Model foto dan harga sofa

Sofas - foto dan harga

Sofa padat Gloria-Accordion - foto dan harga

Sofa Vega Lamino - foto dan harga

Sofa Vega Tick-Tak - foto dan harga

Sofa terang Vega Click-Clack - foto dan harga

1

Original sofa Vega 23 - foto dan harga

Sofa Vega 22 - foto dan harga

Sofa bergaya Vega 20 - foto dan harga

Sofa lembut Vega 19 - foto dan harga

Sofa bergaya Vega 18 - foto dan harga

Sofa lembut Vega 17 (5 bantal) - foto dan harga

Sofa yang luas Vega 5N - foto dan harga

Sudut Uthmaniyyah - foto dan harga

Takhta Sofa N - foto dan harga

Sofa sofa padat - foto dan harga

Uthmaniyyah dengan backrest bujur - foto dan harga

Suite ottoman bergaya - foto dan harga

Melissa Ottoman dengan backrest lembut - foto dan harga

Moden Uthmaniyyah dengan niche - foto dan harga

Tahta E dengan cermin - foto dan harga

Takhta Novaya - foto dan harga

Ottoman Bright Baru - foto dan harga

Lipat sofa Richard - foto dan harga

Lipat sofa Thomas - foto dan harga

Sudut sofa Chester - foto dan harga

Cerah Vegas Light Light - foto dan harga

Sofa Vegas - foto dan harga

Diwan Siena - foto dan harga

Sofa terang Portofino - foto dan harga

Sofa Phoenix - foto dan harga

Sofa Twist-Jeans - foto dan harga

Sofa Drive - foto dan harga

Cerah sofa Luxor - foto dan harga

Bright Timpani Sofa - foto dan harga

Diwan Rio - foto dan harga

Sofa Melody-3 - foto dan harga

Sofa lembut` Versi `- foto dan harga

Diwan Assol - 2 - foto dan harga

Sofa Uglich - foto dan harga

Bui Sofa - foto dan harga

Sofa kulit Berlin - foto dan harga

Katil sofa Bravo 1 - foto dan harga

Baby Sofa Baby - foto dan harga

Sofa kanak-kanak Sherkhan - foto dan harga

Sofa untuk ruang tamu Laguna-M - foto dan harga

Katil sofa Flush - foto dan harga

Diwan Disco - foto dan harga

Diplomat Sofa - foto dan harga

Sofa Elvis - foto dan harga

Dalam ruangan ini terdapat gambar sofa model dan koleksi yang berbeza. Untuk kemudahan anda, kami telah menyusun semua foto yang dipaparkan di model laman web kami mengikut kategori dan jenis perabot. Untuk melihat foto sofa, anda perlu mengklik pada foto yang anda suka, di mana anda boleh terus melayari katalog.

Sofa yang cantik

Sofa begitu tegas memasuki kehidupan kita, sehingga hari ini sukar untuk membayangkan ruang tamu tanpa unsur pedalaman ini. Pada model moden, anda tidak boleh hanya duduk dengan selesa di belakang filem kegemaran anda, tetapi juga tidur, bermain dengan anak-anak dan hanya bangga dengan penyelesaian yang bergaya untuk rumah anda. Sofa indah pelbagai reka bentuk akan membantu untuk mengubah rupa rumah dan menggunakan ruangnya dengan cekap.

Pelbagai sofa hari ini mengagumkan dan sedikit sebanyak membingungkan pembeli berpotensi. Ia satu perkara untuk memilih model daripada lima varian, dan satu lagi dari seribu. Walau bagaimanapun, penting untuk menenangkan dan tidak berjalan selepas warna pertama yang anda suka, kerana tujuan utama sofa yang tepat adalah kemudahan pemiliknya. Keselesaan model bergantung kepada salah satu faktor utama - mekanisme lipatan.

Perlu diingat bahawa tidak semua sofa berubah menjadi tempat tidur dan mempunyai sifat lipat. Sebagai contoh, di pejabat sofa monolitik mencari destinasi mereka, kerana tempat tidur untuk bilik kerja tidak relevan, dan oleh itu tidak perlu membayar lebih untuk itu.

Walau bagaimanapun, jika perabot yang dipilih untuk kegunaan harian di rumah, adalah penting untuk menentukan pilihan mengikut mekanisme susun atur:

"Buku", "eurobook" dan "klik-clack" - berkaitan dengan setiap mekanisme lain. Ciri mereka adalah untuk mengangkat kerusi dan menariknya ke arah anda. Oleh itu belakang dan tempat duduk bersatu semula dan mewakili tempat tidur yang besar. Lebih banyak model moden dilengkapi dengan mekanisme "klik-clack". Tidak seperti pendahulunya, ia mempunyai beberapa peruntukan, sebagai contoh, berbaring, dan juga membolehkan anda membuat tiruan dari sandaran tangan.

