Kayap plastik

Gelas (pasir polimer) plastik

Kayap semulajadi adalah bahan bumbung yang menarik dan tahan lama. Walau bagaimanapun, kos yang tinggi dan berat badan yang tinggi, yang memerlukan kos tambahan untuk mengukuhkan sistem kekuda, tidak dapat diakses. Oleh itu, untuk memenuhi keperluan kebanyakan pengguna, bahan bumbung lain menyerupai jubin dicipta.

Salah satu pilihan ini - plastik, dan tenunan pasir polimer saintifik. Ini adalah pilihan bajet, yang tersedia untuk hampir semua orang dan mempunyai banyak kelebihan. Dalam rangka artikel ini, kami akan mempertimbangkan tenunan pasir polimer, mengetahui tentang pengeluaran, peletakan dan operasi, kelebihan dan kekurangannya, serta maklumat lain yang berguna.

Peralatan moden dan pendekatan saintifik terhadap teknologi pengeluaran dan komposisi, dibenarkan membuat bahan baru dengan ciri-ciri yang luar biasa. Di samping itu, kos bahan bumbung ini jauh lebih rendah daripada analog lain: seramik - 4 kali, dan simen - pasir - dalam 1.5.

Komposisi dari kayap pasir polimer termasuk komponen berikut:

Komposisi ini sama seperti jubin simen-pasir, satu-satunya perbezaan dalam komponen mengikat, dalam varian ini, polietilena digunakan bukannya simen. Semua komponen bercampur dan dipanaskan sebelum lebur. Output adalah jisim tebal, yang dituangkan ke dalam acuan, di mana ia sejuk dan mengeras.

Pengeluaran jubin plastik adalah automatik, yang tidak termasuk pelanggaran teknologi, bentuk, komposisi dan saiz. Dalam pembuatan produk sekeping yang dilengkapi dengan kunci, di mana terdapat sambungan unsur-unsur yang kuat. Akibatnya, bumbung dibuat lebih mudah dan, sedikit sebanyak, lebih dipercayai daripada bahan semula jadi. Dan pemasangan lebih cepat, walaupun tanpa penglibatan pakar.

Video: Keuntungan daripada sirap pasir polimer. Profesional mengesyorkan.

Jadual ini menunjukkan penunjuk teknikal utama jubin plastik.

1

Di kawasan bumbung, luas 1 m² hanya memerlukan 9 keping unsur-unsur individu, manakala berat totalnya tidak melebihi 22 kg. Bahan ini tidak menembusi sinar ultraviolet, tidak berbahaya kepada alam sekitar, dan lain-lain.

Walaupun persatuan yang buruk dengan plastik di kebanyakan orang, bahan pasir polimer agak praktikal dan serba boleh. Semua produk yang dibuat dari bahan ini mempunyai kelebihan berikut:

 • Hayat perkhidmatan yang panjang - sesetengah pengeluar menuntut 30 tahun, bahagian lain adalah 50, dan ada yang mendakwa bahawa produk mereka akan bertahan selama 100 tahun. Sama seperti ini, hanya masa yang akan ditunjukkan, kini tidak mungkin untuk mengesahkan perkara ini.
 • Rintangan kejutan - untuk mengendalikan jubin plastik lebih mudah, tidak seperti tanah liat. Selepas meletakkan bumbung, anda boleh berjalan dengan selamat, ini tidak berfungsi dengan seramik.
 • Ia tidak takut kelembapan - air tidak diserap oleh bahan ini.
 • Tidak takut terhadap persekitaran yang agresif - pada jubin tanah liat atau lumut - perkara biasa, tetapi pada plastik mereka tidak hadir.
 • Penunjuk yang baik penebat haba dan bunyi - sebagai contoh, logam, berbeza dengan plastik, dalam hujan agak bising, kerana kekonduksian terma yang rendah, penebat memerlukan kurang.
 • Rintangan beku yang tinggi - ia boleh dicairkan dan dibekukan lebih daripada 200 kali. Dia juga tidak takut perubahan suhu.
 • Penampilan yang menarik - dengan bahan yang berkualiti, warna stabil dan tidak terbakar. Terdapat pelbagai pilihan palet warna.
 • Pemasangan mudah - yang boleh dilakukan secara bebas. Bahagian-bahagian itu mudah dipotong, dan mereka boleh diperbaiki dengan bantuan kuku.
 • Harga yang agak rendah.

