Penggera keselamatan untuk rumah dengan tangan mereka sendiri

Contents

Penggera keselamatan untuk rumah dengan tangan mereka sendiri

Pemasangan sistem penggera sendiri membayangkan kehadiran pengetahuan dan kemahiran tertentu. Pada masa yang sama, anda boleh mendapatkan nasihat dengan menghubungi syarikat perkhidmatan yang terlibat dalam pembekalan peralatan tersebut. Di sini anda boleh mengesyorkan sistem penggera untuk pemasangan sendiri, antaranya pilihan mudah dan mudah difahami walaupun untuk pemula. Yang paling sejagat adalah sistem berwayar, iaitu sistem penggera GSM untuk rumah.

 • panel paparan;
 • satu set sensor, yang biasanya direka untuk satu bilik;
 • butang radio dengan dua kekunci kunci;
 • geganti untuk menyambung siren;
 • unit bekalan kuasa tidak terganggu;
 • bekalan kuasa tambahan (apabila suis utama diputuskan);
 • pasport, arahan dan kad jaminan.

Bergantung kepada bilangan bilik, anda boleh mengira jumlah sensor untuk pemasangan.

Penggera keselamatan untuk rumah dengan tangan mereka sendiri

Pemasangan penggera keselamatan untuk rumah

Jika kita mempertimbangkan set penggera pencuri sejagat, semua alat yang diperlukan, kecuali sensor peringatan luaran, dipasang dalam satu kotak logam. Dan semua input dan output wayar untuk kemudahan perhimpunan adalah output preliminarily kepada blok sambungan khusus.

Apa yang perlu dilakukan ialah memasang sensor di rumah, dan kemudian tarik wayar untuk menyambung ke kasut. Pakar atau tuan pusat perkhidmatan boleh membantu dalam masalah.

Untuk pemasangan sistem keselamatan yang betul di dalam rumah, adalah perlu untuk mengecualikan kemungkinan mencetuskan palsu, kerana ini adalah perlu untuk menetapkan unsur sistem hanya pada pintu, tingkap dan tingkap.

Apabila memasang sistem penggera GSM, anda perlu menentukan pilihan operator. Selepas pengendali dipilih, anda perlu memasang kad sim. Pada masa yang sama, tidak perlu terlalu banyak "sampah" dalam ingatannya (kenalan dan mesej SMS). Dan juga perlu untuk menyahaktifkan fungsi untuk meminta kod PIN.

Sebelum pemasangan dengan teliti mengkaji arahan, ia sentiasa mempunyai perihalan semua peringkat pemasangan, serta arahan asas untuk mengeluarkan dan menyandarkan objek yang dikehendaki.

Biasanya, untuk sistem gsm, tempoh jaminan adalah satu tahun, dengan syarat bahawa peraturan pengendalian diperhatikan, dan seluruh sistem secara keseluruhan tidak mempunyai kerosakan mekanikal. Untuk kesalahan di pihak pengendali selular, pengeluar tidak bertanggungjawab.

Di pasaran terdapat pilihan yang sangat besar dari pelbagai sistem keselamatan (kedua-dua sistem keselamatan itu sendiri, dan kaedah pemasangannya). Anda boleh memasangnya dengan mengundang pakar dari pusat keselamatan atau pusat khusus, atau anda boleh cuba memasang sistem keselamatan murah sendiri.

1

Penggera keselamatan untuk rumah dengan tangan mereka sendiri

Mana-mana cara yang anda pilih, perkara utama ialah sistem keselamatan berkhidmat dengan selamat, menjaga rumah anda daripada tetamu yang tidak diundang, serta masalah dan kemalangan yang lain!

Komen (0)

Projek maklumat mengenai pembinaan rumah dengan tangan mereka sendiri. Penyebaran penuh atau separa bahan-bahan tapak hanya boleh dilakukan setelah perjanjian dengan pentadbir

Bagaimana untuk membuat penggera keselamatan untuk rumah dengan tangan anda sendiri

Kebanyakan pemilik harta memilih untuk melindungi harta benda mereka melalui sistem penggera, yang menghantar isyarat penggera ke telefon bimbit. Anda boleh membuat sistem keselamatan untuk rumah dengan saluran komunikasi sedemikian dengan tangan anda sendiri, anda hanya perlu mempelajari peranti dengan baik.

