Back to all Post

Kata laluan dari elit doorphone

Bagaimana untuk membuka doorphone tanpa kunci, menggunakan kod rahsia?

Setiap pengeluar doorphone memasang kod khas pada produknya, mengetahui bahawa ia boleh membuka interkom tanpa kunci. Tetapi, mungkin ini hanya jika pemasang tidak menukar kata laluan induk semasa pemasangan. Jika tidak, membuka pintu adalah lebih sukar dan mustahil untuk melakukan ini tanpa memasukkan tetapan sistem.

Menggunakan kod khas untuk dibuka, anda perlu ingat bahawa anda hanya perlu menggunakannya sekiranya berlaku kecemasan. Penggunaan kod untuk tujuan bayaran tentera dibicarakan oleh undang-undang.

Untuk setiap jenis telefon pintar ada kod, tidak ada kod sejagat untuk semua jenama telefon pintar.

Untuk membuka intercom vizit, ia memerlukan usaha lebih sedikit daripada membuka interkom lain. Kod berbeza dalam pelbagai, dan pada papan kekunci kadangkala bukan kunci "* 9raquo; "C9raquo; digunakan, dan bukannya" # 9raquo; - "Q9raquo;.

Untuk membuka pintu anda mesti menggunakan kod ini: «* # 42309raquo;,« 12 # 3459raquo; untuk intercoms baru dipasang sering datang Kod «* # 4239raquo; dan "67 # 8909raquo;.

Anda juga boleh membuka pintu menggunakan menu perkhidmatan. Untuk melakukan ini, anda perlukan:

 1. masukkan menu dengan menaip "# 9999raquo ;;
 2. selepas dua isyarat memasuki kod "12349raquo;, tunggu sebentar;
 3. jika mencicit ciri pendengaran, dan tiada isyarat dua nada, anda boleh cuba untuk mengumpul Kod standard lain: «67679raquo;,« 35359raquo;, «99999raquo;,« 123459raquo; atau "116399raquo ;;
 4. Selepas ini, anda mesti memasukkan kombinasi "2 - jeda - # - jeda - 3535"

Untuk membuka Metacom interkom, anda perlu memanggil salah satu daripada kod ini:

 • klik butang "B9raquo; - Bilangan apartmen, yang merupakan yang pertama di pintu masuk ini - "B9raquo; ("COD9raquo;) - kod 5702 akan muncul;
 • kod dail 65535 - butang "B9raquo; - 1234 - "B9raquo; - 8;
 • atau kod ini: 1234 - "B9raquo; - 6 - "B9raquo; - 4568.

Untuk model interkom MK-20 M / T, anda boleh menggunakan kod: "В9raquo; - 27 - "B9raquo; - 5702 atau "B9raquo; - 1 - "B9raquo; - 4526.

1

Telefon pintu jenama Eltis agak mudah dibukanya. Anda boleh menggunakan salah satu daripada dua kod yang akan membantu melancarkan interkom dengan lembut:

Jika anda tidak boleh membuka pintu dengan kod-kod ini, maka anda boleh menggunakan kod berikut cyfral doorphone.

 • Untuk pintu masuk yang dipasang di pintu masuk, di mana pangsapuri dengan nombor bulat (100, 200, 300, dan lain-lain) terletak, anda boleh menggunakan kod: "call - code 1 - call - code 2". "Kod 1" menandakan nombor apartmen (100, 200, dan lain-lain), dan "kod 2" adalah kod doorphone "23239raquo;," 72729raquo; atau "72739raquo;.
 • Untuk doorphone yang dilabel dengan huruf "M9raquo;, anda boleh menggunakan kod:" call - 41 - call - 1410 ". Beberapa pintu dibuka apabila menggunakan kod "070549raquo;.
 • Intercoms model CCD - 2094.1M boleh membuka satu set "Cabaran - 0000" kod yang akan membuka pintu merta atau memberikan anda akses kepada menu (paparan menunjukkan «ON9raquo;). Kemudian klik "29raquo; - pintu akan dibuka. Jika "OFF9raquo;, ini bermakna kod akses telah diubah oleh pemasang semasa pemasangan.
 • Untuk doorphone CCD - 2094M, masukkan kod "0000 - panggilan". Selepas "cod9raquo;, masukkan kod" 123456 - panggilan "atau" 456999 - panggilan ". Anda juga boleh menggunakan kod "123400 - panggilan". Selepas penampilan tulisan "f09raquo;, masukkan kod" 6019raquo;.

Untuk membuka pintu, yang dilengkapi dengan interkom Forthorial, anda mesti memasukkan kod enam angka: "0000009raquo; atau "1234569raquo;. Tetapi sering menggodam doorphone seperti menjadi mustahil disebabkan oleh kenyataan bahawa syarat wajib untuk pemasangan perkhidmatan adalah penggantian kod ini.

