Kraf untuk kediaman peribadi dengan foto tangan sendiri

Kraf tangan dacha sendiri

Dacha untuk ramai bukan hanya tempat berehat, tetapi percubaan untuk mengekspresikan diri dari potensi kreatif keperibadian mereka. Mahu menghiasi plot mereka atau membuatnya mudah, ramai pemiliknya mula membuat artikel buatan tangan untuk dachas mereka sendiri.

Penggunaan pelbagai kraf untuk memberi

Tidak mustahil membayangkan sebuah rumah persendirian tanpa produk yang dibuat oleh tangan sendiri. Mereka berfungsi sebagai kad pengunjung bagi mana-mana pemilik, keinginannya untuk memperbaiki laman web, menjadikannya lebih sesuai untuk keselesaan semasa bercuti.

Kraf untuk kotej mempunyai beberapa kelebihan. Sebagai contoh:

 1. Ia adalah masa yang hebat dengan keluarga anda. Melibatkan kanak-kanak, anda boleh menanamkan kepraktisan mereka dalam bentuk yang mudah dan menarik untuk mereka, dan juga menarik dari imaginasi anak-anak gelisah yang akan membantu mempelbagaikan proses kreatif dan memperkenalkan sesuatu yang baru ke dalam produk.
 2. Di samping itu, anda boleh menggunakan alat-alat yang diperbaiki yang tidak memukul poket anda. Bahan untuk kraf:
  • kayu;
  • cakera laser;
  • tayar kereta;
  • busa polistirena;
  • konkrit;
  • botol plastik;
  • batu dan pl. lain
 3. Kerajinan yang dibuat oleh diri mereka sendiri akan memberikan keyakinan terhadap kebolehan mereka dan kegembiraan yang istimewa dari yang lain, dan dacha akan kelihatan lebih menarik.

Nah, perkara yang paling penting adalah mungkin untuk membuat seni desa musim panas dengan cepat dan tanpa banyak usaha. Malah alat itu memerlukan satu yang ada di setiap rumah. Ia sangat mudah untuk memilih kraftangan yang sesuai untuk reka bentuk asal plot taman untuk memberi, gambar produk yang terdapat di laman web ini akan membantu dalam hal ini.

Seni kraf untuk dacha dari botol

Bahan yang paling mudah dan paling biasa ialah botol. Di setiap rumah mereka berkumpul dalam jumlah yang cukup sepanjang musim sejuk. Sudah tiba masanya untuk membawa mereka semua ke dacha pada musim bunga, dan bukannya sampah, botol dengan mudah akan berubah menjadi karya yang akan menyenangkan mata. Produk yang dibuat dari bahan ini berkhidmat dua tujuan. Daripada jumlah ini, anda boleh membuat kraf praktikal, contohnya, pagar di taman, tirai tirai di pintu atau pemelihara burung. Kraf juga mempunyai ciri-ciri hiasan, contohnya, bunga buatan dan haiwan, pot bunga asli.

Kraf untuk dachas dari botol agak praktikal:

 • Kerana ciri-ciri kelebihan plastik nipis, dari mana botol dibuat.
 • Di samping itu, anda boleh menggunakan bahagian yang berlainan dari botol, dari tudung, ke bahagian bawah.
 • Dan satu lagi kelebihan botol ialah mudah dipotong dan boleh digabungkan dengan cara yang berbeza, dan bahan: kawat, benang, garis memancing, band getah dan gam juga.
 • Kagum dan skala warna kerajinan seperti itu, kerana mereka boleh dicat.

Oleh itu, produk yang diperbuat daripada botol sangat pelbagai, cantik dan berguna. Mereka mudah dan menyeronokkan untuk dilakukan, anda bahkan boleh mula merancang dan menghasilkan sesuatu yang baru.

1

Terdapat pokok di setiap plot tanah. Inilah yang mendorong kita untuk menggunakan satu lagi bahan biasa. Kraf diperbuat daripada kayu untuk memberikan yang berguna dan memberi emosi positif. Dalam kursus ini adalah tunggul lama, cawangan, yang secara kerap dipotong dari pokok sebagai musim luruh atau pemangkasan musim bunga, sisa-sisa pembaikan dan kotak-kotak yang tidak perlu.

Struktur kayu yang besar dan kecil boleh sangat diperlukan di kampung. Apakah dacha tanpa kedai yang selesa, tanpa gazebo, gerbang atau pagar? Semua produk ini direka untuk percutian yang selesa dengan seluruh keluarga. Tetapi juga lampu asli, rumah burung dan pot bunga, juga dapat memberikan kehangatan dan pemandangan yang sangat baik untuk bercuti.

Kerajinan apa yang boleh anda lakukan dengan tangan anda sendiri dari tayar?

Untuk membuat kraf untuk dacha dengan tangan mereka sendiri dari tayar tidak memerlukan kemahiran khas, kerana bentuk dan bahan fleksibel sepanjang masa mencadangkan banyak idea.

Apa yang boleh dilakukan dari tayar? Ini hanya beberapa cadangan:

Dari senarai tidak lengkap ini jelas bahawa bahan tahan lama ini, yang tidak takut dengan keadaan cuaca, memungkinkan untuk merancang kraf negara yang sempurna. Matlamat mereka akan berubah sebanyak mungkin. Mengambil kira semua kemungkinan tayar, mudah dan menarik untuk melibatkan diri dalam reka bentuk landskap infield.