Sofa accordion juga tergolong dalam mekanisme klasik dan biasa, yang juga boleh dipercayai. Backrest di negara yang dipasang terdiri daripada 2/3 tempat tidur, yang apabila ditarik balik bergabung dengan bahagian ketiga dan membentuk tempat tidur yang nyaman.

Mekanisme yang dikeluarkan dapat mempersonakan kesederhanaan cerdik. Apabila menarik kerusi ke hadapan, semua bahagian kerusi keluli dilanjutkan di belakangnya, selepas mana satu bahagian diletakkan pada bingkai kayu. Clamshell Perancis dan Amerika tidak semestinya layak namanya. Dari kerusi itu kerang akrab menarik keluar dan terletak pada kaki besi yang kukuh. Kelemahan di sini adalah ketumpatan rendah katil.

Di samping keselesaan dan kemudahan, keutamaan untuk beberapa mekanisme diberikan dan kerana sikap mereka yang berjimat di lantai. Oleh itu, tidak mahu sentiasa membetulkan permaidani yang telah bergerak atau garpu linoleum atau lamina, ia patut memberi perhatian kepada mekanisme «Tick-to-do». Tempat duduknya tidak menghulurkan, tetapi naik, yang tidak termasuk pergerakan bahagian sofa di atas lantai. Bahagian belakang model ini dalam kes ini dimasukkan ke dalam ruang kosong dan menjadi tempat tidur yang luas.

Nama cantik sofa "lumba-lumba" juga tidak dicipta seperti itu. Sebahagian daripada tidur apabila memasang sofa itu berada di bawah dasar tempat duduk, menyerupai tempat duduk para penduduk yang anggun ini anggun. Sofa "konrad" adalah salah satu mekanisme yang paling indah dan selesa untuk tidur. Bahagian tidurnya, bergerak ke hadapan, mempunyai senjata mereka unit spring yang mempunyai sokongan ortopedik badan semasa tidur.

Dan jika semuanya dibersihkan dengan mekanisme, maka sudah tiba masanya untuk beralih ke satu lagi titik penting sofa yang indah - pilihan upholsteri. Sofa boleh dibahagikan dengan ciri ini ke dalam dua kumpulan:

Pilihan pertama melibatkan penggunaan semula jadi dan eko-kulit. Segmen harga mereka sangat berbeza, seperti tempoh rintangan haus. Model semulajadi akan berkhidmat selama bertahun-tahun, tanpa retak dan menyenangkan dengan kelembutan. Kain untuk upholsteri upholsteri mempunyai nama kompleks dalam beberapa kes, namun pengetahuan mereka akan membantu untuk memperoleh model yang berkualiti. Oleh itu, pilihan yang paling berpatutan adalah kapas semulajadi, mampu berkhidmat tanpa rawatan selama 5 tahun.

Jika model dalam impian anda harus mempunyai baldu dan kosiness, penyelesaian terbaik akan upholstery flock, jacquard and chenille. Jika sofa melibatkan cetakan yang rumit, teliti, yang paling munasabah untuk digunakan permaidani. Tenunan dihasilkan oleh campuran kapas, bulu dan benang sintetik. Inovasi mewah adalah Arpatek. Bahan ini menyerupai tekstur kulit halus, halus, yang terdiri daripada kain kain. Rintangan haus model sedemikian sangat tinggi.

Dan selain kain dan mekanisme, model cantik mempunyai bentuk yang berbeza. Sebagai contoh, untuk susunan sofa di salah satu sudut bilik, sofa sudut sesuai dengan sempurna. Jika sofa terletak di pusat, pilih model klasik dengan lengan tangan.

Warna dan bahan yang paling bergaya

Pereka tahun ini cuba mencipta bukan sahaja sofa yang cantik, tetapi elemen kesederhanaan dan kehangatan di rumah. Contohnya, ciri penting ialah kelancaran garisan. Warna-warna di musim ini juga penuh dengan sinaran hangat dalam warna kayu, pasir dan krim. Model bergaya hari ini termasuk beberapa warna dan tekstur. Jadi, salah satu yang paling popular adalah kayu semula jadi dengan corak ciri untuknya. Kain dalam kes ini sesuai dengan hampir segalanya, sebagai contoh, permaidani dalam gaya vintaj.

Selain fabrik, pereka dianggap kulit yang sangat relevan. Dan jika bagi sesetengah orang sofa kulit dikaitkan dengan persekitaran pejabat, pakar mencadangkan gabungan model.

