Back to all Post

Pemanas wap

Pemanas penyejuk stim: maklum balas daripada pemilik. Pemanas wap dengan tangan sendiri: lukisan, peranti, prinsip operasi

Pemanas wap stim, yang mungkin anda akan tertarik membaca sebelum membeli peralatan, adalah unit jenis pertukaran panas moden, yang sangat berbeza dari pemanas yang diketahui. Prinsip fungsinya terletak pada fakta bahawa sistem mempunyai air, yang dipanaskan dengan cara elektrik. Litar air ditutup sepenuhnya pada masa yang sama. Ini membenarkan kami membuat skim pemindahan haba yang agak mudah tetapi berkesan.

Pemanas wap, maklum balas yang dapat anda baca di bawah ini, pada dasarnya adalah bateri termal, yang menumpukan cairan pemindahan haba dengan suhu yang tinggi. Walaupun elektrik dimatikan, pengangkut haba akan melepaskan haba selama beberapa waktu. Ini adalah ciri utama yang membezakan jenis pemanas yang diterangkan dari analog elektrik yang lain, yang menyejuk selepas memutuskan sambungan dari sesal AC. Pemanas stim mempunyai di dalam penyejuk, suhu yang boleh berubah dari 90 hingga 120 darjah. Peranti moden ini mempunyai blok automatik berketepatan tinggi, di mana anda boleh menyesuaikan suhu dan operasi peranti. Automatik boleh dikawal dengan mudah, pengguna dapat memahaminya secara bebas.

Pemanas wap stim, ulasan tentang yang akan membantu anda menentukan pilihan, mempunyai banyak kelebihan. Menurut pembeli, peranti serupa dicirikan oleh hayat perkhidmatan yang panjang, yang ditetapkan dalam tempoh 30 tahun mengikut pengiraan pengeluar. Kualiti ini disebabkan oleh fakta bahawa di dalam struktur tertutup logam, di mana terdapat pembawa haba cair dan wap, tidak ada udara. Semua ini menunjukkan bahawa proses-proses kakisan logam tidak berlaku.

Antara lain, bekas ini tidak dapat meletup, kerana terdapat jumlah air tertentu di dalamnya yang tidak sepenuhnya mengisi tangki. Pemanas stesen stim, maklum balas mengenai yang menarik untuk dibaca kepada mana-mana pengguna, mempunyai satu lagi kelebihan, yang dinyatakan dalam ketiadaan kebarangkalian pemecahan peranti apabila sistem pemanasan dimatikan. Pada masa yang sama, pemanas elektrik boleh membekukan, tetapi ini tidak akan membawa kepada akibat negatif. Menurut pembeli, ini disebabkan oleh sedikit air di dalam, yang dapat membekukan apabila suhu jatuh, dan apabila peranti dihidupkan kembali, ia menjadi defrosted. Selepas air terus beredar dalam kitaran yang telah ditetapkan.

Pemanas penjana wap, ulasan tentang yang sering hanya positif, membolehkan anda menyesuaikan dan menyesuaikan suhu di setiap bilik mengikut budi bicara pemilik. Di setiap bilik, perlu dipasang peranti, yang menjimatkan penggunaan tenaga. Pelanggan memilih peralatan ini juga kerana ia boleh digunakan di premis dengan tujuan yang sangat berbeza. Selalunya mereka bertindak sebagai sistem pemanasan tambahan. Jika kita bercakap mengenai bangunan dimensi kecil, pemanas wap boleh digunakan sebagai pemanasan utama.

Tuan rumah juga menyukai hakikat bahawa mudah untuk memasang peranti ini sendiri. Secara tradisional ia terletak di bawah tingkap pembukaan, walaupun ini bukan satu-satunya pilihan.

Pemanas stim kilang agak seperti radiator tiub, yang sangat dekat. Struktur tiub digunakan untuk alasan bahawa ia mempunyai bentuk di mana output haba adalah semaksimal mungkin. Melalui paip, penyejuk bergerak dari zon panas ke kawasan pemindahan haba dengan lebih mudah. Peranti mempunyai bentuk yang menyerupai radiator konvensional yang diperbuat daripada paip. Ini menunjukkan kemungkinan besar menjadikan peranti sedemikian dengan tangan mereka sendiri. Sistem ini mempunyai pemanas air elektrik, yang terdiri daripada badan berdasarkan bahan penebat panas. Bahagian ini disediakan dengan penutup atas konduktif terma, di mana terdapat elemen pemanasan berbentuk U dengan terminal konduktif.

