Back to all Post

Mawar dan gambar taman

Plot negara

Tapak untuk petani tukang kebun dan trak

Adakah anda ingin menerima artikel baru dalam mel?

Halaman-halaman

Katil Perancis di taman kami.

Kolam hiasan yang paling luar biasa di taman

Semua tentang wigel. Bagaimana untuk menanam, menjaga, membiak, jenis vegel.

Para pemimpin berkongsi pengalaman mereka. Penanaman semua jenis bawang.

Bagaimana dengan betul menjaga currant

Kami menanam bit dan menjaga dengan betul.

5 cara membuktikan pemakanan timun.

Tomato adalah tanaman yang sangat produktif, mereka hanya perlu berkembang dengan baik.

1
Honeysuckle yang tumbuh boleh dimakan

Cawangan honeysuckle adalah mudah untuk dirasakan.

Bagaimana untuk berkesan menangani rumpai.
Skim paling mudah untuk membiak bawang dari benih kelihatan seperti ini:

Mawar taman penanaman, penjagaan, gred dengan gambar

Berkongsi dengan artikel rakan:

Ini adalah bagaimana mawar taman kelihatan.

Mawar taman - nama ini teguh untuk ditanam mawar anjing - spesies, bentuk dan jenis mereka. Terdapat beberapa kumpulan bebas taman mawar: mawar liar, di antaranya - mawar terkenal berkedut, taman kuno (taman) mawar, serta hibrid pembiakan moden.

Pembungaan yang banyak bermula pada akhir bulan Mei-awal bulan Jun, 2-3 minggu sebelum semua mawar lain, dan berlangsung lebih dari 1 bulan. Warna bunga berbeza dari putih hingga gelap, kadang-kadang oren dan kuning. Menanam dan menjaga mawar taman adalah terkenal kerana kesederhanaannya, kerana tumbuhan ini tidak aneh dan tidak menuntut.

Para penternak telah mencapai hasil yang sangat baik, dan hibrida moden tidak kurang berkesan daripada polyanthus atau floribunda, mereka tumbuh dengan sangat baik, mudah dijaga dan 1,5-2 bulan disebarkan dengan bunga-bunga wangi dari berbagai derajat terry. Dan untuk kekayaan julat warna, mereka telah lama menghampiri mawar hibrid teh.

Taman Kanada meningkat.

Mawar taman Kanada dicipta khusus untuk orang ramai yang luas, kerana penjagaan mereka adalah minimum, dan dengan itu, mereka mudah berkembang. Mereka tidak memerlukan pemangkasan, mereka sangat sejuk-tahan, mereka bertolak ansur dengan keadaan cuaca dan juga beku panas dan teruk.

Sejak awal, "kebaruan" ini di kalangan varieti taman telah diilhamkan oleh saintis Kanada untuk menahan musim sejuk yang keras yang menjadi ciri iklim mereka. Spesies ini boleh bertahan pada suhu rendah seperti -35 ° C, walaupun pada -45 ° C

Mawar Kanada kelihatan hebat bukan hanya dalam komposisi, tetapi dalam semak yang berasingan. Anda boleh menanamnya hampir di mana sahaja. Mereka mekar dalam dua gelombang, dengan gelombang kedua, seperti biasa, kurang banyak. Sesetengah tidak membuang pucuk pudar, akibatnya semak-semak berkumpul dengan buah-buahan yang banyak, yang pada musim gugur juga kelihatan cukup hiasan.

Di bawah adalah jenis mawar taman Kanada.

Taman Inggeris meningkat.

Mawar taman Inggeris terdiri daripada pelbagai bentuk: lebat dan berlapis. Eksklusif jenis ini adalah bunga kuat terry (lebih daripada 100 kelopak) dan pelbagai rasa. Mereka dibezakan oleh cawangan-cawangan yang mengalir indah, ditutup dengan tunas padat, sama dengan pompoms. Mereka ditanam di penumbra dan di bawah matahari.

Perhatian untuk bunga ros tidak rumit, tetapi tidak begitu mudah seperti untuk saudara-mara mereka Kanada. Antara kelemahan jenis ini ialah kasih sayang penyakit dan perosak, rintangan purata kepada beku. Untuk musim sejuk, mawar taman Inggeris harus diabaikan.