Ciri-ciri sistem penggera GSM menggunakan telefon bimbit

Penggera GSM adalah peralatan yang menghantar mesej mengenai pencerobohan penceroboh masuk ke rumah melalui saluran komunikasi mudah alih. Lebih-lebih lagi, isyarat penggera ini boleh diterima bukan sahaja oleh pemilik hartanah, tetapi juga oleh pekerja syarikat keselamatan, dengan siapa perjanjian istimewa ditandatangani.

Penggera memberi isyarat kepada pemilik harta melalui telefon

Sistem menghantar mesej mengenai penggodaman ke telefon tidak jauh berbeza dengan penggera pencuri yang lain. Unsur utamanya - unit pusat dan sensor - dianggap sebagai "organ deria". Oleh itu, setiap peranti sistem bertindak balas terhadap rangsangan khas. Yang terpasang pada pintu dicetuskan apabila ia dibuka, dan peranti dipasang di sebelah pintu masuk ke rumah memperbaiki gerakan. Tugas peranti ini adalah untuk melihat beberapa "peristiwa", dan "memberitahu" mengenainya sistem kawalan melalui saluran radio, yang akan membolehkan anda meninggalkan rumah dalam masa beberapa minit.

Unit pusat, yang bertindak sebagai otak isyarat, menerima isyarat dari sensor dan bertindak mengikut pelan:

 • membuat panggilan kepada pemilik harta itu;
 • menghantar mesej abjad ke telefonnya;
 • membuat bunyi siren.

Pemindahan maklumat dilakukan secara eksklusif melalui rangkaian GSM.

Kawalan jauh dari telefon yang disambungkan ke sistem keselamatan adalah mungkin jika mikrokontrol dipasang.

Penggunaan sistem keselamatan yang berkaitan dengan telefon bimbit dan peranti lain

Sistem ini dipasang dalam kes-kes apabila pemilik rumah atau garaj perlu dimaklumkan mengenai kejadian seperti:

 • penembusan ke kediaman, taman, garaj orang yang tidak dibenarkan;
 • gangguan elektrik;
 • asap bilik;
 • kebocoran gas dari saluran paip gas di apartmen;
 • kebocoran air;
 • menurunkan suhu bilik;
 • keperluan untuk mencabut perkakas rumah, seperti pemanas, dari sesalur kuasa.

Video: bagaimana untuk melakukan penggera kebocoran air

Komponen penggera berwayar dengan modul GSM

Setelah memutuskan untuk mengumpul sistem keselamatan seperti itu sendiri, sediakan:

 • telefon butang lama (contohnya, Nokia 3310) - asas sistem penggera;
 • suis dimeterai (suis reed);
 • pengecas biasa yang kuasa bateri (atau bateri kapasitif untuk telefon);
 • kawat panjang panjang;

Di rantai, maklumat tentang penggodaman datang ke butang di telefon

Telefon perlu menjadi butang tetap, tekan

Pemasangan unsur sistem keselamatan di rumah persendirian atau di negara ini

Semua komponen penggera GSM, iaitu, suis, suis reed, terputus dalam medan magnet, dan butang telefon mesti dihubungkan secara siri. Proses ini membayangkan pemenuhan tugas-tugas tertentu:

 1. Pada telefon, tentukan fungsi "panggilan cepat", menggunakan sebarang butang untuk ini. Dia akan memanggil nombor pemilik harta itu pada masa sambutan penggera kepada kejadian.

Untuk menetapkan, anda boleh memilih nombor "2"

Untuk membuat penggera, anda perlu bekerja pada papan kekunci

Butang terbuka memerlukan wayar untuk dihubungkan

Menyambungkan sistem keselamatan bergantung pada bagaimana telefon berfungsi

Anda boleh menggunakan bateri untuk menghidupkan peranti

Peranti dipasang perlu diperiksa. Ia sepatutnya berfungsi seperti berikut: suis buluh bertindak balas kepada pembukaan pintu dan menutup kenalan butang telefon, yang segera membuat pendailan cepat nombor pemilik harta itu. Setelah menerima cabaran, pemilik objek akan mendengar apa yang terjadi di tempat yang dijaga.

