Back to all Post

Park naik

Contents

Plot negara

Tapak untuk petani tukang kebun dan trak

Adakah anda ingin menerima artikel baru dalam mel?

Halaman-halaman

Katil Perancis di taman kami.

Kolam hiasan yang paling luar biasa di taman

Semua tentang wigel. Bagaimana untuk menanam, menjaga, membiak, jenis vegel.

Para pemimpin berkongsi pengalaman mereka. Penanaman semua jenis bawang.

Bagaimana dengan betul menjaga currant

Kami menanam bit dan menjaga dengan betul.

5 cara membuktikan pemakanan timun.

Tomato adalah tanaman yang sangat produktif, mereka hanya perlu berkembang dengan baik.

1
Honeysuckle yang tumbuh boleh dimakan

Cawangan honeysuckle adalah mudah untuk dirasakan.

Bagaimana untuk berkesan menangani rumpai.
Skim paling mudah untuk membiak bawang dari benih kelihatan seperti ini:

Mawar taman penanaman, penjagaan, gred dengan gambar

Berkongsi dengan artikel rakan:

Ini adalah bagaimana mawar taman kelihatan.

Mawar taman - nama ini teguh untuk ditanam mawar anjing - spesies, bentuk dan jenis mereka. Terdapat beberapa kumpulan bebas taman mawar: mawar liar, di antaranya - mawar terkenal berkedut, taman kuno (taman) mawar, serta hibrid pembiakan moden.

Pembungaan yang banyak bermula pada akhir bulan Mei-awal bulan Jun, 2-3 minggu sebelum semua mawar lain, dan berlangsung lebih dari 1 bulan. Warna bunga berbeza dari putih hingga gelap, kadang-kadang oren dan kuning. Menanam dan menjaga mawar taman adalah terkenal kerana kesederhanaannya, kerana tumbuhan ini tidak aneh dan tidak menuntut.

Para penternak telah mencapai hasil yang sangat baik, dan hibrida moden tidak kurang berkesan daripada polyanthus atau floribunda, mereka tumbuh dengan sangat baik, mudah dijaga dan 1,5-2 bulan disebarkan dengan bunga-bunga wangi dari berbagai derajat terry. Dan untuk kekayaan julat warna, mereka telah lama menghampiri mawar hibrid teh.

Taman Kanada meningkat.

Mawar taman Kanada dicipta khusus untuk orang ramai yang luas, kerana penjagaan mereka adalah minimum, dan dengan itu, mereka mudah berkembang. Mereka tidak memerlukan pemangkasan, mereka sangat sejuk-tahan, mereka bertolak ansur dengan keadaan cuaca dan juga beku panas dan teruk.

Sejak awal, "kebaruan" ini di kalangan varieti taman telah diilhamkan oleh saintis Kanada untuk menahan musim sejuk yang keras yang menjadi ciri iklim mereka. Spesies ini boleh bertahan pada suhu rendah seperti -35 ° C, walaupun pada -45 ° C

Mawar Kanada kelihatan hebat bukan hanya dalam komposisi, tetapi dalam semak yang berasingan. Anda boleh menanamnya hampir di mana sahaja. Mereka mekar dalam dua gelombang, dengan gelombang kedua, seperti biasa, kurang banyak. Sesetengah tidak membuang pucuk pudar, akibatnya semak-semak berkumpul dengan buah-buahan yang banyak, yang pada musim gugur juga kelihatan cukup hiasan.

Di bawah adalah jenis mawar taman Kanada.

Taman Inggeris meningkat.

Mawar taman Inggeris terdiri daripada pelbagai bentuk: lebat dan berlapis. Eksklusif jenis ini adalah bunga kuat terry (lebih daripada 100 kelopak) dan pelbagai rasa. Mereka dibezakan oleh cawangan-cawangan yang mengalir indah, ditutup dengan tunas padat, sama dengan pompoms. Mereka ditanam di penumbra dan di bawah matahari.

Perhatian untuk bunga ros tidak rumit, tetapi tidak begitu mudah seperti untuk saudara-mara mereka Kanada. Antara kelemahan jenis ini ialah kasih sayang penyakit dan perosak, rintangan purata kepada beku. Untuk musim sejuk, mawar taman Inggeris harus diabaikan.

