Pemanasan kerusi ayam

Pemanasan koperasi di musim sejuk

Tidak peduli seberapa keras anda mencuba dan melakukan apa, telur-telur ayam jatuh pada musim gugur-musim sejuk. Rakan saya di dacha mempunyai kambing untuk 10 ekor ayam. Pada musim panas, mereka membawa 8 telur sehari, dan dengan permulaan cuaca sejuk (September-Oktober) terdapat hanya 4 telur sehari.

Pada musim sejuk, telur tidak dapat dilihat sama sekali, melainkan pemanasan di kandang ayam. Tetapi pertama sekali adalah perlu untuk membuat pemanasan kualitatif premis sebelum permulaan cuaca sejuk, di mana ayam akan musim sejuk.

Pemanasan dan pembasmian kuman

Prosedur ini dikurangkan kepada pemanasan asas, dinding dan bumbung koperasi.

Selepas pembersihan umum, masuk ke dalam bilik dan lihat dengan teliti, tidak ada celah dan retak. Jika anda dapati, ambil buih pelekap dan segelkannya.

Di luar, dinding boleh ditutup dengan busa dengan bantuan skru dengan kepala yang luas. Di atas, buih itu dijahit dengan lapisan atau blok rumah.

Bumbung terisolasi dari dalam dengan cara yang sama. Anda tidak boleh menjahit, ayam masih tidak mendapat.

1

Untuk musim sejuk ayam yang selesa, selain memanaskan henhouse, anda perlu membuat sampah berkualiti 15-20cm. Sebelum membasmi permukaan lantai dengan kapur 1 kg per 1m2, dan kemudian kita sudah membuat jerami atau jerami.

Pada dasarnya, ini akan cukup sehingga musim bunga tanpa pengganti. Maka mudah untuk mengeluarkan kotoran dari pitchfork dalam kompos.

Elemen terakhir ialah pemasangan paip bolong. Jika tidak, ia akan basah di rumah ayam. Pipa pengudaraan dapat dibuat dari pipa pembuangan nipis dan dibawa ke jalan.

Pilihan pertama adalah memanaskan rumah ayam dengan mentol lampu

Kami menjalankan pendawaian elektrik dan menggantungkan socle dengan mentol 60 watt untuk 10 ayam.

Di sesetengah kawasan Persekutuan Rusia, keperluan pemanasan rumah ayam tidak lagi diperlukan. Ia cukup untuk menggantung mentol lampu kira-kira 60 watt.

Jika, sebagai contoh, kandang ayam di pinggir bandar, maka lebih baik untuk menghentikan ayam di pemanasan tersebut. Jangan katakan bahawa ayam suka menghabiskan seluruh musim sejuk terkunci, tetapi anda akan mendapati telur dalam sarang dari semasa ke semasa.

Pemanasan rumah ayam dengan pemanas inframerah

  1. Dalam salah satu artikel di sekolahremont.ru yang ditumpukan kepada pemanasan rumah hijau dari polikarbonat, kami telah menerangkan kemungkinan pemanasan IR Ballu.

Kami meletakkan 600 watt ke dalam rumah hijau. Untuk kandang ayam kecil itu terlalu banyak dan tidak menjimatkan.

Video: Ujian pemanas inframerah

1. Cari pemanas IR kuasa rendah;

2. Tetapkan pemasa untuk menghidupkan pemanasan IR di kandang ayam dari pukul 23.00 hingga 6 pagi. (masa malam untuk elektrik). Untuk variasi yang lebih tepat, mungkin untuk menambah tolok suhu Ballu (pengatur suhu BALLU BMT-1 678 mekanikal.)

Pemanasan kandang oleh pemanas (panel) infra-merah dibenarkan hanya jika kawasan bilik adalah kira-kira 10m2. Ketinggian siling tidak kurang daripada 2.5 meter. Jika anda tidak mahu memanggang lapisan anda.

Kos peralatan untuk memanaskan henhouse 10m2 menggunakan panel IR, pemasa dan termoregulator:

1. Kawat - 250 Rubles;

2. IR Panel Ballu 600 watt - 3500 Rubles;

3. Thermoregulator - 678 Rubles;

4. Pemasa elektronik TGE-2, paparan LCD 303 rubel.

Skim menyambung sistem pemanas ke kandang ayam:

  • Sensor masa (termasuk IR dari 23.00 hingga 6.00);
  • Sensor suhu beralih pada pemanasan pada suhu di bawah 20 darjah. dari jam 23.00 hingga 6.00;
  • Jika kandang ayam adalah besar, maka masuk akal untuk membeli beberapa panel inframerah berkuasa rendah, daripada 1-2 yang berkuasa.

