Back to all Post

Kata laluan dari telefon pintar

Bagaimana untuk membuka doorphone tanpa kunci, menggunakan kod rahsia?

Setiap pengeluar doorphone memasang kod khas pada produknya, mengetahui bahawa ia boleh membuka interkom tanpa kunci. Tetapi, mungkin ini hanya jika pemasang tidak menukar kata laluan induk semasa pemasangan. Jika tidak, membuka pintu adalah lebih sukar dan mustahil untuk melakukan ini tanpa memasukkan tetapan sistem.

Menggunakan kod khas untuk dibuka, anda perlu ingat bahawa anda hanya perlu menggunakannya sekiranya berlaku kecemasan. Penggunaan kod untuk tujuan bayaran tentera dibicarakan oleh undang-undang.

Untuk setiap jenis telefon pintar ada kod, tidak ada kod sejagat untuk semua jenama telefon pintar.

Untuk membuka intercom vizit, ia memerlukan usaha lebih sedikit daripada membuka interkom lain. Kod berbeza dalam pelbagai, dan pada papan kekunci kadangkala bukan kunci "* 9raquo; "C9raquo; digunakan, dan bukannya" # 9raquo; - "Q9raquo;.

Untuk membuka pintu anda mesti menggunakan kod ini: «* # 42309raquo;,« 12 # 3459raquo; untuk intercoms baru dipasang sering datang Kod «* # 4239raquo; dan "67 # 8909raquo;.

Anda juga boleh membuka pintu menggunakan menu perkhidmatan. Untuk melakukan ini, anda perlukan:

 1. masukkan menu dengan menaip "# 9999raquo ;;
 2. selepas dua isyarat memasuki kod "12349raquo;, tunggu sebentar;
 3. jika mencicit ciri pendengaran, dan tiada isyarat dua nada, anda boleh cuba untuk mengumpul Kod standard lain: «67679raquo;,« 35359raquo;, «99999raquo;,« 123459raquo; atau "116399raquo ;;
 4. Selepas ini, anda mesti memasukkan kombinasi "2 - jeda - # - jeda - 3535"

Untuk membuka Metacom interkom, anda perlu memanggil salah satu daripada kod ini:

 • klik butang "B9raquo; - Bilangan apartmen, yang merupakan yang pertama di pintu masuk ini - "B9raquo; ("COD9raquo;) - kod 5702 akan muncul;
 • kod dail 65535 - butang "B9raquo; - 1234 - "B9raquo; - 8;
 • atau kod ini: 1234 - "B9raquo; - 6 - "B9raquo; - 4568.

Untuk model interkom MK-20 M / T, anda boleh menggunakan kod: "В9raquo; - 27 - "B9raquo; - 5702 atau "B9raquo; - 1 - "B9raquo; - 4526.

1

Telefon pintu jenama Eltis agak mudah dibukanya. Anda boleh menggunakan salah satu daripada dua kod yang akan membantu melancarkan interkom dengan lembut:

Jika anda tidak boleh membuka pintu dengan kod-kod ini, maka anda boleh menggunakan kod berikut cyfral doorphone.

 • Untuk pintu masuk yang dipasang di pintu masuk, di mana pangsapuri dengan nombor bulat (100, 200, 300, dan lain-lain) terletak, anda boleh menggunakan kod: "call - code 1 - call - code 2". "Kod 1" menandakan nombor apartmen (100, 200, dan lain-lain), dan "kod 2" adalah kod doorphone "23239raquo;," 72729raquo; atau "72739raquo;.
 • Untuk doorphone yang dilabel dengan huruf "M9raquo;, anda boleh menggunakan kod:" call - 41 - call - 1410 ". Beberapa pintu dibuka apabila menggunakan kod "070549raquo;.
 • Intercoms model CCD - 2094.1M boleh membuka satu set "Cabaran - 0000" kod yang akan membuka pintu merta atau memberikan anda akses kepada menu (paparan menunjukkan «ON9raquo;). Kemudian klik "29raquo; - pintu akan dibuka. Jika "OFF9raquo;, ini bermakna kod akses telah diubah oleh pemasang semasa pemasangan.
 • Untuk doorphone CCD - 2094M, masukkan kod "0000 - panggilan". Selepas "cod9raquo;, masukkan kod" 123456 - panggilan "atau" 456999 - panggilan ". Anda juga boleh menggunakan kod "123400 - panggilan". Selepas penampilan tulisan "f09raquo;, masukkan kod" 6019raquo;.

