Kraf untuk gambar rumah anda sendiri

Contents

Kraf untuk rumah dengan tangan mereka sendiri

Oleh itu, anda mahu rumah kelihatan bergaya dan mahal, dan sangat mudah untuk menjadikannya lebih daripada yang anda fikirkan. Antara yang paling biasa, dan kadang-kadang perkara yang tidak perlu, artikel buatan tangan untuk rumah anda, kelihatan hebat.

perabot mahal, kerja-kerja seni, alat moden, tidak syak lagi, akan membuat rupa rumah anda mewah, tetapi kadang-kadang agak cukup alat-alat kecil, sedikit kreativiti dan ketepatan untuk mendapatkan dalaman yang kelihatan mahal dan bergaya, tetapi ia bernilai semua keindahan yang menarik agak murah.

Jika anda ingin meletakkan tangan anda dan meletakkan jiwa anda ke dalam reka bentuk rumah anda, berikut adalah beberapa idea bagaimana untuk melakukannya.

Kraf dari tangan balang

Gunakan balang untuk menyusun barang-barang kecil seperti bola kapas, tongkat telinga, garam mandi. Hiasan seperti itu sesuai untuk bilik mandi atau bilik tidur. Botol boleh sama atau tidak, ini tidak begitu penting di sini. Mengendalikan adalah elemen penting di sini. Ini adalah pemegang perabot. Apabila saya berada di kedai-kedai pembinaan, atau di kedai-kedai perabot, sukar untuk merobek saya dari tingkap kedai dengan mengendalikan, saya amat tertarik dengan telus, dalam bentuk kristal. Ini benar-benar kelihatan mewah. Saya selalu menyesal kerana saya tidak mempunyai perabot seperti itu, di mana saya boleh meletakkan kemewahan itu.

Dan di sini ia adalah anugerah untuk pena yang cantik. Sememangnya, penutup pada tin asalnya berwarna, tetapi ia dicat dengan cat aerosol putih yang mudah. Penanganan mewah terpaku dengan gam untuk logam.

Hiasan indah seperti botol yang paling mudah boleh dibuat dengan menggunakan kertas deco dengan filem transparan. Sudah tentu, pertama botol perlu dicat dengan warna yang betul, dan kemudian teruskan menghias permukaan.

Anda perlu mencari lukisan menarik yang sesuai dengan bentuk dan warna dalaman anda dan memindahkannya ke permukaan botol. Gambar dicetak pada kertas decal untuk pencetak laser atau inkjet.

Dengan cara ini, makalah ini dipanggil dengan cara yang berbeza. Kertas untuk pelekat, hypo-kertas, decal, dan juga penukaran kertas - semuanya sama.

1

Kemudian, gambar itu dipotong dengan gunting dan jatuh ke dalam air. Selepas 10-12 saat, gambar akan memisahkan dari substrat. Anda boleh melihat video, cara yang sangat menarik untuk memindahkan gambar dengan tepat ke permukaan cawan.

Berhati-hati membaca saranan untuk mencetak pada kertas decal. Untuk pencetak inkjet atau laser, periksa jenis kertas yang betul dalam tetapan pencetak. Sebelum memohon ke permukaan, ia mesti degreased dengan alkohol. Cecair rawatan tidak boleh mengandungi aseton. Keringkan lukisan dengan pengering rambut atau di dalam ketuhar. Perhatian sila! Suhu di dalam ketuhar tidak boleh melebihi 150 darjah.

Selepas memohon, tutup dengan matte akrilik atau varnis gloss, bergantung kepada tugas hiasan.

Dengan bantuan kertas ini, anda boleh menggunakan lukisan yang akan bertahan selama bertahun-tahun, botol seperti - vas boleh dibasuh, tiada apa yang akan berlaku kepada mereka.

Setiap orang yang mempunyai urat kreatif, ia adalah kasihan untuk membuang "bekas kaca" kosong.

Dan inilah penyesalan yang betul, kerana walaupun botol kaca paling sederhana di pedalaman kelihatan ajaib.

Idea hebat! Saya bercakap mengenai hiasan rumah seperti itu dalam artikel terakhir tentang menghidangkan serbet yang dicuci. Dan saya menyukai komen Lyudmila Sanzharovskaya bahawa penyajian itu memberi status kepada pemilik rumah.

Dari tabung akhbar dan majalah

Saya tidak pernah menganggap bahawa bahan yang sangat praktikal itu begitu plastik. Dihubungi di pusat kreatif kanak-kanak, dengan nama yang mengasyikkan "Kelinci Putih". Nyonya rumah itu menunjukkan kepada saya kraf kanak-kanak, saya kagum, ini hidangan yang ditenun dari akhbar-akhbar. Lagipun, anda tidak boleh memberitahu dari pokok anggur itu. Hidangan ini akan dipernis, ia tidak akan takut air, dan ia boleh digunakan dengan sempurna di dapur atau di dacha untuk buah-buahan.

Kraftangan ini memerlukan lebih banyak kemahiran dan pengalaman. Tetapi, seperti yang mereka katakan, masalah yang timbul bermula.

Warna semula jadi yang menyenangkan dari kord dari kapas adalah bahan kegemaran untuk artikel buatan tangan. Ia kelihatan periuk dan penganjur elegan dan mulia, terutamanya dalam kombinasi dengan warna yang terang di floss berus atau thread natrulnymi bahan-bahan seperti kulit.