Ada cara lain yang diperbaiki, dari mana produk cemerlang diperolehi. Memandangkan bentuk dan bahan mereka, anda boleh menghasilkan banyak kraf yang berbeza. Reka bentuk kreatif yang cerah mampu mengubah rupa taman yang membosankan, mengubahnya menjadi dunia yang ideal untuk berehat dan bermain anak-anak. Sebagai contoh, patung-patung asal dan periuk yang cantik berjaya menghiasi taman dan halaman.

Banyak kraf dicipta untuk kemudahan penduduk musim panas. Jadi, jika tayar lama, dipotong menjadi kepingan kecil, dan menguatkan bahagian-bahagian ini di dinding, anda akan mendapat rak yang sesuai untuk bahagian kecil dan alat. Botol plastik yang dipotong, disambungkan ke satu sama lain, menjadi palung air.

Kanak-kanak juga akan mendapat manfaat daripada kraf, kerana ini adalah kotak pasir, dan direka khas untuk mereka rumah permainan.

Hiaskan peruntukan anda, dan menjadikannya lebih mudah untuk membantu kraf untuk memberi dan taman. Fungsi apa yang dilakukan oleh produk ini:

 • Buat laman web ini lebih selesa, dan memberi perspektif. Oleh itu, kanopi kayu sederhana atau rumah burung, lampu yang luar biasa atau kolam kecil mengubah kampung menjadi tempat berehat yang selesa.
 • Membantu membezakan pelbagai kawasan vila. Sebagai contoh, kawasan rekreasi dipisahkan dari kawasan kerja oleh bangku taman yang berlokasi.
 • Hiaskan pemberian halaman dan taman. Malah jalan mudah yang dibuat dengan tangan anda sendiri, dan dihiasi dengan artikel buatan tangan yang ingin tahu, membantu melihat diri anda sebagai pembuat pereka, untuk menikmati peluang untuk merealisasikan idea anda, dan mengejutkan tetamu dan jiran.

Sesetengah gambar kraftangan untuk dacha yang dibuat oleh tangan sendiri dapat meyakinkan kami tentang kepraktisan usaha ini, dan menyalakan keinginan untuk mencuba sesuatu.

Sekiranya anda mempunyai soalan, maka anda boleh bertanya dalam ulasan tersebut kepada artikel di bawah!

Pakar-pakar kami akan menjawab soalan anda dalam masa terdekat (1-2 hari), melanggan komen dalam masa untuk menerima pemberitahuan respons!

Idea yang bagus. Saya suka snowmen yang paling. Ia kelihatan sangat bagus, dan mungkin tidak begitu sukar untuk dilakukan. Saya akan mengumpul botol plastik yang cukup dan pasti cuba melakukannya. Flamingo yang sangat cantik, tetapi saya, malangnya, tidak dapat memahami apa yang dibuat. Mungkin seseorang tahu bagaimana flamingo itu dilakukan? Tulis.

Flamingo dari botol plastik, dipotong ke dalam lembaran, adalah "bulu". Dan tiub adalah kaki dan leher.

Dan artikel itu benar-benar keren dan bermanfaat.

Kraf untuk kediaman musim panas dari bahan improvisasi (60 foto)

Bagaimanakah kerajinan yang diperbuat daripada bahan buatan untuk dacha dengan tangan mereka sendiri? Ya, sangat berbeza. Tidak dinafikan, setiap daripada kita, jika kita melihat dengan teliti, akan mendapati banyak perkara yang tidak kita gunakan dan sepatutnya telah lama dilemparkan. Tetapi fikirkan hakikat bahawa perkara-perkara ini boleh menjadi berguna dalam kehidupan seharian, dan mungkin ia adalah berfaedah untuk memberi mereka "kehidupan kedua".

Kraf untuk kediaman musim panas dari bahan buatan tangan

Banyak perkara yang tidak perlu dapat diubah dan digunakan sebagai hiasan atau perabot di negara atau di rumah negara. Mari cuba sekarang untuk mengetahui apa yang boleh difahami oleh kraf dari perkara-perkara lama dan cara menggunakannya.

Kelebihan kraf dari bahan buatan

Sebelum kita terus membuat kraf kami, fikirkan apa kelebihannya.

Idea kraf untuk memberikan kasut lama

 1. Hobi menyeronokkan dengan seluruh keluarga. Tidak hairanlah mereka mengatakan bahawa punca biasa menyatukan orang. Jadi di sini, mempunyai beberapa idea, anda semua boleh melaksanakannya bersama-sama, sambil semakin hampir.
 2. Pembangunan idea fantasi dan kreatif. Tidak dinafikan, apabila anda datang atau membuat apa-apa perkara, pemikiran kreatif mula berfungsi, yang membawa banyak keseronokan dan masa berguna.

Ini bukan senarai keseluruhan dan ia boleh diteruskan untuk masa yang sangat lama. Perkara utama adalah untuk mempunyai idea, dan bahan untuk pelaksanaannya pasti akan dijumpai.

