Back to all Post

Park mawar gambar dengan nama

Mawar taman untuk kawasan Moscow: memilih jenis yang terbaik

Mawar taman adalah salah satu jenis terbaik yang dapat menghiasi dengan sempurna plot taman bukan sahaja di wilayah selatan, tetapi juga di tengah-tengah Rusia, serta di rantau Moscow. Musim sejuk yang mencukupi, tidak semestinya musim panas yang panas dan kering - dalam keadaan sedemikian adalah mungkin untuk menumbuhkan bukan semua jenis mawar biasa, tetapi di kalangan taman terdapat banyak jenis yang disesuaikan dengan keadaan sedemikian.

Di samping itu, kebanggaan musim sejuk kebanyakan taman-taman semak "ratu bunga" ini begitu tinggi sehingga tumbuhan ini tidak boleh dicemari untuk tempoh cuaca sejuk. Oleh itu, Mawar taman, seperti beberapa pokok renek berbunga yang tidak memerlukan perlindungan untuk musim sejuk, begitu aktif ditanam di banyak kawasan taman di kawasan tengah, di zon tengah negara kita, termasuk di pinggir bandar.

Kriteria untuk memilih varieti mawar taman untuk kawasan Moscow

Kriteria utama untuk memilih mawar taman yang boleh tumbuh di rantau Moscow, tidak. Lagipun, perbezaan utama antara pelbagai jenis bunga ini - mereka memerlukan perlindungan untuk musim sejuk atau tidak.

Dalam pengertian ini, mawar taman terbaik adalah "ratu bunga" dari kumpulan Kanada. Bunga-bunga ini baik kerana mereka tidak memerlukan perlindungan untuk tempoh cuaca sejuk dan tidak membekukan. Di samping itu, mereka sangat bertolak ansur dengan tempoh kemarau. Oleh itu, pelbagai jenis bunga ros dari kumpulan ini sepatutnya popular di kalangan penanam bunga di rantau Moscow.

Tetapi jangan diskaun jenis Perancis dan Inggeris. Walaupun mereka kurang tahan turun naik dalam suhu dan faktor-faktor lain yang tidak menguntungkan, mereka juga boleh berkembang di plot rumah tangga pinggir bandar. Hanya Untuk musim sejuk mereka harus diikat, dibungkuk ke tanah dan ditutup dengan lapnik. Jika perlu, jika musim sejuk dijangka terlalu sejuk, anda boleh menutupnya dari atas dengan mana-mana bahan yang tersembunyi.

Jenis utama bunga mawar ketiga-tiga jenis ini, yang boleh ditanam di tengah-tengah (dan di rantau Moscow, khususnya) akan diterangkan di bawah.

Bagaimana untuk menanam taman meningkat (video)

Gred terbaik mawar taman kumpulan Bahasa Inggeris

Mawar pelbagai ini sangat cantik, mereka digunakan dalam reka bentuk landskap sebagai lindung nilai, tetapi boleh digunakan untuk perladangan tunggal, kerana semak berbunga terang menarik perhatian.

Pelbagai ini dibezakan oleh warna kelopak bunga yang tidak biasa - raspberry dengan warna ungu. Oleh itu, pewarnaan bunga mawar taman itu agak jarang berlaku Frend Fishermen cukup popular dengan tukang kebun, kerana mereka kelihatan sangat asli dalam penanaman individu dan pagar pagar. Dan wangian bunga yang kuat adalah tambahan yang menyenangkan terhadap perhiasan yang tinggi dari semak berbunga ini.

Bunga muncul pada pucuk tunggal, mereka tidak dikumpulkan dalam hal berkembang. Ketinggian sederhana, pucuk tegak tinggi boleh mencapai 1,1-1,2 m Apabila bekerja dengan semak ini, anda harus mengambil langkah berjaga-jaga, memandangkan bukan sahaja pucuk, tetapi juga belakang dedaunan berwarna hijau gelap yang ditutup dengan banyak duri.

