faien. Faience lebih murah, tetapi mempunyai struktur yang lebih poros dan bersifat hygroscopic. Untuk mengelilingi kekurangan ini, permukaannya ditutup dengan sayu. Dengan aplikasi berkualiti tinggi, produk ini mempunyai penampilan yang baik, tidak basah. Tetapi selepas beberapa saat, sayuran boleh retak. Retaknya adalah mikroskopik, tetapi kotoran tersumbat di dalamnya, permukaan menjadi kelabu, dan tidak ada yang dapat dilakukan. Oleh kerana faience sering berubah.

Basuh di atas kereta dari porselin

Cengkerang porselen lebih banyak, menimbang lebih banyak, tetapi mereka lebih tahan lama. Permukaannya licin, kotoran tidak menetap di atasnya, lebih mudah untuk menjaga kebersihan.

Selalunya terdapat tenggelam yang diperbuat daripada batu buatan. Ia adalah campuran polimer dengan debu batu dan serbuk. Pelekalan tinggi jisim menjadikannya mungkin untuk mendapatkan sebarang bentuk, untuk mencapai sebarang warna dan warna.

Diperbuat daripada sinki batu buatan oleh saiz pelanggan

Terdapat firma-firma yang bersedia untuk melakukan pencuci dengan ketat mengikut saiz anda. Sememangnya, pengeluaran individu lebih banyak, tetapi ruang yang ada digunakan secara rasional.

Satu lagi varian individu

Memasang basuh di atas mesin basuh

Pemasangan basuh di atas mesin basuh adalah standard. Segala perbezaannya - untuk menandakan ketinggian mesin basuh, kemudian pilih lokasi pengikat kurungan supaya bahagian bawah kulit berada di tempat yang tepat. Berapa banyak untuk menaikkan kurungan yang ditulis dalam pasport produk adalah nilai berubah, yang bagi setiap model mempunyai sendiri dan juga bergantung kepada jenis kurungan. Oleh itu, perlu dipertimbangkan secara berasingan.

Selepas memasang kurungan, anda boleh melakukan pemasangan: menggantung sink dan pastikan ia berada pada ketinggian yang diperlukan. Kemudian anda boleh memasang mixer dan siphon. Siphon, seperti yang anda ingat, mesti istimewa, keluaran yang segera bertukar. Hos bergelombang disambungkan ke muncung plastik, yang dipasang pada dinding (mungkin menggunakan pengapit plastik).

Sifon untuk membasuh mesin basuh mempunyai reka bentuk khas

Seterusnya, pasangkan sink pada kurungan. Ada di antara mereka yang memerlukan penekanan dengan bolt. Pertama dan ke akhir tidak memutar kami meninggalkan kira-kira 5 mm. Kemudian di belakang basuh di pinggir atas, kami meletakkan lapisan sealant silikon. Ia akan menghalang air daripada memasuki jurang antara sink dan dinding. Selepas ini, anda boleh mengetatkan bolt.

Seterusnya - sambungan ke bekalan air dan pembetungan, selepas itu anda mesti segera memeriksa kecekapan basuh. Jika segalanya adalah normal, anda boleh menyambungkan mesin dan slaidnya ke tempatnya.

Bilangan permintaan melebihi

Anda telah melebihi kekerapan panggilan yang dibenarkan.

Untuk terus bekerja dengan bakul, sila masukkan kod pengesahan di dalam kotak di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

5 + 3 =