Langsir benang

Langsir di pedalaman: idea reka bentuk

Benang nipis yang bingkai tingkap besar atau pintu, kelihatan menarik, agak hebat dan, tentu saja, cantik. Mereka berjaya membahagikan zon di pangsapuri studio, menghiasi ruang restoran atau memisahkan meja di kafe. Langsir yang diulirkan mencipta perasaan, ringan, meremehkan.

Pada gambar tirai benang di pedalaman dewan digabungkan dengan langsir turquoise.

Pelbagai bahan boleh digunakan untuk menghasilkan langsir tali penumpang. Sebagai contoh, benang padat atau nipis ditambah dengan manik, manik kaca, bulu, manik.

Di samping itu, keseluruhan tali boleh terdiri daripada rhinestones, batu atau logam. Produk boleh mewakili, sebagai tambahan kepada standard yang bercita-cita dengan kain rata, lambrequin rumit.

Mereka boleh diikat dan dibungkus, panjang keseluruhan boleh digunakan atau sedikit lebih pendek di tempat yang betul. Langsir ini sesuai bukan sahaja untuk tingkap, mereka sangat bagus untuk pintu dekorasi dan partition dalaman.

Palet warna mereka sangat besar: anda boleh memilih langsir monokrom, dengan corak, nada peralihan kecerunan, monokrom dan warna-warni.

1

Tirai dibahagikan kepada jenis, bergantung kepada bahan pembuatan:

 1. 1 Dengan penggunaan aksesori pepejal. Strands boleh tali dengan sisipan menghias padat. Atau mereka terdiri sepenuhnya daripada elemen hiasan. Sebagai contoh, garis dengan mutiara dan manik, manik kayu.

 • 2 Selesai langsir - kasa. Kain itu hanya terdiri daripada benang tekstil yang diikat pada pangkal dengan mengepang. Jenis ini sangat mudah digunakan, helai tidak bercampur antara satu sama lain, mereka mudah berubah menjadi braids, indah digabungkan dengan mana-mana langsir.

 • 3 Jenis ketiga menggabungkan kain dan tali hiasan.

  Yang paling popular di kalangan spesies lain ialah muslin. Asal-usulnya tidak kusut, misalnya, dengan manik-manik.

  Walaupun perbaikannya, langsir benang sedikit mengaburkan bilik.

  Pereka lebih suka menggunakan muslin kerana daya tarikan istimewa yang diberikan kepada bilik, serta beberapa kualiti positif seperti:

  • kekuatan dan keanjalan;
  • kemungkinan kombinasi dengan tekstil lain;
  • pelbagai warna;
  • kemudahan penggunaan;
  • tidak perlu menyeterika dan membongkar;
  • luaran yang bergaya.

  Kemungkinan untuk menggunakan di pedalaman

  Untuk ruang tamu gaya retro, anda boleh menggunakan tali dengan kombinasi pinggiran. Untuk mewujudkan persekitaran klasik, lebih baik untuk meninggalkan cincin dan strasi yang cerah. Versi standard tali nipis yang menyerupai warna-warna yang harmoni dengan kombinasi lambrequin atau tirai tebal lebih sesuai.

  Dalam foto itu kombinasi dengan langsir klasik.

  Pada foto itu adalah varian kain tirai dalam bentuk swargis.

  Untuk jet keperakan hi-tech sejuk manik logam, tekstil dengan lurex atau rantai kecil digunakan. Bagi yang minimalis memilih produk satu warna.

  Untuk gaya eko, helai buluh semulajadi, serat linen atau kapas akan sesuai.

  Tirai muslin agak mewah, jadi mereka melengkapi dengan baik semua arah gaya dalaman moden.

  Bilik tidur mempunyai suasana yang romantis, terpencil dan menenangkan. Ia adalah sensasi yang dapat menambah aliran filamen di tingkap. Untuk bilik seorang wanita muda mengambil barangan dengan manik atau bulu lembut dalam nada selesai.

  Untuk bilik tidur pasangan suami isteri, anda boleh menggunakan cara yang lebih serba boleh, menggabungkan warna dan tekstur yang berbeza, tanpa hiasan yang kukuh.