 • Kraf dengan tangan mereka sendiri akan menyebabkan anda bangga dengan kerja mereka, dan mereka akan dapat bercakap-cakap dengan kawan-kawan mereka.
 • Video: kraftangan negara dari bahan buatan

  Pertama, saya cadangkan anda menonton video - jenis kraf apa yang boleh dibuat dari bahan-bahan atau bahan-bahan lain yang diperbaiki.

  Kraf dari perkara-perkara yang berguna

  Seperti yang anda dapat lihat, terdapat banyak kualiti yang baik yang tidak hanya memberi manfaat, tetapi juga keseronokan. Oleh itu, kami beralih terus kepada amalan ini dan cuba untuk mengetahui apa itu apa-apa perkara yang boleh dicipta untuk dacha anda dari bahan-bahan yang diperbaiki.

  Setuju bahawa kebaikan ini selalu banyak, tetapi tidak semua orang tahu bagaimana mereka boleh digunakan lagi. Bahan ini sangat popular dan praktikal, jadi ia boleh digunakan dalam versi yang berbeza.

  Kraf dari botol: minions lucu di negara ini

  Berikut adalah beberapa idea, kerajinan apa yang boleh dibuat dari botol:

  • Pagar dari botol plastik. Untuk mengelakkan jiran atau hanya sesuatu untuk melindungi, membuat pagar botol. Anda boleh mendekati kreatif untuk isu ini dan tambahan menghiasnya dengan cat atau elemen hiasan lain. Pagar dari botol plastik dengan tangan anda sendiri
  • Langsir dan langsir. Jangan percaya, tetapi botol akan sesuai untuk membuat langsir terbuka untuk pintu anda. Ia kelihatan agak asli dan bersahaja. Tirai yang diperbuat daripada botol plastik - idea untuk kraf
  • Makan palung untuk burung - pilihan yang sangat baik untuk menggunakan bahan, terutama pada musim sejuk. Makan palung untuk burung dari botol
  • Bunga buatan, Haiwan asli dan banyak lagi imej yang boleh dibuat dari botol lama dengan tangan mereka sendiri.

  Memandangkan bahan itu cukup praktikal, ia mempunyai beberapa kelebihan yang penting untuk dipertimbangkan:

  • Memandangkan botol itu kebanyakannya diperbuat daripada plastik nipis, ia akan mudah dipotong dengan gunting biasa.
  • Anda boleh menggunakan mana-mana bahagian, bermula dengan bahagian bawah, berakhir dengan tudung biasa.
  • Sambung bahagian dengan cara yang berbeza. Anda boleh menggunakan gam, wayar, talian, benang.

  Tetapi anda mempunyai satu idea bahawa kerajinan apa boleh dibuat dari botol untuk dekorasi dacha anda.

  Dengan cara ini juga, penggunaan menarik botol lama biasa. Dalam kes ini ia adalah babi. Tetapi sebenarnya botol boleh menjadi siapa pun!

  Potong «babi» dari botol plastik

  Di sana kita akan menanam bunga atau benih mereka. Menarik ialah hakikat bahawa taman bunga kita bergerak dan boleh berhijrah dari mana-mana tempat di negara ini atau di taman.

  Tidak kurang kreatif versi kraf boleh dibuat dari kayu biasa. Ini adalah bahan berguna yang boleh didapati di mana-mana dacha. Perkara pertama yang berlaku adalah reka bentuk meja dan bangku. Perhatikan bahawa tidak perlu membuatnya klasik. Ia agak menarik untuk melihat kraf perabot yang diperbuat daripada rami atau batang pokok.

  Kraf dari kayu

  Daripada kraftangan yang asas tetapi sangat berguna yang boleh dibuat dari kayu, akan:

  Adalah jelas bahawa idea-idea kraf tangan dari bahan-bahan yang diperbaiki untuk kotej sangat banyak, perkara utama adalah untuk memulakan dan melakukannya!

  Baru-baru ini ia telah menjadi sangat popular untuk membuat kraf yang berbeza dari tayar lama.

  Kraf dari tayar dan bahan-bahan lain yang diperbaiki untuk kediaman musim panas

  Di tempat pertama perkara-perkara yang membuat tayar:

  • Uthmaniyyah.
  • Kedai-kedai.
  • Jadual-jadual.
  • Hiasan untuk taman atau katil.
  • Swing.
  • Kotak pasir untuk kanak-kanak dan banyak lagi.

  Pada dasarnya, mereka masih digunakan untuk merancang dacha kami, jadi cuba mencari tayar lama dan melakukan sesuatu yang menarik, mengikuti kelas induk yang anda akan dapati di bawah. Dan juga jangan lupa untuk menggunakan kraf negara anda dan bahan-bahan lain yang diperbaiki, menggabungkannya dengan satu sama lain - dalam kes ini anda boleh mencipta karya sebenar.

  Sarjana kelas "Parrot dari tayar" tangan sendiri

  Setuju tidak mungkin bahawa burung kakak tua yang berwarna-warni akan dapat meninggalkan seseorang tanpa pengawasan dan hanya meningkatkan mood untuk sepanjang hari!