Di mana lebih baik untuk menanam. Prinsip-prinsip pemilihan tempat dan menanam untuk semua mawar taman adalah sama, terutamanya kerana mereka tahan tahan kemarau dan undemanding terhadap tanah. Kebanyakan spesies adalah fotophililous, tumbuh dengan baik di tanah loamy sederhana lembap, tidak bertolak ansur dengan waterlogging. Mereka digunakan untuk penanaman dalam kumpulan atau bersendirian di taman-taman dan taman-taman, untuk hiasan pagar, dinding, penanaman gabungan dengan semak lain dan tumbuh-tumbuhan hiasan.

Tumbuhan ini kelihatan baik dalam kumpulan dan secara tunggal.

Di antara taman yang dikuasai oleh bunga mawar tunggal, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kultivar bunga berbunga meningkat. Disebabkan fakta bahawa banyak jenis yang diperolehi berdasarkan rosehips liar yang keras, mereka berkembang dengan banyaknya dengan penjagaan yang minima. Mawar sebegini tidak sesuai dengan syarat penanaman dan pertumbuhan, tidak memerlukan teknik pertanian yang rumit.

Pendaratan. Harus diingat bahawa ditanam pada musim gugur, sebelum kedatangan frosts pertama (sehingga pertengahan Oktober), semak mawar taman akan mempunyai cukup waktu untuk akar, dan oleh itu tumbuhan kelas ini yang ditanam pada musim bunga akan berkembang dan keluar. Tumbuh-tumbuhan ditempatkan pada jarak 1.5 m dari satu sama lain mengikut skim 3.0 x 1.5 m. Apabila membuat lindung nilai yang tinggi, ketumpatan penanaman di baris adalah 50-100 cm, antara baris - 50-70 cm.

Sebelum menanam, baja organik dan mineral diperkenalkan. Bahagian atas tanah dipotong, meninggalkan tidak lebih daripada 1/3 panjang pucuk. Lubang penanaman harus cukup besar sehingga akar berbaring (tidak membungkuk ke atas), dan tempat inokulasi (leher akar) adalah 5-10 cm di bawah tanah. Selepas menanam mawar tumbuh sehingga ketinggian 25 cm. Pada musim bunga, tanah itu disamakan. Tanah di bawah semak dan di antara mereka dipulihkan dengan gambut, serbuk jerami.

Kerana unpretentiousness ini kumpulan mawar, menjaga mereka diperlukan minimum. Mereka praktikal tidak memerlukan pemanasan untuk musim sejuk atau mudah ditutup walaupun di rantau dengan iklim yang agak keras.

Pada musim bunga, baja mineral penuh diperkenalkan dalam bentuk cecair (semestinya selepas penyiraman berlimpah). Perbanan atas dijalankan setahun selepas penanaman. Penyiraman diperlukan dalam tempoh dari musim bunga hingga pertengahan musim panas, dilakukan pada awal pagi atau pada waktu petang apabila tiada hujan, tidak lebih kerap 2 hingga 3 kali seminggu, tetapi dengan banyaknya, tanah harus dibasahi dalam, penyiraman permukaan yang kerap tidak dianjurkan.

Perkara utama dalam penjagaan adalah pemangkasan tahunan.

Air di bawah akar, tidak jatuh percikan pada daun dan bunga. Pada akhir musim panas dan awal musim gugur, mawar tidak dituangkan, supaya pucuk muda lewat tidak akan berkembang. Penyiraman sederhana diperlukan hanya pada musim kemarau pada bulan September, lebih kerap di wilayah selatan. Tumbuhan ini tahan kepada penyakit yang mempengaruhi jenis mawar lain, jarang terdedah kepada serangan serangga.

Perkara utama dalam menjaga mawar taman adalah trim pemangkasan kecil tahunan. Fakta bahawa bunga-bunga itu terbentuk di cawangan-cicit yang lama (dalam pembaikan - dan pada pucuk-pucuk muda). Oleh itu, cawangan-cawangan yang lebih utama, semakin kaya dengan berbunga.

Lama kelamaan, tumbuh-tumbuhan tumbuh dan hilang rupa hiasan mereka. Kemudian habiskan pemangkasan meremajakan. Yang tertua, berusia 3-5 tahun, batang dicincang pada musim gugur di bawah pangkal, mereka mengeluarkan kebanyakan benih kecil, semua cawangan yang tidak berbunga. Seksyen mesti dilindungi dengan cat taman atau cat minyak.

