Lampu loket dalam gaya loteng

Luminaires dalam gaya loteng untuk reka bentuk bergaya pangsapuri dan rumah

Laman Utama »Jadual» Lampu »Luminaires dalam gaya loteng untuk reka bentuk bergaya pangsapuri dan rumah

Kami membentangkan anda trend moden yang baru - lampu dalam gaya loteng. Apa yang mereka boleh dan bagaimana mereka boleh digunakan untuk membuat reka bentuk dalaman yang bergaya - ketahui lebih lanjut!

Loft-Interiors secara beransur-ansur tetapi pasti menjadi popular di seluruh dunia. Gaya ini ditakrifkan oleh "masculine9raquo; bunga, dinding bata, siling tinggi dan hiasan bohemian. Gambar-gambar terang, tumbuhan hijau dan tekstil yang indah memberikan kehangatan dan keselesaan kepada reka bentuk perindustrian kasar lantai, dinding, dan siling. Perbezaan ini sentiasa menarik dan menarik, jadi tidak menghairankan bahawa gaya loteng hari ini tidak hanya terdapat di loteng dan di premis industri yang ditukar (di mana ia berasal), tetapi juga di tempat tinggal yang paling biasa. Di samping itu, elemen tersendiri gaya ini, seperti kertas dinding dan lampu, menjadi bergaya sendiri dan digunakan untuk hiasan asal rumah dan pangsapuri.

Jenis cahaya apa yang boleh di dalam gaya loteng?

Sebagai permulaan, harus diperhatikan bahawa luminair dalam gaya loteng dan luminair untuk loteng adalah konsep yang berbeza. Di lofts, candelier klasik mewah, sconce dan lampu gantung sering digunakan, yang hanya kelihatan menakjubkan terhadap latar belakang bata dan dinding konkrit. Tetapi jika anda membeli luminair dalam gaya loteng untuk pedalaman moden atau eklektik, di sini ia akan menjadi mengenai model-model yang boleh membawa suasana lilin kreatif ke rumah anda:

  1. Lampu industri atau perindustrian;
  2. Candelier dan lampu dalam gaya retro atau vintaj;
  3. Lampu bergaya pada kord yang panjang atau dalam plafond kaca mudah;
  4. Beberapa lampu moden dan pereka di gaya loteng.

Mari kita pertimbangkan setiap versi lebih dekat dengan 35 foto luminair berikut dalam gaya loteng dalam reka bentuk pangsapuri dan rumah.

1. Lampu dalam gaya perindustrian atau perindustrian

Pencahayaan perindustrian adalah salah satu ciri hiasan yang indah di lofts, kerana kediaman semacam ini pada asalnya dibina di kilang dan premis gudang yang terbengkalai. Anda juga boleh mengatakan bahawa ini adalah pencahayaan biasa dalam gaya loteng. Sebagai peraturan, lampu ini dibezakan dengan mudah, walaupun reka bentuk yang kasar, dan fungsi yang baik (mekanisme berputar, kelengkapan laras, dan sebagainya).

Hari ini, lampu perindustrian atau perindustrian semakin dipilih apabila mereka mahu memberikan sentuhan kepada reka bentuk dalaman moden. Terutamanya menarik mereka melihat reka bentuk dapur dan ruang makan - di atas meja makan atau pulau dapur.

Juga lampu loket di gaya loteng perindustrian berjaya menghiasi bilik mandi moden atau minimalis, tetapi di ruang tamu dan bilik tidur mereka lebih baik digabungkan dengan hiasan eklektik terang - agar tidak kehilangan keselesaan dan kehangatan persekitaran rumah.

1

2. Lampu vintaj dan retro

Siapa yang menyimpan lampu biasa dan plafonds zaman Soviet? Anda boleh menyimpan wang dan masa menggunakan lampu vintaj dan retro lama untuk mencipta gaya loteng di rumah anda. antik lampu, lampu loket dan wayar struktur ini boleh dicat semula untuk menonjol terhadap latar belakang dinding bata, atau nikmatinya dalam bentuk lusuh dan berkarat untuk menambah tipu daya untuk membersihkan dan permukaan licin reka bentuk dalaman moden.

