Lantai busa di bawah lantai laminate pemasangan

Filem lantai hangat untuk lantai lamina - pemasangan filem inframerah untuk pemanasan lantai

Pilihan yang paling munasabah untuk pembinaan lantai yang hangat, dengan meletakkan laminasi seterusnya adalah elektrik, khususnya lantai panas filem inframerah. Oleh sebab prinsip operasinya terdiri daripada radiasi dalam julat inframerah, hasilnya, permukaan objek di sekelilingnya dipanaskan, dan bukannya perolakan udara ke atas. Oleh itu, lantai IC telah membuktikan dirinya sebagai asas pemanas untuk lantai lamina.

Laminate adalah kelembapan tahan, tahan terhadap bahan kerosakan mekanikal, dengan nisbah harga / kualiti yang berpatutan. Laminate flooring untuk 90% terdiri daripada kayu dihancurkan, terikat oleh pelbagai komposisi gam.

Meletakkan pemanasan bawah lantai elektrik di bawah lamina adalah dalam banyak keraguan. Selepas kayu dicirikan oleh keupayaan untuk retak pada suhu tinggi, retak apabila ia jatuh, dan formaldehid, yang sebagai komponen pengikat termasuk dalam papan berlamina bermula pilihan intensif.

Filem lantai hangat inframerah untuk lamina - kelebihan

 • sinaran terma seragam - membolehkan haba memanaskan lamina di seluruh permukaan;
 • penggunaan tenaga ekonomi. Membolehkan anda menjimatkan sehingga 30% daripada dana berbanding sistem pemanas lantai lain;
 • Tiada risiko kerosakan terhadap integriti lamina tidak perlu memanaskan sistem untuk suhu tinggi. Terima kasih kepada penggunaan radiasi inframerah, pertama sekali, objek dalam bilik dipanaskan, bukan udara;
 • tidak perlu melakukan kerja "basah". Meletakkan lamina tidak memerlukan menuangkan senarai yg panjang lebar;
 • keupayaan untuk menggunakan apa-apa jenis substrat;
 • ketersediaan. Astaka membeli-belah utama mempunyai model demonstrasi, yang boleh menjadi jelas (visual dan sentuhan) untuk menilai operasi sistem (boleh didapati di bandar-bandar besar Moscow, St Petersburg, dan lain-lain) atau memerintahkan kedai dalam talian, berdasarkan spesifikasi dan ulasan pemilik.

Disyorkan penerangan terperinci - peranti infra merah filem lantai hangat dengan tangan sendiri (jenis, pengiraan, pemasangan)

Laminate flooring untuk filem - yang lebih baik untuk dipilih

Walaupun pengeluar dan pengrajin disyorkan untuk meletakkan lantai lantai panas di bawah lamina, ia tidak bernilai untuk menolak ciri lamina itu sendiri.

Khususnya, apabila memilih lamina untuk lantai hangat inframerah, perlu memberi perhatian kepada beberapa faktor:

 • penanda lamina. Kebanyakan pengeluar dengan cepat bertindak balas terhadap perubahan trend pasaran dan termasuk dalam liputan mereka, direka khusus untuk pemasangan di lantai yang hangat. Sama ada menggunakan lamina untuk lantai yang panas akan ditunjukkan pada pakej (ikon yang sama pada label). Dan sesetengah pengeluar menunjukkan suhu mengehadkan pemanasan;

Substrat yang mana boleh digunakan untuk meletakkan lantai filem hangat

 • gabus teknikal;
 • sistem komposit cecair;
 • busa polistirena tersemperit;
 • substrat polistirena;
 • bahan dengan permukaan yang mencerminkan.

Pasang pemasangan filem inframerah di bawah laminat dengan tangan anda sendiri

Teknik penumpukan melibatkan beberapa langkah berturut-turut.

 1. Pemilihan satu set lantai filem hangat infra-merah. Sila ambil perhatian, setiap pengeluar berbeza. Sebagai contoh, K-Technologies (Russia, Caleo trademark) menyediakan beberapa jenis sistem pemanas lantai. Sememangnya, bergantung pada konfigurasi bergantung pada harga set. Untuk mengurangkan harga lantai yang hangat, anda boleh mengumpulnya sendiri.