Di Internet, sering dijumpai maklumat yang disarankan untuk melampirkan rumah hijau polikarbonat kecil ke rumah ayam untuk ayam musim sejuk.

Ini adalah penyelesaian yang sangat keren, tetapi apa yang perlu dilakukan dengan rumah hijau ini pada musim panas, apabila suhu di dalamnya akan mencapai 60 darjah?

Cara lain untuk memanaskan kandang ayam di musim sejuk adalah dapur bahan api pepejal

Sebagai peraturan, dandang (oven), yang paling sering pirolisis, diletakkan di dalam rumah atau di kandang oleh pekerja. Oleh itu, adalah mungkin untuk memanaskan rumah dan bangunan luar, termasuk kandang ayam.

Kami sudah menulis tentang pemanasan rumah percuma dengan kayu api. Skim yang sama berlaku untuk pemasangan pemanasan di rumah kaca.

Skim pemanasan kandang ayam dengan dandang pyrolysis:

FIREWOOD PERCUMA

Beri perhatian kepada organisasi keselamatan kebakaran kaedah ini. Dinding belakang dan lantai di bawah dandang mestilah selesai dengan kepingan logam atau jubin seramik. Pipa itu hendaklah dengan penangkapan percikan api dan pergi 1-2 meter di atas rabung bumbung.

Kami berharap pemanasan yang cekap dan pemanasan yang betul di kandang akan membawa kepada peningkatan dalam produktiviti ayam-ayam di musim sejuk.

* Harga diambil dari laman web kedai online Leroy Merlin 24.09.2017.

Artikel berkaitan

Menyokong bunga dan landskap menegak dengan tangan mereka sendiri

Stupenki untuk kotej batu dan kayu

Mewujudkan taman: katil bunga dari palet dengan tangan anda sendiri

Bagaimana untuk mengurangkan bacaan meter air

Penggantian dengan pengadun tuil; Hilangkan kebocoran tangki; Bilik mandi mandi bukan mandi? Bagaimana untuk menyelamatkan air ...

Idea musim panas untuk musim bunga: bagaimana untuk membuat sebuah pondok cantik, foto

Satu siri idea dacha yang mudah dipenuhi. Gambar mengenai topik bagaimana membuat pondok indah, di mana ...

Api untuk kebakaran

Pertimbangkan pilihan untuk membuat perapian untuk api di dacha dengan tangan mereka sendiri. Jika tidak, ia dipanggil ...

Tambah komen Balas balasan

Anda mesti log masuk untuk menghantar komen.

2015-2017 "Sekolah Pembaikan" - tapak maklumat mengenai pembinaan dan pembaikan.

Maklumat di laman web ini hanya untuk tujuan maklumat dan bukan tawaran awam.

Bagaimana untuk memilih pemanas untuk kandang ayam

Dengan kemunculan cuaca yang benar-benar sejuk, memastikan haba dan pemanasan kandang ayam di musim sejuk adalah keadaan untuk kelangsungan hidup seluruh populasi ternakan. Walaupun penyesuaian yang baik untuk perubahan cuaca, ayam terkena selsema dan penyakit berjangkit, serta mana-mana haiwan domestik, jadi pemanasan di reban ayam pada musim sejuk ia menjadi masalah yang serius.

Bagaimana untuk menjaga haba di rumah kaca

Di samping menghadapi kandang ayam dengan pemanas tinggi pada dasar polimer atau mineral, suhu normal di dalam pangsapuri ayam boleh dikekalkan dalam tiga cara:

  • Memasang pemanas;
  • Gunakan untuk memanaskan haba bangunan kediaman;
  • Guna bahan kimia atau sumber haba tambahan.

Suhu 15-17 ° C boleh dipanggil satu yang selesa. Pada masa yang sama, ia juga perlu untuk memastikan bekalan udara segar dan kelembapan secara serentak dalam rumah tangga pada tahap tidak lebih daripada 60%.

Cara rakyat yang paling mudah untuk mengatur pemanasan koperasi adalah lokasi yang betul dari premis yang relatif kepada bangunan kediaman. Selalunya tidak, kandang ayam dibina di sebelah relau, supaya haba dari dinding akan memanaskan bilik dengan burung. Oleh itu, masalah bagaimana memanaskan kandang ayam di musim sejuk, walaupun dalam fros yang paling parah, telah diselesaikan secara adil dan tanpa elektrik.

