Pembuatan perabot tanpa bingkai

Perniagaan untuk pengeluaran perabot tanpa bingkai

Hampir setiap hari perabot tanpa bingkai semakin popular. Dan jika sebelumnya, hanya orang muda yang berminat untuk produk ini, maka hari ini, orang tua mula membeli beg-beg. Fakta ini tidak menghairankan, kerana sebab mudah kerana terima kasih kepada keupayaan untuk mengambil apa-apa bentuk tubuh manusia jenis perabot ini agak mudah dan selesa. Di samping itu, ia boleh menjadi hiasan indah untuk rumah atau pejabat anda sendiri. Terima kasih kepada ini, anda boleh tegas mengatakan bahawa pengeluaran perabot tanpa frameless adalah perniagaan yang menjanjikan. Anda hanya perlu membuat pelan perniagaan yang kompeten dan mula mengembangkan perniagaan anda. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang perkara utama perniagaan ini. Selepas membaca artikel ini, anda akan dapat memahami perkara yang paling penting dan anda akan berjaya.

Kami terlibat dalam merangka rancangan perniagaan untuk pengeluaran perabot tanpa bingkai

Untuk peluang untuk mengatur perniagaan anda secara cekap dan cekap, pertama, anda perlu berhati-hati mendekati tahap utama perniagaan ini. Untuk melakukan ini, anda perlu melakukan perancangan perniagaan. Ia harus termasuk perkara-perkara seperti:

 • analisis aktiviti pesaing,
 • penerangan produk,
 • prosedur untuk pendaftaran sebagai entiti undang-undang,
 • pembelian peralatan khas dan bahan mentah,
 • sewa premis,
 • upah kepada pekerja,
 • kaedah menjual produk siap,
 • pengiraan terperinci pendapatan dan perbelanjaan,
 • tempoh bayaran balik.

Sekarang mari kita lihat lebih dekat pada setiap item yang disenaraikan di atas.

Pengeluaran perabot tanpa frameless sebagai perniagaan adalah perniagaan yang menguntungkan. Dan semua kerana perabot ini sering disebut bin berjalan, ia adalah salah satu jenis yang paling popular perabot tanpa bingkai. Kami akan membincangkannya. Dalam penampilan, kerusi ini dibezakan untuk keasliannya, kecerahan warna, dimensi kecil dan ringan. Untuk jahitannya, sebagai peraturan, gunakan kain perabot. Pengisi berdiam diri diletakkan di dalam bahagian dalam tangki bin. Terima kasih kepadanya, kerusi dan boleh mengambil apa-apa bentuk tubuh manusia. Perabot ini sangat sesuai bukan sahaja untuk bilik-bilik kecil, tetapi juga bilik-bilik yang luas di mana anda perlu membuat persekitaran yang selesa dan selesa, dengan menggunakan jumlah barang-barang dalaman minimum. Di samping itu, beg-beg adalah pilihan yang agak mudah untuk bilik kanak-kanak, kerana mereka sangat cerah, lembut dan plastik dalam rupa. Ia juga perlu diperhatikan bahawa anak anda tidak akan mendapat apa-apa kecederaan, atau berbangkit ke dalam tangki seperti itu.

Sebelum memulakan perniagaan ini, anda harus mendaftarkan IP. Jika anda ingin mencipta jenis aktiviti ini bukan hanya satu, tetapi dengan pasangan, maka pilihan yang paling optimum akan menjadi pembukaan LLC. Perlu diingat bahawa penerimaan pelbagai lesen dan sijil untuk pembuatan perabot tanpa bingkai tidak perlu.

Analisis aktiviti persaingan

Sejak perabot beskarkasnaya di pasaran kami telah muncul agak baru-baru ini, bilangan pengeluar semakin meningkat setiap hari. Ini disebabkan terutamanya oleh jenis produk ini dalam permintaan tinggi. Namun, walaupun persaingan hebat dalam perniagaan ini, membuat beg kerusi dianggap sebagai pekerjaan yang sangat menguntungkan hanya jika anda menghasilkan barangan berkualiti tinggi dan terang, dan juga mempunyai pelbagai jenis harga yang berpatutan.

