Back to all Post

Kata laluan dari doorphone cyfral

Bagaimana untuk membuka doorphone tanpa kunci, menggunakan kod rahsia?

Setiap pengeluar doorphone memasang kod khas pada produknya, mengetahui bahawa ia boleh membuka interkom tanpa kunci. Tetapi, mungkin ini hanya jika pemasang tidak menukar kata laluan induk semasa pemasangan. Jika tidak, membuka pintu adalah lebih sukar dan mustahil untuk melakukan ini tanpa memasukkan tetapan sistem.

Menggunakan kod khas untuk dibuka, anda perlu ingat bahawa anda hanya perlu menggunakannya sekiranya berlaku kecemasan. Penggunaan kod untuk tujuan bayaran tentera dibicarakan oleh undang-undang.

Untuk setiap jenis telefon pintar ada kod, tidak ada kod sejagat untuk semua jenama telefon pintar.

Untuk membuka intercom vizit, ia memerlukan usaha lebih sedikit daripada membuka interkom lain. Kod berbeza dalam pelbagai, dan pada papan kekunci kadangkala bukan kunci "* 9raquo; "C9raquo; digunakan, dan bukannya" # 9raquo; - "Q9raquo;.

Untuk membuka pintu, anda perlu menggunakan kod: "# 42309raquo;," 12 # 3459raquo;, untuk interkom yang baru dipasang kod "* # 4239raquo; dan "67 # 8909raquo;.

Anda juga boleh membuka pintu menggunakan menu perkhidmatan. Untuk melakukan ini, anda perlukan:

 1. masukkan menu dengan menaip "# 9999raquo ;;
 2. selepas dua isyarat memasuki kod "12349raquo;, tunggu sebentar;
 3. jika mencicit ciri pendengaran, dan tiada isyarat dua nada, anda boleh cuba untuk mengumpul Kod standard lain: «67679raquo;,« 35359raquo;, «99999raquo;,« 123459raquo; atau "116399raquo ;;
 4. Selepas ini, anda mesti memasukkan kombinasi "2 - jeda - # - jeda - 3535"

Untuk membuka Metacom interkom, anda perlu memanggil salah satu daripada kod ini:

 • klik butang "B9raquo; - Bilangan apartmen, yang merupakan yang pertama di pintu masuk ini - "B9raquo; ("COD9raquo;) - kod 5702 akan muncul;
 • kod dail 65535 - butang "B9raquo; - 1234 - "B9raquo; - 8;
 • atau kod ini: 1234 - "B9raquo; - 6 - "B9raquo; - 4568.

Untuk model interkom MK-20 M / T, anda boleh menggunakan kod: "В9raquo; - 27 - "B9raquo; - 5702 atau "B9raquo; - 1 - "B9raquo; - 4526.

1

Telefon pintu jenama Eltis agak mudah dibukanya. Anda boleh menggunakan salah satu daripada dua kod yang akan membantu melancarkan interkom dengan lembut:

Jika anda tidak boleh membuka pintu dengan kod-kod ini, maka anda boleh menggunakan kod berikut cyfral doorphone.

 • Untuk pintu masuk yang dipasang di pintu masuk, di mana pangsapuri dengan nombor bulat (100, 200, 300, dan lain-lain) terletak, anda boleh menggunakan kod: "call - code 1 - call - code 2". "Kod 1" menandakan nombor apartmen (100, 200, dan lain-lain), dan "kod 2" adalah kod doorphone "23239raquo;," 72729raquo; atau "72739raquo;.
 • Untuk doorphone yang dilabel dengan huruf "M9raquo;, anda boleh menggunakan kod:" call - 41 - call - 1410 ". Beberapa pintu dibuka apabila menggunakan kod "070549raquo;.
 • Intercoms model CCD - 2094.1M boleh membuka satu set "Cabaran - 0000" kod yang akan membuka pintu merta atau memberikan anda akses kepada menu (paparan menunjukkan «ON9raquo;). Kemudian klik "29raquo; - pintu akan dibuka. Jika anda melihat «OFF9raquo;, ia bermakna bahawa kod akses telah diubah oleh pemasang semasa pemasangan.
 • Untuk doorphone CCD - 2094M, masukkan kod "0000 - panggilan". Selepas "cod9raquo;, masukkan kod" 123456 - panggilan "atau" 456999 - panggilan ". Anda juga boleh menggunakan kod "123400 - panggilan". Selepas penampilan tulisan "f09raquo;, masukkan kod" 6019raquo;.