Untuk membuka pintu, yang dilengkapi dengan interkom Forthorial, anda mesti memasukkan kod enam angka: "0000009raquo; atau "1234569raquo;. Tetapi sering menggodam doorphone seperti menjadi mustahil disebabkan oleh kenyataan bahawa syarat wajib untuk pemasangan perkhidmatan adalah penggantian kod ini.

Anda boleh mencuba urutan perintah ini: "59raquo; - pada skrin akan ada mesej perkhidmatan - 180180 - panggilan - kunci «49raquo; - satu cabaran. "

Menggunakan kunci sejagat

Untuk membuka pintu, anda juga boleh menggunakan kunci sejagat, yang boleh membuka kebanyakan pengeluar telefon pintar. Kekunci sedemikian sangat mudah dan membantu pos, kurir, serta pekerja perkhidmatan lain untuk memasuki mana-mana pintu masuk dan tidak membawa sekumpulan kunci.

Memiliki kunci sedemikian, anda tidak perlu berfikir cara membuka doorphone tanpa kunci, menghafal dan pilih kod perkhidmatan. Lagipun, kekunci sejagat mengandungi maklumat yang interkom dibaca dalam mod biasa, kemudian membandingkannya dengan maklumat dalam firmware pemproses. Sekiranya maklumat ini sepadan, maka pintu akan dibuka.

Kunci sejagat dibuat dalam beberapa bentuk: tablet, kunci dua kenalan, proksi kunci radio radio. Kunci sejagat boleh digunakan secara sah oleh pakar pelbagai perkhidmatan:

 • doktor ambulans;
 • daerah;
 • ejen pengiklanan;
 • oleh kurir;
 • postmen;
 • perkhidmatan perumahan dan perkauman.

Bagaimana untuk membuka doorphone dengan metac tanpa kunci

Setiap sistem kod boleh dikunci hanya dengan memasukkan set digit yang dikehendaki. Kunci rumah tidak terkecuali. Bagaimana untuk membuka telefon pintu "Metacom" tanpa kunci? Seperti yang lain - taip kata laluan khas. Kod disenaraikan dalam kerja artikel ini, jika pemasang (atau mana-mana daripada penduduk) tidak mengubah tetapan sistem, kunci kod atau kata laluan universal.

Cara membuka doorphone tanpa kunci

Sebarang kunci kombinasi bermakna kemungkinan membuka pintu tanpa kunci. Setiap kaedah yang dibentangkan di sini adalah sesuai untuk individu biasa "Metacom" model, jadi jika anda tidak boleh membuka pintu selepas percubaan pertama, teruskan kepada kaedah seterusnya. Cuba semua kaedah di atas - salah seorang daripada mereka pasti akan berfungsi. Nota: semua kombinasi "B" bermaksud butang panggilan, tanpa mengira sama ada ia adalah pada panel dengan surat atau ikon telefon bimbit telefon ditunjukkan. Berikut adalah cara yang berkesan yang akan mendorong bagaimana cara membuka model Metacom tanpa kunci:

 1. Dengan bantuan kod apartmen. Untuk model kunci kod ini memberikan kata laluan untuk setiap nombor apartmen di rumah ini. Jika anda tahu nombor kod pangsapuri anda, dail dan tekan butang panggilan.
 2. Dengan bantuan kod sejagat. Jika pemasang atau penghuni rumah yang lain tidak mengubahnya, maka kombinasi standard "1234-B" harus berdiri.
 3. Tekan butang panggilan dan dail nombor pangsapuri pertama di pintu masuk. (Untuk menentukannya, hanya cari plat lantai.) Jika anda melakukan semuanya dengan betul, paparan hendaklah menunjukkan COD. Dail 5702, dan selepas beberapa saat pintu akan dibuka.
 4. Dial 65535-B. Masukkan kod sejagat dan tekan B-8.
 5. Masukkan kod sejagat dan gabungan B-6-B-4568.

Kaedah di atas sesuai untuk kunci kod dengan skrin. Jika anda ingin memahami cara membuka doorphone Metacom tanpa paparan, gunakan salah satu cara berikut:

 • masukkan kod berikut: B-27-B-5702, tunggu beberapa saat dan pintu dibuka;
 • tekan B dan dail 1-B-4526.

