Meja tulis untuk kanak-kanak

Meja untuk kanak-kanak sekolah - petua dan 50 gambar di pedalaman

Sekali, kira-kira 30 tahun yang lalu, meja itu melambangkan status tertentu, kecerdasan keluarga. Hari ini, mujurlah, hampir setiap keluarga mampu membeli meja untuk kanak-kanak itu.

Sekiranya dalam keluarga anda kanak- Jadual sedemikian semestinya diperlukan untuk organisasi kemudahan dalam menguasai sains. Bahawa anak itu mempunyai perkembangan yang baik dengan postur yang baik, meja itu harus nyaman dan berfungsi. Ini tidak menjimatkan wang.

Sebelum membeli jadual, anda harus menentukan fungsi mana yang akan dilaksanakan. Sebagai contoh, ia boleh ditujukan untuk membaca, melukis, pekerjaan lain dan pada masa yang sama boleh mempunyai petak tambahan untuk menyimpan bekalan sekolah.

Menentukan tujuan fungsi jadual, anda perlu memahaminya saiz yang optimum. Kriteria penting dalam perkara ini adalah saiz kaunter meja. Adalah dinasihatkan untuk memikirkan reka bentuk umum jadual, keperluan untuk mempunyai meja, pintu di dalamnya atau laci, dan nombor mereka.

Anda boleh memilih meja dalam "prestasi klasik", tetapi dalam kes ini, jelas berfikir supaya kanak-kanak boleh dengan mudah mendapatkan buku, buku nota, dan lain-lain Untuk ini, mesti ada rak di sebelah mana anda boleh meletakkan semua yang anda perlukan.

Sebagai peraturan, jadual yang dibeli oleh syarikat pertama- menghidangkannya dengan sangat prom, atau lebih lama lagi. Oleh itu, kita mesti mendekati kualiti perabot dengan perhatian yang sewajarnya. Ia tidak perlu untuk kanak-kanak membeli meja kayu berharga, tetapi meja dengan lapisan polimer tidak wajar.

Tidak mungkin kanak-kanak, terutamanya pelajar kelas pertama, harus mengharapkan penjagaan khas. Pilih sesuatu yang tidak terlalu mahal, jadi itu bukan kasihan, apabila jadual akan hilang persembahan, tetapi bahan berkualiti tinggi. Menurut cadangan perubatan, jadual harus mempunyai lebar sekurang-kurangnya satu meter, kedalaman 60 cm, ruang di bawah meja atas sekurang-kurangnya 50x50 cm.

1

Meja meja untuk anak sekolah - organisasi ruang kerja

Adalah baik untuk memilih meja dengan kemungkinan pelarasan ketinggian kaki. Pergi ke kedai di meja, bawa anak dengan anda. Dia akan dapat menguji jadual di laman web, memeriksa kemudahannya, dan hanya menilai daya tarikan keseluruhan, supaya kelas panjang diadakan dengan keseronokan, yang sangat penting. Jangan cuba simpan dengan menyelesaikan dua masalah dengan satu pembelian: untuk membeli meja untuk belajar dan untuk komputer. Kedekatan komputer dan godaan untuk bermain pertama akan menghalang kanak-kanak daripada menumpukan perhatian kepada kerja rumah.

Kanak-kanak mesti segera diajar untuk membetulkannya organisasi ruang kerja. Untuk penempatan semua bekalan sekolah dalam reka bentuk meja terdapat kotak, meja, rak yang berlainan. Lihatlah dengan lebih dekat dengan mereka, bagaimana mereka diagihkan, betapa mudahnya mereka menyediakan syarat yang paling selesa untuk kelas kanak-kanak.

Sekarang pilihan besar dari meja kecil dengan modul bergerak individu ke seluruh set. Terdapat model-model jadual dengan superstruktur di atas meja countertop dalam bentuk rak, di mana anda boleh meletakkan buku dan aksesori lain. Ia sangat mudah untuk pelajar atau pelajar: segala-galanya akan tersedia pada waktu yang tepat. Pilihan yang sangat asli dan mudah untuk latihan bersama dua pelajar sekolah adalah kehadiran meja atas meja bersama di meja. Ruang di bawah meja mempunyai bahagian zon oleh batu karang atau sekatan.

Dalam variasi moden, meja tulis mempunyai pelbagai bentuk: berbentuk segiempat tepat, sudut berbentuk L, separuh bulatan. Pilihan akan bergantung kepada tempat di mana anda bercadang untuk meletakkan meja. Dengan memperhatikan dalaman dan gaya umum perabot lain atau, sebagai subjek bebas keadaan, meja perlu diatur supaya dapat memastikan pencahayaan tempat kerja yang baik. Dalam kes ini, perlu mengambil kira keunikan keadaan kerja, jika kanak-kanak itu kidal.