Di mana lebih baik untuk menanam. Prinsip-prinsip pemilihan tempat dan menanam untuk semua mawar taman adalah sama, terutamanya kerana mereka tahan tahan kemarau dan undemanding terhadap tanah. Kebanyakan spesies adalah fotophililous, tumbuh dengan baik di tanah loamy sederhana lembap, tidak bertolak ansur dengan waterlogging. Mereka digunakan untuk penanaman dalam kumpulan atau bersendirian di taman-taman dan taman-taman, untuk hiasan pagar, dinding, penanaman gabungan dengan semak lain dan tumbuh-tumbuhan hiasan.

Tumbuhan ini kelihatan baik dalam kumpulan dan secara tunggal.

Di antara taman yang dikuasai oleh bunga mawar tunggal, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kultivar bunga berbunga meningkat. Disebabkan fakta bahawa banyak jenis yang diperolehi berdasarkan rosehips liar yang keras, mereka berkembang dengan banyaknya dengan penjagaan yang minima. Mawar sebegini tidak sesuai dengan syarat penanaman dan pertumbuhan, tidak memerlukan teknik pertanian yang rumit.

Pendaratan. Harus diingat bahawa ditanam pada musim gugur, sebelum kedatangan frosts pertama (sehingga pertengahan Oktober), semak mawar taman akan mempunyai cukup waktu untuk akar, dan oleh itu tumbuhan kelas ini yang ditanam pada musim bunga akan berkembang dan keluar. Tumbuh-tumbuhan ditempatkan pada jarak 1.5 m dari satu sama lain mengikut skim 3.0 x 1.5 m. Apabila membuat lindung nilai yang tinggi, ketumpatan penanaman di baris adalah 50-100 cm, antara baris - 50-70 cm.

Sebelum menanam, baja organik dan mineral diperkenalkan. Bahagian atas tanah dipotong, meninggalkan tidak lebih daripada 1/3 panjang pucuk. Lubang penanaman harus cukup besar sehingga akar berbaring (tidak membungkuk ke atas), dan tempat inokulasi (leher akar) adalah 5-10 cm di bawah tanah. Selepas menanam mawar tumbuh sehingga ketinggian 25 cm. Pada musim bunga, tanah itu disamakan. Tanah di bawah semak dan di antara mereka dipulihkan dengan gambut, serbuk jerami.

Kerana unpretentiousness ini kumpulan mawar, menjaga mereka diperlukan minimum. Mereka praktikal tidak memerlukan pemanasan untuk musim sejuk atau mudah ditutup walaupun di rantau dengan iklim yang agak keras.

Pada musim bunga, baja mineral penuh diperkenalkan dalam bentuk cecair (semestinya selepas penyiraman berlimpah). Perbanan atas dijalankan setahun selepas penanaman. Penyiraman diperlukan dalam tempoh dari musim bunga hingga pertengahan musim panas, dilakukan pada awal pagi atau pada waktu petang apabila tiada hujan, tidak lebih kerap 2 hingga 3 kali seminggu, tetapi dengan banyaknya, tanah harus dibasahi dalam, penyiraman permukaan yang kerap tidak dianjurkan.

Perkara utama dalam penjagaan adalah pemangkasan tahunan.

Air di bawah akar, tidak jatuh percikan pada daun dan bunga. Pada akhir musim panas dan awal musim gugur, mawar tidak dituangkan, supaya pucuk muda lewat tidak akan berkembang. Penyiraman sederhana diperlukan hanya pada musim kemarau pada bulan September, lebih kerap di wilayah selatan. Tumbuhan ini tahan kepada penyakit yang mempengaruhi jenis mawar lain, jarang terdedah kepada serangan serangga.

Perkara utama dalam menjaga mawar taman adalah trim pemangkasan kecil tahunan. Fakta bahawa bunga-bunga itu terbentuk di cawangan-cicit yang lama (dalam pembaikan - dan pada pucuk-pucuk muda). Oleh itu, cawangan-cawangan yang lebih utama, semakin kaya dengan berbunga.

