Menamatkan koridor dalam foto rumah peribadi

Reka bentuk lorong di rumah persendirian - reka bentuk dan idea foto

Lorong adalah bilik pertama sebuah pondok persendirian, sebuah kawasan swasta, di mana jalan masuk dari jalan datang. Dari susun atur yang betul, kemudahan, daya tarikan dalaman, gambaran umum ruang kediaman terbentuk. Bagaimana reka bentuk yang munasabah, berfungsi, berkualiti tinggi di lorong di rumah persendirian, ia begitu selesa dan selesa untuk berada di dalamnya kepada tuan rumah dan tetamu.

Ciri-ciri teknikal reka bentuk dan reka bentuk lorong

 1. Apabila mereka bentuk ruang masuk, perlu menyediakan sistem pemanas lantai yang boleh dipercayai. Walaupun janitor peribadi setiap hari membersihkan jalan masuk, membuang salji atau daun, atau penduduk garaj segera masuk ke dalam premis, tanpa melalui anjung, kasut luar menyerap zarah minit air. Terima kasih kepada lantai yang hangat, mereka segera menguap, tetapi kering untuk waktu yang lama di suhu bilik yang biasa.

Penting: untuk lantai meliputi lebih baik menggunakan tahan terhadap lelasan dan jenis slip jubin (porselen stoneware) kekuatan mewah. Ingatlah, zon masuk adalah tempat dengan salah satu faktor lulus tertinggi, yang sentiasa terjejas oleh persekitaran yang agresif (lumpur, pasir, debu, salji, air hujan).

 • Selain sistem pencahayaan, lampu atas dan sampingan, letakkan outlet elektrik biasa di bawah suis. Percayalah, sentiasa mencari sumber kuasa terdekat untuk pembersih vakum, tidak dirancang di sini pada asalnya, atau menggunakan peranti itu melalui kord sambungan kepada pelayan wanita tidak lama lagi bosan. Kerengsaan dari kesulitan domestik dijamin.
 • Penamat dinding lorong bergantung kepada bahan dari mana rumah negara dibina. Jika ia dibina dari log keseluruhan, kemudian tutup apa-apa seperti keindahan alam semula jadi - satu kekufuran dan jenayah, reka bentuk dewan paling baik dilakukan dalam gaya yang sesuai, selain meluhurkan struktur pokok cara kaca pelindung. Apabila pembinaan dinding luar menggunakan batu bata, blok, teknologi bingkai, lorong boleh ditampal, dicat, dihiasi dinding, dihiasi dengan panel kayu. Tetapi, pertama sekali, bahan penamat mestilah praktikal. Panel kayu, dicat di bawah warna utama dinding atau sebaliknya - pilihan yang sesuai untuk keluarga dengan kanak-kanak. Melampirkan ke permukaan lukisan kanak-kanak, mudah untuk mengatur pameran sebenar, para tetamu akan mempunyai peluang yang baik untuk mewujudkan perbualan yang menyenangkan.
 • Apabila memesan almari pakaian, lebih baik untuk memilih projek individu, mengisi seluruh dinding dengan pembinaan. Bahu pakaian luar (terutamanya apabila penghuni adalah orang yang cukup besar) menduduki lebih banyak ruang jauh daripada standard yang ditetapkan dalam standard 60 sentimeter. Di samping itu, pintu gelangsar mengurangkan ruang dalaman kabinet, yang mengurangkan kapasitinya. Decimeter tambahan ruang dalaman akan agak sempit laluan lorong, tetapi ia akan memastikan penempatan percuma.
 • Peringkat pertama merancang bahagian dalam lorong di rumah persendirian adalah untuk membahagikan kawasan pintu masuk ke dalam dua bahagian: pintu masuk teknologi dan dewan masuk itu sendiri. Apa-apa langkah yang ditetapkan oleh yang tinggal di negara yang mempunyai iklim sejuk, jadi vestibule (sekurang-kurangnya, dua pintu dengan jurang udara antara bilah), bilik, mencegah penembusan langsung jalan hawa dingin - satu keperluan penting.
 • Di dalam vestibule, premis teknikal sering keluar - sebuah dapur, bilik dandang, sebuah garaj. Peranan tambahannya: menyekat jalan masuk ke ruang tamu yang sangat tidak menyenangkan bau enjin kereta, mengurangkan kesan bunyi dari dandang gas operasi, pam air, peralatan penapis.

