Kraf semua item baru

Contents

Kraf untuk taman dengan tangan mereka sendiri: semua barang baru untuk reka bentuk asal laman web ini

Penjagaan kawasan pinggir bandar tidak terhad kepada merumput katil dan menanam tanaman baru. Sisi estetik isu ini juga harus diperhatikan jika anda ingin memberi taman penampilan yang betul. Walau bagaimanapun, berhadapan dengan harga tinggi untuk perhiasan taman di kedai-kedai, ramai menolak idea ini, menganggapnya terlalu mahal. Pertimbangkan bagaimana anda boleh membuat kraf tangan buatan tangan asli untuk taman anda: semua item baru dan beberapa pilihan tradisional.

Anak patung taman dari pasu bunga

Dari apa yang anda boleh membuat kerajinan untuk taman dengan tangan anda sendiri: semua item baru

Menghias taman dengan tangan anda sendiri adalah peluang yang baik bukan sahaja untuk mewujudkan wilayah asal, tetapi juga untuk menghapuskan banyak perkara yang tidak perlu di dalam rumah. Untuk kraf tangan akan sesuai dengan pelbagai barangan yang tidak digunakan yang akan menemui kehidupan baru sebagai hiasan taman. Berikut adalah beberapa pilihan yang boleh anda gunakan sebagai asas:

 • menggunakan tayar;
 • perabot dan kenderaan yang tidak perlu lama;
 • perkakas, botol plastik, tin;

Memakan palung untuk burung, yang dibuat oleh tangan sendiri

 • peralatan rumah tangga lama;
 • pakaian dan kasut;
 • potongan paip atau kelengkapan;
 • tunggul, cawangan atau kayu api.

Semua ini kita biasa terbuang sebagai sampah yang tidak perlu, sementara dengan reka bentuk yang tepat, mana-mana unsur-unsur ini boleh menjadi perhiasan yang layak di taman.

Varian kerajinan tangan untuk kediaman musim panas, taman, halaman pengadilan tangan

Mulakan reka bentuk laman web ini dengan mengkaji gambar-gambar kraf untuk taman dan taman dengan tangan mereka sendiri. Melihat melalui pilihan yang ada, anda boleh mengulang penyelesaian yang anda suka dengan tepat atau secara asasnya membuat sendiri, menyesuaikannya dengan keadaan, peluang dan pilihan yang ada.

Pilihan tradisional yang paling mudah untuk menghias katil bunga ialah menggunakan pasu, pasu atau kotak kayu biasa. Untuk tujuan yang sama, tayar lama akan dilakukan.

1

Pasu yang indah dari kasut lama

Satu lagi varian menghias taman adalah menggunakan patung taman yang diperbuat daripada bahan semula jadi atau benda-benda yang tidak diperlukan. Berikut adalah beberapa idea mudah, pelaksanaannya tidak memerlukan usaha yang terlalu banyak:

 • Ia adalah paling mudah untuk menggunakan cawangan dan tunggul, yang selalu cukup di kawasan taman. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat ukiran haiwan, kunci dan barangan. Unsur tersebut akan menjadi hiasan yang sangat baik dari katil bunga, wilayah berhampiran gazebo atau rumput;
 • adalah mungkin untuk membuat patung dari konkrit atau simen, dengan menggunakan untuk tujuan ini suatu bentuk khas yang mana komposisi dicurahkan dalam bentuk cecair;

Nasihat berguna! Sebarang pembinaan simen atau konkrit memerlukan pengukuhan tambahan. Untuk mengelakkan pemusnahan patung atau penampilan retak, asas harus dibentuk tetulang.

 • bentuk abstrak boleh dibuat menggunakan kawat atau elemen tetulang. Di sini dua pilihan adalah mungkin: biarkan struktur berongga di dalam atau isi dengan bumi, setelah dibalutnya dengan burlap atau mesh. Dalam kes kedua, anda boleh menggunakan arca itu sebagai asas untuk menanam tumbuhan;

Kerajinan Kayu Bergaya

 • Manik burung tradisional boleh dibuat menggunakan pakaian yang tidak perlu. Bertentangan dengan prasangka, elemen sedemikian mungkin menjadi hiasan yang baik di tapak ini, terutamanya jika anda menggunakan imej beberapa watak terkenal sebagai idea untuk reka bentuknya.

Untuk unsur yang dibuat untuk mengekalkan penampilan asalnya untuk masa yang lama, sangat penting untuk memilih bahan yang sesuai untuknya. Pertama sekali ia berkaitan dengan cat dan varnis yang digunakan. Yang terbaik adalah cat akrilik, enamel sejuk atau cat, yang direka untuk bekerja pada kaca. Varnish yang tahan akan memberikan perlindungan salutan yang boleh dipercayai.