Dari keratan yang anda boleh buat dan karpet dan bakul. Tetapi jika permaidani hanya boleh diperbuat daripada cincang, dipotong menjadi reben dan diikat bersama dalam satu benang untuk mengait. Keranjang itu, lebih baik dilakukan pada kord di mana sisa-sisa itu dibungkus. Bakul mesti memegang bentuk. Di dalamnya, anda boleh meletakkan gegelung, sekerap dan semua yang diperlukan untuk pakaian wanita di sudut buatan tangannya.

Kotak untuk jahitan boleh dibuat bergaya, menggunakan, hanya satu sweater lama, yang tidak ada yang memakai.

Saya mendapati seorang gadis cantik di Internet, saya sudah mempunyai artikel mengenai pemegang, tetapi sukar untuk dilewati oleh daya tarikan seperti itu. Batu biasa, dengan begitu pintar dicat dan begitu sempurna mengatasi tugas fungsinya. Walaupun dalam artikel tentang pemegang idea dengan perak atau emas polyhedron kelihatan sangat mahal, tetapi batu dicat kelihatan sangat bagus dan di rumah.

Cadangan ini kelihatan seperti lifhak, tetapi kelihatan begitu bergaya sehingga saya memutuskan untuk meletakkan foto ini di hiasan rumah. Kebenaran "membuat" di sini hanyalah proses menuangkan kacang-kacangan ke dalam bekas transparan ukuran yang sesuai.

Teknik yang luar biasa untuk kraf untuk kerja-kerja kraizi rumah atau gunting yang gila. Teknik ini adalah baik kerana terdapat segala macam sisa kain. Pada masing-masing, lebih atau kurang gadis jahit ada di suatu tempat yang berharga beg dengan sisa dan sisanya. Dalam teknik masa kini, perhatian khas akademik diberikan kepada pemilihan tisu. Malah set yang dijual. Tetapi tidak ada batasan dalam teknik ini, dan mudah dilakukan.

Di sini, tetamu laman web saya Luda Strakovskaya menunjukkan cara menjahit jahitan dalam teknik ini, semuanya mudah dan jelas.

Malah, potholder, ini adalah perincian dapur yang sangat perlu dan cantik.

Tetapi ada juga pilihan untuk ruang tamu untuk teknik ini. Bantal hiasan untuk keindahan, kesenangan dan sebagai elemen mengikat warna pedalaman.

Saya tidak tahu anda, tetapi saya mempunyai sejumlah besar teka-teki, yang berpindah dari satu kotak yang lain, sehingga merosakkan, berkumpul semula dan kini mengumpul mereka, sesuatu yang berfaedah tidak lagi mungkin. Dan kemudian ada idea yang bagus dan cantik untuk pembibitan.

Ini adalah genre klasik. Dari butang anda boleh melakukan segala-galanya, dan, dalam praktiknya, tidak ada orang yang tidak suka menimbangkan butang. Dan di kedai-kedai perabot di dekat penarik butang, dijual pada harga diskaun, orang ramai selalu ramai.

Baru-baru ini saya datang ke kedai, ada apa-apa jadual dengan pihak yang tinggi dan slaid dalam ditaburkan pelbagai butang, yang di kedai oleh satu atau beberapa keping, dan sisa-sisa cair. Di bukit ia terjebak dalam penyelamat khas, anda boleh terus mengambil pushers.

Ibu dan anak perempuan, anak perempuan, berumur 5-6 tahun, butang jenis dalam pakej, wajah gembira, gembira. Saya bertanya apa yang akan anda lakukan dengan mereka. Ibu, tergesa-gesa, - Oh, tapi kami masih belum tahu.

Jadi saya mahu melihat apa yang mereka lakukan dengan butang mereka.

Mungkin kecantikan ini, sebagai contoh.

Lilin sentiasa diperlukan di dalam rumah. Untuk mewujudkan suasana romantik, untuk berehat dan melepaskan diri dari tenaga negatif pada hari kerja yang lalu, dan, tentu saja, untuk kes-kes apabila terdapat kecemasan beralih cahaya di dalam rumah.

Oh, kes ini dalam keluarga kami, hampir yang paling disayangi. Terutama apabila kanak-kanak kecil. Semua ditarik ke dapur, cerek beralih, lilin dinyalakan dan minit perpaduan keluarga bahagia datang. Ia akan menjadi baik jika telefon habis pada masa ini.

Selepas perhimpunan sedemikian, masih terdapat sejumlah besar penghalang, atau sebaliknya, jumlah ini bergantung pada masa yang diperlukan oleh perkhidmatan kecemasan untuk menghapuskan masalah rangkaian.

Cinder harus dicairkan dan disiram dalam cawan yang tersisa dari set atau untuk sebab tertentu tidak digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan.

Dan anda boleh membuat sangat "cawan" jisim cair yang sama.

Lebih banyak idea untuk kayu kanak-kanak

Meter pertumbuhan asal, atau sebaliknya, log umur dari papan persegi kayu dan menghias dan akan membolehkan untuk melihat perubahan saiz pemegang perempuan simpanan bilik itu.

Nah, atau hanya sekadar untuk menghiasi bilik kanak-kanak dengan penglibatan proses kreatif dan kanak-kanak dan orang dewasa.

