Melihat kord yang boleh dicas semula

Saw Tanpa Rekod Tanpa Sawit

Jika ada ceramah mengenai alat kuasa, saya akan menyambung juga. Dalam satu wawancara, Andrei A. Bakhmetiev, satu kali memimpin rubrik tersebut "Pemegang pintar" dalam program pagi Ahad, beliau menyuarakan idea yang menarik bahawa dia sering membeli alat bukan kerana dia memerlukannya, tetapi kerana dia menggunakan konsep yang membina yang menarik. Saya sangat dekat dengan pandangan ini, jadi dalam senjata saya ada alat dalam keadaan dara - suatu hari nanti ia akan berpaling kepada mereka.

Di kedai alat, suatu hari saya terkesan dengan bateri 4 A * h pada saber syarikat "Metabo;

Selama lima belas tahun yang lalu, antara lain, saya menggunakan gerudi dua kelajuan syarikat ini. Chuck tindakan cepat adalah bahan yang dibuang, dan alat itu sendiri tidak dibunuh. Firma memberi inspirasi keyakinan. Saya mempunyai jaringan saber melihat pada masa itu. Kadang-kadang digunakan - dari menggergaji kayu api dengan kuku untuk fillet siram di tempat yang sukar dijangkau.

Saw tanpa wayar "Metabo9quot; terkesan bukan hanya dengan kehadiran bateri kapasiti yang melampau. Ternyata ini adalah satu-satunya model dari seluruh kelas Saw Reciprocating, yang mempunyai pengapit sejagat, yang memungkinkan untuk menggunakan pisau gergaji untuk jigsaw elektrik.

Gambar menunjukkan bahawa di salah satu sayap penjepit (di bahagian bawah) ada sesondongan yang membolehkan untuk memperbaiki kain untuk jigsaws.

Mengapa peranti ini diperlukan?

Pertama, anda boleh melihat log atau bar. Panjang pisau gergaji untuk gergaji mencapai 30 cm. Foto menunjukkan paparan 10 inci dengan batang jigsaw.

1

Ia berlaku bahawa anda perlu membuat pemotongan yang kemas, panjang di dinding. (Saya terpaksa membuka dinding di satu kedai pada musim panas). Untuk ini, anda boleh menggunakan keajaiban itu dari Kaliber

Kadang-kadang saya terpaksa menaikkan kotej musim panas kepada jiran atau kenalan. Di dalam rumah kayu yang dibarisi dengan lapisan, saw sejagat kecil adalah alat yang amat diperlukan. Sebagai contoh, apabila anda perlu membuat potongan. Satu lagi keajaiban dari Kaliber untuk kayu dengan kuku (bawah)

Akhir sekali, adalah mungkin di pasaran untuk membeli sepasang papan dan melihatnya dengan peranti ini, bukannya merujuk kepada "anjing jerami" dengan gergaji.

Filem adalah fleksibel, dari majoriti. Mereka memerlukan pengendalian yang teliti. sejak itu apabila tergelincir, flex dan ubah bentuk. Kemudian anda boleh meluruskannya. Tetapi kelebihan mereka yang tidak disenangi ialah mereka mempunyai mod operasi biasa - memotong pada sudut ke arah alat pesawat. Ini membolehkan anda memotong dowel siram, paip atau kabel siram dalam pesawat dinding.

Terdapat fail ketebalan yang meningkat - tidak fleksibel. Mereka kurang biasa. Saya menghantar satu pembekal dari Amerika Utara. Untuk kayu dan logam. Saya mengaku saya belum mencubanya.

Ketebalan gergaji adalah kira-kira 1.4 mm

Pada asal usul kami "ortodoks9quot; Bosh adalah kira-kira 0.9mm. Tetapi Bosch boleh bekerja dalam keadaan bengkok

The Americans - saber saw - hampir kedua alat permintaan paling dalam setelah latihan elektrik, kami belum diambil akar. Kepada saya dari melampau, ia perlu melihat dengan kain Bosch pada logam DIN-рейку dan paku diameter 6 mm.