Sudah tentu, berdasarkan penilaian, anda boleh memutuskan bahawa bahan bumbung ini tidak mempunyai kelemahan. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku dan jubin plastik juga tidak tanpa cacat. Minus walaupun sedikit, tetapi mereka masih:

 • memerlukan peti kerap dengan langkah 35 cm;
 • Lereng bumbung minimum harus 45º, kerana salji disokong dengan baik pada permukaan sedemikian;
 • kecuali untuk kayap, adalah perlu untuk membeli angin, skate, sudut dan lain-lain lagi.

Seperti yang anda dapat lihat, terdapat sedikit kelemahan, dan jika anda membeli jubin dari pengeluar yang terbukti, semuanya disesuaikan dengan reka bentuk estetik dan ketahanan bahan.

Seperti yang telah disebutkan di atas, pemasangan sandblock polimer boleh dilakukan dengan tangan. Peringkat kerja adalah seperti berikut:

 1. Meningkatkan battens dalam kenaikan 35 cm.
 2. Pemasangan penurunan harga yang lebih rendah.
 3. Meletakkan baris pertama dari bawah, mengikut lokasi pengikat pada bahagian belakang elemen.
 4. Pemasangan baris yang selebihnya.
 5. Pemasangan unsur sisi dan rabung.

Kesimpulannya, saya ingin perhatikan bahawa mempunyai parameter teknikal yang sangat baik, kayap pasir polimer akan lebih murah daripada bahan bumbung lain yang serupa.

Video: Kayu pasir polimer. Pembuatan. Ujian.

Tambah komen Balas balasan

 • © 2012 - 2018 Stroydom - Penyalinan penuh atau sebahagian hanya dibenarkan jika ada pautan aktif.

  Pembinaan rumah-rumah

  Ubin adalah salah satu bahan bumbung tertua, yang sangat memerlukan dalam pasaran pembinaan. Walau bagaimanapun, kos jubin seramik semula jadi adalah cukup tinggi, dan untuk mengurangkannya, pengeluar menggunakan langkah berani, yang menyiratkan penggunaan bahan mentah polimer sintetik dalam proses pembuatan bahan bumbung. Jubin pasir polimer, akibat dari manipulasi ini, adalah generasi baru bahan bagi mereka yang mencari kompromi antara harga yang berpatutan dan berkualiti tinggi. Muncul di pasaran bahan binaan yang baru-baru ini, jubin pasir polimer telah mendapat perhatian pengguna yang ketara disebabkan oleh ciri-ciri unik mereka, menggabungkan ketahanan pasir kuarza, kelebihan estetik seramik dan ketahanan polimer. Ia adalah penutup bumbung yang boleh dipercayai dan ringan, sesuai untuk bumbung bangunan kediaman dan perindustrian. Gabungan yang menguntungkan dengan permukaan dinding dari bahan-bahan apa pun, dari bata ke pohon, menyumbang hanya untuk menguatkannya dalam arena pasaran pembinaan moden. Untuk melihat ini, pertimbangkan kelebihan utama polimer tenunan dan ciri-ciri pengeluaran dan pemasangannya.

  Kayap pasir polimer: maklumat sejarah

  Para leluhur jubin polimer adalah jubin seramik (klinker), populariti yang disebabkan oleh ketersediaan bahan mentah (tanah liat) yang digunakan untuk pengeluarannya. Dalam hubungan ini, di tempat pengedaran terbesar adalah kawasan yang dekat dengan kuari berpasir dan tanah liat. Pengeluaran jubin klinker dilakukan di kilang-kilang batu bata, dan pengangkutannya amat rumit kerana berat badannya yang tinggi dan kerapuhan relatif. Selain itu, pengeluarannya agak mahal, kerana ia memerlukan banyak tenaga untuk menembak produk siap. Sekiranya kita mengikuti perubahan teknologi pengeluaran jubin itu, dapat dilihat bahawa tidak lama lagi tanah liat, yang merupakan komponen utama pengeluaran, telah digantikan oleh mortar simen-pasir dengan penambahan sanga, yang mengakibatkan kehilangan berat badan produk siap. Di samping itu, keliangan produk juga meningkat, akibatnya mereka menjadi tempat kegemaran penyebaran kulat dan lumut. Memandangkan kelemahan bahan ini, para pengilang menyimpulkan bahawa perlu untuk membangunkan bahan generasi baru yang tidak hanya mengekalkan daya tarikan estetiknya, tetapi juga memungkinkan untuk menyingkirkan kelemahan yang ada disebabkan oleh bahan mentah. Terdapat idea bahawa tanah liat dan simen perlu diganti dengan sebatian polimer yang bertindak sebagai pengikat, yang telah diselidik di peringkat molekul dan diasumsikan pencampuran jisim polimer yang dipanaskan dengan pasir.