Lihatlah idea-idea kraftangan untuk taman bahan sampah. Jadi, anda boleh menyingkirkan banyak, yang merupakan kasihan untuk membuang, memberi dia kehidupan baru dan pada masa yang sama menghiasi wilayah rumah. Contoh yang baik boleh menjadi kraf untuk taman dengan tangan mereka sendiri dari cakera komputer.

Buatan tangan dari batu dan pasu bunga

Kraf untuk taman dengan tangan anda sendiri dari bahan buatan dengan deskripsi

Kraf musim bunga di taman adalah berbeza dari segi bahan-bahan yang anda perlukan, serta kerumitan teknologi pembuatan. Mari kita perhatikan beberapa varian tidak terlalu rumit yang dapat direalisasikan dengan masa dan usaha yang minimum.

Kraf buatan tangan: gambar dan arahan untuk mencipta batu-batu yang dicat

Penggunaan batu untuk menghiasi taman adalah teknik klasik yang telah digunakan untuk masa yang lama. Walau bagaimanapun, tidak perlu mengekalkan rupa asal mereka. Lebih menarik lagi akan kelihatan unsur-unsur, dihiasi dengan corak asal. Sebagai contoh, anda boleh melukis batu untuk kaktus, sekali gus mewujudkan elemen hiasan yang menarik.

Cacti cantik dari batu dicat

Teknologi pengeluaran kaktus dari batu:

 • Dengan bantuan cat hijau gelap yang diterapkan pada batu, asas kaktus dicipta;
 • maka dengan bantuan naungan yang lebih ringan dari berus hijau dan halus, band dan titik ciri digunakan;
 • Batu-batu kering ditutup dengan lapisan varnis dan dipasang di dalam periuk atau pot bunga, yang sebelum ini diisi dengan serbuk batu.

Pilihan lain melibatkan penggunaan batu besar untuk reka bentuk kawasan pinggir bandar. Menggunakan cat pada permukaan mereka, anda boleh menggambarkan pelbagai haiwan, rumah, kereta dan sebagainya. Cara paling mudah untuk mula menggunakan lukisan dengan pensil mudah, kemudian cat dengan cat akrilik.

Nasihat berguna! Unsur-unsur tersebut akan menjadi hiasan yang sangat baik di wilayah ini, jika anda mempunyai kolam hiasan di negara ini.

Batu-batu dicat di bawah siput

Hiasan asal katil bunga dan katil bunga dengan tangan anda sendiri: barang kemas dari semua kraf tangan

Bercakap tentang kebun bunga yang menghias, kami bermaksud pelbagai elemen yang sangat pelbagai yang boleh mengubah rupa walaupun aliran bunga yang paling biasa. Dimensi, serta penyelesaian warna, boleh dikatakan tidak terhad, dan anda boleh memilih pilihan yang kelihatan paling baik di laman web anda:

 • Menggunakan batu bata biasa atau tunggul, anda boleh membuat katil bunga, yang dipanggil "bukit-bukit alpine". Perkara utama adalah untuk menyediakan unsur-unsur dengan sambungan yang baik antara mereka, supaya struktur itu kuat dan boleh dipercayai;
 • menggunakan motor kecil, anda boleh membuat air pancut kecil, dihiasi dengan bunga di semua sisi;
 • Populariti yang hebat digunakan dalam kraf dari tayar untuk taman dan taman. Varian reka bentuk katil dengan set bantuan mereka yang paling mudah, dan loket dan disusun;
 • mengisi tanah dan bunga tumbuhan di dalam anda boleh hampir semua unsur yang tidak perlu, termasuk butir koyak, hidangan seramik atau perabot.

Katil bunga buatan tangan plaster

Nasihat berguna! Pastikan untuk mempertimbangkan penggunaan unsur gantung untuk menghias taman. Perhiasan, diletakkan pada beberapa tingkatan, kelihatan lebih baik.

Kraf dari botol plastik untuk taman dan taman: gambar dan perihalan idea terbaik

Sebilangan besar pembungkusan plastik yang paling pelbagai dibuang seperti sampah, manakala botol boleh menjadi bahan mentah yang sangat baik untuk mengeluarkan banyak perhiasan asal untuk taman. Mari kita pertimbangkan beberapa idea menarik penggunaannya dengan arahan langkah demi langkah pada pembuatan.

Palma dari botol plastik untuk reka bentuk kawasan kotej

Untuk membuat sawit dari botol plastik, anda memerlukan set bahan berikut:

 • botol plastik coklat dan hijau (lebih baik beberapa warna berbeza);
 • gunting tajam;
 • awl;

Kelapa dan burung dari botol plastik

 • rod untuk panjang asas sekurang-kurangnya 25 cm (logam atau willow boleh digunakan);
 • bushings logam;
 • tiub diameter 2 cm;
 • kabel voltan tinggi (sebaik-baiknya 12-14 mm).