Kawan, menghiasi rumah anda dengan tangan anda sendiri, itu adalah perkara yang menyenangkan, apabila idea terbentuk dan ia hanya kekal untuk mencari bahan dan alatan untuk kraf. Apabila jiwa bergegas dan mahu dan itu dan ini, ia tidak perlu tergesa-gesa. Saya harap artikel ini membantu anda untuk membuat keputusan, atau sekurang-kurangnya hanya berguna.

Klik pada butang rangkaian sosial, kongsi. Dan tiba-tiba, rakan-rakan anda memerlukan idea-idea ini.

Rakan-rakan yang dihormati! Saya sentiasa dengan senang hati membaca ulasan anda. Tulis tentang tanggapan dan hasrat anda, kerana ia membantu laman web menjadi lebih baik dan lebih menarik. Dan jika anda ingin mengucapkan terima kasih atas artikel itu, anda boleh melakukannya dengan sangat mudah - klik pada butang rangkaian sosial kegemaran anda, bagikan artikel dengan rakan-rakan anda.

Berapa banyak idea untuk hiasan! Berikut adalah pilihan! Sekali lagi saya yakin bahawa tidak ada keperluan untuk membuang apa-apa, segala-galanya boleh diamalkan dan membuat hiasan dalaman eksklusif yang sebenar, dan ia akan menjadi sangat asal!

Ya, Irina, kerajinan untuk rumahmu dilakukan dengan baik, gagasan-gagasan itu begitu ramai, yang utama adalah bahwa satu sama lain tidak menyingkirkan

Daripada botol kelihatan asal. Saya juga mahu melakukan perkara-perkara ini.

Tambah komen Balas balasan

Dengan menyerahkan sebarang bentuk di tapak, anda bersetuju dengan dasar privasi

Idea untuk memberikan tangan anda sendiri: tips, ulasan foto

Semua pemilik dacha pernah berfikir tentang menghiasnya, memperkenalkan sesuatu yang istimewa ke atmosfera. Sudah tentu, anda boleh pergi ke kedai khusus dan membeli semua keinginan hati anda. Tetapi jika penduduk musim panas mahu tempat rehat mereka menjadi unik dan unik, maka ia akan menjadi lebih menarik untuk membuat pemandangan dengan tangan mereka sendiri. Perhiasan, dibuat secara mandiri, akan hadir kepada tuan rumah baik suasana kreatif dan kesenangan estetika.

Kami memilih idea asal untuk memberi

Setiap pemilik dacha, jika dikehendaki, dapat mencari banyak idea yang berbeza untuk reka bentuk laman web anda. Untuk pembuatan kebanyakan pemandangan, ia hanya mencukupi untuk saranan yang diperbaiki dan kos yang minimum. Dan perabot dan barang-barang dalaman yang tidak perlu memberi inspirasi kepada lebih kreativiti. Selalunya berguna, ia seolah-olah menjadi perkara yang tidak berguna dan terlupa. pereka Chalet digunakan dalam kerja mereka semua yang datang dengan cara mereka: perabot lama yang patah, mainan yang tidak diingini, pelbagai botol dan hidangan, Tayar baki bahan binaan dan banyak lagi.

Tidak ada dachas dekorasi yang tidak boleh dilakukan tanpa katil bunga yang menarik. Keunikan komposisi bunga boleh ditambah dengan menjatuhkannya ke bekas lama. Ia boleh menjadi kedua-dua tong, dan kuali, dan juga troli. Ramai penduduk musim panas membina pelbagai pagar untuk katil bunga.

Keselesaan akan sentiasa menambah trek asal di kawasan villa. Mereka diperbuat daripada kayu atau batu. Dan selebihnya bahan-bahan tersebut boleh dimasukkan ke dalam pembinaan komposisi seterusnya.

Terutamanya popular di kalangan pereka percutian adalah botol, balang plastik. Daripada mereka, mudah dan mudah untuk membina banyak ukiran menarik, perhiasan untuk katil bunga, kurungan. Tiada had untuk fantasi.

Ia adalah perlu untuk meletakkan pengumpan burung di dacha. Kanak-kanak biasanya suka menonton burung. Dan dengan pakan burung burung akan menjadi tetamu yang kerap di laman dacha. Ia boleh dibuat dari botol plastik, dan dari kayu yang tidak perlu, dan dari batang.

Tanpa banyak kesukaran, anda boleh membuat pelbagai angka yang akan membawa keselesaan dan keperibadian kepada suasana negara. Untuk pembuatan mereka, anda boleh menggunakan pelbagai penyelesaian reka bentuk dan bahan. Sebagai contoh, tanah liat polimer, sisa buih pemasangan, gipsum dan bahan binaan lain. Hanya perlu memulakan kerja yang kreatif dan segera menjadi jelas bahawa tidak ada yang mungkin.

Yang paling popular di kalangan bahan-bahan yang berguna untuk kraf tangan ialah botol, balang plastik dan kotak yang berbeza. Sebelum memulakan kerja, adalah perlu untuk memikirkan butiran, supaya hasilnya benar-benar indah, dan tidak seperti sekumpulan sisa plastik.