Ada kod khas yang membolehkan anda bukan sahaja untuk masuk ke dalam bangunan tanpa kunci, membuka pintu, tetapi juga untuk menyunting konfigurasi peranti. Sebagai contoh, anda boleh menukar kata laluan yang digunakan oleh sistem untuk menghapuskan atau melampirkan kunci kepada apartmen tertentu, menukar pintu masuk utama ke kod, memasuki mod pengaturcaraan, belajar bagaimana untuk membuka interkom dalam menu pengguna. Untuk sebarang tindakan, anda perlu mengetahui apa yang disebut "kod induk". Secara lalai, Metacom memberikan kata laluan sebanyak 1234.

 1. Membuka pintu. Bagaimana cara membuka Metacom tanpa kunci? Ketahui dan masukkan kod universal, tekan butang panggilan.
 2. Bekerja dengan kunci. Anda boleh mengeluarkan atau melampirkan "tablet" ke apartmen tertentu. Untuk melakukan ini, masukkan Kod Master-B-B 65535-B. Kemudian tentukan nombor itu. Untuk merakam kekunci, masukkan B-7. Jika anda ingin melepaskan semua cip terpasang dari apartmen, tekan B-7-0-111.
 3. Mengubah kata laluan sistem. Dengan bantuan menu, pemasang boleh menukar kod doorphone sejagat. Untuk menetapkan kata laluan induk baru, masukkan kod 65535-B-master-B-9-3-kata laluan baru-B. Dalam menu yang sama, anda boleh menukar kod apartmen. Untuk melakukan ini, anda perlu mengetahui cipher yang telah dipasang. Dianggap bahawa anda mestilah pemilik apartmen untuk menggantikan kata laluan. Dail gabungan kod 65535B-master-B-B-apartment number-B-0-new password-B.
 4. Kod untuk memasuki menu. "Metacom" dilengkapi dengan tiga katalog yang berbeza. Untuk memasukkan menu pengguna standard, masukkan kombinasi 65535-B-1234-B-B. Kata laluan untuk perkhidmatan doorphone ialah 65535-B-master code-B. Untuk menukar tetapan sistem, masukkan kod master 65535-B -B-9.

"Metacom" memberikan kata laluan sendiri untuk setiap apartmen di rumah - ia adalah satu set empat digit. Pemilik mesti tahu dia, masuk ke dalam rumah walaupun tanpa kunci atau dalam keadaan kecemasan yang lain. Kata laluan ditunjukkan dalam perjanjian dengan syarikat pemasang. Terdapat kod universal dari interkom, tidak terikat dengan apartmen. Secara lalai, kata laluan induk daripada peranti perlindungan - 1234. Jika seseorang telah berubah terpulang kepada anda untuk belajar sesuatu password baru anda hanya akan mempunyai sebuah syarikat perkhidmatan.

Tidak mengetahui kod akses sejagat, anda tidak akan dapat:

 • ubah dan tentukan kata laluan induk baru;
 • sertakan atau cabut cip cip dari apartmen;
 • ubah tetapan sistem peranti;
 • untuk menetapkan kod baru untuk apartmen;
 • melakukan pengaturcaraan kunci kod.

Tanpa kod induk, anda boleh:

 • buka interkom dengan Metacom tanpa kunci;
 • masukkan menu pengguna.

Arahan video: bagaimana untuk membuka kunci kombinasi

Arahan video pendek ini memberikan penjelasan ringkas dan mudah difahami tentang cara membuka pintu tanpa kunci. Dalam video, penulis membuka kunci model Metacom dengan paparan. Untuk menggunakan kaedah ini, anda perlu tahu bilangan pangsapuri pertama di pintu masuk. Ia sangat mudah untuk mengetahui - di setiap teras ada papan tanda dengan nombor apartmen yang dimiliki oleh bahagian bangunan ini. Pratonton foto menunjukkan model telefon pintu mana yang digunakan. Jika anda mempunyai kunci kod yang sama, maka kata laluan dari video harus sesuai untuk membuka pintu tanpa kunci.

Bagaimana untuk membuka sebarang pintu telefon - nasihat praktikal

Arahan terperinci untuk membuka setiap model doorphone tanpa kunci

Proses membangun dan memasuki nombor istimewa kunci untuk telefon pintar dijalankan pada peringkat pembuatan peranti, sehingga paling sering mereka adalah sama untuk semua model satu firma. Tetapi mereka boleh berbeza-beza bergantung pada kehendak syarikat perwakilan.

Tetapi selalunya, di pasaran jualan adalah peranti yang tidak diprogramkan semula, yang bermaksud bahawa hampir setiap orang moden boleh masuk ke pintu masuk dengan kunci dipasang, jika dia tahu gabungan nombor yang diperlukan.