Untuk membuka pintu, yang dilengkapi dengan interkom Forthorial, anda mesti memasukkan kod enam angka: "0000009raquo; atau "1234569raquo;. Tetapi sering menggodam doorphone seperti menjadi mustahil disebabkan oleh kenyataan bahawa syarat wajib untuk pemasangan perkhidmatan adalah penggantian kod ini.

Anda boleh mencuba urutan perintah ini: "59raquo; - pada skrin akan ada mesej perkhidmatan - 180180 - panggilan - kunci «49raquo; - satu cabaran. "

Menggunakan kunci sejagat

Untuk membuka pintu, anda juga boleh menggunakan kunci sejagat, yang boleh membuka kebanyakan pengeluar telefon pintar. Kekunci sedemikian sangat mudah dan membantu pos, kurir, serta pekerja perkhidmatan lain untuk memasuki mana-mana pintu masuk dan tidak membawa sekumpulan kunci.

Memiliki kunci sedemikian, anda tidak perlu berfikir cara membuka doorphone tanpa kunci, menghafal dan pilih kod perkhidmatan. Lagipun, kekunci sejagat mengandungi maklumat yang interkom dibaca dalam mod biasa, kemudian membandingkannya dengan maklumatnya dalam firmware pemproses. Sekiranya maklumat ini sepadan, maka pintu akan dibuka.

Kunci sejagat dibuat dalam beberapa bentuk: tablet, kunci dua kenalan, proksi kunci radio radio. Kunci sejagat boleh digunakan secara sah oleh pakar pelbagai perkhidmatan:

 • doktor ambulans;
 • daerah;
 • ejen pengiklanan;
 • oleh kurir;
 • postmen;
 • perkhidmatan perumahan dan perkauman.

Bagaimana untuk membuka doorphone tanpa kunci

Pengilang pintu masuk akses memasang kod khas pada peranti mereka yang membolehkan anda membuka pintu tanpa kunci. Gabungan tersebut digunakan oleh penyihir penyelenggaraan. Kepada orang luar, kod rahsia tidak didedahkan, tetapi dalam beberapa kes majeure berkemungkinan diperlukan. Mengetahui bagaimana untuk membuka pintu doorphone tanpa kunci, anda boleh menyelamatkan seseorang dalam masalah, atau mencegah pelakuan jenayah. Setelah mempelajari panduan di bawah, anda akan memahami bagaimana ini dilakukan. Gunakan pengetahuan yang diperoleh dengan bijak, kerana penggunaan kod untuk keuntungan pribadi dapat dihukum.

Cara membuka pintu dengan interkom tanpa kunci

Setiap syarikat yang mengeluarkan penghalang pintu elektronik menggunakan kod akses sendiri. Mereka bekerja tanpa cacat, jika semasa pemasangan tuan meninggalkan tetapan kilang. Dalam kes-kes lain, proses membuka pintu tanpa kunci sangat terjejas. Untuk melakukan ini, anda perlu memasukkan menu tetapan, yang tidak begitu mudah diakses. Walau bagaimanapun, banyak kunci di negara kita dipasang tanpa mengubah kata laluan, jadi dalam kes kecemasan anda boleh membuka pintu dengan interkom tanpa kunci. Lihatlah ini dengan lebih terperinci.

Kunci pintu pengeluar ini berbeza dalam beberapa ciri. Untuk memahami cara membuka interkom Cyfral tanpa kunci, gunakan cadangan ini:

 1. Di pintu masuk, di mana terdapat pangsapuri dengan nombor bulat (100, 200, dan lain-lain), kombinasi berikut digunakan: "call + code1 + call + code2". Dalam kes ini, "code1" adalah nombor apartmen dari pintu masuk ini, pelbagai daripada 100, dan "code2" adalah kod peranti itu sendiri (23 23, 72 72 atau 72 73).
 2. Peranti ditandakan dengan huruf "M" dibuka dengan kombinasi "call + 41 + call + 14 10". Jika ini tidak berfungsi, cuba masukkan "070 54".
 3. Mana-mana model CCD-0294.1M, di mana tetapan piawai ditetapkan, akan terbuka apabila anda memasukkan urutan "panggilan + 00 00". Jika mesej "ON" muncul, tekan "2" dan pintu akan dibuka. Jawapan "OFF" menunjukkan bahawa kata laluan telah diubah dan anda tidak akan dapat membuka pintu tanpa kunci.
 4. Model CCD-2094 dan CCD-40 dibuka tanpa kunci dengan gabungan "00 00 + panggilan". Selepas pengenalan urutan ini, mesej "kod" muncul. Kemudian anda perlu memasukkan kata laluan rahsia "123456 + panggilan". Jika ini tidak berfungsi, cuba "123400 + panggilan". Dalam sesetengah kes, peranti model ini boleh memaparkan mesej "f0". Jika anda melihatnya, masukkan nombor "601".