  Melakukan tambour kecil tidak bermakna. Ia adalah perlu untuk meletakkan almari pakaian (ia adalah lebih baik untuk menggunakan ketinggian penuh dengan dinding, maka menghasilkan jumlah lebih boleh digunakan, di atas kabinet tidak mengumpul habuk), jika mustahak untuk menjaga kasut taman, galoshes, but getah, but, pakaian bermusim, digunakan apabila bekerja di kawasan taman. Walaupun selepas berjalan kaki singkat melalui taman, terdapat kepingan bumi, pasir, bilah rumput di tapak kaki. Adalah lebih baik untuk meninggalkan kasut ini di dalam vestibule, agar tidak membawa kotoran ke rumah yang bersih.

  Saiz dewan dan pengisiannya

  Kelantangan yang berguna koridor di rumah peribadi dirancang oleh projek seni bina, hiasan utama pedalaman bergantung kepada keinginan pelanggan, kemungkinan kewangan dan faktor-faktor berikut:

  1. Dalam gaya apa yang direka rumah: pandangan membuka sebuah pondok memburu, kiub kaca yang ketat, istana Gothic atau vila marmar mewah? Berikutan arah gaya yang dipilih, ruang masuk dipenuhi dengan kepingan perabot yang sama, bilangan butiran dalaman yang digunakan dirancang.
  2. Tempoh berkala: adalah rumah yang dimaksudkan untuk kediaman tetap, lawatan mingguan, ketibaan yang jarang berlaku? Jika pemilik hanya berminat pada musim panas, tidak perlu merancang penempatan tertutup musim sejuk, anda boleh lakukan dengan penyangkut terbuka.
  3. Berapa banyak orang yang hidup, apakah ciri-ciri individu mereka, yang merupakan pemiliknya - pasangan suami isteri yang berumur kira-kira 50 tahun atau keluarga muda dengan lima orang anak? Adalah wajar untuk keluarga besar untuk membayangkan sejumlah besar tempat simpanan besar, kerana kabinet kecil tidak dapat menyembunyikan sepuluh set pakaian pakaian yang digunakan secara kekal.

  1

  Terdapat kes apabila keluarga memperoleh (mewarisi) struktur siap, di mana dimensi lorong tidak boleh diubah. Maka adalah perlu untuk menggunakan teknik dekorasi, yang membolehkan untuk mendedahkan kelebihan premis dan untuk menutup kekurangan.

  • Gunakan cermin (mengaturkan mereka bertentangan antara satu sama lain untuk mencipta ilusi dari satu cermin suite - ruang akan bergerak berasingan, ia akan kelihatan lebih banyak)
  • Rancang untuk loker perkara kecil dalam kedalaman yang kecil, dan untuk kasut - sistem memuat menegak, dilengkapi dengan pintu berayun
  • Memberi cahaya atas terang (cahaya redup mengurangkan saiz bilik). Pencahayaan yang direka dengan baik adalah komponen penting dalam reka bentuk yang berjaya
  • Tempat di perimeter di bahagian atas dinding rak tertutup (mezanin) lebih tinggi daripada sistem storan lain. Mereka tidak menimbang ruang, reka bentuknya jauh lebih tinggi daripada garis penglihatan manusia.
  • Pilih mana-mana sudut bilik, meletakkan kerusi keras di sana. Secara visual, ia akan menjadikan ruang teknologi dan komunikasi selesa, dan duduk lebih selesa untuk dipakai.
  • Berikan permukaan mendatar (di bawah-cermin, meja yang berdiri sendiri), di mana anda boleh meletakkan beg, buang sarung tangan, letakkan kunci, maka mereka tidak perlu melihat pagi sebelum pergi bekerja
  • Objek seni tengah, di mana pedalaman itu dibina, adalah pemegang payung asli. Jika anda memesan item ini secara individu dari tuan yang berbakat, anda boleh mendapatkan karya seni yang sebenar