Meja untuk murid sekolah - bahan

Bahan utama yang digunakan dalam pembuatan meja adalah chipboard, chipboard, MDF dan kayu padu.

Chipboard - bahan yang paling biasa untuk perabot kabinet. Kekuatan dan ketahanan, serta teknologi moden yang memastikan kualiti dan ketidakberamanan, menjadikannya optimum dari segi kualiti harga.

Chipboard walaupun lebih murah, tetapi juga lebih berbahaya kepada bahan kesihatan. Ia semestinya mempunyai sijil pematuhan untuk keselamatan.

MDF adalah bahan yang paling mahal dan berkualiti tinggi, tidak kalah dengan kayu semula jadi untuk keselamatan alam sekitar.

Meja meja untuk pelajar sekolah - gambar di pedalaman

Setelah mengenali tips di atas, buatlah kesimpulan yang tepat untuk memilih meja, yang mana anak anda akan dengan mudah dan selesa bekerja.

Meja untuk pelajar sekolah

Meja tulis adalah perabot utama untuk murid sekolah - sama ada graduan pertama atau lulusan sekolah. Ia berada di perabot yang betul bergantung kepada kesihatan anak anda.

Jadual penulisan hari ini difikirkan terperinci terakhir. Pengilang mengambil kira kedua-dua bentuk dan keupayaan untuk berubah, dalam satu perkataan - segala-galanya untuk membuat jadual itu berfungsi dan tahan lama. Bagi pelajar sekolah datang dengan model "berkembang", yang sentiasa berkembang di belakang pemiliknya.

Untuk rumah, meja tulis boleh dipilih untuk reka bentuk, warna, dan bentuk. Model untuk kelas mempunyai matlamat utama - pendidikan, supaya mereka dilaksanakan dalam bentuk yang ketat, supaya pelajar tidak mengganggu apa-apa, dan reka bentuk membantu untuk bekerja dengan baik.

Meja moden bukan sahaja perabot pendidikan, tetapi juga komponen dalaman bilik kanak-kanak, sehingga anak itu tidak hanya menanam kebolehan mental, tetapi juga rasa rasa.

Bentuknya sama seperti reka bentuk mereka:

 • Klasik - meja segi empat tepat. Ia menjadi kurang popular disebabkan oleh kesungguhannya, tetapi tidak kehilangan kaitannya kerana kebersihan.
 • Sudut- jadual untuk kedudukan di sudut. Sudut boleh diselaraskan dan dipindahkan jika perlu. Ia kelihatan bergaya, boleh dipanjangkan dari satu sisi, dan boleh berkadar.
 • Pusingan - jadual untuk pelajaran kumpulan. Pilihan yang sangat baik untuk bekerja dalam kumpulan, tidak ada yang menghalang dan tidak menghalang pergerakan, sambil memberikan gambaran yang sangat baik.

 • Dengan reka bentuk ceria - meja untuk kanak-kanak prasekolah atau anak kelas pertama. Ia boleh mengambil bentuk mainan atau wira dongeng. Perhatian kanak-kanak itu langsung terpesona dengan reka bentuk yang menarik.

Meja tulis boleh menjadi warna yang sangat berbeza: untuk varian warna usia muda diguna pakai, tetapi kanak-kanak yang lebih tua ditawarkan warna monofonik dan klasik yang bergaya untuk pokok. Terima kasih kepada ini, anda boleh memilih model untuk mana-mana gaya dan dalaman.

Untuk pereka ruang tamu yang lebih besar menyediakan meja dengan sebilangan besar laci dan rak, yang boleh sama ada dengan mudah atau dengan kunci dan kekunci kod. Selain itu, lebih banyak daripada mereka, semakin tinggi harga menjadi.

Tetapi faktor ini bukan perkara utama, adalah penting untuk diingat bahawa untuk pengedaran ruang meja yang betul fungsinya adalah penting.

Model berikut menonjol:

 • Transformer. Ia juga dikenali sebagai "jadual pertama". Di sini anda boleh menyesuaikan bukan sahaja ketinggian, tetapi juga sudut tablet dan papan kaki. Biasanya ia tidak mempunyai rak apa-apa.