  Anda boleh menghiasi langsir dengan bantuan bunga dan semua jenis pick-up.

  Di tapak semaian juga sesuai langsir ini. Penggunaan warna-warna terang dengan pola haiwan, sayuran atau kartun akan menjadi serbuk, akan mengangkat mood, dan, tentu saja, seperti yang tidak biasa mereka.

  Bunga mawar yang sempurna, serat volumetrik dan tekstur, anda boleh menggunakan pelbagai hiasan dengan selamat.

  Untuk dapur lebih kerap menggunakan jenis langsir benang yang dipendekkan atau mengumpulnya ke dalam bungkusan dan braille bertingkat. Untuk premis ini, lebih baik memilih bahan sintetik yang tidak menyerap bau dan menangkis debu.

  Untuk sebuah apartmen studio kecil, sekatan partikel udara hanyalah mencari. Mereka membahagikan kawasan tersebut ke dalam zon tanpa merosakkan ruang. Anda boleh memisahkan ruang makan dari dapur, atau ruang kerja dari ruang tamu, mewujudkan suasana yang selesa.

  Penampilan tekstil yang rapuh dan tanpa berat agak mudah dibasuh. Untuk ini, helai yang dipasangkan dengan tali jalinan, dikeluarkan dari tepung dan diletakkan di dalam kantung khas. Mod halus agak sesuai.

  Anda boleh membilas produk dalam air sabun dengan tangan anda, tetapi semua benang juga mesti ditenun menjadi jari. Produk dengan hiasan pepejal disyorkan untuk dibasuh hanya dengan tangan. Anda tidak perlu mengetatkan muslin. Secara langsung dari mesin ia digantung pada kornea dan diluruskan. Seluruh proses penjagaan mengambil sedikit masa dan usaha daripada dengan tirai konvensional.

  Mengawal langsir bergaya menekankan kecanggihan, keistimewaan bilik. Mereka mudah dijaga. Sempurna melengkapi bahagian dalam ruang tamu, bilik tidur, bilik kanak-kanak, kelihatan hebat di dewan perjamuan. Dengan mereka, anda boleh menambah baik setiap hari, mengubah mood dan ciri premis.

  Tirai tiruan di pedalaman: ciri, pandangan, ulasan oleh bilik, 65 foto

  Tirai tiruan di kawasan pedalaman, walaupun jualannya yang luas, jarang berlaku hari ini. Dan semua kerana terdapat salah tanggapan bahawa benang tidak dapat menampung fungsi tirai. Tetapi di samping itu, muslin menghiasi pembukaan tingkap, ia boleh membahagikan bilik menjadi dua zon, menghiasi gerbang pintu dan sesuai sebagai perincian pedalaman.

  Benang muslin melindungi dari sinar matahari dan kualiti perlindungan ini bergantung pada ketumpatan, yang dapat ditingkatkan dengan meletakkan muslin. Tirai di kusen ditahan dengan apa-apa jenis pengikat (kelopak mata, cangkuk, engsel). Pasaran dipersembahkan dalam pelbagai palet dan jenis yang berbeza, jadi muat ke mana-mana bilik.

  Dari kelebihan muslin, seseorang dapat membezakan:

  • Permohonan luas di bahagian dalam bilik (hiasan dinding, sekatan, katil, tingkap).
  • Kain dibasuh dalam mesin basuh, tidak memerlukan pengeringan dan menyeterika (ketika mencuci mereka mesti diikat dengan kord sehingga hujung longgar tidak keluar, atau mencucinya dalam beg pakaian).
  • Lebih baik dibiarkan di udara (daripada langsir konvensional).

  Tirai benang sering digunakan bukan sebagai tulle, tetapi sebagai tembok yang terlihat telus, yang membahagikan bilik menjadi zon berfungsi. Sebagai contoh, untuk membahagi ruang di apartmen studio, di ruang tamu, ruang pejabat dari katil di dalam bilik tidur, dan sebagainya. Kaedah ini telah lama digunakan di pedalaman kafe dan pusat membeli-belah untuk mewujudkan kesan pengasingan.