1

Pemanas stam, prinsip operasi yang harus diketahui oleh anda, jika anda akan mengolahnya sendiri, fungsi dengan menukar tenaga elektrik dalam ruang siklik tertutup. Pada akhirnya, tenaga termal diperoleh dengan memanaskan jumlah air yang terhad. Selepas ia berubah menjadi stim, apa yang berlaku di rongga hermetik petak pemanasan. Wap mengalir, mengeluarkan haba, dan air mengalir ke permukaan dalaman yang cenderung, memasuki unsur pemanasan. Di bahagian ini, cecair sekali lagi ditukar kepada wap. Umumnya, dapat diketahui bahawa sistem pemanasan tidak bergelora seperti itu adalah anggaran bilangan pemanas panas yang diagihkan di kawasan premis. Pada masa yang sama, komposisi pemanasan peralatan disatukan ke dalam satu rangkaian elektrik, operasi yang dikawal secara elektronik.

Untuk membuat pemanas wap, adalah penting untuk memulakan beberapa bahan dan alat, termasuk tudung, wayar tahan karat, paip tembaga, dan injap.

Tudung dipasang pada paip logam, yang mana paip tidak diameter terlalu besar ditetapkan. Sebaliknya, udara harus dielakkan. Akibatnya, reka bentuk harus diperolehi yang membolehkan mengawal penjanaan haba. Peranti boleh menggunakan bukan sahaja air, tetapi juga cecair lain sebagai minyak mendidih yang rendah, sebagai agen panas.

Tuan mesti membuat kandang tertutup wap-kondensat yang dipasang pada jawatan sokongan. Anda mesti mencipta ruang pemanasan dengan cecair di dalam yang dipasang badan pemanasan elektrik dengan petunjuk konduktif. Mereka perlu diperbaiki ke dinding akhir perumahan, ruang pemanasan hendaklah terletak pada sudut ke arah ufuk, supaya unsur pemanasan berada di dalam ruang di bawah paras permukaan agen haba.

Membuat peranti anda sendiri

Pemanas wap dengan tangan sendiri (lukisannya dibentangkan dalam artikel) juga boleh dibuat. Badan unit buatan rumah akan terdiri dari pipa yang terbuat dari keluli tahan karat, aluminium atau tembaga. Mengisi paip logam adalah melalui penutup, yang diperbaiki dengan paip diameter kecil. Akhir kedua paip ini mesti ditutup rapat. Injap pengisian dipasang pada paip pengisian, yang diperlukan untuk analisis gas. Manipulasi ini pemilik kediaman menjalankan selepas ujian sumber.

Apabila memilih sumbu, ia mesti diambil kira bahawa bahan di pangkalannya mesti serasi dengan bendalir kerja. Apabila pemanas wap dihasilkan oleh tangan sendiri, ia mesti disediakan dengan sumbu. Sumbu ini paling sering digunakan sebagai dawai tenunan. Unsur ini boleh ditenun dari monel, tembaga atau wayar tahan karat. Untuk pembuatan sumbu tidak disyorkan menggunakan mesh aluminium, kerana ia cukup sukar untuk ditenun.

Pakar mengesyorkan penggunaan mesh keluli tahan karat untuk membuat. Sambungan antara unsur-unsur perlu dilakukan oleh kimpalan resapan. Ini akan memungkinkan untuk membentuk sumbu pepejal yang cukup kukuh, yang disambungkan ke dinding badan paip logam. Sarjana harus melakukan kimpalan resapan pada suhu 1150 darjah dalam ketuhar vakum. Tidak semestinya mungkin untuk mewujudkan keadaan sedemikian dalam kehidupan seharian, sebab itu jika anda memutuskan untuk membuat pemanas wap sendiri, maka pelaksanaan beberapa unsur harus diamanahkan kepada pakar. Sutera boleh diperbuat daripada dirasai, serta bahan seperti busa. Rasa logam dan seramik boleh didapati di pasaran.

Anda pasti perlu mengkaji peranti pemanas wap, jika anda merancang untuk mengeluarkannya. Ini akan menjelaskan bahawa cerun ruang pemanasan hendaklah pada sudut 20 darjah, tetapi tidak lebih. Kedudukannya haruslah sedemikian rupa sehingga ia menghadap ke arah dinding akhir perumahan. Kesan ini dapat dicapai jika tiang sokongan membuat ketinggian yang berbeza. Mereka perlu terletak di hujung bahagian tubuh yang berbeza. Pemanas stam, maklum balas pemilik mengenai yang dibentangkan di atas, harus mempunyai unsur pemanasan elektrik, penetapan yang dibuat dengan bantuan gasket, kesatuan atau kacang kesatuan dan puting.