Nelayan

1

Perdu ini bersaiz sederhana, dengan pucuk yang kuat dan kuat sehingga 1.4-1.5 m tinggi. Pucuknya ditutup dengan duri. Muncul di dedaunan musim bunga - warna zamrud terang, pada pertengahan musim panas ia berubah warna menjadi hijau gelap dengan warna abu-abu. Pewarna mekar yang berwarna - merah, cerah. Bunga - padat, di setiap tunas - sehingga 45 kelopak. Bentuk bunga mekar adalah berbentuk cawan. Aroma tunas mekar adalah bunga yang menyenangkan, tetapi tidak terlalu kuat.

Pelbagai ini dibiakkan pada akhir abad yang lalu. Bunga - besar, berbentuk cawan klasik, memancarkan aroma buah yang cukup kuat. Kelopak warna - aprikot dengan warna tembaga, dan tepi mereka dicat merah jambu. Mewarnai lebih sengit dalam cuaca mendung, di kelopak matahari boleh sedikit terbakar. Pucuk muncul hanya di hujung pucuk (dari satu hingga tiga).

Semenjak tinggi, berkembang dengan cepat. Pucuk berkuasa, tegak. Pelbagai ini tahan kepada kebanyakan penyakit yang mempengaruhi semak belukar. Pembungaan diulang - untuk satu musim semak belukar dua kali. Ia adalah perlu untuk memotong tunas yang baru untuk penampilan bunga baru.

Abraham Derby

Mawar renek ini adalah pelbagai baru (mereka dibiakkan pada awal abad ini), walaupun ini sudah diketahui secara luas oleh penanam bunga dari seluruh dunia. Bush - kuat, bertambah baik. Menembak kuat, tegak, kira-kira satu meter tinggi. Pembungaan - banyak. Bunga - besar, mempunyai bentuk yang indah dalam mangkuk yang mendalam. Aroma mereka adalah buah dengan wain ringan. Warna kelopak berwarna merah dan oren. Semen ini mekar berulang kali pada musim panas. Pelbagai mempunyai rintangan yang tinggi terhadap penyakit, tidak memerlukan penjagaan khas, tetapi tumbuh buruk dan mekar dalam cuaca hujan.

Kedua-dua varieti terakhir ini tidak sering dijumpai di wilayah wilayah Moscow, tetapi mereka disesuaikan dengan baik di tengah-tengah Rusia, walaupun, sebelum musim sejuk, mereka harus dilindungi.

Gred mawar taman Kanada untuk rantau Moscow

Jenis-jenis "ratu bunga" telah diambil terutama bagi kawasan dengan iklim yang sejuk, sebab itulah mereka merasa hebat di wilayah kawasan tengah negara kita. Kelebihan utama mereka adalah bahawa mereka tidak boleh terlindung sebelum bermulanya cuaca sejuk.

Bush adalah kuat, pucuk berbentuk busur. Bunga cantik berbentuk cawan, sedikit terry, kelopak warna - merah jambu yang terang, di bahagian belakang - lebih ringan. Mekar adalah berbilang. Bush boleh dipengaruhi oleh cendawan serbuk.

Pucuk semacam ini terlalu fleksibel, jadi ia harus diletakkan di bawah sokongan. Puding padat ganda, di setiap daripada mereka sehingga 40 kelopak, dicat dengan warna merah kaya. Bunga dikumpulkan dalam perbungaan yang besar. Dedaunan adalah zamrud gelap, padat. Tembak dibezakan dengan pertumbuhan yang tinggi. Semen ini tidak memerlukan perlindungan untuk musim sejuk.

Adelaide Hoodless

Tebal bercabang tebal dengan pucuk tegak yang ditutupi dengan banyak duri. Pembungaan - banyak, tunas - perlahan-lahan merah jambu, membuka, menjadi hampir putih. Kelopak pudar di bawah sinar matahari, tetapi dalam cuaca mendung mereka boleh mempunyai warna merah jambu pucat. Pelbagai rintangan frosmasuk dan tahan kepada kebanyakan penyakit.