Cara popular kedua pemanasan bilik untuk burung dianggap sebagai penggunaan kotoran ayam yang membusuk dengan habuk papan. Tetapi pemanas sering membawa kepada burung Zamora massa dalam reban ayam gas yang dibebaskannya, sehingga hari ini ia boleh didapati hanya dalam rumah hijau dan untuk mengekalkan benih tiruan.

Apa yang lebih menguntungkan untuk pemanasan - elektrik atau bahan api

Apa-apa penjelmaan pemanasan menggunakan sumber tenaga alternatif hanya boleh mengekalkan haba di dalam bilik untuk ayam pada tahap yang boleh diterima di bawah syarat bahawa suhu udara di luar tidak lebih rendah daripada 10 ° C. Dalam masalah frosts lebih teruk kepada haba kandang ayam, sama ada boleh diselesaikan dengan menetapkan pemanas elektrik, atau dapur pada bahan api organik. Paip-panas dan pemanas suria dalam keadaan-keadaan ini akan sangat mahal sehingga pembelian dan pemasangan mereka akan dikenakan biaya sebanyak tiga kali lebih banyak daripada ayam ayam dengan ayam sebagai tambahan.

Sistem pemanasan elektrik

Yang paling lincah adalah penyambung dinding elektrik. Bagaimana mereka bekerja seperti pendiangan normal, sebahagian besar daripada udara panas naik ke siling, dan asasnya penting bagi suku ayam lapisan bawah kekal sejuk. Perbezaan dalam suhu udara boleh mencapai 6-8 o C. Jadi, walaupun selepas membayar hampir dua ribu Rubles sebulan, masih terdapat risiko memanaskan bilik henhouse menggunakan kaedah pemanasan yang tidak sesuai.

Di tempat kedua terdapat pemanas inframerah yang dipasang di bahagian siling bilik. Tidak seperti model sebelumnya, peranti pemanasan inframerah boleh memberikan beberapa kelebihan tambahan:

  1. Ruang pemanasan, udara dan objek berlaku di tingkat bawah koperasi, tenaga diagihkan lebih rasional.
  2. Lokasi unsur pemanasan adalah selamat untuk burung.
  3. Radiasi haba mensterilkan dan mengeringkan filem kondensat dan sampah, memperbaiki keadaan kebersihan kandang ayam.

Kuasa pemanas di 600 W cukup untuk memanaskan kandang ayam bertebat dalam 5-6 m 2. Biasanya untuk pemanasan, pemanas dua kedudukan dengan termostat digunakan, yang mempunyai dua mod pemanasan - 600 W dan 1200 W. Dalam kes ini, pemanasan bilik ayam perlu diselaraskan secara manual dengan bantuan thermostat yang dipegang.

Jika boleh, lebih baik memilih model yang lebih moden yang membolehkan lancar mengubah beban dan tahap pemanasan ruang dengan isyarat sensor suhu udara terpencil.

Petani dan tukang kebun yang terlibat dalam pembiakan ayam untuk dijual lebih memilih untuk memilih pemanas penjimatan tenaga boleh diprogram yang boleh memberikan pemanasan untuk rumah henhouse bergantung pada masa siang. Oleh kerana mod yang betul, penjimatan tenaga boleh sehingga 60%. Versi pemanasan yang mana untuk dipilih untuk pemanasan, bergantung pada saiz dan ciri-ciri bilik tertentu koperasi.

Kelemahan pemanasan inframerah termasuk penggunaan kuasa tinggi dan pembakaran oksigen di atmosfera bilik. Di samping itu, jika sebahagian besar trim dalaman, tenggelam dan lantai diperbuat daripada kayu, dengan terlalu panas yang kuat, permukaan kayu akhirnya akan retak dan retak. Cara terbaik untuk melindungi kayu dari "membakar" 9raquo; akan menutup pokok itu dengan dua lapisan lakuer minyak yang jelas.

Di tempat ketiga ada lampu inframerah. Prinsip operasi lampu itu dalam banyak aspek sama dengan operasi pemanas inframerah, tetapi kurang berkesan kerana radiasi yang lebih teruk yang tersebar di seluruh bilik. Pemanasan lampu paling sering digunakan di dalam bilik untuk haiwan muda dan jabatan anak-anak koperasi, di mana, sebagai tambahan kepada pemanasan, adalah penting untuk menggunakan sifat-sifat pembakaran lampu.