 • Ortopedik. Jadual "terapeutik", untuk membetulkan postur dan membetulkan kelengkungan. Mempunyai alur khas di atas meja, membolehkan anda duduk lurus, tidak berguling. Pengukuhan sedemikian membolehkan kanak-kanak itu memegang tangannya dengan betul dan tidak mengambil sikap, memukul belakangnya.
 • Laras untuk ketinggian - "berkembang." Jadual untuk sebarang umur. Mempunyai sistem khas yang membolehkannya "berkembang" secara berkadaran dengan pertumbuhan anak yang berubah. Kepada mereka dalam set adalah kerusi yang "berkembang" yang sama. Pilihan ini adalah jangka panjang dan oleh itu sering membeli. Mekanisme yang sama dilengkapi dengan meja sekolah.
 • Meja komputer kanak-kanak, yang mana anda boleh dan melakukan kerja rumah, dan berurusan dengan komputer, 2 dalam 1. Ia mempunyai rak untuk unit sistem dan papan kekunci, bahagian belakang cakera dan rak.

Kemudahan multifungsi yang mudah, tetapi seringkali kanak-kanak selepas tugas itu boleh diganggu oleh komputer.

 • Sudut Sekolah. Seluruh dunia mini pelajar sekolah. Ini bukan sekadar meja, ia juga mengandungi semua komponen yang diperlukan untuk pelajar - batu karang, rak, kabinet gantung, pencahayaan terbina dalam - segala-galanya untuk menjadikan kanak-kanak berasa selesa dan tidak terganggu dari kelas.
 • Lipat / lipatan. Meja adalah mudah untuk bilik-bilik kecil. Jika kanak-kanak tidak terlibat, maka jadual atas boleh dihilangkan, dan apabila tiba masanya untuk kerja rumah, letakkan semula.

Pengeluar cuba mencipta versi pelbagai fungsi. Meja ini boleh mempunyai rak tambahan dalam bentuk tingkat kedua, dan loker dari bawah.

Untuk sudut sekolah mewujudkan ensemble keseluruhan dengan rak, dengan kes kabinet kabinet, dinding dengan meja. Kepada model komputer ditambah lengkung, rak.

Trend fesyen adalah perabot modular, apabila, menggabungkan beberapa modul, setiap kali anda boleh membuat kompleks baru.

Terdapat pilihan ergonomik untuk bilik kanak-kanak, di mana meja adalah kesinambungan katil, dengan almari, rak. Pilihan ini sesuai untuk bilik kecil atau jika dua kanak-kanak tinggal di satu bilik.

Terima kasih kepada fungsi, jadual boleh digunakan untuk masa yang lama, ia akan menjadi unsur tambahan yang indah di dalam bilik, dengan mudah menggantikan kabinet dan menjimatkan ruang. Dan harga dengan pilihan ini boleh disimpan, daripada membeli setiap elemen secara berasingan.

Sekiranya anda mempunyai anak, atau anda terpaksa hidup bersama tanpa ketiadaan bilik, terdapat variasi jadual untuk dua orang. Lagipun, mereka perlu lakukan pada mana-mana umur.

Sudah tentu, anda boleh menyelesaikan masalah ini dengan membeli dua jadual, tetapi jika ruangan itu besar, anda perlu memikirkan pilihan lain.

Pereka untuk kes seperti itu datang dengan beberapa helah:

 • Dua meja di sepanjang dinding, atau meja atas yang panjang dengan banyak rak dinding dan loker, Di bawah meja anda boleh meletakkan ibu jari. Oleh itu, anda akan mempunyai dua tempat kerja bebas untuk kanak-kanak.
 • Jadual + tetingkap tingkap. Dalam kes ini, ambang tingkap adalah sebahagian daripada countertop, yang menjimatkan ruang. Di sisi dinding sepanjang dinding - loker sempit dengan rak, anda juga boleh membuat almari gantung kecil di atas tingkap.
 • Model luas (tidak kurang daripada 1.6 meter). Kanak-kanak akan duduk bersebelahan dan berlatih. Di bawah jadual, anda boleh menambah jalan pintas, dan dari sisi - rak bersama.
 • Model sudut. Di sini satu sisi meja akan ditakrifkan untuk satu kanak-kanak, dan yang kedua untuk yang lain. Tetapi mungkin ada perselisihan dengan kekurangan ruang, jadi pilihan ini dapat diterima ketika countertops cukup panjang.
 • Papan partikel (papan serpih) - pilihan klasik, mengukuhkan kedudukannya di pasaran kerana ketahanannya dan harga yang boleh diterima. Ia tidak boleh berbahaya, kerana ia dibuat menggunakan teknologi menekan panas dari bahan kayu asli. Tetapi di sini selepas 4-5 tahun dia mula mengeluarkan wap beracun, berbahaya kepada kanak-kanak itu. Rakan sebiliknya kurang baik dari segi keramahan alam sekitar, kerana apabila ditekan, resin formaldehida dimasukkan yang boleh membahayakan jika anda dan anak anda mengalami masalah pernafasan. Tetapi harganya jauh lebih rendah.
 • MDF (pecahan dispersi halus) - sinonim untuknya adalah bergaya dalam bulatan reka bentuk penutup yang dipanggil "veneer". Ia adalah bahan berkualiti tinggi komposisi semulajadi tanpa lebihan sintetik. Ia sangat tahan lama dan tahan air. Disebabkan oleh alam semula jadi dan harganya adalah pesanan magnitud yang lebih tinggi.
 • Kayu padu - kayu asli. Ini boleh menjadi papan tepi. Jika lebarnya tidak membenarkan anda membuat jadual saiz yang betul, maka papan itu terpaku atau disambungkan. Pilihan ini adalah yang paling berteknologi tinggi dan semula jadi. Harga meja sedemikian tinggi, tetapi kualiti mereka dibenarkan dan disahkan oleh ketahanan.