Perlu ditekankan bahawa satu titik penjagaan tumbuhan sebagai persediaan untuk musim sejuk, kerana tumbuhan muda sering kurang tahan terhadap suhu musim sejuk yang negatif, mereka masih harus terlindung. Semen-semak dipenuhi dengan tanah, cawangan dibalut dengan kertas kraf. Seperti tempat perlindungan yang mudah akan membolehkan tumbuhan untuk musim sejuk tenang dan menyelamatkan dari matahari terang dengan angin pada akhir musim sejuk.

Alexander Mackenzie belukar tegak dengan ketinggian sehingga 2 m dan sehingga 1.5 m diameter. Bunga terry, merah, diameternya ialah 5 - 8 cm Terdapat sedikit wangian. Pelbagai tahan terhadap beku (dengan tahan -30 - 45 ° C). Gunakan: dalam campuran, kumpulan.

Jay Pee Connell

Jay Pee Connell Pada mulanya bunga berwarna kuning limau, tinggi, menyerupai hibrid teh, maka warna berubah menjadi naungan berkrim, diameter dalam pembubaran adalah 7-9 cm, perbungaan tunggal atau dalam kumpulan 3-8 keping. bau, berbulu bulu, dengan aroma yang menyenangkan, ketinggian semak adalah 100-150 cm, lebar dari 80 hingga 120 cm

Hope Fo Humantoni

'Hope Fo Humantony' Pudar warna wain, warna boleh berbeza dari merah cerah hingga warna merah gelap, diameter di pembubaran adalah 8 cm., Dalam nutria bunga boleh menjadi jalur putih atau kuning, mempunyai sedikit bau. Ketinggian semak di tengah band adalah dari 160 hingga 220 cm.

John Davis John Davis tergolong dalam varieti mawar taman Kanada, sangat sesuai untuk beku yang besar (ia dapat bertahan dengan musim sejuk dengan suhu minus seperti -35 - 40 ° C). Spesies ini tahan kepada penyakit. Belukar yang mencapai ketinggian sehingga 250 cm, telah menendang pucuk sedikit menggantung ke bawah. Kelopak adalah terry (sehingga 40 pcs.), Pada mulanya mereka berwarna merah jambu terang, dan kemudian memerah pada pucat merah jambu dengan pusat berkrim. Pudina dikumpulkan dalam perbungaan sehingga 15 pcs, diameter 7-10 cm. Mekarkan secara berterusan sehingga beku.

John Franklin mempunyai sedikit bau. Gred pembaikan tahan terhadap fros dan penyakit. Kelopak menunjuk, separuh ganda (sehingga 25 pcs.), Berwarna merah terang. Bud boleh dikumpulkan dalam berus (sehingga 30 pcs.), Diameter 5-6 cm. Ditanam dalam bunga, dalam kumpulan, tetapi secara umum, gred lebih baik ditempatkan untuk menanam kawasan besar.

Parsley Ia mempunyai bentuk piramid (sehingga 2 m tinggi). Bunga - besar, dalam hal berkembang 3 - 12 pcs, mempunyai warna putih terang, kelopak separuh kelopak. Baik di latar belakang.

Pelawat yang dihormati "Kem Musim Panas", tukang kebun yang tidak kenal lelah, petani trak dan penanam bunga. Kami mencadangkan anda mengambil ujian untuk profesionalisme dan mengetahui sama ada anda boleh mempercayai sekop dan membiarkan anda bersamanya di taman.

Berkongsi dengan artikel rakan:

Bagaimana untuk menanam benih tomato di rumah

Bagaimana untuk menyimpan wortel di rumah

Apabila menggali wortel dan menyimpannya untuk simpanan

Bagaimana untuk menyimpan bit di musim sejuk di bilik bawah tanah, pangsapuri, di balkoni dan di dalam peti sejuk

Saya melihat pagar lindung nilai. Ia hampir tidak boleh dilalui, tetapi masalahnya adalah bahawa lindung nilai ini sepanjang hayat dalam pelbagai arah. Saya tidak akan menasihati anda untuk menanam lindung nilai itu, sukar untuk dijaga.

