Penggunaan primer penembusan dalam per 1 m2

Piawaian untuk penggunaan primer penetrasi mendalam

Putty

Pembentukan akrilik, penembusan yang mendalam, tahan cuaca, lekatan, penghalau air.

Penghalau air primer dimaksudkan untuk memberikan penghalau air dan sifat antiseptik kepada bata, konkrit, plester, konkrit busa, batu tulis dan bahan binaan lain. Ia digunakan untuk meningkatkan ketahanan fros dari fasad bata, permukaan dicat, pagar, socles. Sebagai ejen antikulat untuk bumbung jubin dan batu tulis, serta di tempat-tempat yang mempunyai kelembapan tinggi dan sentuhan langsung dengan air. Untuk melindungi daripada membongkar bata konkrit, silikat dan seramik, blok silikat gas.

Primer berkualiti tinggi berdasarkan penyebaran akrilik copolymer yang mengandungi bahan tambahan hidrofobik dan antiseptik yang kompleks. Ia terbentuk di atas bangunan yang melapisi salutan wap yang tahan pelindung air pelindung. Menguatkan asas dan meningkatkan ketahanan salutan.

Penggunaan: 100-150 g / m2

Warna filem: tidak berwarna

Hayat rak: 1 tahun dalam pembungkusan asal pada suhu dari +5 hingga +30

Rintangan beku: tidak boleh tahan beku!

Kaedah permohonan: buku asas digunakan oleh berus, roller. Masa pengeringan antara lapisan 1 jam. Masa pengeringan lengkap pada suhu +20 dan kelembapan sebanyak 60% - 24 jam. Suhu udara apabila digunakan tidak lebih rendah daripada +5.

Pembungkusan: canister plastik 3 l, 5 l, 10 l, gendang plastik 50 l.

Langkah berjaga-jaga: primer bukan toksik, kebakaran dan bukti letupan. Sekiranya bersentuhan dengan mata, bilas segera dengan banyak air.

1

Dalam kerja-kerja pembaikan selalu ada banyak soalan dan perbelanjaan yang tidak diduga, kebanyakannya muncul disebabkan oleh fakta bahawa bahan-bahan yang diperlukan telah dikira salah. Materi sedemikian sebagai primer diperlukan untuk kemasan yang berkualiti tinggi dari mana-mana bilik, jadi kadar penyebuan juga sangat penting.

Jawapan untuk soalan ini tidak tepat kerana kuantiti bergantung pada jenama terpilih, bahan dinding, keadaan salutan dan banyak faktor lain. Oleh itu, untuk mengira penggunaan, anda perlu memilih apa dan di mana untuk buku primer dan jenama utama. Perlu diingat bahawa primer adalah berbeza - ini adalah untuk permukaan berliang, untuk konkrit, untuk lukisan. Juga, perhatian harus dibayar kepada keupayaan permukaan untuk menyerap kelembapan, iaitu keliangan. Jika permukaannya longgar, maka primer penembusan yang mendalam adalah sesuai. Primer juga dibahagikan kepada konkrit, batu dan plaster.

Kadar penggunaan anggaran adalah: kilogram primer penembusan dalam untuk 5-7 meter persegi; kilogram buku asas umum untuk 3-15 meter persegi; untuk permukaan kayu, pengiraan primer akan kilogram oleh 3-10 sq.m.

Faktor utama dalam memilih primer ialah definisi bahan asas. Anda juga harus tahu bahawa pengeluar yang berbeza melepaskan primer kepekatan yang berbeza, jadi salah satu harus dicairkan dengan air, sementara yang lain sudah dicairkan dan siap untuk digunakan.

Penggunaan primer setiap 1m2, hubungan konkrit, optimis, penembusan mendalam, sijil untuk buku primer - kami membina sebuah kampung musim panas

Mana-mana buku primer dan bahan cat lain mesti mematuhi GOST. Pematuhan dipengaruhi oleh faktor seperti warna, kelikatan primer, ketumpatan, menyerap penggunaan, masa pengeringan dan lain-lain.

Terdapat pelbagai primer untuk tujuan dan jenis permukaan yang akan dirawat: khas, sejagat, untuk logam, untuk kayu. Hanya tanda-tanda ini dan menjejaskan perbelanjaan akhir. Perhatikan yang berikut kadar priming:

- menyebarkan hubungan Beton - Konsumsi - 350ml setiap 1 meter persegi M. Dengan ciri-ciri lekatan yang tinggi, ia digunakan untuk pangkalan padat.

