Back to all Post

Kata laluan dari doorphone

Bagaimana untuk membuka doorphone dengan metac tanpa kunci

Setiap sistem kod boleh dikunci hanya dengan memasukkan set digit yang dikehendaki. Kunci rumah tidak terkecuali. Bagaimana untuk membuka telefon pintu "Metacom" tanpa kunci? Seperti yang lain - taip kata laluan khas. Kod yang dinyatakan dalam artikel ini berfungsi jika pemasang (atau mana-mana penduduk) tidak mengubah tetapan sistem kunci kod atau kata laluan sejagat.

Cara membuka doorphone tanpa kunci

Sebarang kunci kombinasi bermakna kemungkinan membuka pintu tanpa kunci. Setiap kaedah yang dibentangkan di sini sesuai untuk model Metacom biasa, jadi jika selepas percubaan pertama anda tidak berjaya membuka pintu, teruskan ke kaedah seterusnya. Cuba semua kaedah di atas - salah seorang daripada mereka pasti akan berfungsi. Nota: dalam semua kombinasi, "B" bermaksud butang panggilan, sama ada ia ditunjukkan di panel dengan huruf atau ikon telefon bimbit. Berikut adalah cara yang berkesan yang akan mendorong bagaimana cara membuka model Metacom tanpa kunci:

 1. Dengan bantuan kod apartmen. Untuk model kunci kod ini memberikan kata laluan untuk setiap nombor apartmen di rumah ini. Jika anda tahu nombor kod pangsapuri anda, dail dan tekan butang panggilan.
 2. Dengan bantuan kod sejagat. Jika pemasang atau penghuni rumah yang lain tidak mengubahnya, maka kombinasi standard "1234-B" harus berdiri.
 3. Tekan butang panggilan dan dail nombor pangsapuri pertama di pintu masuk. (Untuk menentukannya, cari tanda dengan lantai.) Jika anda melakukan semuanya dengan betul, paparan harus menunjukkan COD. Dail 5702, dan selepas beberapa saat pintu akan dibuka.
 4. Dial 65535-B. Masukkan kod sejagat dan tekan B-8.
 5. Masukkan kod sejagat dan gabungan B-6-B-4568.

Kaedah di atas sesuai untuk kunci kod dengan skrin. Jika anda ingin memahami cara membuka doorphone Metacom tanpa paparan, gunakan salah satu cara berikut:

 • masukkan kod berikut: B-27-B-5702, tunggu beberapa saat dan pintu dibuka;
 • tekan B dan dail 1-B-4526.

Terdapat kod khas yang membolehkan bukan sahaja masuk ke dalam bangunan tanpa kunci, untuk membuka pintu, tetapi juga untuk mengedit tetapan peranti itu sendiri. Sebagai contoh, anda boleh menukar kata laluan yang digunakan oleh sistem untuk menghapuskan atau melampirkan kunci kepada apartmen tertentu, menukar pintu masuk utama ke kod, memasuki mod pengaturcaraan, belajar bagaimana untuk membuka interkom dalam menu pengguna. Untuk sebarang tindakan, anda perlu mengetahui apa yang disebut "kod induk". Secara lalai, Metacom memberikan kata laluan sebanyak 1234.

 1. Membuka pintu. Bagaimana cara membuka Metacom tanpa kunci? Ketahui dan masukkan kod universal, tekan butang panggilan.
 2. Bekerja dengan kunci. Anda boleh mengeluarkan atau melampirkan "tablet" ke apartmen tertentu. Untuk melakukan ini, masukkan Kod Master-B-B 65535-B. Kemudian tentukan nombor itu. Untuk merakam kekunci, masukkan B-7. Jika anda ingin melepaskan semua cip terpasang dari apartmen, tekan B-7-0-111.
 3. Mengubah kata laluan sistem. Dengan bantuan menu, pemasang boleh menukar kod doorphone sejagat. Untuk menetapkan kata laluan induk baru, masukkan kod 65535-B-master-B-9-3-kata laluan baru-B. Dalam menu yang sama, anda boleh menukar kod apartmen. Untuk melakukan ini, anda perlu mengetahui cipher yang telah dipasang. Dianggap bahawa anda mestilah pemilik apartmen untuk menggantikan kata laluan. Dail 65535B-master code-B-B-apartment number-B-0-new password-B.
 4. Kod untuk memasuki menu. "Metacom" dilengkapi dengan tiga katalog yang berbeza. Untuk memasukkan menu pengguna standard, masukkan kombinasi 65535-B-1234-B-B. Kata laluan untuk perkhidmatan doorphone ialah 65535-B-master code-B. Untuk menukar tetapan sistem, masukkan kod master 65535-B -B-9.