Jika dikehendaki, isyarat ini boleh dibuat bercakap. Keadaan utama yang mesti dipenuhi dalam kes ini ialah mikrofon dalam telefon yang digunakan.

Video: membantu dalam membuat dan menyambung penggera GSM bunyi untuk garaj

Menetapkan penggera dengan suis masa anda sendiri

Sekiranya perlu memasukkan relay dalam sistem penggera yang menyediakan urutan operasi litar yang tertentu, maka pemasangan penggera dilakukan dengan cara yang sedikit berbeza:

 1. Dengan telefon mudah, keluarkan panel.
 2. Untuk kenalan satu butang, dua wayar disambungkan untuk panggilan pantas pelanggan.

Relay masa bertindak sebagai komponen yang menghantar isyarat ke telefon

Skema sambungan dengan geganti sedikit berbeza dari biasa

Relay boleh dibeli di kedai

Relay menutup kunci telefon

Video: penggera buatan sendiri menggunakan pengawal

Kelemahan penggera rumah buatan sendiri di apartmen

Walaupun terdapat kelebihan penggera pencuri buatan sendiri, sebagai perhimpunan dari cara improvisasi, kos kewangan yang rendah dan kemungkinan menaik taraf sistem, penggunaannya adalah kelemahan yang ketara.

Kekurangan utama isyarat GSM, yang dihasilkan oleh tangan sendiri, adalah:

 • kekurangan peranti keselamatan terbina dalam, yang mana penyerang tidak akan dapat melumpuhkan penggera;
 • larangan komunikasi dengan syarikat keselamatan persendirian;
 • kesukaran dalam pemasangan, terutamanya jika sistem itu termasuk banyak sensor dan penggerak;
 • ketidakmampuan untuk merakam audio atau video dari tempat kejadian, walaupun sistem itu bersambung ke PC;
 • keperluan untuk pemahaman yang baik tentang elektronik.

Ingat bahawa tidak semestinya mungkin untuk membaiki penggera buatan sendiri.

Ulasan tentang keberkesanan sistem keselamatan buatan sendiri dengan sensor gerak

Terlibat sistem gsm-penggera, tetapi tidak ke atas kereta, dan di atas premis, ATM dan sebagainya. D. Essence, saya fikir, tidak berubah, sensor sama dipasang, seperti pintu, tingkap, disambungkan kepada peranti dengan kad SIM, yang menghantar isyarat. Kerja-kerja menghantar isyarat dengan cepat, tetapi banyak bergantung kepada pengendali dan tempat pemasangan peranti untuk memberi isyarat apa-apa menghalang atau disekat. Kemudahan, maklum balas, murah. Satu-satunya kelemahan adalah pergantungan pada pengendali, yang mungkin mempunyai kerosakan dan isyarat mungkin ditangguhkan. Sebagai contoh, dalam Tahun Baru, apabila rangkaian terlalu banyak.

Penggera GSM - betul-betul betul. Ia adalah wayarles, iaitu, tidak ada yang dapat memotong udara. Cip adalah bahawa ia berfungsi seperti yang anda mahu menetapkannya. Anda boleh di laman web tertentu, contohnya, pada pergerakan, apabila pintu dan tingkap tanpa pengetahuan anda terbuka tiba-tiba bermula, atau memecah siapa. Pada api, dia bertindak balas, atau sebaliknya, dengan kehadiran asap, pada gas juga. Semua maklumat diprogramkan di unit pusat. Anda boleh memasukkan segala-galanya di sana. Dari rumah keluar, isyarat, anda boleh mengawal dari telefon bimbit anda. Melalui kod akses, anda boleh menghidupkan atau mematikannya.

