Kraf dalam gaya Provence dengan tangan mereka sendiri

Pasu dari botol dalam gaya "Provence". Kelas induk dengan foto langkah demi langkah.

Ia telah lama bru idea untuk membuat pasu keluar dari botol dengan tangan ke dalam gaya "Provans9raquo;, bahan-bahan yang mudah dan cantik dan mudah disediakan untuk ia berasa svyachenye selesa di gereja pada Kristus, bunga kering dan telinga - azimat untuk rumah. Matang dan matang! Bouquet saya sudah dalam vas yang indah di atas meja dan dikehendaki mata! Bagi mereka yang berminat, saya berkongsi proses membuat pasu dengan tangan saya sendiri.

Untuk membuat pasu dari botol, bahan dan peranti berikut diperlukan:

 • Botol Kaca
 • Plasticine (warna: hitam, merah, oren, kuning, putih, coklat)
 • Serbuk gandum
 • Biji bunga matahari
 • Pukul dari penyapu
 • Barley mutiara
 • Renda
 • Threads
 • Gam PVA
 • Sekeping kain
 • Twine
 • Mewarna varnis
 • Lacquer
 • Pinser
 • Lap bersih
 • Berus
 • Gunting

1. Ambil botol-asas. Dalam kes ini, botol kecil dipilih dari bawah yogurt bayi. Saya suka saiz, bentuk dan gaya yang sangat sesuai

2. Batang telinga gandum dipotong menjadi kepingan kecil kira-kira 2 cm panjang (jerami)

3. Kami mengambil warna plastik putih, kuning dan coklat, 3 bahagian yang sama

4. Sapukan satu ke satu dalam urutan: putih / coklat / kuning

1

5. Roll di tangan "sausage9raquo;

6. Putar sosis9raquo; beberapa kali. Bahagikan kepada 3 bahagian

7. Memohon "sosej" 9raquo; pada botol dan tekan di tiga tempat, seperti dalam foto

8. Plasticine merah, hitam, oren (1/1/1) ditambah bersama

10. Putar beberapa kali untuk mendapatkan lukisan yang indah

11. Zig-zaggedly gam sosej9raquo; pada botol (seperti dalam gambar)

12. Membuat jalur plastik "sosis9raquo; melepasi seluruh botol secara menegak

13. Gulungkan "sosis9raquo; dari plasticine warna coklat

14. Kami tampalkannya di bawah tengah botol, seperti dalam foto

15. Buat dua gabungan "sosis9raquo;: kuning / hitam dan coklat / hitam. Kami tampalkannya pada botol seperti yang ditunjukkan dalam foto

16. Perlahan-lahan perlahan-lahan menolak telinga gandum (straw) ke dalam pelapis tanah liat, menghias botol

17. Dengan prinsip yang sama kita menambah biji Garbuza

18. Kami bangkit di atas dan ruang kosong botol berikutnya dihiasi dengan renda. Melukiskan kaca dengan PVA gam, balut tali dan isi hujung dalam penggulungan

19. Menaikkan lebih tinggi ke "tingkap" percuma 9raquo; antara zigzag plastik dan pakai gam PVA

20. Pada gam rapat antara satu sama lain, kita menanam jelai mutiara

21. Jadi isikan semua windows9raquo;

22. Kami bangkit di atas. Semua ruang ke leher yang sangat botol dilumuri dengan gam

23. Kami menggunakan benang untuk gam

24. Bergerak dalam bulatan, kita menghidupkan benang dalam beberapa lapisan

25. Potong sekeping kecil tisu

26. Leher baki botol dihiasi dengan kain, pra-bersalut dengan lapisan nipis gam PVA

27. Sedikit meninggalkan pinggiran kain bebas

28. Terdapat sedikit yang tersisa untuk menyelesaikan kerja

29. Sebahagian daripada pomel dari penyapu dibentuk menjadi helai kecil dan diikat dengan rentetan. Betulkan helai pada leher botol dengan rentetan yang sama

30. Botol siap untuk toning dan varnishing.

31. Thinly mengedarkan varnis pada botol

32. Renda Putih berwarna dengan warna cokelat azure

33. Pergerakan cahaya berus, bergerak ke satu arah, anda perlu "berjalan" 9raquo; untuk jerami

34. Pada penggulungan benang, azure membuat noda, baik pada kain, yang lebih tinggi

35. Hujung bungkus juga berwarna dengan biru. Kami mengambil pasu masa depan untuk kering ke udara segar

36. Satu jam berlalu. Vas kami sudah siap!

37. Sekarang ada bingkai yang sesuai di telinga gandum yang terikat di gereja!

38. Di dalam pasu itu juga akan kelihatan bunga liar yang hidup dan bunga kering

39. Nota: varnis tidak boleh dibuka, kord boleh segera memilih warna dan saiz yang betul atau diganti dengan rentetan. Varian dari pasu dari botol sebelum varnishing dan toning, dan selepas itu, digambarkan dalam foto

40. Terima kasih atas perhatian anda, jumpa anda tidak lama lagi!

Dapatkan testimoni anda dari Masterclassy.ru!