  Untuk membuat penampilan yang luar biasa, anda boleh membuat lapisan yang berbeza dengan tangan anda sendiri, untuk ini anda perlu memotong benang pada tahap yang berbeza (mereka tidak membubarkan dan tidak runtuh, tetapi lebih baik untuk menyebarkan hujungnya).

  Foto menunjukkan varian zon yang optimum dan menjimatkan. Di pedalaman, muslin putih memisahkan bilik tidur dari ruang tamu di sebuah apartmen studio moden.

  Plus langsir benang di pedalaman adalah bahawa mereka digabungkan dengan kain ketumpatan dan tekstur yang berbeza. Sebagai contoh, muslin boleh memainkan peranan tulle dan pada masa yang sama digabungkan dengan langsir atau tirai gulung.

  Anda secara bebas boleh mengubah reka bentuk langsir benang dengan mengikat manik-manik atau mutiara, batu-batu, manik-manik dalam apa-apa perintah, atau untuk membuat hiasan. Mereka boleh dipasangkan dengan braids, diikat dalam satu bungkus, dihiasi dengan cincin dan pemegang.

  Keuntungan dari langsir benang adalah bahawa mereka boleh digabungkan dengan satu sama lain dan diperkuat seperti yang anda mahu, menunjukkan imaginasi mereka.

  Warna tirai benang mesti sepadan dengan warna-warna di dalam bilik, digabungkan dengan warna lantai, dinding atau perabot. Jika bilik dibuat dalam warna neutral, aksen boleh dibuat pada benang gradien dengan peralihan warna secara beransur-ansur atau mendadak.

  Dalam gambar di dalam bilik putih dan biru, gegelung filamen digabungkan dengan warna tekstil dan pewarna dinding, menjadikan kawasan pedalaman itu harmoni dan menarik.

  • Pepejal. Tirai kain buatan siap dengan manik, batu atau manik kaca dijual, di mana setiap benang sepenuhnya ditutupi dengan aksesori. Sekiranya anda menggantungnya di atas tingkap, kemudian apabila tingkap dibuka dari angin, manik-manik akan menggerut sedikit, jadi ia lebih sering digunakan untuk zon dalaman di dalam bilik. Penjagaan tidak sukar, ia cukup untuk menghapuskan dengan span lembap, jenis ini tidak begitu kotor dan tidak bertujuan untuk mencuci.

  • Kisei. Tirai langsir mudah dengan mengikat tali untuk mengikat. Mereka menang terhadap latar belakang pepejal kerana hakikat bahawa mereka mudah dihapuskan dan mereka tidak memutar. Membezakan:

  • Hiasan dan kain. Gabungan hiasan dan tirai thread dalam satu komposisi. Mereka dibasuh hanya dengan tangan.

  Terdapat beberapa cara untuk memperbaiki langsir thread, yang kami pertimbangkan dalam jadual di bawah.

  Melekap pada batang kornea

  Hitch pada pita tirai untuk cangkuk

  Hitching pada pita Velcro (Velcro)

  Tirai yang diulirkan di dapur di zon memasak akan sesuai dalam versi yang dipendekkan. Paling penting, bahan itu mestilah sintetik (untuk mengelakkan penyebaran dan menyerap wangi).

  Benang di dapur di sebuah apartmen studio kecil berfungsi sebagai partition, yang tidak membuat ruang lebih kecil, seperti tembok palsu eternit. Jika dapur besar, mereka boleh memisahkan kawasan makan.

  Dalam foto itu, langsir benang putih di bahagian dalam dapur, bersama dengan set berkilat mewujudkan suasana yang sejuk dan rasa kesucian.

  Di ruang tamu, tirai thread sesuai untuk membagi zon rehat dengan kawasan tontonan TV. Lihatlah dengan baik pada tingkap bersama-sama dengan lambrequin warna yang kontras, dengan langsir klasik dalam nada tirai. Juga mereka boleh menggantung kornea.

  Jika bilik dalaman dibuat dalam gaya teknologi tinggi, ia adalah yang terbaik untuk memilih kain kasa dengan lurex dan perak manik, sesuai untuk ruang tamu klasik dengan benang pinggir, untuk minimalis sesuai dengan warna neutral monokromatik.