Pertama sekali, adalah perlu untuk memotong botol plastik coklat ke dalam dua bahagian untuk mendapatkan bahagian bawahnya serta stok kecil. Di bahagian bawah, anda perlu membuat lubang diameter ini, supaya ia melewati rod yang dipilih. Botol hijau juga dipotong, tetapi sedemikian rupa untuk memisahkan bahagian bawah dan kira-kira 1 cm di atasnya. Selepas itu, botol dipotong bersama ke 3 bahagian yang sama (ke titik di mana penyempitan bermula ke leher). Pada masa yang sama, perlu mengekalkan leher.

Untuk memberikan daun kesamaan dengan sebenar, tepi dipotong sedemikian rupa sehingga jags diperolehi. Selepas itu, elemen siap boleh diletakkan pada kabel. Akibatnya, kita mendapatkan ranting, yang pada masa akan datang akan dipasang pada batang. Satu pokok mesti mempunyai 7 cawangan.

Merak dari botol plastik

Selepas ini, anda boleh meneruskan pemasangan struktur: rod dipasang dengan selamat di dalam tanah, membentuk asas. Cara paling mudah untuk mencapai ini adalah jika anda pra-mengelas mereka ke kepingan logam, diatur pada sudut kecenderungan yang berbeza. Selepas itu, tiub dilampirkan kepada mereka dan lengan diletakkan. Panjang setiap rod harus sesuai dengan jumlah bahagian coklat yang akan disusun berturut-turut dan satu lagi stok 3 cm untuk daun.

Reka bentuk landskap rumah negara 10 hektar dengan tangan mereka sendiri: gambar projek-projek yang teladan

Foto-contoh untuk pendaftaran. Tumbuhan dan struktur taman dalam hiasan. Pilihan pengezonan optimum.

Selepas memasang struktur, ia dipasang dengan selamat di tempat ia akan dipasang. Selalunya unsur ini terletak berhampiran kolam buatan kecil atau katil bunga.

Nasihat berguna! Jika anda menggunakan rod diameter yang berbeza, anda boleh membuat komposisi keseluruhan yang meniru oasis.

Gnomes botol plastik dengan tangan mereka sendiri: gambar kraf taman dengan penerangan langkah demi langkah

Seberapa berjaya angka-angka gnomes taman dalam reka bentuk laman web, kita tahu dari majalah fesyen dan filem moden. Tetapi bukan semua orang yang tahu bahawa kecantikan itu boleh dibuat dari bahan-bahan yang diperbaiki. Pertimbangkan bagaimana anda boleh membuat hiasan seperti ini tanpa membelanjakan banyak usaha dan wang di atasnya.

Gnomes botol plastik

Sejak kerdil sepatutnya menjadi cukup besar untuk dilihat di taman, sebagai asas yang perlu untuk mengambil botol plastik 5 atau 6 liter. Selain itu, anda perlu cat untuk hiasan, berus, awl, gam, yang boleh gam bahagian plastik, dan pelbagai perkara-perkara kecil yang anda mahu untuk menghiasi ciptaan anda: janggut, mata, tali, dan lain-lain

Pertama sekali, anda perlu cat botol dalam warna utama. Lakukan ini dari dalam untuk mengelakkan pembilasan dan merosakkan lapisan. Cara paling mudah untuk melakukan ini ialah dengan menuangkan cat ke dalam dan menghidupkan bekas supaya hanya bahagian bawah 2/3 bekas dilukis. Adalah penting untuk menunggu cat kering sepenuhnya.

Pada masa ini, anda boleh menyediakan butiran untuk pendaftaran. Untuk pembuatannya, botol plastik dengan jumlah yang lebih kecil adalah sempurna. Memohon berus cat, dari bekas kecil anda boleh membuat lengan kerdil. Jika anda cat bahagian bawah botol dengan warna kuning telur, maka anda boleh memberi mereka kesamaan dengan tangan.

Dari botol anda boleh membuat banyak hiasan asli

Sambungan unsur-unsur ini dibuat dengan memotong lubang diameter yang sesuai dan penekanan tambahan dengan menggunakan wayar dan gam khusus. Dengan cara yang sama, kita mengikat hidung kerdil, yang terbuat dari tudung biasa.

Nasihat berguna! Cara paling mudah untuk menarik mata dan bibir anda, menggunakan berus dan cat biasa, tetapi untuk kesan terbaik anda boleh membeli barangan siap sedia yang direka untuk anak patung.

Agar angka itu stabil dan tidak terbang pada angin pertama, perlu menuangkan pasir atau bumi ke dalam laras.