Lama kelamaan, tumbuh-tumbuhan tumbuh dan hilang rupa hiasan mereka. Kemudian habiskan pemangkasan meremajakan. Yang tertua, berusia 3-5 tahun, batang dicincang pada musim gugur di bawah pangkal, mereka mengeluarkan kebanyakan benih kecil, semua cawangan yang tidak berbunga. Seksyen mesti dilindungi dengan cat taman atau cat minyak.

Perlu ditekankan bahawa satu titik penjagaan tumbuhan sebagai persediaan untuk musim sejuk, kerana tumbuhan muda sering kurang tahan terhadap suhu musim sejuk yang negatif, mereka masih harus terlindung. Semen-semak dipenuhi dengan tanah, cawangan dibalut dengan kertas kraf. Seperti tempat perlindungan yang mudah akan membolehkan tumbuhan untuk musim sejuk tenang dan menyelamatkan dari matahari terang dengan angin pada akhir musim sejuk.

Alexander Mackenzie belukar tegak dengan ketinggian sehingga 2 m dan sehingga 1.5 m diameter. Bunga terry, merah, diameternya ialah 5 - 8 cm Terdapat sedikit wangian. Pelbagai tahan terhadap beku (dengan tahan -30 - 45 ° C). Gunakan: dalam campuran, kumpulan.

Jay Pee Connell

Jay Pee Connell Pada mulanya bunga berwarna kuning limau, tinggi, menyerupai hibrid teh, maka warna berubah menjadi naungan berkrim, diameter dalam pembubaran adalah 7-9 cm, perbungaan tunggal atau dalam kumpulan 3-8 keping. bau, berbulu bulu, dengan aroma yang menyenangkan, ketinggian semak adalah 100-150 cm, lebar dari 80 hingga 120 cm

Hope Fo Humantoni

'Hope Fo Humantony' Pudar warna wain, warna boleh berbeza dari merah cerah hingga warna merah gelap, diameter di pembubaran adalah 8 cm., Dalam nutria bunga boleh menjadi jalur putih atau kuning, mempunyai sedikit bau. Ketinggian semak di tengah band adalah dari 160 hingga 220 cm.

John Davis John Davis tergolong dalam varieti mawar taman Kanada, sangat sesuai untuk beku yang besar (ia dapat bertahan dengan musim sejuk dengan suhu minus seperti -35 - 40 ° C). Spesies ini tahan kepada penyakit. Belukar yang mencapai ketinggian sehingga 250 cm, telah menendang pucuk sedikit menggantung ke bawah. Kelopak adalah terry (sehingga 40 pcs.), Pada mulanya mereka berwarna merah jambu terang, dan kemudian memerah pada pucat merah jambu dengan pusat berkrim. Pudina dikumpulkan dalam perbungaan sehingga 15 pcs, diameter 7-10 cm. Mekarkan secara berterusan sehingga beku.

John Franklin mempunyai sedikit bau. Gred pembaikan tahan terhadap fros dan penyakit. Kelopak menunjuk, separuh ganda (sehingga 25 pcs.), Berwarna merah terang. Bud boleh dikumpulkan dalam berus (sehingga 30 pcs.), Diameter 5-6 cm. Ditanam dalam bunga, dalam kumpulan, tetapi secara umum, gred lebih baik ditempatkan untuk menanam kawasan besar.

Parsley Ia mempunyai bentuk piramid (sehingga 2 m tinggi). Bunga - besar, dalam hal berkembang 3 - 12 pcs, mempunyai warna putih terang, kelopak separuh kelopak. Baik di latar belakang.

Pelawat yang dihormati "Kem Musim Panas", tukang kebun yang tidak kenal lelah, petani trak dan penanam bunga. Kami mencadangkan anda mengambil ujian untuk profesionalisme dan mengetahui sama ada anda boleh mempercayai sekop dan membiarkan anda bersamanya di taman.

Berkongsi dengan artikel rakan:

Bagaimana untuk menanam benih tomato di rumah

Bagaimana untuk menyimpan wortel di rumah

Apabila menggali wortel dan menyimpannya untuk simpanan

Bagaimana untuk menyimpan bit di musim sejuk di bilik bawah tanah, pangsapuri, di balkoni dan di dalam peti sejuk

Saya melihat pagar lindung nilai. Ia hampir tidak boleh dilalui, tetapi masalahnya adalah bahawa lindung nilai ini sepanjang hayat dalam pelbagai arah. Saya tidak akan menasihati anda untuk menanam lindung nilai itu, sukar untuk dijaga.