  Pelbagai susun atur lorong - bagaimana untuk mengalahkan mereka

  Mimpi ngeri mimpi pereka dalaman adalah lorong, di mana banyak pintu keluar. Dalam hal pembinaan perumahan swasta, ini jarang berlaku, tetapi terdapat beberapa kes. Bagaimana untuk mengatasi masalah yang serius, meningkatkan reka bentuk keseluruhan reka bentuk premis yang tidak berjaya yang dirancang oleh alat reka bentuk? Untuk mengurangkan jumlah daun pintu, biarkan bukaan terbuka jika boleh, dihiasi dengan plat yang sama, seperti pintu dalaman yang lain. Gunakan jambatan di antara mereka untuk meletakkan cermin atau rak tertutup sehingga siling. Memandangkan kesan optik, bilik akan kelihatan lebih besar, dan kehadiran sistem penyimpanan yang banyak akan menambah fungsi.

  Reka bentuk lorong di rumah persendirian, yang bersempadan di dapur atau berubah ke dalamnya, bukanlah varian paling berjaya susun atur rumah persendirian. Lumpur jalan, terdapat dalam satu bilik (walaupun untuk pembersih fanatik itu), tiba-tiba sampai di mana makanan disediakan. Dari sudut pandangan sanitasi dan kebersihan, pelanggaran terhadap semua norma yang mungkin.

  The antechamber, ambang dewan - pusat rumah, di mana bilik-bilik lain berkumpul dengan sinar, dibuat sebagai abstrak gambar, yang akan dilihat oleh tetamu selepas membuat langkah seterusnya. Memohon dua bilik satu teknik dekorasi tunggal, bahan hiasan, warna gamut, menggunakan penutup lantai yang sama, mewujudkan ilusi mengalir satu ruang ke tempat lain. Untuk menekankan kepentingan dewan, jalan persimpangan semua jalan domestik, menambahnya dengan butiran menarik (lukisan, lampu siling, lampu, panel parket, permaidani).

  Lorong, di mana terdapat tingkap, jarang sekali. Ia adalah pembinaan individu yang memberikan peluang seperti itu untuk perancangan, perkara utama adalah untuk membuat keputusan yang tepat, membangunkan projek dengan tangan anda sendiri. Windows boleh bingkai pintu, berada di atas pintu, memotong dinding. Kehadiran pembukaan cahaya - ditambah dengan anggaran keluarga: anda dapat mengurangkan penggunaan tenaga elektrik dengan menggunakan pencahayaan semula jadi. Hiasan hidup hiasan akan menghiasi kilang tetingkap lebar atau rak khas, membuat bilik gembira, hangat, selesa.

  Apa gaya untuk dipilih untuk lorong di rumah persendirian?

  Memahami kepelbagaian antara gaya boleh dipanggil kepada bantuan pereka dalaman profesional, melihat majalah khusus, program televisyen, mendedahkan analisis nasihat praktikal rakan-rakan yang telah dibina beliau "kubu" atau mengikuti naluri dalam. Sebagai contoh, adalah mungkin untuk melaksanakan idea berikut:

  1. Kejam dewan kayu di Gaya Rusia memburu-lama adalah sesuai untuk rumah-rumah kayu: lampu palsu, bangku besar, dada, penetapan kelihatan, kulit kasar, berwarna menolak lantai kayu kayu kayu tebal (tiruan mereka apabila menyambung air atau lantai yang dipanaskan elektrik).
  2. Gaya klasik Itali: lantai kepingan marmar atau stoneware porselin, mencipta semula jadi batu semulajadi, dinding plesteran cahaya, cermin meluaskan ruang, membawanya lebih dekat ke alun-alun, penggunaan lajur, k cornilik lebar yang luas. Di lantai adalah lokasi corak simetri berorientasikan sentral, mozek yang kompleks yang memperkenalkan atrium atrium Rom yang tulen.

  Perhatian: sangat penting untuk menyediakan lampu tepu, mengisi ruang, sebagai analog cahaya matahari Itali terang.