Mengawal perlindungan pengeluar ini adalah masalah yang sebenar. Pada masa ini, terdapat dua kombinasi kerja yang boleh dipercayai: "K + 100 + 789 ... isyarat bunyi ... 123456 + 8" dan "K + 170862 ... isyarat bunyi ... 0". Memohon mereka, anda boleh membuka 2-3 pintu Keyman daripada sepuluh. Jika kaedah di atas tidak berfungsi, anda tidak akan dapat memecahkan pintu tanpa kunci atau cip.

Model moden syarikat ini terbuka dengan kesulitan yang serius, kerana apabila memasang sebagai kod akses, gunakan bilangan rumah dan pangsapuri. Untuk semua penghalang pintu akses lama, kombinasi mudah berfungsi: "bilangan pangsapuri terakhir, meningkat satu K5555". Selain itu, beberapa model Marshal dibuka tanpa kunci dengan kata laluan "240 361".

Mengenai bagaimana membuka pintu telefon tanpa kunci ini, pengilang ini, lama untuk berfikir tidak diperlukan. Anda akan dibantu oleh salah satu daripada dua kombinasi standard:

Jika, semasa pemasangan pintu, pasukan pemasangan tidak menerima arahan untuk menukar kod akses, salah satu daripada tiga skema yang diterangkan di bawah akan membantu membuka kunci pengilang ini:

 1. "Panggil + nombor apartmen pertama di pintu masuk + loceng." Selepas itu, kata laluan standard dari Metacom dimasukkan - "57 02".
 2. "655 35 + panggilan + 12 34 + panggilan + 8".
 3. "12 34 + panggilan + 6 + panggilan + 45 68".

Model METACOM MK-20 M / T dibuka dengan cara yang berbeza. Untuk itu, satu daripada dua jujukan digunakan:

Menemui kod induk rahsia peranti Maju tidak begitu mudah, kerana dalam kebanyakan kes semasa memasang, tetapkan kombinasi yang berkaitan dengan alamat. Komponen boleh menjadi bilangan rumah dan pangsapuri. Dalam beberapa kes, pengekodan termasuk nombor telefon salah satu pangsapuri terakhir (pertama atau terakhir) di pintu masuk. Walau bagaimanapun, terdapat pengekodan standard yang akan berfungsi jika wizard tidak mengubah kata laluan semasa pemasangan. Tuliskannya untuk diri sendiri: "24 27 101".

Sistem keselamatan jenama ini dalam banyak cara menyerupai penghalang pintu akses Cyfral. Mereka tersebar luas di St Petersburg, tetapi pakar tempatan tidak dapat mengatakan dengan tepat cara membuka pintu tanpa kunci. Kata laluan tunggal wujud, tetapi jarang berfungsi, kerana hampir selalu kod unik dimasukkan semasa pemasangan. Ini perlu supaya penduduk pintu masuk tidak menggunakan pintu secara percuma. Walau bagaimanapun, anda boleh cuba. Taip yang berikut: "00 00 00 + 12 34 56". Jika tidak berfungsi, cuba kombinasi "5 + 180 180 + panggilan + 4 + panggilan".

Bagaimana untuk mengetahui kod universal dari doorphone

Kod sejagat dari semua interkom adalah mitos. Setiap program firma perantinya supaya mereka dibuka oleh sepasang kombinasi rahsia. Jika, semasa pemasangan pintu, pemasang tidak menganggap perlu untuk mengubah kod, semua orang boleh memasuki pintu tanpa kunci. Kod Master diketahui hanya kepada pekerja perkhidmatan, tetapi mereka menyimpannya secara rahsia dan tidak mempunyai hak untuk mendedahkan kepada sesiapa sahaja. Walau bagaimanapun, terdapat penyelesaian alternatif - kunci sejagat untuk doorphone. Ia murah dan berfungsi hampir tanpa masalah. Dengan itu, anda tidak perlu menghafal kod lama yang berfungsi sepanjang masa.