- primer penembusan mendalam - Penggunaannya adalah kira-kira 0.1 kg. pada 1 sq.m.

- buku asas untuk plaster hiasan - Penggunaan adalah 200ml. pada 1 sq.m. Digunakan untuk menyediakan substrat sebelum memohon plaster.

- legap alkyd primer - penggunaan adalah 100-120 ml. pada 1 sq.m. Digunakan untuk pemprosesan permukaan kayu, kadbod, papan serat dan papan serpai.

- priming untuk dinding - penggunaan 50-100ml. untuk 1 m persegi (bergantung kepada jenis permukaan, kaedah aplikasi dan kualiti aplikasi). Digunakan untuk menyediakan dinding untuk lukisan.

- Primer muka - penggunaan ialah 120-150 ml. pada 1 sq.m. Primer kering cepat akrilik digunakan untuk aplikasi untuk batu, dempul dan permukaan lain.

- primer untuk dinding dan siling - penggunaan adalah 90-110 ml. pada 1 sq.m. Digunakan untuk dinding dalaman, siling dan eternit.

- primer gf-021 - menyerap penggunaan 120 ml. pada 1 sq.m. Ia bertujuan untuk menyemai permukaan logam dan kayu di bawah penutup.

- buku asas untuk logam tergalvani - norma-norma kos penyebuan turun naik dalam 80 ml. pada 1 sq.m. Primer menyediakan lekatan yang sangat baik dengan permukaan tergalvani.

- terutamanya optimis - penggunaan 120-250ml. pada 1 sq.m. Ia bertujuan untuk majoriti kerja luaran dan dalaman, ianya tidak toksik, tidak berbau dan bahan yang mesra alam.

- primer ow-02 - kadar alir ialah 80-120 ml. pada 1 sq.m. Digunakan untuk permukaan logam sebelum menggunakan bahan cat.

Bagi mereka yang memerlukan persijilan, anda boleh memuat turun dokumen ini

"Sijil untuk penyebuan"

Lihat juga:

Semua tentang buku asas

Primer adalah jenis utama cat dan bahan varnis, ia adalah komposisi cair yang digunakan untuk sebarang lapisan: cat, varnis, plaster, dempul dan lain-lain.

Simen didasarkan pada batu kapur, dan ia kelihatan seperti serbuk putih atau kelabu. Apabila simen berinteraksi dengan air, bentuk jisim plastik, yang selepas waktu mengeras dan berubah menjadi struktur seperti batu.

Penggunaan awal bagi satu meter persegi (1m2)

Keperluan wajib untuk semua jenis primer dan bahan cat dan varnis lain adalah mematuhi GOST. Sebaliknya, ini ditentukan oleh beberapa ciri, yang boleh termasuk warna, kelikatan primer, ketumpatan, serta penggunaan primer, masa pengeringan, dan sebagainya.

Bergantung pada tujuan dan jenis permukaan yang dirawat, adalah kebiasaan untuk membezakan jenis-jenis primer berikut: khusus, sejagat, untuk logam, untuk kayu.

Ia adalah ciri-ciri ini dan menentukan apa yang akan menjadi penggunaan priming untuk 1m2. Bagi beberapa jenis primer, kadar penggunaan berikut ditetapkan:

Standard penggunaan priming untuk 1m2

- menyerap Betonokontakt - menyediakan kadar aliran yang sama dengan 350 ml / m persegi. Ia dicirikan oleh sifat-sifat lekatan tinggi, ia digunakan pada asas padat.

- primer penetrasi mendalam - menyediakan kadar aliran yang sama dengan 0.1 kg / persegi. m.

- buku asas untuk plaster hiasan - menyediakan kadar aliran sama dengan 200 ml / m persegi. Ia digunakan dalam penyediaan substrat, yang mendahului penggunaan plaster.

- matte alkyd matte - menyediakan kadar aliran sama dengan 100-120 ml / m persegi. Ia mendapati aplikasi dalam kerja-kerja yang berkaitan dengan pemprosesan permukaan kayu, kadbod, papan serat dan papan serpai.

- primer untuk dinding - menyediakan kadar aliran yang sama dengan 50-100 ml / m m (ditentukan oleh jenis permukaan, serta kaedah dan kualiti aplikasi). Ia digunakan dalam penyediaan dinding untuk pewarnaan.