 • Penyediaan substrat. Kedua-dua lantai filem dan lamina meletakkan syarat khas untuk kualiti permukaan. Jangan melebihi perbezaan ketinggian di atas 3 mm, kehadiran gangguan pada lantai (lekukan, bahagian menonjol), serpihan.

 • Memotong filem lantai yang hangat. Ia dibenarkan memotong filem pemanasan inframerah hanya di tempat yang dimaksudkan untuk tujuan ini. Potong filem, tidak di sepanjang garis pemotongan, tidak sesuai untuk operasi. Panjang maksimum satu jalur tidak boleh melebihi 8 000 mm.

 • Pemasangan filem lantai panas. Untuk meminimumkan bilangan potongan dan sambungan tuan, dinasihatkan untuk meletakkan jalur inframerah di sepanjang sisi bilik yang lebih lama. Filem ini diletakkan pada jarak 100-400 mm ke dinding dan objek besar lainnya, jarak antara jalur bersebelahan adalah 50-100 mm. Meletakkan tumpang tindih filem tidak boleh diterima dan akan menyebabkan segmen sistem terlalu panas. Untuk mengecualikan pergerakan filem, ia tetap dengan pita bermuka dua ke permukaan asas. Scotch tidak disusun dalam jalur, tetapi dalam kepingan berasingan, untuk mengimbangi pengembangan haba bahan.
 • Pendawaian pemanasan bawah lantai. Kawat disambungkan ke terminal dan terlindung. Apabila memasang wayar, ia harus diambil kira bahawa kecekapan tinggi sistem memastikan sambungan selari unsur-unsurnya. Ini bermakna bahawa sebelah kanan filem itu disambungkan dengan wayar ke sebelah kanan. Untuk kemudahan, disyorkan untuk menggunakan dawai berwarna.

 • Pemasangan sensor lantai. Masters mengesyorkan memulakan sensor di bawah jalur kedua filem IR lebih dekat ke tengah. Ini akan memberi peluang untuk mendapatkan maklumat yang mencukupi tentang suhu dalam sistem itu sendiri, dan bukan di permukaan lantai. Sensor terpaku di bahagian bawah filem ke jalur hitam pada filem. Agar lamina tidak mencipta beban tambahan pada sensor, peranti itu harus "lemas" dalam pemanas.

 • Meletakkan lamina di atas lantai. Pemasangan lamina tidak mempunyai ciri-ciri khusus dan dilakukan sesuai dengan jenis kunci dan cadangan pengeluar. Sebelum meneruskan peletakan, laminate "mendapatkan suhu" diperlukan. Untuk melakukan ini, ia ditinggalkan di dalam bilik selama beberapa hari, dan hanya kemudian pergi ke pemasangan. Adalah penting untuk mengetahui cara meletakkan substrat di bawah lamina. Substrate tidak diletakkan di atas filem pemanasan, tetapi di atasnya.
 • Pemasangan filem inframerah di bawah lantai pemanasan di bawah lamina - video

  Agar sistem untuk memulakan lantai hangat infra-merah dengan lancar, kenaikan secara beransur-ansur dalam suhu lantai (3-4 ° C sehari) disyorkan sehingga nilai ditetapkan.

  Komen (0)

  Projek maklumat mengenai pembinaan rumah dengan tangan mereka sendiri. Penyebaran penuh atau separa bahan-bahan tapak hanya boleh dilakukan setelah perjanjian dengan pentadbir

  Bagaimana untuk meletakkan lantai filem hangat di bawah lamina

  Untuk mewujudkan di rumahnya suasana yang hangat dan selesa, setiap tuan yang rajin berusaha. Sistem pemanasan yang teratur dengan betul di dalam bilik akan menjadikan tugas ini lebih mudah, jadi sebelum bermulanya cuaca sejuk adalah perlu untuk menjaga penebatan semua permukaan di dalam rumah, termasuk lantai. Filem lantai panas di bawah lamina akan menjadi penyelesaian yang ideal untuk mewujudkan iklim mikro yang optimum di apartmen tanpa menghabiskan banyak masa dan usaha.

  1

  Dalam bahan ini, gambar akan mengenai kaedah, jenis dan peraturan gaya, yang mesti diperhatikan jika anda memutuskan untuk mengatur pemanasan lantai untuk lamina.