Saya tidak akan mengatakan bahawa isyarat GSM sangat baik. Kemudian melihat dari sisi mana untuk menilai, kerana untuk kebaikan ia penggera itu - sekumpulan lazat. Dan dari sisi ini terdapat lebih banyak kekurangan daripada merit. Komunikasi yang kurang baik, bilangan jammers isyarat, pemasangan tanpa kelayakan dan banyak kegagalan. Saya tidak tahu, ada kaedah alternatif yang lebih menarik daripada sistem penggera yang popular.

Video: bagaimana untuk membuat penggera dengan bunyi untuk pintu masuk

Adakah projek yang diperlukan untuk penggera buatan sendiri (dengan telefon bimbit, relay, laser)

Setelah mengamalkan sistem keselamatan di garaj atau objek hartanah lain, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah membuat dan mendokumenkan dokumen. Projek ini, yang dibuat oleh para profesional, akan membantu untuk menyediakan sistem penggera untuk pekerja syarikat khusus tanpa masalah. Benar, pemilik rumah yang membuat sistem keselamatan itu sendiri, bahawa mereka memerlukan dokumentasi, tidak pasti.

Keperluan mendesak untuk mewujudkan satu projek timbul ketika memasang penggera GSM di tempat umum. Tanpa dokumen, penyelia akan menolak untuk menerima kemudahan tersebut. Tetapi sistem keselamatan di rumah, garaj, dacha atau harta tanah lain dalam milik peribadi, menunjukkan pakar tidak perlu. Oleh itu, anda boleh melakukan tanpa dokumentasi projek, setelah hanya membuat skema lokasi sensor.

Penggera laser di rumah negara dengan tangan mereka sendiri

Juga popular adalah sistem keselamatan dengan sinaran laser. Penggera seperti itu dicetuskan selepas objek masuk ke kawasan balok.

Litar untuk isyarat ini boleh dibuat dengan memasukkan pemancar laser dan pemasa NE555, yang mengendalikan fungsi semua elemen sistem. Dalam peranan penerima laser, photoresistor biasanya digunakan, di mana rintangan kecil dicipta semasa penyinaran, dan jika tidak, perubahan berlaku pada arah yang lebih besar, yang membawa kepada pengaktifan isyarat bunyi.

Oleh kerana kerumitan litar, pemasangan sistem mungkin kelihatan sukar

Pasang penggera dengan penunjuk laser

Untuk mendapatkan penggera seperti itu, anda perlu memasang:

 • penunjuk laser yang menjana rasuk;
 • sebuah photocell, iaitu peranti dengan rintangan pemboleh ubah;
 • geganti, pengikat elemen sistem dengan siren;
 • perkakasan pemasangan;
 • bahagian badan;
 • beralih konduktor;
 • alat dan bahan untuk wayar dan bahagian pematerian.

Pemasangan sistem keselamatan laser adalah seperti berikut:

 1. Untuk penyambung relay, sambungkan wayar dari siren dan photocell, dan garis bekalan kuasa radiator.
 2. Laser memancarkan cahaya khas dan penerima dipasang sejajar antara satu sama lain supaya pancaran itu pergi ke pusat fotosel. Dalam kes ini, sensor diletakkan di dalam tiub hitam untuk menutupnya dari sumber cahaya bilik.

Rasuk dari peranti memainkan peranan sensor

Butang dipasang di sebalik peranti yang menghasilkan balok

Kelebihan dan keburukan sistem laser

Kelebihan isyarat dengan laser termasuk:

 • mobiliti tinggi, kerana unsur-unsur sistem itu dapat dengan mudah dipindahkan ke tempat lain;
 • senyap dari penceroboh;
 • kemungkinan menghubungkan kedua-dua siren dan konsol syarikat keselamatan;
 • gunakan untuk mencipta sistem alat improvisasi.

Antara kelemahan isyarat laser ialah:

 • kos bahagian yang tinggi;
 • kesukaran dalam pemasangan dan konfigurasi.

Video: bagaimana membuat sistem penggera laser paling mudah dengan tangan anda sendiri

Keyakinan sepenuhnya bahawa sistem penggera GSM buatan sendiri dan sistem keselamatan laser akan dapat menjamin keselamatan yang lengkap, tidak. Namun, peranti ini mempunyai fungsi minimum, dan mereka jauh di belakang rakan profesional dari segi kualiti.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Selamat siang. Automasi dandang AOGV 11 tidak stabil.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hello. Tahun ini kami berpindah ke negara ini.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hello. Pada hari yang lain saya mendapati beberapa cedera di atas bumbung.