- Primer muka - menyediakan kadar aliran sama dengan 120-150ml / 1 sq.m. Primer kering cepat akrilik ditutup dengan batu, dempul, dan juga jenis permukaan lain.

- primer untuk dinding dan siling - menyediakan kadar aliran yang sama dengan 90-110 ml / m persegi. Ia digunakan apabila digunakan untuk dinding dalaman, siling dan plasterboard.

- primer GF-021 - menyediakan kadar aliran yang sama dengan 120 ml / m persegi. Ia digunakan apabila permukaan tanah dengan bahan logam dan kayu di bawah salutan.

- primer untuk logam bergalvani - menyediakan kadar aliran yang sama dengan kira-kira 80 ml / m persegi. Disebabkan penggunaan primer, permukaan tergalvani memperoleh lekatan yang sangat baik.

- menyusun optimis - memberikan kadar aliran sama dengan kira-kira 120-250 ml / m persegi. Ia mendapati aplikasi dalam pelbagai jenis kerja luaran dan dalaman, tidak memancarkan sebatian berbahaya, tidak mempunyai bau, dan sangat mesra alam.

- primer ow-02 - menyediakan kadar aliran yang sama dengan kira-kira 80-120 ml / m persegi. Ia digunakan apabila digunakan untuk permukaan logam, yang mendahului salutan dengan bahan cat dan varnis.

Primer untuk penembusan yang mendalam, asas akrilik untuk dinding, harga rendah.

Primer - bahan terpenting yang digunakan pada hampir semua peringkat pembinaan. Primer dibezakan oleh komposisi kimia mereka. Kehadiran pelbagai aditif dan pengikat adalah kriteria utama untuk bidang aplikasi. Dalam pembinaan moden, 3 jenis asas primer digunakan.

1) Primer penetrasi mendalam. Harus diingat bahawa semua pengilang primer memanggilnya secara berbeza, dari buku primer yang mendalam, buku primer untuk mengukuhkan pangkalan kepada buku asas pengukuhan dan mendalam yang sangat menembusi. Analog yang diimport dipanggil "Primer Tiefgrund" atau Tiefgrund. Primer akrilik penembusan mendalam adalah asas untuk mengukuhkan dan menyediakan permukaan yang lemah dan berliang untuk penamat selanjutnya. Oleh kerana kehadiran komponen aktif, komposisi primer menembusi jauh ke liang-liang pangkal, permukaan longgar, membubarkan dan melekat. Selepas permohonan, permukaan kerja memperoleh kekuatan, penggunaan air yang rendah, lekatan seragam yang tinggi ke plester, meratakan sebatian dan perekat jubin di seluruh kawasan. Kedalaman primer penetrasi mendalam adalah kira-kira 0.08-0.120 kg / m2. Untuk membeli primer penembusan yang mendalam adalah mungkin dan di pengeluar dan di kedai-kedai. Dari segi kualiti, mereka semua mempunyai nilai yang sama, sama ada penembusan dalam Bolar utama, atau primer penembusan yang mendalam. Harga primer penembusan dalam agak tinggi, tetapi tidak disyorkan untuk menjimatkannya.

2) Primer untuk hubungan konkrit. Primer akrilik ini direka bentuk untuk menyiapkan permukaan padat terutama untuk kemasan berkualiti tinggi. Primer hubungan konkrit menghasilkan lapisan kasar, seperti kertas pasir yang mempunyai lekatan yang tinggi ke lapisan yang digunakan campuran kering. Betokontakt tidak mempunyai kesan menembusi. Tujuannya adalah untuk meningkatkan sifat pelekat permukaan. Pengambilan hubungan konkrit adalah kira-kira 0.2-0.3 kg / m2.

3) Primer akrilik universal atau primer. Ia bertujuan untuk penyediaan permukaan di bawah penutup muka. Primer akrilik meningkatkan rintangan air permukaan, meningkatkan penampilan salutan berikut, mengurangkan penggunaan salutan berikutnya, disebabkan oleh hakikat bahawa pangkal permukaan tanah memperoleh rintangan kelembapan, meningkatkan ketahanan salutan muka. Primer akrilik tidak berbau dan kering dengan cepat. Primer akrilik mengandungi komponen yang menghalang penampilan jamur dan jamur. Dengan kata lain: buku asas untuk siling, buku asas untuk lukisan, buku asas untuk dinding, buku asas untuk konkrit, pembentukan dinding untuk melepa. Penggunaan buku akrilik adalah kira-kira 0.08-0.12 kg / m2. Harga buku akrilik untuk semua pengeluar hampir sama, bergantung kepada pembungkusan dan jumlahnya. Akrilik primer mempunyai beberapa kelebihan - pada permukaan ia digunakan sama rata.