Artikel yang bermakna, terima kasih.

Untuk mana-mana lindung nilai lindung nilai adalah perlu untuk menjaga, selepas semua hidup. Pagar bunga mawar bukanlah perkara yang paling tidak menentu dalam hal ini.

Saya mempunyai kotak dari rose D. Franklin, ia benar-benar berbeza di sana ..

Penerangan dan ciri-ciri varieti popular mawar taman

Rose - wakil tanaman hiasan yang terang dengan pelbagai spesies dan jenis. Ia mempunyai keindahan dan aroma wangi yang luar biasa. Taman, mendaki, semak-semak dan lain-lain - pelbagai kumpulan mawar. Terdapat banyak perbezaan di antara mereka.

Apakah kumpulan ini mawar taman itu? Pemandangan taman menyatukan tumbuhan bersahaja yang indah dengan bunga besar. Mereka tidak memerlukan perlindungan untuk musim sejuk atau penjagaan yang berlebihan. Kumpulan ini paling popular di kalangan tukang kebun.

Pelbagai Remy Martin2 (Kumpulan Floribunda) adalah semak yang elegan dengan bunga aprikot halus. Ketinggian semak dewasa ialah 1.5 meter, dan diameternya adalah 1 meter. Saiz bunga bervariasi dari 6 hingga 8 cm. Pada batang tumbuh sehingga 3 tunas. Pelbagai ini dicirikan oleh keupayaan untuk berbunga semula. Ia mekar untuk kali pertama pada musim bunga lewat dan dikehendaki dengan kecantikannya selama tiga minggu.

Remy Martin tidak terdedah kepada penyakit kulat dan biasanya mentolerir keadaan cuaca sejuk. Belukar itu tidak aneh kepada tanah, tetapi masih menyukai tanah yang ditapis dengan baik, tepu dengan nutrien. Oleh itu, baja perlu diperkenalkan empat kali setahun.

Tanaman Remy Martin juga dari tiga tahun, meninggalkan semak-semak beberapa batang ganjil. Setiap 5 tahun sepenuhnya memotong semua pucuk untuk pembaharuan bunga mawar. Untuk musim sejuk, adalah disyorkan untuk menutupi kilang.

Park rose, digambarkan dalam foto, merujuk kepada pelbagai yang dipanggil Lucia. Budak tumbuh hingga 170 cm dan lebar 90 cm. Setiap berus terdiri daripada 5-15 bunga warna kuning limau sehingga diameter 10 cm. Pucuk berbunga perlahan-lahan.

Ciri ciri adalah ketahanan proses berbunga. Mawar dengan aroma aroma halus awal, tetapi bunga dibawa hingga musim gugur. Lucia lebih suka tanah subur dan cahaya matahari yang subur. Dia sering memerlukan pembajaan. Pelbagai ini tahan terhadap penyakit dan frosts musim sejuk.

Salah satu mawar taman yang paling lembut dan harum - Consuelo. Bunga lemon halusnya mempunyai bentuk sfera dan membentuk perbungaan besar. Saiz putik yang dibuka adalah kira-kira 10 cm. Belukar itu sendiri juga agak besar. Ia mencapai ketinggian dua meter. Pembungaan bermula pada bulan Jun dan tidak berhenti sehingga fros. Adalah disyorkan untuk menanam di tempat yang cerah, dalam tanah lembap dengan kebolehtelapan udara yang baik. Consuelo tahan terhadap fros dan pelbagai penyakit.

Kacang merah dicirikan oleh rasa ringan. Ia sempurna mengekalkan warna merah gelap sepanjang tempoh berbunga. Tangkai daun berdaun tumbuh sehingga 70 cm tinggi dan sehingga 50 cm lebar. Saiz bunga ialah 6-7 cm. Pembungaan masih bergelora sepanjang musim. Bunga boleh tumbuh sendirian atau bergabung dengan perbungaan. Pelbagai ini tahan fros dan penyakit.

Pilgrim - pelbagai mawar taman Inggeris dengan rasa yang jelas (mawar dan teh meningkat). Belukar bertali lurus dibezakan dengan keanggunan dan keupayaannya dan mencapai ketinggian 1.5 meter. Sekiranya anda menggunakan sokongan untuk mengembangkan varieti ini, ketinggian boleh sampai 3 meter. Bunga berwarna kuning lembut 8 cm diameter, mempunyai bentuk roset yang ideal. Bunga dengan berus besar sepanjang musim. The bush boleh dikatakan penuh dengan bunga. Pilgrim tahan sederhana terhadap frosts musim sejuk.