  Kisei di bilik tidur adalah disyorkan untuk memilih tanpa aksesori tambahan dalam warna tekstil. Putih sesuai untuk mewujudkan suasana rehat ringan, dan warna merah terang akan menekankan kreativiti.

  Dalam gambar di bahagian dalam bilik tidur, langsir dengan manik-manik terhadap latar belakang cahaya matahari kelihatan seperti hujan.

  Kombinasi kain cahaya ringan dengan kanopi benang berwarna coklat membuat suasana misteri di bilik tidur.

  Untuk bahagian dalam bilik kanak-kanak adalah lebih baik untuk mengambil muslin dengan bulu dan manik warna halus.

  Dengan bantuan langsir benang yang indah anda boleh mencuba dengan reka bentuk bilik dan tingkap reka bentuk dengan cara yang asal. Untuk menyokong ini, kami menawarkan pilihan gambar langsir muslin di pedalaman.

  Menemui typo? Pilih fragmen dan hantar dengan menekan Ctrl + Enter.

  Kain tirai di pedalaman - jenis, idea menghias, contoh penggunaan di dapur, ruang tamu dan bilik tidur

  langsir kapas di kawasan pedalaman mencipta percutian khas, romantis atau suasana yang ultra-moden, tidak kira apa jenis langsir anda memilih untuk hiasan - pendawaian keras dengan segmen kayu, tali kail telus dengan manik besar, helai dengan bunga tiruan atau bulu, benang berwarna-warni perak atau nipis tali monophonic. Tirai benang sesuai untuk menghiasi pelbagai bilik - ruang tamu, kafe, pejabat, bilik tidur dan dapur. Untuk langsir telus kelihatan harmoni di setiap bilik, anda perlu untuk memilih yang betul warna, bentuk dan cara pemasangannya.

  Beberapa jenis langsir seperti itu disebut langsir thread:

  • muslin monophonic;
  • langsir benang iridescent;
  • benang diperbuat daripada batu, manik, manik atau unsur kayu;
  • Benang dengan manik kaca dan lurex, paillettes dan bunga;
  • langsir benang padat.

  Setiap jenis langsir thread layak perhatian, masing-masing cantik dengan cara sendiri. Oleh kerana estetika luaran yang tinggi, tirai benang seperti yang digunakan dalam reka bentuk premis kediaman dan awam.

  Kisei adalah kanvas yang terdiri daripada kelopak tenunan individu, bersatu di bahagian atas dengan satu jari yang ketat. Tirai muslin diperbuat daripada pelbagai benang sintetik yang padat, yang tidak terhuyung-huyung dan mengalir dengan indah.

  Kisei digunakan untuk menghiasi ruang tamu, bilik tidur, premis peralihan, untuk mengosongkan ruang terbuka apartmen studio.

  Thread dengan manik dan manik kaca

  Benang sutera muslin, dihiasi dengan manik, kupu-kupu, bunga atau bugle, kelihatan ajaib, dan dengan serta-merta mengubah penampilan bahkan kawasan yang paling membosankan atau ketat. Tidak mustahil untuk menjauhi mereka. Cahaya, jatuh pada manik-manik, refracts, mencipta silau di seluruh bilik. Unsur-unsur hiasan pada filamen boleh diatur secara rawak, pada akhir benang, dalam susunan berperingkat atau hebat.

  Tirai dijual dengan unsur-unsur pra-terpasang, tetapi anda juga boleh menghiasi benang sendiri mengikut budi bicara anda sendiri. Tirai benang seperti itu memberikan bilik semacam romantik. Tirai dengan manik juga ditekankan oleh gabungan moden, eklektik, berteknologi tinggi, minimalis. Perkara utama ialah memilih warna yang betul dan jangan keterlaluan dengan jumlah butiran hiasan.

  Nasihat: jangan gantung langsir benang dengan manik-manik di dalam bilik anak kecil. Lagipun, ada yang semestinya berminat dengan bayi, yang akan cuba meruntuhkannya atau cuba.

  Untuk pembuatannya menggunakan dawai logam nipis, garis memancing, kayu dan bahan pepejal lain. Tirai yang diperbuat daripada benang padat memberikan ruang yang kelihatan minimalis. Benang pepejal boleh dihiasi dengan hiasan logam, plastik, kain. Baik cari langsir thread seperti dalam kawasan etnik atau eklektik.