Artikel yang bermakna, terima kasih.

Untuk mana-mana lindung nilai lindung nilai adalah perlu untuk menjaga, selepas semua hidup. Pagar bunga mawar bukanlah perkara yang paling tidak menentu dalam hal ini.

Saya mempunyai kotak dari rose D. Franklin, ia benar-benar berbeza di sana ..

Penerangan dan ciri-ciri varieti popular mawar taman

Rose - wakil tanaman hiasan yang terang dengan pelbagai spesies dan jenis. Ia mempunyai keindahan dan aroma wangi yang luar biasa. Taman, mendaki, semak-semak dan lain-lain - pelbagai kumpulan mawar. Terdapat banyak perbezaan di antara mereka.

Apakah kumpulan ini mawar taman itu? Pemandangan taman menyatukan tumbuhan bersahaja yang indah dengan bunga besar. Mereka tidak memerlukan perlindungan untuk musim sejuk atau penjagaan yang berlebihan. Kumpulan ini paling popular di kalangan tukang kebun.

Pelbagai Remy Martin2 (Kumpulan Floribunda) adalah semak yang elegan dengan bunga aprikot halus. Ketinggian semak dewasa ialah 1.5 meter, dan diameternya adalah 1 meter. Saiz bunga bervariasi dari 6 hingga 8 cm. Pada batang tumbuh sehingga 3 tunas. Pelbagai ini dicirikan oleh keupayaan untuk berbunga semula. Ia mekar untuk kali pertama pada musim bunga lewat dan dikehendaki dengan kecantikannya selama tiga minggu.

Remy Martin tidak terdedah kepada penyakit kulat dan biasanya mentolerir keadaan cuaca sejuk. Belukar itu tidak aneh kepada tanah, tetapi masih menyukai tanah yang ditapis dengan baik, tepu dengan nutrien. Oleh itu, baja perlu diperkenalkan empat kali setahun.

Tanaman Remy Martin juga dari tiga tahun, meninggalkan semak-semak beberapa batang ganjil. Setiap 5 tahun sepenuhnya memotong semua pucuk untuk pembaharuan bunga mawar. Untuk musim sejuk, adalah disyorkan untuk menutupi kilang.

Park rose, digambarkan dalam foto, merujuk kepada pelbagai yang dipanggil Lucia. Budak tumbuh hingga 170 cm dan lebar 90 cm. Setiap berus terdiri daripada 5-15 bunga warna kuning limau sehingga diameter 10 cm. Pucuk berbunga perlahan-lahan.

Ciri ciri adalah ketahanan proses berbunga. Mawar dengan aroma aroma halus awal, tetapi bunga dibawa hingga musim gugur. Lucia lebih suka tanah subur dan cahaya matahari yang subur. Dia sering memerlukan pembajaan. Pelbagai ini tahan terhadap penyakit dan frosts musim sejuk.

Salah satu mawar taman yang paling lembut dan harum - Consuelo. Bunga lemon halusnya mempunyai bentuk sfera dan membentuk perbungaan besar. Saiz putik yang dibuka adalah kira-kira 10 cm. Belukar itu sendiri juga agak besar. Ia mencapai ketinggian dua meter. Pembungaan bermula pada bulan Jun dan tidak berhenti sehingga fros. Adalah disyorkan untuk menanam di tempat yang cerah, dalam tanah lembap dengan kebolehtelapan udara yang baik. Consuelo tahan terhadap fros dan pelbagai penyakit.

Kacang merah dicirikan oleh rasa ringan. Ia sempurna mengekalkan warna merah gelap sepanjang tempoh berbunga. Tangkai daun berdaun tumbuh sehingga 70 cm tinggi dan sehingga 50 cm lebar. Saiz bunga ialah 6-7 cm. Pembungaan masih bergelora sepanjang musim. Bunga boleh tumbuh sendirian atau bergabung dengan perbungaan. Pelbagai ini tahan fros dan penyakit.