Anda boleh mencuba urutan perintah ini: "59raquo; - pada skrin akan ada mesej perkhidmatan - 180180 - panggilan - kunci «49raquo; - satu cabaran. "

Menggunakan kunci sejagat

Untuk membuka pintu, anda juga boleh menggunakan kunci sejagat, yang boleh membuka kebanyakan pengeluar telefon pintar. Kekunci sedemikian sangat mudah dan membantu pos, kurir, serta pekerja perkhidmatan lain untuk memasuki mana-mana pintu masuk dan tidak membawa sekumpulan kunci.

Memiliki kunci sedemikian, anda tidak perlu berfikir cara membuka doorphone tanpa kunci, menghafal dan pilih kod perkhidmatan. Lagipun, kekunci sejagat mengandungi maklumat yang interkom dibaca dalam mod biasa, kemudian membandingkannya dengan maklumat dalam firmware pemproses. Sekiranya maklumat ini sepadan, maka pintu akan dibuka.

Kunci sejagat dibuat dalam beberapa bentuk: tablet, kunci dua kenalan, proksi kunci radio radio. Kunci sejagat boleh digunakan secara sah oleh pakar pelbagai perkhidmatan:

 • doktor ambulans;
 • daerah;
 • ejen pengiklanan;
 • oleh kurir;
 • postmen;
 • perkhidmatan perumahan dan perkauman.

Doorphone Eltis: kod untuk kemasukan dan pengaturcaraan tanpa kunci

Pada masa ini rumah pelbagai tingkat dilengkapi dengan interkom. Keamanan semacam ini telah membuktikan dirinya sendiri: terima kasih kepada interkom, pintu masuk sentiasa bersih dan tiada akses untuk orang asing. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan kepada peranti ini. Dalam situasi kecemasan, interkom menjadikan sukar untuk penyelamat, dan bahkan kepada penduduk yang telah melupakan kunci rumah. Hari ini anda akan belajar bagaimana untuk membuka intertek Eltis tanpa kunci, sementara tidak merosakkannya.

Eltis - produk dalam negeri. Kod keselamatan terdiri daripada empat aksara. Setiap penyewa rumah dengan interkom menerima kunci elektromagnetik. Walau bagaimanapun, peranti ini mempunyai kelemahan yang ketara - ia mudah rosak.

Sistem Eltis terdiri daripada 3 peringkat:

 1. Kod rahsia.
 2. Kod pentadbir.
 3. Kata laluan persediaan.

Peranti ini terdiri daripada komponen berikut:

 1. Blok panggilan dan komunikasi.
 2. Konsol pelanggan.
 3. Bekalan kuasa.
 4. Kunci elektromagnetik.
 5. Pembaca kunci.
 1. Boleh melayani lebih daripada 100 pelanggan.
 2. Laraskan waktu pembukaan pintu.
 3. Mendayakan dan melumpuhkan kunci kod.
 4. Pencahayaan panel.
 5. Keyboard dengan suara bertindak.

Prinsip pengendalian peranti:

 1. Masukkan nombor apartmen.
 2. Tekan butang panggilan.
 3. Isyarat dihantar ke apartmen.
 4. Tiub itu diangkat oleh pengguna interkom.
 5. Menekan butang terbuka pintu.

Untuk mengetahui nombor siri:

Kod ini mungkin berbeza mengikut model.

Jika kod ini tidak membantu membuka pintu, maka anda perlu menggunakan kaedah lain.

Masukkan kod untuk membuka:

Video, bagaimana untuk membuka intertek Eltis tanpa kunci:

Untuk menukar tetapan yang perlu anda lakukan perkara berikut:

 1. Tahan 10 saat "B9raquo;.
 2. The "Sys9raquo;.
 3. "12349raquo;.
 4. "6_7x9raquo;.
 5. Menu "_Func9raquo;.
 6. Tekan nombor tindakan yang anda mahu:
  1. "19raquo; - untuk menukar kata laluan lama.
  2. "29raquo; - untuk membolehkan atau melumpuhkan kata laluan.
  3. "39raquo; - untuk menukar kata laluan yang dikongsi.
  4. "49raquo; - untuk membolehkan atau melumpuhkan isyarat pintu terbuka.
  5. "69raquo; - untuk membolehkan atau melumpuhkan kata laluan untuk apartmen individu.
  6. "89raquo; - untuk menukar masa pembukaan pintu.
  7. "09raquo; output.

Video, cara memprogram interkom Eltis:

Apabila semua kaedah di atas tidak membantu, maka satu-satunya cara untuk membuka doorphone ialah menggunakan kunci sejagat. Pada masa ini, banyak model yang dibundel dengan peranti ini. Semasa pemasangan, kunci ini dimasukkan ke dalam memori interkom.

