Langit terbentang dalam gambar bilik mandi

Siling regangan di dalam gambar bilik mandi di pedalaman

Siling ketegangan di foto bilik mandi menjadi sangat popular kerana banyak kelebihan sistem siling ini. Sejak kemunculan siling regangan di negara kita, mereka adalah penutup siling elit untuk ruang tamu atau bilik tidur, dan tiada siapa yang menyangka mengaturnya di bilik mandi. Tetapi selepas kenalan yang lebih terperinci dengan sifat kain ketegangan, ia menjadi jelas bahawa ia adalah untuk bilik mandi yang mereka muat dengan sempurna. Lihatlah ciri-ciri bilik mandi dan sistem siling regangan.

Di dalam siling gambar di bilik mandi

Bilik mandi dan siling regangan

Untuk memahami bagaimana siling regangan yang sesuai di bilik mandi, adalah perlu untuk memahami ciri-ciri bilik mandi. Apa bilik mandi kami? Ini selalunya bilik kecil tanpa tingkap, yang sangat lembap. Di samping itu, persekitaran bilik mandi boleh dipanggil bersifat agresif, kerana perubahan suhu yang kerap adalah proses semula jadi.

Sekarang perhatikan bagaimana siling regangan di bilik mandi akan membantu menyelesaikan masalah utama bilik:

 • rintangan kelembapan kain ketegangan sesuai untuk kelembapan tinggi bilik mandi;
 • siling mudah dibersihkan dan tidak memerlukan penjagaan khas;
 • Filem ketegangan dengan mudah menahan perubahan suhu dan peningkatan prestasi;
 • salutan sangat tahan lama.

Dalam gambar melengkung siling regangan

1

Di samping itu, siling regangan di bilik mandi mempunyai banyak kelebihan berbanding struktur siling lain:

 1. Siling regangan berkilat di bilik mandi boleh meningkatkan ruang bilik mandi kecil secara visual (lihat gambar di bawah).
 2. Seperti yang anda dapat lihat dalam banyak foto, kain regangan mempunyai penampilan yang sangat menarik.
 3. Pemasangan yang cepat dan mudah adalah di luar persaingan.
 4. Ketiadaan puing-puing pembinaan membolehkan anda memasang siling di dalam bilik yang sudah diubahsuai dengan peralatan kebersihan dipasang.
 5. Pilihan yang kaya dengan tekstur dan warna meningkatkan kemungkinan reka bentuk.
 6. Gabungan kos, kualiti dan ketahanan siling regangan menjadikan mereka pemimpin pakaian siling untuk bilik mandi. Mereka akan berkhidmat untuk anda selama bertahun-tahun.

Oleh itu, dapat disimpulkan bahawa siling regangan di bilik mandi - ini adalah versi paling tepat pakaian siling untuk bilik ini dan pengesahan banyak foto interior reka bentuk.

Pada kain berkilat foto

Kelebihan siling regangan di bilik mandi

Untuk akhirnya memastikan bahawa siling regangan di bilik mandi - penyelesaian yang menguntungkan, kami menyenaraikan semua manfaat yang diperolehi dari struktur siling seperti di dalam bilik ini:

 1. Ketersediaan harga. Kain regal dibentangkan dalam pelbagai julat harga (dari kelas ekonomi hingga siri mewah), jadi setiap pembeli boleh memilih penutup untuk keupayaan kewangan mereka.
 2. Mematuhi piawaian kebersihan dan kebersihan.
 3. Perlindungan daripada jiran banjir dari atas. Anda tidak perlu risau bahawa pembaikan baru anda akan mengalami banjir dengan air dari atas. Siling regangan bertahan dengan jumlah besar air, yang kemudiannya boleh disalirkan dengan perlahan melalui lubang di bawah lampu.
 4. Siling siling dalam topeng bilik mandi siling asas tidak sekata. Seperti yang dapat anda lihat dalam foto, permukaan yang sempurna rata menyembunyikan apa-apa penyelewengan di siling utama.
 5. Di ruang belakang siling, anda boleh menyembunyikan mana-mana komunikasi.
 6. Di bawah siling yang digantung, anda boleh mengambil sebarang lekapan (lampu sorot, plafond dan juga candelier).
 7. Kemungkinan struktur siling pelbagai peringkat.

Dalam foto itu, siling dengan imej

Memilih siling regangan untuk bilik mandi

Persoalan yang paling penting yang membimbangkan pembeli, apakah siling peregangan yang boleh dipasang di bilik mandi? Jika anda melihat foto itu, memilih penutup tidak sukar, tetapi terdapat beberapa ciri.

