Penebat wap isospan dalam spesifikasi teknikal

Arahan untuk penggunaan Isospan B dan ciri-cirinya

Dalam usaha untuk membuat harta penebat semasa, pasti perlu arahan penggunaan IZOSPAN B. teknologi cekap tenaga terkini melibatkan bukan sahaja menutup dinding dan lantai daripada bahan-bahan penebat haba bangunan, tetapi juga mewujudkan halangan penampan wap antara penebat dan bahagian dalam premis. Peranan lapisan ini dimainkan oleh pelbagai filem polimer, termasuk Izospan Q. Apa sisi pemanas untuk meletakkan beliau dan garis panduan pemasangan wap halangan lain boleh didapati dengan terus membaca lebih lanjut.

Kerajang polimer untuk penebat stim membuat penampan penampan antara pemanas dan ruang dalaman bilik

Nama bahan berasal dari nama syarikat yang menghasilkannya. Ini bermakna beberapa berbeza dalam sifat dan tujuan filem polimer. Semua produk jenama ini biasanya dibahagikan kepada tiga kumpulan utama:

 • Ia melindungi dari air dan angin membran Izospan A. Mereka digunakan secara meluas dalam kerja-kerja bumbung dan fasad sebagai perlindungan unsur-unsur struktur bumbung, serta bahagian dalaman fasad pengudaraan dari curah hujan atmosfera. Dalam kes ini, filem ini dapat melepasi wap, mengeluarkannya. Properti membran seperti ini tidak membenarkan kelembapan untuk membentuk kondensat pada pemanas atau bahagian sistem penggambaran bumbung. Sesetengah jenis mempunyai rawatan kalis api. Kebolehtelapan wap purata ditentukan berhampiran penunjuk 3500 g / m² sehari. Saya harus mengatakan bahawa bahan tersebut tidak boleh digunakan di atas bumbung, yang mempunyai sudut kecenderungan kurang daripada 35 ° C. Keperluan mandatori - pemasangan mestilah dijalankan hanya dalam cuaca normal;

Tujuan Isospan B tidak membenarkan wap menembusi dari bilik ke dalam lapisan penebat haba dan membentuk kondensat

 • tidak melangkau air dan wap filem itu, tergolong dalam baris Isospan B. Tidak seperti rakan sejawatannya, ia dipasang di dalam rumah. Lagipun, tugasnya bukan untuk membolehkan pasangan itu menembusi dari bilik itu ke lapisan penebat panas dan membentuk kondensat di sana. Dilindungi dengan cepat oleh plat membran seperti ini, sentiasa tetap kering, yang melindungi mereka daripada pembentukan acuan plak dan koloni kulat. Arahan untuk penggunaan Isospan B akan diterangkan dengan lebih terperinci;
 • Izospan C direka bukan sahaja untuk melindungi lapisan penebat dari angin, kelembapan dan wap yang tinggi, tetapi juga mewujudkan kesan penebat tambahan kerana salutan khas yang dapat mencerminkan sinar inframerah. Ini sangat mengurangkan penggunaan tenaga rumah, mewujudkan penjimatan yang baik dalam kos pemanasan. Mempunyai struktur yang terdiri daripada dua lapisan. Satu lapisan sentiasa halus, dan yang lain kasar, yang memegang kondensat lebih baik. Bahan ini sangat kalis air, lebih dari 1000 mm. air. Seni. Ketahanan terhadap penembusan wap adalah 7.0 Pa / mg.

Ciri-ciri teknikal filem Izospan:

Nasihat berguna! Arahan untuk penggunaan Isospan B mengandaikan bahawa sekiranya filem pecah mengenai apa-apa objek tajam, ia boleh dan harus diperbaiki. Untuk melakukan ini, tapak kerosakan terpaku dengan filem pelekat khas.

Semua jenis ini, dengan perbezaan mereka, mempunyai beberapa positif, biasa bagi mereka sifat:

 • mereka mudah dipasang dan dibekalkan dalam bentuk roll;
 • tidak takut radiasi ultraviolet;
 • Jangan biarkan kelembapan berlaku;
 • kos mereka cukup sesuai untuk semua orang yang membina atau memisahkan rumah mereka.

Selanjutnya kita akan mempertimbangkan secara terperinci arahan untuk penggunaan Isospan B dan ciri-ciri teknikal dan kualitatifnya, kerana jenis membran ini paling banyak di perlukan, berkat gabungan gabungan sifat dan harga pengguna.