Primer untuk dinding biasa digunakan untuk pengisitepuan dan penyebuan pelbagai jenis permukaan, kecuali logam, yang membolehkan untuk memperkukuh dan menyelaraskan penyerapan mineral dan permukaan kayu sebelum memproses dempul mereka, kertas dinding menampal. Primer untuk dinding dijual siap untuk digunakan, sementara itu mudah diterapkan, cepat kering, tidak berbau. Sebagai peraturan, selepas pengeringan, filem yang lebih telus muncul, yang membantu mengukuhkan permukaan yang dirawat dan meningkatkan lekatan untuk pewarnaan berikutnya.

Primer akrilik muka mempunyai konsistensi yang lebih padat. Harga primer depan lebih mahal daripada biasa pada sekitar 10%.

Primer harga yang kedua-duanya tinggi dan rendah, bergantung kepada pengeluar dan, tentu saja, kualiti sangat diperlukan di kalangan pembina. Beli mana-mana primer di atas boleh berada di kedai khusus, dan di pasaran pembinaan. Ramai yang takut dengan kosnya yang terlalu tinggi, tetapi jika anda memerlukan buku asas untuk menyelesaikan kerja, tentu saja, ia akan pergi ke latar belakang.

Penggunaan priming asas untuk 1m2 untuk melukis pelbagai permukaan

Syarat-syarat yang diperlukan untuk ketahanan cat pada objek yang dicat adalah penggunaan primer. Mereka juga digunakan untuk menjimatkan wang. Penggunaannya menghalang pembiakan kulat dan bakteria, serta mengurangkan penggunaan lapisan dan bahan pelekat. Kuantiti yang diperlukan dikira mengikut norma-norma. Mereka dibangunkan oleh pengeluar untuk setiap jenis dan permukaannya, di mana ia ditumpangi. Walau bagaimanapun, penggunaannya adalah wajar, baik dari sudut pandangan harga dan dari sudut pandang praktikal. Oleh kerana kos buku asas biasanya tidak melebihi kos pewarna atau gam.

Penggunaan priming setiap 1 m 2 bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • Jenis permukaan yang hendak dicat.
 • Unsur-unsur konstituen primer dan bahagiannya, seperti yang ditentukan oleh pengilang.
 • Jenis pewarna, gam, bahan binaan yang digunakan.
 • Masa tahun dan keadaan cuaca.

Juga, teknik lukisan dan instrumen pencelupan yang digunakan boleh menjejaskan penggunaan. Jadi, dengan menggunakan roller dan atomizer adalah isipadu yang berbeza. Sebelum ini kami bersetuju bahawa semua norma akan ditunjukkan dari segi 1m 2.

Penggunaan primer penetrasi dalam setiap 1m 2

Lebih banyak menjimatkan dan dari segi isipadu dan sepadan dengan jenis alkyd penggunaan primer penembusan dalam. Primer sedemikian digunakan untuk bahan-bahan yang berliang, menyerap untuk meningkatkan pemprosesan mereka dan mengurangkan jumlah pewarna dan bahan pelekat. Selalunya pokok ini dan derivatifnya adalah papan serat dan papan serpih. Di samping itu, ia boleh menjadi blok sanga, konkrit busa dan batu bata. Aliran aliran dari 80 hingga 160 g.

Penggunaan primer untuk logam 1 m 2

Untuk kerja logam, primer tanpa akrilik dipilih. Kerana akrilik tidak dapat menghalang penampilan karat. Sebelum menggunakan buku asas kepada logam, ia mestilah disediakan. Sekiranya objek itu digunakan dalam tempoh yang lama, ia boleh mempunyai karat yang berbulu atau tompok besi yang mengelupas. Mereka perlu dilupuskan dengan bantuan alat yang sesuai, contohnya, berus besi. Oleh kerana logam berliang, berpengalaman mempunyai sifat menyerap kedua-dua pewarna dan tanah. Oleh itu, tanpa penyediaan yang betul, penggunaan tanah boleh meningkat 2 atau lebih kali.

Maksimum untuk tujuan tersebut adalah primer epoksi berdasarkan resin. Ia sesuai untuk kedua-dua struktur logam dan konkrit. Menurut saranan umum, penggunaan primer untuk logam akan menjadi 60-100 g. Ini adalah indeks minimum antara permukaan semua jenis.