  Cara meletakkan lantai hangat filem

  Sebagai peraturan, apabila meletakkan lantai panas dengan bekalan kuasa, tiga kaedah lokasi mereka digunakan:

  1. Lantai itu langsung di bawah penutup, seperti halnya dengan lantai filem.
  2. Lokasi dalam ketebalan jubin, di mana, selepas pengeringan, lapisan penamat dibentangkan.
  3. Pemasangan lantai elektrik yang hangat di atas julat di bawah jubin.

  Sekiranya lantai lantai sedang dalam keadaan sempurna, anda boleh memasang lantai yang hangat di bawah lamina atau linoleum secara langsung di atasnya, yang akan menjimatkan masa untuk kerja tambahan. Apabila meletakkan lantai kabel elektrik di dapur, bilik mandi atau serambi, elemen pemanas tersembunyi dalam ketebalan yg panjang lebar, meletakkan pra-lapisan ditebat.

  Sekiranya meletakkan lantai yang hangat di rumah dua tingkat, di mana penebat lantai di tingkat pertama dibuat, penebat berskala dan haba tambahan tidak diperlukan. Jubin seramik yang disusun dan lapisan gam tebal akan berfungsi sebagai perlindungan untuk lantai yang hangat. Benar, adalah berbaloi untuk berunding dengannya terlebih dahulu.

  Varieti dan kelebihan lantai inframerah filem

  Lantai hangat filem inframerah semakin meningkat dalam permintaan di kalangan pembeli, kerana radiasi mereka tidak menjejaskan permukaan kayu halus, seperti laminat, parket atau parket.

  Terdapat jenis lantai inframerah filem berikut:

  1. Bimetallic. Ia adalah filem poliuretana dengan unsur pemanasan dua lapisan yang tertanam di dalamnya. Lapisan atasnya terdiri daripada aloi tembaga dan aditif, dan lapisan lebih rendah diperbuat daripada aloi aluminium dengan aditif.
  2. Karbon. Filem lavsan dua lapisan berfungsi sebagai komponen rintangan di mana unsur pemanasan disambung secara siri dan selari.

  Yang terakhir ini sering digunakan bukan sahaja untuk melindungi lantai, tetapi juga dinding. Dengan bahan sedemikian mudah dan mudah untuk bekerja, kerana ia elastik dan mempunyai dimensi kecil (585x545 mm). Baca juga: "Filem inframerah untuk lantai panas - prinsip skim operasi dan pemasangan."

  Katakan beberapa kelebihan kelebihan lantai filem infra-merah:

  • kelajuan dan kemudahan meletakkan - ia akan mengambil masa kira-kira 2 jam sebelum meletakkan lantai hangat di bawah lamina selesai;
  • Ketinggian bilik tidak berkurang disebabkan peningkatan tingkat lantai, kerana ketebalan filem hanya 3 mm;
  • tingkat filem hangat mempunyai tahap kebolehpercayaan yang tinggi;
  • ada keperluan untuk kerja-kerja tambahan pada senarai yg panjang lebar sebagai filem inframerah lantai panas boleh diletakkan secara langsung di bawah lamina, linoleum atau permaidani (baca: "Bagaimana untuk diletakkan di bawah inframerah linoleum lantai panas");
  • tidak mengeringkan udara di dalam bilik, jadi kelembapan udara tidak berubah dari pemanasan;
  • mempunyai kesan antiallergik pada tubuh manusia;
  • ekonomi menghabiskan elektrik - 20% kurang daripada jenis lain lantai hangat;
  • boleh dibongkar dan dipindahkan ke tempat kediaman baru;
  • mempunyai kesan pengionan udara.

  Apa yang anda perlukan apabila memasang lantai filem-hangat

  Lantai inframerah termasuk kehadiran thermo-film, rolled up, bahan penebat, klip kenalan dan pendawaian untuk mereka. Di samping itu, anda perlu membeli sensor suhu dan termostat.

  Beberapa bahan tambahan akan berfungsi untuk meningkatkan kehidupan lantai dan meningkatkan kualiti terma.