1

Penggunaan filem polimer dalam susunan bumbung meningkatkan kebolehpercayaan dan ketahanannya

Ciri-ciri teknikal halangan wap Izospan B

Jenis ini merangkumi membran halangan wap dua lapisan yang bukan sahaja mengandungi kelembapan, tetapi juga tidak membenarkan wap menembusnya. Mereka adalah polypropylene 100%. Filem-filem ini dihasilkan dalam gulungan yang mempunyai lebar 160 cm. Satu gulung boleh meliputi kawasan seluas 70 m². Ketumpatan filem adalah 70 g / m². Membran ini cukup kuat, kerana kekuatan tegangannya sepanjang gentiannya adalah 128 N / cm, dan melintang 104 N / cm.

Kebolehtelapan wap adalah sangat rendah dan berhampiran dengan tanda 22.4 g / m² / hari. Rintangan air adalah 1000 mm. air. artikel, yang sudah cukup. Rintangan terhadap sinaran ultraviolet diperhatikan semasa pendedahan berterusan selama 4 bulan. Ciri-ciri teknikal halangan wap Izospan B membenarkan ia digunakan dalam julat suhu yang luas, iaitu dari -60 hingga 80 ° C.

Kemunculan gulung filem Izospan V

Arahan untuk Penggunaan Isospan B

Sebelum menggunakan bahan ini untuk tujuan penghalang wap, perlu membiasakan diri dengan beberapa keperluan untuk pemasangannya:

 • Apabila menutup penebat, dipasang pada permukaan tegak atau cenderung, kerja mesti dilakukan dari atas ke bawah. Jalur bahan tetap di arah mendatar dengan tumpang tindih 15 cm. Filem pelekat khas memungkinkan untuk mengasingkan sendi;
 • apa bahagian penebatan Izospan B diletakkan, tidak semua orang tahu. Sementara itu, ini sangat kritikal, kerana peletakan yang salah sepenuhnya menghapuskan kesan menggunakan bahan ini. Perlu diingati bahawa bahagian licin selalu diletakkan pada pemanas, dan sebelah kasar diarahkan ke dalam bilik;

Skim permohonan filem yang betul untuk penebat halangan wap dalam proses penebat lantai dengan penggunaan tanah liat yang diperluas

 • Membran ini diikat ke permukaan untuk dilindungi menggunakan blok kayu, pengapit dan bahan pengikat.

Oleh kerana bahan halangan wap ini mempunyai ruang lingkup aplikasi yang luas, kita akan mempertimbangkan ciri pemasangan pada beberapa jenis permukaan. Apabila mencipta lapisan penghalang wap di loteng, membran boleh dilekatkan pada kasau dalam dua cara.

Bahan bumbung: jenis dan sifat, ciri-ciri. Huraian bahan bumbung yang paling biasa dari pelbagai jenis dan jenis. Ciri aplikasi dan pemasangan.

Dalam kes pertama, filem itu tetap menggunakan bar dengan seksyen salib tidak lebih daripada 5 cm di atas kaki penggambaran. Dalam kes ini, helaian penebat kekal di dalam. Mereka tidak boleh menjadi lebih tebal daripada kipasnya sendiri.

Dalam kes kedua, filem itu dilampirkan dari sisi kaki penggulungan, melekakannya, juga dengan bar. Menamatkan siling telah dilakukan di atas halangan wap. Perlu diingat bahawa sisi Izospan B diletakkan pada penebat.

Filem Isospan diletakkan di bawah pemanas di atas lantai kayu

Sekiranya penghalang wap tertakluk kepada bumbung loteng walaupun sebelum ia ditutup oleh bahan bumbung, ia lebih mudah untuk membuat pada kapal terbang yang lebih rendah daripada bumbung dari rel untuk menyelesaikan pemasangan. Di atasnya, letakkan membran dengan bahagian yang licin ke atas, padatkan dengan penahan, kemudian letakkan tikar bahan penebat haba di antara kasau.

Susunan kek bumbung dengan penggunaan filem Isospan

Arahan untuk kegunaan rumah Isospan B digabungkan sepenuhnya dengan teknik pemasangan penebat pada profil panduan. Daripada profil logam boleh digunakan ketebalan balok kayu sama dengan atau sedikit lebih tinggi daripada ketebalan penebat. Profil dipasang ke dinding secara menegak, sehingga jarak antara dua rak bersebelahan adalah sama dengan lebar plat penebat.