Maklumat lanjut boleh didapati di dalam kami

Dapur dalam gaya Provence

Dapur dalam gaya Provence memberi kami persatuan nostalgia murni. Kesederhanaan, kemudahan, ekonomi dengan kehadiran sejumlah besar kraftangan - semua ini adalah gaya Provence hangat - ini adalah gaya rumah ladang di sebuah kampung Perancis.

Saya harap anda menikmati foto masakan Provence ini. Selalunya, dapur ini tidak cukup besar, dan pelayan wanita cuba menggunakan setiap sudut, termasuk, dan ambang jendela.

Masakan ini dalam gaya Provence menimbulkan suasana keperibadian setiap nyonya rumah, yang dengan cara yang kecil dan pekerjaannya di mana-mana padang gurun boleh membuat dapur yang selesa dan nyaman.

Rak terbuka kayu pepejal, kekurangan bahan plastik dan moden, dikembalikan sepenuhnya dengan barangan menarik dengan sejarahnya.

Bagi pencinta gaya Provence, setiap detail mesti berada di tempatnya. Ini adalah langsir pada kabinet dapur, dan rak terbuka untuk menyimpan peralatan.

Dapur moden kadang-kadang bergaya di bawah gaya desa kasar ini.

Walaupun dapur anda dilengkapi dengan semua peralatan dapur moden, maka kehadiran butiran ciri seperti peralatan antik atau ekstrak yang bergaya akan membuat bahagian dalaman harmoni di dapur anda.

Masakan pedesaan menyerang imaginasi kita dengan kesempurnaan butir-butir ringkas, yang masing-masing praktikal dan dapat berfungsi hampir selama-lamanya.

Ramai pencinta gaya Provence terus memburu benda-benda kuno alat-alat dalaman dan dapur.

Dapur reka bentuk tekstil dalam gaya Provence diperbuat daripada fabrik semulajadi, yang sering dihiasi dengan sulaman atau sempadan dirajut. Tirai putih, polos atau dengan corak bunga tradisional.

Dapur dalam gaya Provence - hasil yang dilihat dari kerja orang tertentu. Ia tidak boleh didapati dari dapur standard dari kedai. Sekiranya peluang anda tidak membolehkan anda membeli barangan antik sebenar, anda boleh membuat perabot mudah untuk diri sendiri.

Dan perabot nenek tidak tahu perobohan walaupun selepas beberapa dekad penderaan aktif anak-anak dan cucu-cucu. Marilah kita jujur, kebanyakan perabot di masa lalu mempunyai jangka hayat yang lebih lama daripada yang moden.

Pelawat yang datang ke dapur standard depersonalizing dalaman kami, jadi ia adalah jelas hasrat kita untuk dalaman dengan meterai keperibadian dan kreativiti setiap hari - seperti dapur dalam gaya Provence.

Idea terbaik bagaimana membuat artikel buatan tangan untuk dapur anda

Kraftangan yang berbeza, yang dibuat oleh tangan sendiri, mengisi rumah dengan kehangatan dan keselesaan Kraf dalaman - trend bergaya dalam hiasan premis, termasuk dapur. Dan banyak perempuan simpanan, yang diilhamkan oleh pameran-pameran hasil kraftangan, tergesa-gesa mengulanginya dengan tangan mereka sendiri. Kerja buatan seperti ini adalah cara baru dalam kerja-kerja jahitan, dan terima kasih kepada Internet, rangka kerja yang mungkin telah berkembang dengan ketara.

Beribu-ribu idea, perkara yang berguna dan indah yang menjadikan kehidupan seharian lebih selesa - semua ini boleh didapati di halaman rangkaian. Dan jika anda boleh menghiasi dapur dengan tangan anda sendiri, anda boleh memulakan dengan hanya produk buatan sendiri.

Kraf untuk dapur boleh memainkan peranan hiasan dan fungsi Hiasan yang dibuat oleh tangan sendiri boleh berguna dalam ekonomi

Simbol rumah dan keselesaan adalah ayam (sebagai pilihan - itik). Ia boleh bertindak sebagai pengawal untuk rumah anda, menjadi sifat nepotisme, perhotelan.