Pilgrim - pelbagai mawar taman Inggeris dengan rasa yang jelas (mawar dan teh meningkat). Belukar bertali lurus dibezakan dengan keanggunan dan keupayaannya dan mencapai ketinggian 1.5 meter. Sekiranya anda menggunakan sokongan untuk mengembangkan varieti ini, ketinggian boleh sampai 3 meter. Bunga berwarna kuning lembut 8 cm diameter, mempunyai bentuk roset yang ideal. Bunga dengan berus besar sepanjang musim. The bush boleh dikatakan penuh dengan bunga. Pilgrim tahan sederhana terhadap frosts musim sejuk.

Robusta ia dibezakan dengan kelenjarnya. Bush merujuk kepada pertumbuhan yang kuat. Ketinggiannya mencapai 1.5 meter dengan lebar 1.2 meter. Bunga berwarna merah terang (merah) mempunyai aroma lemah dan kelopak bergelombang. Di tangan, tunas 5-10 memanjang berkembang. Tempoh berbunga berlimpah adalah musim panas dan musim luruh. Pelbagai ini terdedah kepada kelincahan hitam, tetapi ia adalah musim sejuk-lasak, bersahaja untuk tanah dan toleran teduh.

Pelbagai Roz de Resht mempunyai bunga merah jambu (ungu) terang dengan aroma yang sangat manis. Budak pertumbuhan rendah (60-90 cm) dicirikan oleh bentuk padat dan kemas. Diameternya hanya 70 cm. Saiz bunga dalam pembubaran adalah sehingga 7 cm. Dalam kuas yang ketat tumbuh sehingga 7 tunas. Pembungaan berombak. Pelbagai ini tidak memerlukan perlindungan untuk musim sejuk atau pemangkasan tetap (hanya untuk memotong tunas lama). Pada akhir musim panas sering jatuh sakit hitam.

Penerangan taman jenis ini berbeza di puncak bukit. Cukup spiky Westerland mencapai ketinggian 3.5 m. Bud mempunyai warna oren yang kaya.

Saiz bunga dalam pembubaran adalah 12 cm Terdapat 5 hingga 10 mawar dalam sista. Aroma adalah sangat menyenangkan dan boleh dirasai. Pembungaan berlaku sepanjang musim. Westerland memerlukan penanaman di tanah subur yang bersaliran dengan baik. Pelbagai ini tahan terhadap penyakit, fros dan hujan.

Rose John Davis - Anjing yang ditapis meningkat, yang dicipta untuk iklim yang sejuk. Ini belukar dua meter yang berkuasa dengan bunga merah jambu yang besar tanpa bau pedas. Aroma cahaya berbeza dengan nota buah pedas. Dalam perbungaan dari 15 hingga 17 tunas sehingga diameter 8 cm. Tempoh berbunga diulangi beberapa kali semasa musim (Jun hingga September), dengan syarat terdapat pencahayaan yang baik, tanah subur yang telap udara dan penyiraman biasa. Kilang ini tahan terhadap penyakit.

Pelbagai ini dimaksudkan untuk penanaman dalam keadaan iklim yang keras. Semenanjung tumbuh dengan ketinggian 1-1.25 m dan diameternya mencapai 1,25 m. Bunga wangi merah terang dengan kelopak tajam membentuk berus besar (3-7 tunas). Saiz diameter kepala adalah 6 cm. Pembungaan berlangsung sepanjang musim panas. Hampir tidak memerlukan pemangkasan. Mawar John Franklin tahan penyakit dan fros, bersahaja kepada tanah, biasanya membawa haba dan kemarau.

Rose Martin Frobisher tergolong dalam satu siri jenis tahan beku. Bunga merah jambu pucat berukuran 6 cm diameter berus 3-5 tunas. Kelas taman ini dicirikan oleh bangsawan, keanggunan dan bangsawan. Budak tumbuh hampir 2 meter dengan diameter satu meter. Ia tidak memerlukan banyak perhatian, ia sangat bersahaja kepada tanah. Mudah mengambil akar di penumbra dan di bawah matahari. Belukar ini dapat menahan panas dan kemarau, jarang mengalami penyakit.