  1. Gaya moden: garis-garis mudah, bentuk perabot yang tenang, kekurangan pakaian, unsur-unsur unik yang menjadikan pembersihan warna-warna yang tidak selesa, bahan-bahan penamat yang berkecuali, kabinet tertutup, cermin jelas digariskan, lampu grafik.

  Feng Shui - doktrin Cina mencantikkan rumah, menarik tenaga positif yang penting, mengekalkan kebahagiaan keluarga, mengekalkan kesejahteraan bahan, mengesyorkan menolak membuat cermin di koridor yang bertentangan dengan pintu depan. Ini kerana tenaga yang menguntungkan, masuk ke dalam lorong, dengan segera mencerminkan permukaan cermin dan meninggalkan kembali, tanpa berlarutan di dalam rumah anda. Untuk percaya prinsip ini atau tidak - semua orang memutuskan untuk dirinya sendiri, tetapi tiba-tiba ia akan berfungsi? Atas sebab yang sama, anda tidak sepatutnya mempunyai pintu masuk pada satu baris dengan tangga menuju ke tingkat atas. Apabila mereka bentuk pondok itu, luncurkannya sedikit ke sisi atau membentangkannya secara berbeza, maka tenaga positif berhenti berjalan lebih tinggi, ia dapat mengisi bilik-bilik yang lebih rendah terlebih dahulu.

  Lorong besar di rumah persendirian: idea reka bentuk dan 3 gaya perabot

  Besar pintu masuk dewan - adalah kad panggilan semua rumah di kawasan ini isi rumah dan rumah tetamu berlama-lama untuk beberapa minit, tetapi mereka akan mendapatkan kesan yang pertama di sini bahawa yang paling dan disimpan di kawasan pedalaman di kediaman. Mengenai bagaimana untuk melengkapkan lorong rumah peribadi, ia akan dibincangkan dalam artikel ini. Kami akan cuba menerangkan secara terperinci cara merancang dan mengelakkan kesilapan.

  Susunan lorong di rumah persendirian: foto dan contoh

  Di satu kampung desa anda tidak akan mendapati dua rumah yang sama. Seperti pemilik kotej, mereka sekurang-kurangnya sesuatu yang berbeza. Sehubungan itu, dan dewan di setiap bangunan adalah istimewa, tidak terdapat piawai mengenai cara merancang, tidak.

  Susun koridor dalam struktur kayu kayu atau rumah bata:

  Tata letak lorong untuk rumah persendirian harus dipikirkan dengan baik

  Projek lorong di pondok boleh berbeza, boleh:

  Bergantung kepada susun atur, reka bentuk bangunan dalam struktur pinggir bandar dijalankan. Di bawah ini kita akan mempertimbangkan kes-kes yang paling biasa.

  Koridor panjang di rumah persendirian: reka bentuk, foto

  Bilik sempit dan panjang perlu dibahagikan kepada 2 zon - koridor dan dewan. Ini boleh dilakukan secara visual dengan bantuan pelbagai warna atau bahan, yang dirancang untuk selesai. Pengezonan boleh dilakukan dengan partition dengan pintu.

  Di atas lantai berhampiran pintu depan boleh terletak linoleum atau jubin, dan dalam kemasan lantai lobi boleh dilakukan dengan menggunakan parket atau permaidani. Penyelesaian yang sempurna untuk bilik panjang dan sempit - lantai pada tahap yang berbeza, apabila lorong dari dewan dibahagikan kepada beberapa langkah.

  Item dalaman juga boleh dibahagikan. Di pintu boleh diletakkan, almari pakaian dengan cermin muka bangunan dewan di kawasan yang anda boleh menggantung rak dinding dengan kerusi gelongsor atau Uthmaniyyah. Sekiranya terdapat ruang yang cukup, anda boleh meletakkan kerusi mini dan meja sederhana.

  Ruang panjang perlu dijumpai untuk hiasan dan aksesori

  Anda tidak boleh mengabaikan butiran hiasan, anda boleh mengatur pedalaman:

  Oleh kerana dewan di sini dianggap sebagai bagian dari ruang dalam, pengaturannya harus dilakukan, mengikut gaya umum seluruh rumah.