Burung-burung asal, dijahit dengan tangan mereka sendiri, adalah simbol keselesaan rumah

Bagi pemula, pilihan terbaik adalah pendants ayam. Mereka dijahit dengan cepat, mereka boleh menghiasi tingkap (digantung ke kornea), mengendalikan perabot dapur, dan sebagainya. Benang yang terbuat dari kain dalam gaya cerita rakyat boleh menjadi hadiah kepada saudara-saudara, misalnya, pada Paskah.

 • Beberapa sisa kain berwarna (kapas mudah juga boleh dimuatkan);
 • Bulu berwarna bulu / mulina;
 • Benang untuk menjahit;
 • Jarum;
 • Corak untuk corak;
 • Penguasa.

Dalam proses pembuatan buatan adalah mudah: membuat template yang (bukan bergaya, berhampiran dengan bentuk geometri), bahagian bawah harus licin, garis otcherchivaetsya - dua kali ganda panjang ayam tersebut akan menjadi 20 cm dari bahagian sisa dua sel simetri (kanan dan kiri) .. Ternyata kemudian dipotong dari sekeping template kain lipatan setengah.

Kreativiti buatan manusia dapat menghiasi kehidupan seharian Ayam lucu dari kain boleh menjadi pengawal untuk rumah anda

Di tengah-tengah akan ada kawasan ekor kuda di mana anda perlu menjahit benang yang dipungut ke mulina, anda boleh berwarna-warni. Pada kerang akan pergi benang merah mulina. Daripada kain lain (kontras), sayap dipotong, dijahit di sisi. Anda boleh memangkas sayap dengan mengikat atau unsur hiasan lain. Jangan lupa untuk menjahit paruh, cukup akan menjadi sekeping kecil kain tebal yang ringan.

Di bahagian bawah, yang ternyata walaupun, anda boleh membuat jalur elastik. Kemudian dalam ayam ini, ia akan menjadi mungkin untuk meletakkan telur, dan hadiah buatan sendiri akan tepat pada waktunya untuk bercuti.

Anda tidak boleh membuat gusi, tetapi hanya mengisi ayam maka ia akan menjadi besar. Terdapat pilihan ketiga - hanya menjahit bahagian bawah, dan membuat kembali dalam penggantungan ayam, dan burung-burung buatan ini boleh mengambil tempat di dapur.

Gaya Provence juga dikenali sebagai fleur Perancis. Dan dalam gabungan ini intipati keseluruhan arah ini. Tidak ada lagi musim panas, hangat selesa daripada Provence. Untuk dapur ini gaya yang sangat sesuai, dan bahkan pemula baru boleh membuat objek mereka sendiri mengikut undang-undangnya.

Gaya Provence - salah satu arah yang paling panas dan selesa

Provence berpegang kepada warna semulajadi semulajadi, warna yang agak diredam, yang melengkapkan warna yang berair. Warna merah di pedalaman ini adalah popi, padang lavender - lavender, kuning - matahari, ungu - matahari terbenam, biru - laut.

Langkah pertama dalam menghias dapur dalam gaya Provence cahaya boleh dijahit jahitan di kerusi atau najis. Ini adalah perkara yang berguna dan indah untuk dapur.

Cloak di atas kerusi membuat dapur lebih "home9quot; Provence berpegang teguh pada warna-warna asli yang disenyapkan dengan aksen yang terang

Ukur saiz kerusi atau najis. Keluarkan pengukuran dari tempat duduk, menambah 10 cm dari semua sisi ke tepi. Alun-alun itu bersarung dari semua sisi, jarak untuk getah harus diletakkan di tepi. Anjal elastik sepanjang seluruh perimeter, kain akan mempunyai lipatan yang indah di tempat duduk dari bawah.

Di perimeter tanjung, menjahit renda - dengan gaya seperti Provence, pakaian yang lembut adalah penting.

Mengenai fabrik: anda seorang tuan pemula, tetapi ingin menunjukkan kelas dari percubaan pertama, adalah penting untuk meneka dengan kain itu. Pilihan yang ideal adalah satin atau chintz dengan cetakan bunga yang agak kecil warna biru, ungu. Ingat nada yang teredam.

Tambahan yang baik untuk jubah di atas kerusi boleh menjadi taplak meja, dibuat dengan gaya yang sama.