  1. Membina pita pelekat satu atau dua sisi.
  2. Filem polietilena.
  3. Bahan dengan sifat reflektif haba.

  Keperluan untuk substrat di bawah lantai filem panas di bawah lamina

  Sebelum meletakkan lantai hangat di bawah lamina, anda mesti menyediakan asasnya dengan teliti. Jika anda bercadang untuk meletakkan penutup lama, adalah penting untuk memastikan ia sesuai untuk operasi selanjutnya, tidak mengandungi lekukan atau keadaan tidak seimbang, dan boleh menahan beban selepas meletakkan lantai selesai.

  Asas harus dibersihkan, periksa sebarang perbezaan tahap - nilai mereka tidak boleh melebihi ketebalan filem 3 mm. Penyimpangan yang dikesan perlu dihapuskan, selepas itu keringkan permukaannya dengan teliti. Selepas itu, meletakkan lantai hangat filem di bawah lamina boleh dilakukan.

  Mempunyai filem di permukaan lantai, perlu diingat bahawa ruang pemanasan di bawah perabot tidak praktikal dan berbahaya untuk perabot. Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk menyusun semula perabot dalam masa yang singkat, anda boleh menampung seluruh ruang bilik dengan lantai yang hangat.

  Apabila merancang meletakkan lantai yang hangat, anda perlu mengira penggunaan kuasa yang diperlukan untuk kawasan tertentu di dalam bilik. Nilai-nilai ini meningkat secara langsung. Untuk mendapatkan konsultasi yang diperlukan untuk mengira kuasa dan kecekapan operasi lantai yang hangat, anda boleh membeli lantai filem.

  Pemasangan bahan penebat

  Langkah penting seterusnya dalam proses ini, bagaimana untuk meletakkan lantai panas di bawah lamina dengan betul, ialah lantai bahan penebat untuk mengelakkan lantai panas daripada bersentuhan dengan kelembapan.

  Selepas itu, anda boleh meletakkan penebat untuk meningkatkan kecekapan lantai panas dan mengurangkan kehilangan haba daripada fluks haba yang diarahkan ke bawah.

  Mana-mana bahan roll diletakkan dengan tepi metalik ke atas, lipit yang perlu dilekatkan dengan pita pelekat, akan dilakukan.

  Sebelum anda meletakkan lantai yang panas di bawah lamina, lebih baik menggunakan bahan penebat berbuih, tidak lebih tipis daripada tebal 3 mm.

  Sebagai penebat untuk lamina, kedua-dua bahan penebat dan bukan penebat reflektif sama-sama sesuai, selagi standard ketebalan telah dipenuhi. Filem reflektif Lovsan tidak buruk, tetapi bahan kerajang tidak sangat sesuai untuk lantai filem inframerah, jadi tidak disukai untuk menyusunnya.

  Scotch bertekstur akan mengatasi tugas penebat jahitan antara web penebat.

  Memilih lokasi dan bersiap untuk memasang termostat

  Untuk mengawal suhu pemanasan bawah lantai, termostat digunakan.

  Fungsi utama termostat adalah:

  • menetapkan paras suhu yang dikehendaki;
  • menetapkan tempoh pemanasan;
  • pelaksanaan menukar dan mematikan lantai hangat dalam program yang ditetapkan dalam mod automatik.

  Sebelum meletakkan lantai panas di bawah lamina, anda perlu menentukan lokasi termostat, kerana ia mempengaruhi susun atur filem dan meletakkan pendawaian. Sebagai peraturan, ia terletak 20 cm dari aras lantai.

  Seterusnya, anda boleh membangunkan skim untuk meletakkan lantai filem hangat infra-merah.

  Kaedah meletakkan elemen pemanasan

  Untuk mengetahui cara memasang lantai hangat di bawah lamina, anda perlu menyemak susunan filem dengan skema yang dibangunkan.

  Filem panas lantai inframerah tidak boleh meliputi keseluruhan kawasan bilik, yang bergantung kepada tujuan dan intensiti penggunaannya (baca: "Cara meletakkan lantai hangat inframerah di bawah lamina - arahan pemasangan").

  Filem ini boleh dilindungi:

  • Pada separuh daripada jumlah kawasan premis, jika sumber pemanasan lain disediakan, dan lantai hangat berfungsi sebagai sokongan tambahan. Pada masa yang sama, kuasa 90-150 W / m 2 cukup.
  • Pada 70-80% daripada jumlah kawasan, jika ia adalah satu-satunya peranti pemanas. Ketebalan lantai dalam kes ini meningkat kepada 150 W / m 2.