Peranti pemanasan moden - pemanas wap

Pemanas elektrik jenis stim-drop

Peralatan pemanasan elektrik selalu dalam permintaan. Kekurangan jenis bahan api lain dan ketersediaan tenaga elektrik di semua kawasan di negara ini, walaupun di kampung-kampung yang terpencil, menjadikan mereka sangat popular pada masa lalu. Hari ini banyak berubah, kerana di antara semua jenis pembawa tenaga arus elektrik adalah yang paling mahal. Ini juga mula menghalang pengguna daripada membeli pemanas elektrik. Mereka memerlukan lebih banyak pilihan ekonomi. Dan mereka tidak teragak-agak untuk menunggu untuk diri mereka sendiri, hari ini di pasaran adalah mungkin untuk mendapatkan pemanas elektrik dari jenis stim-drop. Apa itu, bagaimana ia berfungsi, dan apakah simpanannya? Soalan-soalan ini dan lain-lain akan dijawab dalam artikel ini.

Mula-mula, mari kita mulakan dengan fakta bahawa pemanas stim adalah alat pertukaran haba moden, yang sangat berbeza dari semua pemanas elektrik yang diketahui. Prinsip operasinya adalah bahawa sistem peranti mengandungi air, yang dipanaskan oleh elektrik. Pada masa yang sama, litar air ditutup sepenuhnya. Ternyata skim pemindahan haba yang agak mudah tetapi berkesan:

 • Air dipanaskan oleh arus elektrik.
 • Terdapat transformasi cecair ke dalam wap.
 • Ini kemudian memampatkan dan kembali kepada sistem pengisian cecair.
 • Dan proses berita diulang lagi.

Dua jenis tenaga terma digunakan dengan segera: dari penyejuk yang dipanaskan dan dari proses pemeluwapan wap.

Malah, pemanas wap adalah sejenis penumpuk haba yang menumpu dalam jumlahnya sebagai penyejuk cecair dengan suhu yang cukup tinggi.

Walaupun selepas gangguan kuasa, penyejuk masih menjana haba untuk masa yang lama. Ini adalah ciri utama yang membezakan jenis pemanas daripada semua analog elektrik yang lain, yang segera disejukkan jika ia terputus dari sesal AC.

Saya ingin menambah bahawa suhu penyejuk di dalam pemanas stim drop-drop adalah 90-120ะก. Unit pemanasan moden ini dibekalkan oleh pengeluar dengan unit automatik berketepatan tinggi, dengan cara yang mungkin untuk mengawal selia suhu dan operasi radas itu sendiri. Pengurusan automasi tidak sukar, tidak sukar untuk memahaminya sendiri. Sekiranya terdapat sebarang masalah, anda boleh mengatasinya dengan membaca arahan yang dilampirkan pada dokumen yang disertakan.

Kelebihan peranti pemanasan

 • Pertama, kehidupan perkhidmatan yang besar, yang menurut pengiraan pengeluar ditetapkan dalam tempoh 30 tahun. Ini disebabkan oleh fakta bahawa di dalam struktur logam tertutup, di mana pembawa haba cecair terletak dan wap dimeterai, tiada udara. Oleh itu, proses kakisan logam tidak berlaku. Selain itu, bekas ini tidak dapat meletup sama ada, kerana ia mengandungi jumlah air tertentu, yang apabila dipanaskan sepenuhnya tidak mengisi takungan.
 • Kedua, jika jika tiada orang di dalam rumah dan menutup jenis sistem pemanasan pemanas elektrik parokapelnogo tiba-tiba beku, kemudian dari yang ia tidak lusuh. Semua perkara ini dalam sedikit air di dalamnya. Biasanya ia membeku, dan apabila peranti dicairkan ke rangkaian dan mula beredar melalui kitaran yang telah ditetapkan.
 • Ketiga, dengan menetapkan jenis pemanas elektrik di setiap bilik, ada kemungkinan untuk menyesuaikan diri dan menyesuaikan suhu di dalam bilik tunggal di kemudahan anda. Ia juga akan menjimatkan penggunaan tenaga.
 • Keempat, pemanas stim digunakan hari ini dalam pelbagai bilik. Selalunya mereka digunakan sebagai sistem pemanasan tambahan. Di bangunan kecil, sebagai jenis pemanasan utama.
 • Kelima, untuk memasang elemen pemanasan ini dengan tangan anda sendiri tidak akan menjadi sangat sukar. Tempat pemasangan secara tradisional di bawah bukaan apertur. Walaupun ini bukan satu-satunya pilihan, semuanya, seperti biasa, adalah mengikut budi bicara anda.