Lebar kain bergantung pada saiz bilik. Terdapat dua jenis siling regangan:

Jika bilik anda kecil, anda boleh mengambil filem itu di lebar bilik dan lakukan tanpa lipit. Untuk bilik mandi yang lebih luas, perlu memilih siling yang lancar.

Lebar kanvas bergantung kepada pengeluar, kerana setiap syarikat mempunyai taraf sendiri untuk roll. Kami menyenaraikan piawaian pengeluar paling popular, reputasi yang sempurna dapat disahkan oleh banyak testimoni pelanggan dan penilaian berkualiti tinggi:

Petua: tanda tinggi dari pelanggan, boleh mengesahkan sijil kualiti, yang bernilai menuntut apabila membeli siling regangan.

Di samping itu, kain dibahagikan kepada kain dan filem. Pilihan pertama dipasang tanpa menggunakan pemanasan panas, dan untuk memasang kepingan filem PVC, penggunaan pemanasan dengan pistol panas diperlukan. Filem adalah matte dan berkilat. Siling regangan yang paling sesuai di bilik mandi adalah berkilat. Seperti yang dapat dilihat dalam banyak foto, ini adalah pilihan yang paling biasa digunakan. Ini disebabkan oleh fakta bahawa hanya linen berkilat kerana lapisan cermin mereka dapat meningkatkan secara visual dimensi bilik mandi kecil kami. Dan pada masa yang sama terdapat situasi di mana kisah-kisah matte tidak dapat diganti. Apabila perlu untuk menggunakan kain ini atau jenis itu, kami akan mempertimbangkan lebih jauh.

Untuk memahami apa siling regangan, berkilat atau matte, di bilik mandi adalah lebih baik, beberapa gambar tidak mencukupi. Ia perlu memahami ciri-ciri masing-masing.

Matt siling regangan di bilik mandi (lihat gambar di bawah):

 • Kelihatan seperti siling yang dikelilingi normal;
 • sesuai untuk pedalaman dalam gaya klasik;
 • mempunyai ketumpatan tinggi;
 • adalah latar belakang yang ideal untuk menggunakan percetakan foto;
 • memberi sorotan;
 • mempunyai pelbagai jenis warna, seperti kanvas berkilat.

Kesimpulan: matte regangan matte sesuai untuk mereka yang ingin melakukan dalaman bilik mandi dengan gaya klasik atau mahu memohon foto di permukaan siling. Mereka mewujudkan suasana yang tenang dan ketat di dalam bilik. Lukisan Matte tidak begitu warna tepu, yang memberi mereka bangsawan.

Di atas pakaian siling matte foto

Siling regangan berkilat di bilik mandi (lihat gambar di bawah):

 1. Mereka mempunyai permukaan cermin, mereka boleh mencerminkan dengan baik objek-objek sekitarnya;
 2. harga mereka sedikit lebih tinggi daripada kanvas matte;
 3. boleh secara visual meningkatkan ketinggian bilik dan mengembangkan dimensi;
 4. tarik mata dan beri ruang pompositi dan kehormatan;
 5. gloss putih secara visual mengangkat siling;
 6. membolehkan anda membuat bentuk 3D;
 7. Palet warna yang kaya (warna kanvas boleh dipilih untuk sebarang jubin).

Kesimpulan: Kipas sfera berkilat sesuai untuk bilik kecil dan bilik mandi dengan gaya moden. Terima kasih kepada pelbagai warna, anda boleh memilih kanvas untuk apa-apa penyelesaian warna pedalaman. Tetapi perlu diingati bahawa kain berkilat berwarna atau hitam tidak sesuai untuk bilik kecil.

Di samping semua kelebihan siling regangan, lembaran berkilat berbeza:

 1. keupayaan penebat haba yang cemerlang;
 2. mempunyai tahap tertentu kestabilan kimia;
 3. web tidak cacat;
 4. mudah dibersihkan;
 5. mereka tidak perlu dicat;
 6. mempunyai sifat-sifat penghapus habuk;
 7. tidak menyokong pembakaran;
 8. jangan ambil bau dan kotoran;
 9. tidak tertakluk kepada pembentukan kulat;
 10. Jangan biarkan siling asas lembap.

Siling regangan berkilat di bilik mandi memberikan pereka fantasi ruang tanpa had. Seperti yang anda lihat dalam foto, gloss mempunyai warna dan warna yang berbeza, jadi anda boleh mengambil kanvas hanya untuk bilik mandi anda. Terutama yang luar biasa adalah siling pelbagai lapisan berkilat di bilik mandi. Kami akan membincangkannya dengan lebih lanjut.