Plat dimasukkan antara profil dan diikat ke dinding. Membran itu sendiri telah dipasang di atas plat pada profil-profil ini atau bar kayu. Kain bahan tetap secara mendatar dengan tumpang tindih 15 cm. Selepas itu, dinding ditutup dengan plasterboard atau bahan lembaran lain.

Prinsip penggunaan pelindung wap Izospan B dalam keadaan pemanasan bawah lantai

Nasihat berguna! Apabila memasang halangan wap pada dinding kayu, mereka mesti dirawat dengan antiseptik dan ubat untuk serangga berbahaya. Ini akan memberikan jaminan tambahan untuk kualiti kerja yang dilakukan.

Isospan D: arahan untuk digunakan

Sebagai tambahan kepada tiga jenis Isospan klasik, sekarang varian lain telah muncul di pasaran, dengan beberapa sifat tambahan. Jadi, sebagai contoh, kekuatan tinggi dan kekonduksian haba yang rendah Isospan D, membolehkan penggunaan membran ini untuk kalis air bumbung rata dan juga lantai konkrit. Dia dapat bertahan lebih banyak daripada yang terdahulu.

Adalah perlu untuk menjaga kesesakan lipit berhampiran titik keluar komunikasi ke bumbung dan di persimpangan lembaran halangan wap

Arahan untuk penggunaan Isospan D dalam kes ini adalah sangat mudah. Panel digulung di atas permukaan rata bumbung dan meletakkan tumpang tindih 150 - 200 mm. Tepi dihubungkan dengan pita isospan SL. Pada penebat haba dan bumbung. Untuk kalis air di lantai, bahan diletakkan di atas asas konkrit supaya sekurang-kurangnya 10 cm itu dibengkokkan pada dinding. Sendi terpaku dengan reben yang sama. Lebih kalis air menuangkan timbunan konkrit ke tahap permukaan, yang sudah diletakkan kot finish.

Titik utama adalah untuk Isopan D dan Isospan B yang memihak kepada pemanas yang mereka letakkan. Penggayaan yang tidak betul boleh menghabiskan masa dan wang, terbuang. Oleh itu, perlu mengikuti arahan dengan teliti.

Arahan langkah demi langkah untuk meletakkan lamina dengan tangan anda sendiri: ciri-ciri kerja

Pemanasan loggia dengan tangan anda sendiri: arahan foto bergilir-giliran

Penebat wap untuk dinding rumah kayu: bahan dan ciri pemasangan

Rumah rangka dengan tangan mereka sendiri. Arahan langkah demi langkah dari peringkat pembinaan

Video memasang jubin turapan sendiri: langkah demi langkah arahan

Penebat untuk dinding rumah di dalam premis dan ciri-ciri pilihan bahan

Isospan A - perlindungan angin untuk rumah anda

Sebarang bangunan moden memerlukan angin berkualiti tinggi dan penebat wap, yang Isospan A membenarkan - bahan pembinaan bukan tenunan, yang dihasilkan dalam gulungan dan bertujuan untuk penebatan dinding dan bumbung bangunan.

Isospan A - skop dan spesifikasi

Filem Izospan A dan bahan-bahan lain yang serupa hari ini adalah sangat popular di pasaran pembinaan. Mereka datang dalam berguna untuk mewujudkan lapisan halangan semasa pemasangan penebat, yang mana benar-benar menghapuskan kemungkinan kelembapan pada penebat haba untuk melindungi kanta. bahan membran moden dibuat daripada polypropylene tulen, tanpa air menyerap kerana ia boleh digunakan untuk penebatan objek yang berbeza, yang terdiri daripada bangunan satu tingkat standard dan rumah-rumah, bangunan dan berakhir bangunan ladang tidak didiami.

Penggunaan Isospan A menjadikannya mudah untuk melindungi struktur dalaman dari kelembapan

Penggunaan luas filem Izospan A dijelaskan oleh kehadiran beberapa kelebihan penting. Kelebihan bahan penebat seperti:

 • kekuatan;
 • keserasian ekologi;
 • keanjalan tinggi;
 • pantulan haba;
 • perlindungan dari angin;
 • perlindungan daripada sinaran ultraviolet;
 • rintangan terhadap pengaruh luaran negatif;
 • Penyelenggaraan ciri-ciri prestasi selama beberapa dekad.