  Kepastian pengeluaran sirap pasir polimer

  Pengeluaran shingles pasir polimer adalah proses teknologi multikomponen, yang merangkumi beberapa peringkat:

  • Penyediaan komposisi polimer, yang merupakan komponen utama jubin;
  • Pengeluaran sirap pasir polimer menggunakan peralatan khusus;

  Penting! Kerana hakikat bahawa bekerja dengan bahan-bahan polimer berpotensi membahayakan kesihatan manusia, pemasangan peralatan pengeluaran untuk pembuatan jubin polimer harus dilakukan di dalam bilik yang berventilasi dengan baik.

  Bahan mentah untuk pembuatan jubin polimer adalah pasir kuarsa, plastik dikitar semula, dan pewarna, berkat gamut warna yang meluas yang memungkinkan untuk mendapatkan bahan bumbung hampir mana-mana tempat teduh. Selain itu, sebagai tambahan kepada hiasan, pewarna melakukan peranan berfungsi, bertindak sebagai komponen yang mengikat untuk pasir kuarza dan bahan polimer.

  Berhubung dengan plastik kitar semula, mereka termasuk:

  • Aglomerat, diperolehi dengan mencairkan polietilena, di mana sejumlah air disembur ke atasnya, mempromosikan pembentukan bola. Mereka adalah komponen utama untuk pengeluaran jubin pasir polimer;
  • Polimer pepejal, fungsi yang boleh menjadi polipropilena atau polistirena.

  • Prinsip utama yang harus dipatuhi pada peringkat permulaan pengeluaran sirap adalah pemeliharaan proporsi yang betul dari komponen semasa penyediaan campuran kerja. Oleh itu, peringkat awal pengeluaran melibatkan penggumpalan aglomerat dan mencampurkannya dengan pasir dan pewarna pada peralatan khas dalam perkadaran 24: 75: 1, iaitu, 75% campuran kerja terdiri daripada pasir, 24% polimer, dan 1% pigmen. Kegagalan untuk mematuhi perkadaran ini boleh mengakibatkan pengeluaran sirap kualiti rendah dengan tempoh operasi yang lebih rendah.
  • Pautan pertama rantaian teknologi untuk pengeluaran kayap adalah pengisaran plastik menjadi zarah yang lebih kecil menggunakan peralatan penghancuran. Pasir yang digunakan pada tahap ini mesti kering, dan untuk mengeringkannya, peralatan khusus juga diperlukan.
  • Selepas mengeringkan pasir dan mengisar polimer, komponen dicampur dengan mesin penyemperitan, di dalamnya campuran dan cair untuk membentuk massa likat menyerupai adunan ragi. Bola terbentuk daripada campuran yang dihasilkan, yang direndam dalam air sejuk, selepas itu ia dibenarkan untuk menyejukkan pada suhu bilik, yang diperlukan untuk kemasukan semua komponen ke dalam tindak balas. Selepas menyejukkan bola selesai, mereka dibenamkan dalam mesin penghancuran untuk pengisaran selanjutnya dan mendapatkan massa yang digunakan untuk pembuatan jubin pasir polimer. Jisim yang dihasilkan ditenggelamkan dalam mesin pencampuran panas, di mana sekali lagi semua komponen dipanaskan dan dicampur. Akibatnya, pasir diliputi dengan polimer yang dipanaskan dan campuran meninggalkan agregat dalam bentuk lozenges kecil, jisim yang tidak melebihi 2 kg. Kemudian mereka dihantar di bawah akhbar, diikuti dengan pembentukan tenunan pasir polimer menggunakan acuan khas. Untuk permukaan jubin siap untuk memperoleh permukaan berkilat, ia mesti disejukkan pada suhu yang tidak rata.