"Metacom" memberikan kata laluan sendiri untuk setiap apartmen di rumah - ia adalah satu set empat digit. Pemilik mesti tahu dia, masuk ke dalam rumah walaupun tanpa kunci atau dalam keadaan kecemasan yang lain. Kata laluan ditunjukkan dalam perjanjian dengan syarikat pemasang. Terdapat kod universal dari interkom, tidak terikat dengan apartmen. Secara lalai, kata laluan induk dari peranti keselamatan adalah 1234. Jika seseorang telah mengubahnya sebelum anda, anda hanya akan dapat mengetahui kata laluan baru dari syarikat perkhidmatan itu.

Tidak mengetahui kod akses sejagat, anda tidak akan dapat:

 • ubah dan tentukan kata laluan induk baru;
 • sertakan atau cabut cip cip dari apartmen;
 • ubah tetapan sistem peranti;
 • untuk menetapkan kod baru untuk apartmen;
 • melakukan pengaturcaraan kunci kod.

Tanpa kod induk, anda boleh:

1
 • buka interkom dengan Metacom tanpa kunci;
 • masukkan menu pengguna.

Arahan video: bagaimana untuk membuka kunci kombinasi

Arahan video pendek ini memberikan penjelasan ringkas dan mudah difahami tentang cara membuka pintu tanpa kunci. Dalam video, penulis membuka kunci model Metacom dengan paparan. Untuk menggunakan kaedah ini, anda perlu tahu bilangan pangsapuri pertama di pintu masuk. Ia sangat mudah untuk mengetahui - di setiap teras terdapat papan tanda dengan nombor apartmen yang dimiliki oleh bahagian bangunan ini. Pratonton foto menunjukkan model telefon pintu mana yang digunakan. Jika anda mempunyai kunci kod yang sama, maka kata laluan dari video harus sesuai untuk membuka pintu tanpa kunci.

Penerangan teknik: cara membuka doorphone tanpa cip utama

Anda boleh menggunakan kombinasi rahsia yang terdapat di setiap doorphone.Ia agak biasa bagi masalah apabila kunci kepada doorphone hilang atau dilupakan, bagaimanapun, terdapat jalan keluar, ini adalah input kod khas yang ditetapkan oleh pengeluar peranti interkom ini. Semua butirannya ada di bawah.

Kami faham bagaimana untuk membuka telefon pintu

Kit telefon pintu adalah perlu untuk memastikan keselamatan di pintu masuk bangunan apartmen, kerana penjenayah biasanya mengharapkan mangsa di pintu masuk yang tidak dilindungi untuk masuk ke apartmen. Juga, interkom menyediakan pesanan dan kebersihan di pintu masuk, kerana ia tidak menggalakkan lumpen dan margin.

Setiap syarikat untuk pengeluaran produk ini, bersaing dengan firma lain, berusaha untuk mengamankan peranti dan mengembangkan perisian pengurusan program yang berbeza, tentu saja, dengan memasukkan gabungan angka

Adalah perlu untuk mengetahui bahawa pengenalan kod pin khas dengan niat yang berminat diambil oleh undang-undang.

Interkom moden bukan sahaja mempunyai kemampuan untuk berkomunikasi, merekodkan perbualan, tetapi juga pengawasan video, yang memberikan keselamatan 100%. Banyak interkom dilengkapi dengan kod khas untuk dapat membuka (jika terlupa atau hilang kunci) dalam situasi kecemasan (unlocking), serta sistem amaran kecemasan yang kuat apabila memindahkan orang dari bangunan jika berlaku kebakaran, gempa bumi dan situasi lain.