Peranti elektro pemanasan wap

Kelebihan pemanas wap

Jika kita menganggap peranti kilang jenis ini, maka ia dapat diperhatikan bahawa ia agak serupa dengan radiator tubular. By the way, dari segi kedua-dua pilihan adalah sangat serupa. Mengapa betul pembinaan tubular? Masalahnya adalah bahawa paip adalah bentuk yang paling berkesan, di mana output haba dimaksimumkan. Di samping itu, lebih mudah untuk mengalihkan penyejuk dari zon panas ke arah pemindahan haba melalui paip.

Dan sejak reka bentuk peranti menyerupai radiator konvensional yang diperbuat daripada paip, kemungkinan pengeluarannya dengan tangan mereka sendiri sangat meningkat. Banyak majikan rumah berbuat demikian. Mengapa membayar perkakas pemanas mahal, apabila ia boleh dilakukan sendiri.

Secara jujur, sikap untuk pemanasan wap buatan sendiri sangat berhati-hati. Peranti ini beroperasi berdasarkan penggunaan arus elektrik, dan oleh itu, mempunyai batasan tertentu dari segi operasi. Di rumah, beberapa keperluan untuk mematuhi agak sukar, supaya kualiti reka bentuk yang tinggi tidak boleh dibicarakan. Oleh itu, kami mencadangkan versi kilang.

Oleh itu, pemanas elektrik bagi jenis stim-drop adalah alat moden dengan bantuan yang mana ia dapat mengekalkan suhu yang ditetapkan di dalam bilik. Peranti ini bukan yang paling kompleks, dan prinsip operasi adalah berdasarkan mendapatkan dua jenis tenaga haba: penggunaan pembawa tenaga dan kondensasi penyejuk. Oleh itu kecekapan tinggi peranti. Plus penjimatan bahan api yang baik kerana kehilangan haba yang lebih rendah.

Pemanas wap: 4 prinsip operasi

Parokapelny Pemanas - perkataan baru dalam sistem pemanasan Cara ini seperti pemanas parokapelny disediakan dalam bentuk unit - penukar haba. Ia mempunyai banyak perbezaan dari semua peranti pemanasan. Prinsip operasi pemasangan seperti itu adalah bahawa sistem itu adalah air, dan ia dipanaskan oleh tenaga elektrik, tetapi litar air semasa operasi sentiasa dalam kedudukan tertutup. Tindakan sedemikian dibenarkan untuk mewujudkan satu sistem yang agak mudah, tetapi sangat produktif.

Pemanas wap: prinsip operasi

Pemanas jenis drop-steam adalah pembangunan yang sepenuhnya baru, yang boleh dikaitkan dengan teknologi penjimatan tenaga. Pencipta berpendapat bahawa sistem sedemikian boleh mengurangkan bukan sahaja kos pemasangan, tetapi juga kos yang pernah anda belanjakan pada pemanasan.

Pemanas jenis drop-steam adalah mutlak pembangunan baru yang boleh dibawa ke teknologi penjimatan tenaga

Sekiranya kita membandingkan pemanas ini dengan konvoi elektrik lain, maka mereka bekerja mengikut prinsip berikut:

 • tiub tertutup termasuk beberapa cecair, ia boleh sama ada air atau pembawa haba yang lain, contohnya, ammonia, bahan antibeku, metanol atau etanol;
 • Kandungan tiub memperoleh titik mendidih dan wap dibentuk;
 • Steam mula memanaskan sistem luaran, stim dibentuk, yang seterusnya mengalir ke pemanas;
 • Proses ini diulangi banyak kali.

Suhu ditetapkan melalui unit kawalan khas, ia juga mempunyai unit drop-drop. Suhu stim di outlet mempunyai nilai beberapa kali lebih tinggi, itulah sebabnya untuk unit ini, ia akan mengambil sedikit air.