  Tirai yang diperbuat daripada tali padat, benang manik, manik semua tirai tali. Mereka sering digunakan di pedalaman untuk menghias pintu, menonjolkan kawasan rehat dan tidur. Langsir tersebut dalam bentuk langsir tebal atau tirai dengan mekanisme berputar. Sama seperti tirai tali, mereka mempunyai rupa yang menarik dan menarik.

  Kain langsir yang indah di kawasan pedalaman sekiranya ia sesuai dengan skema warna umum bilik. Untuk mengelakkan membuat kesilapan apabila memilih warna tirai, gunakan beberapa kaedah:

  1. Gunakan prinsip kontras. Sebagai contoh, untuk hiasan bilik yang terang, benang gelap dipilih, untuk yang gelap - putih.

  2. Langsir dipilih dalam lingkungan yang sama dengan keseluruhan bilik. Contohnya, di dalam bilik putih, langsir putih di dermaga, relung atau tingkap kelihatan sejuk dan harmoni.

  3. Jika pembaikan premis telah selesai, dan warna tirai belum ditakrifkan, peraturan berikut diikuti: langsir dipilih dalam nada tekstil, perabot berlapis atau beberapa aksen yang terang.

  Petua: Jika anda memilih warna langsir perlu dipertimbangkan, dan bahagian di mana tingkap terbuka, iaitu, untuk tingkap utara gelap adalah lebih baik untuk memilih liat panas, pasir, warna kuning, dan selatan, sebaliknya, ia adalah lebih baik sesuai warna gelap dan sejuk.

  Kaedah pengikat langsir berulir

  Terdapat beberapa cara untuk menetapkan tirai thread, yang akan kami pertimbangkan di bawah.

  Menggunakan pita tirai.

  Untuk menggantung langsir pada k cornilik-baja atau kipas profil, gunakan pita tirai lebar khas. Ia dijahit di bahagian atas muslin yang luas dan tebal. Dalam pita tirai yang terletak di pita tirai, cangkuk dimasukkan, maka ia diikat pada cincin pada batang. Dengan bantuan pita tirai, tirai thread boleh ditarik untuk lipatan kecil, tetapi paling sering kain itu ditinggalkan walaupun.

  Untuk menggunakan kaedah ini, sebuah bar diluluskan melalui bahagian lebar dari langsir. Untuk ini, benang-benang dan lapisan kain padat, yang dijahit bersama-sama, dipecahkan, bar masuk dengan baik ke lubang yang terhasil. Kaedah ini ringan dan dituntut, kerana ia tidak memerlukan bahagian tambahan sistem pengikat, sementara web secara bebas bergerak di sepanjang cornice.

  Kepada nota! Jika anda menginginkan langsir benang untuk melihat cahaya dan memberi ruang rasa ringan, maka langsir digantung di sepanjang sepanjang bar. Untuk membuat lapisan yang lebih tebal, langsir akan diambil, menjadikannya tebal. Jadi, mereka membiarkan kurang cahaya dan mewujudkan suasana yang selesa.

  Untuk membaiki muslin dengan pita Velcro dijahit ke bahagian atasnya, kiub khas dengan bahagian kedua pita diperlukan.

  Jika ini tidak, maka bahagian kedua pita Velcro terpaku pada permukaan yang dikehendaki, dan tirai dipasang padanya.

  Untuk menetapkan tirai pada bar dengan cincin dan cangkuk khas sangat mudah. Cincin dengan cangkuk terletak pada batang pada jarak seragam antara satu sama lain, dan mengikat kain dengan pasak.

  Kaedah ini sesuai bukan sahaja untuk muslin, tetapi juga untuk tirai tebal.

  Cara penyesuaian yang sangat mudah dan cantik.

  Bar itu dibalut cincin khas, dengan gelombang kecil yang membentuk tirai.

  Kaedah untuk menghias langsir thread

  Untuk langsir benang kelihatan lebih elegan, mereka dihiasi dengan bantuan pelbagai unsur.