Kanvas gelap lebih sesuai untuk bahagian dalaman bilik mandi yang luas

Siling regangan pelbagai peringkat di dalam gambar bilik mandi

Siling regangan pelbagai peringkat di dalam bilik mandi (lihat gambar di bawah) dilakukan menggunakan struktur plasterboard gypsum. Sebenarnya, dari kadbod gypsum, kotak-kotak yang boleh ditempatkan di perimetre premis dalam bentuk satu atau beberapa langkah dijalankan. Web filem terbentang di tengah.

Bentuk dan susunan kotak eternit boleh diubah. Ia semua bergantung kepada imaginasi pereka dan dimensi bilik mandi anda. Gabungan warna dan tekstur yang berbeza pada kotak dan siling regangan membolehkan penciptaan yang asli dan menarik. Peranan yang tidak kurang penting dalam reka bentuk keseluruhan dimainkan oleh lekapan yang boleh terletak di sekeliling perimeter bilik di dalam kotak dan di siling yang sangat sengit.

Siling regangan pelbagai peringkat di bilik mandi

Pakaian dengan percetakan foto

Petua: dengan perhatian khusus adalah dengan pendekatan isu siling pelbagai peringkat di bilik mandi kecil. Adalah penting untuk tidak melampaui reka bentuk dan bentuknya untuk mengurangkan saiz bilik secara visual.

Dalam bentuk siling regangan pelbagai peringkat di dalam bilik mandi boleh menjadi sangat pelbagai (lihat gambar):

Selain struktur pelbagai peringkat, anda dapat memeriahkan dan mempelbagaikan bahagian dalam bilik mandi dengan percetakan foto di siling.

Imej dan gambar di siling di bilik mandi

Pada siling regangan di bilik mandi anda boleh memohon apa-apa gambar atau foto. Kaedah percetakan foto moden membolehkan anda melakukan imej 3-D pada filem regangan. Kos siling dengan imej akan sedikit lebih tinggi, tetapi kesannya berkali-kali lebih tinggi.

Anda boleh mencetak filem PVC yang anda inginkan. Baru-baru ini, imej sangat popular:

 • langit berbintang atau langit dengan awan;
 • perhiasan yang indah;
 • karya-karya tuan terkenal;
 • gambar haiwan dan bunga;
 • foto dari arkib keluarga.

Anda boleh mencetak imej kedua-dua kanvas dan bahagiannya yang berasingan. Terima kasih kepada teknologi percetakan format besar moden, filem berkilat dengan imej berbeza dalam sifat berikut:

 • rintangan kepada pudar;
 • Jangan tumbuh lembap daripada kelembapan;
 • memberi ke dalam basuh;
 • jangan bau;
 • tidak toksik.

Jika anda membuat keputusan untuk membuat pembaikan di bilik mandi, maka penyandar adalah kemasan terbaik untuk siling. Pelbagai foto bahagian dalaman bilik mandi akan membantu anda mencari reka bentuk yang betul. Di samping itu, pemasangan siling regangan di bilik mandi lebih mudah daripada memasang panel plastik atau rak siling yang digantung. Siling regang di bilik mandi dengan sempurna selaras dengan apa-apa hiasan dinding, sama ada ia jubin atau selesai panel pvc. Bekerja pada pemasangan siling regangan boleh dilakukan tanpa penyingkiran peralatan dan perabot, serta tanpa membongkar dinding. Semua ini adalah bukti bahawa siling regangan di bilik mandi adalah penutup siling yang paling sesuai.

Siling siling di bilik mandi, foto penyelesaian reka bentuk siap pakai

Beberapa ketika dahulu, siling regangan dianggap sebagai elemen luar biasa dari hiasan premis, rasa ingin tahu, kebanggaan pemilik dan iri hati para tetangga. Sebagai sebahagian daripada pengubahsuaian semula premis, siling regangan mula digunakan baru-baru ini - dari kira-kira 60-an abad yang lalu. Sebelum ini, pembaikan siling ini digunakan terutamanya di tempat tinggal dan di dapur. Hari ini, siling regangan di bilik mandi, foto yang mendapat banyak ulasan positif, semakin banyak permintaan.

Langit terbentang - penyelesaian moden dan praktikal untuk bilik mandi

Siling siling di bilik mandi, foto dan pilihan reka bentuk

Terima kasih kepada penggunaan teknologi canggih dan bahan moden, pembaikan di bilik mandi dengan siling regangan adalah cepat, mudah dan tidak terlalu mahal. Ciri-ciri praktikal dan estetik hiasan jenis ini membolehkan kita menyatakan bahawa siling regangan di bilik mandi adalah pilihan terbaik untuk reka bentuk bilik mandi.