Lihat video di bawah untuk memahami cara menggunakan interkom, jika tiada kunci. Dalam hal ini tidak ada yang rumit, anda hanya perlu memasukkan kombinasi dengan betul, mendengar bunyi dan berhati-hati melihat paparan. Ikut cadangan daripada video, dan anda akan memahami bagaimana untuk melancarkan interkom di pintu masuk anda. Pengetahuan ini berguna jika seseorang dari penyewa memerlukan bantuan.

Bagaimana untuk mengetahui kod telefon pintar Cyfral CCD

Terdapat pelbagai jenis interkom. Yang utama ialah:

Jenis interkom pertama membolehkan anda hanya bercakap dengan pengunjung untuk mengenali mereka. Yang kedua membolehkan penyewa di rumah untuk melihat siapa yang berdiri di pintu untuk memutuskan sama ada hendak membiarkan seseorang masuk ke pintu masuk. Jenis interkom yang dirundingkan sering digunakan di bangunan tinggi bandar. Peranti sedemikian tidak memerlukan perbelanjaan besar untuk kamera CCTV. Interkom audio dan video jauh lebih mahal dan oleh itu digunakan kurang kerap.

Di antara pelbagai firma yang menghasilkan bilik kawalan, yang paling terkenal ialah:

Di atas adalah jenis telefon pintar yang paling biasa. Kesemua mereka bekerja pada prinsip yang sama: penyewa rumah membuka pintu dengan kunci istimewa. Setiap peranti sedemikian mempunyai kunci tersendiri, yang membuka kuncinya. Hanya selepas itu pintu boleh dibuka. Jika seseorang yang tidak tinggal di rumah cuba masuk ke rumah, maka, dengan itu, dia tidak mempunyai kunci yang diperlukan dan dia mesti memanggil apartmen untuk dimasukkan ke pintu masuk. Tidak syak lagi, ini meningkatkan kawalan orang yang masuk ke rumah dan banyak kali meningkatkan keselamatan penyewa dan harta mereka.

Adakah benar bahawa interkom sangat boleh dipercayai?

Seperti yang anda tahu, mereka boleh memecah dari semasa ke semasa. Sering kali, walaupun mereka yang tinggal di rumah tidak boleh masuk ke dalam rumah. Atau sebaliknya, pintu doorphone boleh dibuka secara terbuka, maka orang asing boleh masuk ke rumah. Dalam kes sedemikian, panggil ahli sihir, yang menghapuskan semua masalah. Tetapi pembaikan semacam itu tidak memerlukan apa-apa alat khas atau kunci tambahan.

Semua kerana interkom adalah peranti biasa. Dan untuk menjadikannya berfungsi, anda tidak memerlukan alat atau kemahiran khusus. Untuk "membaiki" ia cukup untuk memasukkan kod khas dengan bantuan butang. Dan itu sahaja. Penduduk yang mengenali mereka sentiasa boleh membuka pintu tanpa menggunakan kunci.

Ini dicipta oleh pemaju sendiri, untuk memudahkan membuka kunci peranti. Pada akhirnya, jika anda belajar beberapa kod khas, mereka boleh digunakan dengan sempurna untuk mana-mana peranti dan bahkan di mana-mana tempat lain. Mereka membenarkan bukan sahaja membuka pintu, tetapi juga mengubah mod pengaturcaraan sepenuhnya.

Mari kita analisis prinsip akses tanpa kunci dengan contoh salah satu peranti.

Telefon pintu adalah salah satu alat paling mudah untuk melindungi rumah dari akses oleh orang yang tidak dibenarkan, yang penduduknya menikmati bangunan tinggi.

Untuk membuka pintu dan masukkan pintu masuk, sudah cukup untuk mengetahui kod universal yang akan membantu menembus ke dalam.

Kod untuk interkom Cyfral boleh menjadi terlalu mudah jika terdapat pangsapuri di rumah dengan bilangan yang sama jumlahnya sebanyak 100. Iaitu, terdapat 100, 200, 300 dan seterusnya sehingga 900 pangsapuri. Dalam hal ini, universal kod pembukaan Cyfral: 7272 atau 7273.