Untuk pemanasan 5-7 m 2 bilik biasanya digunakan standard "red9raquo; lampu IRKK215 dengan reflektor cermin. Secara teori, hayat pemanasan seperti itu direka untuk 5000 jam, tetapi dalam praktiknya ia berlangsung selama satu musim.

Pilihan yang paling eksotik untuk memanaskan henhouse adalah pemanas elektrik filem, yang digunakan secara meluas untuk melengkapkan lantai panas. Dalam kes ini, pemanas diletakkan di atas tikar penebat haba, dan permukaan pemanasan ditutup dengan papan kayu yang diresapi dengan komposisi pernis.

Pemanas filem boleh diletakkan di atas dinding dan juga di bahagian siling, tetapi yang paling berkesan akan dipanaskan dengan pemasangan bahagian pemanasan di lantai henhouse.

Daripada semua pilihan pemanasan yang disenaraikan, pemanas filem boleh dipanggil sistem yang paling ekonomi dan cekap tenaga, penggunaan kuasa berbanding pemanasan inframerah akan berkurang sebanyak 15-20%.

Tungku dan pemanas bahan api organik

Ia tidak selalunya boleh memilih untuk memanaskan kandang ayam di musim sejuk. Sebagai contoh, di kawasan pinggir bandar atau di rumah negara di musim sejuk, elektrik boleh dipotong beberapa kali seminggu, yang boleh menyebabkan kematian burung.

Dalam kes ini, untuk dapur pemanasan menggunakan dapur, dilampirkan ke luar dinding kandang di dalam bilik yang berasingan. Di dalam dapur terdapat papan pemanasan besar yang diperbuat daripada bata, yang berfungsi sebagai salah satu dinding kandang ayam. Pada waktu malam, bilik dipanaskan pada suhu yang tinggi, sejumlah kecil arang dituangkan ke dalam relau, dan sehingga tengah malam ia akan menjadi +17 о С dalam henhouse. Selanjutnya, pemanasan dilakukan kerana haba yang terkumpul oleh kerja bata.

Lebih selamat dan mudah dibuat dianggap sebagai oven pemanasan sendiri pada minyak enjin sisa. Tetapi alat itu sendiri tidak dimasukkan ke dalam rumah ayam untuk alasan keselamatan kebakaran. Bilik dipanaskan menggunakan tangki air besar atau tong dua tong yang dipenuhi dengan air. Di dalam laras, paip keluli dipasang, dibengkokkan oleh lutut, di mana gas serombong dan produk pembakaran minyak dari dapur diarahkan ke cerobong.

Untuk pemanasan dalam tangki relau mengisi 1.5-2 liter kerja, yang cukup untuk beberapa jam kerja. Sepanjang masa ini, air dalam barel memanaskan suhu tinggi. Pada akhir rizab bahan api, pemanasan kelopak dilakukan dengan mengorbankan panas yang terkumpul oleh air.

Selalunya, panel terma buatan sendiri diperbuat daripada paip keluli atau aluminium yang ditambahkan kepada relau pegun dan pemanas menggunakan elektrik atau bahan api fosil. Sistem sedemikian dipasang di bumbung kandang boleh mengurangkan penggunaan tenaga untuk pemanasan pada siang hari dengan 70-80%.

tanya soalan kepada petani

01/17/2018

Alena Bertram Tomato di rumah hijau yang diperbuat daripada polikarbonat: Hello! Persediaan humik adalah kelembutan.

01/16/2018

Sergey Top dressing tomato di rumah kaca polikarbonat: Hello! Mengenai apa yang dikatakan humate secara khusus.

01/16/2018

Yuri Minitractor Centaur: T-15, T-18, T-224: Saya membeli sebuah traktor motor pada Disember 2016. Saya pergi ke Gomel.

01/10/2018

Elena Kalugina Cucumber Petani f1: "Petani" di taman kami 10 tahun di lapangan terbuka, dibeli.

01/08/2018

Alena Bertram Chicken coop dari rumah hijau yang diperbuat daripada polikarbonat: Hello. Untuk ayam, walaupun haba tidak berbahaya seperti.

