Kanopi dari skim reka bentuk foto profil logam

Bagaimana untuk membuat awning dari profil logam sendiri?

Kanopi yang diperbuat daripada logam, seperti apa-apa bahan lain, boleh kelihatan hebat jika anda melakukan kerja yang menyeluruh mengenai projek itu.

Pada banyak ungkapan "bangsal dari lantai profesional" dalam imaginasi terdapat gambar bukan reka bentuk yang paling menarik. Malah, awning itu boleh menjadi sangat bagus, contohnya, dalam foto, yang diterbitkan yang pertama di dalam artikel ini.

Apabila bercakap tentang profil logam sebagai bahan bumbung bermakna lembaran yang diprofilkan tepat, atau diprofilkan, kerana ia dipanggil "di dalam masyarakat." Hakikatnya, konsep konsep logam termasuk pelbagai produk dari aloi logam: lembaran, paip, dan banyak lagi. Tetapi sebagai salutan bumbung, hanya lembaran yang dibuat dalam profil yang sama digunakan (sebagai contoh, logam juga boleh dikaitkan dengan logam berprofil).

Penutupan lembaran berprofil boleh:

 • Polimer (ia boleh apa-apa warna);
 • Galvanized (warna perak).

Lembaran galvanis papan bergelombang.

Kedua-dua jenis salutan tidak banyak berbeza dalam ciri-ciri umum mereka antara satu sama lain, jadi pilihan varian tertentu akan bergantung lebih kepada pilihan anda dalam reka bentuk dan persepsi umum objek anda (dalam kes ini - kanopi). Walau bagaimanapun, terdapat satu sudut pandangan bahawa papan beralun dengan lapisan polimer berfungsi 2-3 kali lebih lama daripada tergalvani.

Kami menghasilkan awning daripada polikarbonat dan kaca.

Pada harga terdapat kanopi promosi - kanopi untuk turnkey kereta 3.6 x 6.3 = 63.000 gosok.

1

kanopi untuk 2 kereta turnkey 5.7 x 6.3 = 128.000 gosok.

Beli papan beralun boleh berharga dari 142 Rubles setiap 1 meter persegi. Bilangan warna dan profil yang dicadangkan membolehkan anda menyampaikan pemikiran seni bina anda.

Varian bahagian berprofil membolehkan memilih penyelesaian yang menarik untuk kanopi anda. Dan bukan hanya untuknya.

Selalunya, dalam mengejar manfaat, kita bukannya bahan berkualiti yang rosak. Untuk mengelakkan ini berlaku, pastikan untuk memeriksa semua bahan pada masa penerimaan. Tidak perlu ada kepingan dengan kecacatan salutan dan ubah bentuk lembaran.

Papan beralun berkualiti tinggi sepadan dengan dimensi standard, mempunyai garis tepi yang licin tanpa selekoh dan salutan yang sempurna rata: tergalvani atau polimer. Panel itu sendiri tidak mempunyai sebarang bentuk ubah bentuk.

Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan papan beralun termurah (sebagai contoh, untuk kanopi sementara atau pagar) - kami mencadangkan anda membeli bahan yang rosak dengan kecacatan berikut:

 1. Salutan yang rosak.
 2. Garisan slice tidak sekata.
 3. Sebarang ubah bentuk helaian.
 4. Saiz lembaran yang salah.

Lembaran berkurangan dari papan beralun - penyelesaian yang sangat baik untuk kanopi sementara dan pagar.

Kekurangan yang lebih serius dan lebih serius rosak diprofilkan, jadi ia akan dijual dengan diskaun yang lebih besar.

Bagaimana untuk menjimatkan pembelian mana-mana papan beralun:

 1. Beli produk dari pengeluar tanpa perantara.
 2. Anda boleh mencari pembekal yang mempunyai promosi dan jualan.
 3. Menguruskan penghantaran diri, jika anda atau seseorang yang anda tahu mempunyai trak.

Secara tidak jelas, kelebihan helaian profil ini termasuk:

 • Ketersediaan
 • Berat ringan
 • Pengangkutan yang mudah
 • Pemasangan yang cepat dan berpatutan
 • Keupayaan untuk menahan tekanan topi salji
 • Watertightness
 • Rintangan terhadap kakisan
 • Tidak terbakar di bawah matahari
 • Menahan beban angin
 • Rintangan kebakaran
 • Pelbagai warna
 • Ketahanan

Lembaran logam berprofil adalah bahan yang sangat baik dan berpatutan untuk kanopi atau pagar.