Penggunaan primer akrilik setiap 1m 2

Primer akrilik mudah dicairkan dengan air dalam nisbah yang dikehendaki dan biasanya diedarkan dalam bentuk cecair dan serbuk pekat. Strukturnya mirip dengan whitewashing, jadi tidak disyorkan untuk menyerap permukaan hitam, untuk mengelakkan perceraian. Primer akrilik biasanya digunakan dalam jumlah 120-150 g. Pengambilan primer akrilik kebanyakannya digunakan untuk pelaksanaan solusi desain interior dengan dempul, gypsum, dan juga ketika menyiapkan dinding sebelum melekat atau lapisan. Ia juga digunakan sebagai asas universal untuk lukisan dengan cat akrilik.

Ceresit penggunaan primer setiap 1m 2

Ceresite adalah salah satu pengeluar terkemuka di pasaran domestik. Dia membuat pelbagai produk untuk pembinaan, termasuk penyebuan. Kadar penyesuai bagi ceresit adalah seperti berikut:

 • Silikon ST-15 primer - 200-500 g.
 • ST-16 Primer untuk fasad berfungsi putih - 200-500 g.
 • ST-17 Primer untuk konkrit, bata, polistirena - 200-500 g.
 • Sambungan konkrit utama CT-19 - 200 g.
 • Antimikrobial ST-99 Primer - 80-100 g.

Syarikat ini mempunyai pelekat yang sangat baik untuk polistirena yang diperluaskan.

Knauf (Knauf) terlibat dalam pengeluaran tidak hanya primer, tetapi juga bahan binaan lain. Produk pengeluarannya adalah permintaan kerana nisbah harga dan ketahanan yang mudah. Nah, kos utama Knauf adalah:

 • Betokonakt Utama pelekat untuk kegunaan dalaman sahaja - 350g.
 • Grundiermittel Buku asas dalam untuk kegunaan dalaman sahaja - 100 g.
 • Isogrund Primer untuk plaster simen - 200 g.
 • Primer mendalam sejagat - 70-100 g.
 • Quartzgrund Primer untuk plaster hiasan - 210 g.
 • Putzgrund Primer untuk plaster hiasan - 210 g.
 • Estrichgrund Primer lantai - 150-300 g.

Firma Knauf juga menghasilkan yang digunakan oleh semua pembina - pemanas, senarai kering, bahan buangan, dan bahan binaan lain.

Penggunaan perhubungan konkrit primer per 1 m2

Hubungan konkrit adalah salah satu jenis primer baru. Ia digunakan pada permukaan padat dengan kadar penyerapan lembapan yang rendah. Pada masa yang sama, ia mengering secepat mungkin, yang membolehkan anda memulakan rawatan permukaan berikutnya dalam masa yang singkat. Ia membolehkan anda membuat tekstur kasar pada permukaan bahan kerja, yang membolehkan anda menyimpan lapisan cat, plester dan sebagainya seterusnya. Kadar purata penggunaannya adalah penggunaan priming per 1 m2 200-500 g. Lebih terperinci tentang aplikasi dan penggunaan primer konkrit-hubungan, kami telah mempertimbangkan dalam artikel sebelumnya.

Beritahu saya, jika terdapat sedikit kapur di dinding? dan di bawahnya adalah 40mm adobe, sama ada ia akan dijubin.

 • 12.12.2011 »Memanah di rumah peribadi dengan tangan mereka sendiri

  Halo, Sudah di mana forum saya cuba untuk mencari tahu, tetapi saya tidak mendapat apa-apa yang jelas di mana-mana sahaja.

 • 11/11/2017 »Skrin kalis bunyi yang diperbuat daripada polikarbonat

  Saya minta untuk memberitahu berapa banyak pagar yang boleh dikenakan pada bumbung bangunan perindustrian. Tahap bunyi tidak.

 • 11/22/2017 »Penjual salji Patriot (Patriot)

  Saya mempunyai model 721 E, pemancaran salji yang sangat baik, ia bermula dengan starter dan starter elektrik adalah ,.

 • 10.10.2011 »Memanah di rumah peribadi dengan tangan mereka sendiri

  Konduktor pelindung tidak boleh dibiarkan terbuka. Tanya mengapa: Saya akan menjawabnya.