Filem-filem Isospan, disebabkan oleh ciri-ciri teknikalnya, mampu melindungi pokok daripada kerosakan, dan logam dari kakisan, mencegah pemeluwapan, mencerminkan aliran udara, mengekalkan suhu yang stabil di dalam bangunan, tanpa melepaskan haba. Bahan penebat yang paling penting dalam pembinaan bangunan kediaman, terutamanya terdedah kepada pembentukan jambatan sejuk - rumah dengan garret, kotej dengan garaj yang dipasang atau lain-lain jenis bangunan luar dalam keadaan iklim domestik yang teruk.

Jenis bahan penebat - apakah perbezaan antara AF dan FB?

Pasaran moden bahan binaan menawarkan pemilik pelbagai filem pelindung dan penebat yang sangat luas bagi semua jenis dan jenis. Pakar membezakan jenis-jenis berikut, filem halangan angin, wap:

 1. 1. Standard. Menghalang pembentukan pemeluwapan pada bahan penebat, serta elemen struktur individu bangunan - bumbung, dinding, dll.
 2. 2. Membran. Bukan sahaja melindungi unsur-unsur dari kondensat, tetapi juga membantu menghilangkan kelembapan yang berlebihan dari bahagian dalam rumah.
 3. 3. Kerosakan. Filem atau filem yang dimeterikan dengan salutan aluminium, melaksanakan fungsi penebat stim dan haba, serta mempunyai sifat reflektif.
 4. 4. Underlaying. Ia mempunyai kekuatan tertinggi, ketahanan terhadap perubahan suhu dan kesan alam sekitar yang buruk.

Izospan adalah pengeluar penebat domestik yang besar, dengan mana ia dapat memberikan perlindungan yang boleh dipercayai kepada mana-mana bangunan dari ancaman luaran. Di pasaran terdapat banyak produk di bawah nama Izospan, yang paling popular antara yang berikut:

 • Isospane A - bahan membran berkualiti yang melindungi bangunan dari angin dan kelembapan, memudahkan pengungsian dari rumah di luar;
 • AF - sebagai tambahan kepada ciri-ciri standard, mempunyai perlindungan dari kesan kebakaran, oleh itu menyediakan keselamatan kebakaran objek yang sangat mudah terbakar;
 • AM - filem membran tiga lapisan meresap, melindungi objek dari sebarang pengaruh luaran;
 • AS - salutan meresap dengan parameter kebolehtelapan wap yang rendah;
 • AQ - penebat dengan sifat perlindungan maksimum;
 • B - filem untuk melindungi pemanas daripada kondensat dari pedalaman;
 • C - bahan untuk melindungi lapisan bawah penebat;
 • D - perlindungan pelindung sejagat, yang mempunyai parameter pengawalan hidro dan wap yang baik;
 • DM - filem dengan peningkatan kekuatan, dengan perlindungan dari ultraviolet;
 • FB - penebat kalis air dengan lapisan metalik, yang mempunyai ciri-ciri reflektif, digunakan dalam keadaan suhu tinggi dan kelembapan yang tinggi;
 • FD - filem metallized dengan perlindungan yang boleh dipercayai terhadap sebarang pengaruh luaran;
 • FS - filem stim dan kalis air dengan ciri-ciri haba yang mencerminkan haba;
 • RM - filem kalis air bertetulang.

Di antara produk hidro dan wap penebat ini, agak mudah untuk memilih salutan yang sesuai untuk perlindungan penebat. Penerangan yang lebih terperinci mengenai semua jenama yang ada di pasaran boleh didapati di dalam pakej mereka.

Memasang filem Isospan A - bagaimana memasang perlindungan penebat?

Untuk memasang filem yang dibeli, perlu mengikuti arahan yang betul dari pengilang, yang mengambil kira sifat-sifat utama bahan Izospan dan ciri-ciri mereka. Proses pemasangan penebat tidak menimbulkan sebarang kesulitan khusus. Anda boleh melakukannya dengan sendiri, tanpa meminta bantuan daripada pemasang profesional. Walau bagaimanapun, pelaku mesti mengambil kira semua ciri-ciri membran yang diperolehi. Apa-apa kesilapan boleh mengakibatkan kehilangan filem sifat teknikalnya, dan oleh itu perlu membeli semula penebat dan menjalankan pemasangannya.

Ia perlu memasang Izospan A atau penebat lain pada sarung hitam.