Mari kita pertimbangkan kelebihan utama bilik mandi dengan siling regangan pada contoh gambar dan varian keputusan reka bentuk yang disediakan.

Kelebihan menggunakan siling regangan di bilik mandi

Petunjuk praktikal utama untuk memasang siling regangan di bilik mandi adalah seperti berikut:

 • Kelembapan tinggi di bilik mandi melibatkan penggunaan bahan kalis air dalam pembaikan bilik ini. Siling regangan dibuat daripada filem polyvinyl chloride, yang tidak takut kelembapan;
 • kain regangan sintetik tidak terdedah kepada acuan, oleh itu ia adalah mesra alam untuk manusia;
 • siling regangan hampir tidak menjadi kabus dan mudah dibasuh dengan cecair pencuci biasa;
 • ketahanan siling regangan (tempoh penggunaan adalah dari 15 hingga 30 tahun) adalah disebabkan oleh penggunaan bahan dengan sifat prestasi tinggi, tidak tertakluk kepada perubahan kelembapan dan suhu;

Siling regangan tidak takut perubahan kelembapan dan suhu yang tinggi

 • keupayaan untuk menyembunyikan komunikasi di bawah reka bentuk siling dan pendawaian siling yang digantung membolehkan pembinaan struktur hiasan kompleks di bilik mandi;
 • kesederhanaan dan kelajuan pemasangan menjadikannya siling pereka dalam masa beberapa jam, kerana mereka mengatakan "tanpa bunyi dan debu";
 • Siling regangan tidak takut banjir oleh jiran, kerana kanvasnya dapat bertahan sehingga 150 liter air. Dalam kes ini, air hanya disalirkan dan siling sudah siap digunakan lagi.

Siling sempit turquoise terang dalam reka bentuk bilik mandi

Penting! Dalam kes banjir dari atas, adalah tidak diingini untuk mengalirkan air anda sendiri, lebih baik memanggil pasukan pembaikan yang memasang siling regangan. Jika tidak, mungkin terdapat banjir di bilik mandi, di samping itu, reka bentuk siling ketegangan akan dimanjakan.

Ciri-ciri estetik siling regangan

Siling regangan mempunyai sifat estetik hampir tidak terhad. Dengan bantuan reka bentuk seperti ini, bilik mandi boleh mencipta "ruang impian anda", memberikan kehendak imaginasi anda sendiri. Pengilang moden menawarkan siling regangan (pilihan foto dan hiasan dibentangkan di bawah) daripada tekstur yang berbeza dan skema warna yang luas. Anda boleh memilih warna siling untuk bilik mandi, bermula dari palet jubin seramik dan reka bentuk perkakas kebersihan, atau selaras dengan estetika elemen hiasan.

Untuk mendapatkan cahaya yang bertebaran lembut, sumber cahaya dapat disembunyikan di belakang permukaan siling regangan

Dengan bantuan pemindahan imej teknologi moden ke atas kain, anda boleh membuat siling yang unik digantung di bilik mandi (gambar atau ilustrasi "bergolek" ke atas kain). Jadi dapatkan siling atas permintaan dengan mana-mana gambar. Peluang siling regangan membenarkan untuk melaksanakan pembentukan semula bilik mandi dalam gaya yang berbeza, sama ada imej kaum mandi desa, "dunia bawah air" atau pilihan ruang dengan langit berbintang pada siling (foto boleh dilihat di bawah).

Lampu di bilik mandi, foto pelbagai pilihan. Siling dengan lekapan lampu jenis ini atau jenis itu. Lampu mana yang terbaik digunakan untuk mencipta lampu di bilik mandi.

Apabila memilih naungan siling regangan, lebih baik untuk memberi tumpuan kepada aksiom reka bentuk yang terkenal: warna putih meningkatkan ruang, mengurangkan kegelapan. Apabila memasang siling di dalam bilik mandi kecil, gunakan skim warna sejuk: putih, biru, biru atau ungu. Mandian besar membolehkan hiasan dengan warna hangat dan selesai berair. Baru-baru ini, reka bentuk bilik mandi bergaya adalah pengulangan maklumat terperinci mengenai siling dan unsur-unsur hiasan yang lain. Tab mandi klasik menggunakan siling telus kelabu putih.

Siling yang diperbuat daripada filem PVC sesuai untuk kedua-dua bilik mandi kecil dan luas

Kemungkinan memasang siling regangan membolehkan anda membuat rekabentuk tahap yang berbeza. Seperti yang dapat anda lihat dalam foto, mandi besar dengan siling regangan pelbagai peringkat dan pelbagai lampu kelihatan hanya mempesonakan. Peminat estetika cerah dan pendekatan individu untuk hiasan boleh yakin dengan eksklusif yang sempurna dalam reka bentuk ini.