  Ciri-ciri teknikal jubin polimer

  • Walaupun jubin pasir polimer adalah analogi semula jadi, ia mewakili bahan bumbung baru yang kualitatif, yang oleh ciri-cirinya dalam banyak aspek melampaui bahan yang sama.
  • Tidak seperti jubin semulajadi, pasir polimer dicirikan oleh berat yang lebih ringan dan kos yang lebih rendah;
  • Tidak seperti jubin logam, jubin polimer tidak terdedah kepada kakisan dan memberikan penebatan haba dan bunyi yang lebih tinggi;
  • Bumbung, untuk pembinaan yang digunakan jubin pasir polimer, dicirikan oleh kekuatan yang lebih besar, berbeza dengan bumbung bituminous, semasa pemasangan yang perlu untuk menyediakan bumbung bumbung dengan berhati-hati.

  Apakah ciri-ciri teknikal sirap pasir polimer?

  • Bahan ini dicirikan oleh ketahanan terhadap perubahan suhu tajam dan pendedahan kepada cahaya matahari langsung, yang dapat dilihat hanya dengan memeriksa hasil ujian makmal yang dilakukan pada suhu dari -65 hingga +100 darjah. Kerana kenyataan bahawa dalam keadaan semulajadi diperlukan seratus tahun untuk mengurai filem polimer, bahan itu mengekalkan rupa asalnya selama bertahun-tahun;
  • Satu ciri yang tersendiri kayap polimer - pekali penyerapan kelembapan yang rendah, yang adalah mekanisme semula jadi pelindung terhadap acuan, kulat, lumut dan hujan asid, mempunyai pencerobohan merosakkan;
  • Penyelenggaraan rejim suhu optimum di ruang di bawah bumbung difasilitasi oleh kekonduksian terma yang rendah, yang merupakan satu lagi ciri membezakan jubin pasir polimer. Oleh kerana itu, ia adalah salah satu bahan yang paling popular untuk susunan teres dan mansard;
  • Gabungan dua ciri-ciri di atas - kekonduksian haba yang rendah dan penyerapan kelembapan yang rendah adalah faktor yang menyumbang kepada penubuhan halangan yang boleh dipercayai terhadap pemeluwapan, yang menyumbang kepada perlindungan yang berkesan daripada struktur bumbung, terutamanya yang diperbuat daripada kayu;
  • Jubin pasir polimer dicirikan oleh penyerapan bunyi yang berkesan, oleh itu, semasa pemasangannya tidak perlu menggunakan lapisan menyerap bunyi;
  • Peletakan ekonomi bumbung jubin pasir polimer dipertingkatkan oleh rintangan hentaman bahan, yang tidak pecah semasa peletakan dan pengangkutan;
  • Bahan ini dihasilkan mengikut keperluan untuk keselamatan kebersihan, epidemiologi, kebakaran dan radiasi.

  Kelebihan jubin polimer

  Memandangkan perkara di atas, mari kita meringkaskan apa kelebihan jubin pasir polimer.

  • Rintangan kepada turun naik iklim yang tajam dan toleransi yang tinggi terhadap fros;
  • Kos rendah sirap pasir polimer, kerana kos bahan mentah yang rendah yang digunakan untuk pengeluarannya;
  • Ciri-ciri penebat panas dan bunyi yang tinggi, serta lengkap tidak mematuhi proses kakisan;
  • Rintangan tinggi jubin pasir polimer untuk membakar, disebabkan oleh penggunaan apabila melukis dengan peralatan penstabil UV, bukan sahaja di permukaan, tetapi juga secara massal;
  • Jubin pasir polimer adalah dielektrik yang berkesan, jadi tidak perlu memasang perlindungan kilat;
  • Rintangan kesan tinggi jubin pasir polimer, yang mana kebarangkalian memperoleh bahan dengan kecacatan yang berlaku semasa pengeluaran, pengangkutan atau pembungkusan cenderung kepada sifar;

  Kelemahan jubin pasir polimer: apa yang perlu dicari?

  Walaupun senarai luas kelebihan bahan yang telah dikenal pasti sebelumnya, sebelum membelinya, seseorang tidak boleh lupa bahawa kelemahan tertentu ada di dalamnya. Pertimbangkan apa yang mereka ada.