Seluruh proses memasang bahan penebat boleh dibahagikan kepada beberapa peringkat asas. Pada mulanya, pasangkan Isospan A atau penebat lain pada sarung hitam. Sisi licin salutan penebat perlu dipasang pada pemanas. Kain filem hendaklah diletakkan secara mendatar dari bawah ke atas dan mesti bertindih, secara mendatar dan menegak. Lebar tumpang tindih hendaklah kira-kira 15 cm. Pengikat panel individu bahan dilakukan dengan stapler. Untuk memastikan ketat perlindungan terpasang untuk penebat, lebih baik menggunakan pita khas dari pengeluar yang sama.

Di atas bahan penebat pada bingkai, kami memasang bilah menegak dengan seksyen 4x5 cm atau profil logam. Profil logam sesuai untuk penamat luaran dengan plasterboard, dan slats kayu digunakan untuk pelapisan dengan panel papan atau panel khas.

Selepas itu, penamat itu dilampirkan pada kerangka bangunan. Antara filem kalis air dan lapisan di sana mestilah jurang pengudaraan, kerana kelembapan tidak akan dikekalkan pada pemanas. Prosedur yang dijelaskan sesuai untuk pemasangan bahan-bahan penebat Izospan A. Jika filem yang berbeza telah dibeli untuk pembinaan, pemasangannya mungkin mempunyai ciri-ciri dan nuansa individu yang tidak dapat dipatuhi, yang boleh menyebabkan penurunan ciri-ciri teknikal dan operasi pelapisan perlindungan yang dipasang.

Isospan A - penebat moden, berkat yang anda boleh meningkatkan keselesaan, keselesaan dan juga fungsi rumah persendirian anda. Penggunaan Isospan di penghujung ruang bawah tanah dan lantai loteng membolehkan untuk memanjangkan hayat perkhidmatan sistem kekuda, memasang salutan kayu dan bahan binaan secara umum. Filem ini mewujudkan iklim mikro yang stabil dan menguntungkan dalam bangunan kediaman, dengan pasti melindungi penebat dan elemen bangunan lain dari kesan buruk kelembapan dan angin. Dan yang paling penting - ia sangat mudah untuk berfungsi dengan filem-filem yang paling dipercayai dan mahal. Mana-mana pemilik, menggunakan arahan itu, bukan sahaja akan menyediakan rumahnya dengan perlindungan dari faktor luaran, tetapi juga akan menjimatkan wang.

Penyebaran maklumat penuh atau separa dari laman web tanpa menunjukkan pautan aktif kepadanya dilarang.

Arahan Isospan untuk digunakan. Isosphere A, B, C, D, F

Izospan - lapisan filem penebat. Tujuan utama filem ini adalah untuk memastikan pemeliharaan ciri-ciri awal penebat haba sepanjang hayatnya. Sukar untuk membayangkan sebuah laman bangunan moden, tanpa menggunakan pelbagai jenis penebat haba. Wain kapas mineral, Penoplex, Izolon, Isover, pelbagai polistiren dan polistirena mudah - semua bahan ini memerlukan perlindungan mereka sendiri.

Bahan-bahan penebat haba secara praktikal menyelubungi rumah kami, sentiasa hangat pada hari-hari hujan dan hujan, mewujudkan keselesaan di musim panas yang panas, menghalang penembusan aliran haba. Tetapi bagaimana untuk melindungi tali pinggang penebat haba dari fenomena atmosfera negatif? Perlindungan yang boleh dipercayai terhadap kelembapan, hujan, angin yang merosakkan, direka untuk menyediakan 100% polipropilena, dengan nama yang sombong - Isosphere.

Untuk mewujudkan halangan walaupun pada peringkat proses pembinaan, untuk melaksanakan fungsi penebat perlindungan untuk penebat haba, itu tujuan sebenar, yang berjaya melaksanakan halangan wap adalah isp. Walaupun kesederhanaan jelas, bahan berbeza dalam spesies. Kami bawa perhatian kepada anda - Isospan arahan untuk digunakan. Untuk difahami: ia tergelincir sebelah mana timbunan. Pertimbangkan ciri-ciri teknikal isospherik, dan cara meletakkan adalah berdasarkan.

Sebelum meneruskan ulasan terperinci, ia harus dijelaskan bahawa filem-filem itu dibentangkan oleh pengeluar dalam pelbagai jenis dan mempunyai tujuan yang berbeza. Filem dan membran wap penebat dibahagikan kepada benar-benar wap dan hidro-neoplastik dan sebahagiannya transmissive kepada kelembapan hanya dalam satu arah. Sesetengah bahan berjaya menambah penebat haba, meningkatkan ciri-cirinya.