3. Lampu pada dawai panjang dan siling kaca

Satu lagi trend fesyen pada tahun 2016! Kenapa mengganggunya tentang pencahayaan, jika ada lampu pijar moden yang sesuai untuk hiasan dalaman? Gantung beberapa mentol lampu yang bergaya pada tali panjang dan voila - lampu gaya bergaya bergaya sedia untuk melayani anda! Untuk kesan yang lebih besar, mentol dibuat ke siling kaca transparan, dan kord-kord dibalut dengan pelbagai reka bentuk hiasan atau tetap dengan cangkuk di siling.

4. Lampu pereka dalam gaya loteng

Adakah anda mahu lampu dinding tergantung atau menggantung di gaya loteng untuk menjadi kemuncak utama rumah atau apartmen anda? Kemudian memberi keutamaan kepada model reka bentuk, seperti dalam gambar berikut, atau buat mereka sendiri! Lofts pertama berkhidmat sebagai rumah untuk orang kreatif dan wakil bohemia, jadi keberanian dan kreativiti dialu-alukan.

5. Reka bentuk moden luminair dalam gaya loteng

Reka bentuk lampu moden yang ringkas dan ringkas membolehkan mereka menyesuaikan diri dengan hampir semua gaya dalaman. Sebagai contoh, lampu loket besar dalam bentuk hemisfera atau siling hitam elegan boleh membawa sentuhan reka bentuk moden gaya-loteng dari bilik, tetapi lampu konkrit dan kayu, yang boleh dibuat dengan tangan mereka sendiri, adalah pelengkap sempurna kepada ruang industri dan minimalis.

Akhirnya, bagaimana dengan candelier dalam gaya loteng? Apa boleh jadi?

Seperti yang telah kami katakan, di kandang kristal klasik candelier biasanya digunakan, mencipta kontras yang menarik terhadap latar belakang dinding kasar.

Tetapi candelier dalam gaya loteng biasanya diperbuat daripada logam, paip dan wayar panjang. Dermakan mereka 5 foto terakhir dalam artikel kami!

Lampu dalam gaya loteng

Atas permintaan anda 329 kerja dijumpai

Sila login untuk membolehkan akses penuh.

Fair Master dan livemaster adalah cap dagang berdaftar.

Luminair dalam gaya loteng - lekapan biasa "perindustrian"

Jika anda ingin membeli luminair dalam gaya loteng dan industri, kemudian pergi ke katalog kami lekapan.

Dan jika anda ingin tahu jenis reka bentuk apa yang wujud dalam lampu tersebut dan ciri-ciri mereka, kemudian baca.

lampu sorot asal dalam lampu gaya perindustrian digayakan barangan vintaj atau alat-alat yang merupakan ciri bagi pengeluaran 40-50-ies abad ke-20, tembaga lampu Edison, berkas wayar dengan lampu - ini lampu pelik memerlukan rawatan khas. Dalam gaya loteng moden, produk berasa sempurna. Digabungkan dengan kawasan pedalaman, mereka mewujudkan persekitaran untuk orang-orang yang kreatif dan penuh kasih sayang. Dalam katalog kami terdapat pelbagai luminair dalam gaya loteng dan kami memutuskan untuk melihat dengan lebih dekat ciri khas mereka.

Sekatan minimum, udara maksimum!

Jika anda ingin mencipta interior moden dengan nota kreatif, gaya loteng akan sesuai dengan sempurna. Arah ini menetapkan peraturannya sendiri: dalam duet tunggal, gabungan lama dengan pantulan masa baru (logam, cermin, teknik baru fangled). Dan luminair dalam gaya loteng mesti mematuhi undang-undang ini. Mereka dicirikan oleh kreativiti, reka bentuk luar biasa, pengendalian inovatif bahan biasa - bata, kaca, keluli.