Semut spesies ini tinggi, tegak, dan boleh mencapai ketinggian sehingga 1.4-1.5 m. Dedaunan muda adalah burgundy, tetapi pada pertengahan musim panas warna daun menjadi tepu hijau dengan teduh matt. Bunga dikumpulkan dalam perbungaan 5 - 6 keping, pewarna kelopak - merah jambu terang. Buds - terry, bilangan kelopak dalam setiap boleh mencapai 35-40 keping. Aroma bunga adalah lemah, bunga. Untuk musim sejuk, lebih baik untuk menutup belukar dengan lapnik.

Prairie kegembiraan

Pelbagai ini adalah salah satu yang paling tahan kepada spesies frost park roses. Bush - tegak, kuat, pucuk - kuat, tinggi, hampir tanpa duri. Dedaunan berwarna hijau dengan warna kelabu. Warna tunas berwarna merah jambu dengan warna coklat, di tengah-tengah kelopak - lebih cerah. Di hujung pucuk, biasanya 4-5 keping tunas muncul. Pelbagai ini sesuai untuk memotong, tetapi kelopak akhirnya menjadi coklat.

Semenanjung bunga mawar ini lebih menyerupai pokok-pokok kecil - selepas semua, pucuk mereka boleh mencapai ketinggian sehingga 1.6-1.8 m. Warna tunas berwarna merah jambu, cerah, wangi bunga mekar yang cukup kuat, menyenangkan. Dalam tahun-tahun hujan tunas boleh dipengaruhi oleh reput kelabu. Ia dibezakan oleh ketabahan musim sejuk yang tinggi.

Bagaimana untuk menjaga mawar taman (video)

Ramuan jenis fros yang popular bagi pembiakan Perancis untuk wilayah Moscow

Antara bunga mawar kumpulan Perancis ada cukup jenis fros tahan yang berasa hebat di tengah-tengah negara kita. Yang paling digemari adalah diterangkan di bawah.

Pelbagai ini dicirikan oleh bunga berterusan sepanjang musim panas. Satu tunas tidak mempunyai masa untuk berkembang, seperti berikut yang dinyatakan kepada mereka. Memperluas bunga di tengah lebih terang daripada di tepi. Warna merah jambu yang terang dari kelopak tengah secara beransur-ansur bertukar menjadi warna merah jambu di sepanjang tepi.

Bunga boleh muncul di hujung pucuk sama ada secara tunggal atau dalam kumpulan - 3-5 kepingan setiap. Pucuk berkuasa, ketebalan sederhana, bilangan pancang pada mereka adalah sederhana. Dalam keadaan tidak menentu, pelbagai ini boleh dikenakan penyakit kulat.

Shrubs - ketinggian sederhana, pucuk tegak, kuat. Daunnya berwarna hijau lembut. Bunga - terry, di setiap tunas - sehingga 40 kelopak warna merah jambu cahaya. Pembungaan - banyak.

Minette

Penerangan jenis bunga ros tahan rosak untuk kawasan rantau Moscow

Terdapat lain-lain jenis bunga ros tahan bunga yang boleh ditanam di pinggir bandar dan kawasan dengan iklim yang sama. Yang paling popular diterangkan di bawah.

Westerland - pelbagai dengan warna yang luar biasa, menggabungkan beberapa warna dalam warna kelopak: merah, oren, merah jambu, kuning dan kuning. Oleh itu, pada saat berbunga, semak-semak ini, padat ditutupi dengan bunga, segera tangkap mata anda.

Bunga-bunga muncul di hujung pucuk bunga-bunga 4-5 keping, tunas separuh mahoni. Pembungaan - berulang dari awal musim panas hingga pertengahan musim luruh (dalam tahun-tahun yang lebih panas). Bush adalah berkuasa, cawangan yang baik, pucuk tegak, dengan jumlah purata duri.