Maklumat menarik mengenai sumber bateri Bosch Ni-ion. Bateri 10.5 V 2A * h baru-baru ini telah dijual. Para petani memutuskan untuk menjalankan ujian kompar sumber pengumpul dengan kapasiti 1.3 Ah, 1.5 Ah, 2 Ah. Saya tidak menyelesaikan ujian ini hingga akhirnya - ia tidak disangka-sangka lama dan membosankan. Salah satu penguji membuat penyesuaian untuk mengukur semasa dan voltan yang digunakan oleh instrumen (jumlah penenggelaman di bawah beban adalah faedah). Hasilnya menakjubkan.

Bosch saber melihat dengan bateri 1.3 A * h secara berterusan menyalakan balok 150x150 selama 10 minit. Akhirnya tidak selesai 5 mm - bateri telah dilepaskan.

Pengukuran di bawah beban menunjukkan bahawa gergaji menggunakan arus 15. 18 A, voltan jatuh ke 9.5 V. Nota - semua ini terpakai pada bateri dengan kapasiti 1.3 Ah. Mari kita hitung. Pertama, berapa kuasa yang ada pada alat kuasa ini? Ternyata kira-kira 180 Watt. Kedua, apakah kapasiti sebenar bateri dengan penarafan 1.3 Ah? Ternyata kira-kira 3 Ah. Setelah melakukan pengiraan ini, saya tidak teragak-agak untuk menjalankan dan membeli set Bosch biru x4. (Benar, gergaji Bosch tidak menjepit fail jigsaw - penjepit tidak universal).

Selepas mendail nombor itu, tekan 0 dan minta untuk berhubung dengan pakar teknikal untuk pembinaan rumah

Saw Tanpa Rekod Tanpa Sawit

Apabila pasaran mula menawarkan alat baru, teknologi moden dan sentiasa memperbaiki alat untuk rumah, ramai lelaki telah menemui bakat seorang tukang kayu, tukang kayu dan pelbagai kemahiran. Apapun yang boleh dikatakan, alat yang baik membantu membuat kerja lebih cekap, lebih cepat dan lebih menyenangkan. Saber kebun boleh dicas semula taman akan menjadi hadiah yang sangat baik, kerana terdapat banyak bidang aplikasinya.

Apa yang kita tahu tentang bilah saw tanpa tan?

Sebenarnya, ia adalah alat yang sangat mengasyikkan. Malah persamaan luaran menunjukkan bahawa senarai peluang yang dicadangkan akan sama, kecuali kuasa alat itu jauh lebih besar. Dengan bantuan gergaji itu untuk anda akan menjadi perkara paling mudah untuk menghuraikan bingkai tingkap atau membongkar bingkai pintu, pemangkasan tahunan taman akan mempercepatkan dengan ketara. Dalam satu perkataan, memotong sekeping kayu, plastik atau bahan ketumpatan yang serupa tidak lagi menjadi masalah.

Saw kayu boleh dicas semula cukup kuat untuk melakukan semua kerja asas di rumah persendirian atau di dacha. Jika sebelum ini anda menggunakan alat dengan kuasa dari rangkaian, hari ini, rakan sekerja tanpa wayar mendorong rakan-rakan berwayar mereka di sekitar kedai dengan keyakinan

Berita baik adalah lonjakan penting dalam isu peningkatan tempoh kerja. Sehingga baru-baru ini, masalah utama adalah jangka pendek kerja, sekarang bateri bertahan untuk tempoh yang lebih panjang, dan tempoh pengecasan berubah dalam masa satu jam.