Robusta ia dibezakan dengan kelenjarnya. Bush merujuk kepada pertumbuhan yang kuat. Ketinggiannya mencapai 1.5 meter dengan lebar 1.2 meter. Bunga berwarna merah terang (merah) mempunyai aroma lemah dan kelopak bergelombang. Di tangan, tunas 5-10 memanjang berkembang. Tempoh berbunga berlimpah adalah musim panas dan musim luruh. Pelbagai ini terdedah kepada kelincahan hitam, tetapi ia adalah musim sejuk-lasak, bersahaja untuk tanah dan toleran teduh.

Pelbagai Roz de Resht mempunyai bunga merah jambu (ungu) terang dengan aroma yang sangat manis. Budak pertumbuhan rendah (60-90 cm) dicirikan oleh bentuk padat dan kemas. Diameternya hanya 70 cm. Saiz bunga dalam pembubaran adalah sehingga 7 cm. Dalam kuas yang ketat tumbuh sehingga 7 tunas. Pembungaan berombak. Pelbagai ini tidak memerlukan perlindungan untuk musim sejuk atau pemangkasan tetap (hanya untuk memotong tunas lama). Pada akhir musim panas sering jatuh sakit hitam.

Penerangan taman jenis ini berbeza di puncak bukit. Cukup spiky Westerland mencapai ketinggian 3.5 m. Bud mempunyai warna oren yang kaya.

Saiz bunga dalam pembubaran adalah 12 cm Terdapat 5 hingga 10 mawar dalam sista. Aroma adalah sangat menyenangkan dan boleh dirasai. Pembungaan berlaku sepanjang musim. Westerland memerlukan penanaman di tanah subur yang bersaliran dengan baik. Pelbagai ini tahan terhadap penyakit, fros dan hujan.

Rose John Davis - Anjing yang ditapis meningkat, yang dicipta untuk iklim yang sejuk. Ini belukar dua meter yang berkuasa dengan bunga merah jambu yang besar tanpa bau pedas. Aroma cahaya berbeza dengan nota buah pedas. Dalam perbungaan dari 15 hingga 17 tunas sehingga diameter 8 cm. Tempoh berbunga diulangi beberapa kali semasa musim (Jun hingga September), dengan syarat terdapat pencahayaan yang baik, tanah subur yang telap udara dan penyiraman biasa. Kilang ini tahan terhadap penyakit.

Pelbagai ini dimaksudkan untuk penanaman dalam keadaan iklim yang keras. Semenanjung tumbuh dengan ketinggian 1-1.25 m dan diameternya mencapai 1,25 m. Bunga wangi merah terang dengan kelopak tajam membentuk berus besar (3-7 tunas). Saiz diameter kepala adalah 6 cm. Pembungaan berlangsung sepanjang musim panas. Hampir tidak memerlukan pemangkasan. Mawar John Franklin tahan penyakit dan fros, bersahaja kepada tanah, biasanya membawa haba dan kemarau.

Rose Martin Frobisher tergolong dalam satu siri jenis tahan beku. Bunga merah jambu pucat berukuran 6 cm diameter berus 3-5 tunas. Kelas taman ini dicirikan oleh bangsawan, keanggunan dan bangsawan. Budak tumbuh hampir 2 meter dengan diameter satu meter. Ia tidak memerlukan banyak perhatian, ia sangat bersahaja kepada tanah. Mudah mengambil akar di penumbra dan di bawah matahari. Belukar ini dapat menahan panas dan kemarau, jarang mengalami penyakit.

Mawar taman menduduki banyak ruang. Mereka agak tinggi dan luas, sering digunakan dalam reka bentuk landskap. Daripada mawar taman, lindung nilai atau menghiasi elemen hiasan menegak, serta ladang tunggal, hijau wilayah bandar. Muncul beberapa jenis boleh dikagumi sehingga fros itu sendiri.

Seseorang sudah mengambil dirinya seperti https://www.neoform.su/teplitsy-kremlevskie/lyks/ rumah hijau? Saya mahu menyampaikannya.