Spesifikasi isospan penebat wap

 • Bahan itu kalis air;
 • Keanjalan adalah di luar pujian, kawasan yang paling sukar dan selekoh untuk mengelilinginya tidak sukar;
 • Rintangan kepada radiasi ultraviolet;
 • Rintangan kepada fenomena atmosfera negatif;
 • Tidak melepaskan bahan berbahaya. Selamat untuk kesihatan manusia. Ia tidak merosakkan alam sekitar.
 • Menahan perbezaan suhu dalam julat dari -60 ° C hingga + 80 ° C
 • Unsur refraktori yang ditambahkan ke dalam proses pengeluaran menentukan kumpulan mudah terbakar G4, menurut bahaya kebakaran, yang disahkan oleh sijil yang berkaitan.

Isospan mempunyai aplikasi yang berbeza, memandangkan kawasan penggunaan pembinaan. The isospan adalah unik dalam strukturnya dan mempunyai ciri-ciri teknikal sendiri dan penanda sendiri. Pengeluar mengklasifikasikan produk mereka dengan indeks abjad A, B, C, D, F, R. Gabungan indeks surat menambah pelbagai kegunaan dan pemasangan isospan. Setiap jawatan baru menganggap permohonan isospan sendiri. Fakta ini mesti diambil kira dalam pembinaan rumah anda.

penghalang wap atap isosfera

Membran, seperti injap cek, melepasi wap air secara bebas dari sisi penebat haba. Jangan campur tangan dengan pengudaraan semula jadi pemanas. Sebaliknya, ia pasti menghalang penembusan kelembapan dari atmosfera luaran, menghalang pembentukan pemeluwapan, menghalang angin daripada memusnahkan struktur penebat.

Oleh kerana ketahanan air dari bahan dari luar, membran digunakan secara meluas dalam pembinaan struktur bumbung, digunakan secara meluas sebagai perlindungan dinding dan facades beralih bangunan dan struktur. mana-mana destinasi. Hartanah Gidroizolyatsionnoe, yang mempunyai membran isospan untuk masa yang lama memanjangkan hayat perkhidmatan penebat haba. Malah penebat terbaik akhirnya dimusnahkan oleh angin, permohonan Isosphere A akan menjadi penyelesaian yang ideal untuk melindungi rumah dari luar.

Singkatnya, mari kita jelaskan bahagian mana ke pemanas Isospan A. Persoalannya ialah sisi yang dikehendaki. A harus dibiarkan jauh dari terbiar. Seperti yang telah kita ketahui, operasinya dijalankan berdasarkan prinsip injap tidak kembali. Atau, jika anda mahu: - biarkan semua orang keluar, jangan terlepas sesiapa pun. Membran mesti dikeluarkan dari luar, di atas pemanas. Bahagian lancar, yang mudah ditentukan oleh sentuhan, harus "melihat" di jalan. Gulungan itu dipotong ke dalam jalur lebar saiz yang sesuai, kemudian tersebar luas di atas kawasan yang bertindih dengan lapisan seterusnya.

Bumbung udang hidro bermula dengan bahagian bawah. Apabila meletakkan, membran IZOSPAN A, untuk mengelakkan hubungan dengan bahan penebat. Menyentuh membran dengan ketara mengurangkan sifat kalis airnya. Mungkin orang yang berkhemah dengan tenda tarpaulin datuk memperhatikan bahawa jika anda menyentuh jari anda di atas "bumbung" dari dalam semasa hujan, maka secara literal dalam 10 minit, tempat ini akan menetes. Atas sebab inilah pembungkusan Isospan A hanya dibenarkan dengan peti ganda.

Lantai isospan dijalankan di luar penebat haba di laths dari rak. Penggunaan membran meningkatkan tahap penebat dan memanjangkan hayat keseluruhan struktur. Ia sangat penting, semasa bekerja untuk mengawal ketiadaan bengkak atau kendur mungkin. Jika tidak, anda akan menjadi pendengar yang berterusan dari angin angin dengan bunyi ciri pemukulan membran di atas bumbung. Batang nipis cukup untuk memperbaiki isospan A, meninggalkan ruang bebas 2-3 cm ke pemanas.