Pilihan bilah gergaji tanpa wayar

Jika anda membeli instrumen jenis ini, ia adalah semata-mata dari pengeluar yang dipercayai. Pada masa ini, rasa hormat dan kepercayaan menerima pengeluar Bosch dan Makita. Jenama ini sentiasa didengar dan dikaitkan dengan kebolehpercayaan dan kualiti. Di bawah ini kita akan mempertimbangkan tiga model yang telah menjadi sedikit laris dalam dunia sawer:

 1. Saw salji yang boleh dicas semula dari Bosch Keogh merujuk kepada cahaya ringan dalam kategori ini. Terdapat satu kelemahan penting dalam model yang dibentangkan: mengecas bateri berlaku secara langsung dalam instrumen, ia tidak boleh dikenakan secara berasingan. Secara struktural, model ini sesuai untuk memotong cawangan bulat taman. Alat ini dilengkapi dengan penekanan khusus, yang memudahkan pemotongan cawangan. Pilihan ini berguna untuk pemangkasan bermusim taman, tetapi walaupun pokok kecil tidak boleh ditebang. Bagi kelemahan yang signifikan, terdapat beberapa daripada mereka. Suhu negatif berbahaya untuk bateri, kepingan sering diperolehi oleh lengkung, dan juga getaran di tempat kerja adalah besar.
 2. Cordless boleh dicas semula dari melihat Bosch GSA sudah cukup perkara yang berbeza. Sekarang anda boleh melihat bar dan papan yang kurus dengan selamat, dan juga angker. Walau bagaimanapun, keupayaan untuk bekerja dengan bahan tebal dalam model ini tidak mencukupi. Kerja ini memudahkan dan mempercepatkan bateri yang boleh ditanggalkan. Tetapi penjangkauan saw tidak penting, dan oleh itu, sukar untuk memotong cawangan tebal. Juga kita harus berurusan dengan masalah penggantian kanvas: standard untuk model ini tidak akan berfungsi. Di antara kelebihan yang jelas adalah kerja lancar tanpa gangguan, kuasa yang cukup tinggi dan kerja cemerlang dengan selat dan cawangan sehingga 50 mm. Tetapi terdapat keanehan, dan sangat tidak menyenangkan, untuk model ini: hampir sejurus selepas permulaan kerja, pad getah menjadi rosak, sementara getaran tetap tinggi. Semua ini dapat mengurangkan kecekapan.
 3. Kelebihan boleh dicas semula dari Makita JR100DZ - ini adalah kelas berat sebenar di dunia minum. Pengeluar menjanjikan kerja yang mudah, bahkan dengan pipa logam dan lembaran drywall, daripada model sebelumnya tidak dapat bermegah. Sekarang anda mendapat alat dengan lampu latar, bateri yang boleh diganti, dengan permulaan yang agak lancar dan keupayaan untuk menyesuaikan kelajuan. Makita boleh dicas semula saber saw dijual tanpa bateri dan mengecas, anda perlu membelinya secara berasingan.

Menyalin maklumat hanya dibenarkan dengan rujukan langsung dan terindeks kepada sumber

Gergaji balas

Bangku berulang dicirikan oleh susunan longitudinal, yang membolehkan penggerudian yang cekap dari kayu, logam, plastik, polimer di dekat dinding dan dalam keadaan ruang yang terhad. Alat ini digunakan untuk memotong dan sesuai untuk menggergaji pada berat badan. Saw membolehkan anda menyelesaikan pelbagai tugas sehari-hari:

 • pembongkaran sistem pemanasan;
 • analisis bingkai tingkap;
 • pembubaran bingkai pintu;
 • sanitasi pokok taman.

Produk menyumbang kepada penyelesaian tugas dengan usaha yang minimum. Operasi adalah benar-benar selamat dan tidak melibatkan kecederaan akibat skala panas, percikan api.

Model berikut adalah yang paling popular di kalangan pengguna:

Gambaran keseluruhan dan konfigurasi Bosch Keo

Model Bosch Keo ergonomik menonjol dengan berat ringan dan dilengkapi dengan sokongan yang boleh ditanggalkan untuk operasi yang mudah. Produk ini mempunyai mekanisme pengunci yang menghalang pengaktifan secara tidak sengaja dan peranti untuk perubahan pantas kain. Bateri mempunyai perlindungan elektronik, memastikan operasi yang panjang dan bebas masalah. Bateri tidak boleh tanggal yang menjadikannya mustahil untuk mengecasnya secara berasingan dari gergaji.