Model kayu sering dibuat daripada bahan-bahan ini. Juga di sini anda boleh memasukkan papan lapis kurang popular.

Plexiglas - boleh menjadi salutan telus yang berasingan, atau menutup meja kayu. Ia boleh dipanggil sejenis salutan pelindung daripada luka, dakwat, penanda. Pilihan ini bagus untuk jadual cahaya. Julat harga juga sangat tinggi, tetapi ketahanan membenarkan harga sedemikian.

Dalam pembuatan model kompleks dengan rak dan loker, bahan boleh dipasang, bingkai logam atau aluminium boleh ditambah.

Jadual boleh dipilih untuk pedalaman mana-mana skema warna. Untuk suasana kerja yang lebih baik, perabot ini mestilah warna yang bijak. Versi klasik adalah struktur semulajadi pokok - dari warna putih "White Oak", "Maple Frise" hingga gelap "Eben", "Wenge".

Trend yang bergaya adalah countertop marmar dan baka lain.

Warna boleh menjadi monophonic. Hitam hitam, putih laconic, kelabu neutral dan kuning air, menenangkan biru, mengecas hijau. Untuk mempelajari skim warna ini adalah yang paling sesuai, ia tidak menekan atau mengalih perhatian kanak-kanak. Bagi kanak-kanak kecil, anda boleh memilih warna-warna terang.

Bagi apa-apa reka bentuk bilik dan penyelesaian gaya, anda boleh memilih pewarna jadual, perkara utama - jangan lupa fungsi utamanya - untuk menjadi selesa untuk bekerja dengan, jadi ia tidak seharusnya menjadi megah dan tidak selesa, namun ia seolah-olah tidak sesuai untuk anda dan bergaya.

Apabila memilih desktop untuk anak anda, anda perlu bergantung terutamanya bukan pada reka bentuk dan kecantikannya, tetapi pada keselesaan, kualiti dan, akibatnya, keselamatan.

Jadual mesti sesuai dengan pertumbuhan anak. Kedudukan yang betul di tempat kerja - apabila kaki kanak-kanak di lutut membentuk sudut 90 darjah, kaki sepenuhnya di atas lantai atau langkah khas, dan siku berada di atas meja. Jadual-atas harus luas supaya kanak-kanak dengan selamat dapat mengatur semua bekalan sekolah di atasnya, dan masih ada tempat yang bebas untuk berlatih.

Ia berlaku itu ibu bapa membuat kesilapan membeli jadual "untuk pertumbuhan", menambahnya kerusi tinggi atau meletakkan bantal di bawah kanak-kanak. Atau, sebaliknya, masa yang lama tidak mengubah jadual rendah. Kesemua kesilapan ini membentuk postur yang salah dalam kanak-kanak, pada masa akan datang, dia mungkin mengalami kesakitan di bahagian belakang dan leher, diikuti oleh sakit kepala. Dan tidak mungkin ia akan bermanfaat untuk belajar selepas dia, yang juga akan memberi kesan kepada markahnya.

Bahan hendaklah mesra alam. Jika anda sudah bersedia untuk menukar jadual kerap, maka anda boleh memilih papan serpai, tetapi yang terbaik adalah pelbagai kayu. Apabila membeli, anda boleh meminta penjual memberikan sijil yang berkualiti untuk mendapatkan maklumat yang boleh dipercayai.

Jika anda tidak mahu menukar jadual apabila kanak-kanak tumbuh, maka lebih baik memilih "jadual yang semakin meningkat" sejagat. Di sini, jangan lupa bahawa bahagian atas meja harus luas, walaupun anak anda masih hanya dalam gred pertama. Lagipun, semasa anda bangun ruang anda, dia akan memerlukan lebih banyak lagi.