Kekurangan bahan ini termasuk:

 • Bunyi dalam hujan (logam - logam)
 • Pemanasan di bawah matahari
 • Pemasangan dan penghantaran yang salah memendekkan hayat produk

Lembaran yang berprofil juga boleh digunakan sebagai bumbung untuk bumbung rumah anda, dan untuk sebarang jenis kanopi, contohnya:

 1. Carport untuk kereta.
 2. Visor di atas pintu masuk.
 3. Tunggu untuk barbeku.
 4. Kanopi ekonomi (sebagai contoh, untuk melindungi daripada hujan dari kayu api atau inventori).
 5. Kanopi sementara untuk melindungi bahan binaan daripada hujan.

Mana-mana kanopi ini anda boleh memesan dari syarikat pembinaan atau buat sendiri.

Variasi visor yang panjang: di tapak akan ada ruang yang cukup untuk meletak kereta kompak atau lokasi rumah tangga dan tetamu untuk pesta teh.

Bagaimana untuk membuat kanopi dengan tangan anda sendiri

Sekiranya anda mengatur keseluruhan alur kerja dengan betul, anda boleh membuat kanopi dari papan beralur dalam beberapa hari sahaja. Oleh itu, bermula dengan:

 1. Kosongkan kawasan di mana anda akan mempunyai kanopi, dari objek asing.
 2. Buat tanda di bawah tiang struktur sokongan.

Bahan - papan beralun dan struktur sokongan (kayu, logam, dan lain-lain) - sudah siap.

 1. Yayasan menuang dan pemasangan rak berlaku serentak.
 2. Selepas simen mengukuhkan dan tiang sokongan dikunci, anda boleh meneruskan pemasangan kanopi itu sendiri.

Kemudian urutan tindakan bergantung kepada bahan dari mana struktur pendukung kanopi dibuat dari profil logam dibuat: logam atau kayu. Walau apa pun, ia akan kelihatan seperti ini:

 1. Pengancing balok melintang dan longitudinal (atau trusses).
 2. Peranti bungkusan (jika diperlukan).
 3. Penetapan keras lembaran beralun.

Dalam video ini, rakan senegara kami menceritakan bagaimana dia membuat kanopi rangka kerangka logam dan papan beralun untuk laman webnya. Apa paip yang dia gunakan dan apa yang dia lakukan - anda akan belajar semasa menonton.

Membingkai logam dengan tangan sendiri

Kini dijual anda boleh menemui banyak unsur yang berbeza dari mana anda boleh secara berasingan memasang bingkai logam. Walaupun anda tidak mempunyai mesin kimpalan - anda boleh menggunakan pengikat "baik lama" dengan rivet atau skru. Benar, tidak dalam semua keadaan mereka boleh menggantikan kimpalan.

Bingkai logam boleh menjadi tulang pendukung untuk kedua-dua awning dan seluruh rumah.

Jika kira-kira logam berprofil sebagai bumbung untuk bangsal anda tidak berminat - kami mengesyorkan untuk melihat kanopi diperbuat daripada polikarbonat, yang syarikat kami dihasilkan dan dipasang untuk para pelanggannya. Untuk mengetahui kos masing-masing atau mengira harga untuk pembuatan kanopi untuk projek anda, hubungi mana-mana nombor telefon yang disenaraikan dalam kenalan, atau hantarkan permintaan anda melalui e-mel.

Juga syarikat kami menghasilkan kanopi kaca, semua contoh yang boleh anda lihat dalam portfolio kami.

Syarikat "Canopy Master" juga mengilang dan memasang awnings dari kaca.

Perlu diingati bahawa permukaan lembaran profil licin. Ini penting untuk mengambil kira di kawasan-kawasan di mana terdapat banyak salji di musim sejuk. Pengumpulan secara tiba-tiba jisim salji yang besar boleh menyebabkan banyak kebimbangan, dan juga mencederakan orang yang terperangkap di tempat keruntuhan. Adalah dinasihatkan untuk merancang kanopi supaya apabila salji jatuh, salji jatuh di mana ia tidak akan menyebabkan kemudaratan.

Nasihat saya kepada mereka yang bekerja sendiri memasang posrtoit kanopi dan terutama kali pertama, berhati-hati dengan bumbung 7 kali mengukur 1 kali potong jika tidak, anda pasti akan kacau sehingga.

Perkara yang paling sukar ialah membuat rangka dengan betul (untuk menyediakan bingkai). Memberi perhatian khusus kepada pemilihan elemen sokongan.