  • Tajuk
   • Bekalan air dan pembetungan (43)
   • Bahan (96)
   • Peralatan (69)
   • Pencahayaan (21)
   • Pemanasan (73)
   • Nasihat berguna (64)
   • Pembinaan dan pembaikan (79)
   • Kalkulator (1)

  Hak cipta © 2013-2017. Emery - majalah mengenai pembinaan dan pembaikan.

  Cetakan semula bahan dilarang tanpa pautan yang aktif dan diindeks ke laman web NAGDAK.RU

  Kenalan untuk komunikasi dengan pentadbir laman web:

  Primer: penggunaan setiap 1 m2 untuk item yang berbeza

  Gambar dari laman web: StenaMaster.ru

  Malah penduduk yang paling tidak berpengalaman, yang hanya memutuskan untuk cuba melakukan kerja pembaikan di rumahnya sendiri, tahu dengan pasti bahawa ada bahan seperti campuran primer dan meneka apa yang ia berfungsi. Ia adalah pendahuluan awal permukaan dinding sebelum penggunaan cat, menyediakan jaminan tambahan ketahanan, ketahanan dan kebolehpercayaan.

  Progrunotovannyh di dinding cat tidak pudar, tidak mendapat kulat bercerai dan bakteria, dengan syarat anda betul mengambil betul-betul jenis primer yang sesuai untuk matlamat anda lebih cenderung. Salah satu isu utama apabila membeli menjadi penggunaan buku asas per 1 m2 dinding, kerana jika tidak tidak dapat meneka nombor, dan tidak memburu untuk membelanjakan wang mereka ke atas bahan yang tidak perlu, dan berjalan ke kedai, jika tanah itu tidak mencukupi, juga bukan pilihan yang terbaik .

  Data asas: kadar penggunaan priming setiap kawasan 1 m2

  Gambar dari laman web ini: Refite.ru

  Biasanya tuan bukan profesional menolak bahan-bahan seperti buku asas, mahu untuk menyelamatkan dana mereka sendiri dan juga pembaikan dan proses begitu mahal dan memakan masa. Walau bagaimanapun, ini boleh membawa kepada keputusan yang agak buruk. Profesional dinasihatkan untuk pastikan untuk mengendalikan dinding dan siling, dan lantai dengan primers khas memberi kelebihan khas, sebagai contoh, mereka boleh dengan ketara mengurangkan penggunaan gam, cat, dempul dan bahan-bahan lain yang dikenakan ke atas mereka. Tetapi bagaimana dengan betul untuk mengira penggunaan primer pada permukaan 1m2, supaya tidak kehilangan? Inilah yang akan kami ceritakan hari ini.

  Perlu diketahui bahawa primer, yang penggunaannya setiap 1 m2 agak kecil, mempunyai kos yang lebih rendah daripada dempul, gam atau cat, yang digunakan untuk penamat akhir permukaan. Itulah sebabnya dinding, lantai dan siling sangat berhati-hati, kerana ini akan mengurangkan kos anda untuk membaik pulih rumah anda.

  Untuk mengira penggunaan primer per m2 dengan betul, perlu mengambil kira beberapa syarat dan faktor tertentu, yang perlu dibincangkan secara berasingan.

  • Jenis permukaan yang perlu diproses memainkan peranan utama. Sebagai contoh, plastering memerlukan lebih banyak bahan daripada dinding konkrit, dan untuk logam kurang daripada untuk kerja bata.
  • Komponen dan konkrit tanah yang dipilih oleh anda, serta bahagian permohonannya, selaras dengan cadangan pengeluar.
  • Jenis dan jenis bahan yang akan terletak di atas primer digunakan dahulu.
  • Masa tahun, serta keadaan iklim dan cuaca semasa penggunaan tanah.

  Variasi jenis aplikasi primer juga akan memainkan peranan, kerana roller, berus dan pengabut adalah perkara yang sama sekali berbeza dan penggunaan bahan akan berubah-ubah. Penggunaan terendah akan, secara ganjil, untuk pengabut automatik, jika ia ditubuhkan dan berfungsi dengan baik, dan kebanyakannya untuk roller buih. Tetapi perkara utama yang perlu anda fikirkan ialah jenis campuran primer yang akan dipilih oleh anda di kedai. Mari kita fahami berapa banyak tanah yang diperlukan setiap meter persegi, yang mana jumlahnya tidak boleh dikira walaupun untuk seorang anak sekolah.