Sebelum membeli adalah penting untuk menentukan bilangan rak dan loker, saiz mereka, pilihan untuk lampiran mereka. Pengikat harus kuat dan berkualiti.

Lengkapkan meja adalah satu lagi perabot penting - sebuah kerusi. Ia juga sepadan dengan usia dan ketinggian kanak-kanak.

Untuk meringankan beban, kerusi mesti mempunyai belakang. Bahan ini boleh menjadi apa-apa, tetapi untuk kanak-kanak pilihan yang paling sesuai dengan kerusi lembut dan belakang.

Apabila membeli keping perabot ini, bawa kanak-kanak tersebut kepadanya supaya dia dapat memberitahu anda tentang perasaannya di tempat kejadian, dan anda tidak perlu menukar pembelian anda beberapa kali dan membeli penyesalan.

Dalam video berikut, doktor kanak-kanak popular Komarovsky memberikan cadangan mengenai memilih meja dan kerusi untuknya.

Mahu memilih kerusi untuk meja - menonton video seterusnya.

Grid saiz standard untuk meja tulis diwakili oleh lima kategori, sepadan dengan pertumbuhan kanak-kanak.

Ketinggian meja di atas lantai, cm

Dimensi sepenuhnya bergantung kepada umur dan saiz anak anda.

Ketinggian meja sepadan dengan ketinggian kanak-kanak. Dia harus berasa bebas.

Kaki apabila ditimbulkan pada sudut tepat tidak boleh melebihi jarak dari meja ke lutut pada 10-15 sentimeter. Siku di posisi bawah tangan harus lebih rendah sebanyak 2-5 sentimeter dari atas meja.

Lebar meja harus sekurang-kurangnya 60-80 sentimeter. Jika ia adalah sebuah komputer, maka jarak ini ditambah lagi 30 cm. Oleh itu, kedalaman jadual di bawah sinki perlu lebih daripada 60 cm., Dengan dimensi tidak kurang daripada 50x50 cm kepada kaki kanak-kanak itu dengan tenang diletakkan.

Panjang meja hendaklah sekurang-kurangnya 1 meter, supaya siku kanak-kanak itu santai dengan selesa di atas meja. Pilihan terbaik ialah apabila lengannya diceraikan di sisi dan kanak-kanak mengeluarkan tepi.

Meja kerja yang besar sesuai untuk kanak-kanak yang lebih tua atau bagi mereka yang mempunyai dua anak dalam keluarga.

Meja kecil kecil dan padat, ia mudah untuk bilik-bilik dengan saiz yang kecil, tetapi di sini dimensi kaunter kecil harus dikompensasi oleh kabinet tambahan dan rak.

Dari pendaratan yang betul di meja bergantung kepada kesihatan anak.

Permukaan kerja harus berada di tahap dengan plexus solar. Jarak dari dada ke meja adalah saiz penumbuk anak anda. Jika anda mempunyai meja komputer, maka anda perlu meninggalkan jarak 30-40 sentimeter dari skrin monitor.

Kaki harus disokong oleh kaki penuh atau langkah. Elbows - terletak dengan mudah supaya bahu berada dalam kedudukan semula jadi.

Agar si anak tidak lupa tentang pendaratan yang betul, anda boleh membelikannya poster kecil dengan peraturan dan menggantungnya dalam zon keterlihatan. Dengan petunjuk sedemikian, walaupun lupa bahawa kanak-kanak itu secara sukarela akan melihat imej itu dan duduk dengan betul.

Dalam video yang akan datang, seorang pakar traumatologi ortopedik kanak-kanak memberi beberapa petua mengenai cara duduk di meja untuk membangunkan postur yang betul pada kanak-kanak.

Selalunya ibu bapa mempunyai meja oleh tingkap, kerana ini adalah sumber cahaya semulajadi yang indah. Untuk menjimatkan ruang, atas meja dibina ke ambang jendela.

Sekiranya terdapat sistem pemanasan di bawah tetingkap, lebih baik untuk meninggalkan penyambung tingkap, kecuali, tentu saja, bateri anda mempunyai pelarasan yang berasingan.

Selalunya, ibu bapa juga membeli pilihan "loteng". Kemudian meja terletak di bawah katil, dan mencipta kesan kabinet mini untuk kanak-kanak.

Apabila memilih susunan, adalah penting untuk mempertimbangkan sebelah mana cahaya jatuh tidak memuat mata kanak-kanak.