Dan tidak ada yang lebih baik untuk tidak membayar banyak perhatian dan mengupah tukang, saya pernah cuba untuk membuat diri saya berlari sekumpulan saham, dipanggil tuan dan semua dilakukan secara kualitatif, tetapi terpaksa membayar premium, tetapi seperti sekarang ada saya pasti tidak akan berlaku.

Pemasangan: Moscow, wilayah dan kawasan terdekat

Cara membuat kanopi berkualiti dari profil logam dengan tangan anda sendiri dan murah

Kerja tanah persediaan dan pemilihan bahan

Agar proses pembinaan berjaya, dan kemudian tidak perlu mengubahsuai apa-apa, anda harus segera mengambil kira semua nuansa. Ini terpakai untuk pemilihan bahan yang betul, pelucutan wilayah, dan kerja kejuruteraan untuk mengira beban maksimum. Pertimbangkan urutan tindakan.

Jika anda mempunyai beberapa pilihan di mana anda boleh membina reka bentuk masa depan, maka lebih baik untuk memberi keutamaan kepada tempat dengan meletakkan tanah liat halus untuk menyelamatkan konkrit. Ia juga perlu mengambil kira sudut cerun tanah, supaya bangunan anda tidak berada di tempat pengumpulan air di seluruh kawasan itu - ini akan memberikan anda banyak kesulitan, tidak kira apa yang anda membinanya. Lebih baik memilih bukit atau kawasan yang agak rata dengan kemungkinan air mengalir.

Segera diperlukan untuk mengira kos reka bentuk masa depan. Sekiranya anda menggunakan profil logam tergilas untuk bumbung atau dicat menggunakan penyemburan serbuk, maka akan ada kos yang padat. Jika anda membeli hanya logam dan merawatnya dengan perlindungan anti-karat, anda boleh berjimat sehingga 30%. Saiz alur logam untuk rak perlu dikira dengan mengambil kira beban pemendakan setiap 1 m 2 di wilayah anda + faktor impak angin (tempat 3.4% untuk zon iklim sederhana). Pada saiz 4x4 meter dan cerun skate tidak lebih daripada 45 0, satu persegi logam 40x40 milimeter akan mencukupi. Semakin jauh jarak antara pendukung, semakin besar ketebalannya.

tingkat kanopi akan telah KONKRIT, jadi ia adalah perlu untuk mengeluarkan dari tempat lapisan yang terkehel bumi kira-kira 10 sentimeter, separuh ditutup dengan pasir, batu kecil dan meninggalkan kira-kira 5 sentimeter untuk senarai yg panjang lebar konkrit. Ini akan mencukupi untuk kereta berat 1200-1800 kg. Jika di kanopi ia sepatutnya menjadi objek berat, lebih baik membuat 9-12 sentimeter berjilid. Semasa sapuan, kita mengeluarkan semua akar dari tanah, batu besar.

Sebelum anda membina kanopi dari papan bergelombang dengan tangan anda sendiri, anda perlu memikirkan operasi berikutnya. Pertama sekali, adalah perlu untuk membuat pasang surut rendah di bumi, untuk mengira lokasi lokasi mereka dan maklumat lain. Di sesetengah kawasan, perlu mengambil kira ketersediaan elektrik, bekalan air, pengegasan (bergantung kepada tujuan kemudahan ini dibina).

Sekarang kita sudah mempunyai "pelan induk untuk membina" di tangan, anda boleh pergi terus ke pembinaan. Adalah lebih baik untuk memeriksa semuanya sekaligus, kerana apa-apa perubahan akan membebankan anda atau ia akan memerlukan banyak masa.

Kami memasang sokongan dan peti

Pembuatan struktur sokongan adalah proses yang paling penting, kerana ketahanan struktur secara langsung bergantung kepada ketepatan prestasi semua tindakan. Bingkai yang dipasang secara tidak betul hanya boleh jatuh pada beban pepejal pada musim sejuk atau tidak bermutu dalam penampilan. Untuk mengelakkan ini berlaku, segala-galanya perlu dilakukan secara beransur-ansur, dengan mengambil kira semua kemungkinan keadaan semasa operasi.