  Reka bentuk lorong di rumah persendirian: koridor luas dan kecil

  Kemasan ruang masuk yang luas perlu dijalankan dengan mengambil kira peraturan yang sama seperti kes-kes lain. Lantai itu harus cukup dipercayai, jubin seramik atau linoleum yang kuat akan dilakukan. Anda boleh menghiasi dinding dengan cat boleh dibasuh atau plaster hiasan. Anda boleh memilih bilik ini dengan pelbagai warna, bahan penamat yang menarik, lantai pelbagai peringkat atau struktur siling. Oleh kerana terdapat ruang yang cukup di lorong yang luas, perabot boleh menjadi selesa dan berbeza-beza.

  Anda boleh memberi perabot seperti berikut:

  1. Satu set untuk meletakkan pakaian, payung, beg, dan lain-lain
  2. Dada laci dengan cermin di mana anda boleh menguruskan sebuah patung atau lampu.
  3. Dua alas lembut, lebarnya yang sesuai dengan saiz atau sofa dengan meja.

  Untuk memasang cahaya di lorong dengan betul, anda tidak perlu meletakkan lampu terang di atas pintu. Penyelesaian yang sangat baik adalah untuk mengatur beberapa lampu yang memberikan cahaya yang damai. Ia boleh menjadi 2 alat titik kecil, sconce dinding diletakkan pada permukaan cermin atau candelier yang kemas.

  Dalam koridor yang luas, anda harus mempertimbangkan penutup lantai yang cukup kuat

  Selalunya, dalam saiz lorong yang luas dan padat, anda boleh bertemu walaupun jam luaran. Penetapan pantul yang diukur menimbulkan perasaan ketenangan, ketenangan, mempunyai komunikasi yang menyenangkan dan kepercayaan.

  Walau bagaimanapun, dimensi pintu masuk ke rumah tidak selalu mempunyai rakaman yang mencukupi. Rakaman kecil menyumbang kepada inspirasi dan imaginasi kreatif dalam jiwa penghias pereka. Tetapi, walaupun bilik itu terlalu kecil, ia adalah mustahil untuk membuat keadaan yang selesa, selesa dan penting. Mulakan dengan susunan lantai.

  Lorong berbeza dari premis, seperti dapur, ruang tamu, bilik tidur, kerana di sini mereka hampir selalu pergi pakaian. Oleh itu, memilih penutup lantai untuk zon tempat tinggal ini, perlu dibimbing oleh banyak komponen estetika, berapa banyak keperluan praktikal.

  Penyelesaian yang sangat baik akan menjadi jubin seramik. Ia cukup kuat, tahan lama dan mudah dibersihkan.

  Penyelesaian boleh menjadi orang lain, contohnya, jika tidak banyak pembiayaan, maka jubin itu dapat diganti dengan linoleum. Apabila membuat pembaikan, lebih baik cat dinding. Apabila memilih warna, anda harus bergantung pada rasa anda sendiri. Organisasi pencahayaan memainkan peranan penting dalam bilik padat. Pilihan pintar adalah perlawanan lampu titik. Bagi perabot, anda perlu meletakkan semua perkara yang paling perlu, penyangkut, almari, rak, cermin, puak puak.

  Interior lorong di rumah peribadi: foto dan contoh

  Ruang yang agak kecil, di mana tidak ada yang lama, berfungsi sebagai bilik yang agak kecil untuk bergerak dari jalan ke kawasan kediaman. Lorong adalah hampir elemen paling penting dalam sistem perumahan keseluruhan.

  Keistimewaan pintu masuk ke rumah persendirian adalah, sebagai peraturan, bukan sahaja dalam saiznya, tetapi juga dalam status khas premis itu:

  1. Koridor melindungi perumahan daripada hujan, haba jalan dan sejuk.
  2. Bilik ini menyimpan pakaian bermusim, kasut dan aksesori lain.
  3. Di dalam vestibules beberapa perabot jalan dipelihara.
  4. Bilik adalah ciri rumah dan penunjuk rasa pemilik rumah.
  5. Selalunya lorong bertindak sebagai teres.