Reka bentuk asal laman web ini: kraf untuk taman baldi mayonis

Buat hiasan yang indah dan asli untuk jalan itu boleh dan dengan penggunaan elemen yang tidak biasa seperti keranjang plastik dari bawah mayonis. Keadaan utama ialah reka bentuk harus tahan terhadap faktor luaran dan kelihatan cantik. Oleh itu, perlu membuka produk siap dengan varnis kalis air.

Untuk kraftangan, anda boleh menggunakan mana-mana baldi dan tin

Perincian lain yang mesti diperhatikan - mengambil kira kedudukan masa depan kraf. Sebagai contoh, jika ia terletak di bawah kanopi atau di gazebo, maka ia sangat dibenarkan untuk menggunakan pelbagai elemen kain atau kertas.

Pemasangan atau pemasangan pot bunga dari baldi mayonis juga penting. Dengan sendirinya, mereka cukup ringan, jadi untuk memastikan kestabilan mereka, mereka mesti diisi atau ditetapkan. Jika anda memenuhi bumi baldi dan bunga, mereka, sebaliknya, akan menjadi agak berat, jadi jika anda merancang untuk menggantung mereka - terlebih dahulu, pastikan kekuatan tali dan kebolehpercayaan.

Nasihat berguna! Ia sentiasa mungkin untuk memasang baldi yang dipasang ke permukaan dengan skru sendiri atau mengetuk diri, dengan itu memastikan penetapan terbaik.

Daripada ember anda boleh menggunakan cerek lama

Terlebih dahulu, menyediakan semua bahan kerja yang perlu: cat, berus, tahan air varnis, tuala, jika anda mahu untuk decoupage, dan barang-barang kecil lain yang akan berkhidmat untuk menghiasi, sebagai contoh, manik, batu, manik atau angka kecil serangga yang boleh didapati dalam kedai.

Idea untuk taman dan taman dengan tangan mereka sendiri: periuk balut untuk mayonis

Buat baldi keluar dari periuk mayonis - pilihan paling mudah dan paling biasa yang digunakan untuk menghiasi taman. Pada masa yang sama reka bentuk terbaik diperolehi jika anda menggunakan teknik decoupage. Jadi, anda tidak boleh hanya membuat periuk berwarna cerah, tetapi juga membuat karya seni keseluruhan: unik dan unik. Selain itu, teknik ini akan menjadi penyelesaian yang sangat baik bagi mereka yang tidak begitu baik dalam lukisan.

Untuk membuat periuk asal dengan cara ini, anda perlu mengikuti algoritma berikut:

 • Baldi mesti degreased dengan menyeka dengan, sebagai contoh, alkohol;
 • kemudian gunakan span dan gunakan satu atau dua lapisan cat putih ke permukaan;

Pot dari baldi untuk mayonis dan burlap

 • sehingga cat kering, sediakan elemen serbuk yang anda suka dengan corak. Secara teoritis ia boleh menjadi apa-apa: bunga, haiwan, corak;
 • berasingan dari serbet lapisan atas, yang mana corak digunakan;

Nasihat berguna! Untuk penampilan lebih estetik periuk siap, tepi tuala yang digunakan adalah disyorkan untuk tidak dipotong, tetapi berhati-hati dipotong. Oleh itu, sendi-sendi akan menjadi tidak kelihatan.

 • memohon lapisan gam PVA pada baldi dan berhati-hati melampirkan dan menyebarkan gambar-gambar dari atas;
 • selepas pengeringan selesai, buka produk siap dengan varnis.

Kraf untuk taman dan taman dengan tangan sendiri

Spheres di mana tayar kereta lama boleh digunakan tidak boleh disenaraikan. Dan reka bentuk kawasan pinggir bandar tidak terkecuali. Sangat popular adalah taman permainan buatan sendiri yang dibuat dengan bahan ini, serta bunga dan katil bunga. Dalam rangkaian, anda boleh menemui banyak kelas tuan kerajinan yang berbeza yang diperbuat daripada tayar untuk taman dan taman dengan tangan mereka sendiri. Mari kita pertimbangkan beberapa pilihan reka bentuk yang mudah.

Keldai dalam tudung diperbuat daripada tayar kereta lama

Varian yang paling primitif adalah katil bunga bulat tayar kereta. Memanggil apa-apa penciptaan karya itu sukar, bagaimanapun, dengan reka bentuk yang tepat dan ia boleh berfungsi sebagai hiasan taman. Sedikit lebih rumit, tetapi jauh lebih berkesan - katil bunga beberapa tayar, terletak satu di sisi yang lain.

Untuk memberikan kesan yang menarik, anda boleh menggunakan tayar diameter yang berbeza, meletakkan bahagian bawah yang besar dan secara beransur-ansur mengurangkan saiznya. Tiba-tiba melihat dan menggantung katil bunga tayar. Sekiranya anda membuang cakera ke dalam dan betul membetulkannya, maka anda boleh mencurahkan tanah. Perkara utama ialah menjaga lampiran yang selamat, kerana berat keseluruhan reka bentuk sedemikian tidak akan terlalu kecil.