Ensiklopedia internet mengenai membina komunikasi

Perut-perut yang memasang penggera keselamatan di rumah dengan tangan mereka sendiri

Orang Rusia sentiasa terkenal dengan kemahiran mereka secara bebas, tanpa melibatkan pakar, melakukan semua kerja rumah. Kebanyakan lelaki memahami dengan sewajarnya kerja paip, elektrik, kerja pemasangan dan peranti kereta. Oleh itu, sistem penggera keselamatan dengan tangan kita sendiri, untuk banyak orang, bukan mitos, tetapi realiti. Sudah tentu, ini memerlukan kemahiran tertentu, pengetahuan kejuruteraan elektrik dan ketersediaan alat yang tepat.

Penggera keselamatan untuk apartmen

Pilihan pemasangan sendiri di dalam apartmen mereka sendiri penggera keselamatan yang berkesan hanya ada dua. Pilihan pertama melibatkan pembelian kit siap sedia, di mana terdapat semua yang anda perlukan untuk penggera rumah kecil. Dan jika anda membeli sistem tanpa wayar, maka anda tidak perlu apa-apa. Ia cukup untuk meletakkan sensor di tempat yang betul dan laraskan peranti mengikut arahan. Pilihan ini mempunyai titik lemah. Pertama sekali, harga yang tidak boleh dipanggil terlalu rendah, maka, sesuatu peranti dan sensor keselamatan mungkin tidak sesuai. Peralatan yang dicadangkan mungkin tidak mencukupi untuk mengatur penggera di apartmen tertentu.

Oleh itu, ramai yang memilih pilihan kedua, apabila semua komponen dibeli secara berasingan dan kerja pemasangan juga dilakukan tanpa bantuan pakar.

Sistem penggera

Setiap penggera pencuri, tidak kira sama ada mudah atau rumit, dengan berkesan melindungi semua premis apartmen dan memberi isyarat untuk sebarang pelanggaran kawasan terlindung. Unsur utama sistem keselamatan adalah sensor, yang masing-masing bertindak balas terhadap tindakan atau peristiwa tertentu. Menurut tujuannya, bilangan sensor adalah terhad.

Terdapat hanya beberapa jenis mereka:

 • Sensor magnetik
 • Pengesan Pergerakan
 • Sensor bunyi
 • Sensor Getaran

Pasangan magnet-reed dipasang pada pintu dan ikat pinggang tetingkap. Apabila semuanya ditutup, medan magnet menyimpan plat sentuh ditutup.

Ia perlu membuka pintu atau tetingkap sedikit seperti magnet jauh dari pasangan kenalan, dan ia akan dibuka. Ini adalah sensor paling murah dan cukup dipercayai termasuk dalam semua sistem penggera keselamatan.

Sistem penggera yang kuat menggunakan pengesan gerakan yang mencetuskan sebaik sahaja objek berada di zon pengesan sensor. Peranti ini datang dalam pelbagai jenis, tetapi untuk sistem penggera peribadi, pengesan gerakan inframerah pasif digunakan. Mereka lebih murah daripada sensor microwave gelombang radio dan lebih dipercayai daripada yang ultrasonik. Setiap sensor mempunyai zon pengesanan yang jelas.

Untuk kebanyakan gerakan gerakan inframerah, zon panjang ialah 10-12 meter, dan sudut penangkapan adalah 90 0.

Biasanya peranti tersebut dipasang pada prinsip - satu bilik satu sensor, tetapi terdapat pengecualian. Jika di dalam bilik terdapat beberapa tingkap yang terletak di satu dinding, maka sebuah "tirai" pengesan inframerah diletakkan, yang membentuk zon mendatar yang menegak, tetapi melintang yang menghalang semua tingkap di sepanjang dinding.