Betapa berkesannya pemanas wap

Penyambung elektrik mempunyai penggunaan tenaga, yang sama dengan kuasa terma, ini membawa kepada batasan reka bentuk tertentu. Jadi 1 kW dapat memberikan kira-kira 0.1 m 2 output haba, dan suhu yang akan mempunyai pemanas akan menjadi kira-kira 350 darjah. Apabila udara panas melalui radiator panas, suasana di dalam bilik menjadi terlalu kering, dan ini boleh membawa ketidakselesaan. Pengembangan ruang dalam keadaan ini tidak akan membantu, kerana suhu juga perlu ditingkatkan.

Pemanas wap menyediakan pelesapan haba yang tinggi

Berkenaan dengan tekanan wap, ia mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Kuasa terma berhubung dengan elektrik adalah 3 kali lebih tinggi;
 • Tahap kecekapan ialah 8%;
 • Suhu pengangkut haba boleh berubah dari 70 hingga 120 darjah;
 • Kelembapan di dalam bilik masih boleh diterima.

Atas sebab ini, pemanas seperti itu boleh dipasang di mana-mana bilik, walaupun di sekolah atau di hospital. Di samping itu, kilang itu boleh digunakan sebagai pilihan sandaran, tetapi harga perhimpunan tersebut jauh lebih tinggi daripada pemanas elektrik.

Apakah kebaikan dan keburukan pemanasan stim

Di atas kita telah menyenaraikan aspek positif utama sistem, tetapi anda boleh menentukan beberapa kelebihan.

 • Disebabkan fakta bahawa terdapat sedikit pembawa haba di dalam unit, peranti itu cepat dipanaskan;
 • Sejumlah kecil cecair tidak akan menyebabkan unit membeku atau gagal;
 • Pemanas boleh berfungsi walaupun di dalam bilik sejuk, selepas pemasangan dihidupkan, ais akan mencair dan kerja akan dijalankan dalam mod standard;
 • Oleh kerana tidak terdapat oksigen di dalamnya, unit ini dilindungi sepenuhnya daripada kakisan;
 • Hayat pemanas sedemikian, jika digunakan dengan betul, boleh melebihi 30 tahun;
 • Unit tidak perlu dipasang, ia boleh dipindahkan ke bilik lain pada bila-bila masa;
 • Hanya soket diperlukan untuk mengendalikan mesin.

Hayat pemanas stim boleh melebihi 30 tahun

Pengilang peranti ini menyatakan keselamatan lengkap paip haba. Walau bagaimanapun, reka bentuk tidak menyediakan injap pelega. Oleh itu, tiada siapa yang boleh menyatakan dengan tepat bagaimana pemanasan akan bertindak sekiranya perlindungan haba tidak berfungsi. Satu lagi hartanah negatif adalah pembaikan yang terlalu mahal dan kompleks.

Pemanasan wap wap tak mandi: ulasan tentang ciri-ciri

Pencipta SCP berhujah bahawa sistem semacam itu bukan sahaja cekap tenaga, tetapi juga mesra alam.

Pemaju membentangkan senarai ciri utama PCN:

 • Tidak perlu menyediakan tapak untuk pemasangan;
 • Beroperasi dari satu saluran;
 • Kemungkinan penyesuaian automatik dan sokongan mod pratetap;
 • Penghapusan keperluan untuk perbelanjaan untuk bilik dandang;
 • Dalam sistem penjimatan bahan dua gelung, kira-kira 70%;
 • Boleh digunakan dalam mana-mana zon iklim;
 • Radiator pemasangan sedemikian akan berlangsung beberapa kali lagi.

Sebuah pemanas tak drop turbo bukan turbo beroperasi dari satu outlet

Mengikut maklum balas pengguna, loji titisan wap membolehkan anda menyesuaikan indeks suhu secara bebas, sehingga anda dapat mengendalikan biaya pemanasan. Di samping itu, PKN boleh digunakan sebagai penstabil haba dan berjaya digunakan di institusi negara, kerana ia berkesan menangani pemanasan kawasan yang besar.

Proses yang dilakukan oleh bateri menjatuhkan wap

Seperti mana-mana pemanas stim lain, ia mempunyai aliran kerja sendiri.

Di dalamnya perkara berikut berlaku:

 • Pemanas mengalih haba kepada pembawa;
 • Pengangkut haba dari keadaan cair berpindah ke stim;
 • Ketika ia naik, stim memanaskan badan, memendam dan memindahkan haba ke badan, dan kemudian ke angkasa;
 • Selepas pengangkut mengalir, ia mula mengalir ke dinding ke KALI;
 • Proses ini diulang lagi.