Skim sofa warna untuk 2017:

Titik terakhir diberikan perhatian khusus. Sofa yang terang dan putih dihiasi dengan bantal yang berbeza warna kehijauan muda. Model-model yang jelas, sebaliknya, menjadi lebih terpedup akibat aksesori teduhan neutral.

Sebelum pergi ke kedai untuk mencari model yang paling cantik, adalah penting untuk menentukan tujuan pembeliannya. Sofa di dalam dewan, ruang tamu atau pembibitan mempunyai keutamaan yang sangat berbeza dalam pilihan, serta saiz individu semata-mata.

Sebelum pergi ke kedai untuk mencari model yang paling cantik, adalah penting untuk menentukan tujuan pembeliannya. Sofa di dalam dewan, ruang tamu atau tapak semaian mempunyai keutamaan yang sama sekali berbeza dalam pemilihan, serta dimensi individu semata-mata. Mulai dari sini dengan ruang tamu. Bilik ini dianggap sebagai jiwa sebuah apartmen atau sebuah rumah, dan jiwa itu harus indah dalam segala hal. Untuk ruang tamu kedua-dua sofa monolitik dan lipat sesuai, jika ruang tamu berfungsi sebagai tempat untuk penyewa yang tidur. Jadi, sebelum membeli adalah penting untuk mengukur bilik dan menentukan sendiri saiz sofa yang diingini, yang tidak akan menghalang isi rumah dan mengganggu pergerakan bebas di sekitar bilik. Hari ini hampir setiap pengeluar bercadang untuk menghasilkan perabot mengikut saiz individu, yang merupakan tambahan yang tidak dapat dinafikan masa kini.

Adalah penting untuk mengukur model yang menarik bukan sahaja dalam pemasangan, tetapi juga dalam bentuk yang disassembled. Untuk ruang tamu yang sempit, sofa padat dan kecil akan menjadi pilihan yang baik. Bilik itu, tidak terhad kepada bingkai yang ketat, secara organik menerima model yang berbeza dari pelbagai bentuk. Dan jika semua parameter telah disatukan, anda boleh meneruskan pemeriksaan. Model kualiti tidak pernah berderak, tetapi mekanisme berfungsi dengan lancar dan mudah. Nah, jika setiap isi rumah dapat dengan mudah berhimpun dan meletakkan sofa. Mudah untuk semua bahagian akan menghalang kerosakan daripada susun atur yang tidak tepat dan tidak tepat. Dalam keadaan terungkap, struktur keseluruhan sepatutnya stabil.

Dan masih kreator pencipta yang lembut dapat berjaya menetap di dewan, setelah semua pada waktu-waktu selepas hari kerja yang keras sehingga akan menjadi wajar, bukan skazivajas untuk duduk di atas sesuatu yang nyaman. Sofa kecil akan melaksanakan tugas ini sebaik mungkin dan tidak akan mengambil banyak ruang walaupun stereotaip.

Model moden untuk lorong dilakukan:

 • dalam bentuk lembutbanquette tanpa backrest pada kaki yang diukir;
 • sofa kecil dengan sandaran tanpa podkolotnikov;
 • duduk dengan belakang dengan logam yang dipalsukan dan kayu tangan;
 • dalam bentuk sofa dengan katil lipat;
 • dalam bentuk sudut sofa;
 • sofa sempit dengan laci praktikal di bawah kerusi itu.

Apabila memilih ia adalah perlu untuk memberi tumpuan kepada bentuk dan saiz lorong. Lorong segi empat tepat sempit dan kecil boleh menampung hanya jamuan. Muatkannya dengan loker dan bahagian lain tidak digalakkan. Model mudah dalam kes ini kelihatan lebih harmoni dan lebih mudah. Lantai persegi menjadikan sofa sudut lebih selesa dan juga model dengan lengan. Sekiranya ini sebahagian daripada pangsapuri atau rumah dikehendaki dengan ruang, sofa penuh akan menjadikan lorong itu satu tempat lagi untuk berehat.

Tetapi untuk bilik kanak-kanak satu kriteria penting, pertama sekali, adalah keselamatan. Ia memperlihatkan dirinya dalam segala-galanya. Bahan-bahan mesra alam, seperti kayu, tepi bulat dan sekurang-kurangnya sintetik dalam tisu akan menjadi kunci kepada pembelian yang berjaya.

Apabila sofa dibeli dan dikehendaki mata, jangan rilekskan, kerana kejururawatan adalah satu lagi perkara penting dalam operasi lama perabot. Oleh itu, upholsteri dari kain dibersihkan dengan berus lembut atau pembersih vakum setiap tiga hari. Tindakan ini membolehkan anda mengeluarkan habuk harian, mencegah penembusan yang mendalam ke dalam gentian.