Chuck produk dicirikan oleh main radial yang besar yang mewujudkan keadaan untuk sedikit putaran web sekitar paksi dan pembentukan pemotongan tidak sekata. Prestasi pemotongan kualitatif bermutu tinggi adalah mustahil tanpa tekanan menekan penekanan keluli ke permukaan yang diproses. Alat ini disesuaikan dengan struktur untuk memotong cawangan bulat.

Model Bosch Keo dengan jumlah jisim 1.05 kg dibekalkan seperti berikut:

Peranti mempunyai beberapa kelebihan objektif:

 • ia secara berkesan memotong cawangan dengan ketebalan 1 - 6 cm;
 • kemungkinan rawatan permukaan oleh beberapa jenis gergaji: cengkaman musim bunga, sock depan;
 • berhenti selesa, menjadikannya mudah untuk memotong cawangan nipis.

Produk ini disesuaikan untuk menjalankan kerja-kerja taman tempatan dan berfungsi sebagai alat bantu. Galian itu tidak sesuai untuk menggergaji pokok tebal dalam jumlah besar.

Pengguna dalam proses eksploitasi mengenalpasti beberapa kelemahan:

 • getaran kuat;
 • Memotong kurva;
 • kesesakan dan penyekatan semasa kerja;
 • bateri tidak menahan suhu negatif.

Galas ini dicirikan oleh ketepatan rendah kerja dan sebenarnya tidak sesuai untuk bahan-bahan lembaran menggergaji. Pegang produk itu bermasalah, terutamanya dengan getaran kuat kerana cengkaman yang tidak selesa. Pemalam pengecas yang tidak standard menjadikannya sukar untuk disambungkan ke saluran kuasa.

Bendera yang membetulkan fail dibuat daripada plastik dan tidak mempunyai kekuatan tinggi. Cawangan Spilk di kawasan terdekat batang adalah mustahil kerana ciri reka bentuk produk. Kapasiti bateri yang rendah tidak membenarkan anda bekerja selama lebih dari 40 minit, dan selepas itu anda perlu meletakkan instrumen yang dikenakan.

Maklum balas daripada pengguna dicampur kerana jangkaan yang tinggi dari produk. Ramai pengguna dijangka membeli saber saw universal, sesuai untuk bekerja dengan semua bahan tanpa mengira ketebalan. Malah, Bosch Keo adalah aksesori untuk tukang kebun amatur yang menyelesaikan tugas-tugas tempatan untuk membersihkan pokok renek dan pokok-pokok di belakang rumah. Orang tidak berpuas hati dengan reka bentuk tetap bateri, yang berfungsi untuk masa yang singkat.

Gambaran Keseluruhan dan Konfigurasi Bosch GSA 10.8 V-LI

Model Bosch GSA 10,8 V-LI berkesan gergaji, papan nipis, tetulang, cawangan dan paip sehingga tebal 6 cm. Produk ini tidak sesuai untuk memotong bahan tebal kerana kuasa yang tidak mencukupi. Peranti ini dilengkapi dengan bateri yang boleh ditanggalkan, jadi anda boleh melakukan penggantian secara langsung di tempat kerja sekiranya berlaku pelepasan bateri. Produk ini dicirikan oleh jangkauan sedikit bilah, yang tidak membenarkan penggerudian cawangan tebal. Model ini tidak serasi dengan kanvas dari gergaji saber standard dan jigsaw, yang mempersempit fungsi.