Westerland

Chippendale - semak berbunga yang indah dengan tunas berbentuk tunas boleh menjadi hiasan dari mana-mana tapak taman. Kelopak tunas - oren terang dengan warna merah jambu. Apabila bunga larut sepenuhnya, warnanya agak pudar dan menjadi aprikot dengan warna merah jambu. ABudak Romash - kuat, buah. Permukaan ketinggian tumbuh menjadi 1.2 m, dedaunan - hijau gelap, berkilat. Pelbagai ini kebal terhadap patchiness hitam dan cendawan bubuk, ia dibezakan oleh rintangan fros yang tinggi.

Chippendale

Chinatown adalah semak berdaun tinggi dengan sejumlah besar bunga yang dikumpulkan dalam perbungaan racemose. Warna tunas - kuning terang, tetapi di bawah pengaruh cahaya matahari, kelopak terbakar dan menjadi kuning pucat, kadang-kadang krim. Bunga - banyak, berulang.

Tumbuh mawar taman adalah aktiviti yang menarik. Semen ini tidak bersahaja, anda boleh menanam jenis tahan beku pada plot dan kemudian anda tidak perlu menderita dengan berlindung kepada mereka untuk musim sejuk. Dan berbunga yang meluas sepanjang musim panas akan memberikan tapak pesona yang unik.

Mari kita bercakap tentang rahsia.

Pernahkah anda mengalami sakit sendi? Dan anda tidak mendengar apa-apa:

 • ketidakupayaan untuk bergerak dengan selesa dan mudah;
 • sakit semasa atau selepas bersenam;
 • ketidakselesaan apabila mendaki dan turun tangga;
 • keradangan di sendi, bengkak;
 • satu masalah yang tidak menyenangkan, sekejap bukan pada kehendak;
 • kesakitan sendi yang tidak munasabah dan tidak boleh ditanggung.

Sila jawab soalan: adakah anda berpuas hati dengan ini? Adakah mungkin untuk menahan sakit sedemikian? Berapa banyak wang yang anda sudah "digabungkan" dengan rawatan yang tidak berkesan? Ia adalah masa untuk menamatkan ini! Adakah anda setuju? Hari ini kita menerbitkan wawancara eksklusif dengan Prof. Dikul, di mana doktor mendedahkan rahsia menyingkirkan sakit sendi, rawatan arthritis dan arthrosis.

Kecantikan rose park: penanaman dan penjagaan

Park rose - sebuah tumbuhan menakjubkan yang menggabungkan keteguhan spesies liar dan kecantikan aristokrat. Penanamannya adalah di bawah kuasa amatur, peraturan penanaman dan penjagaan berikutnya adalah mudah. Kilang itu mudah disebarkan. Dan setelah membaca artikel kami dan melihat gambar-gambar, anda pasti akan mempunyai sekurang-kurangnya satu jenis mawar ini dalam koleksi anda.

Varieti dan jenis mawar taman

Sekumpulan mawar, dipanggil secara konvensional taman, termasuk jenis hiasan mawar anjing dan mawar kuno: centifolium, (disimpulkan pada abad ke-16) dan mossy (muncul lebih daripada 3 abad yang lalu).

Sekelompok mawar ini adalah tinggi - purata satu setengah meter. Mereka dibezakan oleh berbunga awal yang berlimpah, yang berlangsung selama lebih dari sebulan. Berulang kali, dengan pengecualian yang jarang berlaku, tidak lagi berbunga. Warna khas bunga dari putih menjadi kaya-ungu, jarang - kuning, oren. Dalam foto itu dapat dilihat bahawa tiada mawar lain yang menelan seperti taman, kadang-kadang anda boleh mengira hingga 150 kelopak wangi pada bunga tunggal.