Cara memanaskan kandang ayam di musim sejuk: kaedah untuk digunakan dan bagaimana untuk melakukannya sendiri

Adakah ayam akan dibawa pada musim sejuk, 40% bergantung kepada haba di dalam bilik di mana ia disimpan. Dalam keadaan cuaca yang lembut, suhu minimum yang minimum +7 darjah harus disediakan dengan memanaskan dinding dan siling dan mewujudkan sampah yang hangat. Bagi kawasan yang mempunyai musim sejuk yang teruk langkah-langkah ini tidak mencukupi. Apa kesan negatif yang menunggu mereka yang tidak menyediakan pemanasan kandang ayam di musim sejuk? Hakikat bahawa dalam ayam sejuk hampir tidak tergesa-gesa, kita sudah mengetahui. Di samping itu, ini membawa kepada peningkatan dalam penggunaan makanan. Dalam usaha untuk melindungi, lapisan mengumpul lemak berlebihan, menjadi lembab, tidak aktif. Ini mengurangkan pengeluaran telur ayam sebanyak 30% dan dalam 5% kes boleh mengakibatkan kematian akibat pecahnya hati secara mendadak dan pendarahan dalaman.

Apabila supercooling, keperluan untuk oksigen berkurangan pada burung, ini membawa kepada rupa penyakit pernafasan dan berjangkit, kerja usus terganggu. Oleh itu, pemanasan rumah di musim sejuk untuk kebanyakan kawasan di negara kita adalah prasyarat untuk menjaga ayam.

Video "Menggunakan Pemanas Inframerah"

Dari video ini, anda akan belajar bagaimana menggunakan pemanas inframerah untuk rebung.

Sejak zaman kakek, mana-mana premis telah dipanaskan dengan burger dan ketuhar yang diperbuat daripada bata. Ini mungkin cara pemanasan yang paling murah, terutama apabila kayu atau arang batu tidak menjadi masalah. Apabila memilih pemanasan jenis ini, perlu mengambil kira bahaya kebakaran yang meningkat, terutamanya untuk bilik yang dibina daripada kayu. Oleh itu, relau dan dapur dipasang di atas asas konkrit, terletak jauh dari dinding kayu, cerobong berasingan diambil dan permukaan pijar terpencil dari ayam, supaya mereka tidak sengaja membakar kaki mereka atau bulu kering. Ia mungkin untuk membina pemanasan itu dengan tangan anda sendiri, dan ini adalah kelebihannya, tetapi ia tidak sesuai untuk semua orang, memandangkan betapa perlu untuk meletakkan kayu api dan menonton supaya percikan api tidak menyala ke tempat tidur jerami dan tidak menyebabkan kebakaran.

Kurang api ketuhar diesel berbahaya. Bahan api untuk tidak menyampaikan bahan api diesel atau minyak tanah. Tetapi ia tidak boleh digunakan di dalam bilik dengan pengalihudaraan yang lemah. Pada awal dan akhir kerja, asap memasuki udara, dan ketika digunakan, bau tidak menyenangkan dibebaskan bersama dengan haba.

Pemimpin mutlak dalam kategori ini adalah relau Pyrolysis. Kecekapannya jauh lebih tinggi daripada relau yang dipertimbangkan sebelumnya. Pada satu tab ia berfungsi 8 jam. Penjimatan ini juga dalam fakta bahawa sebagai bahan bakar, ia boleh menggunakan semua jenis sisa buasir, cawangan, tudung. Kes Bulerjan tidak panas dan udara tidak meracuni produk pembakaran.

Menggunakan lampu inframerah

Kehadiran elektrik mengembang kemungkinan untuk menyusun pemanasan kelopak. Burung burung hantu boleh dipanaskan oleh pemanas minyak dan pemanas kipas, convector atau radiator, tetapi ini tidak mungkin untuk membayar. Pemanas harus dipasang dari bonggol dan sarang.

Penyelesaian yang menarik untuk masalah pemanasan adalah penggunaan lampu inframerah, yang merupakan alternatif yang murah untuk pemanas inframerah untuk pemanasan kawasan kecil. Ini adalah lampu halogen dengan filamen tungsten, yang diletakkan dalam satu botol dengan campuran argon dan nitrogen. Ciri khasnya ialah ia tidak memanaskan udara, tetapi objek yang menyimpan haba untuk waktu yang lama.