Saya suka menanam cengkeh. Beli benih bunga ini di kedai yang baik, di sini :.

Dan kenapa penghancur bijirin Niva dalam senarai? Mereka lebih baik!

banyak kesilapan biologi dan geologi: contohnya, mereka menulis bahawa tanah liat biasanya diasamkan, bagaimanapun.

Artikel yang hebat, banyak petua yang hebat! Saya kini di Thailand dan kepalanya memecahkan sama ada terdapat sebarang akal.

 • © 2018 Agronomu.com
 • Kerahsiaan

Penggunaan mana-mana bahan yang dipaparkan di laman web ini dibenarkan dengan syarat pautan ke agronomu.com

Portal editorial tidak boleh berkongsi pendapat penulis dan tidak bertanggungjawab untuk bahan-bahan hak cipta, untuk kesahihan dan kandungan pengiklanan

Park rose - jenis dan ciri budaya yang popular

Membuat kebun wangi dan mekar taman anda cukup mudah. Ramai penanam bunga telah lama menemui pelbagai bunga mawar yang kelihatan indah dan halus. Sesetengah jenis ini seperti pinggul. Lain kelihatan mewah. Malah, kedua-dua pilihan adalah norma. Lagipun, ini anjing yang ditanam naik. Tetapi hari ini para penternak telah mencipta sebilangan besar jenis, bentuk dan jenis mereka. Sebagai contoh, seperti Fluorescent, Chinatown, Westerland, Shakespeare, Lichtgenigin Lucia, Dejavu, Cordes Brilliant.

Pelbagai jenis mawar taman

Tukang kebun diperuntukkan beberapa jenis mawar taman. Ini bukan sahaja dogrose itu sendiri, tetapi juga jenis lain. Antaranya ialah:

 1. hibrid moden;
 2. jenis taman kuno;
 3. versi berkedut.

Tetapi mana-mana taman meningkat menarik tukang kebun awal berbunga. Ia bermula pada hari-hari terakhir bulan Mei atau pada permulaan musim panas. Prosesnya sangat panjang: ia mengambil masa kira-kira sebulan.

Daya tarikan budaya ini terletak pada yang lain. Bunga sedemikian sangat popular dengan tukang kebun untuk variasi warna mereka. Ia boleh menjadi merah jambu, ungu, kuning, putih, oren, merah. Pada masa yang sama tumbuhan itu agak bersahaja, dan penjagaannya adalah minima. Lihatlah artikel mengenai penanaman bunga mawar.

Terdapat pelbagai jenis tanaman sedemikian. Salah satunya ialah mawar Queen of the North, yang merujuk kepada varieti hibrid. Bunga itu dibiakkan oleh peternak St Petersburg, Eduard Regel. Asas varietasnya adalah benih Rosarugosa dari Jepang. Hari ini, rose ini secara aktif ditanam bukan sahaja di Rusia. Ia dikenali secara luas di Norway, Estonia dan Finland. Keanehan bunga adalah:

 • kehadiran aroma lembut;
 • estetika belukar itu sendiri;
 • pembentukan warna dalam kumpulan 3 hingga 7 keping.

Spesies lain yang popular adalah Rose Morden Blush, yang dibiakkan pada tahun 1988. Tumbuhan ini kelihatan hebat di atas katil bunga. Kedai bunga seperti keupayaan untuk mendapatkan tunas yang menarik. Bayangan mereka sangat lembut, lembut, halus. Bunga merah muda pucat dicairkan dengan "smear" di tengah-tengah spektrum karang-karang. Di atas tudung tepi ditambah dengan limpahan putih berkrim.

Dari siri Parkland, pelbagai ini dianggap paling berkembang. Budak telah melengkung dan kelopak petal yang dibuka secara beransur-ansur. Spesies ini agak menyerupai versi hibrid teh. Bunga-bunga berganda memastikan bentuknya panjang dan tidak runtuh. Mereka boleh dibentuk oleh satu atau dengan berus sehingga 6 tunas. Blossom Morden Blush boleh sebelum fros pertama.