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk menggerudi lubang di dalam tanah dengan diameter 30 sentimeter - mereka akan digunakan untuk penyambungan logam berikutnya. Kemudian masukkan sokongan di dalamnya, hanya dengan berhati-hati, supaya tidak menuangkan banyak tanah di dasar lubang - konkrit boleh tenggelam kemudian. Selepas anda mencurahkan larutan 50% ke dalam lubang, anda perlu mengambil bob panjang, mengukur segala-galanya dan menyesuaikan rak kiri / kanan. Tepat operasi yang sama dengan tiga baki sokongan, dan kemudian sejajar mereka tinggi.

Ia boleh dilakukan di bahagian atas - ini adalah kaedah tradisional pembinaan, dan anda boleh mengalami cara yang tidak biasa untuk mengukuhkan struktur. Sebagai contoh, kimpalan tali lilin penyongsang dalam fros silang (bahagian atas satu sokongan dan bahagian bawah yang lain disambungkan), grid atau secara amnya membuat dua bahagian atas dan bawah.

Sekiranya anda mempunyai bumbung yang lurus - tidak ada yang menipu diri sendiri dan mencipta reka bentuk "licik". Hanya pasang rasuk logam setiap 80 sentimeter, mereka akan diskru pada helaian logam berprofil. Dengan bumbung gable sedikit lebih sukar: kami membuat rasuk lurus dan skate, di bawah rabung mesti ada tetulang tegak ke rasuk lurus. Satu keuntungan sudah cukup. Pilihan yang paling sukar adalah lengkungan berganda. Akan lebih mudah untuk membeli elemen bengkok yang sudah siap, dan kemudian di antara kotak-kotak bertembung itu, kemudian membuat bantuan berbentuk L setiap 40-50 sentimeter. Sekiranya kanopi lebih daripada 4 meter lebar, anda perlu memasang tetulang lain tambahan langsung.

Kanopi yang dikeluarkan dari papan beralur akan menelan belanja sekitar 7000 rubel dengan tangan mereka sendiri jika anda membeli logam pada harga pasaran purata. Proses pemasangan akan mengambil masa tidak lebih dari 1 hari, dan hanya 1 pekerja yang dapat melaksanakannya (ia perlu menggunakan mesin kimpalan sedikit dan kemahiran awal bekerja dengan alat pengisar).

Ini adalah proses yang paling penting, kerana penampilan keseluruhan struktur bergantung pada kualiti perhimpunan. Kami akan melampirkannya kepada sambungan yang dilancarkan - jadi lebih mudah. Agar tidak bocor bumbung, atau menghancurkan bolt atau kepingan logam, lebih baik menggunakan mesin basuh plastik atau getah yang dipakai secara langsung pada bonet dan boleh melindungi lubang dari kemasukan kelembapan pada musim sejuk. Mari lihat lebih dekat pada langkah demi langkah arahan pemasangan untuk bumbung.

Ini boleh dilakukan dengan gerudi elektrik konvensional dan bit gerudi sebanyak 8 milimeter - ini akan mencukupi untuk mengikat lembaran berprofil kecil.

Untuk melakukan ini, cukup pasangkan helaian dan tandakan lokasi lubang masa depan. Ia boleh dilakukan secara langsung dalam proses mengawal lantai berprofil. Iaitu, setiap helaian secara berasingan mengukur atau menggerudi ke lubang yang disediakan.

Untuk ini kami memerlukan bolt M8 yang biasa, serta kacang kepada mereka. Supaya mereka tidak berehat, yang terbaik adalah untuk meletakkan kacang kedua dan mengetatkan mereka bersama-sama. Adalah disyorkan untuk menggunakan mesin pencuci plastik apabila bekerja pada sambungan besi-besi.

Bagaimana untuk membuat perlindungan dari papan bergelombang dengan tangan kita sendiri, kita hampir tahu, ia tetap untuk melindungi kerja kita selama bertahun-tahun. Di dalamnya, kami akan dibantu oleh pengambilan logam yang dalam, serta salutan dengan cat kereta - 5 tahun menjamin bahawa warna tidak akan hilang, dan cat itu sendiri tidak akan "mengupas" di bawah sinar matahari.

Kita boleh mengandaikan bahawa kanopi dari papan bergelombang dengan tangan anda sendiri, lukisan yang anda lihat dalam artikel, sudah siap. Sekarang ia hanya menggunakan struktur anda dan mengira wang yang disimpan!

Bagaimana untuk membuat kanopi dari paip profil dengan tangan anda sendiri

Kanopi dari paip profil boleh didapati di banyak tempat: di halaman rumah negara, di kafe musim panas, di tempat letak kereta dan tempat awam yang lain. Kelebihan utama mereka terletak pada hakikat bahawa anda boleh melakukannya sendiri. Anda tidak perlu mempunyai kemahiran dan pengetahuan khusus, hanya mengikut arahan terperinci.