Pembuatan beg tempat duduk terdiri daripada penggunaan dua jenis bahan utama: pengisi dan kain. Sebagai peraturan, bahagian luar kerusi ini terdiri daripada dua sampul. Penutup dalaman mesti terdiri daripada kain yang padat dan kuat. Untuk menjahit penutup luar, anda perlu memilih dengan tepat bukan sahaja bahan berkualiti, tetapi juga cantik. Sebilangan besar populariti dan sifat cemerlangnya dimiliki oleh bahan seperti kulit buatan. Di samping itu, jangan lupa tentang kilat, yang sepatutnya terletak di luar penutup. Tetapi sebagai pengisi untuk perabot tanpa frameless diperluas polistirena. Ia kelihatan seperti bola kecil. Anda boleh membeli bahan ini daripada pembekal atau melalui kedai-kedai pembinaan khas.

Untuk menganjurkan bengkel untuk pembuatan perabot seperti ini, tidak perlu membeli peralatan yang sangat mahal. Anda hanya perlu mesin jahit yang bertujuan untuk menjahit kain padat, dan pembersih vakum untuk memudahkan pengisian beg tempat duduk dengan polistirena yang diperluas.

1

Salah satu tahap yang paling penting dalam pengeluaran perabot tanpa bingkai adalah pemilihan pola yang kompeten untuk beg jahitan. Sebelum anda mula mengambil pekerja, anda perlu terlebih dahulu mengetahui bagaimana anda boleh menjahit diri sendiri. Ini akan membantu anda untuk mengira jumlah bahan yang diperlukan secara lebih tepat, dan mengkaji proses kerja ini. Segala macam pola, dengan arahan langkah demi langkah, adalah mungkin untuk mencari dalam penerbitan bercetak khas. Tetapi masih, kebanyakan ahli perniagaan lebih suka membeli bin pertama, dan kemudian merobek, dengan itu memahami dengan jelas apa yang dibentuknya.

Tahap ini akan relevan hanya jika anda ingin memulakan pembukaan bengkel peribadi untuk pembuatan perabot. Sejak awal pengeluaran, apabila jumlah pesanan adalah sangat kecil, kebanyakan ahli perniagaan cuba melakukan usaha peribadi mereka sendiri dan melakukan menjahit beg kerusi di rumah atau apartmen mereka, atau menyewa jahitan. Dalam varian pertama anda akan dapat memproses sebilangan kecil pesanan. Tetapi pada yang kedua, anda mungkin akan menghadapi masalah untuk melebih-lebihkan pelukis pada kerja mereka dan merosot kualitinya. Masa kerja ini juga akan dilanggar. Berlian dari ini, banyak ahli perniagaan memutuskan untuk menganjurkan bengkel jahit peribadi. Tetapi, ia akan menjadi mungkin hanya apabila anda mempunyai sejumlah besar pesanan untuk membayar semua perbelanjaan awal.

Bagi premis yang dimaksudkan untuk bengkel, pengeluaran perabot tanpa bingkai tidak memerlukan ruang yang terlalu banyak. Jumlah kawasan adalah 30-40 sq.m. Adalah mungkin untuk meletakkan sebilangan kecil mesin jahit dan bahan tanpa sebarang kesulitan. Bilik ini juga harus mempunyai pencahayaan yang sangat baik dan dilengkapi dengan pengudaraan.

Semasa merekrut kakitangan untuk pengeluaran perabot, pertama sekali, seseorang harus memberi perhatian kepada pengalaman para pekerja dalam bidang ini. Adalah lebih baik untuk tukang jahit untuk berpengalaman dalam perabot jahit. Oleh kerana kualiti produk dan produktiviti akan bergantung kepada prestasi pekerja anda. Jadi, katakanlah, seorang tukang jahit yang berpengalaman dapat menjahit 2 kerusi-kerusi dalam satu hari. Mereka hanya perlu dipenuhi dengan busa polistirena.

Pada peringkat awal pengeluaran, untuk menyelamatkan kewangan sedia ada untuk mengatur titik penjualan anda sendiri, adalah mungkin untuk menangani penjualan produk melalui kedai dalam talian. Dalam kes ini, anda tidak perlu membelanjakan wang peribadi untuk menyewa bilik, gaji penjual, dan lain-lain. Tetapi, jika anda mempunyai modal permulaan yang besar, agak mungkin untuk membuka titik dagangan anda sendiri. Lebih baik membukanya di kompleks membeli-belah yang besar dengan banyak lalu lintas.

Sejumlah besar pengeluar perabot tanpa bingkai terlibat dalam mempromosikan produk mereka melalui Internet. Untuk ini, sebagai peraturan, alat pengiklanan kontekstual khusus digunakan. Di samping itu, promosi melalui rangkaian sosial digunakan secara meluas. Anda juga boleh meletakkan iklan anda di akhbar dan majalah.