  Lorong di rumah persendirian sepatutnya selesa untuk semua penyewa

  Untuk premis berfungsi sepenuhnya dan memenuhi kehendak dan kehendak isi rumah, maka perlu memikirkan reka bentuk khas untuk reka bentuk, untuk memberi perhatian khusus kepada pilihan kemasan bahan, hiasan dan hiasan.

  Menamatkan lorong di rumah persendirian: gambar dan contoh

  Sebaik sahaja pemilik rumah memutuskan arah gaya umum, dan keunikan ruang masuk, tiba masanya untuk memilih bahan penamat. Di dalam bilik ini asasnya bukan corak salutan kertas dinding atau cara memasang papan lamina, tetapi kekuatan dan kebolehpercayaan bahan binaan, keupayaan mereka untuk mengekalkan estetika dalam keadaan operasi yang teruk.

  Walaupun cinta pereka dan juruhias kelebihan yang jelas warna cahaya untuk meningkatkan ruang visual, anda tidak perlu menggunakannya untuk dewan di rumah peribadi, sebagai risiko kuning air lembut dengan cepat bertukar menjadi merah jambu kotor coklat dan cahaya terang mengingatkan kelabu.

  Pereka tidak mengesyorkan penjimatan pada bahan penamat, kerana penamat murah akan menjadi cepat menjadi tidak bernilai. Penamat permukaan menegak di lorong adalah titik penting. Setakat mana bahan bangunan yang sesuai dan berkualiti tinggi akan dipilih, bergantung kepada gambaran keseluruhan ruang dan fungsi bilik ini. Dinding dipengaruhi oleh hubungan tetap dengan pakaian, debu, tanah, cecair dan tangan orang yang beristirahat di atasnya. Itu sebabnya penamat harus kuat dan boleh dipercayai, mudah dibersihkan, dan juga bergaya. Adalah baik untuk menjahit dan melindungi mereka. Semua cat kegemaran, plaster hiasan atau vinil untuk penampilannya cukup sesuai.

  Lantai di lorong ini paling siap dengan lamina, linoleum atau jubin

  Walau bagaimanapun, bagi jantina, seperti yang telah disebutkan, adalah lebih baik untuk diambil:

  Tetapi, anda perlu memberi perhatian kepada kelas lantai laminate, perlawanan terhadap kelembapan, seperti di koridor rumah persendirian lantai terdedah kepada kelembapan setiap hari. Ubin diambil khas, lantai, yang dapat menahan beban. Jika anda tidak mahu mempunyai lantai sejuk, anda tidak boleh memilih jubin, atau meletakkannya di kawasan pintu di mana kasut kotor biasanya diletakkan.

  Penutup siling terbaik adalah simbiosis penampilan estetik dan kemudahan penjagaan. Lukisan standard atau whitewashing boleh, tetapi untuk ini, permukaan siling harus ideal. Di kotej moden semakin digunakan struktur yang digantung dari panel atau plasterboard. Hal ini memungkinkan untuk mengatur cahaya tempat, yang akan menjadikan ruang lebih efektif.

  Dapur dan lorong di rumah persendirian: perabot dan reka bentuk

  Sebuah koridor di sebuah rumah persendirian tidak boleh dipanggil tempat di mana banyak barang-barang dalaman yang semestinya ada. Tetapi ia tidak boleh kosong sama ada. Di lorong, dapur, perlu diletakkan rak kot, rak terbuka dan tertutup, Kabinet untuk rak kasut bermusim untuk topi dan topi, beg, payung, sofa atau Uthmaniyyah, cermin - ia diperlukan untuk sekurang ditandingi.

  Perabot di koridor dengan akses ke dapur menetapkan nada untuk semua perumahan, jadi anda perlu memantau imbangan.

  Jadi, sebagai contoh, penyelesaian yang terbaik ialah menambah ruang kerusi dari ruang makan. Jika anda meletakkan jamuan yang lembut, ia akan menambah fungsi dan estetika. Jangan meremehkan peranan pencahayaan, ia adalah cahaya yang mewujudkan keharmonian di dalam bilik. Tidak ada keraguan bahawa untuk ruang ini akan ada cukup 1 atau 2 sumber cahaya sederhana. Cahaya semulajadi di luar tingkap juga akan memberi manfaat sendiri dalam pencahayaan umum.