Produk seberat 1.2 kg dibezakan oleh dimensi padat yang tidak melebihi 286 × 132 mm. Alat ini sesuai untuk memotong laju kayu, kebanyakan logam dan plastik. Kincir ini dilengkapi dengan motor elektrik yang kuat, melahu pada kelajuan 3000 rpm. Pemilik boleh menyesuaikan kedalaman potongan dalam lingkungan 20 - 250mm. Sekiranya pengguna memproses bahan tebal yang tidak dimaksudkan, alat tersebut tidak mengalami terlalu panas kerana sistem perlindungan yang dibina ke dalam enjin dan mencegah beban.

Produk dibekalkan sebagai standard:

 • liners L-BOXX - untuk alatan, pengecas;
 • akumulator;
 • penutup untuk liner;
 • melihat bilah logam - S 511 DF, S 522 EF;
 • aksesori untuk pengisian cepat - AL 1130 CV.

Kelebihan dari Bosch GSA 10.8 V-LI adalah jelas:

 • penukaran bateri - serasi dengan semua bateri BOSCH8 B;
 • ketiadaan pengetatan semasa operasi;
 • kuasa tinggi;
 • keratan pemotongan cepat, kancing dengan diameter 25 × 50, 50 × 50.

Kelemahan yang ketara adalah kekuatan rendah lapisan getah pada rim peranti. Bahan itu dikikis dengan serta-merta selepas potongan pertama, oleh itu alat itu kehilangan keberkesanannya. Pam itu dicirikan oleh getaran tinggi, yang menghalang operasi penuh selama lebih dari 5 minit. Kapasiti bateri sangat rendah, apabila bekerja dengan kayu basah dengan diameter 150 × 50 mm, ia akan bertahan tidak lebih daripada 3 luka.

Maklum balas daripada orang kebanyakannya positif dan berkaitan dengan fungsi dan kebolehpercayaan produk yang luas. Perlu diperhatikan bahawa ia dapat menggantikan bateri mudah alih dengan cepat di tapak. Produk ini pada mulanya dilengkapi dengan sepasang bateri yang menyumbang kepada operasi bebas masalah. Pengguna yang tidak puas hati pemasangan kualiti badan yang kurang memuaskan, yang mempunyai bahagian getah, cepat dipakai dengan penggunaan yang sederhana.

Gambaran keseluruhan dan peralatan Makita JR100DZ

Model Makita JR100DZ diposisikan oleh pengeluar sebagai mesin penjana semula yang boleh dicas semula, yang membolehkan pemprosesan paip logam, papan gypsum, panel penebat dan produk kayu. Peranti ini dilengkapi dengan peranti yang membolehkan anda dengan cepat mengganti alat. Kehadiran lampu terbina dalam memudahcarakan prestasi operasi kerja dalam keadaan lampu yang terhad. Produk ini dijual tanpa bateri dan pengecasan, yang dibeli secara berasingan.

Ciri-ciri fungsi Makita JR100DZ adalah seperti berikut:

 • kehadiran permulaan yang lembut;
 • kemungkinan kawalan kelajuan;
 • kedalaman pemotongan yang sama untuk pemprosesan paip kayu dan keluli - 50mm.

Penghentian gergaji mempunyai slot khas, membolehkan anda mematuhi dan mengawal garis potong. Terdapat kemungkinan untuk melakukan cengkaman dalam dua cara: di hujung pegangan, di tengah. Kualiti gergaji merosot dengan ketara apabila bekerja dengan bateri yang menunaikan, yang dengan ketara mengurangkan kelajuan dan meningkatkan getaran, yang mengakibatkan bahan mengoyak dan menggergaji. Produk dibekalkan lengkap dengan kain kerja. Aksesori dan aksesori lain dijual secara berasingan.

Produk ini mempunyai kelebihan berikut:

 • ringan dan padat;
 • keupayaan untuk menggantikan mesin penjiplakan dengan cepat;
 • Pemegang ergonomik - dilindungi dengan bahan getah, menghilangkan tergelincir;
 • sistem brek elektrik motor disediakan.