Yang pertama adalah untuk menekan butang "Panggil".

Yang kedua ialah memasuki nombor apartmen dengan nombor yang sesuai.

Ketiga - masukkan kod pintu telefon Cyfral 7272 atau 7273.

Bergantung kepada pengaturcaraan peranti, sama ada kata laluan pertama atau kedua mungkin muncul.

Jika tiada pangsapuri dengan bilik yang sesuai di pintu masuk, maka kombinasi lain digunakan.

Bagaimana untuk belajar kod telefon pintar Cyfral? Untuk meningkatkan keselamatan sistem yang dihasilkan, syarikat telefon pintar Cyfral mula mencipta pelbagai jenis peranti. Keputusan ini dengan ketara memperbaiki kerja syarikat. Tetapi ini tidak bermakna bahawa pengaturcaraan mereka adalah sukar untuk mengelakkan. Hanya untuk model yang berbeza Cyfral kini menggunakan ciphers yang berbeza.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, ciphers peranti ini telah menjadi lebih rumit. Semua kerana model baru kini mempunyai mikrokontroler tambahan dan pengaturcaraan khas. Menggunakan kata laluan yang direka untuk telefon pintar lain, dan gabungan dengan nombor pangsapuri, pelbagai daripada seratus, tidak akan menipu peranti ini.

Untuk memintas model ini, perlu dilakukan seperti berikut.

Langkah 1. Pada papan kekunci, taipkan empat sifar.

Langkah 2. Tunggu tulisan "ON" dan tekan nombor dua.

Langkah 3. Dail salah satu kombinasi berikut - 123400, 123456 atau 456999. Ini adalah kod paling biasa telefon pintu Cyfral 2094. Bagi setiap peranti, hanya satu gabungan nombor yang sesuai, dan anda boleh memilihnya dengan mencuba setiap satu.

Selepas kata laluan yang betul dipilih, pemberitahuan F0 akan muncul pada paparan peranti. Ini adalah sejenis permintaan maklumat yang akan memberi kebenaran untuk akses. Untuk mendapatkannya, anda perlu memasukkan nombor 601.

Jika tindakan di atas tidak membantu anda mencari kod untuk interkom Cyfral CCD 2094, dan anda tidak boleh menggunakan pengenal lengkap (kunci peranti), cuba ubah pengaturcaraan dan tetapkan kata laluan anda sendiri.

Untuk melakukan ini, lakukan langkah-langkah berikut. Jika kombinasi sebelumnya berada di skrin, tekan butang set semula. Kemudian masukkan maklumat kod K0K. Selepas itu, anda perlu memanggil kombinasi empat digit. Jika ternyata unik, aksara yang ditetik ini akan menjadi kata laluan baru selepas ia diulang. Sekarang, untuk membuka pintu, masukkan nombor gabungan ini.

Tindakan ini tidak merosakkan peranti dengan cara apapun. Tetapi dalam kes pecahan sebenar, tuan-tuan mungkin mengalami masalah dalam pemrograman semula. Tetapi mereka boleh bertindak mengikut skema yang sama dan menetapkan kata laluan baru.

Untuk model ini, terdapat juga pelbagai kombinasi yang membantu menggodam peranti. Tetapi penggunaannya memerlukan lebih banyak masa, dan sedikit lebih sukar untuk belajar. Oleh itu, anda boleh memilih cara yang lebih mudah untuk membuka pintu: tetapkan kata laluan baru.

Prinsip pemrograman semula untuk model telefon pintar Cyfral CCD 20 dan CCD 2094 hampir sama. Jadi, apakah gabungan yang hendak digunakan?

Untuk memulakan, kami memperkenalkan simbol berikut: K0K1234. Selepas jeda sebentar, anda mesti memasukkan nombor lima. Selepas isyarat bunyi khas, anda boleh mendail kata laluan baru - tiga atau empat digit.

Jika gabungan yang dimasukkan adalah unik, maka selepas ia dibatalkan, nombor-nombor ini akan menjadi kata laluan baru untuk doorphone.

Sekarang anda boleh memasuki rumah tanpa kunci: apabila anda memasukkan maklumat kod ini, pintu akan dibuka secara automatik.

Add Your Comment

+ 34 = 43