Mawar taman menduduki banyak ruang. Mereka agak tinggi dan luas, sering digunakan dalam reka bentuk landskap. Daripada mawar taman, lindung nilai atau menghiasi elemen hiasan menegak, serta ladang tunggal, hijau wilayah bandar. Muncul beberapa jenis boleh dikagumi sehingga fros itu sendiri.

Seseorang sudah mengambil dirinya seperti https://www.neoform.su/teplitsy-kremlevskie/lyks/ rumah hijau? Saya mahu menyampaikannya.

Saya suka menanam cengkeh. Beli benih bunga ini di kedai yang baik, di sini :.

Dan kenapa penghancur bijirin Niva dalam senarai? Mereka lebih baik!

banyak kesilapan biologi dan geologi: contohnya, mereka menulis bahawa tanah liat biasanya diasamkan, bagaimanapun.

Artikel yang hebat, banyak petua yang hebat! Saya kini di Thailand dan kepalanya memecahkan sama ada terdapat sebarang akal.

 • © 2018 Agronomu.com
 • Kerahsiaan

Penggunaan mana-mana bahan yang dipaparkan di laman web ini dibenarkan dengan syarat pautan ke agronomu.com

Portal editorial tidak boleh berkongsi pendapat penulis dan tidak bertanggungjawab untuk bahan-bahan hak cipta, untuk kesahihan dan kandungan pengiklanan

Gred terbaik roses taman untuk wilayah Moscow

Sehingga kini, terdapat banyak jenis roses taman untuk kawasan Moscow, yang mana anda boleh membuat rosario moden yang cantik, meletakkan bunga dalam kumpulan atau hanya menjatuhkannya pada bunga.

Bagaimana memilih anak benih yang betul

Untuk merancang taman bunga yang indah, anda mesti memilih anak benih yang betul. Pertama sekali, anda perlu memberi perhatian kepada tanda yang diiringi oleh varieti terpilih. Jika pakej itu mempunyai tanda kualiti, ia bermakna bahawa mawar telah lulus semua ujian dan memenuhi keperluan tertentu.

Varieti mawar yang sesuai untuk menanam di kawasan utara telah terbukti sangat baik. Antara kelebihan utama warna tersebut adalah seperti berikut:

 • ketahanan tinggi terhadap penyakit virus dan bakteria;
 • berpanjangan dan berlimpah;
 • rintangan terhadap keadaan cuaca buruk;
 • tahap rintangan fros yang tinggi.

Taman bunga mawar untuk pinggir bandar, yang foto-foto membolehkan anda untuk secara peribadi menghayati semua keindahan bunga, tahan walaupun pada frosts yang paling teruk dan memberi bunga panjang.

Memilih mawar taman untuk pinggir bandar, anda perlu memberi perhatian kepada varieti hibrid teh mereka. Antara jenis yang paling terkenal perlu dibezakan seperti:

Berbagai Gloria Dei sangat cantik dan halus, karena memiliki bunga kuning yang besar dengan limpahan dan bunga merah muda pada kelopak. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa pembungaan hanya berlangsung selama 3 hari. Pelbagai Ingrid Bergman adalah bunga yang indah dengan tunas merah gelap. Spesies ini dianggap salah satu yang terbaik untuk menanam di tengah-tengah kawasan Moscow. Bush tumbuh sangat cepat, berbunga berterusan selama lebih dari 2 minggu. Tumbuhan tahan terhadap keadaan cuaca yang tidak baik.

Mawar pelbagai Aphrodite dibezakan dengan warna merah jambu sejuk-porselin bunga, bentuk yang menyerupai sedikit pasu. Bunga adalah besar, tahan cuaca buruk dan mempunyai tekstur yang agak halus. Rose Omazh dan Barbara adalah pokok renek yang bunga-bungaan mempunyai banyak kelopak. Pembungaan berlimpah dan berlangsung selama 15 hari. Ciri tersendiri dari jenis ini adalah kelopak kelopak secara beransur-ansur tanpa penumpahannya. Mungkin ia tidak kelihatan sangat estetik. Oleh itu, secara berkala bunga tersebut hendaklah dipotong dengan teliti.