Mereka adalah musim sejuk, mereka melayan sejuk tanpa tempat tinggal. Kerja-kerja penternak mendapat jenis yang unik, di mana untuk semua kualiti positif yang sedia ada, yang baru ditambah, seperti keupayaan untuk berbunga semula. Selalunya di taman ada varietas asli:

 1. Abelzieds. Hybr. Rugosa. Bunga berwarna merah jambu, banyak dengan aroma yang lemah. Belukar itu padat, piramidal sehingga 2 m.

Tidak lama dahulu tukang kebun mula memupuk mawar taman, asalnya dari England dan Kanada. Yang pertama diwakili oleh jenis:

 1. Graham Thomas. Mempunyai jarang berlaku kuning dengan warna keemasan. Bunga terus berlanjut sepanjang musim.
 2. Benjamin Britten. Bunga warna merah, dalam bentuk menyerupai mangkuk, memancarkan aroma buah yang menyenangkan.

Pada foto adalah varieti Kanada yang popular:

 1. Alexander MacKenzie. Pelbagai halus dengan perbungaan berbentuk berus, yang terdiri daripada banyak tunas merah terang.

Menanam dan menjaga mawar taman

Mawar taman yang ditanam dalam bentuk pagar, dan bersendirian, dan dalam kumpulan. Lebih baik, apabila kawasan itu diterangi dengan baik, tetapi separuh teduh dapat diterima, hanya terdapat sedikit warna. Tanah yang ideal adalah sederhana berasid. Dalam pasir menambah kompos, gambut atau humus, dan dalam tanah liat - pasir, gambut yang sama, kompos, humus. Mawar taman yang ditanam, bermula pada bulan Mei dan berakhir pada bulan September.

Di bawah benih menggali lubang-lubang sehingga akar dapat tersebar dengan bebas, dan leher dapat dipotong hingga panjang 8 sentimeter. Setiap tanaman ditanam pada jarak 1 hingga 1,5 m.

Perhatian sila! Semen tidak berkembang dengan baik dalam draf, jadi pilih kawasan terlindung.

Akar dan pucuk mawar taman terbentuk selama 3 tahun. Dalam tempoh ini, adalah perlu untuk melonggarkan tanah, air, memupuk pembajaan, dan pemangkasan. Pada musim bunga dan musim panas, permintaan air meningkat; tumbuhan menghabiskan banyak tenaga pada pembangunan dan berbunga. Pada awal September, penyiraman dihentikan.

Perkara yang sangat penting adalah berkhatan. Ia dilakukan 2 tahun selepas ditanam pada bulan April, dan sebelum itu hanya ranting yang rosak dikeluarkan. Tembak beberapa spesies perlu dipendekkan dengan separuh, meninggalkan kira-kira 6 buah ginjal. Dengan pemangkasan, anda boleh meremajakan semak belukar. Untuk ini, tunas dipotong dari tanah, maka batang muda akan mula berkembang secara aktif.

Baja dan berpakaian atas untuk perkembangan yang lebih baik

Dalam musim bunga ros memerlukan magnesium, besi, boron. Mereka mengandungi top-dressings khusus untuk mawar. Memupuk tumbuhan pada masa ini dan baja. Seterusnya, mawar taman mula makan pada akhir bulan Ogos untuk mengukuhkan akar. Di bawah semak membuat baja dengan kandungan kalium, fosforus dan kalsium yang tinggi. Makan kedua adalah pada bulan September. Di bawah semak dituangkan ke dalam baldi air dengan larut dalamnya potosium monophosphate (16 g) dan superfosfat (15 g). Pergelangan atas terakhir dilakukan pada bulan Oktober, sambil membuat organik dalam bentuk kompos busuk.

Bagaimana mekar taman itu berlipat ganda

 1. Lapisan, Apabila batang spring tenggelam ke tanah dan mengikat, ditaburkan dengan tanah. Tahun depan mereka dipisahkan dan ditentukan untuk tempat yang tetap.
 2. Pertumbuhan, yang mana anak pada umur 1 tahun pada musim bunga dipisahkan dari belukar utama, dan kemudian, memendekkan batang menjadi sepertiga, dipindahkan.
 3. Oleh pembahagian semak bertumbuh awal pada musim bunga atau musim luruh. Lakukan ini dengan menggunakan pruner. Pada setiap delenka mesti ada akar dan sekurang-kurangnya 1 batang. Bahagian yang dipisahkan ditanam mengikut peraturan biasa penanaman.
 4. Tidak berbau atau hijau keratan. Yang pertama dituai pada musim gugur, dikebumikan di dalam pasir, dan pada musim bunga ditanam. Yang kedua - pada permulaan berbunga.