Satu lagi pilihan umum ialah Rose Park, Ferdinand Richard, yang boleh mekar beberapa kali sepanjang musim ini. Pelbagai ini sangat hiasan. Bunga-bunga itu sangat berwarna-warni dan terang. Mereka berbeza dalam nada yang kaya dari spektrum merah, diencerkan dengan bintik-bintik dan urat yang lebih ringan. Sekiranya benih di laman web ini, yang tidak dikaburkan oleh apa-apa, sepanjang musim panas, hal berkembang boleh harfiah dibakar ke tempat teduh putih. Juga dalam pelbagai kebun ini menarik aroma kaya dan sangat menyenangkan. Terima kasih kepadanya, suasana di pusat membeli-belah menjadi halus.

Perhatian berasingan adalah Rose Glauca, yang sering dipanggil Siza. Ini adalah pelbagai yang unik. Bunga yang terbentuk di atasnya adalah yang paling tidak jelas. Warna mereka sangat lemah, merah jambu pucat, kadang-kadang ia mengalir lancar ke dalam teduh putih. Tetapi kebaikan tumbuhan ini terletak pada yang lain. Selepas mekar pendek, semak belukar secara harfiah "dari" dan "hingga" ditutup dengan buah-buahan warna yang kaya. Beri merah boleh dikagumi untuk masa yang sangat lama. Diameternya, bola yang berwarna-warni ini mencapai 1 cm dan kelihatan luar biasa cerah, membawa ke suasana taman pesonanya.

Kebanyakan tukang kebun meninggalkan maklum balas positif tentang Rose Luis Odier, kerana varian Bourbon purba ini menarik perhatiannya dengan aroma yang luar biasa. Kilang itu dibentuk sebagai semak yang tinggi dan luas. Perbungaan di dalamnya berbentuk pion. Mereka dibezakan dengan warna merah jambu lembut.

Park naik Luis Odier tergolong dalam kategori tumbuhan belukar. Ciri unik dari pelbagai ini adalah keupayaan untuk membentuk bunga yang ideal dalam bentuk. Asas kumpulan tumbuhan ini adalah Rosa damascene semperflorens dan Rosa chinensis. Spesies Luis Audiier dibiakkan di pangkalan mereka di Perancis, serta semua jenis berikutnya.

Daya tarikan tumbuhan ini adalah pewarna yang luar biasa. Di tengah-tengah teduh kaya dan padat, dan di tepi - cahaya merah jambu. Diameter pembentukannya adalah 8-12 cm. Deskripsi terperinci mengenai taman meningkat dari pelbagai ini membolehkan kita mengatakan bahawa bunga sering terbentuk dalam kumpulan 4-5 salinan, tetapi sering dibentuk sebagai unit bebas. Belukar itu mengingatkan dalam bentuk mata air, kerana di bawah beratnya perbungaan, cambuk membengkok dalam arah yang berbeza.

Ciri-ciri bunga mawar taman Inggeris

Para tukang kebun sering membezakan antara mawar taman Inggeris dan Kanada. Apakah perbezaan antara kumpulan ini? Apakah ciri-ciri mereka? Jadi, taman Inggeris yang berbeza berbeza. Ia berlaku menjadi stumpy dan lebat. Tetapi ini bukan perkara yang paling penting. Ciri utama kumpulan ini adalah kemungkinan membentuk bunga ganda, yang terdiri dari kira-kira seratus kelopak kecil. Spektrum aroma tumbuhan ini sangat mengasyikkan dan kaya.

Terdapat ciri-ciri lain dari mawar taman Inggeris. Antara hartanah mereka, pakar hortikultur dicatatkan:

 1. ketumpatan tunas, yang dalam bentuknya menyerupai pom-pom;
 2. jatuh cawangan;
 3. bersahaja;
 4. tumbuh di bawah matahari dan di bawah naungan.

Mawar Kanada: ciri, kelebihan dan kelebihannya

Anehnya wangi dan cantik adalah taman Kanada yang meningkat, yang dipamerkan khas untuk penduduk musim panas biasa.

Daya tarikan kumpulan ini tumbuhan terletak pada hakikat bahawa menjaga mereka sangat mudah dan minima. Mereka adalah musim sejuk-tahan, sangat bertolak ansur dengan fros dan panas, tidak memerlukan pemangkasan.