Apabila menggunakan doorphone, ikut arahan di bawah:

 1. Apabila keluar pintu masuk, anda mesti menekan butang di bawah skrin dan tunggu isyarat bunyi, hanya selepas itu keluar.
 2. Di pintu masuk pintu masuk, adalah perlu untuk bersandar cip utama ke panel bacaan peranti interkom, apabila bunyi isyarat (dorongan) terdengar, anda boleh membuka kunci pintu masuk.
 3. Selepas keluar atau laluan ke pintu masuk, anda tidak boleh membantu menutup pintu, ia menutup sendiri dengan bantuan pintu hidraulik lebih dekat.
 4. Jika anda menolak dan membantu menutup pintu, ini boleh menyebabkan kerosakan pintu lebih dekat.

Komponen utama sistem interkom ialah: plat nama syarikat, blok panggilan, sumber kuasa utama, unit penukaran bebas, kunci elektromagnet bebas yang menggerakkan magnet ke pintu mati, pintu lebih dekat, butang panggilan, blok pangsapuri, papan kekunci.

Pintu masuk dibahagikan kepada pelanggan pelbagai dan pelanggan rendah, oleh peranti teknikal, ke dalam pelbagai wayar dan dua wayar. Di zaman teknologi baru, terdapat interkom yang menerima dan menghantar isyarat menggunakan Wi-Fi, berdasarkan serat optik.

Tidak perlu panik sekiranya tidak ada kunci dari interkom, atau ia dikecilkan, pengekodan telah hilang (penukaran dan pemrograman diperlukan). Anda boleh menipu sebarang interkom dengan bantuan kunci cip sejagat, yang tersedia untuk doktor kecemasan, polis, pekerja pos (posmen), pekerja pengurusan rumah, dan komunikasi Internet (Rostelecom). Kunci ini dibuat dalam bentuk tablet khas, cincin kunci radio, kunci dua kenalan dan dikeluarkan secara sah kepada pekerja perkhidmatan khas.

Huraian kaedah: bagaimana untuk membuka pintu telefon Metacom

Domophon Metacom pengeluaran domestik digunakan untuk bangunan apartmen untuk melindungi daripada tetamu yang tidak diingini. Apa yang perlu dilakukan untuk membuka pintu telefon, adakah ia mungkin sama sekali?

Doorphone menghasilkan banyak syarikat yang berlainan, baik di Rusia dan di seluruh dunia. Oleh itu, mereka tidak mempunyai kumpulan angka yang diperlukan

Perkara utama bukan untuk memecahkan skrin, tetapi untuk membuat (memulihkan) kunci, dengan memasukkan kombinasi.

Untuk membuka interkom Metacom tanpa skrin, anda perlu mendail kombinasi khas yang terdiri daripada beberapa nombor dan huruf. Pertama, tekan butang yang bertanggungjawab untuk nombor apartmen - B. Kedua, panggil kod 5702.

Sekiranya interkom tidak dibuka, anda boleh cuba memasukkan kod:

Jika siri Metacon interkom MK-20M / T, ke hadapan atau Pro, maka anda mesti memasukkan kombinasi yang serupa atau kod pin (B + 27, B + 5702). Untuk meneruskan semua kod itu sangat panjang dan anda boleh menunggu seseorang masuk atau keluar dari pintu, atau panggil pangsapuri seterusnya dan mengatakan bahawa anda adalah jiran dan melupakan kunci. Dan ingatlah bahawa penggunaan semua penipuan dengan niat egois atau rompakan dituntut oleh undang-undang.

Contoh: bagaimana untuk membuka lawatan Doorphone

Doorphone Lawatan ini adalah salah satu peranti yang paling boleh dipercayai dan disesuaikan dengan keadaan yang teruk seperti suhu rendah dan tinggi, angin, hujan. Kes telefon pintu mempunyai lapisan anti karat, yang memastikan kebolehpercayaan.