Model sudut boleh terletak di sudut dan, jika perlu, berfungsi untuk zon bilik. Jadual harus diletakkan supaya tidak mengganggu anak dalam pekerjaan lain, sama ada permainan atau bercakap dengan rakan-rakan.

 • Walaupun meja kanak-kanak berada di tingkap, jangan lupa tentang lampu tambahan. Ini boleh menjadi lampu meja atau lekapan terbina dalam.
 • Cahaya harus jatuh di sebelah kiri - untuk kanak-kanak tangan kanan, dan di sebelah kanan - untuk tangan kiri.
 • Jika di sebelah bateri, kemudian gerakkan jadual ke sudut, mengikuti peraturan cahaya.
 • Barisan produk mestilah licin, supaya kanak-kanak tidak cedera.
 • Jadual tidak boleh mempunyai bau luaran - cat dan varnis, plastik.

Meja tulis yang betul adalah penting untuk pembelajaran kanak-kanak. Ia bergantung kepada dia, dengan suasana hati kanak-kanak itu akan terlibat, kesihatannya dan kejayaan pembelajaran secara umum. Kanak-kanak memerlukan sudutnya sendiri untuk kesendirian dan kreativiti, dan ruang yang dianjurkan dengan betul akan menjadi perlindungan dan tempat untuk kesendirian.

Mengenai cara memilih model yang betul, diberitahu dan dalam program "Untuk hidup sihat".

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Meja tulis untuk kanak-kanak

Meja tulis adalah tempat pelajar menghabiskan banyak masa. Di sini dia belajar, menarik, membentuk dan memainkan permainan pendidikan lain. Oleh itu, pilihannya mesti didapat secara bertanggungjawab, kerana kesihatan kanak-kanak dan semangatnya untuk pembelajaran dan proses kreatif lain bergantung pada ini.

Jenis meja kanak-kanak

Ramai orang berfikir bahawa memilih meja kanak-kanak sangat mudah, tetapi pendapat ini salah. Dan apabila anda sampai ke kedai perabot, anda akan melihat. Jadual penulisan berbeza di antara mereka mengikut beberapa kriteria:

 • Mewarna. Setakat ini, jadual untuk kanak-kanak mempunyai kualiti yang sangat tinggi, dan warna mereka yang tidak berkesudahan dan mempunyai nama yang agak pelik, seperti "Milan kacang", "Wenge", "walnut Itali dan lain-lain. Juga terdapat produk dengan pewarna gabungan, contohnya "Wenge dan Maple". Oleh itu, jika anda mahu, anda boleh memilih sebuah meja yang sesuai dengan mana-mana bahagian dalam.
 • Borang. Pasar perabot moden menawarkan para pelanggannya kedua-dua meja segi empat klasik dan ergonomik moden yang mempunyai giliran untuk kedua-dua pihak. Meja sedemikian dengan mudah boleh diletakkan di sudut bilik. Dan walaupun meja ini mempunyai permukaan yang sedikit memanjang, ia masih agak padat.
 • Laci dan katil petang. Semakin banyak jadual mempunyai unsur-unsur ini, semakin mahal biaya produk. Tetapi jangan lupa bahawa di kelas junior pelajar perlu menggunakan pelbagai bahan bantu, bekalan sekolah dan pejabat, yang mesti mempunyai tempat mereka. Sesetengah model mempunyai laci atau meja tepi katil yang dikunci dengan kunci. Ramai kanak-kanak suka sangat, kerana mereka mempunyai tempat untuk menyimpan rahsia dan rahsia kecil mereka.
 • Sudut pelajar sekolah - model meja ini dilengkapi dengan lengkung, rak hinged dan laci. Sudut ini mewakili komposisi reka bentuk tunggal, dan melegakan ibu bapa keperluan untuk membeli kabinet dan rak tambahan.
 • Jadualnya adalah pengubah. Ini adalah penyelesaian yang hebat jika anda memutuskan untuk membeli meja untuk tahun yang akan datang. Dalam jadual ini, anda boleh menyesuaikan sudut meja dan ketinggian kaki. Jadual sedemikian hebat untuk pelajar kecil.

Apa yang perlu dipertimbangkan ketika memilih: tip dan cara

Meja tulis adalah perkara yang paling mahal yang perlu dibeli oleh ibu bapa semasa penyediaan anak untuk kelas pertama. Membuat pilihan yang tepat untuk ibu bapa agak sukar, kerana terdapat banyak macam meja di pasaran. Ibu bapa murid kecil yang kecil perlu memberi perhatian kepada keseronokan pereka perabot ini. Keutamaan utama dalam pilihan haruslah keselamatan, keramahan alam sekitar dan kemudahan.