Perniagaan untuk pembuatan perabot tanpa frameless: kos kewangan

Menurut ramai pakar, untuk permulaan perniagaan ini, anda hanya perlu 10tys. dolar. Tetapi sekiranya anda hanya mempunyai jumlah ini, anda tidak boleh membuka kedai peribadi. Oleh itu, anda perlu membuat beg kerusi sendiri atau menggunakan perkhidmatan tukang jahit yang disewa yang akan melakukan kerja di rumah. Jika anda mempunyai rancangan untuk menganjurkan perniagaan yang besar, menawarkan pelanggan anda pelbagai jenis model perabot, pelbagai jenis fabrik dan bahan, maka anda perlu melabur dalam pembukaan kes ini kira-kira 30-40 ribu dolar. Dengan jumlah wang ini, anda boleh dengan mudah menyewa ruang untuk bengkel, serta membeli peralatan khas dan menyewa kakitangan yang berkelayakan yang terlibat dalam perabot jahit. Anda juga boleh membeli bahan dan kain yang berbeza. Jika kita bercakap mengenai keuntungan, maka pada dasarnya, tahapnya akan kira-kira 35-40%. Penunjuk ini agak tinggi. Dengan organisasi yang berwibawa dari jenis aktiviti ini, walaupun pengeluaran perabot yang besar akan dapat menampung semua kos permulaan yang dibelanjakan dalam setahun atau bahkan enam bulan operasi.

Sekiranya anda membaca dengan teliti penerbitan ini, maka anda pastinya jelas bahawa pengeluaran perabot tanpa bingkai memerlukan pelaburan yang besar. Dan jika anda tidak mempunyainya, maka anda harus mula mengeluarkan perabot tanpa bingkai dengan tangan anda sendiri. Dalam kes ini, pembaziran wang akan menjadi yang paling minimum.

Perniagaan di perabot tanpa frameless: plan bagaimana untuk bermula dari awal

Perniagaan untuk menghasilkan perabot tanpa bingkai boleh dianggap sebagai salah satu yang paling kreatif. Ia adalah ke arah ini bahawa seorang usahawan dapat merealisasikan semua idea reka bentuknya, kerana produk akhir mestilah unik, individu, tetapi pada masa yang sama secara organik sesuai ke dalam kawasan premis.

Untuk perabot tanpa bingkai, anda boleh merujuk kepada "beg kerusi" - yang dikenali sebagai Bean-Bag. Luaran ia adalah beg, yang dijahit dari kain yang kuat dan padat dan perabot terdiri daripada mana-mana excipient (yang boleh menjadi bahan zarahan dan tiruan yang lembut). Separuh pedalaman sedemikian menjadi lebih popular, walaupun sudah sampai kepada kita tidak lama dahulu. Sebabnya mudah - seperti kerusi, seperti mana-mana kerusi biasa atau kerusi klasik, memenuhi sepenuhnya fungsi asas, tetapi ia mengambil ruang yang agak kecil dan boleh dengan mudah bergerak adalah untuk mengubah keadaan atau dikeluarkan di dalam almari. Oleh itu, lebih banyak model secara keseluruhan boleh menggantikan sofa dan juga katil.

Untuk penonton sasaran utama boleh dikaitkan sepenuhnya kepada seluruh penduduk. Walau bagaimanapun, jika anda mengerti sedikit, perabot ini paling sering dibeli oleh golongan muda dengan kemakmuran rata-rata, pangsapuri kecil dan mengikut trend moden. Tetapi kebarangkalian menjual kerusi seperti itu kepada orang yang konservatif atau orang yang sangat baik sangat kecil - mereka lebih suka perabot klasik klasik. Dari sini, bersama-sama dengan julat model sejagat yang akan dihasilkan bengkel itu, pilihan yang sangat baik ialah pembuatan perabot beskarkasnoy yang dibuat untuk membuat pesanan pada lakaran anggaran atau sekurang-kurangnya lakaran pelanggan.

Bagi kesulitan memasuki pasaran, mustahil untuk mengatakan secara tegas. Sudah tentu, ini bukan segmen baru perniagaan mempunyai persaingan yang tinggi, tetapi pendekatan berorientasi pelanggan, pengeluaran berkualiti, penggunaan bahan yang selamat dan reka bentuk yang unik dengan mudah akan mencari pelanggan anda.