Apakah bunga mawar taman ini? Perosak

Mawar taman dicirikan oleh penyakit seperti spherote atau serbuk cendawan. Untuk tumbuh-tumbuhan, ia adalah sangat berbahaya, kerana sering membawa kepada kematian. Ia dinyatakan dalam rupa mekar abu-abu pada daun dari bawah. Untuk mengelakkan kejadian itu, semak ditaburi dengan vitriol besi sebelum permulaan tumbuhan, dan pada musim panas - dengan penyelesaian yang terdiri daripada 0.5 baldi air, 0,3 kg sulfur, kapur (1 kg), garam dapur (0.2 kg).

Taman tapal kuda dan kumbang lembayung adalah musuh utama mawar taman. Mereka meletakkan larva di tunas, dan mereka memakannya. Kumbang itu sendiri memakan segalanya, dari tunas ke daun dan bunga. Oleh itu, kumbang perlu dikumpulkan pada kejadian pertama dan dimusnahkan.

Mengambil tempat yang terang di taman anda dengan tanah yang telap udara, dan memastikan penjagaan yang betul, anda boleh tumbuh bunga mawar yang indah.

Park rose: photo

 • Deren putih atau Svidina: penanaman, penjagaan dan penanaman
 • Menanam anggur di kawasan Leningrad dan Moscow: penanaman, keperibadian, keanehan pembiakan
 • Irga - "Queen of the Backyard": menanam dan merawat semak yang indah dan berguna
 • Hawthorn - gudang vitamin di taman: penanaman dan penjagaan

Peraduan perhatian untuk pelanggan kami!

Kami bermain 10 set penyiraman automatik "Gardena"

Oleh itu sekali seminggu kami menghantar pengenalan dengan artikel yang paling popular.

* Anda boleh berhenti melanggan dari surat berita ini pada bila-bila masa

Mawar dan gambar taman

Mawar adalah salah satu warna yang paling indah dan sering berlaku. Mawar taman berkembang menjadi semak yang cukup panjang dan banyak dan oleh itu sangat sesuai untuk kotej negara yang luas. Setakat ini, terdapat beberapa jenis mawar yang tidak memerlukan pengalaman istimewa untuk menjaga mereka. Kami menawarkan untuk melihat gambar mawar taman popular dengan nama, supaya anda dapat mengembangkannya sendiri.

Ia adalah mawar taman yang digunakan dalam reka bentuk landskap menghias di laman web dengan kawasan yang besar. Mawar tersebut dengan foto dan nama dicirikan oleh rintangan fros. Mereka mempunyai bentuk tiga dimensi. Bunga membentang untuk jangka masa yang agak panjang.

Walaupun dengan radang dingin pada musim sejuk, pucuk baru akan mula tumbuh dari akar mawar pada musim bunga, dan taman meningkat akan tumbuh lagi. Dalam mawar taman, tanpa mengira spesies, dalam mana-mana tunas mempunyai bentuk yang rata, dan kelopak dibezakan oleh ayunan mereka.

Foto taman meningkat

Satu-satunya kelemahan nama-nama bunga ros ini adalah satu-satu masa, walaupun agak berbunga selama setahun. Tetapi baru-baru ini, varieti juga mula muncul dengan berbunga berganda. Mawar ini dipanggil remontan. Mawar taman mempunyai banyak warna dan warna dalam gambar, sementara masing-masing dibezakan oleh keindahan dan keunikannya.