Kraf dari buih pelekap untuk taman dan taman dengan tangan mereka sendiri: contoh-contoh foto dan tip

Satu lagi bahan yang luar biasa, yang juga menemui aplikasinya dalam hiasan taman luar - buih pelekap. Terima kasih kepada beberapa ciri, seperti berat ringan, pengendalian mudah, tidak sensitif terhadap perubahan hujan dan suhu - bahan ini menjadikannya sangat sesuai untuk kraf taman. Penyelesaian ini akan menjadi alternatif yang sangat baik untuk kraf gypsum untuk taman dengan tangan mereka sendiri.

Perkara pertama yang perlu anda perhatikan ialah saranan pengilang yang ditunjukkan pada silinder dengan campuran yang dibeli. Dengan sendirinya, busa pelekap di dalam botol mempunyai konsistensi cair dan menguatkan kerana bersentuhan dengan udara. Sebagai peraturan, diperlukan 10-12 jam untuk mengeringkannya sepenuhnya.

Angka dari busa pelekap, ditutup dengan gipsum dan enamel

Nasihat berguna! Jangan lupa tentang langkah-langkah keselamatan diri dalam proses bekerja dengan buih pelekap. Bagaimana untuk melindungi diri anda - anda juga akan diminta oleh maklumat yang diberikan oleh pembuat pada tangki.

Berikut adalah beberapa petua mudah untuk bekerja dengan bahan ini:

 • buih pelekap tidak menyukai sejuk, jadi lebih baik untuk bekerja dengan suhu udara yang positif;
 • Sebelum memulakan kerja, bekas perlu digegarkan dengan teliti;
 • Dalam proses extruding busa, tahan topi belon ke bawah. Oleh itu, gas dari silinder tidak akan keluar, dan anda boleh menggunakan semua buih yang ia mengandungi;
 • perhatikan masa yang disyorkan (biasanya 10-15 minit) antara penggunaan lapisan. Jika tidak, buih yang tidak panas boleh jatuh di bawah berat lapisan berikut;
 • untuk bekerja dengan busa lebih mudah, anda boleh menggunakan pistol pelekap khas.

Idea artikel buatan tangan untuk taman buih pelekap oleh tangan sendiri

Melihat melalui gambar-gambar taman dengan tangannya sendiri, yang digunakan untuk hiasan angka dari buih, anda boleh melihat bahawa kemungkinan bahan ini adalah hampir tidak terhad, dan ia boleh digunakan untuk membuat pelbagai ukiran. Walau bagaimanapun, untuk menjadikan angka itu kuat, ia perlu menyediakannya dengan bingkai yang kukuh dan boleh dipercayai. Untuk tujuan ini, anda boleh menggunakan botol plastik atau timah, serta kayu, dawai atau kelengkapan.

Burung yang berkesan diperbuat daripada buih dan kain

Sebagai contoh, untuk membuat siput, cukup untuk mengikuti algoritma mudah:

 • pada permukaan yang telah disediakan sebelumnya (anda boleh melakukan ini pada meja biasa, diletakkan dengan kain minyak), gunakan lapisan pertama buih, yang akan menjadi asas;
 • selepas kering, gunakan lapisan kedua busa dan masukkan botol plastik ke dalamnya, yang akan bertindak sebagai leher koklea;
 • Isikan botol plastik dengan busa dan berikan bentuk yang betul;
 • Kepala dan tanduk koklea juga dibentuk oleh tangan;
 • untuk membuat cangkang, sapukan busa pada badan koklea, memberikannya bentuk bulat yang sesuai. Pada peringkat ini, anda boleh memasukkan baldi kecil atau periuk yang direka untuk menanam bunga;
 • dengan bantuan busa yang sama, buat gegelung ciri pada cangkerang siput. Menggunakan cat dan busa, menghiasi kraf yang dihasilkan.

Katak yang diperbuat daripada busa pelekap boleh dibuat seperti berikut:

 • gunakan periuk lama dan balang sebagai asas. Isikannya dengan busa dan biarkan kering. Kuali akan memainkan peranan batang, dan periuk akan menjadi kepala katak. Agar struktur menjadi penting, disyorkan untuk mengikat bahagian dengan wayar;
 • agar katak mempunyai kaki, gunakan dawai yang cukup kuat, juga ditutup dengan busa pelekap;
 • memberi bentuk ciri kepada buih yang masih tidak beku dengan tangan anda;
 • Gunakan cat untuk memberikan katak warna yang dikehendaki dan matanya.