  • Perusakan erosif pada permukaan kayap, disebabkan oleh hakikat bahawa selepas waktu tertentu, permukaan bahan secara beransur-ansur menjadi lebih nipis di bawah pengaruh radiasi ultraviolet. Walau bagaimanapun, menurut pakar, ciri bahan ini sukar untuk mempertimbangkan kelemahan, kerana ketebalan jubin pasir polimer agak besar, dan hakisan permukaan adalah proses yang panjang;
  • Meletakkan dan mengangkut jubin polimer sangat rumit kerana berat bahan yang besar (berat setiap jubin sekurang-kurangnya 2 kg);
  • Walaupun kestabilan jubin polimer yang terbukti kepada perubahan iklim yang ketat, di bawah keadaan kecerunan suhu, ubah bentuk linear bahan berlaku, yang boleh menyebabkan kemurungan sendi dan kebocoran bumbung yang seterusnya. Ini kekurangan ini, menurut pakar dalam bidang ini, adalah yang utama.
  • Berhubung dengan kegagalan pasaran secara keseluruhan, sering dengan memperoleh jubin Polymer daripada pembekal tidak boleh dipercayai, tidak terbukti di kawasan ini, anda menghadapi risiko yang dihadapi dengan produk bukan disahkan, yang kualitinya tidak memenuhi standard yang sedia ada. Antara wakil terang bahan tahan lama yang telah membuktikan diri mereka di pasaran dan mendapat kepercayaan pengguna, ia adalah jubin polimer Rufplast.

  Menyusun jubin polimer: ciri pemasangan

  Walaupun anda bukan seorang pakar dalam bidang pemasangan struktur bumbung, tetapi hanya pada tahap amatur sendiri "teknik tukul dan paku," anda akan dapat menjalankan pemasangan jubin polimer-pasir, di mana anda akan dapat bergerak bebas di atas bumbung, yang disebabkan oleh kesesuaian kemalangan bahan yang digunakan. Tambahan pula, memandangkan sifat-sifat jubin polimer pasir, anda tidak perlu tambahan untuk berbelanja ke atas pembelian bahan-bahan penebat haba dan akustik.

  Langkah penyediaan asas sebelum pemasangan jubin polimer

  Di kalangan penduduk terdapat persepsi bahawa penggunaan jubin polimer-pasir semakin terhad oleh massa yang besar, bukanlah satu perkara baru bumbung jubin logam dan bahan-bahan ringan lain. Dalam hal ini, bukan profesional yakin bahawa ini memerlukan kos tambahan untuk membeli kayu untuk pengeluaran peti dan susunan kasau berkuasa. Bagaimanapun, dalam praktiknya, ia menjadi khayalan yang mendalam - mitos yang tidak sukar untuk dimatikan. Pakar-pakar telah dikira bahawa beban reka bentuk di atas bumbung bahagian berat badan sendiri kayap polimer tidak begitu besar (jika anda bandingkan dengan beban angin dan salji), dan oleh itu, menurut hasil penyelidikan, ia adalah tidak lebih tinggi daripada logam dan bumbung ringan lain bahan. Dengan ini dalam fikiran, dan juga aksiom yang berat 1 persegi. m jubin tidak melebihi 22 kg, ia boleh membuat kesimpulan bahawa tidak ada keperluan dalam susunan tambahan struktur tetulang kekuda untuk pemasangan kayu yang boleh digunakan, ciri-ciri keratan rentas 50h150mm untuk 60h180 mm. Bagi pengeluaran kasau, kayu kering hendaklah digunakan, kandungan lembapan yang tidak melebihi 15%. Dalam versi klasik jarak antara kasau tidak perlu pergi di luar julat 600-1200 mm, manakala lebarnya adalah berkadar terus dengan sudut kecondongan bumbung.

  Penting! Jika sudut kecondongan bumbung melebihi 45 darjah, padang raihan hendaklah ditingkatkan kepada 1000-1200 mm, jika, sebaliknya, sudut kecenderungan adalah kecil, padang penggali hendaklah dalam lingkungan 600-800 mm.