"VIZIT" mempunyai tetapan kilang sebanyak 12 # 345 atau * # 4230. Tetapi model yang dikeluarkan baru-baru ini boleh dibuka dengan memasukkan 67 # 890 atau * # 423

Telefon pintu model ini berfungsi dalam iklim lembap. Hayat purata adalah kira-kira 10 tahun.

Doorphone Lawatan kecemasan boleh dibuka dengan kod khas, anda perlu log masuk ke menu dan mendail # 999. Selepas 2 isyarat dicetuskan, masukkan 1234. Perlu menunggu sedikit dan selepas mendail dail isyarat pendek 2 # 3535.

Jika selepas memasukkan kombinasi 1234, tidak ada isyarat pendek, tetapi isyarat yang serupa dengan isyarat dua nada atau yang lain didengar, maka anda boleh memasukkan kombinasi lain:

Selepas kombinasi ditaip, masukkan 2 # 3535. Sebenarnya untuk model berikut: Vizit N-100, Vizit SM-100, Vizit BVD-341, Vizit BVD -313 dan lain-lain.

Tsifral mempunyai kemajmukan model: Tsifral INTEL, Tsifral 20.40 CCD, CCD Tsifral-40TS, Tsifral 2087.2TV CCD, CCD Tsifral 2087.2T, Tsifral CCD 2087.2T P Tsifral M-10MR, Tsifral M-10mt, Tsifral M-20MTV, Digital M-20MZV.

Untuk membuka telefon pintar Cyfral, anda perlu mempunyai kunci induk khas atau mengetahui kata laluan

Di pintu telefon Cyfral model biasa, untuk membuka tanpa kunci, perlu memasukkan penomboran berikut:

 • Panggilan + 100 + 2323;
 • Panggilan + 200 + 2323;
 • Panggilan + 300 + 2323;
 • Panggilan + 400 + 2323;
 • Panggilan + 500 + 2323;
 • Panggilan + 600 + 2323;
 • Panggilan + 700 + 2323;
 • Panggilan + 800 + 2323;
 • Panggilan ialah + 900 + 2323;
 • Atau pilih kombinasi Call + number + 2323 atau 7272, 7273.

Untuk mengambil kod itu, anda memerlukan masa, lebih baik memanggil jiran di sekitar apartmen. Untuk telefon pintu Cyfral M mudah untuk membuka oleh gabungan Call + 37 atau + 3792. Intercom Call Cyfral siri CCD-2094.1M membuka kod Call + 0000, selepas Inskripsi pada ON ini dipaparkan, ia adalah perlu untuk memperkenalkan 2.

Sekiranya operasi ini tidak berfungsi, maka kod akses kilang telah ditukar oleh pekerja perkhidmatan perumahan dan komunal.

Sekiranya anda bersama penyewa rumah ini, anda boleh mendapatkan kod akses dari mereka jika kunci telah hilang. Doorphone Cyfral CCD-2094M boleh dibuka dengan mendail kombinasi 0000 + panggilan, selepas memasukkan teks, kod cod akan muncul pada paparan. 123456 + panggilan, jika tidak berfungsi, masukkan 456999 + panggilan atau 123400 + panggilan, maka f0 muncul pada paparan doorphone, kemudian masukkan 601.

Tips: bagaimana untuk menggodam Rainroid doorphone

Breaking model telefon pintu Raynmann (Rainmann) 2000 dengan memasukkan mungkin kombinasi - 987.654 + utama, selepas isyarat interkom double masukkan 123456, selepas itu paparan akan R. Surat F pada skrin paparan akan menunjukkan yang kiri dalam menu perkhidmatan, yang boleh dilakukan kawalan melalui digit dan dengan tangan sendiri untuk memprogramkan kod tersebut.

Satu-satunya nombor dimasukkan:

 • 4 - untuk menyekat dan melumpuhkan interkom Rainmann;
 • 6 - matikan Rainmann;
 • 8 - terbuka (pintu adalah demagnetized).