Membuat cicak dari busa pelekap

Untuk memberikan kestabilan kepada angka-angka yang dihasilkan, anda boleh mencurahkan pasir ke dalam bekas bekas. Kemudian ia akan menjadi lebih stabil dan tidak akan tunduk kepada gusti angin yang kuat. Semua ketidaktepatan dan kepingan buih berlebihan boleh dengan mudah dikeluarkan dengan pisau perkeranian, memberikan arca bentuk yang paling tepat. Dan agar angka buih bertahan lebih lama, anda juga boleh menggunakan lapisan dempul di atasnya, yang akan melaksanakan fungsi perlindungan.

Nasihat berguna! Dalam proses menghias patung-patung taman, anda boleh menggunakan lampu LED. Oleh itu, pada waktu petang, angka itu akan bersinar, dan mewujudkan suasana perayaan yang unik di taman.

Menghias sendiri taman adalah mudah, dan untuk tujuan ini anda boleh menggunakan banyak idea. Lagipun, bukan sahaja bunga dan pokok boleh membantu anda merancang wilayah dengan betul. Kraftangan buatan tangan akan menjadi alternatif yang sangat baik untuk model yang dibeli, memberikan keistimewaan laman web anda dan menambahkan penampilannya yang unik.

Bangku kayu dengan tangan sendiri untuk infield

Reka bentuk landskap rumah negara 10 hektar dengan tangan mereka sendiri: gambar projek-projek yang teladan

Pagar diperbuat daripada kayu dengan tangan kita sendiri: kita membuat sempadan plot

Rumah hijau untuk timun dengan tangan mereka sendiri: foto penyelesaian terbaik untuk kawasan pinggir bandar

Lubang kompos dengan tangan sendiri: pilihan pembuatan dan reka bentuk

Kolam di negara ini dengan tangan mereka sendiri. Arahan foto langkah demi langkah

Kraf untuk taman dengan tangan anda sendiri: semua item baru

Kraf boleh dilihat secara organik bukan sahaja di rumah, tetapi juga di taman. Mereka akan memberi hiasan hebat di kawasan pinggir bandar dan memperkenalkan nota luar biasa ke dalamnya.

Tukang kebun sering lebih suka patung dibeli dan sifat-sifat serupa lain, percaya bahawa semua cara membuat aksesori sudah lama. Pereka dan pereka sentiasa menghasilkan sesuatu yang baru, jadi terdapat banyak idea untuk menghias dachas, yang tidak boleh dipanggil cetek.

Kraf untuk taman dengan tangan anda sendiri: semua item baru

Kandungan arahan langkah demi langkah:

Bunga buatan sendiri - aksen yang terang

Penciptaan katil bunga boleh bermakna bukan sahaja susunan bunga, tetapi juga pengeluaran kerangka yang luar biasa. Perhatikan susunan bunga yang mudah ini.

Mengalir dari kereta sorong yang lama

Untuk menghasilkannya, anda hanya perlu kereta sorong taman lama, serta anak benih atau biji bunga terpilih yang dipilih. Pasang objek di tapak yang dipilih, isi tangki dengan bunga bumi dan tumbuhan - itulah arahan keseluruhan!

Mengalir dari kereta sorong taman dengan tulip

Sebuah katil bunga batu adalah bakul yang kelihatan sukar untuk dilaksanakan, tetapi ia mudah dijadikan. Arahan sebelum anda:

 1. Cari batu-batu dari pelbagai warna dan saiz yang berbeza.
 2. Kenal pasti tempat untuk katil bunga. Tandakan sempadan katil bunga pusingan.
 3. Buat campuran konkrit. Campurkan simen dengan membina pasir dalam nisbah 1: 4 dan tambah sedikit air untuk membuat campuran yang tebal.
 4. Letakkan baris pertama batu.
 5. Letakkan baris berikutnya batu, membetulkannya dengan campuran konkrit, sehingga dasar katil bunga siap.
 6. Keluarkan simen yang berlebihan.
 7. Ukur diameter asas.
 8. Di atas tanah dari batu-batu itu terdapat arka. Jarak antara hujungnya hendaklah bersamaan dengan diameter asas katil bunga. Batu-batu mesti disatukan dengan konkrit.
 9. Apabila arka semakin kuat, pasangkannya ke bahagian atas pangkal dengan konkrit dan batu.

Selepas semua konkrit telah menguatkan, anda boleh tidur di atas tanah di dalam "bakul" dan menanam benih. Di hadapan anda adalah gambar bunga bunga.

Sebuah katil bunga yang diperbuat daripada ranting kelihatan semula jadi dan berkesan. Ia sangat harmoni sesuai dengan mana-mana taman. Anda boleh melakukannya dengan cara ini:

 1. Lukis bulatan di atas tanah yang akan membentuk kontur bunga katil.
 2. Letakkan beberapa batang di sempadannya. Mereka perlu dimasukkan ke dalam tanah pada jarak antara satu sama lain.
 3. Ambil ranting nipis dan menenunnya di antara batang menegak. Petua dibungkus dan dilekatkan ke bahagian belakang katil bunga dengan gam kayu.
 4. Menenun batang baki. Sebaik sahaja anda melihat bahawa bakul telah menjadi agak tinggi, memotong puncak pangkalan menegak.
 5. Tuangkan tanah ke bunga bunga dan tumbuhan.
 6. Ambil beberapa ranting dan tentukan arka mereka. Masukkan tepi mereka di antara bar di bahagian atas bakul.