Skop dan struktur kanopi dari paip profil

Profil logam hari ini telah menjadi salah satu bahan yang paling popular dan popular untuk pembuatan kanopi pelbagai jenis dan jenis dengan salutan polikarbonat, kerana kelebihan utamanya adalah hayat perkhidmatannya yang panjang. Sekiranya anda menjaga bangunan tersebut dengan betul, ia akan dapat bertahan selama beberapa dekad. Kanopi sedemikian boleh digunakan di pelbagai tempat:

 • di tempat letak kereta;
 • di rumah-rumah persendirian di pinggir bandar untuk mewujudkan kawasan dilindungi yang besar di wilayah itu;
 • di pelbagai tempat awam.

Skop kanopi dari profil logam agak luas, kerana mereka adalah reka bentuk sejagat yang mempunyai banyak modifikasi yang berbeza.

Yang paling popular hari ini adalah jenis produk yang melengkung. Jadikan ia lebih sukar daripada satu atau dua sisi, tetapi ia kelihatan sangat mengagumkan. Kanopi tersebut dibina secara berasingan dari rumah atau bersebelahan dengan pihaknya.

Apabila memilih jenis bumbung, perlu mengambil kira hakikat bahawa salji tidak berlarutan di atasnya, tetapi bebas jatuh ke tanah tanpa membuat beban berat di atas bumbung.

Di samping itu, terdapat kanopi kubah, arka, bentuk piramid, serta dek tunggal dan dek dua dek.

Selain polikarbonat, papan tulis atau papan beralun logam boleh digunakan untuk membina bumbung. Oleh itu, dapat dikatakan bahawa kerumitan mendirikan kanopi dari paip kilang secara langsung bergantung pada pilihan struktur bingkai dan bahan-bahan yang dipilih untuk bumbung.

Kerja persediaan: pembangunan lukisan

Sebagai permulaan, adalah perlu untuk menentukan tepat kanopi, kerana ini sangat penting untuk memilih bahan reka bentuk masa depan dan meliputi bumbung. Adalah lebih baik untuk meletakkannya di kawasan yang rata atau ketinggian, kerana ia akan menjadi lebih mudah di sana untuk membuat saliran yang diperlukan. Jika anda membuat keputusan untuk membina struktur di dataran rendah, air mengumpul akan "membuat" anda melakukan kumbahan ribut tambahan, yang akan melibatkan perbelanjaan yang tidak dijangka.

Ia juga penting untuk membuat lukisan awal kanopi dari profil logam. Sebagai tambahan kepada lokasi lajur, perlu mengambil kira bahagian paip profil. Jika panjang struktur tidak melebihi 6 m, dan lebarnya ialah 4 m, maka untuk peranti sokongan, kemungkinan untuk mengambil paip dengan seksyen 60x60 mm. Untuk membina struktur bersaiz besar, paip dengan seksyen 80x80 mm diambil.

Senarai alat yang diperlukan

Untuk membuat kanopi logam, anda memerlukan satu set alat tertentu:

 • tingkat bangunan;
 • spade bayonet;
 • radas untuk kimpalan;
 • rolet;
 • peraturan (tahap);
 • gerudi;
 • Bulgaria;
 • perforator;
 • bolt dan pencuci;
 • paip logam berbentuk;
 • skru untuk bumbung dengan gasket khas;
 • sudut bangunan;
 • polikarbonat, papan beralun atau sabak;
 • simen, pasir, kerikil sederhana;
 • flange.

Pengiraan bilangan tiub profil yang diperlukan

Untuk mendirikan kanopi kecil yang dikendalikan, perlu membuat pengiraan yang tepat dan membuat lukisan awal:

 1. Kanopi panjang 6 m perlu mempunyai 8 rak logam sokongan. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan profil logam dengan seksyen 80x80 mm. Ketebalan dinding paip harus lebih dari 3 mm untuk kestabilan struktur yang lebih besar.

Arahan langkah demi langkah pada reka bentuk kanopi dari paip profesional dengan tangan anda sendiri

Urutan kerja bergantung pada jenis.