Memilih tekstur siling regangan

Fabrik untuk siling regangan berbeza dan ciri tekstur. Siling regangan datang dengan permukaan matte dan berkilat.

Siling siling regangan hijau terang di bilik mandi

Seperti yang anda tahu, filem berkilat mempunyai ciri-ciri reflektif dan boleh menghasilkan kesan yang semakin meningkat. Ruang bilik mandi kecil boleh dibesarkan secara visual dengan bantuan permukaan cermin siling regangan di bilik mandi (gambar ditunjukkan di bawah). Apabila menentukan pilihan tekstur siling regangan, perlu diingat bahawa pada permukaan berkilat, kesan fogging dan tetesan air lebih kelihatan, ia perlu untuk membersihkan siling sedemikian lebih kerap daripada matte.

Siling matt akan memberikan pelayan kurang masalah dengan pembersihan, tetapi tidak akan menambah sentimeter visual ke bilik mandi.

Luminaires tersembunyi dalam siling tegangan matt

Nasihat berguna! Untuk mengelakkan kerosakan siling dengan calar, jangan gunakan serbuk kasar atau berus keras untuk mencuci siling regangan.

Lampu di bilik mandi dengan siling regangan

Sebelum anda membuat keputusan tentang jenis siling di bilik mandi, adalah disarankan untuk mengkaji semula ulasan terlebih dahulu, melihat gambar-gambar siling regangan di bilik mandi, pilih reka bentuk penyelesaian yang sedia ada yang anda suka, dan pelajari mengenai ciri-ciri pemasangannya. Di Internet terdapat banyak maklumat mengenai subjek siling regangan di bilik mandi, gambar yang dibentangkan di pelbagai laman pembaikan.

Biasanya, bilik mandi purata adalah bilik kecil dan gelap. Ia adalah siling regangan yang akan secara visual "merebak" ruang bilik mandi. Dengan bantuan siling regangan tekstur dan warna tertentu, serta lekapan yang dipilih dengan tepat, anda dapat meningkatkan jumlah bilik mandi secara visual.

Pengaturan pencahayaan dalam siling regangan tidaklah sukar, kerana semua komunikasi tersembunyi di bawah siling, dan dalam kain siling regangan dipotong bukaan untuk pencahayaan (gambar dibentangkan dalam artikel ini).

Sebelum memasang siling ketegangan, adalah perlu untuk menentukan titik pencahayaan dengan tepat, kerana selepas pemasangan struktur keseluruhan telah selesai, perubahan susunan lampu adalah mustahil. Adalah mudah bahawa di siling-siling yang digantung anda boleh memasang sama ada mana-mana lampu titik atau lampu dan juga lampu-lampu yang kecil.

Siling siling putih dalam bilik mandi minimalis

Memasang alat pencahayaan dibuat melalui lubang di kain pada cincin plastik khas yang dipasang di siling. Kuasa lampu pijar yang digunakan tidak boleh melebihi 60 W, lampu halogen sehingga 35 W, dan kuasa lampu penjimatan tenaga boleh menjadi apa-apa.

Penting! Untuk mengelakkan kemunculan bintik-bintik gelap dan hodoh pada siling regangan apabila lampu disusun, adalah perlu untuk meletakkan tempat rata-rata sepanjang ruang bilik mandi (seperti yang ditunjukkan dalam foto).

Mendatar ciri pemasangan siling

Salah satu kelebihan memasang siling regangan ialah kemudahan dan kelajuan pemasangan. Menurut ulasan, faktor penting bagi pemilik rumah juga adalah apabila memasang siling regangan di bilik mandi, kebersihan di dalam bilik diperhatikan, tidak ada runtuhan pembinaan yang biasa dilakukan semasa pembaikan.

Siling oren terang di bilik mandi moden

Bercakap tentang ciri-ciri memasang siling regangan, soalan mungkin timbul: siling regangan di bilik mandi dan jubin, apa yang sebelum ini? Dalam perintah apakah yang perlu untuk membaiki bilik mandi?

Sekiranya zon sambungan siling ketegangan dan jubin berada pada tahap yang sama, maka siling itu boleh dipasang terus pada jubin.

Penting! Jubin seramik harus terpaku pada gam yang berkualiti, tanpa lompang, jika tidak, memasang siling regangan di jubin, retak boleh berlaku.