Perabot tanpa sempit, khususnya beg kerusi, dibuat sangat ringkas - ia dijahit. Untuk ini, kain dibeli mengikut keperluan, yang akan melaksanakan peranan upholsteri. Ia harus tahan terhadap lelasan, mengoyak, tetapi pada masa yang sama menjadi menyenangkan untuk disentuh. Segmen harga pada permulaan perniagaan boleh dipilih belanjawan, dan selanjutnya bekerja dengan beberapa pelanggan pembuatan perabot dari bahan mahal mungkin.

Selanjutnya, menurut pola yang telah dibuat sebelum ini, kain tersebut dilindungi oleh komponen untuk penutupnya. Selepas itu, jahitan penutup itu sendiri berlaku. Di sini adalah perlu untuk memberi perhatian yang besar kepada kualiti lapisan: mereka mesti sangat kuat, menahan beban yang ketara, tetapi tidak menonjol terhadap latar belakang umum perabot. Pilihan yang optimum adalah penggunaan jahitan berganda dengan penggunaan benang berputar. Dalam kes ini, adalah perlu untuk menentukan kawasan di mana petir akan ditempatkan, yang membolehkan untuk mengeluarkan pengisi dan, jika perlu, untuk mencuci penutup. Kilat juga tidak harus mengganggu pengguna, menjadi tidak mencolok dan tidak menyebabkan kesulitan.

Di bahagian atas penutup adalah perlu untuk membuat lubang di mana udara akan dibebaskan, dan juga untuk meletakkan pemegang khas untuk dibawa.

Selepas itu, pengisi yang dibeli diletakkan di dalam penutup (ia diletakkan di dalam pakej khas, yang mesti juga tegas dan tidak terkoyak semasa penyingkirannya). Akibatnya, anda mendapat beg tempat duduk siap, yang tidak berubah semasa penggunaan, tahan terhadap lelasan, dan juga mempunyai berat badan yang rendah.

Setiap aktiviti keusahawanan mesti didaftarkan dalam masa terdekat. Perniagaan ini tergolong dalam kategori kecil, oleh itu tidak memerlukan perbelanjaan yang serius untuk pembelian peralatan, sewa premis, penyelenggaraan kakitangan yang besar dan risiko yang tinggi. Oleh itu, pilihan terbaik adalah untuk merasmikan IP. Dalam kes ini, ada penjimatan di pihak kakitangan (akauntan), usahawan itu dapat menikmati beberapa faedah dari negara, dan setelah membayar pajak semua keuntungan pergi ke pelupusan penuh pemilik bisnis.

Untuk membuka bengkel mengenai perabot tanpa bingkai menjahit, anda perlu menyewa sebuah bilik. Pada umumnya, apabila memulakan perniagaan, anda boleh mengehadkan diri anda dalam pengeluaran domestik, tetapi ini tertakluk kepada ketersediaan ruang bebas di dalam apartmen untuk menampung peralatan dan pembantu. Dan jumlah produk pembuatan akan dibatasi oleh keupayaan fizikal usahawan. Oleh itu, lambat laun soal pengembangan perlu timbul. Bilik itu sepatutnya mempunyai keluasan kira-kira 30 meter persegi. Ia boleh menggabungkan kedua-dua jabatan pengeluaran, kawasan penyimpanan untuk produk, dan pejabat syarikat. Premis itu harus disambungkan ke sistem bekalan: elektrik, air, pemanasan. Kos anggaran sewa akan membuat kira-kira 20 000 Rubles sebulan, dan pembayaran perkhidmatan pembekalan - satu lagi 5.000 Rubles.

Selepas bilik ditemui, anda perlu melengkapkannya.

Pertama, untuk berfungsi pejabat yang anda perlukan:

 • PC dan peralatan pejabat - 40 000 rubel;
 • perabot (meja, kerusi, kabinet dan rak untuk dokumentasi) - 50 000 rubel.

Kedua, untuk penyimpanan sementara perabot yang dibuat, anda memerlukan rak khas, untuk pembelian yang anda perlu membelanjakan kira-kira 20 000 rubel.

Akhirnya, ketiga, pembelian peralatan:

 • mesin jahit profesional (2 keping) - 60 000 rubel;
 • overlock - 20 000 rubel;
 • mesin untuk memotong - 10 000 Rubles;
 • jadual untuk memotong (2 keping) - 10 000 rubel;
 • tekan aksesori pemasangan - 10 000 rubel;
 • Inventori (gunting, corak, jarum, dan sebagainya) - 10 000 rubel.

Oleh itu, kos peralatan adalah kira-kira 230,000 Rubel.

Ketika memulakan perniagaan, dua pembantu dengan gaji 20.000 rubel sebulan berguna. Di masa depan, dengan meningkatkan pengeluaran dan jualan, anda boleh mengembangkan kakitangan.