Botol plastik mudah dipotong, mereka boleh dibentuk dengan mudah. Dan jika anda menutup hasil kerja dengan warna yang sesuai, anda akan mendapat pemandangan yang unik dan terang untuk vila. Sebagai contoh, anda boleh membuat angka haiwan (babi, lembu, lebah) atau wira dongeng. Membuat pemandangan sedemikian, anda boleh membuka potensi kreatif anda, dan setiap kali kraf akan menjadi lebih sempurna. Dengan banyak plastik yang tidak perlu, ia dibuat bukan sahaja kraf, tetapi juga keping perabot.

Sekiranya terdapat pemotong kaca di antara alat, anda boleh membuat pot asal botol kaca. Kraf itu kelihatan sangat bergaya dan mudah dimuatkan ke dalam reka bentuk apa pun. Dengan cara yang sama anda boleh membuat lilin berdiri.

Caps dari botol juga boleh digunakan untuk perabot dekorasi, pagar hiasan, pembuatan komposisi dan juga langsir. Anda juga boleh menggunakan bekas dari mainan yang diperbuat daripada telur coklat.

Kekal batu semula jadi sempurna untuk menghias kolam di negara ini. Kolam kecil akan membawa kesenangan unik ke suasana vila. Di sekeliling akan kelihatan katil bunga, kraf atau kawasan rekreasi yang baik. Jika kolam cukup besar, maka ia boleh dihiasi dengan jambatan yang menarik.

Setiap pemandu sentiasa mempunyai tayar lama. Anda hanya boleh melukis mereka dan menjadikan mereka asas yang terang untuk bunga bunga, atau anda boleh menunjukkan imaginasi anda dan memotong pelbagai bentuk.

Pengaturan zon permainan di negara ini

Semasa terlibat dalam landskap dan menghias kawasan pinggir bandar, jangan lupa tentang kanak-kanak. Mereka memerlukan wilayah mereka sendiri untuk permainan dan hiburan. Kanak-kanak dari mana-mana umur seperti ayunan. Mereka boleh dibuat dari papan biasa dan tali atau menggunakan rantai logam dan tayar lama yang dicat dengan warna-warna cerah. Daripada bahan yang diperbaiki, mudah untuk membina slaid, goyang-goyang. Perkara utama ialah segala-galanya adalah kuat dan boleh dipercayai.

Untuk kanak-kanak, anda pasti akan memerlukan kotak pasir. Kekangannya akan menarik untuk dilihat dari botol berbilang berwarna atau rumah kayu balak. Kotak pasir akan kelihatan seperti kapal atau kereta. Di atas pasir disyorkan untuk membuat khemah untuk melindungi dari matahari yang cerah.

Kanak-kanak pasti akan menikmati kehadiran rumah permainan mereka di kawasan pinggir bandar. Di dalamnya boleh diletakkan bangku, meja atau perabot lain. Segala-galanya bergantung kepada imaginasi. Rumah ini boleh dihiasi dengan katil bunga yang cerah atau pemandangan buatan sendiri. Biasanya, anak-anak sendiri mengambil bahagian dalam menghiasi wilayah mereka dengan senang hati.

Idea untuk menghias pagar di sebuah kampung

Ia akan memberi penekanan yang lebih baik kepada keunikan kawasan pinggir bandar di dalam kandangnya. Pagar bukan hanya perlindungan wilayah, tetapi juga kad panggilan yang disebut pemilik.

Pagar kayu atau besi yang sederhana sangat rumit. Ia mesti dihiasi. Hiaskan pagar boleh menjadi pelbagai bahan: pot bunga, kerajinan dalam bentuk hewan, lukisan lanskap dan segala sesuatu, yang cukup untuk fantasi. Contohnya, sebagai bot, bot karet yang tidak perlu warna cerah akan kelihatan asli.

Anda boleh menghiasi pagar dengan cakera lama. Mereka menggambarkan cahaya matahari dan kelihatan menarik dalam apa jua pencahayaan. Anda juga boleh meletakkan corak yang berbeza pada cakera.

Pagar dari kayu bulat, dicat "di bawah pensel warna" kelihatan berkesan. Pagar itu juga boleh memagar kawasan kanak-kanak di negara ini.

Mana-mana pagar akan kelihatan lebih kasar, jika ia akan menanam beberapa tumbuhan mendaki. Terdapat spesies yang berlainan yang berkembang dengan pesat. Sebagai contoh, kacang hiasan atau kemuliaan pagi. Anda boleh menanam pokok anggur. Mereka tumbuh lebih perlahan, tetapi mereka juga kelihatan lebih mahal. Tanpa sebarang perbandingan dalam kes ini, anggur liar. Daun anggur beransur-ansur mengubah warna mereka dan mengekalkan keindahan mereka sehingga fros. Penampilan asal, apabila "pagar anggur" masuk ke kanopi. Reka bentuk ini memberikan pagar rupa lama.

Pemandangan indah pagar rendah akan menjadi semak berbunga yang ditanam di sepanjangnya. Anda boleh menggabungkan tumbuhan dengan warna yang berbeza dan masa berbunga.

Pada waktu petang, tanglung yang berlainan di pagar kelihatan cantik. Mereka juga boleh dibuat secara bebas daripada bahan yang diperbaiki. Atau anda boleh meletakkan lilin dalam balang kaca yang dilekatkan pada pagar. Perkara utama ialah api tidak dapat di atas pagar.