Rainmann CD-2000 dan AO-3000. Untuk membuka model 2000, anda perlu klik pada "kunci", kemudian masukkan kod "987654". Selepas itu, interkom akan mencicit dan anda perlu memasukkan nombor "123456". Jika menu kejuruteraan tersedia, ikon "P" akan muncul di skrin. Sekarang, untuk membuka kunci dan membuka pintu - anda perlu klik pada nombor 8

The doorphone dari mana-mana model DomoGuard boleh dibuka dengan memasukkan kombinasi C + 669900 + panggilan + memasukkan nombor lebih dengan 1 unit daripada nombor pangsapuri terakhir di pintu masuk. Selepas satu set kombinasi, F muncul pada paparan doorphone, yang bermaksud bahawa anda keluar dari menu perkhidmatan. Selepas itu, kita mendail kod 080 untuk memasukkan kekunci baru 2, 2, 2 ke dalam memori doorphone. Untuk mematikan kunci pintu - 071.

Arahan: bagaimana untuk membuka interaksi Eltis

Semua model doorphone Eltis dibuka selepas memasuki gabungan khas, bagaimanapun, jika gabungan yang dimasukkan tidak membuka pintu, tetapan kilang telah berubah. Intertek Eltis (Yeltis) boleh dibuka dengan memasukkan kod universal, yang boleh ditipu oleh peranti pelindung.

Anda perlu tekan dan tahan kekunci panggil selama 20 saat. Buat sementara waktu, satu cip lima digit muncul pada paparan peralatan. Kemudian kombinasi ini akan hilang, jadi anda perlu mengingatnya. Kata laluan ini akan memberi peluang untuk memasukkan menu tetapan

Kombinasi sama, di mana pada awal ditekan butang panggilan, anda boleh membuka jenis-jenis (intercoms akses) - Jawatankuasa Teknikal, Stroymaster, Marshall, Belsplat (BELSPLAT), Kamsan, Condor, Lock, Poly, Filman, Polylock, Smartel, Laskomex, Modus, Polis dan lain-lain.

Telefon pintar Faktorial model berbeza boleh dibuka tanpa kunci, memasuki kod khas untuk mengakses perisian - 000000 + 123456, 5 + 3453475 + panggilan + 7 + panggilan.

Rumah-rumah yang dilengkapi dengan sistem interkom didapati di mana-mana, tetapi kaedah membukanya tanpa kunci tidak diketahui ramai

Interkom Keyman boleh dibuka dengan menggunakan input - R + 100 + 789 selepas isyarat telah berbunyi, masukkan 123456. Selepas paparan Cayman P yang membolehkan mengakses menu, masukkan 8. Jika telefon pintu mempunyai skrin sentuh, musim sejuk boleh dibuka oleh permohonan salji ke skrin, hipotermia boleh merosakkan interkom.

Ia masih mungkin untuk membuka peranti dengan bantuan elemen piezoelektrik yang lebih ringan, yang digunakan untuk tempat untuk kunci, tetapi ini tidak berfungsi dan lemah.

Doorphone Barrier II, 2M dan 4 boleh dibuka jika anda menekan 2 + 4 atau 2 + 7. Anda juga boleh magnet dengan magnet di mana kunci digunakan dan magnet. Dengan cara yang sama, anda boleh membuka doorphone Arcades, kunci plastik kosong.

Interkom Raikmann dan Rainmann dan Smartel boleh dibuka seperti berikut:

 • Kunci + 321654;
 • Selepas isyarat bunyi, masukkan angka 123456;
 • Apabila P muncul di paparan, masukkan 8 atau recode dengan kejutan atau kejutan elektrik yang boleh mematikan peranti interkom dengan nadinya.

Blink adalah satu-satunya doorphone audio yang dipasang di Belarus, Ukraine, Kazakhstan dan ia boleh dibuka dengan bantuan bateri D9-0,1, 6F22 yang diletakkan pada dasar giliran. Cron doorphone, Pyrrs dan Selamat boleh dibuka dengan kombinasi kilang 951. Pintu doorphone 1000 Micro boleh dibuka dengan kod akses kilang - 12345678 + K + 1234 atau 8310649 + nombor pintu.