Sangkar sangkar dua tingkat dengan kelebihannya boleh menekankan reka bentuk bilik mandi bilik mandi

Jika anda mula memasang siling regangan, jubin itu kemudiannya hendaklah diturunkan tidak kurang daripada 5 cm di bawah garisan sambungan siling-ke-dinding. Gunung siling regangan di bilik mandi pada jubin yang ditetapkan juga mungkin, selepas mengeluarkan baris pertama (untuk mengelakkan kerosakan).

Urutan peralatan yang optimum ditunjukkan dalam gambar siling regangan di bilik mandi di bawah dan mengandaikan peringkat berikut:

 • pengancing profil pemasangan untuk pemasangan siling ketegangan;
 • meletakkan jubin 5 cm di bawah profil pemasangan;
 • pemasangan siling regangan;
 • pengancing selendang hiasan.

Memasang siling regangan cukup mudah, dan tidak memerlukan kemahiran khas

Selepas memasang siling ketegangan, jurang teknologi dibentuk antara dinding dan kunci siling, Reka bentuk mengandaikan penetapan siling pada profil pelekap. Tutup slot semulajadi ini perlu skirting siling. Walau bagaimanapun, padat padat sukar dilampirkan ke filem siling regangan sintetik nipis, jadi alternatif adalah memasukkan hiasan lembut khas untuk siling regangan (gambar ditunjukkan di bawah). Unsur hiasan berfungsi dengan sempurna menutup peralihan dari dinding ke siling, menjadikannya lancar dan tidak mencolok.

Masukkan hiasan adalah pita polimer yang fleksibel dan tahan lama dan sesuai untuk pembinaan siling regangan berbilang peringkat kompleks, serta siling berbentuk tidak tetap.

Siling berkilat hitam kelihatan bagus dalam kombinasi dengan jubin seramik putih

Pemasangan memasukkan hiasan untuk siling regangan agak mudah dan tidak memerlukan penggunaan gam khas atau alat khas. Masukkan ini dengan mudah dan cepat dipasang, berfungsi dengan siling dan dinding. Seperti yang dapat dilihat dari gambar yang dibentangkan, masukkan masking terlekap ke dalam alur antara dinding dan struktur siling regangan, dan sebenarnya masuk ke rongga profil pemasangan.

Selalunya masukkan hiasan dibeli di bawah warna siling yang terbentang untuk membuat peralihan tidak kelihatan. Kemas hiasan tersedia dalam beberapa jenis, dalam pelbagai warna, dan boleh dibeli di mana-mana hipermarket pembinaan.

Keburukan siling regangan di bilik mandi termasuk yang berikut:

 • kerumitan perhimpunan diri;
 • kelemahan kain siling untuk kesan fizikal;
 • kos pemasangan.

Siling regangan tidak takut kotoran dan titisan air, mudah dibersihkan

Mempunyai peralatan khas - pistol haba dan alat profesional, anda boleh cuba memasang siling regangan anda sendiri. Walau bagaimanapun, lebih baik menggunakan perkhidmatan profesional berpengalaman, memandangkan pemasangan siling memerlukan kemahiran tertentu.

Kelemahan kedua siling regangan adalah kelemahan fabrik siling, yang boleh dikoyakkan dengan pengendalian yang cuai. Apabila menggunakan siling regangan, anda mesti mengikut peraturan mudah. Adalah dinasihatkan untuk tidak membaiki siling sendiri, jangan cat, tidak mempunyai kesan mekanikal di atasnya, dan apabila mencuci, cuba jangan merosakkan filem.

Siling berkilat mencerminkan cahaya dari candelier, membuat bilik lebih ringan

Diakui, salah satu kelemahan utama memasang siling regangan di bilik mandi ialah kos kewangan. Oleh itu, harga filem PVC yang berkualiti adalah dari 5 cu. untuk 1 meter persegi dan ke atas. Walau bagaimanapun, keadaan dalam pasaran perkhidmatan ini semakin membaik hari ini.

Berkaitan dengan bilangan syarikat yang beroperasi dalam segmen ini, kos pemasangan siling yang digantung adalah lebih murah. Memandangkan saiz bilik mandi kecil dan persaingan antara penjual, harga siling regangan di dalam bilik ini hari ini tidak jauh lebih tinggi daripada kos kemasan standard.

Langit terbentang adalah alternatif moden yang indah untuk kerja kemasan yang sudah ketinggalan zaman di bilik mandi. Banyak ulasan pelanggan menunjukkan bahawa reka bentuk bilik mandi dengan siling regangan menjadi jenis hiasan yang semakin popular dan semakin popular pada hari ini.