Mawar taman untuk rantau Moscow sangat sesuai untuk menanam di taman mawar di kawasan yang besar. Ini adalah sejenis anjing yang ditanam. Sungguh mengagumkan berapa banyak spesies, jenis dan bentuk di sana. Semen daun berdaun mencapai ketinggian 1.5 meter. Mereka berbunga sebelum mawar lain.

Terdapat pelbagai mawar taman yang indah dan asal. Nama-nama varieti untuk kawasan Moscow diketahui oleh semua tukang kebun. Terdapat banyak jenis mawar taman yang boleh menghiasi sudut yang selesa di taman. Di antaranya anda boleh namakan ini:

 • Wings Emas;
 • Ratu Utara;
 • Agnes;
 • Hans.

Variasi Hans adalah hibrida bentuk yang ideal dengan bunga semi semi-ganda tepung yang indah bersaiz sederhana pada pucuk-pucuk kecil yang kecil. Perdu ini sesuai untuk menanam sebagai pagar tanaman bukan sahaja di taman, tetapi juga di taman dan di dacha. Anda boleh membuat komposisi asal, menggunakan sokongan khas, kanopi dari pelbagai bahan.

Variasi yang menarik adalah Claris, yang telah ditanam untuk beberapa waktu sebagai tanaman hiasan di tanah terbuka. Mereka mengatakan bahawa pelbagai ini diambil dari koleksi isteri Napoleon Josephine. Bunga-bunga itu berwarna merah jambu dengan pertengahan yang lebih gelap dan aroma yang kaya dan kaya.

Mawar taman untuk kawasan Moscow dicirikan oleh hakikat bahawa mereka tidak memerlukan perlindungan untuk musim sejuk. Mereka menggabungkan rintangan fros anjing naik dan rusuhan warna ini meningkat. Antara jenis moden adalah mawar pemilihan Bahasa Inggeris dan Kanada.

Memilih jenis roses taman terbaik untuk rantau Moscow, anda perlu memberi perhatian kepada pelbagai floribunda, di antaranya anda boleh memilih versi anda sendiri, yang akan menjadi hiasan yang ideal di taman. Antara jenis yang paling popular ialah:

 • Lions Rose;
 • Leonardo da Vinci;
 • Maria Theresa.

Mawar kumpulan ini dibezakan oleh rusuhan warna dan berbunga panjang yang berlimpah. Mereka semua mempunyai bentuk bunga yang cantik dengan kuncup yang sedikit memanjang, menarik aroma kaya yang berterusan, berbeza rintangan fros dan hampir tidak sakit.

Pelbagai Leonardo da Vinci dicirikan oleh semak lurus dan padat. Ia secara semulajadi berselerak dengan bunga merah jambu yang terang, dalam bentuk yang menyerupai jenis klasik. Satu-satunya kelemahan spesies ini adalah bahawa bunga hampir tidak berbau.

Lions Rose sangat dihargai di kalangan peminat mawar. Bunga krim putih mereka terletak pada berus besar, sangat perlahan-lahan berbunga dan berubah bentuknya setiap hari. Kelemahannya ialah di pinggir bandar Moscow, tempoh berbunga pelbagai ini berbanding dengan yang lain jatuh pada terma kemudian.

Mawar taman yang sangat indah untuk pinggir bandar, menghancurkan, dicirikan oleh berbunga panjang dan aroma yang sangat berterusan. Setiap tukang kebun boleh memilih sendiri spesies tumbuhan yang mampan dan bersahaja dengan berbunga yang banyak dan kesihatan yang baik. Antara jenis yang paling popular adalah perlu untuk membezakan yang berikut:

Berbagai Westerland dicirikan oleh fakta bahawa belukar tumbuh sangat cepat, mempunyai bunga tembaga oren setengah mahoni. Walaupun bunga berbunga hanya 3 hari, terdapat banyak tunas di tangan, menggantikan bunga yang jatuh.

Ciri khas pelbagai varieti Angela adalah semak dengan banyak bunga kecil. Antara jenis lain, mereka menonjol dalam warna merah jambu yang cerah, dikumpulkan dalam banyak kuas dan hampir menutup diri dengan daun.