  Jarak dari pinggir filem ke dinding atau perabot mestilah sekurang-kurangnya 20 cm, dan sehingga peranti pemanas - sekurang-kurangnya 1 meter. Ini dilakukan untuk mengelakkan terlalu panas dari lantai dan kegagalannya.

  Untuk memaksimumkan filem di permukaan lantai secara maksimal, ia boleh dipotong kepada tanda cahaya. Panjang maksimum jalur tidak boleh melebihi 8 m.

  Sila ambil perhatian bahawa ia adalah dilarang keras untuk meletakkan seksyen filem bertindih.

  Sekiranya filem itu satu sisi, ia mempunyai bahagian yang diperkuatkan, dan jika kedua-dua sisi tidak penting. Arahan meletakkan filem itu haruslah ke arah termostat untuk meminimumkan kos pendawaian. Kerajang harus dikeluarkan dengan hubungan tembaga ke bawah, di mana pengapit untuk menyambung pendawaian akan dilampirkan. Baca juga: "Cara membuat pemanasan bawah lantai di bawah lamina - panduan langkah demi langkah."

  Tempat seksyen yang mengandungi seksyen terbuka tembaga memerlukan penebat tambahan. Selalunya, penebat bitumen digunakan untuk tujuan ini. Untuk menggelapkan kawasan terdedah di kedua-dua belah pihak, perlu memotong potongan-potongan filem yang besar.

  Kemudian di dalam lubang filem dipotong, di mana bahagian kuprum tembaga ditekan dan kepingan ditutup dengan pita pita. Adalah mungkin untuk memulakan mengasingkan titik sambungan kenalan dengan pengapit dan pendawaian hanya selepas dipasang. Untuk memasang penjepit, ia mesti diletakkan di antara filem dan jalur kuprum, dan kemudian - memerah tang.

  Menyusun dan menyemak operasi pendawaian

  Meletakkan pendawaian lantai filem hangat mesti dilakukan dari pusat ke papan pinggir di dinding, untuk mengelakkan tekanan berlebihan penutup lantai. Wayar dibentangkan di bawah filem di mana lubang untuk mereka dipotong terlebih dahulu. Selepas menetapkan tempat sayap itu bersama-sama pita pelekat. Tata letak pendawaian mesti dibuat agar tidak menonjol di luar substrat penebat haba.

  Kabel disambungkan ke terminal dengan cara yang selari. Hujung wayar dibersihkan, ditumbuk melalui hirisan di dalam filem dan dimasukkan ke dalam titik lampiran penjepit, selepas itu ditekan dengan tang. Persimpangan itu terisolasi dan dipasang pada filem dengan pita pelekat. Agar tidak mengelirukan talian pendawaian, anda boleh memilih dua kabel berwarna.

  Selepas filem termal diletakkan, sensor terma mesti dipasang padanya. Ia terletak, sebagai peraturan, di kawasan bahagian kedua. Di bawah pendawaiannya dan sensor itu sendiri dalam filem itu, potongan dibuat. Di samping itu, adalah berbaloi untuk memastikan bahawa filem itu membuat giliran yang licin di tempat di mana kabel itu melewati sensor haba. Ini akan menghalang pemecah kabel.

  Sebaik sahaja sensor dipasang, anda boleh meneruskan pemasangan termostat. Sebaiknya, apabila ia disambungkan secara kekal, ia juga boleh disambungkan melalui saluran kuasa.

  Untuk menyimpan pendawaian dalam keadaan kerja untuk masa yang lama anda boleh, jika kebanyakannya diletakkan di bawah alas.

  Untuk menyambungkan termostat ke lantai hangat inframerah filem hendaklah sama seperti jenis lantai yang hangat. Dua wayar, sesuai untuk sensor suhu dan lantai panas, disambungkan secara berpasangan pada kedua-dua belah termostat. Dua penyambung percuma yang tersisa berfungsi untuk menyambungkan kabel kuasa. Tanah dihubungkan melalui terminal.

  Sebelum meletakkan lamina, pastikan bahawa lantai panas berfungsi dengan betul. Jika tidak ada terlalu banyak unsur-unsur individu atau mencetuskan, maka filem termal adalah berkualiti tinggi.