  Burung beo dari tayar

  1. Mula-mula anda perlu memotong kedua-dua belah tayar, meninggalkan jalur dalaman yang sangat kecil. Akibatnya, anda perlu mendapatkan radius kecil tayar, dan yang besar - bahagikan kondisinya separuh.
  2. Seterusnya, anda perlu memotong jejari kecil di kedua-dua sisi, selepas itu tayar akan menjadi bentuk yang diingini dan anda boleh meneruskannya dengan kerja yang telah di dekoratif.
  3. Di pinggir potong kami, kami perlu membuat ekor dan kepala burung nuri masa depan. Untuk melakukan ini, anda perlu membubarkan tayar untuk keluar beberapa jalur, dan mengasahnya pada akhirnya - ini akan menjadi ekor kami. Kepala burung beo dibuat kira-kira dalam bentuk imajinasi kita.
  4. Barisan penamat akan mewarnakan burung nuri dalam pelbagai warna. Biasanya gunakan hijau dengan kuning atau merah dengan warna biru. Tetapi ini adalah pilihan klasik, dan burung nuri anda boleh berubah menjadi mana-mana warna pelangi.

  Tuan kelas "puteri-katak" tayar

  Burung beo berwarna yang boleh digantung di atas pokok, supaya ia merawat mata kita, kita sudah ada. Sekarang mari kita cuba menghiasi bukan sahaja "ruang udara", tetapi juga "duniawi".

  Katak buatan tangan dari tayar sendiri

  Memiliki beberapa tayar lama, kita boleh membuat imej katak yang cantik atau duduk di atas rumput.

  Proses kerja tidak mengambil banyak masa. Ia hanya akan mengambil masa beberapa jam tambahan dan bank dengan cat hijau.

  1. Oleh itu, mempunyai tiga tayar dalam stok, kami meletakkan dua daripadanya, mendekatkan satu sama lain. Kami meletakkan ketiga dari atas. Akibatnya, kita mempunyai sesuatu seperti kekaki, yang akan melayani kita sebagai tokoh taman dan hiasan.
  2. Seterusnya, kami mengisi tayar kami dengan bumi, yang sepatutnya berada di tengah-tengah roda.

  Satu lagi idea yang popular adalah katil tayar. Ia dilakukan dengan mudah, hanya perlu menggali lubang kecil, ke mana kita meletakkan tayar kita. Preliminarily lebih baik untuk cat dengan warna satu warna, atau membuat lakaran yang menarik. Di tengah-tengah kami menanam beberapa bunga, dan jangan lupa untuk menyiramnya dalam masa. Taman bunga kami sudah siap dan akan menggembirakan kami untuk waktu yang lama. Kami juga menggunakan bahan-bahan lain yang diperbaiki, sebagai contoh, pokok atau botol, untuk menghias katil bunga ini.

  Sebuah katil bunga tayar dengan tangan sendiri

  Patung-patung taman dari bahan-bahan yang diperbaiki

  Nah, di sini sudah ada kemungkinan untuk meruntuhkan diri anda, kerana batasan imaginasi tidak mempunyai sempadan. Anda boleh membuat lakaran keseluruhan tema tema haiwan kegemaran anda atau watak-watak dari kartun.

  Untuk melaksanakan idea ini, kita memerlukan satu bahan. Ia boleh menjadi plaster, buih pelekap, tanah liat, atau sesuatu seperti itu. Pilih haiwan kegemaran dan mula memahatnya dari bahan. Apabila watak sudah siap, anda boleh cat dengan cat, dan membetulkannya dengan varnis yang jelas.

  Angka tersebut sebenarnya sangat mahal di kedai khusus. Dan kita bukan sahaja menyimpan wang, tetapi juga mendapat keseronokan dari kerja. Mungkin nampaknya kerja itu agak rumit, tetapi apabila anda mengambilnya, percaya bahawa semuanya jauh dari apa yang kelihatannya pada pandangan pertama.

  Foto kraf tangan dari bahan buatan untuk kediaman musim panas

  Sebagai kesimpulan, seseorang boleh mengatakan bahawa dari bahan mudah sederhana seperti botol, pokok atau tayar lama, anda boleh membuat karya seni yang sebenar. Perkara utama adalah bahawa ini tidak memerlukan banyak wang, hanya imaginasi kita dan beberapa perkara yang tidak perlu. Mari lihat gambar apa lagi yang boleh dilakukan untuk dacha dari pelbagai bahan di tangan - anda boleh menggunakan bukan sahaja yang paling popular, tetapi juga polistirena, logam, hidangan lama, kasut dan pakaian, perabot yang tidak perlu, piring dan CD dan lain-lain perkara yang tidak perlu.