Banyak ruang untuk fantasi akan dibuka kepada amatur untuk cat. Menarik di permukaan pagar boleh menjadi apa-apa: adegan sifat, watak kartun, hiasan, corak kecil dalam bentuk bunga, rama-rama, ladybugs. Mudah melukis pada pagar apa-apa, tetapi lebih mudah di atas pagar yang diperbuat daripada papan beralun.

Komposisi asal kelihatan dari penutup, cangkang, batu, piring. Sangat mudah untuk membuat bunga plastik dari bahagian bawah botol dan mewarna mereka menjadi warna-warna yang berair - mereka akan kelihatan cantik di atas pagar kayu.

Mengubah kawasan kampung dan membuat warna di atmosferanya akan membantu katil bunga. Memilih tumbuhan, perlu mengambil kira ciri-ciri individu mereka. Pertama sekali, adalah perlu untuk menentukan warna "solois", iaitu tanaman utama di atas katil bunga. Pilihan boleh dihentikan dalam tiga atau empat jenis.

Indah kelihatan hiasan bunga dengan herba hiasan dan daun bentuk yang menarik. Dengan mereka, bunga itu akan asal, walaupun bunga tidak berbunga. Tetapi jangan cuba untuk menempatkan di kotej banyak tumbuhan yang berbeza. Wilayah tapak harus kelihatan holistik dan harmoni.

Sudah tentu, ia tidak mencukupi untuk menanam bunga dengan indah. Bunga bunga juga kelihatan lebih asli dan dihiasi sekitar. Komposisi mesti selesai.

Taman bunga boleh dibuat dengan menggunakan barang-barang yang tidak perlu. Artikel itu telah mengatakan bahawa mudah untuk membuat katil bunga kecil tayar lama, dicat dengan warna-warna cerah. Anda boleh menggunakan kereta sorong, kereta, sarang yang tidak perlu atau kereta lama. Perkara utama ialah segala-galanya dilakukan dengan kemas dan estetik. Sekiranya dikehendaki, anda boleh menambah hiasan ke taman bunga dalam bentuk lebah buatan sendiri, rama-rama, haiwan yang menarik.

Di sekitar katil bunga, anda boleh membuat pagar kecil. Bagi pembuatannya, boleh menggunakan botol atau cawan plastik, pagar diperbuat daripada tuna, batu. Indah melihat bunga yang lembut bergerak ke rumput.

Di pondok mesti dilengkapi dengan tempat yang selesa untuk berehat di udara segar. Isu ini harus didekati dengan sangat bertanggungjawab. Di sini segala-galanya bergantung pada keutamaan dan keinginan pemilik. Ia hanya boleh dibina dengan meja dan kerusi yang selesa atau tempat tidur gantung, diletakkan di bawah naungan.

Di mana-mana tapak dacha, gazebo akan kelihatan hebat, yang boleh dibuat dari bahan-bahan baki yang lain. Nampak cantik gazebos, dindingnya dihiasi dengan tumbuhan kerinting. Seperti pemandangan, bantal lembut atau selimut yang selesa kelihatan selesa.

Swings boleh bukan sahaja untuk kanak-kanak, tetapi juga untuk orang dewasa. Ia tidak akan sukar untuk membina ayunan kayu yang luas untuk bersantai atau membuat hinged di tempat di bawah naungan pokok. Untuk kemudahan, mereka boleh dihiasi dengan bantal lembut.

Di kawasan riadah anda pasti memerlukan lebih ramai. Ia boleh dibuat, sebagai contoh, dari laras lama. Untuk waktu petang dan waktu malam, senter boleh disediakan.

Apabila menghias dan menghias kawasan pinggir bandar, perlu diingat bahawa pondok adalah tempat rehat dari rutin harian bandar dan kekacauan. Ia sepatutnya selesa dan damai, dan persekitaran di sekelilingnya dapat menyenangkan mata. Adalah penting untuk tidak membebani wilayah dengan kraftangan atau penyelesaian reka bentuk, semuanya perlu bersesuaian. Fantasize, buat, terkejut!

99 gambar idea menarik untuk memberi

Untuk maklum balas, isikan borang di halaman Kenalan.

Semua bahan di laman web ini adalah hak cipta. Menyalin tanpa pautan aktif dilarang sama sekali!

10 idea terbaik yang boleh anda lakukan untuk diri sendiri di rumah

Laman Utama »Hiasan» 10 idea terbaik untuk membuat rumah

Seseorang, tentu saja, akan melihat pemilihan idea ini dan mengatakan bahawa lebih mudah membeli perabot atau hiasan baru. Tetapi artikel ini bukan untuk mereka, tetapi hanya untuk para pecinta sejati gaya yang unik dan produk buatan tangan. Di sini anda akan dapati 10 item dalaman yang paling indah yang boleh anda lakukan untuk diri anda dengan tangan anda sendiri, tanpa membelanjakan wang tambahan.

Kraf terbaik untuk rumah dengan tangan anda sendiri dari bahan untuk 2016!

1. Decoupage dan idea-idea lain untuk pembaikan perabot sendiri

Pemulihan dada lama dan almari adalah, mungkin, salah satu trend utama masa kita. Banyak keping perabot akhirnya gagal: meja dan kerusi melonggarkan kes itu, perabot lembut ditolak dan memerlukan baru "mengisi" 9raquo;. Tetapi dada dan jambatan boleh berdiri selama bertahun-tahun dan menanggung anda dengan penampilan mereka yang sudah usang.