  Setelah ditentukan bahawa tidak ada kesalahan, perlu untuk menutup elemen pemanasan dengan lapisan polietilen pelindung, tidak tebal 80 μm, yang direka untuk mencegah kelembapan memasuki filem termal. Di samping itu, lapisan sedemikian akan meningkatkan kehidupan perkhidmatan lantai yang hangat. Filem polietilena bertindih di atas permukaan lantai yang hangat.

  Untuk meletakkan lantai yang hangat, perlu menggunakan laminat dengan tanda khas, dan semasa pemasangan, ia tidak akan berfaedah untuk tidak merosakkan filem terma. Baca juga: "Laminat mana yang lebih baik untuk lantai yang panas - pilih bahan yang optimum."

  Ia agak mudah untuk memasang lamina. Setiap panel dilengkapi dengan mekanisme pengunci, jadi cukup untuk meletakkannya pada sudut dan menyambung, dan kemudian menurunkan panel sehingga ia klik. Dalam kes jurang kecil, anda boleh mengetuk panel dengan tukul getah. Pertama, panel dipasang bersama-sama dengan tepi sempit, dan kemudian - jalur dihubungkan bersama-sama.

  Apabila meletakkan lamina, penting untuk meninggalkan jurang berhampiran dinding untuk pengembangan salutan dengan perubahan suhu. Pada penghujung proses ini, papan papan dipasang di sekitar perimeter bilik, di mana pendawaian lantai panas menyembunyikan.

  Filem pemanasan hendaklah dibenarkan untuk memanaskan suhu bilik, selepas itu ia boleh disambungkan ke rangkaian.

  Cadangan untuk pemasangan lantai hangat filem

  Bekerja untuk meletakkan lantai filem hangat adalah wajar untuk memegang pada kelembapan relatif tidak lebih daripada 60% dan ditambah suhu.

  Pastikan untuk memastikan penebat kenalan dan tempat pemotongan filem thermo diasingkan sebelum menyambungkannya ke bekalan kuasa. Sekiranya tidak, anda perlu memasukkan filem pemanasan dalam rangkaian, jika ia berada dalam keadaan tergulung.

  Sekiranya salutan grafit pada filem terma telah rosak, lubang mesti diasingkan dari kedua-dua belah pihak.

  Jangan memasang lantai panas di bawah lamina pada permukaan lembap. Sekiranya bersentuhan dengan lantai air panas kerana banjir, ia mesti segera dipisahkan dari sesalur kuasa dan kemudian dibiarkan kering sepenuhnya dalam keadaan semula jadi.

  Susun atur filem itu perlu dipelihara, sekiranya berlaku.

  Jangan melangkah pada kasut pada filem thermo yang diletakkan.

  Sensor suhu mesti dipasang dengan bebas supaya sekiranya berlaku kerosakan, ia boleh diganti dengan mudah.

  Bagaimana untuk memasang pemanasan bawah lantai filem inframerah di bawah lamina?

  Dapur diletakkan lamina, tetapi lantai sangat sejuk. Bagaimana untuk memasang pemasangan filem inframerah dengan betul di bawah lamina sedia ada?

  Setelah memutuskan untuk membuat lantai filem inframerah hangat, saya menasihatkan anda untuk membeli satu substrat khas yang digunakan untuk lantai infra-merah sebagai tambahan kepada kit TP (filem inframerah, klip, penebat, wayar, termostat, sensor haba). Substrat lama mesti dikeluarkan, dan yang baru mesti diletakkan untuk keseluruhan kawasan dapur untuk menahan satu tahap substrat di bawah lamina, dan ketumpatan, dan oleh itu pesongan substrat yang berbeza, boleh berbeza walaupun untuk ketebalan substrat yang sama, yang tidak diinginkan untuk sendi lamella. Jadi lebih baik jangan gabungkan dengan substrat di bawah pemanasan dan "sejuk 9quot; zon.