Pencahayaan dalam gaya loteng dicirikan oleh bentuk luar biasa dan rawatan eksperimen

Kita juga mesti ingat bahawa arahan loteng - akar perindustrian. Oleh itu, komponen utama pedalaman, termasuk alat pencahayaan, harus mempunyai nota yang sesuai. Tema melibatkan transformasi premis industri ke dalam kediaman. Prinsip-prinsip ini juga dipatuhi apabila memilih alat pencahayaan - reka bentuk yang mengagumkan dan glamor tidak sesuai.

Peranti pencahayaan yang paling penting - lampu loket di gaya loteng. Dinding dan lantai akan melengkapkan gambar, mewujudkan tahap pencahayaan yang berbeza di dalam bilik. Varian umum produk yang digantung adalah plafond kaca dan logam pada rod panjang dan reka bentuk yang kompleks.

Varian lampu yang popular di loteng adalah lampu logam besar pada kabel panjang

Oleh kerana bilik gaya loteng penuh dengan ruang bebas, ia memerlukan fluks cahaya berskala besar

Candelier dalam bentuk projektor, berkas kabel dengan lampu Edison - semuanya ini akan sesuai dengan pedalaman dalam gaya perindustrian. Adalah penting untuk mengelakkan pendants kristal standard, kristal boleh hadir dalam luminair dalam gaya loteng, hanya sebagai penyelesaian pengarang untuk produk yang inovatif, yang pada mulanya mempunyai tumpuan kepada gaya perindustrian.

Lampu logam moden dalam logam dalam gaya bandar

Lekapan dalam gaya lampu industri dan lampu sorot

"Spider Chandelier" adalah reka bentuk yang dipanggil jadi kerana ia menyerupai bentuk labah-labah. Penyelesaian reka bentuk asal yang boleh menerangi pelbagai sudut bilik, seperti plafond lampu kandil boleh diarahkan ke arah mana-mana arah pada kehendak

Lampu siling dalam gaya vintaj Amerika. Plafond luminaire dilampirkan pada mekanisme yang ditarik balik dalam bentuk akordion

Lampu loket dengan chuck logam, plafonds diperbuat daripada kaca berkilat telus dan kaca berasap

Lampu loket dalam gaya retro. The chuck and frame terbuat dari logam.

Kadang-kadang terdapat loteng dihiasi di persimpangan dengan klasik, di sini bahawa candelier mewah yang besar boleh diterima, tetapi ini lebih mungkin pengecualian.

Candelier mewah dengan banyak pendandan gaya bergaya Victorian di pedalaman loteng

Bentuk dan saiz mungkin berbeza-beza. Di dalam bilik kecil, ia akan menjadi menarik untuk kelihatan seperti sinaran - supaya anda dapat dengan harmoni memperuntukkan zon tertentu. Pelbagai lampu gantung di gaya loteng disajikan dalam katalog kami.

Banyak lampu kecil dalam gaya vintaj

Lampu loket dengan reka bentuk asal dalam bentuk mentol lampu dalam mangkuk kaca dengan mesh logam

Reka bentuk gantung lampu dalam bentuk silinder sfera rumit yang terbuat dari kaca

Dengan "sifat" lampu dinding dalam gaya loteng serupa dengan loket. Tetapi di sini adalah penting bahawa asas membolehkan anda memutarkan lampu dan mengarahkan arus cahaya, atau sentiasa menerangi tempat tertentu. Bingkai ini biasanya diperbuat daripada logam. Untuk plafond, kaca transparan secara tradisional digunakan. Pilihan lain boleh diterima, tetapi tanpa glamor dan mengejutkan.

Lampu logam dipasang di dinding dalam gaya bandar, kadang-kadang bergaya dengan objek dan alat antik

Loteng mengalu-alukan semua futuristik dan tidak standard. Oleh itu, pilihlah perkara yang kelihatan "menarik". Mereka boleh meniru peranti teknikal, mempunyai ciri abstrak, atau menyerupai objek semulajadi.