Pengrajin rumah dan tuan decoupage bukan sahaja menemui cara untuk mengemas kini reka bentuk perabot lama, tetapi juga membina fesyen untuk penggunaan vintage "nenek moyang; dada laci di pedalaman. Arahan terperinci tentang lukisan dan decoupage boleh didapati dalam artikel kami Idea untuk pemulihan perabot Soviet dengan tangan mereka sendiri.

Berikut adalah beberapa gambar projek rumah yang menakjubkan yang akan memberi inspirasi kepada anda.

Pemulihan dada lama dengan penggantian pemegang dan tangan dicat: Lukisan dan finishing kabinet lama dengan butang logam:Akibatnya, perabot itu memperoleh kesan hiasan asal dalam gaya Maghribi. Sama seperti semua yang bijak:

By the way, dengan cara ini anda boleh membuat dan perkara-perkara yang lebih indah untuk rumah:

Decoupage dan lukisan menakjubkan mengubah fasad perabot lama, tetapi tidak semua orang mempunyai masa yang cukup dan kesabaran untuk perniagaan yang sungguh-sungguh ini. Oleh itu, idea terbaik untuk rumah dengan tangan mereka sendiri juga termasuk reka bentuk semula perabot menggunakan pita pelekat untuk marmar, emas dan lain-lain penutup luar biasa. Sekurang-kurangnya usaha - dan perabot yang paling biasa akan berubah menjadi hiasan utama di pedalaman anda.

2. Perkara yang indah untuk rumah dengan tangan mereka sendiri: karpet

Mungkin, perkara yang paling menyenangkan dalam membuat sesuatu untuk rumah dengan tangan anda sendiri ialah apabila salah seorang tetamu bertanya: di manakah anda mendapat keindahan seperti itu? Permaidani yang bergaya dengan cetakan zebra (atau motif lain pilihan anda) pastinya layak mendapat pujian sedemikian. Dan tidak sekali pun.

Seterusnya anda akan terkejut betapa mudahnya ia dapat dilakukan dengan tangan anda sendiri.

Kain boleh menjadi apa-apa. Perkara utama adalah bahawa dia tidak terlalu menuntut penjagaan: dia tidak takut kelembapan dan mudah dibersihkan. Dalam kes ini, penyihir memilih kain vinil. Ia cukup berat dan kuat untuk kelihatan seperti permaidani yang benar. Selain itu, kualiti vinil sangat menarik hari ini dan ia boleh didapati dalam pelbagai pilihan warna dan tekstur yang menarik.

Semua bahan dan alat yang diperlukan:

 • Kertas berat;
 • Kain upholsteri diperbuat daripada vinil;
 • Gunting;
 • 2 Krylon mengendalikan atau cat biasa untuk kain.
 1. Buat stensil daripada kertas. Lukis dan potong garis zebra kulit, kemudian gambar itu sendiri. Jangan bimbang tentang bakat artistik anda - kulit zebra dan tidak sepatutnya kelihatan homogen atau simetri. Dalam kes yang teruk, corak boleh disalin dari gambar di Internet atau dicetak untuk dipotong.
 2. Kencangkan stensil pada kain vinil dan jejak kontur jalur dengan pemegang Krylon (gunakan cat dengan aerosol atau berus). Selepas itu, stensil boleh dikeluarkan dan terus mewarna kawasan di dalam kontur.
 3. Biarkan cat kering dan sedia! Untuk keyakinan yang lebih besar bahawa pola itu akan ditahan, anda boleh "seal9raquo; permaidani dengan menyemburkan salutan semburan cat akrilik yang telus.

Mengendalikan Krylon mencipta permukaan kain dengan kesan besar daun emas. Di samping itu, cat di dalamnya cepat kering dan sangat selamat dipegang. Jika anda tidak boleh membelinya di bandar anda, gunakan cat biasa untuk kain atau dinding. Sebagai wira seterusnya artikel kami.

Dia mengambil sebagai permaidani putih yang murah dan memutuskan untuk memberikan penampilan yang menarik dengan tangannya dengan bantuan corak chevron. Apa yang dia perlukan adalah pita pelekat nipis, gunting, berus tebal dan cat lateks dua warna berbeza.

Akhirnya, satu lagi contoh inspirasi, di mana setem improvisasi digunakan bukannya stensil. Tuan mempunyai tikar mandi getah, sisa cat untuk dinding (untuk mencapai kesan vintaj, ia sedikit dicairkan dengan air), roller dan permaidani bulu IKEA lama. Lihatlah foto yang dia dapat memasak daripada bahan-bahan ini.

3. Luar biasa "marble9raquo; artikel buatan tangan (foto)

Dalam artikel kami Item dalaman moden: trend 2016 anda boleh mengetahui bahawa kesan marmar hari ini sangat bergaya. Tetapi siapa sangka bahawa ia boleh dicapai dengan kuku biasa? Dan memohon bukan sahaja dalam manicure, tetapi juga untuk membuat hiasan yang indah untuk rumah dengan tangan mereka sendiri.