Katil bunga

Mencari pilihan paling semulajadi dan mudah? Lihatlah dengan tunggul mekar! Anda hanya perlu mencari sebahagian daripada batang pokok itu, membuat lubang silinder di dalamnya, memasangnya di tapak, tuangkan ke dalam lubang yang dipotong dan, sememangnya, menanam bunga di dalamnya.

Bunga tunggul bunga

Adakah terdapat katil sisa besi lama? Balik ke katil bunga yang besar! Menggunakan lima keping papan lapis (satu asas dan empat sisi) dan paku membuat kotak, letakkan di atas katil dan bunga-bungaan di dalamnya.

Katil katil lama

Angka wakil-wakil fauna dengan tangan mereka sendiri

Malangnya, banyak haiwan yang amat sukar untuk disimpan di negara ini. Ada alternatif yang baik - patung-patung wakil-wakil fauna, yang dibuat oleh tangan sendiri.

Mungkin, salah satu daripada variasi yang paling sederhana adalah ladybugs besar. Untuk membuatnya, anda memerlukan batu dan cat, yang boleh dibeli di mana-mana kedai dengan barangan untuk pembinaan.

Kumbang yang terbuat dari batu

Untuk lukisan yang tidak perlu dioleskan, cat pertama seluruh batu dengan cat merah, dan kemudian keringkan. Seterusnya, anda perlu memohon pewarna hitam, dan selepas ia kering, anda harus meletakkan aksen putih dan kuning.

Menggunakan kanvas (bahagian bawah) dari sekop dan beberapa objek lain yang serupa, anda boleh menghiasi taman dengan burung hitam comel.

Burung dari sekop

Untuk membuat satu burung, anda akan memerlukan cat hitam, spade, gam, kawat tebal dan doh untuk membentuk. Bahan terakhir boleh dibeli di kedai untuk kreativiti. Arahan sebelum anda:

 1. Kami menutup sekop dari sekop dengan cat hitam dan menunggu untuk mengeringkannya.
 2. Dua keping dawai tebal diikat ke permukaan di mana "burung" akan duduk.
 3. Kami memegang kepingan kawat dobel kuning untuk membentuk sehingga kaki burung berubah. Di bahagian atas kami membuat penebalan. Bahagian atas harus rata.
 4. Kami melekat bilah sekop ke bahagian atas.
 5. Kami cat dengan tebal cat tebal di bahagian atas "kaki".
 6. Dari doh putih untuk pemodelan kita membuat mata, dan dari paruh - kuning. Cuba untuk mengukir supaya pangkal paruh dan mata rata.
 7. Kami melampirkan bahagian-bahagian dengan gam ke bahagian atas bilah spade.
 8. Pada "mata" membuat titik hitam cat hitam.

Terdapat banyak bunga di taman? Maka ia layak untuk menghiasi laman web ini dengan rama-rama hiasan yang besar!

Botol, varnis dan gam adalah bahan asas yang diperlukan. Segala-galanya bergantung pada imaginasi anda. Teknik pembuatan tidak rumit:

 1. Kami menggambar rama-rama pada botol plastik.
 2. Potonglah itu dan bengkoklah tengah supaya angka itu kelihatan semula jadi.
 3. Kami mewarna rama-rama.
 4. Kami melindungi imej dengan salutan lacquer.
 5. Di tengah-tengah sosok itu, kami menggeletkan gelang atau rhinestones, meniru badan rama-rama.
 6. Kami melekatkan produk yang dihasilkan ke permukaan.

Rama-rama dari botol plastik

Jika anda merasa sukar untuk memanggil diri anda seorang artis yang baik, gunakan stensil yang tertutup.

Stensil untuk membuat rama-rama dari botol

Anda boleh melukis sayap rama-rama yang hias dalam pelbagai cara. Jadual menunjukkan kesan yang mungkin dan bahan yang diperlukan.

Barang hiasan dalaman dengan tangan anda sendiri

Di taman, senang untuk menghabiskan masa bukan sahaja di siang hari. Aroma bunga yang tidak mempunyai masa untuk menutup, rama-rama malam, langit berbintang - semuanya ini mewujudkan suasana istimewa. Untuk menjadikannya lebih ajaib, anda memerlukan suntikan yang luar biasa.