Apabila memilih meja untuk pelajar gred 1-5, anda harus memberi perhatian kepada:

 1. Ketinggian dan lebar meja. Sekiranya terlalu tinggi, perlu membeli kerusi atau kerusi khas, yang ketinggiannya dikawal. Sekiranya jadual itu rendah, kanak-kanak akan mengetuk semasa bekerja, dan terdapat risiko mengembangkan kelengkungan tulang belakang. Menurut norma kebersihan, kanak-kanak perlu duduk di meja supaya siku bebas diletakkan di atas meja, dan kaki sampai ke lantai dan bengkok pada sudut 90 darjah;
 2. Tempat kerja harus cukup luas, bahawa ada kemungkinan untuk meletakkan semua barang yang diperlukan, dan ruang yang cukup untuk kelas;
 3. Perlu diingat dan kualiti bahan, yang mana jadual dibuat. Selalunya, perabot yang direka untuk kanak-kanak, diperbuat daripada papan seramik berlamina, tetapi anda juga boleh membeli meja kayu pepejal, plastik atau kaca;
 4. Semasa pemilihan meja, perhatian kepada pengikat, kerana kanak-kanak sering memecahkan sesuatu yang pada pandangan pertama kelihatan cukup kuat.

Model 10 teratas: perihalan, pengilang, anggaran harga

Meja Langsung 1200 M

Meja tulis Direct 1200 M adalah meja ergonomik bertulis yang megah, lengkap dengan sambungan yang berkuasa. Asas model ini adalah satu-satu tiang meja, yang membolehkan anda untuk merata sama rata beban di tangan dan tulang belakang. Dimensi model ini adalah 1200 × 00/600 × 1465 mm.

Kos model ini di kedai-kedai sekitar 11,290 rubles.

Meja untuk pelajar COMSTEP-01 / BB

Meja tulis untuk pelajar COMSTEP-01 / BB adalah kesederhanaan reka bentuk dan kedudukan selesa kanak-kanak. Reka bentuk model ini membolehkan anda dengan mudah menyesuaikan cerun dan ketinggian meja atas lantai, yang sangat penting, kerana pelajar kecil menghabiskan banyak masa di belakangnya. Di atas meja ada rehat untuk menyimpan alat tulis. Alat logam adalah sangat mudah dan mudah. Dimensi model ini adalah 110 x 70 x 52-78.5 cm. Meja tulis sedemikian akan berkembang dengan anak anda.

Kos meja untuk pelajar COMSTEP-01 / BB di kedai-kedai sekitar 12 200 rubles.

Jadual ortopedik kanak-kanak Konduktor-03 / Susu&B

Jadual ortopedik kanak-kanak Konduktor-03 / Susu&B - meja yang bagus untuk mengkaji kanak-kanak. Ketinggian meja dan sudut atas meja boleh laras, ini membolehkan anda mengekalkan sikap dan visi yang baik terhadap kanak-kanak. Atas meja yang mendalam dan luas boleh memegang semua bekalan sekolah yang diperlukan. Di bawah meja atas adalah laci untuk menyimpan alat tulis. Di atas meja atas adalah rak dengan gerai buku gelangsar. Saiz meja sedemikian ialah 105 x 71 x 80.9-101.9 cm.

Kos jadual ortopedik kanak-kanak Konduktor-03 / Susu&B di kedai-kedai sekitar 11 200 rubles.

Juara bertulis pengubah anak-anak

Juara bertulis pengubah kanak-kanak Champion - yang cantik seratus untuk pelajar sekolah kecil. Bahagian atas meja dibahagikan kepada zon berfungsi. Satu bahagian boleh dibangkitkan pada sudut untuk menulis, membaca atau melukis. Meja diperbuat daripada papan serat kayu berkualiti tinggi dengan salutan melamin. Dalam set dengan model ini terdapat pendirian buku lipat, seorang penguasa dengan magnet dan saluran kabel bersepadu. Saiz meja sedemikian adalah 53-82x72x120 cm.

Kos penulisan anak-anak pengubah moll Champion di kedai-kedai sekitar 34650 rubles.

Meja Delta-10 adalah desktop tradisional. Meja mempunyai kiub dengan empat laci dan laci besar untuk pelbagai jenis. Model ini diperbuat daripada papan seramik berlapis. Saiz meja ini adalah 1100 x 765 x 600 mm

Kos meja Delta-10 di kedai-kedai sekitar 5 100 rubles.