Apa yang anda perlukan:

 • Obyek untuk lukisan (apa-apa hidangan, pasu bunga dan lain-lain yang keras, barang penyerap yang sedikit);
 • Penggilap kuku minimum 2 mana-mana warna pilihan anda;
 • Penggilap kuku telus atau enamel pandai;
 • Plastik pakai buang atau bekas lain;
 • Cecair untuk mengeluarkan varnis;
 • Pita pelekat nipis;
 • Tukul gigi.
 1. Dengan pita pelekat, kami mengehadkan kawasan yang akan bernoda.
 2. Tuang air ke dalam bekas yang boleh guna. Kami membuka semua gelembung cat kuku, kecuali jelas, dan mula menetes dengan cat dari berus di dalam air, satu warna pada satu masa. Lapisan setiap warna seterusnya mesti digunakan lebih awal.
 3. Ambil tusuk gigi dan lukiskan beberapa jalur dari pusat ke tepi (lihat gambar di bawah). Bertindak dengan cepat, kerana varnis akan mula mengeras tidak lama lagi.
 4. Tenggelamkan bahagian bawah alat masak (dibatasi oleh pita) dalam corak yang dihasilkan di dalam air. Biarkan ia berkumpul dari semua sisi objek, kemudian perlahan-lahan menariknya keluar dan biarkan ia kering.
 5. Sebelum anda melukis objek seterusnya, tanggalkan varnis yang tinggal dari tusuk gigi dan ulangi langkah-langkah sebelumnya.
 6. Apabila hiasan baru anda benar-benar kering, ubah corak marmar dengan lapisan varnis yang jelas. Apabila lapisan ini juga kering, keluarkan pita pelekat dan bersihkan kesan varnis sekali-sekala dengan cecair penyingkiran.

Berikut adalah beberapa lagi foto dengan contoh-contoh membuat hiasan sedemikian untuk pedalaman.

3 kedudukan berikut dalam artikel kami diduduki oleh barang buatan tangan yang dibuat dari kain untuk rumah.

4. Kain ditenun untuk pedalaman: bantal dengan tangan mereka sendiri

Kusyen dan otot yang terang - satu cara mudah untuk mengubah mood di kawasan pedalaman dan mengemas kini reka bentuk ruang tamu. Jika anda mempunyai mesin jahit, maka anda tidak akan dapat membuat hiasan yang menarik untuk rumah dengan tangan anda sendiri. Berikut ialah contoh dalam foto:

Jika anda tidak mahu membeli kain baharu atau tidak mempunyai mesin jahit, anda masih boleh menaik taraf bantal lama anda, mewarna dengan warna baru atau mewujudkan corak menggunakan stensil (dengan cara yang sama kerana ini dilakukan dengan permaidani -. Lihat arahan di atas) .

Kami akan memberi anda satu contoh satu kaedah yang sangat menarik untuk mewarnai kain, apabila, akibatnya, ia memperoleh kesan ombre yang bergaya.

Dalam kes ini, tuan menggunakan pewarna RIT untuk kain, tetapi anda boleh memohon mana-mana orang lain. Untuk membuat sarung bantal lebih ringan dan lebih cepat menyerap cat, disarankan agar mereka dibasahi dengan teliti dengan air. Untuk mencapai kesan "Ombre9raquo; bekas dengan yang cair pewarna dip sarung bantal kira-kira 2/3 daripada panjang, dan kemudian segera mengambil ia dari cecair sebanyak 5 cm. dalam kedudukan rizab ini selama kira-kira 5 minit, selepas itu satu lagi 5 gat cm. Dan sebagainya sehingga akhir sehingga sarung bantal tidak akan dikeluarkan sepenuhnya dari pewarna ini. Hasil wizard ditunjukkan dalam foto di sebelah kiri.

Dalam gambar di sebelah kanan dan bawah masih merupakan contoh perkara yang bergaya untuk rumah dengan kesan ombre.

5. Kepala katil, yang boleh anda lakukan untuk diri sendiri dengan tangan anda sendiri

Terdapat beratus-ratus cara kreatif untuk menghiasi bilik tidur dengan headboard yang hebat. Mengenai banyak daripada mereka, anda boleh belajar dalam artikel kami 65 idea untuk menghias kepala katil dengan tangan anda sendiri. Di sini kami akan memberikan foto berguna kepada arahan untuk membuat kepala katil bergaya dalam gaya klasik. Papan berlubang, sekeping buih poliuretana, kain, benang dan butang!

6. Idea berguna untuk rumah: tirai Rom dengan tangan anda sendiri

Kecantikan dan fungsi - 2 dalam satu! Jika anda mempunyai buta lama, maka anda boleh membuatnya mengikut contoh di dalam gambar di bawah. Dapatkan lebih banyak idea dan pilihan untuk membuat langsir anda sendiri dalam artikel kami Tirai Rom dalam reka bentuk dalaman.

7. Kami mengubah foto menjadi hiasan dinding

Ini jauh lebih curam daripada hanya menggantung foto dalam! Foto peribadi anda atau mana-mana imej yang anda suka dari Internet boleh menjadi seni dinding yang indah untuk mana-mana bilik. Untuk membuat hiasan seperti itu sendiri, anda boleh menggunakan mana-mana kaedah berikut.