Foto mawar merah dengan nama

Warna dan warna bermula dengan putih dan hujung dengan burgundy. Selepas berbunga pada bunga mawar, buah-buahan merah terang dibentuk, yang kekal di belukar sehingga fros.

Nama-nama varieti mawar taman dengan foto

Canadian Park Roses dicipta untuk orang yang tidak dapat menjaga semak dengan penjagaan istimewa. Belukar tidak memerlukan pemangkasan untuk musim sejuk dan ia juga tahan walaupun fros yang teruk. Rose boleh menahan penurunan suhu -45 darjah. Belukar ini perlu ditanam di tempat yang cerah. Tanah boleh menjadi apa-apa. Mawar Kanada mempunyai beberapa jenis.

Tajuk: Kanada naik

Explorer roses sempurna untuk lindung nilai. Tumbuh tumbuhan di sekeliling mana-mana struktur dan menyembunyikannya dari mata yang prying, yang memungkinkan untuk menanamnya di arbors, pagar dan pelbagai struktur. Pertumbuhan semak belukar mencapai 3 meter. Mawar jenis ini sebenarnya tidak sakit dan mempunyai rasa yang jelas.

Parkland roses mempunyai bentuk bunga yang indah, yang sangat berbeza dengan spesies lain. Batang semak belukar tidak dikepala, yang membolehkannya ditanam di tengah-tengah tapak. Mawar mempunyai banyak warna dan nada. Salah satu kelemahan jenis mawar ini adalah kekurangan rasa.

Taman Inggeris meningkat boleh dikepit dan lebat. Pucuk dicirikan oleh kecantikan luar biasa dengan kelopak ganda dan bau manis. Mawar Bahasa Inggeris boleh menghiasi dirinya dengan benar-benar mana-mana kawasan. Penjagaan tumbuhan sedemikian agak mudah. Rose tumbuh dengan baik di dalam cahaya dan di tempat yang gelap. Kelembapan dan kualiti tanah juga tidak mempunyai peranan. Satu-satunya negatif tumbuhan ini adalah kerentanan untuk merosakkan oleh pelbagai jenis perosak. Untuk mengelakkan kerosakan pada semak, mereka perlu dirawat dengan bahan kimia.

Foto sebuah taman Inggeris naik

Salah satu jenis popular ini meningkat, ini Abraham Darby, yang terkenal dengan ketahanan khasnya dan aroma yang kuat. Kelopak besar, kasar, mempunyai warna yang indah dengan teras oren dan sempadan kuning. Pembungaan berlangsung sepanjang musim panas. Rawatan dengan bahan kimia hanya untuk profilaksis. Akar taman meningkat telah dibentuk 3 tahun. Oleh itu, semua rumpai di sekeliling kilang perlu dikeluarkan dan tanah longgar. Di musim kemarau, mawar disiram sekurang-kurangnya 4 kali seminggu. Penyiraman harus berlimpah.

Beberapa jenis mawar taman yang paling terkenal adalah:

John Franklin mempunyai pertumbuhan kecil belukar. Meninggalkan warna hijau terang. Boleh ditanam secara individu atau digabungkan dengan tumbuhan lain.

Foto Rose, nama John Franklin

Pelbagai "Remy Martin" yang mempunyai kelopak dua daun berwarna kuning terang dengan aroma tunas yang menyenangkan. Bud boleh bersendirian dalam perbungaan. Tumbuhan ini tahan fros dan tidak takut dengan perosak, penyakit.

Martin Frobisher tumbuh menjadi semak yang sederhana sehingga ketinggian 1 meter. Bunga membentang ke fros pertama. Kelopak mempunyai warna dua sisi dengan bahagian merah jambu dan putih terang.

Semua mawar taman ini dengan nama dan gambar sangat cantik dan pada masa yang sama mereka tidak bersahaja dalam penjagaan mereka. Mereka boleh ditanam dan di tengah-tengah plot dan berhampiran bangunan, dan berhampiran pagar.

Add Your Comment

18 − 8 =