Fungsi kedua lampu ini adalah pencahayaan, ia menggunakan 10% kuasa, baki 90% pergi untuk memanaskan objek sekitarnya. Cahaya lembut dalam julat merah spektrum bertindak pada ayam dengan senyap. Lampu inframerah mengurangkan kelembapan yang meningkat, menghancurkan patogen, meningkatkan kecernaan makanan dan meningkatkan imuniti penduduk koperasi. Satu lampu dengan kuasa 250 W cukup untuk pencahayaan dan pemanasan bilik 12 m2. Untuk itu, anda perlu menetapkan platform dengan seramik standard (plastik boleh dicairkan dari haba) oleh kartrij E 27 di siling.

Luminaire semestinya disediakan dengan pagar perlindungan, yang akan memastikan keselamatan lampu dan keselamatan burung dalam hal retak dan memusnahkan mentol atau menjatuhkannya dari kartrij, yang boleh terjadi dalam keadaan kelembapan yang tinggi. Jika anda memasang thermoregulator dengan sensor bersama lampu, anda boleh menjimatkan tenaga dengan menyesuaikan operasi lampu untuk mengekalkan 10-12 darjah haba yang diperlukan. Menetapkan pemasa mudah juga akan membolehkan anda menghidupkan dan mematikan tanpa intervensi manusia, mengikat tindakan ini pada masa tertentu. Lampu diwakili oleh sebilangan besar model. Sesetengah daripada mereka nampaknya dibina menjadi lampu dengan permukaan cermin, yang membolehkan pemanasan kawasan yang diperlukan di dalam bilik. Terdapat model tahan kelembapan, ada mereka yang mentol diperbuat daripada bahan yang tidak dapat dipecahkan. Kos mendapatkan lampu sedemikian agak kecil. Pemasangan adalah bahawa ia perlu untuk mengetatkan mentol ke soket, yang agak mudah.

Pemanasan dinding, siling dan lantai sering kali cukup untuk memastikan bahawa suhu di rumah kaca di musim sejuk bukan hanya selesa untuk hidup, tetapi juga untuk meletakkan telur. Sebagai pemanas untuk dinding, mungkin menggunakan plastik buih, bulu mineral dan anggaran rendah, tetapi cara yang paling berkesan untuk digunakan sebagai plaster untuk dinding campuran tanah liat, pasir dan habuk papan atau jerami. Untuk penebat haba siling, anda boleh menggunakan kadbod, membongkar kotak, yang dengan senang hati akan diberikan di kedai terdekat.

Pemanasan semulajadi premis ini akan dipastikan oleh tempat yang hangat dan bijak yang disusun dengan hangat. Ia menjimatkan sumber untuk sebarang pemanasan tiruan. Penguraian sampah diiringi oleh pelepasan haba yang mencapai 32 darjah atau lebih.

Bersihkan kandang ayam biasanya 1-2 kali setahun - pada musim bunga dan awal musim gugur. Ia adalah paling mudah untuk membersihkan lantai konkrit, tetapi ia adalah lebih sejuk daripada kayu, yang pada gilirannya mempunyai kelemahan yang signifikan - kerapuhan.

Lantai paling tidak menguntungkan - tanah juga menyerap kelembapan, tetapi tidak mengekalkan tikus dan kurang menyimpan haba. Tidak mustahil untuk membersihkannya secara kualitatif. Terlepas dari bahan, lantai mesti dibersihkan dan dikeringkan. Kemudian, 1 kg limau yang disebarkan bertaburan untuk setiap m2, selepas itu lapisan 10 cm pertama sampah dipenuhi, yang secara beransur-ansur ditambahkan sebagai pencemaran berlangsung. Kadang-kadang ia perlu dilonggarkan.

Video "Pemanasan alternatif koperasi"

Dari video ini anda akan belajar bagaimana anda boleh memanaskan rumah tanpa menggunakan bahan api dan pemanas klasik.

Dengan bermulanya cuaca sejuk, ayam-ayam secara automatik menandakan ketidakselesaan. Bagaimana untuk memilih pemanas inframerah untuk kandang ayam di musim sejuk?

Syarat-syarat penahanan yang betul akan meningkatkan produktiviti haiwan. Satu inventori yang berkualiti akan mengurangkan kos buruh. Adakah mungkin untuk menjadikannya sendiri?

Setiap rumah ayam mesti menyediakan perumahan untuk ayam. Oleh itu, adalah perlu untuk melengkapkan rumah ayam untuk ayam broiler dengan tangan mereka sendiri.

Tambah komen Balas balasan

Menyalin bahan hanya dibenarkan dengan pautan aktif ke laman web kami

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 22