 1. Cari atau beli satu substrat. Dalam peranan ia boleh mengeluarkan lembaran busa atau styrofoam tebal (seperti dalam kes ini), papan dan bahan-bahan lain yang diperbaiki.
 2. Cetak foto dengan menyunting dimensi pertama supaya mereka lebih kurang 5 cm lebih besar daripada saiz substrat. Ini "berlebihan" sentimeter akan pergi ke lipatan.
 3. Potong foto dan substrat menjadi bahagian jika anda mahu mendapatkan set modular, bukan keseluruhan gambar. Jika tidak, langkau item ini.
 4. Letakkan foto pada substrat dan bungkus hujungnya. Penulis produk ini menggunakan pita pelekat dua sisi untuk membetulkan gambar. Anda boleh melekatkannya kepada gam konvensional atau cara lain yang tersedia. Permukaan foto juga boleh dirawat dengan gam atau gam gam.

 1. Cetak imej dan sediakan kanvas yang akan dipindahkan.
 2. Tarik kanvas pada bingkai dan gunakan lapisan gel tebal untuknya. Gel ini diedarkan secara meluas dan hari ini mereka boleh dibeli di mana-mana kedai bahan penamat.
 3. Letakkan foto pada kanvas berminyak dan tekan bawah. Biarkan selama beberapa jam, tetapi secara berkala taburkan dengan air dari senapang semburan.
 4. Berhati-hati, dengan satu hujung jari untuk mula memadamkan permukaan belakang imej dari kanvas. Keluarkan semua kertas dengan cara ini.

Akibatnya, anda mendapat hiasan dinding yang indah dengan bengkak, yang hanya akan memberi dia sentuhan gaya vintaj. Ia tetap hanya untuk memohon lapisan terakhir media gel sebagai pelindung.

Untuk inspirasi, berikut adalah beberapa cara untuk menghiasi dalaman anda dengan foto.

Kami menggunakan bingkai tetingkap lama sebagai bingkai foto. Bagaimana anda menyukai idea ini?

8. Khemah lampu buatan sendiri yang kreatif untuk lekapan lampu

Tirai lampu buatan sendiri yang diperbuat daripada kain, kertas, benang dan lain-lain cara yang tidak diperbaiki bukan sahaja akan menghiasi rumah anda, tetapi juga membawa suasana yang luar biasa kepadanya setiap masa gelap sepanjang hari.

Cari idea terbaik untuk citarasa anda dalam artikel kami Lampshades yang paling indah untuk lampu dengan tangan mereka sendiri. Dalam foto seterusnya - hiasan lampu kreatif yang popular dari benang.

9. Succulents - hiasan hidup untuk rumah dengan tangan mereka sendiri

Dinding hidup succulents adalah, mungkin, objek paling menakjubkan dari semua kraf untuk rumah, yang boleh anda buat sendiri. Setuju: melihatnya dari seseorang dalam reka bentuk ruang tamu atau bilik lain, anda tidak boleh tetap acuh tak acuh!

Dekorin akan memberitahu anda bagaimana untuk mendapatkan hiasan yang mengesankan dan mesra alam:

 1. Anda akan memerlukan bekas kayu cetek untuk menanam tanaman dan mesh logam.
 2. Untuk membaiki grid pada bekas, gunakan bingkai kayu improvisasi yang boleh dibuat dari papan kecil atau cip. Gunung pada kuku atau kuku.
 3. Sediakan apa-apa succulents untuk komposisi. Mereka dengan mudah mengambil akar dalam keadaan yang paling sukar dan melihat yang paling berfaedah apabila anda menggabungkan warna dan bentuk daun yang berbeza. Contoh biasa succulents: lidah, pelbagai cacti, muda atau batu meningkat (Sempervivum), sedum (Sedum), gornokolosnik (Orostachys) dan lain-lain.
 4. Isi bekas dengan tanah dan tumbuhkan tanaman terpilih ke dalamnya. Sebagai parit, gunakan sebarang campuran untuk kaktus.

Berikut adalah contoh kraf untuk rumah yang boleh anda lakukan sendiri dengan kaedah di atas.

10. Kraf untuk rumah dengan tangan anda sendiri dari bekas kaca

Botol dan botol kaca sering berkumpul di balkoni dan di dalam panteri. Apa yang mereka tidak buat hari ini sahaja: lampu, lilin, pasu, hiasan meja ... Sungguh mengagumkan bagaimana dengan mudah mereka menjadi sebahagian daripada dalaman yang bergaya, ia adalah perlu untuk memohon hanya sedikit kepintaran, serta cat, kain, benang, kertas dan alat-alat lain yang ada. Bahagian terakhir foto untuk hari ini. Juga baca: Menghias botol dengan tangan anda sendiri - 50 idea

Menyukainya? Kongsi pautan ini:

Almari pakaian dalam reka bentuk ruang tamu - untuk hidangan terbaik dan hiasan anda

Kembali fabrik bergaya 2016: warna dan corak untuk pedalaman

Mainan Tahun Baru dengan tangan sendiri - 45 gambar perhiasan yang cantik dan asli

Anjing mainan Tahun Baru dengan tangan sendiri - 30 gambar anak anjing asli

Mainan Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri yang terbuat dari kertas: idea menarik

Saya sangat menyukai artikel itu, saya ingin memberi dan membawa sesuatu yang baru dan asli kepada rumah saya

Decoupage adalah sejuk, tetapi di negara kita kebanyakan perabot. yang bukan kasihan - dari DSP, reka bentuk yang dahsyat, ditinggalkan dari USSR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

55 − = 46