Kelebihan operasi utama adalah penggunaan bateri sempit - sangkar, yang membantu mengurangkan jumlah jisim peralatan. Oleh kerana itu, peranti ini menjadi lebih mudah digunakan dan dapat digunakan secara aktif ketika melakukan pemotongan di dinding, siling. Produk ini sesuai untuk memproses cawangan halus dan batang pokok, papan, cornice, papan skirting dan plastik plastik, paip keluli. Bahan kerja yang besar dan besar lebih mudah dilihat dengan penggunaan abutment.

Jurutera telah menyediakan kehadiran sepasang suis pendua yang diletakkan di atas badan dan membenarkan untuk mengawal instrumen dengan berkesan, memegangnya dengan pertengahan. Pemegang dilengkapi dengan plat elastomer yang memudahkan cengkaman dan membolehkan untuk mengurangkan beban di tangan semasa operasi. Terdapat alat pengapit cepat yang memudahkan pemasangan kain baru, termasuk jigsaw.

Kelemahan utama model adalah kekurangan pengecas dan bateri. Pada asasnya merosot kualiti menggergaji dengan kerja berpanjangan dengan bateri yang dilepaskan. Kain yang dipendekkan tidak membenarkan pemprosesan cawangan tebal.

Maklum balas daripada pengguna dihalang optimistik, kerana kemudahan penggunaan dan fungsi yang diperluaskan tidak disedari. Orang-orang yang membingungkan akan dipenggal dan keperluan untuk membeli bekalan tambahan. Terdapat kerja yang sangat mudah di semua kedudukan dalam keadaan ruang yang terhad. Lampu belakang dengan ketara meningkatkan keterlihatan habuk papan terbang.

Membuat pilihan antara model yang dibentangkan, dipandu oleh satu lingkaran masalah yang diselesaikan. BOSCH gergaji reciprocating, walaupun fleksibilitas yang diisytiharkan, disesuaikan secara eksklusif untuk berkebun dan hanya boleh digunakan sebagai alat tambahan dalam bentuk geseran pemangkasan atau pisau gergaji untuk memotong kayu mati.

Secara objektif, kedua-dua model BOSCH dicirikan oleh pemasangan berkualiti rendah, dinyatakan dalam pakej rapuh. Bilah gergaji dilengkapi dengan pengikisan cepat, dan dalam kes Bosch Keo, bateri yang tidak boleh ditanggalkan yang dapat mengurangkan masa operasi.

Model Makita JR100DZ, walaupun konfigurasi yang lebih rendah adalah lebih dipercayai dan berfungsi. Produk ini sesuai untuk pemprosesan gred tinggi plasterboard, menggergaji paip logam dan bar kayu. Saw secara efektif menyelesaikan masalah di kawasan taman, apabila membaiki premis dan melaksanakan kerja-kerja pembongkaran. Kelebihan utama ke atas pesaing adalah kualiti gergaji yang tinggi dan keupayaan untuk sentiasa memantau secara visual tindakan yang dilakukan. Ia adalah Makita JR100DZ yang boleh menduduki tempat penuh di antara alat rumah, yang sangat berguna untuk menjalankan rumah, taman, pembaikan, kerja-kerja pembinaan. Kesimpulan sedemikian boleh dibuat berdasarkan ciri-ciri berikut produk:

 • kehadiran perlindungan terhadap kelebihan beban - jika anda memutuskan untuk melihat log tebal, saw tidak akan pecah;
 • memasukkan klac keselamatan dalam reka bentuk;
 • kemungkinan permulaan yang lancar;
 • mekanisme mudah untuk menukar kain;
 • Unit bawaan semasa dilindungi dengan lapisan berganda.

Pengilang menyediakan sistem yang menyediakan redaman getaran, dan reka bentuk ergonomik dengan ketara memudahkan operasi dalam semua keadaan. Kelebihan ini mendorong kami untuk memberi keutamaan kepada Makita JR100DZ, yang telah membuktikan dirinya dalam amalan. Alat mudah, praktikal dan murah mampu menyelesaikan pelbagai tugas dengan usaha yang minimum.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 30