Kriteria yang sama mesti dipenuhi oleh dan lampu lantai dalam gaya loteng. Contohnya adalah lampu lantai lucu di dasar melengkung. Lihatlah candelier lantai-soffit yang baik - kedua-duanya dalam subjek teater dan perindustrian. Ini adalah tumpuan sempurna untuk zon atau perabot tertentu.

Lampu sorot asal pada tripod, mencadangkan persatuan dengan set atau studio foto lama. Lampu boleh dihidupkan dalam arah yang berbeza, dengan itu mengubah ruang di sekelilingnya sendiri: cahaya yang diarahkan ke siling, menjadikan bilik lebih tinggi, di dinding dan lantai - menyesuaikan ruang, mewujudkan rasa aman.

Lampu lantai lekapan ketinggian kecilnya secara visual meningkatkan ketinggian siling di dalam bilik.

Lampu dalaman dalam bentuk retro-spotlight akan menjadi aksen di bahagian dalam kabinet atau ruang tamu. Perincian luar biasa juga akan menjadi sumber tambahan pencahayaan.

Lampu meja dalam gaya loteng dipilih mengikut kriteria yang sama seperti candelier. Ini adalah peranti pencahayaan yang berfungsi dan selesa paling kerap dalam gaya vintaj.

Lampu meja logam dalam gaya vintaj

Lampu meja asal dalam bentuk kipas, badan diperbuat daripada logam

Bentuk geometri alat pencahayaan gaya ini tidak dihalang oleh bingkai. Tetapi ada peraturan asas: jika lampu utama di dalam bilik mempunyai garis putaran, maka produk lain harus tanpa sudut tajam. Anda boleh memesan satu set pereka lampu dalam gaya loteng, untuk menyelesaikan tugas dengan secukupnya.

Adalah wajar untuk menggabungkan beberapa alat pencahayaan di dalam bilik sekaligus. Lagipun, salah satu perbezaan dalam gaya loteng adalah banyak cahaya. Instrumen mesti mengatasi fungsi zon. Sebagai contoh, lampu siling perlu digabungkan dengan lampu lantai. Aksen utama boleh menjadi lampu dengan tiga warna, yang menerangi meja. Zon berasingan di dalam bilik boleh "dikenakan" dengan lampu mini pada tayar.

Lampu dihiasi dengan jut semula jadi. Tali warna kayu semulajadi menjadikan candelier sangat elegan dan seperti rumah. Lampu dalam bentuk lilin menambah kehalusan dan romantisisme.

Dengan siluetnya, lampu di sebelah kiri menyerupai kipas rumah lebih daripada satu lampu. Ia diperbuat daripada logam kasar dan bahagian-bahagian kayu yang menunjukkan gaya brutal loteng. Seperti lampu, pada masa yang sama menjadi hiasan, akan mengisi bilik dengan reka bentuk perindustrian yang bijak tetapi asli. Lampu logam di sebelah kanan dihiasi dengan pengimbangan hiasan.

Kandil logam, dihiasi dalam bentuk sangkar burung kuno yang elegan. Penyelesaian asal seperti ini akan menjadi citarasa penguji berani dan penghias berpengalaman.

Reka bentuk gantung lampu dalam gaya loteng, diperbuat daripada logam dalam bentuk polesron dan segi empat tepat.

Semua lampu dan candelier dalam gaya loteng menyatukan ciri-ciri yang sama, ciri-ciri gaya vintaj, minimalism, berteknologi tinggi dan moden. Peranti terbuat dari kaca, logam, mempunyai bentuk yang pelik. Mereka perlu memandang baik terhadap latar belakang komunikasi bata atau logam. Sekiranya ini begitu, maka pilihan telah dibuat dengan betul.

Lampu yang dibentangkan dari jenama dan pereka yang berbeza boleh didapati di laman web kami di bahagian produk.

Anda akan berminat

Hiasan dinding dengan lamina: idea dekorasi moden

Pilih warna untuk dapur: palet warna "lazat"

Marmer di pedalaman: bangsawan batu sejuk

Menyesuaikan gaya dalaman: gabungan sempurna

Facebook

Sila nyahdayakan AdBlock untuk operasi tapak yang betul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

36 + = 41