Idea untuk membekalkan dapur dengan tangan anda sendiri

Kraf dalam gaya Perancis yang bagus untuk dapur boleh sangat berbeza. Dari cincang, dari kain kapas lembut - perkara utama, dibuat oleh tangan sendiri. Contohnya:

 • Decoupage kabinet dapur - cetakan bunga akan menjadikan buatan sendiri seperti comel dan sangat selesa;

Pengubahsuaian perabot dapur dalam teknik decoupage adalah salah satu trend fesyen tahun semasa

 • Plat dicat - perkara-perkara ini tidak akan keluar dari fesyen, motif motif musim panas akan membawa kepada idea-idea lukisan;
 • Peralatan Decoupage - latar belakang putih (anda boleh membuat umur itu) dengan motif bunga, buah dan buah;
 • Alas meja linen dengan hiasan kain katun atau sisa berwarna - kelas tertinggi;
 • Pot bunga dicat atau baldi: Provence "menyukai" hidangan yang berumur kecil, vintaj dengan gambar sederhana burung, bunga, beri;

Bahkan pemula dapat mengatasi lukisan piring, karena tidak perlu mengeluarkan perhiasan yang sangat rumit Alas meja linen - ciri elemen Provence dari hiasan

 • Decoupage tangki simpanan - perkara-perkara semacam itu selalu diperlukan dan sentiasa kelihatan (boleh digunakan sebagai hadiah-buatan sendiri);
 • Langsir untuk membuka bahagian bawah dapur set - DIY paling mudah dari kategori "DIY", anda boleh menggunakan calico bunga atau membuat langsir seperti baki calico / satin yang tersisa;
 • Napkin diperbuat daripada kain padat (flax), anda boleh membuat renda kecil atau selesai chintz;
 • Tangan apron sendiri akan menjadi tambahan asal.
 • Hiasan semula jadi - rasuk tersumbat herba wangi, dapur tidak hanya cantik tetapi juga harum;
 • Provence mengalu-alukan unsur-unsur mosaik itu, tetapi produk buatan sendiri memerlukan beberapa penyediaan (walaupun panel mosaik adalah kelas sebenar untuk dapur);
 • Candlesticks, lilin - Jika anda seorang tuan dalam menghias perkara-perkara seperti ini, ini adalah kraf dalam subjek.

Apron biasa pada pandangan pertama, boleh menjadi karya asal di tangan orang yang kreatif Peralatan Decoupage - ini bukan sahaja aktiviti kreatif, tetapi juga peluang yang baik untuk membuat hadiah asli

"Lakukan sendiri dan lakukannya dengan lebih baik" adalah moto wanita wanita yang membawa idea dari Internet. Sesuatu boleh diambil sebagai asas, dan kemudian dibuat semula ke pedalaman dapur tertentu. Contohnya, di dapur anda, anda dapat melihat dengan jelas motif lavender. Oleh itu, dia mesti bertindak balas dan dalam hiasan tingkap, dan dalam hidangan, dan cenderahati lain, cenderahati perlu menyokong motif ini.

Tips Berguna

Buatan sendiri boleh menjadi aksesori kegemaran anda, dan dapur anda akan berubah dengan mengorbankan benda-benda kecil. Di samping itu, apa yang dilakukan oleh tangan sendiri boleh digunakan sebagai hadiah kepada saudara-mara.

Haiwan kecil yang indah yang diperbuat daripada kain cerah, yang dibuat oleh diri mereka sendiri, akan sesuai dengan bahagian dalam dapur mana pun

"Lakukan kelas tuan dan beritahu semua orang" - nasihat desain-blogger. Sekiranya produk buatan sendiri benar-benar berjaya, mengapa mereka tidak bermegah. Terutamanya relevan hari ini:

 • Mainan dalaman (kucing, beruang, mainan bayi yang bergaya);
 • Hadiah kepada rakan dengan tangan mereka sendiri dalam bentuk mainan yang sama - bermegah bahawa anda adalah tuan pada produk buatan sendiri;
 • Potholder dan tuala dengan cetakan bunga halus;
 • Cloak buatan sendiri untuk teduhan lampau;
 • Anda boleh membuat langsir dengan tangan anda sendiri, dan kain untuk mereka boleh menjadi yang paling murah, renda dan mengasah hiasan dialu-alukan;
 • Sebagai hadiah, anda boleh menggunakan cawan yang dicat, bekas untuk menyimpan produk (atau decoupage yang dibuat oleh diri anda dalam teknik).

Dalam satu perkataan, dalam bentuk fesyen elegan, pengeluaran mereka sendiri, unik, ringkas dan laconic, bertujuan untuk mewujudkan keselesaan, kehangatan, suasana musim panas di dapur.

Menghias tembikar dengan tangan anda sendiri (video)

Aksesori dalaman untuk dapur - hobi baru jarum. Bahan semulajadi, kesederhanaan hiasan, penggunaan warna semulajadi akan membantu menyelaraskan ruang. Buat hiasan sedemikian untuk cuti bertema, buat hadiah kepada saudara-mara, cari penyelesaian baru. Imej diselesaikan dengan butiran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

+ 28 = 30