  A baik dari kraf lain untuk kediaman musim panas dari bahan yang diperbaiki Daisies indah diperbuat daripada botol plastik Lampu taman buatan sendiri yang bergaya - lilin dari botol Angka taman dari bahan yang berbeza Hiasan daripada dacha dari orang kerdil taman Pot bekas teko lama - idea yang sangat indah Cerek lama mudah berubah menjadi periuk jalan di negara ini Pond dengan angsa diperbuat daripada botol plastik Keledai tentera, kayu dan benang lucu Hiasan kawasan kecil di negara ini dari bahan buatan Kami menghiasi tunggul tua dengan kraf terang Hiasan untuk dachas dari lembangan, topi keledar dan lain-lain Rumah asal asal bahan yang berbeza Kolam dengan katak tayar, lembangan, baldi dan botol Siput terang dari bahan-bahan yang diperbaiki untuk menghiasi villa Gnomes taman botol plastik biasa Kraf untuk dachas dari tayar dan kayu Idea hanya untuk tokoh taman dari bahan buatan Kami menggunakan kereta sorong lama atau kereta untuk hiasan taman Dari kasut getah lama, anda akan mendapat bunga yang indah di atas pagar Kraf untuk kotej daripada CD Pot pasir kayu dan pot bunga tanah liat Kasut lama yang terang mudah berubah menjadi katil bunga asal Lelaki dan wanita dari tong untuk air Lembu lucu dari mandi lama Bola luar biasa bola keranjang Banyak kraf untuk kediaman musim panas dari bahan-bahan yang diubahsuai yang berbeza Adakah anda suka artikel itu? Berkongsi di rangkaian sosial!

  Kerajinan taman dengan tangan mereka sendiri: idea-idea kreatif, barang baru, contoh (67 foto)

  Sekiranya anda seorang pemilik taman atau halaman yang gembira, tetapi pereka landskap anda tidak mampu, jangan putus asa! Kami membawa perhatian kepada anda banyak idea hiasan kreatif, yang akan menghiasi laman web dengan tepat.

  Kraf untuk bercuti dengan tangan anda sendiri: idea untuk taman kecil

  Walaupun taman atau halaman anda dicirikan oleh kawasan yang kecil, ini tidak bermakna bahawa anda mempunyai tempat untuk menunjukkan kemahiran reka bentuk anda. Terdapat banyak cara untuk menjadikan ruang kecil menjadi kawasan taman yang besar tanpa banyak usaha atau wang. Lebih-lebih lagi, idea-idea ini sama-sama baik untuk kawasan taman besar.

  Cantik mengatur ruang taman boleh dengan bantuan perabot lama, yang telah lama anda buang. Dada laci lama adalah alternatif yang sangat baik untuk periuk. Hanya letakkan tumbuhan di dalam periuk berasingan, dan kemudian letakkan di dalam laci dada. Ia bukan sahaja kelihatan cantik, tetapi juga menjimatkan ruang dengan ketara. Sekiranya anda tidak mempunyai meja sisi katil di sebelah kanan, anda boleh membelinya dengan harga murah di pasaran jualan atau loak.

  Taman menegak penyelenggara kasut

  Penganjur untuk kasut - cara yang baik untuk membuat taman menegak. Bukan sahaja kebun semacam itu kelihatan hebat dan cukup menjimatkan meter berharga, jadi ia juga menjamin keselamatan tumbuhan anda daripada haiwan peliharaan. Apa yang perlu anda lakukan ialah mengisi poket penganjur dengan tanah atau kompos, dan kemudian menanam benih anda. Pastikan tempat yang dipilih untuk taman menegak memberikan cahaya matahari yang mencukupi.

  Taman loket dari longkang

  Untuk membuat taman gantung yang tidak biasa, anda boleh menggunakan tandan lama. Jumlah mereka bergantung pada saiz taman yang dirancang. Struktur seperti yang digantung ini membolehkan penggunaan sepenuhnya kelebihan ruang menegak, jadi walaupun di kawasan kecil, mungkin untuk menumbuhkan jumlah bunga dan sayur-sayuran yang mencukupi. Satu-satunya perkara yang perlu diingat - keperluan untuk memastikan cahaya matahari langsung untuk tumbuh-tumbuhan.

  Sudah tentu, untuk merealisasikan idea ini dalam kehidupan, tidak perlu menggunakan periuk dan kuali, walaupun mereka membantu menciptakan suasana dapur. Sebagai asas penanaman, anda boleh memilih sebuah troli kayu lama. Isi dengan bumi, letakkan pelbagai bekas di sana. Sebagai contoh, tumbuh-tumbuhan kecil kelihatan baik dalam bentuk untuk membuat mufin.

  Palet lama (satu atau lebih) adalah pangkalan yang sangat baik untuk taman menegak yang menarik. Apa yang anda perlukan ialah menjaga lampiran selamat periuk ke pot bunga ke palet.

  Tumbuh-tumbuhan dalam bekas mempunyai kelebihan yang sangat baik - mudah dibawa. Sekiranya anda perlu memindahkannya ke tempat yang lain, anda tidak perlu risau tentang sebarang pemindahan. Sekiranya anda mempunyai pagar di laman web ini, hanya pasangkan baldi berwarna kecil dengan anak benih. Juga mereka boleh disambungkan ke ambang tingkap atau balkoni.

  Untuk lebih jelas menetapkan katil bunga, anda boleh mengelilinginya dengan periuk seramik. Ini cara yang baik untuk memisahkan bahagian taman ini dari rumput. Di samping itu, periuk seramik boleh digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan, dengan itu memperluas sempadan aliran bunga. Idea ini bagus untuk bunga yang semakin meningkat, serta untuk katil sayuran.