Pembinaan ini adalah yang paling mudah. Untuk pembuatannya, anda perlukan:

 1. Pasang sokongan dan isi telaga. Jarak antara tiang hendaklah dari 1 hingga 1.5 m Jika bumbung menggunakan batu tulis, papan beralun atau jubin semulajadi, nilai ini adalah 1.2 m.
 2. Tandakan lokasi tiang, tarik tali di antara mereka di sepanjang garis yang sama. Untuk setiap rak, menggali lubang dengan kedalaman sekurang-kurangnya 60 cm dan diameter 20 cm. Tekankan paip dengan selat khas (tumit) yang dikimpal ke bahagian bawah setiap paip. Mereka kemudian akan dituangkan sepenuhnya dengan konkrit, dan mereka akan memegang struktur keseluruhan dalam kedudukan tegak.

Video: cara membuat ladang dengan tangan anda sendiri

Pembinaan kanopi melengkung dihasilkan dengan cara yang sama seperti satu sisi, namun mereka lebih estetik dan berfungsi.

Kanopi sendiri yang melengkung adalah sukar untuk dibina, kerana untuk ini, perlu mempunyai peralatan manual atau elektrik khas untuk memudahkan bengkokkan profil logam. Di rumah, hampir mustahil untuk melakukan tindakan sedemikian.

Kanopi Gable dipasang sama dengan dek tunggal, tetapi terdapat dua segi tiga dalam pembinaan, yang disusun cermin-bijak berkenaan dengan satu sama lain. Bumbung kanopi ini dibentuk oleh dua pesawat cenderung pada sudut tertentu.

Oleh kerana kehadiran simpul ridge, reka bentuk ini mempunyai sistem struktur yang lebih kompleks, tetapi ia boleh meliputi kawasan yang lebih besar di tapak.

Struktur sedemikian digunakan untuk menutup kawasan yang luas, seperti tempat letak kereta, paviliun pameran, dll. Pada dasarnya, mereka mewakili satu siri struktur gable yang berturut-turut. Di sini, sebagai tambahan kepada nod rabung, yang berada di titik atas, ia perlu untuk mewujudkan sistem saliran air.

Dalam proses menjalankan sebarang kerja kimpalan, perlu mematuhi peraturan keselamatan. Juga, selepas selesai semua kerja, setiap jas dikimpal perlu dikikis dari sanga supaya tidak ada sendi. Ini boleh dijadikan Bulgaria biasa dengan muncung logam khas "landak".

Untuk menyambungkan struktur logam dari profil dengan ketebalan dinding lebih daripada 3 mm, lebih baik menggunakan kimpalan gas, kerana analog elektrikal hanya boleh "tidak menarik" seperti jumlah kerja.

Bagaimana untuk membengkokkan tiub logam

Untuk ini, bender paip khas digunakan. Dengan bantuannya, anda boleh dengan mudah membengkokkan profil logam jenis yang berbeza. Tetapi jika anda tidak mempunyai alat yang sama di hujung jari anda, maka penggiling dan kimpalan akan membantu anda.

Ia sangat penting apabila membongkok paip yang berbeza untuk menghalang penampilan retak dan kinks yang besar, yang tidak sepatutnya dalam pembinaan kanopi. Juga mereka tidak boleh diratakan. Dalam proses bekerja dengan bender paip tangan, adalah perlu untuk melakukan usaha fizikal yang banyak, sehingga tidak dapat digunakan untuk membengkokkan profil dengan seksyen salib lebih dari 40 mm.

Selepas struktur rangka kanopi telah dikimpal sepenuhnya dan dibersihkan dari skala, adalah perlu untuk meresap semua elemen logam sebelum melukisnya. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan pelarut biasa, aseton atau petrol, yang perlu membenarkan masa kering. Kemudian anda boleh memulakan proses penyusunan.

Warna kelabu cahaya primer sesuai untuk sebarang jenis cat. Gelap digunakan untuk bahan cerah. Putih biasanya digunakan apabila melukis profil logam dengan warna pastel.

Primer boleh melindungi logam dari kakisan pramatang, dan, dengan itu, dengan ketara memanjangkan hayat perkhidmatannya, dan juga mengurangkan penggunaan cat.

Video: bagaimana membuat kanopi secara bebas

Galeri foto: struktur paip prefabrikasi

Anda boleh membina kanopi logam dari paip profil dengan cepat, tanpa banyak usaha, jika anda mempunyai bahan, lukisan dan alat yang sesuai. Reka bentuk yang paling mudah yang boleh dibina di wilayah sebuah rumah negara adalah kanopi satu jangka. Perkara utama adalah untuk mematuhi semua peraturan pemasangan, untuk mengikuti skim projek yang dibangunkan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =