Pengukus untuk penarafan pakaian yang terbaik

Penilaian 2017: pilih pengukus terbaik untuk pakaian

Steamers telah muncul di pasaran peralatan rumah tangga baru-baru ini, tetapi telah mendapat populariti dan cinta pembeli. Selain fungsi utamanya - seterika pakaian dengan wap dan mereka melakukan beberapa yang lain sama-sama berguna: menghapuskan kesan meresap pada pakaian, membasmi kain dan haiwan disumbat berdebu, bau output. Ia hanya kekal untuk mengetahui apa pengukus pakaian memilih untuk mempunyai ia dipenuhi semua jangkaan kami? Selepas mengkaji banyak model, kami membuat penilaian yang terbaik untuk tahun 2017.

Membuka sepuluh teratas syarikat evaporator rating Endever, yang boleh dipanggil sejagat. Model ini hanya direka untuk pakaian pelucutan menegak. Peranti ini bertujuan untuk cahaya, kain halus (sutera, kapas, sintetik) dan juga untuk pembuatan bahan yang tahan lama seperti bulu atau kulit. Kuasa adalah 1750 W, terdapat juga pengatur kuasa. Kapasiti bekas untuk air adalah 2 liter, supaya masa operasi berterusan peranti mencapai 80 minit. Suhu maksimum wap ekzos ialah 98 °.

Anda boleh memilih salah satu daripada empat mod pengukus. Pakej ini juga termasuk tiga muncung universal (sprayer, berus dengan bulu untuk menghilangkan kotoran dan klip menunjuk anak panah pada seluar), pendirian teleskopik, termorukavitsa menyediakan jaminan, penggantung, mengunci pasak Penekan pengukus khas untuk kolar dan poket.

 1. Ketidaksuburan: pembersihan berkualiti tinggi bukan sahaja pakaian, tetapi juga selimut, tilam, linen katil, mainan.
 2. Reka bentuk yang bergaya.
 3. Pemanasan pantas peranti.
 4. Kehadiran beberapa umpan.
 5. Keupayaan untuk bekerja dengan melkimii butiran sukar untuk dijangkau: kerah, poket, cuffs.
 6. Harga yang boleh diterima untuk set fungsi yang dituntut. Julat harga berbeza dari 3557 r. sehingga 5514 Rubles.
 1. Terlalu panjang hos yang boleh membengkok dan melonggarkan bekalan stim.
 2. Bahan yang tidak stabil di mana peranti dipasang.
 3. Di tempat kerja tidak berpegang kepada kapasiti yang diisytiharkan.

Baris kesembilan diduduki oleh pengukus tangan untuk pakaian dari Philips, dilengkapi dengan pam elektrik untuk bekalan stim automatik. Set juga termasuk kepala berus dengan villi, dengan mana anda boleh membersihkan barang pukal dari kain padat, contohnya baju, jaket, mantel. Kuasa - 1000 W, terdapat kemungkinan bukan sahaja menegak, tetapi melintang di permukaan rata. Kos bermula dari 4390 r. sehingga 6490 rubel.

 1. Reka bentuk yang sangat ergonomik. Peranti ini kompak dan selesa terletak di tangan, membolehkan anda mengendalikan barang-barang terkecil almari pakaian.
 2. Masa pemanasan adalah beberapa saat.
 3. Ringan, beratnya hanya 0.7 kg.
 4. Apabila menggunakan pengukus, papan seterika tidak diperlukan.
 1. Sebuah bekas kecil untuk air, yang akan sering diisi secara manual.
 2. Tidak selalu menghadapi produk yang diperbuat daripada bulu, kasmir, kulit.
 3. Penyejukan lama selepas selesai kerja.

Kedudukan kelapan rating itu diduduki oleh pengukus menegak salah satu pengeluar terbesar peralatan rumah Polaris. Peranti dipanaskan sepenuhnya dalam 40 saat.

Cop bukan sahaja dengan pemprosesan stim pakaian dan benda lain, tetapi juga sempurna membasmi permukaan, memusnahkan kira-kira 99% mikroba.

Terdapat tiga mod kuasa untuk bekalan stim. Kapasiti tangki air adalah 1.3 liter, yang memungkinkan untuk menggunakan pengukus tanpa topping sehingga 40 minit. Untuk produk yang diperbuat daripada suede, velor, bulu ada berus muncung khas "Twist Brush". Anda boleh membeli pengukus untuk 3448 - 5290 r.

 1. Dilengkapi dengan fungsi penutupan automatik jika tiada air atau dalam keadaan terlalu panas.
 2. Cengkaman mudah.
 3. Dengan Kunci Mudah, perkakas boleh digunakan dengan mana-mana penggantung pakaian.
 4. Keupayaan untuk menyesuaikan kuasa wap.
 5. Kompak, tidak banyak ruang.
 1. Di dalam bekas air ada rongga, dari mana ia akan menyusahkan mengalirkan air setelah selesai kerja.
 2. Kualiti bekalan stim adalah lebih rendah daripada model dengan paras kuasa yang sama (1700 W).
 3. Pemegang termo, yang masuk dalam kit, terlalu kecil.
 4. Kadang-kadang selang hos.

1

Tempat ketujuh diduduki oleh pembersih wap manual padat ini. Dengan bantuannya, anda boleh memproses pakaian stim panas, tekstil, linen, permaidani, langsir dan produk lain dengan mudah. Jumlah tangki air adalah 100 ml, yang cukup optimum untuk berus stim standard. Terdapat satu set beberapa lampiran yang boleh ditukar ganti: untuk membersihkan permukaan keras dan perabot, serta muncung berasingan untuk pakaian luar. Panas dengan baik: waktu pemanasan maksimal adalah 30 detik. Mod pengukus menegak dan mendatar disediakan. Kos pengukus di pelbagai kedai peralatan rumah - dari 1 635 rubel. sehingga 2 739 rubel.

 1. Terdapat penunjuk cahaya yang memberi isyarat kepada anda apabila peranti sedia untuk digunakan.
 2. Reka bentuk lekonic, skema warna yang bagus untuk kes itu.
 3. Kecekapan mengukus tinggi.
 4. Belanjawan dan praktikal.
 5. Cabut jalur dari kerah, cuffs, poket, kawasan pengikat.

Cons. Seperti semua berus stim, tidak semestinya kualitatif mengatasi perkara yang tebal, padat. Sesuai untuk produk yang diperbuat daripada kain ringan.

6. Philips GC430 / 05 Padat Padat

Baris keenam penilaian dihantar ke model ini dengan prestasi yang agak tinggi. Boleh berfungsi secara berterusan selama setengah jam dengan jumlah keseluruhan 600 ml. Kadar pemanasan tinggi dijelaskan oleh kuasa yang baik untuk pengukus tangan - 1400 W. Sesuai untuk untuk semua jenis kain.

Ciri luar biasa model ini ialah bekas yang disediakan oleh pengeluar dengan tudung untuk menyimpan pemegang pengukus dan semua bahagian yang diperlukan.

Ia adalah mungkin untuk memilih satu daripada tiga mod penjanaan wap.

 1. Kapasiti besar untuk mengisi air. Hilangkan kerapian yang kerap.
 2. Baik untuk melicinkan lipatan pada pakaian.
 3. Kepada set dilampirkan penyangkut - penyangkut lipat.
 4. Perhimpunan yang berkualiti, ruang simpanan yang mudah membolehkan anda menggunakan pengukus dalam perjalanan atau perjalanan perniagaan.
 1. Beberapa lampiran boleh tanggal.
 2. Pengguna mencatatkan bahawa peranti itu terlalu panas, dan pelindung tahan panas tidak melindungi tangan dari pemegang panas. Oleh itu, ada risiko wap terbakar.
 3. Berat, beratnya kira-kira 1.6 kg.
 4. Cukup kos yang tinggi, yang terletak dalam lingkungan 6,999 rubles. sehingga 10 790 rubel.

Pengukus lantai ini mengambil kedudukan kelima dalam ranking yang terbaik. Teknik ini digunakan oleh tuan profesional di studio, pembersih kering dan salun pakaian. Kuasa peranti mencapai 1500 watt. Dalam tangki boleh dicurahkan dan disuling, dan air paip biasa dari keran untuk keberkesanan kerja tidak akan menjejaskan. Set termasuk dua berus (satu fleecy, yang lain dari microfiber), klip untuk seluar dan skirt, serta gantungan pakaian. Segala-galanya diletakkan di dalam beg khas, yang dilekatkan pada pengukus. Anda boleh membersihkan perabot pelekat, mainan, langsir, taplak meja. Peranti ini berada dalam kategori harga dari 5 190 r. sehingga 6 190 rubel.

 1. Kes plastik yang dibuat secara kualitatif.
 2. Gabungan harga dan kualiti yang layak.
 3. Hos yang kuat yang tidak membengkokkan atau mengganggu pergerakan stim.
 4. Masa bekalan berterusan wap dengan bekas air yang penuh adalah kira-kira sejam.
 1. Thermokrake kecil yang tidak selesa.
 2. Pembeli perasan kepala wap yang lemah yang tidak sepadan dengan kuasa yang ditunjukkan dalam ciri tersebut.
 3. Apabila stim dibekalkan, titisan air boleh dibebaskan dan, akibatnya, tanda basah pada pakaian tetap.
 4. Kadangkala peranti dimatikan secara spontan: apabila membentuk tetesan air, sistem perlindungan peranti diaktifkan.

Kedudukan keempat diduduki oleh pengukus lantai dari jenama Tefal. Model ini menyediakan kekuatan 1700 watt, serta lima tahap keamatan stim untuk pelbagai bahan. Secara umum, peranti ini mengendalikan semua jenis kain, termasuk yang paling padat, yang mana pakaian luar dibuat. Nosel besar yang diperbuat daripada logam direka bentuk untuk bahagian besar - lipatan seluar dan skirt, hem, dan hujung sempit muncung disesuaikan untuk mengukuhkan pakaian yang sukar. Pemanasan kapal penggorengan berlaku dalam masa yang singkat - 40 saat. Feri secara kualitatif menjalankan prosedur pembasmian kuman, menghilangkan bau yang tidak menyenangkan, menyegarkan penampilan produk.

 1. Bekerja dengan baik dengan lipatan, bentuk anak panah seluar.
 2. Di kompleks terdapat bantal untuk membersihkan pakaian: rambut, bulu, debu, villi kecil, bulu dibersihkan.
 3. Sistem Kawalan Segera yang inovatif yang menyediakan fungsi yang tinggi.
 4. Pelbagai mod suapan stim.
 5. Selepas selesai prosedur tidak meninggalkan tanda basah pada pakaian.
 6. Titisan air tidak bercabang.
 7. Tangki air yang mudah. Air boleh ditambah kepada had sebanyak 1.7 liter.
 1. Kadang-kadang hos peranti dibengkokkan.
 2. Apabila memindahkan pengukus dari tempat ke tempat, air boleh meluap dari tangki dan kawasan lampiran asas.
 3. Untuk model lantai yang diberikan, hos tidak cukup lama.
 4. Kos yang tinggi - dari 13,190 r. sehingga 17 499 rubel.

Pengangkut kualiti tiga teratas membuka peranti multifungsi ini. Ia mempunyai kuasa yang sangat tinggi - 2000 W, peranti beratnya banyak - hampir 5 kg. Selain itu, bersempena dengan kuasa tinggi, terdapat tekanan tinggi, sehingga 4 Bar. Di dalam kit anda boleh menemui beberapa berus, di antara mereka terdapat pilihan untuk permukaan keras, pakaian, pengikis untuk kaca, muncung dengan muncung sempit untuk memberi makan stim ke tempat yang sukar dijangkau. Pembersih stim yang anda beli mungkin akan menjadi cara universal membersihkan rumah, kerana ia juga direka untuk membersihkan tingkap, membasuh lantai, dinding, perabot, barang kebersihan dan aksesori automotif.

 1. Ia mengatasi dengan baik dengan pelbagai jenis bahan cemar, bau yang tidak menyenangkan, noda pada pakaian.
 2. Tidak memerlukan penggunaan detergen tambahan.
 3. Pemilihan besar lampiran yang boleh ditukar, tali panjang. Untuk kemudahan menambah air ke tangki, pengeluar menambah bekas dan corong pengukur ke kit.
 4. Perhimpunan kuat dan boleh dipercayai, badan diperbuat daripada plastik berkualiti tinggi.
 5. Tiub pelanjutan dibekalkan dengan kit asas, dengan pembersihan yang boleh dilakukan di kawasan besar, memindahkan peranti minimum.
 6. Memandangkan fungsi yang kaya fungsi, harga agak dibenarkan: dari 5 927 r. sehingga 8 065 rubel.
 1. Pemegang sangat panas.
 2. Apabila membersihkan barang dari gris, skala, limescale dan bahan cemar yang kompleks, anda mesti menggunakan bahan kimia isi rumah tambahan.
 3. Hos stim memerlukan pengendalian yang berhati-hati, mudah rosak semasa operasi.

Baris kedua diduduki oleh pengukus lantai ini, dengan ciri-ciri yang perlu diperhatikan tangki air besar (2.1 liter), serta tekanan 6.2 bar. Kuasa peranti mencapai 1800 watt. Terdapat beberapa lampiran boleh tanggal, pad untuk pembersihan tambahan karpet, bantal, produk bulu dan bulu. Untuk mengelakkan pembakaran wap, terdapat sarung tangan yang terbuat dari bahan tahan panas. Laraskan bekalan stim dengan tiga mod terbina dalam. Harga peranti adalah 9,999 rubel.

 1. Kord panjang sehingga 2 m, terdapat fungsi pemotongan tali automatik.
 2. Terdapat bekas untuk menyimpan lampiran tambahan, serta pemegang khas yang memudahkan membawa peranti.
 3. Kerja tenang.
 4. Semasa bekerja, air paip boleh digunakan.
 1. Menurut banyak pembeli yang membeli produk ini, pengukus tidak dapat menangani pencemaran kompleks. Dan bekalan stim tidak cukup kuat walaupun pada mod intensiti maksimum.
 2. Air mengalir dari pegangan, ketika kondensasi jatuh bentuk semasa operasi.

Pemimpin penarafan kami adalah perkakas rumah multifungsi yang menggabungkan pengukus, pembersih wap dan penjana stim. Kuasa - 1950 Watt. Dalam set lengkap dengan peranti asas juga terdapat besi biasa untuk menyeterika. Sebuah tangki air yang luas (2.3 liter) menyediakan tempoh operasi berterusan selama 45-50 minit. Terdapat fungsi tutup automatik dan sistem penunjuk cahaya apabila peranti dimatikan.

Dalam reka bentuk seterika stim, elemen pemanasan dibuat, yang memanaskan stim pada masa keluar dan pada masa yang sama menghalang penampilan titisan condensate (sistem "anti-kritikal").

Dalam kit terdapat beberapa umpan, serta penyangkut lipat yang selesa, yang juga boleh diputar 360 °, yang mudah apabila mengukus pakaian dari sisi yang berbeza. Harga pembersih wap ini adalah 10 000 r. Lihat juga kajian Grand Master GM Q7.

 1. Kawalan keamatan pembebasan stim dengan menggunakan pengawal selia yang lancar.
 2. Ia mengatasi dengan baik dengan pembersihan semua jenis kain, tanpa mengira struktur dan kepadatan bahan.
 3. Set lengkap termasuk besi, besi wap untuk pakaian, penyapu wap untuk membersihkan objek padat.
 4. Terdapat tablet plastik untuk kemudahan mengukus sesuatu dalam kedudukan mendatar.

Cons pengukus. Kord yang agak panjang (185 cm) dimasukkan, tetapi tidak ada alat untuk putar kord automatik. Umumnya, tiada maklum balas negatif yang ditemui mengenai operasi peranti.

Sehingga kini, pengilang pelbagai perkakas rumah mewakili semua jenis instrumen untuk pembersihan, menyeterika dan pembersihan basah. Penarafan ini dibuat selepas mengkaji ciri-ciri teknikal yang paling penting bagi model-model utama, serta maklum balas pelanggan.

Apa pengukus terbaik, anda boleh menentukan sendiri, menganggarkan untuk tujuan apa yang anda akan membelinya, dan anggaran apa yang anda ada. Secara umum, terdapat pilihan bajet yang berjaya dan peranti kategori harga yang lebih tinggi. Cadangan di atas akan membantu anda menavigasi antara pelbagai yang kaya dan memilih pengukus terbaik yang akan menjadi pembantu yang ideal di ladang.

Cara memilih pengukus untuk pakaian - jenis, ciri dan model popular

Ironing adalah tugas yang perlu tetapi membosankan. Sangat sukar untuk bekerja dengan fabrik halus, barang-barang yang dihiasi dan langsir. Untuk memudahkan pekerjaan dalam rumah mampu seperti peranti sebagai pengukus untuk pakaian - penarafan alat terbaik dan nuansa pilihan akan dipertimbangkan dalam artikel.

Pengukus adalah perkakas elektrik yang menghasilkan stim, dengan mana anda boleh melicinkan dan membersihkan tekstil. Aliran wap dengan suhu kira-kira 98-99 ° C menembusi serat dan mengatasinya tanpa ubah bentuk atau peregangan. Selain itu, di bawah pengaruh pembasmian kuman tisu udara panas dan pembersihan mereka dari pencemaran berlaku. Ciri peranti ini berfungsi dalam kedudukan tegak.

Kedua-dua lantai dan pengukus tangan untuk pakaian (ranking terbaik akan diberikan di bawah) melaksanakan fungsi utama berikut:

 • pakaian menyeterika dari kain apa-apa yang berat;
 • melicinkan tirai;
 • mengeluarkan bau dari benda;
 • membersihkan perabot kerusi berlengan;
 • pembasmian kuman mainan - wap menghancurkan kuman dan tungau debu;
 • membasuh tingkap (jika ada muncung khas).

Pengukus membantu menjaga bahan-bahan yang berbeza: kapas, bulu, viscose, organza, sutera, jacquard, poliester, velour, baldu dan sebagainya. Perkara yang boleh bersulam dengan manik, glitter, tocang, lace, sampingan dan unsur-unsur hiasan lain. peranti tidak menyembunyikan kain dan tidak membiarkan mana-mana kawasan berkilat. Selain itu, beliau berjaya membersihkan turun jaket, jaket dan kot. Sesetengah peranti boleh memproses bulu.

Pakaian seperti itu sukar untuk disetrika dengan besi konvensional

Pengukus adalah alat yang ideal untuk menghilangkan keriput dari kain halus. Dia dapat dengan cepat membawa ke dalam keadaan sempurna pakaian atau guaman yang rusak. Tetapi dengan bantuannya, anda tidak boleh membuat anak panah pada seluar atau memberi bentuk ke atas skirt berlipat.

Sebelum anda mengetahui bagaimana untuk memilih pengukus untuk rumah untuk pakaian, pertimbangkan elemen asas peranti. Model lantai klasik terdiri daripada dandang, hos, menyeterika dan berdiri untuk penyangkut.

Dandang terletak di dalam kandang. Ia adalah tangki dengan elemen pemanasan elektrik (sepuluh). Tuang air ke dalamnya selepas menghidupkan peranti dibawa ke mendidih. Wap yang dihasilkan memasuki hos dan keluar melalui lubang di dalam besi atau muncung khas.

Sesetengah peranti termasuk:

 • tiub, hos sambungan;
 • berus kabus untuk membersihkan tekstil;
 • penyangkut;
 • pengapit untuk anak panah;
 • Peranti, yang membolehkan pelicinan lebih kualitatif kolar dan poket;
 • tahan panas dan sebagainya.

Contoh set lengkap pelindung menegak rumah untuk pakaian

Kebaikan dan keburukan pengukus lebih mudah dipertimbangkan, membandingkannya dengan peranti yang serupa - dengan pembersih besi dan wap.

Yang lebih baik - pengukus atau besi? Peranti ini tidak dapat menggantikan satu sama lain sepenuhnya. Kelebihan pengukus berbanding dengan seterika stim termasuk:

 • keupayaan untuk mengendalikan fabrik "aneh" dan elemen hiasan, tanpa takut merosakkannya;
 • bekerja dalam kedudukan tegak (mudah untuk menjaga tirai);
 • tidak perlu papan seterika;
 • ketersediaan ciri tambahan (pembersihan, pembasmian kuman);
 • tangki air besar - ini menghilangkan keperluan untuk sering menambah cecair semasa operasi.

Pengukus yang beroperasi

 • peranti dengan kapasiti yang kecil tidak dapat mengatasi halangan kapas dan rami;
 • adalah mustahil untuk besi bed linen dan tuala, dan bekerja secara mendatar secara umum;
 • Anda tidak boleh membentuk anak panah dan lipatan.

Apa yang lebih baik - pengukus atau seterika dengan penjana stim? Penjana stim besi dilengkapi dengan dandang berasingan, di mana air berubah menjadi wap. Peranti mempunyai fungsi yang sama - mereka boleh menyusun sesuatu dalam satah menegak. Penggunaan untuk pengukus tujuan ini lebih mudah: hujungnya lebih ringan, hos lebih panjang, dan badan mudah alih (disebabkan oleh roda). Di samping itu, tidak semua besi dengan penjana stim boleh digunakan untuk membersihkan tekstil. Pada masa yang sama, pengukus masih mempunyai kekurangan yang sama seperti yang dinyatakan di atas.

Pembersih wap atau pengukus wap - yang lebih baik? Pembersih wap adalah peranti untuk membersihkan pelbagai permukaan dengan stim panas, kering yang diberi makan di bawah tekanan. Tujuan utamanya ialah untuk melawan kotoran, mikroba, kotoran degil, filem berlemak, acuan dan sebagainya.

Sekiranya anda membandingkan pengukus dan pembersih stim, anda boleh membezakan beberapa perbezaan.

 • menyediakan jet stim kering di bawah tekanan;
 • menghisap selama 2-10 minit;
 • bekerja di mana-mana pesawat;
 • membersihkan hampir semua bahan - keluli, batu, ubin, plastik, kayu, kaca, tekstil dan sebagainya.

Contoh pembersih wap

 • menghasilkan stim basah meninggalkan dandang di bawah atau tanpa tekanan;
 • bersedia untuk beroperasi dalam masa 30-45 saat;
 • pukulan hanya secara menegak;
 • memproses tekstil.

Pembersih wap adalah peranti yang lebih serba guna dan multifungsi daripada pengukus. Tetapi harganya lebih tinggi, dimensi lebih besar dan fungsi utamanya adalah membersihkan rumah.

Pengukuh besi untuk pakaian boleh didapati dalam beberapa pengubahsuaian. Jenis utama peranti berikut boleh dibezakan:

 • oleh prinsip kerja - graviti, di bawah tekanan.
 • dengan reka bentuk - manual, lantai;
 • oleh fungsi - dengan satu fungsi, sejagat.

Instrumen graviti sangat mudah dalam reka bentuk. Inti kerja mereka adalah untuk menghidupkan air ke dalam stim, yang keluar dari dandang secara semula jadi tanpa mempercepatkan (seperti dari cerek yang mendidih). Bekalan stim tidak terlalu intensif pada masa yang sama.

Steamers yang beroperasi di bawah tekanan dilengkapi dengan injap khas. Dia memegang stim dalam dandang sehingga tekanan mencapai nilai tertentu. Kemudian injap dibuka, memberi laluan kepada aliran kuat yang menembusi struktur serat dengan lebih baik, melicinkan tisu kasar. Tetapi dalam kebanyakan model, stim di bawah tekanan berlaku selama beberapa minit, maka ia memerlukan masa untuk dikumpulkan. Instrumen sedemikian lebih tinggi daripada graviti.

Steamers dengan output tekanan wap berterusan, sebagai peraturan, adalah sebahagian daripada pembersih wap universal (generator stim) yang dilengkapi dengan pam.

Pengukus pegangan tangan merujuk kepada meter aliran graviti. Ia menyerupai cerek elektrik. Peranti bersaiz padat dan ringan. Ia mudah untuk mengambilnya dalam perjalanan untuk meletakkan perkara-perkara dalam rangka.

Pengendali pakaian jalan yang dipegang tangan

Dengan produk atau pakaian besar yang diperbuat daripada kain semula jadi, padat, pengukus tangan tidak dapat menampungnya. Waktu operasi kira-kira 15 minit kerana kapasiti kecil tangki. Kelebihan peranti - harga rendah dan keupayaan untuk digunakan sebagai dandang dan juga alat sedut.

Sekiranya anda mencari maklumat tentang peranti seperti pengukus untuk pakaian, penarafan instrumen terbaik sentiasa termasuk model lantai. Mereka terdiri daripada cangkerang dengan dandang, hos, penyeterikaan dan rak-rak. Kelebihan mereka:

 • kapasiti besar, yang membolehkan untuk mengatasi lipatan kuat pada kain;
 • kemungkinan kerja berterusan selama 2 jam;
 • kemudahan pemprosesan kerana kehadiran rak untuk penyangkut, di mana anda boleh meletakkan sesuatu.

Kelemahan pengukuh lantai menegak untuk pakaian adalah harga yang tinggi dan dimensi yang besar.

Dengan satu fungsi dan sejagat

Pengukus dengan satu fungsi hanya boleh menegak perkara yang tegak. Tidak ada peluang tambahan kepadanya. Peranti universal dapat melaksanakan pelbagai tugas rumah tangga. Kemungkinan kombinasi:

 • pengukus dan pembersih stim 2 dalam 1 - peranti itu bukan sahaja membolehkan kelancaran kain, tetapi juga untuk mengeluarkan kotoran dari mana-mana permukaan;
 • Penjana stim dengan seterika dan pengukus - seterika stim dan seterika wap boleh dilampirkan kepada penjana stim;
 • pengukus, besi dan papan seterika - papan seterika yang melipat dipasang pada badan pengukus, besi stim mempunyai bentuk segitiga sejagat.

Nota: Peranti universal jauh lebih mahal daripada kapal uap konvensional. Tetapi jika anda meringkaskan harga semua peranti yang disertakan dalam set, jumlah kos diperoleh lebih rendah daripada secara berasingan.

Apa jenis pengukus untuk pakaian yang lebih baik untuk dibeli? Apabila memilih instrumen, anda harus memberi perhatian kepada parameter seperti:

 • kuasa;
 • bekalan stim dan tekanan;
 • jumlah tangki dan keperluan air;
 • mod operasi;
 • bahan penyeterikaan;
 • tambahan.

Pengukus lantai

Kuasa mempengaruhi kadar pemanasan air dalam tangki dan jumlah stim. Tetapi semakin tinggi angka ini, semakin banyak elektrik yang digunakan oleh peranti.

Kuasa minimum ialah 1500 watt. Pengukus seperti itu akan membantu dalam menjaga pakaian rajut dan kain nipis. Angka optimum ialah 1800 watt. Peranti ini akan mengatasi kain jeans yang ketat.

Pembekalan stim di bawah tekanan memudahkan pelicinan dan membolehkan anda bekerja dengan bahan kasar. Pilihan yang masuk akal adalah peranti dengan tekanan 3.5-5 bar.

Kekuatan bekalan stim ditentukan dalam gram atau mililiter per minit. Purata adalah 35-40 ml / min. Tetapi jika stim dibekalkan pada kadar 55 ml / min dan lebih tinggi, maka peranti berfungsi dengan lebih cekap.

Semakin besar jumlah tangki, semakin lama fungsi pengukus tidak menambah air. Tetapi, sebaliknya tangki besar meningkatkan badan dan membuat peranti lebih berat. Pilihan yang optimum ialah 1.5 liter. Kolam takungan sedemikian menyediakan penyeterika berterusan selama 1.5-2 jam. Ia mudah jika air boleh ditambah ke peranti tanpa menghentikan kerja.

Keperluan air untuk pengukus dinyatakan dalam arahan. Dalam sesetengah model, anda hanya boleh menggunakan air sulingan atau botol, yang meningkatkan kos operasi. Model yang lebih mahal dilengkapi dengan penapis, membolehkan anda menuang air biasa ke dalam tangki. Mereka mesti dibersihkan dari skala.

Instrumen mod tunggal tidak dilengkapi dengan pengatur intensiti stim. Mereka sesuai untuk memproses kain yang serupa. Selalunya di rumah, keupayaan mereka cukup.

Steamers dengan beberapa mod operasi lebih mahal, tetapi mereka membolehkan anda memilih parameter stim. Mereka boleh digunakan untuk menjaga bahan-bahan yang berlainan: dari sutera nipis hingga kain kancing berat.

Besi diperbuat daripada logam, seramik atau plastik. Dua pilihan pertama adalah lebih dipercayai. Model logam sering dilengkapi dengan elemen pemanasan tambahan. Ini menghalang pemeluwapan. Di samping itu, adalah penting bahawa terdapat banyak gerai stim di dalam tunggal.

Memutuskan untuk membeli pengukus untuk pakaian - bagaimana untuk memilih dengan betul dan apa lagi yang patut dipertimbangkan? Mungkin terdapat beberapa parameter tambahan, termasuk:

 1. Aksesori. Dengan mudah, apabila peranti itu termasuk berus pembersih untuk pakaian, klip untuk membuat anak panah, plak tahan panas untuk bungkus cuffs dan kolar (ia diletakkan di bawah kain), seekor kambing yang melindungi dari luka bakar. Di samping itu, apabila membeli pengukus lantai, ia memberi keutamaan kepada model dengan penyangkut dua - ia menahan pakaian berat.
 2. Panjang hos. Semakin besarnya, lebih tangkas dan berfungsi peranti itu. Tetapi jika besi tidak mempunyai unsur pemanasan, maka, melalui selang panjang, stim akan menyejuk dan menjadi titisan air.
 3. Dimensi. Adalah penting untuk menilai terlebih dahulu kemungkinan penyimpanan padat peranti.

Penting: Apabila membuat pembelian, anda mesti menguji pengukus, dan juga meminta penjual jika ada kemungkinan untuk membeli aksesori tambahan atau alat ganti secara berasingan.

Apabila membeli peranti seperti pengukus pakaian tangan atau menegak, penarafan model terbaik yang disusun oleh pakar perkakas rumah akan membantu anda memilih pilihan.

Model lantai popular, yang kebanyakan pembeli bertindak balas dengan positif. Harga adalah 12460 rubel.

Parameter:

 • kuasa - 1800 W;
 • bekalan stim - 40 g / min;
 • tangki - 2,2 l;
 • pemanasan - 30 saat;
 • 5 mod operasi;
 • reel kord automatik;
 • aksesori - muncung untuk anak panah, kerah, berus, rak;
 • anda boleh menggunakan air paip.

Perkakas lantai yang berkesan pada kos yang agak rendah. Harga adalah 4540 rubel.

Parameter:

 • kuasa - 1600 W;
 • bekalan stim - 30 g / min;
 • takungan adalah 2.5 liter;
 • pemanasan - beberapa minit;
 • 2 mod operasi;
 • aksesori - lampiran-pengapit, berus, papan, mitt, berdiri.

Kekurangan tinjauan pemilik - sukar untuk melicinkan kain yang sangat padat, hos pendek (1.6 m).

Salah satu model lantai paling berkuasa setakat ini. Harga adalah 17500 gosok.

 • kuasa - 2250 watt;
 • bekalan stim 55 g / min;
 • takungan itu ialah 1.7 liter;
 • pemanasan - 45 saat;
 • 2 mod operasi;
 • reel kord automatik;
 • aksesori - klip, berus, bantal kecil, pendirian berganda, beg.

Grand Master GM-S-205LT - model lantai, yang mempunyai tangki air yang sangat luas - 3 liter. Harga 13370 rubel.

Parameter:

 • kuasa - 1950 W;
 • bekalan stim - 20 g / min;
 • pemanasan - 60 saat;
 • 9 mod operasi;
 • aksesori - klip, berus, papan, kucing.

Perkakas luar yang sangat kuat. Harga adalah 15100 Rubles.

Parameter:

 • kuasa - 2600 W;
 • bekalan stim adalah 85 g / min;
 • pemanasan - 45 saat;
 • takungan adalah 2.5 liter;
 • 3 mod operasi;
 • kemungkinan pelucutan mendatar;
 • aksesori - penjepit, berus, papan, pertukangan, pendirian teleskopik.

Pengukus tangan selesa dengan kepala berus. Harga adalah 2490 rubel.

Parameter:

 • kuasa - 1000 W;
 • bekalan stim - 20 g / min;
 • pemanasan - 30 saat;
 • takungan adalah 0.2 liter.

Kontra - jangka pendek kerja, tidak melicinkan tisu padat dan lipatan kuat.