Simpanan diperoleh hasil daripada fakta bahawa sedikit pembawa haba digunakan. Di samping itu, sebaik sahaja wap dibentuk selepas kitaran pertama, kitaran kedua akan menggunakan kurang tenaga, kerana ia hanya akan menyokong pembentukan wap.

Bateri wap-drip sangat berkesan

Steam mula membesar dalam kuantiti yang lebih besar dan menetap di massa penukar haba yang disejukkan. Tindakan ini membolehkan aliran panas merebak secara merata ke atas bilik.

Lebih besar kawasan penukar haba, lebih besar output haba sebagai hasilnya.

Pemanas Parokapelny, tidak lebih besar daripada bateri biasa, boleh menunjukkan kecekapan yang lebih besar daripada mana-mana sistem perolakan lain.

Bolehkah saya membuat pemanas stim dengan saya sendiri

Pada dasarnya, operasi pemanas seperti itu tidak sukar. Atas sebab ini terdapat banyak pilihan yang akan membantu untuk membina rekaan tersebut dengan tangan mereka sendiri.

Untuk melaksanakan kerja ini, anda memerlukan alat berikut:

 • Tiub yang diperbuat daripada bahan stainless, aluminium atau tembaga;
 • Injap;
 • Perlindungan;
 • Kawat tembaga;
 • Kimpalan.

Terdapat banyak petua, berikut yang mana anda boleh membuat peranti pemanasan anda sendiri.

 1. Untuk menjadikan badan pemanas anda memerlukan paip yang diperbuat daripada sebarang bahan tahan karat. Pengisian akan melalui tudung yang mana paip akan dipasang, sebaliknya paip ini akan ditutup supaya udara tidak masuk ke dalamnya.
 2. Pada paip pengisian, anda perlu meletakkan injap yang akan bertanggungjawab untuk analisis gas selepas memeriksa sumber. Ia harus segera dikatakan bahawa bahan injap mesti serasi sepenuhnya dengan pekerja.
 3. Elemen pemanasan menganggap penggunaan sumbu. Terdapat beberapa jenis yang berbeza, tetapi kebanyakannya menggunakan dawai tenunan. Ia tidak perlu menggunakan bahan yang kompleks, adalah penting bahawa grid menyerah kepada tenunan yang mudah, jadi aluminium adalah halus.
 4. Secara amnya dipercayai bahawa bahan terbaik untuk tenunan rotan boleh menjadi dawai keluli tahan karat. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian fakta bahawa tenunan ini tidak dapat dilakukan tanpa menggunakan kimpalan. Ia boleh membuat sumbu bahan lain, sama ada material dirasai atau busa boleh muncul.

Setelah berkumpul bersama-sama, anda boleh mendapatkan pemanas jenis drop yang sangat baik, yang dengan betul akan menjadi bateri termal yang terbaik.

Pemanas wap boleh dibuat oleh tangan sendiri

Walaupun dengan usaha yang sedikit, anda akan membuat pemasangan yang tidak akan mengeringkan udara dan sepenuhnya akan memanaskan bilik.

Mewujudkan pemanas itu sentiasa lebih mendapat petunjuk lukisan, di samping itu, anda akan melihat semua ciri-ciri teknikal yang akan mempunyai bateri anda. Dalam usaha untuk mendapatkan alat elektrik kos efektif bekerja di udara - berdasarkan stim, menyediakan semua lukisan, dan lihat video, yang memberitahu bagaimana untuk membuat apa-apa bateri untuk pemilik yang dandang digunakan sebelum ini, pemanas Tubingless menjadi sesuatu yang baru, jadi arahan adalah penting ..

Pemanas wap dengan tangan sendiri: arahan (video)

Kami memeriksa semua ciri-ciri pemanas wap dan juga bagaimana untuk menjadikannya sendiri. Jangan lupa, sebelum anda mula membuat pemanas membiasakan diri dengan pemasangan peranti. Adalah perlu untuk mengkaji semua butiran perhimpunan, sudah tentu, adalah wajar untuk menggunakan skim yang sedia ada dan mengikut semua cadangan yang dilampirkan kepadanya. Walaupun pemasangan sedemikian boleh memberi anda output haba yang baik, reka bentuk yang dipasang secara salah boleh membawa kepada akibat buruk. Oleh itu, pakar tidak mencadangkan menjalankan perniagaan dengan sendirinya.

Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Add Your Comment

5 + 4 =