  Urutan kerja pembinaan lantai hangat adalah seperti berikut:

  • hapus plinth, keluarkan laminat (lamellae harus diberi nombor untuk kemudahan peletakan berikutnya) dan substrat.
  • Tentukan tempat meletakkan lantai hangat. Jika filem inframerah tidak menyesuaikan diri, maka ia hanya perlu diletakkan di kawasan terbuka di lantai - tanpa perabot pada kaki rendah atau benda panas atau karpet penebat panas lain.
  • pilih tempat untuk pemasangan termostat. Sekiranya terdapat suhu di dalam termostat, pasangkannya dengan cara yang sinar matahari langsung tidak sampai dan ia tidak dalam draf.
  • untuk keseluruhan kawasan dapur kami menyebarkan substrat penebat panas. Untuk lantai infra-merah, Isolon PPE-3003, NPE-3003 atau Penotherm NPP LP, yang dilindungi di satu sisi dengan filem berlapis atau polypropylene terproses, berkesan. Untuk penebat berkesan, ketebalan 3-5mm adalah mencukupi. Kepada substrat "tidak pergi", jalur itu dilekatkan bersama dengan pita bangunan, dan di bawah filem pemanasan adalah wajar untuk menggunakan skop logam.
  • Di kawasan itu, yang ditentukan sebelum ini untuk pemanasan, kami meletakkan infra-merah filem. Jalur harus diletakkan selari, tanpa tumpang tindih. Untuk mengelakkan filem beralih, kami menetapkan jalur antara satu sama lain dan sekitar perimeter dengan pita pelekat.
  • di bawah salah satu daripada band filem inframerah yang menetapkan sensor suhu. Untuk melakukan ini, anda perlu membuat separa bar di mana kami meletakkan paip beralun atau plastik logam dengan sensor suhu. Jangan lupa, dalam kes ini, di lokasi sensor termal, potong kawasan substrat penebat haba supaya sensor boleh bebas menentukan suhu lantai. Hujung korugasi atau paip lain tetap di strobi berdekatan dengan thermoregulator. Oleh sebab sensor berada dalam korekasi atau paip, ia boleh diganti tanpa sebarang masalah sekiranya berlaku kerosakan.
  • band inframerah disambungkan bersama selari dengan bantuan klip dan wayar tembaga dan sambungkan ke termostat, berkuasa dari rangkaian 220V.

  Demi kejelasan, kami "pie9quot; kelihatan seperti ini:

  Sebelum saya memberitahu anda tentang urutan meletakkan filem inframerah di bawah pemanasan, saya ingin menggembirakan anda, bahawa ia boleh digunakan untuk apa-apa jenis lamina, yang tidak boleh dikatakan mengenai pemanasan air. Lagipun, di bawah lantai air hangat anda boleh menggunakan lamina khas (seperti ditunjukkan oleh penanda sepadan), kerana lamina biasa dengan pemanasan lebih dari 26 darjah mula memancarkan formaldehid berbahaya.

  Seperti yang saya faham bahawa dengan pemerolehan lantai yang hangat, anda telah memutuskan, tetapi saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa lantai filem-panas tindakan inframerah tidak perlu diletakkan di bawah perabot.

  Peringkat asas meletakkan lantai hangat dalam keadaan anda:

  • pembongkaran tapak kaki;
  • pembongkaran laminat secara berturut-turut dalam urutan terbalik seperti yang dibentangkan. Dalam kes ini, mungkin masuk akal untuk melepaskan nombor itu, maka akan lebih mudah dipasang kembali;
  • keluarkan substrat biasa;
  • letakkan filem reflektif penebat haba khusus di atas permukaan keseluruhan lantai, tidak lupa untuk menetapkan jalur di antara mereka dengan pita foil;
  • mengikut arahan pengeluar dan dengan bantuan kit pemasangan, pasang lantai inframerah filem, jangan lupa untuk mengasingkan sambungan terminal dan pasang sensor haba, yang mana tidak lupa untuk membuat shtrobu;
  • sambungkan satu hangat ke termostat dan rangkaian, buat kawalan dimasukkan untuk pengendalian;
  • jika segala-galanya baik dan semua kawasan dipanaskan sama rata (kami menggunakan pengimeis termal), kita boleh terus bekerja-menyebarkan filem tebal;
  • meletakkan lamina dalam urutan yang diketahui kepada anda (mengikut penomboran jalur lamina yang anda buat)
  • letakkan papan tempat duduk, jika anda mempunyai plastik, maka titik lampiran lama akan dilakukan.

  Biarkan lantai inframerah filem panas memanaskan dapur anda dan mempunyai suhu yang selesa.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  − 3 = 3