Varieti mawar taman di Kanada untuk pinggir bandar sangat popular di kalangan tukang kebun Rusia. Antara jenis yang paling cantik dan popular termasuklah:

A. Mackenzie dicirikan oleh fakta bahawa belukar tumbuh merah jambu dan bunga merah bersaiz sederhana. Belukar itu sendiri agak tinggi, jadi lebih baik meletakkannya di latar belakang. Mawar mekar dengan berlimpah sepanjang musim panas, tetapi mereka hampir tidak mempunyai rasa yang sangat jelas.

Pelbagai bunga mawar untuk rantau Moscow pemilihan Kanada Morden Centennial dibezakan oleh bunga-bunga besar merah muda yang dikumpulkan dalam perbungaan yang besar. Aroma walaupun ia adalah, tetapi sangat lemah. Pelbagai ini cukup tahan fros untuk menahan suhu yang sangat rendah. Blossoms belukar banyak, terutamanya pada pertengahan musim panas.

Mawar pelbagai Wasagaming menyerupai pokok-pokok kecil. Bunga merah jambu warna yang kaya mempunyai rasa yang berterusan yang menyenangkan. Tumbuhan ini menanggung beku dengan baik dan tidak memerlukan perlindungan khas. Ini adalah tumbuhan yang sangat indah, selainnya, sangat bersahaja, yang sesuai untuk berkembang dalam iklim yang keras. Perlu diingat bahawa lebih baik menggunakannya untuk menghias plot luas yang besar, kerana semak sangat subur dan cepat berkembang.

Varieti bahasa Inggeris agak bersahaja, bagaimanapun, untuk musim sejuk mereka masih perlu dilindungi. Antara jenis pembiakan Inggeris yang paling popular, LD Braithwaite harus dibezakan. Berbagai ini dengan bunga merah terang dibezakan dengan bentuk asalnya dan cahaya, tetapi aroma yang sangat menyenangkan. Belukar agak berkilat dan boleh mencapai ketinggian 1.5 meter.

Varietas mawar Bahasa Inggeris cukup cantik dan sempurna untuk menghias mana-mana taman dan taman. Terdapat banyak jenis, terdapat banyak untuk dipilih.

Mawar yang sesuai untuk pinggir bandar, tahan sejuk. Oleh itu, mereka boleh hibernate hampir tanpa tempat tinggal. Kualiti tahan fros yang baik dibezakan oleh jenis Amerika dan Kanada. Antaranya adalah perlu untuk membezakan:

Benar-benar jenis musim bunga ros yang tahan lama musim sejuk dalam kedudukan menegak dan tidak membeku sama sekali. Tahan hujan boleh hibernate secara menegak, tetapi kadang-kadang selepas frosts yang kuat tetap jejak. Sederhana jenis musim sejuk yang tahan lilin boleh ditinggalkan untuk musim sejuk tanpa tempat tinggal, walau bagaimanapun, adalah perlu diingat bahawa mereka membekukan ke tahap salji, jadi untuk musim sejuk pucuk memerlukan sedikit lenturan.

Dalam setiap kumpulan terdapat banyak jenis mawar yang ditubuhkan di pinggir bandar dan membawa musim sejuk tanpa tempat tinggal.

Bagaimana untuk menanam bunga

Penanaman dan penjagaan mawar taman untuk kawasan Moscow harus dilakukan dengan betul. Walaupun beberapa perbezaan dalam penjagaan pelbagai jenis mawar, masih ada peraturan penjagaan standard. Untuk pemupukan paling sesuai untuk tahi kuda setahun. Di peringkat pembentukan tunas, perlu membuat kalsium nitrat sebagai makanan.

Dalam tempoh pertumbuhan aktif dua kali sebulan, semasa pengairan, perlu menggunakan infusi herba dan penyelesaian baja mineral. Penyiraman dilakukan secara semulajadi dengan air suam, ketat di bawah akar tumbuhan.

Pada musim bunga dan musim luruh, perlu untuk memangkas semak, yang boleh membentuk dan bersih. Di samping itu, perlu melakukan langkah pencegahan menggunakan bahan kimia.

Add Your Comment

30 − 21 =