  Di koridor yang digabungkan dengan dapur, ia amat diperlukan untuk memasang almari di mana anda boleh meletakkan pakaian luar

  Pereka reka bentuk pereka tidak menasihati meletakkan lampu siling besar-besaran, tetapi memberi perhatian kepada sconces dinding yang luar biasa atau sebaliknya. Cukup menarik adalah lekapan lampu dipasang di dinding yang terletak di kedua-dua belah cermin. Dan dalam dalaman yang bergaya, mereka sering dibingkai dengan reben LED. Sebilangan besar hiasan di koridor rumah persendirian tidak dialu-alukan, oleh itu pereka dekoratif mengesyorkan mengehadkan diri mereka kepada perkara-perkara yang perlu.

  • Cermin berbingkai besar;
  • Jam dinding, saiz yang tidak terlalu serius;
  • Beberapa gambar tematik;
  • Panel hiasan.

  Tugas elemen hiasan dalam prestasi buatan tangan bukan untuk mengalihkan perhatian, tetapi untuk menekankan kecanggihan dan gaya bilik.

  Dewan masuk besar yang luas di sebuah rumah persendirian (video)

  Koridor di rumah negara bukan hanya sebuah ruangan yang membentuk pendapat tetamu, tetapi juga sudut yang diperlukan untuk kehidupan yang selesa. Lorong yang bergaya dan selesa mencipta mood umum, mengenakan emosi positif dan menjadikan kehidupan lebih menyeronokkan.

  Koridor perancangan di sebuah rumah persendirian.

  Sehingga kini, koridor di rumah persendirian telah diberikan peranan sekunder premis sampingan. Ia adalah ruang di mana ruang untuk kasut jalan, perkara-perkara tujuan ekonomi telah ditugaskan.

  Reka bentuk koridor di sebuah rumah persendirian

  Sekarang sikap terhadap setiap bilik di sebuah rumah persendirian telah berubah secara radikal. Koridor ini kini diwakili oleh wajah rumah, kad perniagaannya.

  Pereka membangunkan koridor dalaman, secara visual cuba mengembangkannya, menjadikannya cahaya dan luas. Pengilang perabot, memandangkan dimensi kecil koridor rumah dan pangsapuri peribadi, membuat perabot yang selesa.

  Keinginan untuk membuat bilik kecil, kadang-kadang dengan susun atur yang tidak selesa, cantik, selesa, berfungsi pada masa-masa membawa kepada hasil yang luar biasa.

  Sebelum meneruskan pemodenan koridor, perlu menentukan tujuan pelantikannya.

  Jika diandaikan bahawa bilik itu akan direka untuk menukar kasut dan pakaian rumah di bahagian atas, menyimpan aksesori jalan (but, kasut, payung, kunci), memikirkan bukan sahaja perabot, tetapi juga bahan-bahan penamat.

  Menamatkan koridor sejuk di sebuah rumah persendirian

  Rumah persendirian, pembinaan awal, mempunyai koridor sebuah bilik dengan fungsi koridor sejuk dan beranda. Reka bentuk di koridor rumah menganggap, pertama sekali, pemanasannya pada peringkat awal.

  Untuk pembinaan semula lantai, ia perlu untuk menaikkan lantai dan membaiki kayu balak, meletakkan alas penebat, untuk mempunyai ruang udara yang kecil. Sebagai pemanas lebih baik memilih bulu mineral dalam tikar. Menutup sendi penebat dengan pelekap filem dan buih, filem penahan air khusus diletakkan di atas penebat haba di koridor di rumah persendirian dan lantai dipasang dari papan.

  Pemanasan dinding bermula dengan pemasangan filem kalis air khas, memaku dengan balok yang mana pemanas diletakkan dalam bentuk gulungan atau papak. Lapisan penebat haba di atas penebat dan penutup permukaan dinding dengan bahan penamat, lengkapkan penebat dinding.

  Menamatkan koridor sejuk di rumah persendirian selesai dengan menggantikan tingkap, jika perlu. Untuk bilik-bilik yang lebih kecil, lebih baik memasang pakej gelas patri, supaya tingkap menduduki sebahagian besar dinding. Untuk bilik yang luas cukup untuk memasang tingkap konvensional.