Seperti yang kita ketahui, A isospan Yang pertama melindungi dari angin, dan kedua ia mewujudkan hidro-penghalang yang kuat untuk penebat. Terdapat bahaya dalam bentuk kondensat, merendam penebat - pemeluwapan, yang, sebelum melewati membran dalam bentuk stim, membubarkan penebat dengan kelembapan. Kelembapan hanya 5% akan mengakibatkan penurunan prestasi penebat haba pada separuh. Perspektif lebih lanjut - penembusan kondensat pada logam, dengan perubahan bumbung seterusnya menjadi colander.

Permukaan antikondensatnaya dalam kombinasi dengan stim dan kesan kalis air akan menyelamatkan anda daripada masalah sedemikian. Menjalankan kerja pemasangan pada susunan bumbung, mesti difahami dengan jelas bahawa walaupun penebat terbaik untuk bumbung, secara beransur-ansur tepu dengan wap air.

Mewujudkan penghalang kepada pasangan dalaman - Isospane B akan berfungsi sebagai sejenis parobarrier. Materi terdiri dari dua lapisan, lapisan dengan struktur halus bersebelahan dengan penebat ke pemasangan, yang kedua adalah sisi fleecy, yang dirancang untuk menyerap kondensat.

Itulah sebabnya, pemasangan salutan sentiasa dilakukan dengan sisi lembut dengan jurang untuk bahan penamat, untuk pengudaraan dan pengeringan. Jenis B bertindih dengan cengkaman tidak kurang daripada 10 sentimeter dari sebelah pemanas dan dilampirkan menggunakan stapler pembinaan atau sebaliknya.

Struktur bahan menggabungkan dua lapisan: di satu sisi permukaan halus, dengan yang kedua - yang berani. Lapisan fleecy mengekalkan kondensat dengan pelapukan yang seterusnya. Isospan C mencipta penghalang wap untuk pemanas, mencegah penyerapan wap zarah air yang terbentuk di dalam bilik. Bahan ini digunakan secara meluas dalam pembinaan dinding, pemasangan bumbung terlindung, bumbung yang cenderung dan overlappings interfloor. Pouro-waterproofing dengan penggunaan jenis C, dilengkapi dalam pelbagai senarai semen, dan dalam pembinaan bumbung rata.

Dalam satu perkataan, struktur dan ciri-ciri bahan sangat serupa dengan jenis B. Pada masa yang sama, ia mempunyai margin keselamatan yang meningkat dan dengan itu kebolehpercayaan kain super padat lebih tinggi. Isospan C untuk membeli, akan menelan belanja pengguna lebih mahal daripada jenis B oleh kira-kira 50-60%.

 • 100% polipropilena;
 • Julat suhu berkenaan -60 - +80 ° C;
 • Beban memecah: membujur / melintang. H / 5cm tidak kurang daripada 197/119
 • Steam-proof
 • rintangan air tidak kurang daripada: 1000 mm air.
 1. Bumbung bumbung dengan "tumpang tindih" tidak kurang daripada 15 cm
 2. Perlindungan lantai di loteng. Lapisan penebat penghalang wap, merebak dari bahagian atas penebat, sebelah lancar ke bawah;
 3. Lantai konkrit. merebak di permukaan konkrit, tepi licin ke bawah;
 4. Lantai kayu pelaksanaan mendatar.

Lantai kanvas pada bumbung condong harus dibuat dari bawah ke atas. Bahan ini bertindih sekitar 15 sentimeter. Bertindih sendi untuk mengelakkan tekanan penindasan bersama dengan pita melekat khas dari semangat sisi, dengan jenis skop dua sisi. Reka bentuk ini diikat dengan selebar 5 cm. Di antara jubin bumbung dan lapisan penghalang wap jurang dibiarkan sekurang-kurangnya 5 sentimeter.

Izospan C terbentang di atas penebat, ia adalah perlu untuk ventilasi meninggalkan jurang kira-kira 50 milimeter dari web bahan sebelum bahan penebat haba. Jenis lantai terbentang C radas konkrit bertindih di permukaan konkrit, dan kemudian meletakkan pada bilah yg panjang lebar, dan hanya selepas itu alas lantai yang dipasang.

Kekuatan tinggi, kalis air kalis air sepenuhnya. kain polypropylene dengan berlapis polypropylene pokrytiem.Universalnost kelembapan wap bahan bukti berat sebelah, melibatkan penggunaan meluas dalam pembinaan teknologi pengeluaran dalam pembinaan semua jenis struktur.