Anda harus tahu: bagaimana untuk mengetahui kod dari doorphone

Telefon pintu adalah peranti yang paling boleh dipercayai untuk melindungi bangunan berbilang tingkat, garaj dan rumah persendirian. Penduduk bangunan atau pemilik garaj mesti tahu kata laluan dan kod rahsia untuk membuka pintu kecemasan telefon pintu. Kata laluan ini digunakan jika kunci dari doorphone telah hilang atau dilupakan.

Jika di pintu masuk anda mendapati bahawa tiada kunci dari doorphone, lebih baik untuk menangani jiran terlebih dahulu

Ia tidak disyorkan untuk mendedahkan rahsia kata laluan kepada kenalan untuk mengelakkan kecurian dan hooliganisme di alamat ini.

Jika kunci hilang dari interkom dan kata laluan yang dilupakan, pintu tidak boleh dibuka, anda perlu membuat panggilan menggunakan telefon dalam kemudahan awam, perkhidmatan atau syarikat, pusat servis yang tunggal, yang ditubuhkan peranti telefon pintu ini kepada tuan dapat membuka kunci kunci keselamatan. Ingat bahawa kemasukan tanpa izin dan penggodaman telefon pintu di pintu masuk sebuah rumah di wilayah asing bertanggungjawab atas tindakannya.

Mengapa tidak memasukkan kod dan cuba cuba membuka interkom tanpa kunci? Terdapat panduan yang menetapkan bahawa dilarang sama sekali semasa operasi interkom untuk memohon sebarang kerosakan doorstation mekanikal, tiub, unit elektronik, kunci elektromagnet, dan butang pembukaan badan telefon pintu pelbagai objek yang boleh merosakkan peranti atau unsur-unsur individu.

Ia juga berkaitan dengan kerosakan mekanikal mengelap air mencurah salji, dipanaskan oleh api, menuang cat dan penyelesaian lain menggunakan kunci magnetik menggunakan elektromagnet, butang pemedih mata untuk membaiki peranti atau dikodkan itu.

Dilarang melakukan transkoding, membuka kunci atau tindakan lain secara bebas oleh seseorang yang bukan pekerja perkhidmatan peranti interkom. Jangan tarik pintu di belakang anda, yang boleh menyebabkan kerosakan pintu hidraulik lebih dekat. Kelajuan penutupan pintu akses ditetapkan oleh tuan, bergantung pada ciri struktur pintu dan skru penyesuaian.

Bagaimana untuk membuka doorphone tanpa kunci (video)

Kesimpulannya, adalah perlu diperhatikan bahawa ia adalah dilarang untuk meletakkan di bawah pintu dari dalam dan di luar objek asing yang mengganggu penutupan diri pintu dan membawa masuk masuk orang asing yang tidak dibenarkan ke wilayah itu.

Bagaimana untuk membuka sebarang pintu telefon - nasihat praktikal

Arahan terperinci untuk membuka setiap model doorphone tanpa kunci

Proses membangun dan memasuki nombor istimewa kunci untuk telefon pintar dijalankan pada peringkat pembuatan peranti, sehingga paling sering mereka adalah sama untuk semua model satu firma. Tetapi mereka boleh berbeza-beza bergantung pada kehendak syarikat perwakilan.

Tetapi selalunya, di pasaran jualan adalah peranti yang tidak diprogramkan semula, yang bermaksud bahawa hampir setiap orang moden boleh masuk ke pintu masuk dengan kunci dipasang, jika dia tahu gabungan nombor yang diperlukan.

Selaras dengan peruntukan undang-undang semasa, semua orang yang lupa kunci pintu masuk, kehilangan mereka atau, jika perlu, segera masuk ke rumah, boleh membuka pintu pintu masuk, garaj atau pejabat dengan menaip mengikut urutan yang diperlukan angka-angka yang diperlukan. Ia juga dibenarkan untuk menggunakan kod jika, sebagai contoh, seseorang telah dijemput untuk melawat, tetapi seorang kawan tidak menjawab bel pintu.

Walau bagaimanapun, untuk mematahkan pintu dan kunci elektronik dengan cara ini, untuk tujuan penipuan, untuk keuntungan, rompakan dan rompakan dilarang oleh undang-undang. Jika tidak, hukuman jenayah berikut.