  Kemasan dalaman koridor di rumah persendirian

  Memanas koridor, anda boleh meneruskan penamatnya. Berfikir bagaimana untuk memangkas koridor di rumah persendirian, seseorang harus meneruskan dari hakikat bahawa ini adalah ruang untuk kegunaan yang berterusan dengan perubahan pakaian dan kasut yang kerap berlaku, jadi kertas dinding dan penutup lantai harus mempunyai:

  • rintangan kepada kerosakan mekanikal;
  • berkecuali warna;
  • keupayaan untuk membersihkan detergen.

  Pasaran moden menawarkan bahan baru, sangat praktikal - panel dinding. Tekstur, saiz, dan warna wujud dalam reka bentuk yang berbeza: lembaran, jubin, jubin. Bahan untuk panel seperti itu tidak kurang beragam: kayu semulajadi, plastik, MDF, papan serat, papan serat, gabus, bulu mineral, polistirena, dan dengan cermin terbina dalam. Gunakan apa-apa jenis panel dinding, memilih mereka mengikut ciri-ciri teknikal, sesuai untuk keadaan koridor.

  Reka bentuk dalaman koridor di sebuah rumah persendirian

  Arah yang dipilih reka bentuk rumah peribadi kecil, iaitu koridor, untuk mewujudkan bilik yang selesa, berfungsi, moden. Di bahagian dalam bilik kecil kad perniagaan masa depan di rumah akan sesuai dengan almari. Ini elemen perabot dengan dimensi visualnya yang kecil, tetapi kapasiti yang besar akan menyembunyikan banyak objek penggunaan harian dan penggunaan jarang.

  Tempat duduk yang selesa dalam bentuk kerusi atau kerusi kecil atau pouf, rak untuk barangan kecil dan kasut diperlukan di koridor. Ia tidak berlebihan untuk mempunyai rak terbuka untuk pakaian luar, yang berada di jalan di dalam hujan atau salji. Lokasi rak untuk pakaian luar perlu dilengkapi dengan lapisan tahan kelembapan, supaya tidak merosakkan permukaan dinding.

  Pencahayaan di pedalaman koridor harus diberikan perhatian khusus. Lebih mudah untuk mempunyai lampu pelbagai peringkat: lampu berasingan untuk setiap perabot dan bahagian-bahagian koridor dengan lampu halogen dalam nada dinding akan menjadi tambahan yang baik ke pedalaman koridor.

  Tangga di koridor di rumah persendirian

  Tangga di koridor boleh diarahkan ke bawah, ke ruang bawah tanah atau ke loteng. Mana-mana tangga di koridor di rumah persendirian mesti disiapkan dengan syarat keselamatan lengkap. Trek permaidani di tangga harus diperbaiki dengan hati-hati.

  Bahagian dalaman koridor di rumah persendirian diharmonis dengan kayu atau produk yang dihasilkan. Ini akan terutama digabungkan dengan tangga kayu.

  Tangga yang menuju ke atas adalah sentiasa dikaji, oleh itu reka bentuk koridor di rumah persendirian dengan tangga harus difikirkan sedemikian rupa sehingga tidak akan ada buasir. Ia boleh menjadi tumbuh-tumbuhan hijau atau kerusi-kerusi lembut, puffs, vas dengan telinga, bar kecil, secara amnya, apa sahaja yang boleh memberitahu fantasi pereka.

  • Idea moden untuk dapur kecil.

  Di dapur moden, dua ciri tersebut memainkan peranan yang dominan: keselesaan orang di dalamnya, serta kefungsian seluruh premis. Ruang ini sepatutnya mudah.

  Beranda tidak bukan rumah, tetapi ia bukan sebuah beranda. Pada musim panas ia menjadi ruang tambahan, dan pada musim sejuk ia memberikan peluang untuk lancar beralih ke sejuk dan fros. Tetapi untuk ini anda perlu berhati-hati memikirkan kawasan pedalaman.

  Apa yang perlu ditanam pada anak benih pada bulan Januari

  Hasil yang besar bahkan dari plot kecil

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  8 + 2 =