Izospan D berjaya bertahan dengan beban mekanikal yang sederhana, tahan terhadap pecah, bertahan angin ribut kuat, dan pada musim sejuk menghadapi beban salji yang berat. Sebagai perbandingan dengan filem-filem lain yang serupa, Izospan D telah mendapat kemasyhuran sebagai pilihan yang paling tahan lama dan boleh dipercayai.

Dalam apa-apa jenis bumbung, sebagai penghalang yang menghalang pembentukan kondensat di bawah bumbung. Permohonan yang dibingungkan dalam peranti penebat hidro dan wap semasa pendirian bangunan dan struktur. Perlindungan struktur kayu. Bahan ini sebahagian besarnya menahan fenomena atmosfer negatif.

Isospan D sering digunakan di tapak pembinaan sebagai pertindihan bumbung sementara dan memasang dinding pelindung di kemudahan yang dibina. Bumbung atau dinding sedemikian boleh bertahan sehingga empat bulan. Jenis D terutamanya yang popular digunakan untuk pemasangan lantai konkrit, yang memerlukan lapisan kalis air yang melindungi dari kelembapan tanah.

 1. Di bumbung yang tidak bertebat sebagai perlindungan struktur kayu;
 2. Sebagai perlindungan terhadap kondensat bawah bumbung;
 3. Perlindungan daripada fenomena atmosfera negatif;
 4. Dalam susunan lantai bawah tanah;
 5. Pemasangan lantai konkrit

Jika terdapat satu cabaran untuk mengekalkan bahagian dalaman rumah daripada kesan wasap yang terhasil daripada aktiviti kehidupan, dan melanjutkan hayat perkhidmatan penebat, penyelesaian yang betul adalah dengan menggunakan pilihan wap halangan dengan surat penetapan "D". Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, lebih ramai pemilik rumah negara memahami kepentingan peranan yang dimainkan oleh bahan wap halangan, permintaan yang semakin meningkat untuk pengesahan berat.

Isospan D disebarkan secara langsung ke atas kasau secara langsung ke permukaan bumbung yang bertebat. Dalam kes ini, lapisan bahan adalah sama dan anda tidak boleh hairan dengan sebelah mana ke pemanas untuk meletakkan Izospan. Pemasangan dilakukan secara mendatar, bertindih, gulung dipotong ke kanvas saiz yang dikehendaki dengan mudah.

Kerja dijalankan dari elemen bumbung yang lebih rendah dan secara beransur-ansur mengikuti arah ke bahagian atas. Sendi, dalam proses meletakkan terpaku dengan pita SL oleh jenis skop dua sisi. Pelekat pada kedua-dua belah permukaan menghubungkan antara dua kanvas stim - kalis air. Isospan yang dibentangkan dipasang pada kasau dengan bilah kayu atau bahan pokok stapler.

Menyimpulkan ulasan kami, ia tetap menambah bahawa pengeluar menghasilkan 14 jenis penebat roll tersebut. Kami telah mempertimbangkan hanya empat jenis asas. Pembeli, dipandu oleh ciri-ciri pelbagai jenis, sentiasa mempunyai peluang untuk membeli isospan hanya untuk keperluannya sendiri. Di samping itu, pengilang tidak berdiri dan sentiasa memperluaskan pelbagai produk, sebagai contoh, terdapat satu varian filem dengan retardan api.

Dari ulasan kami, jelas bahawa bekerja dengan bahan tidak memerlukan kemahiran khas yang kompleks dan hampir semua orang boleh. Kesederhanaan dalam aplikasi dan kos pemasangan yang tinggi tidak menjadikan bahan binaan ini luas dengan penggunaan pectru. Bahan penghalang wap sepenuhnya akan mengambil alih fungsi yang akan memastikan kebolehpercayaan dan jangka hayat penebat haba rumah dan industri anda.

8 komen

Tajuk

 • Bekalan air (11)
 • Lajur gas (16)
 • Radiator inframerah (4)
 • Pembetungan (3)
 • Penyamanan udara (3)
 • Dandang (42)
 • Peralatan pam (15)
 • Pemanasan (5)
 • Penebat stim (6)
 • Tuangan (1)
 • Berguna (6)
 • Penutupan siling (3)
 • Radiator (6)
 • Paip (8)
 • Pemanasan (10)

Sila pilih Kandungan Tab dalam Tetapan Widget.

Sila pilih Kandungan Tab dalam Tetapan Widget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

+ 79 = 89