  Sekiranya kawasan halaman anda sangat terhad, anda boleh meletakkan pot seramik secara menegak berdasarkan prinsip boneka matryoshka. Reka bentuk ini kelihatan menarik dan sesuatu yang mengingatkan kek.

  Jika di taman anda terdapat beberapa tunggul lama, jangan menderita dengan mencabutnya. Membebaskan sedikit ruang dan gunakannya sebagai katil bunga. Sangat asal dan pada masa yang sama sangat mudah.

  Sekiranya tapak ini ditutup dengan pagar, ia boleh dihiasi dengan kotak kayu dengan tumbuhan. Penyelesaian ini sesuai untuk mereka yang biasa menggunakan setiap sentimeter ruang dengan faedah maksimum.

  Sekiranya anda tidak tahu di mana hendak melepaskan botol plastik, berikan keutamaan kepada penggunaan semula mereka. Selepas memotong bahagian sebelah, gantungkan botol ke dinding atau pagar. Jika ada kemungkinan untuk menganjurkan sejenis taman berhampiran tingkap dapur, anda akan mendapat cara yang baik untuk membiakkan kehijauan yang berbeza: anda boleh memecahkan daun basil atau pasli, hanya dengan memperluaskan tangan.

  Untuk menggembirakan diri dengan kolam kecil di taman, tidak perlu mengundang seorang pereka profesional. Dengan bantuan manipulasi mudah, anda boleh membina takungan tayar kereta. Menanam bunga dan tumbuh-tumbuhan hiasan di sekeliling anda, anda akan mendapat oasis sebenar untuk berehat selepas seharian bekerja keras.

  Gambaran keseluruhannya sentiasa ditentukan oleh aksesori. Mereka memberi taman ini daya tarikan istimewa. Pilih mangkuk seramik yang mendalam dan membina komposisi bahan semula jadi yang menarik. Kraf untuk taman dengan tangan mereka sendiri kelihatan sangat bagus dan juga hebat.

  Walaupun taman menegak itu sendiri kelihatan sangat mengagumkan, jika anda menyusunnya dalam kerangka surat kayu atau angka geometris, keupayaannya sekurang-kurangnya dua kali ganda.

  Kraf untuk dachas dari bahan penggunaan berulang

  Pembungkusan satu kali (pakej dari jus, botol dari susu atau soda, tin, kotak kasut, dll) mengambil tempat yang sangat besar dalam hidup kita. Kebanyakan kita hanya membuangnya, lebih sedar - memberikannya kepada kitar semula. Tetapi, ternyata perkara kadbod, plastik, kaca atau logam boleh memberi diri anda peranan yang praktikal, dan yang paling penting. Apa yang diperlukan ialah belanjawan minimum dan maksimum kreativiti.

  Bank biasa boleh menjadi pasu atau pot bunga. Apa yang anda perlukan adalah hiasan terang, dibuat dengan bantuan cat berwarna atau teknik decoupage. Juga dari tin ini adalah pengumpan yang sangat baik. Nah, jika anda membuat lubang di dalamnya, meletakkan lilin di sana, anda boleh menghiasi taman dengan senter yang sangat bergaya.

  Apa yang perlu dilakukan dengan botol plastik? Jawapan kepada soalan ini bukan hanya fantasi, tetapi juga ekologi.

  Pada masa yang sama, mereka boleh menjadi bahan yang ideal untuk penjelmaan reka bentuk yang paling tidak realistik pereka, pemahat dan semua orang lain yang berkaitan dengan seni. Tidak menghairankan, kerana bahan mentah ini mudah diakses, murah dan tahan kerosakan. Di samping itu, secara visual ia sangat mirip dengan kaca. Dari botol plastik yang digunakan adalah mungkin untuk mencipta segala-galanya secara praktikal, dari perhiasan hiasan dan menamatkan objek rumah untuk taman (periuk, palung makan, patung dan juga rumah hijau). Kelebihan penting ialah kebanyakan perkara ini dapat dengan mudah dibina dengan tangan anda sendiri.

  Pembungkusan dari jus atau susu dengan mudah boleh berubah menjadi pasu yang comel dan tidak pecah. Ia cukup untuk memotong bahagian atas (dan juga, jika perlu - untuk menghiasnya) dan anda boleh menghiasi meja di altanka.

  Sebaliknya, botol wain boleh digunakan untuk membuat lampu yang luar biasa atau candlestick asli.

  Pada asasnya, palet diperbuat daripada pain atau paya, kurang kerap daripada poplar. Perisai khas menjamin perlindungan daripada bakteria, kulat dan serangga, menjadikan palet selamat untuk kegunaan harian dalam kehidupan seharian. Untuk membuat kraf dari palet kelihatan cantik, mereka memerlukan pembersihan dan penggiliran menyeluruh (serta perlindungan terhadap kelembapan jika dirancang untuk digunakan di halaman). Nah dan pendaftaran lebih lanjut hanya bergantung kepada imaginasi penerbangan anda.

  Meja pembantu akan sesuai dengan setiap tukang kebun amatur. Palet dilipat boleh dicat biru dan sedikit menggosok, memberikan mereka keanggunan dalam gaya shebbie-chic.

  Dengan palet yang dibongkar dan baru ditebang, anda boleh membina gazebo asal dengan kaunter bar.