  Pengaturan lapisan kalis air

  Dalam usaha untuk melindungi ruang loteng bawah-bumbung jelaga, habuk, hujan dan air salji, dan untuk memastikan pengudaraan yang mencukupi wap air, pakar-pakar mengesyorkan menggunakan filem Roofing mikro. Ia diletakkan di atas khemah-khemah, menggunakan kerangka kaunter, yang sesuai di sepanjang setiap khemah. Meletakkan lapisan kalis air bermula dari tepi cornice, secara beransur-ansur berpindah ke rabung dan memastikan filem saguh sekurang-kurangnya 20-40 mm. Ia tidak sepatutnya dilupakan bahawa, pada akhirnya, adalah perlu untuk bertindih filem sekurang-kurangnya 200-300 mm dan meletakkan lapisan tambahan filem. Untuk memastikan tahap optimum penebat di bawah satu bumbung, lapisan filem, yang terletak di roda dan rusuk nakosnyh, tidak membawa kepada bahagian atas 30-40 mm. Potong filem hanya pada akhir kerja.

  Untuk pemasangan battens, disyorkan untuk menggunakan bar yang tidak lebih rendah daripada gred kedua dengan seksyen 50х50 atau 60х40. Langkah battens, yang mesti dipelihara dengan jelas ketika meletakkan, adalah 350 mm. Sekiranya anda tidak mengabaikan peraturan ini, anda pasti yakin bahawa apabila mengacaukan skru, anda akan mendapat jernih ke dalam kayu. Untuk membuat tanda, gunakan lacing, yang mesti diketatkan pada tali paling luar, dan pada masa yang sama mengukur kemungkinan kendur setiap bar kayu.

  Bagaimana untuk membekalkan peti di kawasan tertentu?

  Memasang bumbung dengan cornice:

  Jika anda memasang jubin bumbung polimer di atas bumbung dengan jenis pemasangan seperti itu, akaun mesti diambil dari saiz langkah di cerun cerun, yang mesti mengambil kira limpahan optimum atas baris patah atas yang lebih rendah. Rasuk bahagian atas peti kura-kura cengkeraman itu dibungkus dekat dengan tempat di mana rafters pecah;

  Bumbung rumput:

  Apabila mengira langkah battens dalam proses pemasangannya untuk skylight bumbung, perlu mengambil kira bukan sahaja sudut kecenderungan poluskat bawah dan atas, tetapi juga ketebalan peti. Ciri-ciri utama pemasangan adalah seperti berikut:

  • Sudut cenderung baris bawah jubin polimer pada cerun bawah sepatutnya sama dengan sudut kecenderungan jubin atas jubin kali ini pada cerun bawah;
  • Barisan bumbung bumbung polimer di atas cerun bumbung atas harus dipasang dengan cara yang menyediakan jumlah aliran yang mencukupi pada baris atas jubin cerun yang lebih rendah;
  • Sebelum anda mula mengangkat jubin bumbung, anda mesti melengkapkan peletakan bar peti. Untuk menghalang beban yang tidak rata di atas kasau, jubin bumbung dibesarkan ke bumbung, meletakkan semua lerengnya dalam kelompok kecil (5-6 keping).

  Pemasangan shingles: panduan langkah demi langkah

  Tanpa membetulkan, letakkan baris pertama dan terakhir pada sirap. Pada lath mark cat setiap 3-5 baris. Pemasangan alat tenusu mesti bermula dari baris bawah. Untuk memudahkan penyelenggaraan sirap, pengeluar telah menyediakan di bahagian atas sebelah belakang sebuah tebing khas dengan mana ia melekat pada peti. Selain itu, terima kasih kepada menyediakan reka bentuk mengunci, jubin bergantung kepada satu demi satu, membentuk jubin permaidani berterusan, menghalang kemungkinan kebocoran bumbung.

  Jubin diikat ke peti melalui skru, yang diskrukan ke dalam lubang teknologi khas yang disediakan di bahagian atas jubin.

  Penting! Untuk mengelakkan penampilan karat pada bahagian depan sirap, pakar mengesyorkan menggunakan paku atau skru anodized (tahan karat). Penetapan setiap jubin individu tidak harus tegar, kerana ia boleh dapat pergerakan sedikit percuma (sepatutnya bermain). Mempunyai ciri-ciri reka bentuk ini akan membayar pampasan bagi kayap bumbung pengembangan semula jadi yang berlaku di bawah pengaruh perubahan suhu, dan juga akan menyumbang kepada persepsi yang mencukupi beban bumbung yang disebabkan oleh pengecutan bangunan, serta angin dan salji tekanan dan mengelakkan ubah bentuk mungkin dan kemusnahan bumbung.