Untuk menghasilkan obor hiasan asal untuk garland, thread, gam bangunan dan belon diperlukan. Teknik pengilangan terdiri daripada beberapa item:

 1. Kami mengembang bola. Ia harus bulat.
 2. Kami gam bola dengan gam dan segera balut dengan benang. Cuba untuk meninggalkan lubang di bahagian bawah.
 3. Selepas gam itu benar-benar kering, tiup bola. Tutup dengan varnis.
 4. Di lubang bola benang letakkan garland.

Itulah bagaimana produk siap kelihatan, yang boleh diletakkan di atas meja di gazebo.

Dengan bantuan tunggul dan kayu api tidak sukar untuk membuat meja dengan kerusi. Anda boleh membuat dan perabot taman biasa, dan hiasan kecil.

Jadual dan kerusi kayu dan tunggul

Ia tidak boleh dikatakan bahawa apabila mencipta perabot kayu itu, kehalalan khusus mesti diambil kira. Ia cukup untuk melihat sebahagian besar batang pokok dan membuat bahagian atas dan bawahnya walaupun. Asas kerusi dibuat menggunakan teknologi yang sama, hanya di kawasan teratas harus ditinggalkan persegi panjang kecil, yang akan memainkan peranan belakang. Kuku dengan bantuan kuku dua bar kecil supaya mereka berada dalam kedudukan menegak, dan melampirkan separuh hujung bar.

Vas iridescent adalah aksen terang untuk plot negara. Ia boleh digunakan bukan sahaja untuk meletakkan buah di atasnya dari taman dan taman, tetapi juga sebagai peminum untuk burung.

Untuk pengeluaran cakera lama, pasu plastik nipis atau bahan dan gam lain akan diperlukan.

Bahan untuk membuat pasu

Teknik membuat vas berkilauan sebelum anda:

 1. Kami mengisar cakera lama.
 2. Kami melekatkan kepingan pada pasu. Lampirkan mereka dengan bahagian yang salah. Adalah diharapkan bahawa mereka berada berdekatan satu sama lain.
 3. Pasang produk siap.

Cendawan kelihatan sangat mengagumkan, jika anda mempunyai banyak rumput di plot. Untuk menghasilkannya, anda memerlukan baldi putih dari bawah cat atau dempul, plat besar lama, gam dan pewarna.

Cendawan untuk hiasan padang pasir

Pertama anda perlu cat plat terbalik. Untuk membuat agaric terbang, letakkan cat berwarna, tunggu sehingga kering, kemudian buat titik putih. Selepas menyejukkan pewarna, gam piring ke baldi terbalik.

Kraf asal dari bahan-bahan yang luar biasa

Adakah anda mempunyai banyak hos hijau yang rosak atau tidak perlu di pondok musim panas anda? Mereka mudah berubah menjadi kaktus yang hebat! Sebagai tambahan kepada hos mestilah ditampung dengan wayar perak logam. Dan juga, bukannya wayar, anda boleh menggunakan klip plastik pekat.

Kaktus dari hos

Teknologi penciptaan tidak membayangkan kesukaran. Pertama, gulunglah hos supaya mereka membentuk bulatan. Tempat sambungan mesti diamankan dengan kepingan wayar dan meninggalkan di luar ekor yang meniru duri. Antara barisan yang paling utama dan yang sebelumnya anda perlu memotong kepingan hos dengan kren berwarna. Mereka akan kelihatan seperti bunga.

Siput dari tayar

Dari tayar untuk roda, ia sekali lagi bergaya untuk membuat ayam, tetapi usaha ini sudah dianggap remeh. Jika anda mencari pilihan yang tidak biasa, tetapi mudah, cuba buat bekicot. Anda hanya memerlukan dua tayar. Kita perlu cat, dan dari pihak lain memotong badan koklea. Perhatian anda adalah contoh produk.

Video - Burung merpati dari botol plastik

Saya mahu datang ke halaman saya. Ia akan berada di musim bunga.

Dapatkan yang terbaik di mel

Halaman

Artikel buatan tangan menarik, semua barangan baru

Kumpulan tentang kerja jahitan - kami menyiarkan kerajinan yang dibuat oleh tangan sendiri, kelas induk foto dan video, banyak petua, menarik dan berguna. Tunjuk lagi ...

Laman komuniti svoimi-rukamy.com - dengan kami, anda sentiasa dapat mencari maklumat berguna untuk pembinaan, kraf, cara membuat hadiah sendiri dan banyak lagi resipi dan idea lain.

Dunia Tangan buatan adalah peluang untuk merealisasikan kebolehan kreatif mereka dan menghabiskan masa yang menarik.

Terdapat pelbagai jenis buatan tangan, yang akan mengubah pedalaman, radikal mengubah pakaian, memperbaiki atau memperbaiki teknik, serta membuat cenderamata dan perhiasan yang unik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

− 2 = 7