Ramai penanam berminat dengan apa jenis taman meningkat daripada jenis Kanada? Pelbagai ini adalah penyelesaian yang sesuai untuk mereka yang mengusahakan taman dalam keadaan iklim yang tidak menguntungkan. Kilang itu benar-benar mentolerir semua nuansa negatif turun naik cuaca. Dalam kes ini, mawar Kanada kelihatan sama berkesan seperti semak individu dan digabungkan dengan tumbuhan lain. Mereka mekar dalam dua gelombang. Pada akhir proses ini, sebilangan besar buah-buahan membentuk di semak, yang kelihatan tidak kurang menarik.

Terdapat sebilangan besar bunga mawar di Kanada. Hari tukang kebun boleh menamakan jenis budaya yang paling popular ini. Ini termasuk jenis: Jay P Connell, Alexander McKenzie, John Davis, Hope Fo Humantony, Parsley, John Franklin, Martin Frobisher.

Keluarkan spesies mawar taman

Kategori yang berasingan membendung mawar taman, yang termasuk sekumpulan tumbuhan kecil. Budaya berbunga ini dicirikan dengan saiz yang kecil. Bunga terry. Bentuk mereka adalah luar biasa, dan kontur kelopak sangat rumit. Tarikannya adalah sangat tahan terhadap beku. Tanpa kesukaran, bunga itu mengalami musim sejuk yang paling teruk. Penjagaan minimum untuk sempadan meningkat, yang, secara kebetulan, boleh ditanam dalam periuk dan ditanam di rumah.

Beberapa peraturan untuk menanam mawar taman

Bagaimana penanaman tanaman jenis ini? Untuk permulaan, tapak optimum dipilih. Budaya ini sesuai untuk kawasan yang cerah dan cerah, yang mempunyai pengudaraan yang berkesan dari setiap sisi. Anda boleh menguruskan bunga di penumbra. Penanaman taman yang betul mengandaikan pengiraan tanah. Budaya dari kategori ini memerlukan tanah, iaitu:

 • berkhasiat;
 • longgar;
 • cahaya;
 • dengan kandungan humus dan asiditi yang tinggi pH 6-7.

Dalam hal ini, penyelesaian yang sangat baik adalah loam. Jika tumbuhan ditanam di tanah berpasir, maka ia layak untuk membuat kompos kecil di dalam bunga dengan baik.

Sama pentingnya untuk mempertimbangkan apa jenis sahabat untuk jenis bunga mawar boleh. Bunga-bunga ini akan sangat sesuai dengan tumbuh-tumbuhan yang berkesan menekankan keindahan mereka. Dalam pelan ini, anda boleh membuat komposisi wangi mewah dengan bantuan gladioli, dahlias, poppies dan begonias berbunga besar. Tidak kurang menarik akan menjadi mawar selaras dengan budaya yang dibezakan oleh kehadiran daun hiasan. Dalam kes ini, anda boleh menanam di sampingnya asparagus, gypsophila, wormwood, bijirin, kermek atau vasilistniki. Komposisi yang indah dengan phlox.

Penjagaan yang kompeten taman meningkat dengan perhatian maksimum pada bunga dalam tiga tahun pertama penanamannya, sejak pada masa ini sapling membentuk sistem akar dan batang utama. Budaya sangat menuntut pada keadaan tanah. Tanah berhampirannya mesti dilonggarkan secara sistematik. Ia adalah sama penting sebelum musim sejuk untuk sarang sarang (optimum selama 20 cm).

Pada musim panas, kilang perlu dipelihara. Penyelesaian yang sangat baik adalah komposisi mineral. Ia perlu untuk membawanya ke tanah untuk musim 3-4 kali. Adakah tukang kebun sering tertanya-tanya apa mawar seperti? Pada musim bunga, budaya boleh ditambah dengan baja. Terima kasih kepada ubat ini tumbuhan itu dengan cepat mengembalikan mahkota selepas pembekuan yang kuat.

Bagi penyiraman, bunga jarang diperlukan, tetapi banyak. Di bawah 1 semak perlu dituangkan dari 1 hingga 1,5 baldi dengan selang 10-12 hari. Penyiraman sedemikian akan menguatkan kualiti musim luruh di taman yang meningkat. Disyorkan untuk melihat artikel: Peonies Merah: kultivar herba yang popular dan pokok seperti.

Anda perlu log masuk untuk menghantar komen.

Add Your Comment

71 + = 76