Sekiranya kit tidak memiliki kunci induk sejagat, maka anda boleh menghubungi syarikat untuk pembuatannya.

© Copyright 2018. Semua hak cipta terpelihara. Menyalin bahan hanya dengan pautan aktif ke sumbernya.

Bagaimana untuk membuka sebuah interkom Eltis tanpa kunci

Telefon pintu Eltis adalah peranti khas, yang sering digunakan untuk melindungi pintu masuk dari masuk ke rumah orang yang tidak dibenarkan. Setiap penyewa menerima kunci elektromagnetik, yang mana anda boleh membuka kunci ini. Peranti di atas mempunyai banyak kelebihan. Menurut ramai pakar, membukanya tanpa kunci boleh agak mudah. Inilah kelemahan utama interkom ini. Jadi, baca lebih lanjut mengenai peranti di atas.

Peranti saling kunci dan kunci yang disebut di atas dihasilkan oleh pengilang sebagai peranti pelbagai unit siri PU-CP-100KM. Tujuan utamanya adalah untuk memasang di bangunan pelbagai pangsapuri, pejabat. Juga, interkom Eltis boleh digunakan untuk mengatur sistem interkom yang disebut (jumlah pelanggan tidak boleh melebihi 100).

Pakar perhatikan bahawa peranti di atas adalah sistem khusus berasaskan mikropemproses, yang kebanyakannya dibina pada mikrokontroller 87C51 (dihasilkan oleh Intel).

Untuk pengurusan kabel, dua bas ten-wayar digunakan untuk pangsapuri pelanggan (konsol). Komponen utama telefon pintar Eltis:

 • menukar dan memanggil unit;
 • konsol;
 • unit bekalan kuasa.

Juga, peranti di atas juga boleh disiapkan dengan penutup pintu (hidraulik) untuk lancar menutup pintu masuk dan kunci elektromagnetik. Tetapi komponen-komponen tambahan ini hanya dibuat berdasarkan kehendak penyewa rumah.

Pembaca utama terbina dalam jenis elektronik, berdasarkan prinsip memori sentuh, terletak di interkom pintu interkom.

Telefon pintu, kod yang mana dalam kebanyakan kes mudah dijemput, mempunyai kelebihan berikut:

 • menyediakan keupayaan untuk menyambung sejumlah besar pelanggan (sehingga 100);
 • mempunyai masa membuka kunci;
 • mempunyai beberapa saluran komunikasi;
 • terdapat kemungkinan mematikan / pada mod kunci kod;
 • Mempunyai latar belakang panel peranti, isyarat panggilan melodi, papan kekunci yang berbunyi;
 • mempunyai jenis komunikasi dupleks.

Bagaimana Eltis berfungsi

Pelawat harus mendail nombor apartmen dan tekan "Panggilan 9raquo;. Melalui bateri unit ini, bilik yang dipilih disambungkan dan isyarat dijana. Ia berhenti apabila pelanggan mengangkat paip. Selepas 60 saat (apabila seseorang tidak berada di dalam apartmen) atau dengan menekan "Reset 9th; ia juga mungkin untuk memecahkan isyarat.

Kerja blok di atas disertai oleh inskripsi pada paparan:

 • "Katakanlah 9raquo; (apabila pelawat boleh mengatakan sesuatu);
 • "Error9raquo; (sekiranya menggunakan nombor apartmen yang salah atau kunci elektronik yang tidak sesuai);
 • "Terbuka 9hb;.

The "Reset 9raquo; Ia direka untuk mengembalikan sistem ke kedudukan aslinya sekiranya terdapat sebarang kesilapan.

Bagaimana untuk membuka intertek Eltis tanpa kunci?

Pakar perhatikan bahawa tidak begitu sukar untuk melaksanakan tindakan yang disebutkan di atas. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu menggunakan beberapa garis panduan untuk membuka peranti ini dari Eltis.

Doorphone, kod pembukaan yang tidak terlalu rumit, tanpa kunci dibuka dengan bantuan satu set kombinasi dail dan abjad berikut:

 • "B" (tunggu panggilan), kemudian dail "100", sekali lagi "B", kemudian tekan 7273;
 • "B" (tunggu nada dail), kemudian dail "100-V-2323";
 • "Dalam" (kami menunggu panggilan), maka kita tekan "100-В-7272".

Pakar berpendapat bahawa jika kombinasi di atas tidak membuka peranti, maka nombor 100 boleh digantikan dengan 200 atau 300.

Telefon pintu Eltis adalah pembela rumah yang baik. Ingat: jika pemasang tidak menukar kata laluan induk apabila memasang peranti di atas, tidak sukar untuk membukanya tanpa kunci.

Add Your Comment

96 − = 94