Interkom syarikat ini dicirikan sebagai salah satu yang paling boleh dipercayai, yang hampir mustahil untuk dibuka! Ini adalah mitos! Pengeluar syarikat mengawal produknya sebagai teknik di mana perubahan tetapan kilang wajib dilakukan, tetapi anda masih boleh mencuba Factorial!

Untuk "sim-sim" terbuka, anda perlu memasukkan kod enam angka 000000 dan 123456 pada panel papan kekunci.

Sekiranya dalam kes ini pintu tidak dibuka, terdapat kemungkinan tambahan, gabungan kekunci kunci:

Sistem interkom yang agak mudah, dengan skema sistem dengan teknik Faktorial.

Peranti sedemikian boleh dibuka dalam tiga cara yang berbeza:

 1. Ia perlu untuk berurutan berturut-turut menggabungkan nombor dan kunci berikut yang terdapat di panel kawalan:
  • "Butang panggilan".
  • "Bilangan apartmen pertama pintu masuk".
  • "Butang panggilan".
  • "Paparan menunjukkan perkataan COD".
  • «5702».
 2. Sekiranya kaedah pertama tidak memberikan hasil yang dijangkakan, ia patut menggunakan kaedah kedua:
  • «65535»
  • "Cabaran"
  • «1234»
  • "Cabaran"
  • «8»
 3. Kaedah ketiga adalah lebih mudah, tetapi memerlukan pengenalan nombor perdana secara akurat dan konsisten:
  • «1234»
  • "Cabaran"
  • «6»
  • «Lagi panggilan»
  • «4568»

Di dalam kunci syarikat Metacom, ada model MK-20 M / T, pembukaan sangat berbeza dengan jenis standard lain dan melibatkan dua cara pembukaan:

Sehingga kini, teknologi syarikat adalah yang paling dipercayai dan selamat dari pencuri dan penceroboh, berbanding dengan pilihan analog. Ini disebabkan oleh adanya pangkalan data kod dan kunci sistem yang besar, yang pada masa akan datang tidak begitu mudah dijemput. Kakitangan syarikat memberi perhatian khusus kepada eksperimen dengan pengaturcaraan sistem telefon pintunya.

Walau bagaimanapun, jika syarikat pembekal tidak mengubah tetapan kilang sistem, anda boleh cuba memecahkannya dengan memasukkan kombinasi berikut, untuk dipilih:

Jika selepas ini, satu bunyi isyarat, pintu terbuka untuk membuka, jika dua isyarat - malangnya, semua cubaan telah sia-sia.

Untuk melaraskan pilihan menu telefon masuk syarikat Melawat anda harus mengetahui beberapa peraturan asas dan teknik yang dapat memfasilitasi proses menggunakan sistem dalam pelbagai situasi kehidupan:

Untuk memasuki pintu masuk atau rumah di mana kunci elektronik firma Tsifral dipasang, anda boleh menggunakan dua kaedah yang dicadangkan:

 1. Anda mesti melakukan langkah-langkah berikut secara berturut-turut:
  • Hantar "07054 atau tekan" panggilan ".
  • Tekan "41" atau "panggilan", "1410".
 2. Kes kedua akan menjadi relevan jika rumah itu mempunyai pangsapuri di bawah nombor 100, 200, 300, 400, maka:
  • Tekan "panggilan".
  • Masukkan nombor pangsapuri 100 atau 200.
  • Tekan "panggilan".
  • Masukkan gabungan "2323" atau "7272" atau "7273".

Sistem elektronik sedemikian adalah yang paling mudah, sama ada digunakan dan dalam pembukaan tanpa kunci khas. Ini disebabkan oleh fakta bahawa hampir semua kod dan kunci elektronik adalah standard dan jenis yang sama.

Untuk membuka pintu tanpa kunci khas anda hanya perlu dua kombinasi mudah yang pasti akan berfungsi:

Telefon pintu syarikat ini adalah yang paling boleh dipercayai, yang hampir tidak ada kerupuk yang boleh digodam, terutama kepada orang yang tidak berpengalaman yang menghadapi masalah sedemikian untuk kali pertama.