  Ia boleh menjadi hiasan atau reben riben, kuas memilih, tali hiasan. Dengan bantuan langsir mereka menangkap dan tarik ke tepi atau tengah. Pilihan yang menarik adalah pengikat picks pada cornice atau rod.

  Renda khas untuk tirai kain sangat serupa dengan klip rambut biasa. Mereka dilampirkan dengan mengikat sebahagian benang melalui batang rambut. Letakkan cincin pada ketinggian yang sama atau berbeza.

  Pemutar dan pin rambut dengan bunga dan bunga bunga

  Pelbagai gaya bunga memberi rupa perayaan dan elegan. Hiasan ini sering digunakan untuk menghiasi bilik jamuan dan perkahwinan.

  Cangkuk dinding pegun sesuai untuk mendapatkan sebahagian daripada filamen ke tepi tingkap. Pemilihan krom kelihatan baik dalam pelbagai arus gaya moden, terutama dalam berteknologi tinggi.

  Permohonan di bilik yang berbeza

  Cantik melihat langsir benang di pedalaman premis yang sama sekali berbeza: kafe, bilik perkahwinan yang penuh, dapur, nurseri atau ruang tamu. Untuk membuat langsir sesuai dengan baik ke dalam bilik, menekankan kelebihannya dan mewujudkan suasana yang selesa, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa faktor:

  • warna benang;
  • ketumpatan;
  • perlu menggunakan hiasan tambahan;
  • gabungan pelbagai jenis tirai kain;
  • kaitan dengan manik-manik atau manik-manik.

  Tirai benang digunakan di pedalaman bukan sahaja untuk hiasan tingkap. Dengan bantuan mereka, anda berjaya menghiasi niche, lengkungan, ruang di sekeliling kandil, memperuntukkan tetamu atau kawasan tidur.

  Langsir mata yang sangat bagus dan luar biasa di bahagian dalam dapur. Apabila menghias tingkap, langsir tidak semestinya bermula di lantai. Panjang mereka boleh sampai ke ambang tingkap. Sekiranya benang ditutup dengan pelapis habuk, mereka akan menjadi hiasan dapur yang hebat untuk masa yang lama.

  Satu lagi varian yang menarik untuk menghias dapur adalah pemisahan ruang makan dan kawasan dapur menggunakan benang telus. Pereka menasihatkan supaya tidak memagar zon sepenuhnya, biarkan zon itu menjadi partisyen yang mudah dan tidak berfaedah, hanya sampai ke tengah-tengah bilik.

  Nota: di dapur kelihatan benang krom padat yang padat, yang digabungkan dengan kelengkapan logam dan butiran lampu krom.

  Bilik atau ruang tamu sesuai untuk digunakan dengan langsir benang. Dalam reka bentuk bilik ini, berani menggunakan benang dengan lurex, paillettes, plastik dan elemen hiasan kaca, manik. Mereka kelihatan pintar dan menekankan reka bentuk. Langsir benang di pedalaman ruang tamu direka untuk mewujudkan aura selesa khas dan kesan yang tidak dapat dilupakan para tetamu. Mereka dipilih dalam beberapa warna, diletakkan pada tahap yang berbeza, diikat dengan braids dan diikat dengan picks pada tahap yang berbeza.

  Di dalam bilik tidur, pilih muslin biasa atau benang yang elegan dengan manik kaca. Langsir benang tergantung pada tingkap, mereka memisahkan kawasan katil atau memisahkan zon rehat dari kawasan umum. Kaedah ini membolehkan anda membuat dinding telus dalam satu bilik, yang jelas menentukan kawasan peribadi, tetapi tidak mengurangkan ruang keseluruhan bilik.

  Gantung kasa dan di bilik tidur kanak-kanak. Dia dipisahkan dari katil bayi, mencipta zon selesa dan selesa. Untuk tapak semaian, anda tidak boleh memilih benang dengan bola hiasan, manik kaca, bunga atau rama-rama. Mereka boleh menarik minat kanak-kanak itu, dan dia akan merasai mereka. Dan ini tidak selamat untuk kehidupan kanak-kanak. Adalah lebih baik untuk memberi perhatian kepada tirai monokrom tenang dengan kandungan benang semulajadi.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  + 85 = 90