Selaras dengan peruntukan undang-undang semasa, semua orang yang lupa kunci pintu masuk, kehilangan mereka atau, jika perlu, segera masuk ke rumah, boleh membuka pintu pintu masuk, garaj atau pejabat dengan menaip mengikut urutan yang diperlukan angka-angka yang diperlukan. Ia juga dibenarkan untuk menggunakan kod jika, sebagai contoh, seseorang telah dijemput untuk melawat, tetapi seorang kawan tidak menjawab bel pintu.

Walau bagaimanapun, untuk mematahkan pintu dan kunci elektronik dengan cara ini, untuk tujuan penipuan, untuk keuntungan, rompakan dan rompakan dilarang oleh undang-undang. Jika tidak, hukuman jenayah berikut.

Interkom syarikat ini dicirikan sebagai salah satu yang paling boleh dipercayai, yang hampir mustahil untuk dibuka! Ini adalah mitos! Pengeluar syarikat mengawal produknya sebagai teknik di mana perubahan tetapan kilang wajib dilakukan, tetapi anda masih boleh mencuba Factorial!

Untuk "sim-sim" terbuka, anda perlu memasukkan kod enam angka 000000 dan 123456 pada panel papan kekunci.

Sekiranya dalam kes ini pintu tidak dibuka, terdapat kemungkinan tambahan, gabungan kekunci kunci:

Sistem interkom yang agak mudah, dengan skema sistem dengan teknik Faktorial.

Peranti sedemikian boleh dibuka dalam tiga cara yang berbeza:

 1. Ia perlu untuk berurutan berturut-turut menggabungkan nombor dan kunci berikut yang terdapat di panel kawalan:
  • "Butang panggilan".
  • "Bilangan apartmen pertama pintu masuk".
  • "Butang panggilan".
  • "Paparan menunjukkan perkataan COD".
  • «5702».
 2. Sekiranya kaedah pertama tidak memberikan hasil yang dijangkakan, ia patut menggunakan kaedah kedua:
  • «65535»
  • "Cabaran"
  • «1234»
  • "Cabaran"
  • «8»
 3. Kaedah ketiga adalah lebih mudah, tetapi memerlukan pengenalan nombor perdana secara akurat dan konsisten:
  • «1234»
  • "Cabaran"
  • «6»
  • «Lagi panggilan»
  • «4568»

Di dalam kunci syarikat Metacom, ada model MK-20 M / T, pembukaan sangat berbeza dengan jenis standard lain dan melibatkan dua cara pembukaan:

Sehingga kini, teknologi syarikat adalah yang paling dipercayai dan selamat dari pencuri dan penceroboh, berbanding dengan pilihan analog. Ini disebabkan oleh adanya pangkalan data kod dan kunci sistem yang besar, yang pada masa akan datang tidak begitu mudah dijemput. Kakitangan syarikat memberi perhatian khusus kepada eksperimen dengan pengaturcaraan sistem telefon pintunya.

Walau bagaimanapun, jika syarikat pembekal tidak mengubah tetapan kilang sistem, anda boleh cuba memecahkannya dengan memasukkan kombinasi berikut, untuk dipilih:

Jika selepas ini, satu bunyi isyarat, pintu terbuka untuk membuka, jika dua isyarat - malangnya, semua cubaan telah sia-sia.

Untuk melaraskan pilihan menu telefon masuk syarikat Melawat anda harus mengetahui beberapa peraturan asas dan teknik yang dapat memfasilitasi proses menggunakan sistem dalam pelbagai situasi kehidupan:

Untuk memasuki pintu masuk atau rumah di mana kunci elektronik firma Tsifral dipasang, anda boleh menggunakan dua kaedah yang dicadangkan:

 1. Anda mesti melakukan langkah-langkah berikut secara berturut-turut:
  • Hantar "07054 atau tekan" panggilan ".
  • Tekan "41" atau "panggilan", "1410".
 2. Kes kedua akan menjadi relevan jika rumah itu mempunyai pangsapuri di bawah nombor 100, 200, 300, 400, maka:
  • Tekan "panggilan".
  • Masukkan nombor pangsapuri 100 atau 200.
  • Tekan "panggilan".
  • Masukkan gabungan "2323" atau "7272" atau "7273".

Sistem elektronik sedemikian adalah yang paling mudah, sama ada digunakan dan dalam pembukaan tanpa kunci khas. Ini disebabkan oleh fakta bahawa hampir semua kod dan kunci elektronik adalah standard dan jenis yang sama.