Untuk membuka kunci elektronik, hanya terdapat dua kombinasi, dengan penggunaannya yang tidak semua pintu dibuka:

Setakat ini, pintu dengan kunci elektronik sangat biasa sehingga dipasang di hampir setiap rumah dan di setiap pintu masuk. Teknologi di mana ia berasaskan dipanggil Memori sentuhan, yang dibuka dengan tablet utama khas.

Dan jika terdapat banyak pintu seperti itu, maka pada sekelompok kunci setiap orang perlu membawa beberapa kunci seperti: dari rumah, pejabat, garaj, dll. Ini agak sukar dan tidak praktikal, oleh itu, kunci elektronik sejagat untuk doorphone pintu pengeluar yang berbeza.

Hari ini, kekunci elektronik sejagat seperti biasa di mana-mana, jadi tidak sukar untuk memperolehnya. Contohnya, sangat mudah untuk membeli kunci tersebut di Internet, di kedai-kedai khas, di jabatan-jabatan pembaikan dan dalam penyediaan perkhidmatan untuk pembuatan kunci individu.

Kunci sejagat khas untuk doorphone mempunyai kos yang berbeza, bergantung kepada pengeluar dan konfigurasi, secara purata, harga hari ini adalah daripada 300 rubel hingga 600 rubel.

Kekunci Universal membuka sehingga 90% kunci magnetik dan mekanik elektronik, serta banyak pintu buatan China.

Dalam kunci seperti di dalamnya ada microcircuit yang dibangunkan khas, di mana terdapat kod 64-bit yang dibangunkan oleh pengeluar. Kod ini mengandungi nombor bersiri unik 48-bit, kod 8-bit, dan kod semakan 8-bit.

Apabila menghubungi panel elektronik pintu, kod yang dibangunkan dihantar pada bas tunggal-wayar dalam bentuk bersiri. Oleh itu, kod tersebut dibaca oleh peranti penerima, peranti memori, yang apabila pintu dibuka, memberikan isyarat yang boleh didengar.

Kekunci sedemikian menjadi perlu dan relevan untuk pekerja kepakaran berikut:

 1. Sebelum cuba menggunakan salah satu kombinasi di atas, adalah disyorkan untuk cuba memanggil salah satu pangsapuri dan dengan sopan dan dengan jelas menjelaskan situasi semasa dengan "bahasa manusia". Dalam banyak situasi ada orang yang baik hati yang memahami kerumitan apa yang sedang berlaku dan membuka pintu.
 2. Terdapat beberapa kaedah untuk membuka kunci pintu elektronik dengan kejutan elektrik, untuk ini anda perlu melampirkan peranti kerja ke panel bacaan dan memohon pelepasan.
 3. Ia adalah mungkin untuk menggunakan kekerasan untuk memecahkan kunci tersebut (untuk lelaki), kerana ini adalah perlu untuk memukul di bawah panel bacaan sebanyak 10 cm, ke tempat di mana elektronika itu terletak.
 4. Semua pilihan di atas menekan butang dan memasuki nombor untuk membuka kunci elektronik adalah relevan hanya jika penyesuai tidak mengubah gabungan kilang kod.
 5. Gabungan agak berbeza, bergantung pada model yang dibeli dan siri kastil.
 6. Sekiranya anda perlu memecahkan kunci pada musim sejuk - semuanya lebih mudah. Ia perlu mengambil segumpal salji dan memakai panel papan kekunci. Kunci boleh dibuka selepas mesej ralat timbul pada skrin. Ini disebabkan oleh kejatuhan suhu yang kuat, kunci dari overcooling malfungsi.
 7. Untuk kunci dengan sistem magnet (penting, tanpa mekanik), anda boleh membuka, menggunakan kekuatan anda sendiri. Adalah perlu untuk memberi penekanan pada sisi, di mana pintu terus dibuka dan tarik dengan tegas oleh pemegang - pintu akan dibuka.

 • HQsignal - sistem pengawasan video. Semua hak terpelihara. Menyalin bahan adalah mungkin dengan penempatan pautan aktif ke laman sumber kami.

 • Add Your Comment

  + 29 = 31