Sekiranya pencemaran kelihatan kelihatan, anda harus merujuk kepada cara khusus untuk membersihkan upholsteri, mengingati umum peraturan untuk semua jenis fabrik:

 • semua pencemaran mereka dikeluarkan ke arah longgokan;
 • dengan cecair tumpah ia diserap dengan kain lembut, tanpa menggosok tempat basah;
 • noda sedang diproses dari tepi ke tengah.

Untuk merawat kulit dan memelihara penampilan yang rapi bukanlah tugas yang mudah. Pertama sekali, sofa kulit tidak sepatutnya dekat dengan bateri lebih daripada satu meter. Ini akan menghalang keretakan kulit. Dan pada model kulit tidak digalakkan untuk disukai oleh banyak karpet berwarna dan cloaks, dengan itu menghalang pencelupan kulit. Sekali dalam beberapa hari, perabot sedemikian disapu kering dengan kain lembut.

Perlu diperhatikan keperluan pembersihan basah dengan microfiber sekali sebulan. Tanah yang boleh dilihat boleh dikeluarkan dengan larutan sabun. Selepas prosedur, permukaannya kering kering. Sekiranya noda sukar dikeluarkan, penyelesaian yang paling munasabah adalah penggunaan produk khas untuk kulit.

Hari ini, interior dalaman gembira dengan pemeliharaan gaya tertentu, sama ada motif luar bandar atau moden. Ini meninggalkan jejaknya pada reka bentuk sofa. Sebagai contoh, Sofa dalam gaya Provence dibuat mengikut semua canon trend terkini. Asas dan sandaran tangan, diperbuat daripada kayu yang diperbuat dari kayu, sesuai dengan kain cetak yang memaparkan corak bunga. Model monolitik dan kekurangan susun atur membuat model prototipe dari sofa Perancis yang dibina.

Sofa dalam kemewahan Gaya Itali. Model-model ini dari kain iridescent, mengingatkan brocade, menjadi pusat dari mana-mana bilik di mana mereka menetap. Bantal, lengan baju melengkung yang indah dan kedalaman warna membuat model mudah dikenali antara gaya lain. Membandingkan kemewahan dengan perabot Itali hanya akan sofa, dibuat dalam gaya bahasa Inggeris. Ciri-ciri cirinya menganggap laconisme dan penghalusan, yang ditunjukkan dalam upholsteri selimut, penggunaan kulit asli dan aksesori kayu.

Model yang bertentangan dan berani dianggap sofa "berteknologi tinggi". Di sini anda tidak dapat mencari tudung lembut dan cetakan cantik, hanya nada putih atau hitam asas. Sebagai kemuncak kepada sofa putih boleh digunakan bantal merah, tetapi satu-satunya bentuk model dalam bentuk hemisfera menjadikannya luar biasa terang dan luar biasa. Walau bagaimanapun, untuk mengekalkan gaya hi-tech boleh digunakan perabot gaya yang serupa. Jadi, model mudah dengan lengan tangan dalam versi salji putih akan sesuai dengan gaya gaya moden apabila dilengkapi dengan pelbagai aksesori.

Merumuskan perkara di atas, kita boleh menyatakan dengan yakin bahawa sofa yang indah adalah realiti, yang menjadi mungkin terima kasih kepada kerja-kerja penutupan teknolog dan pereka. Warna dan tekstur yang bergaya seiring dengan bingkai yang kuat dapat membuat anda bangga dengan sofa kegemaran anda, menghabiskan masa istirahat yang menyenangkan dan tidur di atasnya.

Lihat dalam video bagaimana untuk memilih sofa yang betul.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Perabot berlapis-lapis - semakan semula barang baru yang popular dari katalog 2017! (85 gambar idea)

Bahagian integral dari mana-mana pedalaman adalah perabot kerusi runcit.

Sekiranya sebelum ini hanya dilakukan aspek praktikal, kini keping perabot bertindak sebagai pelengkap kepada gaya dan sering aksen.

Perabot mencipta ruang dalam suasana nyaman dan selesa. Hampir setiap orang tahu secara langsung betapa menyenangkannya selepas perabot pejabat keras, berbaring di atas sofa atau dengan selesa duduk di kerusi kegemaran, ditutupi dengan selimut.

Perabot yang betul dipilih adalah "sorot" di dalam rumah. Selanjutnya dalam artikel ini, kita akan pergi ke topik dengan lebih terperinci dan melihat gambar perabot lembut dari pelbagai trend gaya.