  Selepas anda memunggah setiap baris ketiga, periksa simetri mendatar dan menegak baris. Untuk memastikan beban seragam di bangunan, jubin meletakkan secara merata di semua cerun. Jika anda perlu mengurangkan jubin pada sendi, gunakan penggiling atau gergaji logam. Selepas anda memotong dan menggerudi tenunan, basuh dengan air. Walaupun bumbung yang dipasang dicirikan oleh konfigurasi kompleks, kos jubin bumbung akan menjadi minimum.

  Jubin Ridge diikat dengan cara skru ke papan rabung. Adalah penting untuk ingat bahawa ini adalah perlu untuk memastikan pelepasan optimum antara lembaga ridge, skate dan cap skru (jurang yang dipanggil kecil), yang akan membayar pampasan bagi ubah bentuk haba jubin polimer fleksibel. Panjang skru tidak melebihi 65 mm.

  Pemasangan jubin rabung harus dilakukan sedemikian rupa sehingga ia bertindih dengan skru yang digunakan untuk memastikan jubin berbaring di atas.

  Susunan sistem penyaliran tenunan pasir polimer

  Properties dan prestasi jubin polimer-polimer bitumen, bersama-sama dengan saliran kualitatif yang dianjurkan, membenarkan penggunaannya dalam ketiadaan saliran air yang berkesan apabila air akan mengalir dari bumbung ke tanah. Saliran jenis ini hanya berkaitan dengan bangunan kecil, dicirikan oleh bumbung tunggal, manakala penyingkiran telinga harus sekurang-kurangnya 60 cm.

  Jika anda merancang untuk mengendalikan bumbung jubin polimer-pasir dalam saliran yang teratur, anda perlu tahu bahawa dalam kes ini membenarkan penggunaan kedua-dua sistem tradisional untuk pengeluaran yang digunakan besi tergalvani atau asbestos, dan moden, diperbuat daripada PVC dan keluli tergalvani.

  Di laman web pengeluar

  Di tapak pengilang polimer sandblast Tetto pada subjek, yang didedahkan di sini, terdapat sebuah artikel yang menarik "Amaran - ada palsu." Saya cadangkan anda membacanya. Di sana juga bahagian Jaminan memberi banyak soalan dan keraguan.

  Berikut adalah perkara utama:

  Kayap pasir polimer berkualiti rendah - sebab:

  - Penggunaan bahan mentah sekunder / tidak sesuai;

  - Tiada bahan tambahan khas dalam komposisi bahan;

  - Ketidakhadiran OTC di tempat kerja;

  - Penggunaan pasir dengan kandungan tanah liat yang tinggi.

  Cara mengenal pasti produk berkualiti rendah:

  - Kekurangan dokumentasi daripada pengilang;

  - Impregnations zarah yang tidak cair dan aluminium (logam) dalam produk.

  Portal Bangunan StrPort 2011-2016. Artikel mengenai pembaikan, pembinaan, bahan bangunan.

  Menyalin maklumat dari laman web ini hanya mungkin dengan kebenaran pejabat editorial atau dengan rujukan langsung kepada sumber. Dasar perundangan

  Sirap plastik polimer Itali Polinext. Penyuntingan video, gaya, ciri-ciri.

  Jubin polimer. Kami mewakili anda pengeluar Itali Politext. Jaminan eksklusif selama tiga puluh hingga lima puluh tahun pada harga yang kecil membolehkan anda melihat secara berbeza pada ini sebagai bahan bumbung baru.

  Di pasaran Rusia dan Ukraine datang Itali jubin plastik POLINEXT. Gelaran kedua bahan ini adalah tenunan polimer generasi kedua. Bahan ekologi dari generasi baru yang digunakan untuk pengeluaran mencipta bahan bumbung yang sempurna.

  Di dalam jubin ini sifat-sifat fiziko-kimia yang paling berjaya dalam plastik digabungkan dalam bentuk ketahanan dan kehalusan jubin seramiknya. Bahan-bahan polimer berbeza dalam ciri-ciri mereka dalam bentuk ketahanan terhadap pengaruh mekanikal dan atmosfera yang besar pada tahun-tahun operasi yang panjang.