Meja DEEMI yang semakin berkembang - sangat sesuai sebagai pelajar sekolah rendah, dan untuk pelajar sekolah menengah. Cerun atas meja boleh laras, yang membolehkan anda menetapkan kedudukan yang paling selesa untuk kelas. Ini dilengkapi dengan penutup plastik bulat dan pakaian untuk beg bimbit. Semua meja tanda dagangan Dami diperbuat daripada bahan yang selamat dan tidak akan membahayakan kanak-kanak atau anda. Dimensi keseluruhan adalah 750х550х530-815 mm.

Meja tumbuh DEEMI di kedai kos kira-kira 6,700 rubles.

Meja kanak-kanak Mealux BD-205

Meja kanak-kanak Mealux BD-205 - meja yang sangat mudah dan mudah untuk kanak-kanak. Model ini dilengkapi dengan Stabilus, yang mana anda boleh dengan mudah menyesuaikan ketinggian meja. Meja ini mempunyai kotak besar untuk bekalan pejabat. Di sepanjang meja adalah rak dengan lebar 270 mm. Dimensi keseluruhan jadual ini adalah 1100x725x520-760 mm.

Meja kanak-kanak Mealux BD-205 di kedai kos kira-kira 14,605 rubles.

Meja tulis untuk kanak-kanak sekolah "R-304" adalah meja tulis segiempat klasik. Model ini mempunyai dua tiang terbina dalam, satu daripadanya terdiri daripada empat kotak, dan yang lain dilengkapi dengan rak yang boleh dilaras tinggi. Meja ini diperbuat daripada papan seramik berlapis dan MDF. Ciri-ciri model ini adalah bahagian atas meja, yang di tengah mempunyai potongan khas, yang menyelaraskan kedudukan duduk, dan menghalang kelengkungan postur. Dimensi keseluruhan jadual ialah 1370x670x760.

Meja untuk kanak-kanak sekolah "R-304" di kedai kos kira-kira 6 400 rubles.

Meja tulis Griffon Style R800

Meja Grilon Style R800 adalah meja moden yang diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam. Model ini mempunyai bentuk ergonomik, jadi ia sesuai untuk membaca dan menulis, dan untuk bekerja dengan komputer. Dimensi keseluruhan meja adalah 100x90x65 cm.

Meja Griffon Style R800 di kedai kos kira-kira 9,799 rubles.

Meja tulis mutiara Calimera

Meja Mutiara Calimera adalah contoh terbaik perabot megah dan berkualiti. Model ini dilengkapi dengan rak gelongsor untuk komputer riba atau papan kekunci, serta laci dan laci yang luas. Jika dikehendaki, jadual boleh ditambah dengan awalan, yang akan menjadikannya lebih berfungsi. Meja terbuat dari MDF berkualiti tinggi dan papan serpai. Dimensi keseluruhan model ini adalah 80x111x60 cm.

Meja Calimera Pear di kedai kos kira-kira 13,039 rubles.

Maklum balas ibu bapa dari forum:

Saya menyemak semula semua pilihan perabot yang mungkin untuk anak berusia 7 tahun yang sedang berkembang di Internet dan memilih Mealux BD-205. Saya membelinya dengan kerusi seperti dalam gambar. Tayangan perkara-perkara yang sangat berkualiti dan pasti bernilai wang mereka! Mereka mudah untuk berhimpun dan kelihatan sangat moden. Perkara yang paling penting adalah kemudahan untuk kanak-kanak. Kami tidak menemui apa-apa kelemahan.

Mereka membeli Champion mola meja anak anak pertama mereka. Sangat gembira dengan pembelian dan anak perempuan yang dia suka.

Mereka membuat keputusan mengenai meja DEEM. Sangat padat dan selesa. Di atasnya, anda boleh menyesuaikan ketinggian perkembangan kanak-kanak dengan sewajarnya. Kami gembira dengan pembelian dan suka kanak-kanak. Kami mengesyorkannya kepada semua orang.

Dihantar pada 11 September 2012 dalam kategori: Keluarga

Tiada apa yang dikatakan mengenai meja TCT Nanotec - ini adalah meja kanak-kanak yang sangat berkualiti dan moden yang bertambah dengan kanak-kanak. Kami membeli untuk anak perempuan kami seperti jadual Ergonomik M6. Meja ini sangat selesa! Saya menasihati semua orang.

Jumlah di laman web ini 2169 artikel.

Mengikut keputusan kajian yang dijalankan oleh pakar.

Akhirnya, datang hari yang lama ditunggu-tunggu apabila anda akan berhenti.

Semasa mengandung, bukan sahaja penampilan dan citarasa wanita.

Tidak mustahil untuk menaksir kepentingan penjagaan rongga yang betul.

Setiap ibu bapa percaya dengan yakin dengan anaknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

55 + = 57