  Primer untuk penembusan yang mendalam: penggunaan setiap 1m2

  Seperti yang sudah anda ketahui, primer dipecahkan kepada dua jenis utama: penembusan dangkal dan mendalam. Yang kedua adalah lebih baik untuk digunakan pada permukaan longgar dan tidak boleh dipercayai untuk memaksimumkannya. Campuran sedemikian boleh menegaskan liang-liangnya, membuat permukaan lebih kuat, lebih dipercayai dan tahan lama. Oleh itu, penggunaan primer penembusan dalam setiap 1 m2 akan menjadi lebih besar daripada permukaan yang satu, kerana ia menembusi dan menyerap secara mendalam.

  Foto dari laman web: pobedit-msk.ru

  campuran itu sering digunakan untuk pra-rawatan plaster, kayu, papan serpai dan papan serat, MDF dan OSB, serta konkrit busa, blok membara, bata, dan permukaan yang sama. Bergantung kepada komposisi, ia akan mengambil dari 80 hingga 150 gram bagi satu meter persegi. Pada masa yang sama, harga kot pertama penembusan yang mendalam, pada kadar aliran per m2 dalam apa-apa rangkaian hotel yang akan boleh diakses oleh semua orang, jadi ia tidak perlu untuk menjimatkan perlawanan.

  Penggunaan buku akrilik untuk kawasan 1 m2

  Walaupun jenis primer ini berdasarkan resin akrilik, mereka dicairkan dengan air biasa dan tidak memerlukan sebarang pelarut khas. Jenis tanah yang serupa disediakan siap untuk digunakan dalam baldi plastik atau dalam beg, dalam bentuk campuran serbuk, yang memerlukan pencairan. Penggunaan buku akrilik bergantung kepada bentuk pelepasan di tempat pertama.

  Gambar dari laman web ini: Refite.ru

  Selalunya, campuran primer akrilik mempunyai warna putih, seperti whitewashing, jadi ia tidak sesuai untuk aplikasi untuk permukaan gelap. Ia digunakan sebagai asas untuk cat, kertas dinding, meletakkan jubin, granit seramik dan bahan penamat lain, terutamanya pada dinding yang ditampal. Penggunaan optimum setiap 1 m2 primer akrilik adalah kira-kira 120-180 gram, yang juga bergantung kepada kepadatan bahan itu sendiri dan ketebalan lapisan yang digunakan. Memohon seperti buku asas adalah lebih baik di dalam rumah, kerana ia takut kesan kelembapan, yang mesti diambil kira ketika membeli.

  Primer "Tiefengrund" dan lain-lain dari "Knauf": penggunaan setiap 1 m2 permukaan

  Sebuah syarikat Jerman bernama Knauf dikenali di seluruh dunia sebagai pengeluar pelbagai jenis bahan binaan dan campuran, dan bukan hanya primer. Pengguna dari negara-negara yang berbeza lebih suka komposisi pengeluar tertentu ini, memandangkan penunjuk kualiti yang tinggi, pada harga barang yang sangat berpatutan. Ia tidak akan menyakiti untuk mengetahui apakah penggunaan primer Knauf untuk 1m2, hubungan konkrit, contohnya, serta campuran lain, yang mana syarikat itu mempunyai lebih daripada dua dozen.

  Foto dari laman web: Strport.ru

  • Campuran adhesi, primer "Betokontakt Knauf": penggunaan setiap 1 m2 - 300-330 gram.
  • Campuran awal untuk kerja dalaman penembusan dalam Grundiermittel - 85-115 gram per meter persegi.
  • Campuran primer khas untuk memohon plaster hiasan Quartzgrund: penggunaan setiap 1 m2 - 190-220 gram.
  • Penembusan dalam buku asas universal "Tiefengrund Knauf": penggunaan setiap 1 m2 - 70-110 gram.
  • Campuran awal terutama untuk plaster simen Isogrund - 180-200 gram per meter persegi.
  • Primer lantai Estrichgrund - 150-310 gram per m2.

  Terdapat banyak lagi perkara yang boleh dipelajari di kedai, dan semua cadangan yang diperlukan untuk kegunaan biasanya secara langsung di dalam pakej. Adalah lebih baik untuk mengorientasikan diri di tempat, setelah sebelumnya menganggarkan kuantiti mengikut skim yang dicadangkan dan rakaman apartmen anda. Ia tidak akan menyakiti untuk berunding dengan penjual, mereka sangat akrab dengan soalan, jadi ia akan berguna untuk membincangkan perbelanjaan dengan mereka.