Memasang siling regangan di bilik mandi (video)

Siling siling di dapur. Reka bentuk. Penyelesaian foto. Pemasangan yang betul

Siling di bilik mandi: pilihan foto, kebaikan dan keburukan

Siling di bilik mandi: apa yang penting untuk dipilih untuk hiasannya

Rak siling di bilik mandi. Kelebihan dan peraturan pemasangan

Kebaikan dan keburukan siling regangan di bilik mandi: foto dan petua

Siling kain regangan. Kebaikan dan keburukan, foto pembinaan siap

Reka bentuk siling regangan di bilik mandi adalah trend reka bentuk yang popular.

Siling regang dengan setiap tahun yang lalu semakin popular di kalangan pemilik pangsapuri. Reka bentuk sedemikian mempunyai banyak kelebihan dan berbeza dalam penampilan asalnya. Pereka bentuk menawarkan penyelesaian yang sangat luar biasa untuk siling regangan bahawa pemasangan mereka di dalam bilik sepenuhnya mengubah bukan sahaja persepsi perumahan, tetapi juga visual mengubah susun atur.

Untuk dapur, siling siling bilik tidur atau bilik tidur biasa, tetapi untuk bilik mandi ia masih dianggap sebagai percubaan yang berani dan tidak dijangka. Kelemahan reka bentuk ini tidak praktikal, dan kelebihan beberapa kali lebih tinggi daripada jubin konvensional atau siling lain.

Adakah siling regangan di bilik mandi?

Bagi ramai, kehadiran siling ketegangan di dalam bilik mandi mungkin kelihatan sebagai penyelesaian yang tidak boleh diterima. Hakikat bahawa siling itu tidak sesuai untuk premis itu, tidak ada pengesahan. Pada masa ini, peralatan bilik mandi ini merupakan arah reka bentuk yang popular.

Dan pakar-pakar yang terlibat dalam pemasangan siling regangan, juga tidak menafikan kemungkinan penempatan mereka di mana-mana bilik, termasuk di bilik mandi. Ramai sarjana bukan sahaja meluluskan keputusan ini, tetapi juga menuntut penggunaannya.

Apabila memilih jenis siling, anda mesti mengambil kira fakta kehadiran kelembapan yang tinggi di dalam bilik mandi. Pilihan ideal dalam kes ini adalah siling berkilat.

Apabila memilih reka bentuk regangan untuk bilik mandi, anda harus mengambil kira beberapa ciri bahan dari mana ia dibuat. Reka bentuk moden ini pelbagai dan termasuk beberapa jenis. Jenis-jenis siling peregangan yang paling biasa boleh dipanggil kain dan versi PVC. Untuk bilik mandi tidak semua jenisnya sesuai.

Ciri khas dari mana-mana bilik mandi adalah kelembapan berterusan udara. Fabrik dalam hal ini akan menimbulkan banyak masalah, dan fakta kehilangan terlalu cepat oleh siling penampilan yang kemas tidak dikecualikan.

PVC - bahan yang sesuai untuk premis tersebut dan tidak menyebabkan kesulitan dalam penjagaan. Permukaan siling mudah dibersihkan dari kotoran dan tidak mengubah warna di bawah pengaruh kelembapan berterusan.

Bagaimana untuk memilih siling regangan untuk bilik mandi, penyelesaian warna.

Masa utama dalam memilih penyelesaian warna untuk struktur ketegangan siling adalah skala umum, di mana jubin, dinding, lantai, mandian dan unsur-unsur lain dibuat. Klasik dalam kes ini putih, tetapi sering pilihan diberikan kepada warna lain.

Warna-warna siling regangan yang paling biasa di bilik mandi adalah:

 • putih (untuk penggemar klasik);
 • biru (untuk mewujudkan suasana marin);
 • hitam (untuk penyokong eksperimen reka bentuk berani).

Dan juga warna siling regangan.

Teknologi moden memungkinkan untuk menghasilkan siling regangan siling tidak hanya warna monokrom, tetapi juga dengan penggunaan hampir semua imej. Kualiti siling dengan percetakan foto tidak berbeza dengan pilihan biasa. Imej tidak dipadamkan, tidak rosak dan tidak mengubah warnanya. Jika anda mahu, anda boleh membuat rak bukan sahaja dengan perhiasan, landskap atau gambar lain, tetapi juga menggunakan foto sebenar.

Apabila memilih reka bentuk ketegangan yang berkilat, anda boleh mencapai bukan sahaja peningkatan visual dalam ruang, tetapi juga mewujudkan suasana istimewa. Cahaya akan mencerminkan lapisan lancar, dan menjadi silau asli. Struktur matt seperti kesan tidak akan dibuat.