Untuk pembuatan beg kerusi diperlukan:

 • kain untuk upholsteri untuk penutup utama;
 • kain untuk kes dalaman;
 • aksesori - poket zip, kelopak mata, benang;
 • polistirena (pengisi) yang diperluaskan.

Kos utama beg kerusi ialah kira-kira 1,500 rubel. Harga jualan adalah kira-kira 3,000 rubel. Untuk 1 hari satu pasukan 3 orang (pemilik dan 2 pembantu) boleh membuat kira-kira 5 kerusi. Oleh itu, keuntungan kotor dari setiap kerusi adalah 1,500 rubel, sehari - 7,500 rubel, dan sebulan (22 hari bekerja) - 165,000 rubel. Selepas pembayaran upah kepada pembantu, pembayaran sewa dan cukai keuntungan dari ahli perniagaan kekal kira-kira 90 000 rubel. Oleh itu, dengan 100% jualan barang, perniagaan akan dibayar selama 3 bulan.

Idea perniagaan dari awal

Pembuatan dan penjualan perabot tanpa bingkai

ElenaNovikova

Bagaimanakah idea untuk perabot tanpa bingkai?

Pembuatan perabot tanpa bingkai

Tutup. - chehol1 [225.26 KB | Views: 36614]

Cover 2. - chehol2 [263.71 KB | Views: 36614]

Pengiklanan dan penjualan perabot tanpa bingkai

Kerusi siap dalam sesi foto. - na_fotosessii [165.99 КБ | Views: 36614]

Pengeluaran dan penjualan perabot tanpa bingkai - bisnes_na_mebeli [171.06 КБ | Views: 37450]

Pembuatan dan penjualan perabot tanpa bingkai

pikabu1

ElenaNovikova

Arsenty Kalitin

Saya mempunyai soalan berikut untuk anda, saya harap anda akan mendapat jawapan kepada mereka)

1. Apakah saiz granul yang lebih baik 1-2mm atau 3-5mm? Adakah terdapat apa-apa perbezaan dalam tumbuhan untuk membeli dan apakah harga purata bagi beg 500 liter?

2. Jelaskan, tentang penutup dalaman dan luaran, ada keperluan untuk semua orang dan apakah harga purata penutup itu, dan jika boleh, sebutan mengenai tapak di mana anda memesannya)

ElenaNovikova

1. Jika tidak ada pesaing di bandar, maka anda boleh bekerja dengan butiran fraksin yang lebih besar 3-5 ml untuk waktu yang lama, kerana Selepas pengisi penyusutan akan dibeli daripada anda. Alirannya sama. Jika anda bekerja dengan granul 1-2 ml. Bahawa ia menyusut hampir tidak, inilah kelebihannya.

Pengisi lebih baik untuk membeli secara langsung dari pengeluar, harga purata setiap beg adalah 500 liter -1000 rubel.

2. Di setiap tempat duduk mesti ada penutup dalaman, ini menjadikannya mungkin untuk mengeluarkan penutup luar dan mencucinya. Sekiranya terdapat hanya penutup luar, maka untuk membasuh sampul, adalah perlu untuk mencurahkan granul ini secara berterusan, yang menyebabkan kesulitan yang besar.

Harga purata untuk kes berbeza dari 300 hingga 2300 rubel.

Ssylochku di laman web ini tidak akan memberi, tetapi saya akan mengatakan nama kedai Internet- Bazaar hiasan. Anda akan mendapati di Internet.

Arsenty Kalitin

Evgenia Zhenya

ElenaNovikova

Pembuatan dan penjualan perabot tanpa frameless - kresla_v_studii [267.04 КБ | Pandangan profil:

Arsenty Kalitin

ElenaNovikova

Tetamu

seamyr

Volodya

Patrubok

ElenaNovikova

Kain - IMG_5297.JPG [484.15 KB | Views: 29049]

Fabrik - IMG_5296.JPG [490.22 KB | Views: 29049]

Pengeluaran kerusi pear sendiri - IMG_5295.JPG [278.81 KB | Views: 29049]

Pouf Lounge pengeluarannya sendiri - IMG_5294.JPG [213.14 KB | Views: 29049]

ElenaNovikova

Daria-Ya

lenorik17

Saya ibu yang sama dalam perintah itu. perlahan-lahan pergi gila dari hari marmot yang tidak berkesudahan, saya ingin merealisasikan peluang saya dan mendapatkan wang saya sendiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

15 − = 9