Pilih perabot untuk setiap bilik

Dapur adalah bilik di dalam rumah dengan ciri khas. Bilik ini terletak di mana-mana pangsapuri. Menjadi dan bekerja di dalam bilik ini dengan senang hati dapur seharusnya menjadi praktikal, selesa dan berfungsi.

Bilik itu sendiri dan objek di dalamnya terdedah kepada pelbagai jenis pengaruh: penurunan suhu, kelembapan dan banyak lagi. Selain itu, terdapat di dalam bilik ini bahawa jumlah serpihan terbesar terkumpul.

Untuk bekerja, makan dan berehat di dapur adalah selesa, anda perlu memilih perabot yang berkualiti.

Dengan bantuan perabot lembut, mungkin akan mewujudkan suasana yang selesa untuk perhimpunan dengan keluarga atau rakan-rakan. Untuk dapur sangat jarang menggunakan kerusi. Sebuah sofa dimensi padat adalah paling sesuai. Perabot sudut sangat popular, yang akan membantu menjimatkan ruang.

Setakat ini, pembuatan perabot perabot dengan banyak syarikat dan memilih sofa yang sesuai dengan warna dan saiz, ia tidak akan menjadi sukar.

Versi paling upholsteri yang paling optimum: kulit tulen atau pengganti kualiti. Dengan permukaan sedemikian ia akan menjadi mudah untuk menghilangkan kotoran dan bahan cemar lain. Ia cukup untuk membersihkan sofa dengan kain lembap dan ia sudah siap.

Agar tidak mengumpul bahagian-bahagian makanan di bawah sofa, lebih baik memilih perabot di atas kaki dengan ketinggian yang cukup supaya pada bila-bila masa, tanpa menyusun semula model, anda boleh menyingkirkan serpihan dan debu di bawahnya.

Anda juga boleh memilih pilihan di mana bahagian bawah sofa rapat dengan lantai.

Untuk menghiasi sofa di atasnya, anda boleh menandakan bantal dalam langsir itu.

Bilik tidur adalah ruang duduk. Di sini anda tidak boleh melakukan perabot tanpa perabot: katil, kerusi berlengan, sofa, bungkus dan barangan.

Sekiranya bilik kecil, lebih baik memberi pilihan kepada sofa yang berubah. Pada sebelah petang ia akan berfungsi sebagai tempat untuk perhimpunan yang selesa, dan pada malam hari menjadi katil.

Walau bagaimanapun, jika dimensi membenarkan, sebaiknya memasang katil penuh. Untuk perabot ini anda boleh memilih betul-betul tilam dengan mana anda akan menjadi paling selesa.

 • Di samping itu, katil kelihatan jauh lebih berkesan daripada mana-mana sofa.

  Kerusi di bilik tidur adalah kawasan yang berasingan, yang sesuai untuk membaca, menjahit dan aktiviti lain yang serupa.

  Sebagai peraturan, berhampiran kerusi dipasang lampu lantai atau mana-mana lampu lain. Pakar mengatakan bahawa lebih baik memilih fabrik semula jadi untuk perabot.

  Untuk memastikan semua item dalam keadaan harmoni, anda boleh membeli set lengkap perabot kerusi.

  Tugas utama ruang tamu ialah penerimaan tetamu. Dalam kes ini, kita tidak boleh melakukan tanpa perabot yang berkualiti tinggi dan selesa.

 • Ia adalah perlu untuk menandakan seberapa banyak orang yang mungkin dan bahawa setiap orang adalah selesa di dalam bilik.

  Jumlah dan saiz setiap perabot bergantung kepada saiz bilik, tetapi para pakar mengenal pasti set standard yang terdiri daripada sofa, sepasang kerusi berlengan dan puffin.

  Terdapat juga pilihan yang mungkin: bukannya dua kerusi menetapkan satu sofa atau memilih model sudut di sepanjang dua dinding.

  Jika anda ingin menaik taraf perabot, tetapi anda tidak mampu untuk membeli set baru, anda berpeluang menggunakan perkhidmatan membaiki perabot di atas perabot - menyegarkan penyaduran, menggantikan beberapa bahagian, memperbaiki mekanisme, dan sebagainya.

  Untuk membuat perabot kelihatan di pelapis upholsteri bilik yang harmoni dan bergaya sepadan dengan skema warna keseluruhan bilik.

 • Tekstur bahan juga penting. Sebelum membeli sofa, kerusi atau katil, membuat pengukuran yang sesuai, jika tidak, anda akan menjalankan risiko membelanjakan perabot yang tidak dapat diletakkan di dalam bilik.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  + 13 = 18