  Tidak kurang kelihatan menarik dan siling terbuka dengan perabot dari palet. Nah, mengarahkannya, tentu saja, jalan itu adalah palet yang sama.

  Pada dasarnya, anda boleh menyimpan di kerusi berjemur dengan membuatnya dari bahan-bahan yang diperbaiki, misalnya, palet.

  Sangat praktikal dalam kehidupan sehari-hari adalah meja palet pada roda: anda boleh dengan mudah menggerakkannya ke seluruh taman.

  Papan palet boleh digunakan untuk hiasan indah dari laluan taman.

  Palet kelihatan sangat bagus, dicat dengan warna-warna terang: merah, oren biru. Pasang mereka ke pagar atau dinding, menggunakan pot bunga besar.

  Setiap perubahan pada tema bangku dari palet (dan apa saja jenis perabot secara umum) menarik kreativiti.

  Pengesahan sebenar ini - semacam perkantoran.

  Satu palet, dua belas penutup dari bir dan lama, tetapi kerja jam kerja adalah semua yang diperlukan untuk mencipta jam yang sangat unik.

  Sedikit memupuk wilayah kawasan pinggir bandar yang anda dapat dengan menyembunyikan tong sampah di dalam kotak palet.

  Idea taman menegak boleh dipukul dengan palet, dicat hijau.

  Pallet dalam kedudukan menegak boleh menjadi rak yang indah untuk periuk dengan sayur-sayuran.

  Swings dari palet di rantai akan menyenangkan bukan sahaja kanak-kanak, tetapi juga orang dewasa.

  Pallet yang besar, diikat dengan pokok dengan tali tebal, bertukar menjadi buaian yang sangat baik. Tilam lembut dan bantal akan memberi anda tidur yang manis di udara segar.

  Tangan yang pandai dengan mudah akan menjadikan palet menjadi kaunter bar dan kerusi untuknya. Cat mereka dengan warna-warna terang dan anda boleh mula bersiap untuk pesta yang menyeronokkan.

  Jika anda memutuskan untuk membahagikan kawasan pinggir bandar ke zon, anda boleh dengan selamat melakukan ini dengan bantuan palet.

  Kraf untuk taman dengan tangan anda sendiri (contoh gambar)

  Dari tin boleh dibina dengan pemancingan burung. Kawan berbulu akan sangat selesa duduk di perches yang dilekatkan pada tin.

  Adakah anda ingin membuat mozek yang halus? Lukis corak yang menarik pada dinding kering yang bersih, tutupnya dengan varnis jubin, dan kemudian letakkan corak plastik yang diperlukan. By the way, di sebelah gambar terdapat pagar botol telus.

  Untuk rumah hijau seperti itu, anda hanya perlu botol plastik, dart dan struktur kayu.

  Dan masih botol dari bawah air mineral akan sesuai untuk pembuatan kerusi reka bentuk yang luar biasa.

  Untuk botol kaca tidak terlalu panas, apabila membuat lampu avant garde, memberi keutamaan kepada mentol LED.

  Karton susu keriting dengan gambar koboi comel akan menggantikan vas untuk bunga liar. Dengan kejayaan yang sama, anda boleh menggunakan pakej jus yang berwarna-warni.

  Nah, tin dari campuran kanak-kanak akan menjadi alternatif yang hebat untuk periuk seramik.

  Sekiranya untuk botol kaca kami telah menemui aplikasi, maka apa yang perlu dilakukan dengan kerak? Anda boleh menggunakannya sebagai tablet bukan biasa untuk katil dengan sayur-sayuran.

  Penggunaan lain dari botol kaca dari wain adalah pemakan burung yang luar biasa.

  Kekasih minimalis seperti najis dari kotak dan baldi, disesuaikan untuk memanggang. Mudah, tetapi cara praktikal!

  Pelbagai kraf untuk memberi dengan tangan sendiri (foto)

  Apapun yang mereka katakan, kerajinan kayu untuk kebun mungkin adalah yang paling popular. Ia adalah mesra alam, dan sering menjadi asas. Sebagai contoh, dalam idea ini peminat gaya glamor: semua yang diperlukan adalah untuk menggerudi lubang di pagar kayu, dan kemudian mengisi mereka dengan batu-batu berwarna. Sinar matahari, yang berkhidmat kepada mereka, akan mengubah plot taman menjadi tempat yang ajaib. Terutama cantik, permainan cahaya ini kelihatan semasa matahari terbenam.

  Jika tidak ada tempat untuk membuat taman permainan sepenuhnya, anda boleh mengurung diri anda ke sudut kanak-kanak kecil. Jubin warna yang terang "klasik la" bukan sahaja seperti anak-anak, tetapi juga akan hiasan taman yang sangat baik.

  Jika anda tidak boleh mengembangkan sempadan taman kecil, anda boleh "meningkatkan", sekurang-kurangnya secara visual. Bingkai tingkap vintaj dengan cermin bukan cermin mata, dilekatkan pada pagar - cara yang hebat untuk menambah kedalaman ke halaman. Sekarang Melalui Kaca Mencari!