  Generasi kedua bumbung Itali berjubin terbuat dari plastik.

  Jaminan bagi jubin plastik Itali Polineks adalah empat puluh tahun. Pjubin tanah liat Polinext mempunyai berat ringan (hampir empat kilogram per meter persegi) yang biasanya sepuluh kilogram kurang daripada jubin seramik. Oleh itu, ia boleh digunakan bukan sahaja pada bumbung baru, tetapi dalam pembinaan semula bumbung lama.

  Kekuatan Besar sirap Polinext membolehkan anda dengan mudah menjalankan mudah, walaupun satu roofer, kerana anda boleh berjalan di pinggang.

  Kepentingan dalam pemasangan aksesori: mereka cacat tersembunyi dan ketat berkaitan antara satu sama lain, memberikan seratus peratus kebocoran stykov.Plastikovaya tahan perubahan suhu dan kelembapan yang tinggi bumbung, yang membolehkan penggunaannya di pantai.

  Ciri-ciri jubin plastik Polinext.

  Ringan: sepuluh kali lebih ringan daripada jubin seramik yang mudah

  Ketahanan: tidak memecahkan semasa pengangkutan dan pemasangan, serta pemasangan tenunan. Ia tidak bertindak balas kepada melompat suhu, garam laut, tidak pudar dan berfungsi sebagai sokongan untuk pertumbuhan jisim hijau.

  Penebat tertinggi: Jubin plastik polinext telah meningkatkan bunyi dan penebat haba. Peningkatan ketelapan air salutan.

  Kebolehpercayaan tertinggi: semua jubin disambungkan ke jubin bumbung lain dan ke peti, yang memberikan jubin penambahan rintangan kepada taufan dan gempa bumi.

  Ketidaksuaian: Kayap polimer ditumpuk pada mana-mana sudut

  Mesra alam: tidak menjejaskan suasana dan tanah: teknologi bukan sisa. Persamaan bumbung tembaga dalam warna.

  Warna asal yang tidak berubah dari masa ke masa: warna-warna cerah, rintangan kepada hujan asid dan perubahan suhu yang teruk.

  Penebat kalis air dan haba.

  Kesederhanaan dan kelajuan tinggi meletakkan polimer tenunan.

  Pengilang tuntutan untuk menghasilkan pemasangan jubin plastik mana-mana orang boleh. Tidak perlu mempunyai kelayakan khas.

  Terima kasih kepada penggunaan pengetahuan, jubin bumbung POLINEXT adalah unik dari segi kebolehpercayaan.

  Finsators pemasangan tidak dapat dilihat: ketiadaan aksesori bumbung di bumbung mencipta keharmonian di atas bumbung anda.

  Warna jubin polimer POLINEXT.

  0 Komen untuk "Polimer jubin plastik polimer Itali. Penyuntingan video, gaya, ciri-ciri. "

  Saya suka melihat bumbung ini - sebarang warna. Juga, jubin polimer dan polimer itu sendiri tidak memusnahkan masa, yang menekankan kepraktisan bumbung masa depan, kekuatan, kemudahan perhimpunan, pelbagai bentuk, ketat. Artikel yang sangat baik di atas bumbung yang sangat baik!

  Terima kasih banyak untuk artikel ini! Saya kini hanya mempunyai soalan - apa yang penting untuk dipilih yang akan meliputi bumbung rumah saya. sekarang saya pasti membuat keputusan - saya akan memilih kayap plastik. Ia dapat difahami dengan segera bahawa ia tidak akan sukar untuk dipasang, dan ia akan berfungsi selama berabad-abad. Saya tidak bercakap tentang skema warna, kepraktisan dan kekuatannya. Satu lagi faktor hebat - keramahan alam sekitar, pada masa kita sangat penting. Artikel yang menarik!

  Malangnya, bekalan bahan ini belum dibuat ke Ukraine. Di Rusia adalah mungkin untuk membeli tetapi dengan norma mesin. Bahan ini patut dipuji tinggi dan pada pendapat kami lebih baik daripada logam.

  Tambah komen Balas balasan

  Anda mesti log masuk untuk menghantar komen.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  72 + = 82