  Penggunaan primer setiap 1m2: hubungan konkrit

  Campuran seperti hubungan konkrit muncul agak baru, jadi ini adalah bahan permukaan baru yang baru, iaitu, sesuai untuk lapisan tebal dan keras. Sebagai contoh, pilihan yang sangat baik akan menjadi sejenis campuran primer untuk dinding konkrit, siling dan siling, dan juga lantai. Dan kering, dirawat dengan komposisi dinding yang sama, secara literal dalam masa beberapa jam dan bahkan beberapa minit, kerana ia tidak menembusi jauh ke dalam bahan.

  Gambar dari laman web: StenaMaster.ru

  Penggunaan primer boleh berubah-ubah dengan ketara, bergantung kepada jenis lapisan atau menyelesaikan permukaan yang dirawat dengan dan antara 150 hingga 550 gram per meter persegi permukaan. Primer sedemikian mewujudkan filem kasar di dinding, yang dengan ketara meningkatkan tahap melekat pada bahan apa pun, sama ada cat, jubin, kertas dinding, dempul, dan sebagainya.

  Penggunaan pokok "Ceresit" bagi setiap kawasan 1 m2

  Satu lagi syarikat Jerman yang popular yang menghasilkan sebatian yang sangat popular untuk permukaan serapan, dan bukan sahaja, adalah Ceresit. Di antara pelbagai besar campuran bangunan yang paling pelbagai, tidak hanya tanah, tetapi juga gam untuk jubin, plester pelbagai jenis dan sebagainya.

  Gambar dari laman web: masterok54.ru

  • Primer silikon "Ceresite ST-15" - 220-450 gram per m2.
  • Campuran untuk pembentukan fasad "ST-16" - 200-500 gram.
  • Penggunaan primer "Ceresite CT-17" untuk 1m2 - 180-500 gram.
  • Hubungan konkrit dari "Ceresite" jenama "ST-19" - 185-510 gram setiap 1 m2.
  • Primer antibakteria "Tserezit" ST-99 "- 70-150 gram.

  Sila ambil perhatian bahawa Ceresit juga menghasilkan pelekat luar yang sangat baik yang paling sesuai untuk bahan baru seperti polistirena yang diperluas yang digunakan untuk melindungi bangunan dari luar.

  Primer GF-021: penggunaan logam setiap 1 m2

  Memilih asas untuk pemprosesan logam, ia akan menjadi optimum untuk meninggalkan formulasi yang mengandungi akrilik, kerana mereka tidak dapat melindungi permukaan daripada kakisan. Kadar penggunaan primer "GF-021" setiap 1 m2, sebagai yang paling sesuai untuk tujuan sedemikian, akan bergantung kepada persiapan awal substrat logam. Masalahnya adalah bahawa katil berlapis lapisan atau karat menyerap primer, seperti span. Strip permukaan dengan berus tegar atau campuran khas untuk mengeluarkan karat.

  Foto dari laman web: zlkz.ru

  Malah, campuran asas yang ditawarkan kepada anda dibuat berdasarkan resin epoksi, ia dapat dijamin untuk menampung tugasnya, baik pada logam, dan pada dinding konkrit atau permukaan porositi yang lain, padat dan rendah. Penggunaan per 1 m2 daripada primer GF-021 hanya 60-110 gram, yang tidak banyak sama sekali, bagaimanapun, hanya jika permukaannya betul dan disediakan dengan betul. Jika tidak, angka ini boleh berkembang sebanyak separuh, dan ini akan menjadikan kerja pembaikan jauh lebih mahal.

  Campuran primer bituminous

  Selalunya, untuk bilik basah, serta untuk luaran, contohnya, bumbung, memerlukan kalis air khas, yang semestinya membayangkan penyebaran semua permukaan. Untuk melakukan ini, pilihan terbaik akan menjadi komposisi penyebaran air bituminous, yang di pasaran juga dipanggil bitumen primer.

  Gambar dari laman web: narod.ru

  Pengambilan bahan sedemikian sebahagian besarnya bergantung kepada asas yang digunakan, kerana untuk plaster ia akan jauh lebih tinggi, dan untuk konkrit tumpang tindih adalah lebih rendah. Jika purata, penggunaan buku asas bituminous per m2 sekurang-kurangnya 200 gram, tetapi tidak lebih daripada 1 kilogram, jika ia adalah bumbung.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  87 − 77 =