Untuk membuka pintu tanpa kunci khas anda hanya perlu dua kombinasi mudah yang pasti akan berfungsi:

Telefon pintu syarikat ini adalah yang paling boleh dipercayai, yang hampir tidak ada kerupuk yang boleh digodam, terutama kepada orang yang tidak berpengalaman yang menghadapi masalah sedemikian untuk kali pertama.

Untuk membuka kunci elektronik, hanya terdapat dua kombinasi, dengan penggunaannya yang tidak semua pintu dibuka:

Setakat ini, pintu dengan kunci elektronik sangat biasa sehingga dipasang di hampir setiap rumah dan di setiap pintu masuk. Teknologi di mana ia berasaskan dipanggil Memori sentuhan, yang dibuka dengan tablet utama khas.

Dan jika terdapat banyak pintu seperti itu, maka pada sekelompok kunci setiap orang perlu membawa beberapa kunci seperti: dari rumah, pejabat, garaj, dll. Ini agak sukar, dan tidak praktikal, oleh itu, kunci elektronik sejagat untuk interkom yang membuka segala-galanya pintu pengeluar yang berbeza.

Hari ini, kekunci elektronik sejagat seperti biasa di mana-mana, jadi tidak sukar untuk memperolehnya. Contohnya, sangat mudah untuk membeli kunci tersebut di Internet, di kedai-kedai khas, di jabatan-jabatan pembaikan dan dalam penyediaan perkhidmatan untuk pembuatan kunci individu.

Kunci sejagat khas untuk doorphone mempunyai kos yang berbeza, bergantung kepada pengilang dan konfigurasi, secara purata, harga hari ini adalah daripada 300 rubel hingga 600 rubel.

Kekunci Universal membuka sehingga 90% kunci magnetik dan mekanik elektronik, serta banyak pintu buatan China.

Dalam kunci seperti di dalamnya ada microcircuit yang dibangunkan khas, di mana terdapat kod 64-bit yang dibangunkan oleh pengeluar. Kod ini mengandungi nombor bersiri unik 48-bit, kod 8-bit, dan kod semakan 8-bit.

Apabila menghubungi panel elektronik pintu, kod yang dibangunkan dihantar pada bas tunggal-wayar dalam bentuk bersiri. Oleh itu, kod tersebut dibaca oleh peranti penerima, peranti memori, yang apabila pintu dibuka, memberikan isyarat yang boleh didengar.

Kekunci sedemikian menjadi perlu dan relevan untuk pekerja kepakaran berikut:

 1. Sebelum cuba menggunakan salah satu kombinasi di atas, adalah disyorkan untuk cuba memanggil salah satu pangsapuri dan dengan sopan dan menjelaskan secara terperinci situasi semasa dengan "bahasa manusia". Dalam banyak situasi ada orang yang baik hati yang memahami kerumitan apa yang sedang berlaku dan membuka pintu.
 2. Terdapat beberapa kaedah untuk membuka kunci pintu elektronik dengan kejutan elektrik, untuk ini anda perlu melampirkan peranti kerja ke panel bacaan dan memohon pelepasan.
 3. Ia adalah mungkin untuk menggunakan kekerasan untuk memecahkan kunci tersebut (untuk lelaki), kerana ini adalah perlu untuk memukul di bawah panel bacaan sebanyak 10 cm, ke tempat di mana elektronika itu terletak.
 4. Semua pilihan di atas menekan butang dan memasuki nombor untuk membuka kunci elektronik adalah relevan hanya jika penyesuai tidak mengubah gabungan kilang kod.
 5. Gabungan agak berbeza, bergantung pada model yang dibeli dan siri kastil.
 6. Sekiranya anda perlu memecahkan kunci pada musim sejuk - semuanya lebih mudah. Ia perlu mengambil segumpal salji dan memakai panel papan kekunci. Kunci boleh dibuka selepas mesej ralat timbul pada skrin. Ini disebabkan oleh kejatuhan suhu yang kuat, kunci dari overcooling malfungsi.
 7. Untuk kunci dengan sistem magnet (penting, tanpa mekanik), anda boleh membuka, menggunakan kekuatan anda sendiri. Ia adalah perlu untuk memberi penekanan pada sisi, di mana pintu terus dibuka dan tarik dengan tegas oleh pemegang - pintu akan semestinya terbuka.

 • HQsignal - sistem pengawasan video. Semua hak terpelihara. Menyalin bahan adalah mungkin dengan penempatan pautan aktif ke laman sumber kami.

 • Add Your Comment

  27 − = 20