Sensor bunyi (akustik) bertindak balas terhadap bunyi kaca yang rosak. Mereka membentuk garis pengawal tambahan. Akibat pemasangan tiga jenis sensor, bilik akan disekat sepenuhnya dan masuk ke dalamnya melalui tingkap dan melalui pintu hampir mustahil. Sensor getaran bertindak balas terhadap percubaan untuk melemahkan atau memecahkan (memecah) dinding dan penggera keselamatan isi rumah digunakan sangat jarang.

Sebagai tambahan kepada sensor dalam penggera keselamatan apa pun harus menjadi sarana amaran. Selalunya sirene rendah semasa digunakan, digabungkan dalam satu perumahan dengan penunjuk LED. Peranti sedemikian, sekiranya berlaku pelanggaran, memberikan isyarat yang tajam dengan tekanan akustik dari 90 hingga 115 dB, yang hanya akan menakutkan penyusup. Di samping itu, bunyi siren bersama-sama dengan kelip-kelip merah penunjuk LED akan menarik perhatian jiran-jiran.

Untuk operasi sistem penggera yang boleh dipercayai dan bebas masalah, penjagaan mesti diambil untuk memastikan bekalan kuasa yang betul. Kegagalan kuasa menyiratkan penggunaan sumber kuasa dengan bateri terbina dalam sistem keselamatan. Peranti sedemikian membolehkan penggera berfungsi dengan normal selama beberapa jam.

Untuk melaksanakan kerja pemasangan, anda memerlukan wayar, saluran kabel dan pengikat. Penggera pencuri dibuat dengan kabel KSPV 4 X 0,5. Dua teras empat digunakan untuk membekalkan kuasa kepada sensor, dan dua daripadanya membentuk gelung isyarat. Untuk menyambungkan rangkaian menggunakan kabel SHVVP atau serupa. Sensor pelekap dan meletakkan saluran kabel dilakukan dengan menggunakan langsir dan skru mengetuk diri.

PKP - jantung sistem penggera keselamatan

Dasar sistem penggera adalah panel kawalan - panel kawalan. Untuk sistem keselamatan yang mudah, cukup untuk menggunakan peranti dengan satu atau dua gelung. Peranti ini adalah murah, tetapi ia mempunyai fungsi yang maju dan sesuai untuk penggera pangsapuri kecil.

Peranti biasa dengan satu gelung:

Kos peranti tidak melebihi 1900 rubel. Dalam kes setiap peranti terdapat tempat memasang bateri. Menangkap dan melucutkan senjata dilakukan dengan menggunakan kunci elektronik "Touch Memory", yang termasuk dalam penghantaran.

Video, bagaimana untuk membuat penggera dari telefon:

Sistem penggera diri memasang sendiri

Sebelum anda membeli semua yang anda perlukan untuk penggera, disarankan agar anda melengkapkan keseluruhan pelan pemasangan di atas kertas. Ini akan membantu mengelakkan kesilapan apabila meletakkan sensor dan membantu menentukan bilangan sebenar unsur yang diperlukan.

Untuk melakukan penggera pencuri mudah sendiri, anda juga perlu mempunyai alat berikut:

Pertama anda perlu memilih tempat untuk pemasangan unit utama (PCH). Biasanya ia dipasang di dinding lorong, di sebelah pintu depan. Adalah dinasihatkan bahawa perisai elektrik atau peti simpang terletak berhampiran. Dalam mod tunggu sedia, peranti mesti sentiasa aktif, jadi suis sesalur biasanya tidak dipasang. Kemudian, sensor keselamatan dipasang, bergantung kepada bilangan bilik, dan gelung diletakkan. Sekiranya apartmen terletak di atas lantai kedua menggunakan sensor pemecah kaca adalah tidak praktikal. Semua sensor dimasukkan dalam satu gelung.

Kecekapan sensor jarak magnetnya mudah diperiksa dengan penguji sebelum beralih ke garisan. Apabila pintu ditutup, litar ditutup, dan selepas membukanya selama 1-2 cm, anda dapat melihat bagaimana hubungannya terbuka.

Pengesan gerakan inframerah dipasang pada ketinggian 210-220 cm di sudut yang dibentuk oleh dinding. Tapak pemasangan khusus dipilih mengikut saiz dan konfigurasi bilik. Sensor tersebut dilengkapi dengan pendakap swivel, yang menjadikannya mudah untuk memilih sudut optimum secara mendatar dan menegak.