  Peminat pucuk foto atau lampu hiasan hanya sesuai dengan pergola. Anda boleh membinanya di taman dengan bantuan tiga tangga kayu.

  Sebagai kraf untuk taman, anda boleh membuat penggantungan muzik. Kumpulkan kekunci yang tidak perlu lama, cat mereka dengan warna-warna terang dan gantungnya ke cawangan berhampiran pintu pagar. Suara yang menyenangkan akan didengar setiap kali angin bertiup.

  Tin penyiram lama dan mangkuk keluli tahan karat, jika dikehendaki, boleh dijadikan air pancut yang bergaya. Sudah tentu, anda tidak boleh melakukan tanpa tangan yang mahir dan sedikit imaginasi.

  Tidak kurang menarik adalah air pancut, diperbuat dari teko lama dan tong kayu.

  Apabila anda akan membersihkan tapak pokok lama, tinggalkan tunggul, dari mana anda boleh membina jadual mini untuk pesta teh yang selesa di udara segar.

  Untuk kerusi aluminium yang lama dimainkan dengan warna-warna baru, anda perlu menghiasi mereka dengan benang terang untuk macrame. Rasa bebas menenun corak yang paling pelik!

  Kadang-kadang idea-idea yang cemerlang hanya terletak di permukaan. Siapa kata bahawa inventori taman harus disimpan dalam almari gelap? Mengapa tidak membina rumah cahaya istimewa dengan pintu Perancis sebenar!

  Sudah tentu, di taman dengan gudang bijak seperti itu, semuanya harus sepadan dengan gaya yang dipilih. Menyelaraskan dengan indahnya akan menjadi penyu burung dari pinggan lama warna pastel.

  Malah taman yang paling bersahaja boleh dihiasi secara ajaib. Sebagai contoh, menggunakan cat, blok semen biasa diubah menjadi jubin yang indah, yang tidak memalukan untuk digunakan walaupun untuk pelapisan teres Itali sebenar.

  Untuk menghiasi beranda anda tidak boleh membayangkan hiasan yang lebih baik daripada taman mini di dalam pembakar gas. Gabungan yang luar biasa ini kelihatan sangat asli dan luar biasa.

  Untuk melengkapkan bahagian dalam taman dalam gaya Perancis, anda boleh menghiasi pagar dengan rak kreatif. Penyelesaian yang sangat mudah untuk peminat panggangan.

  Tayar lama - bahan popular untuk kraf taman dengan tangan mereka sendiri. Untuk reka bentuk tidak kelihatan banal, tayar harus dibalut dengan tali dan melekat pada kaki kayu. Bunga-bunga seperti "periuk" akan menghiasi mana-mana bahagian plot taman.

  Untuk memastikan bahawa semasa cuti suasana istimewa memerintah bukan sahaja di rumah, tetapi juga di luarnya, anda perlu berhati-hati memikirkan dekorasi untuk taman.

  Lipat beberapa balak dalam mangkuk dalam, meletakkan lampu mentol LED di atas: komposisi ini akan berfungsi sebagai tiruan yang sangat baik untuk kebakaran sebenar.

  Walaupun musim sejuk tidak bersalji, tidak ada alasan untuk melupakan salah satu simbol penting cuti Tahun Baru. Warna lima tayar dengan cat putih, membuat "muka" keluar dari kadbod, melampirkan selendang dan salji terbaik bersedia untuk menyenangkan semua orang hadir!

  Pohon tua boleh dipulihkan dengan cara yang sangat baru. Bend kawat tebal dalam bentuk hati dan dekorasi dengan bola kecil dan mentol lampu.

  Estetika sebenar pasti akan menyukai hiasan pokok anggur dalam bentuk hemisfera. Isikan bahagian bawahnya dengan kertas, meletakkan beberapa mainan Tahun Baru. Jangan lupa tentang pencahayaan perayaan. Nah, jika anda bernasib baik, alam semula jadi akan menjaga reka bentuk tambahan dalam bentuk es krim.

  Watak baru tahun berdasarkan serpihan salji boleh dibuat walaupun dari sekop lama dan spade.

  Begitu juga dengan snowmen kayu - pilihan bagi mereka yang tidak takut memecah stereotaip.

  Beritahu kami bagaimana kami boleh memperbaiki siaran ini?

  No Comments for "Kerajinan taman dengan tangan mereka sendiri: idea kreatif, hal baru, contoh (67 foto)"

  Tinggalkan komen Balas balasan

  Tayangan slaid

  Kerajinan taman dengan tangan mereka sendiri: idea-idea kreatif, hal baru, contoh (67 foto)

  Jika anda seorang pemilik taman atau laman besar yang gembira, tetapi pereka landskap anda tidak cukup. Masa depan

  Lantai ZD - jenis, faedah, teknologi penggayaan dan idea-idea foto

  Mengisi lantai 3D tidak boleh dinafikan bahawa lantai yang paling bergaya meliputi yang terdapat di pasaran. Jangan bandingkan. Masa depan

  Facade rumah yang diperbuat daripada bata: kelebihan, jenis bahan dan reka bentuk

  Fasad ini adalah kad pelawat di mana-mana rumah, di mana orang-orang di sekelilingnya akan menilai rasa. Masa depan

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  77 − 70 =