Apabila memilih teduhan reka bentuk ketegangan untuk bilik mandi, anda mesti mengikut peraturan standard:

 • Warna sejuk secara visual meningkatkan ruang.
 • Warna-warna hangat akan menjadikan cahaya lebih cerah dan lebih tepu.
 • Warna siling mestilah selaras dengan dinding.
 • Penyelesaian gaya harus dipilih selaras dengan trend umum bilik mandi dalaman yang sedia ada.

Lampu untuk siling regangan.

Reka bentuk siling regangan berbeza dengan fleksibilitas yang unik dalam pemilihan alat pencahayaan. Tanpa kos tambahan untuk pemasangan di bilik mandi, anda boleh memasang lampu pereka khas, versi titik mereka, plafonds apa-apa saiz dan juga candelier. Pilihan terakhir untuk bilik mandi adalah luar biasa, tetapi di pemilik pangsapuri mewah sering membuat dan eksperimen semacam itu.

Cara menukar lekapan boleh menjadi pelbagai: mentol boleh menyala secara serentak, seterusnya atau dalam susunan yang huru-hara. Nuansa ini, serta pilihan jenis lampu, adalah soalan yang semua orang memutuskan mengikut budi bicaranya sendiri.

Kriteria utama untuk memilih peranti pencahayaan tertentu ialah ketahanan terhadap kelembapan. Terdapat sejumlah luminair dengan fungsi kelembapan-bukti yang dimaksudkan untuk bilik mandi dan disesuaikan untuk pemasangan di siling ketegangan. Nombor dan lokasi sorotan tidak penting. Dalam kes ini, anda boleh menjalankan hampir semua eksperimen.

Apabila memasang siling regangan, ikuti peraturan ini:

 • Untuk siling berkilat, luminair terbina dalam lebih sesuai.
 • Permukaan matte tidak membuat silau, jadi anda boleh menggunakan peralatan pencahayaan.
 • Siling pereka lebih baik untuk menggabungkan dengan lampu yang luar biasa dengan gaya yang sama.

Siling regangan mempunyai kelebihan dan kelemahannya. Kelebihan reka bentuk tersebut lebih daripada minus, sehingga popularitinya tumbuh pesat setiap tahun.

Kelebihan reka bentuk siling di bilik mandi:

 • Dengan bantuan siling regangan boleh menyembunyikan banyak kelemahan (siling, komunikasi, struktur galas beban, pendawaian terbina dalam).
 • Reka bentuk siling yang diregangkan menyimpan pembaikan dalam kes-kes banjir.
 • Dengan bantuan siling regangan, kesan peningkatan visual dalam ruang bilik mandi dicapai.
 • Siling regangan tahan lama, tahan kepada perubahan suhu dan tahan kelembapan kekal.
 • Siling regangan tidak boleh menukar warna dan tidak hilang penampilannya untuk masa yang lama.
 • Reka bentuk siling regangan tidak memerlukan penjagaan khas.

Kelemahan struktur ketegangan di dalam bilik mandi:

 • Reka bentuk regangan kain untuk dipasang di bilik mandi tidak digalakkan kerana kebarangkalian pengumpulan kondensasi.
 • Kekurangan kelebihan siling regangan boleh dipanggil kos dan kerumitan pemasangan mereka (jika anda mempercayakan proses kepada profesional, maka kesulitan dalam hal ini benar-benar dikecualikan).

Cari kelemahan siling regangan agak sukar. Strukturnya mudah, mudah dioperasikan dan mempunyai banyak kelebihan. Kesan negatif hanya boleh berlaku jika siling tidak dipasang dengan betul, jadi ia mesti dipasang hanya jika ada pengetahuan khusus atau dengan bantuan profesional berpengalaman.

Penjagaan struktur ketegangan di bilik mandi tidak melibatkan banyak usaha. Untuk mengeluarkan kotoran atau noda, gunakan kain lembut. Jika kotoran sukar dibuang dengan kaedah mudah, maka di mana-mana kedai pembinaan anda boleh membeli aerosol khas dan pengilat untuk permukaan pvc. Selalunya, untuk mengekalkan kesucian penyelesaian sabun yang agak biasa.

Penyelesaian yang paling luar biasa untuk bilik mandi boleh dipanggil siling ketegangan pelbagai peringkat. Secara visual, reka bentuk sedemikian benar-benar mengubah persepsi bilik mandi. Bilik biasa berubah menjadi sudut eksklusif di apartmen.

Dalam tajuk yang sama:
Penyertaan Terkini

2018 © Rekabentuk bilik mandi, dalaman, pembaikan, foto. // Log masuk

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

78 − = 77