Sekiranya bilik itu bersaiz kecil, maka sensor harus berorientasikan supaya zon operasi yang ditunjukkan dalam pasport dilanggar oleh tetingkap, dan jika ternyata, maka pintu. Pada badan sensor gerakan adalah LED merah, cahaya yang menunjukkan keadaan sensor. Dalam mod siap sedia, diod sentiasa dihidupkan, dan jika zon dilindungi dilanggar, ia berkelip.

Pemasangan sistem penggera keselamatan dilakukan oleh kabel empat kabel KSPV, kerana ia membolehkan reka bentuk apartmen atau rumah. Ia boleh diletakkan di dalam saluran kabel, yang dipegang di bawah papan bas dan papan pintu. Selepas pemasangan selesai dan kebolehkendalian diperiksa, anda boleh memilih lokasi untuk peranti penggera. Siren yang diaktifkan akan memaksa penceroboh untuk meninggalkan niatnya, serta memaklumkan kepada jiran bahawa sesuatu telah berlaku di apartmen atau rumah. Penggera pencuri dikawal dengan cara kunci elektronik, pembaca yang dipasang di sebelah peranti.

Pada masa ini, set penggera keselamatan yang sedia ada dengan modul GSM dipasang semakin popular. Peranti inovatif sedemikian, yang melanggar ruang yang dilindungi, bukan sahaja boleh memberitahu pemilik kemasukan yang tidak dibenarkan, tetapi juga memanggil perkhidmatan respons cepat. Sudah tentu kos peranti sedemikian sedikit lebih tinggi daripada isyarat konvensional, tetapi ini dibenarkan oleh keupayaan mereka.

Video dengan penyelesaian yang tidak standard untuk membuat penggera:

Simulator sistem penggera keselamatan

Penggera keselamatan untuk rumah yang dibuat oleh tangan sendiri tidak perlu mematikan peranti kawalan dan sensor mahal. Salah satu penyelesaian yang paling anggaran untuk sebuah apartmen atau rumah akan menjadi pemasangan sensor gerakan standard, yang digunakan untuk menghidupkan lampu.

Kos sensor bermula dari 300 Rubles.

Sensor jenis ini mempunyai kawasan pengesanan yang besar dan boleh mengangkut beban ke 2.0 kW, yang membolehkan melanggar kawasan terlindung untuk memasukkan siren dan pencahayaan yang kuat. Sistem keselamatan sedemikian sering dipasang di garaj. Ini mudah kerana tidak seperti peranti canggih yang boleh dikendalikan di bawah keadaan tertentu, sensor gerakan jalanan adalah cekap dalam pelbagai suhu.

Di pasaran sistem keselamatan, anda boleh membeli sudah peniru sedia (model) penggera keselamatan, yang boleh mempunyai kuasa autonomi. Yang paling mudah ialah LED merah konvensional yang beroperasi dalam mod berdenyut. Kesimpulannya, kita boleh mengatakan bahawa pelbagai alat keselamatan pada masa ini sangat besar, dan semua orang boleh memilih pilihan terbaik untuk diri mereka sendiri.

Dalam keadaan moden, lebih ramai pemilik pangsapuri bandar memasang sistem penggera keselamatan dan kebakaran, dan pemilik pinggir bandar.

Setiap pemilik sebuah apartmen atau rumah persendirian berminat dengan keselamatan harta miliknya. Untuk tujuan ini, sistem penggera keselamatan dipasang, yang mana.

Seseorang yang telah merancang pemasangan penggera keselamatan di rumah akan menghadapi beberapa soalan. Ia akan dihubungkan dengan.

Tiada ulasan lagi. Tulis komen pertama.

Kami menawarkan pembaca kami pelbagai bahan maklumat mengenai organisasi keselamatan, serta sistem pengawasan video. Sebelum kita berurusan dengan perkara-perkara tersebut secara bebas, kami mengesyorkan supaya anda membiasakan diri dengan bahan-bahan yang berkaitan di laman web kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

15 + = 24