Adalah penting bukan hanya untuk memilih pengukus yang sesuai untuk pakaian, ulasan menunjukkan bahawa mereka perlu dapat menggunakan dengan cekap. Petua asas:

 1. Peranti menepuk kain dengan stim basah. Selepas menyeterika, anda perlu menunggu beberapa minit sebelum memakai sesuatu yang kering dan tidak berubah.
 2. Tirai perlu dilayari secara berperingkat - dari atas ke bawah, menarik kain itu.
 3. Linen besar (linen katil, tuala) lebih baik diseterika pada pengering (tali). Sekiranya peranti itu mempunyai fungsi pelucutan mendatar, maka produk-produk itu mudah diletakkan di atas tilam.
 4. Tidak semua kapal uap sesuai untuk penjagaan produk bulu. Sekiranya arahan tidak mengandungi maklumat mengenai hal ini, anda boleh cuba menyegarkan mantel bulu atau kot kulit domba, bermula dari kawasan yang rendah. Besi harus disimpan pada jarak 5-10 cm dari produk.
 5. Jaket terbungkus paling baik dalam keadaan yang agak basah. Stim akan membantu serat pengisi untuk retak.

Pengukus pakaian adalah perkakas rumah yang memudahkan penjagaan pakaian dan tekstil rumah. Dengan bantuannya, anda boleh meletakkan barang-barang dari kain halus dan padat, menyegarkan perabot lembut dan langsir licin. Tetapi pengukus tidak dapat menggantikan sepenuhnya besi kecuali untuk beberapa model dengan kemungkinan operasi mendatar.

Pengukus untuk pakaian - penarafan yang terbaik

Ironing adalah proses yang paling kurang automatik dalam kehidupan rumah - ia memerlukan sejumlah waktu, usaha, pengetahuan, tindakan yang jelas dan tepat, dan juga - teknik yang baik. Ramai yang mahu menjadikannya semudah mungkin, jadi suri rumah hanya bermimpi membeli sebuah pengukus untuk pakaian. Penarafan peranti sedemikian yang terbaik akan anda dapati dalam artikel ini.

Apakah pengukus untuk pakaian?

Buat kali pertama peranti sedemikian muncul di Amerika Syarikat pada pertengahan abad kedua puluh. Mereka menggunakannya, pertama sekali, untuk meluruskan yang bergaya pada masa itu merasakan topi. Udara panas tanpa masalah yang diatasi dengan serat tisu tisu.

Penting! Jenama pertama, di mana yang mula aktif untuk melaksanakan kapal uap seawal tahun 1940, adalah Jiffi Steamer.

Semua peranti mempunyai prinsip operasi yang sama:

 • Apabila dipanaskan dalam dandang, air menjadi wap.
 • Yang terakhir, di bawah tekanan melalui hos, diarahkan ke pakaian dan meluruskan gentian renyah kain, melicinkan lipatan.

Penting! Steam juga berkesan membuang pelbagai bau dari pakaian.

Semua evaporator berbeza dalam parameter, fungsi dan tujuan, tetapi secara umum, mereka boleh dibahagikan kepada dua jenis.

Versi termurah dan paling mudah seperti peranti itu. Ia ringan dan bersaiz padat, yang sebenarnya kelebihan utamanya.

Penting! Pengukus tangan boleh digunakan sebagai cerek elektrik.

 • Kuasa yang rendah, yang membolehkan anda melicinkan kain ringan, blaus dan T-shirt sahaja.
 • Tidak baik mengatasi dengan fabrik semulajadi - seperti linen, kapas, dan kasar - seperti tweed, drape, kasmir.
 • Masa pendek operasi berterusan.

Peranti sedemikian adalah unit lantai pegun atau bergerak (dengan roda bersepadu). Untuk proses menyeterika yang lebih mudah, sebagai peraturan, penyangkut menegak dimasukkan.

 • Kuasa yang cukup - membolehkan anda mengatasi penyerapan hampir semua jenis kain.
 • Masa kerja yang berterusan.
 • Tangki air besar.
 • Kehadiran pelbagai lampiran tambahan.
 • Dimensi besar, yang memerlukan tempat yang diperuntukkan khas untuk menyimpan peranti di apartmen.
 • Sarung tangan dan lengan baju harus dilucutkan pada papan tahan panas, yang memberikan beberapa kesukaran.

Penting! Pengukus jenis menegak adalah lebih mudah daripada papan seterika.

Apa yang perlu saya cari ketika membeli mesin pelucutan tisu?

Pembelian peranti ini, serta peralatan rumah lain, mesti dilakukan secara sengaja dan dengan kemahiran. Perkara pertama yang boleh anda lakukan apabila memilih pengukus untuk pakaian adalah untuk mengkaji penarafan model terbaik mengikut pengguna dan pakar. Selain mengkaji semula model, kita masih perlu memberi perhatian kepada ciri teknikal tertentu bagi peranti yang lebih berjaya, menurut ulasan.

Lebih besar kuasa peranti, lebih baik hasil menyeterika. Peranti akan dengan cepat menjadikan air menjadi wap, dan ia akan diberi makan dengan lebih intensif. Oleh itu, walaupun perkara padat seperti seluar jeans atau mantel berlapis boleh disapu tanpa sebarang masalah.

Penting! Pengukus menegak harus mempunyai kuasa sekurang-kurangnya 1500 watt. Dalam penarafan model yang terbaik seperti itu banyak terdapat.

Perhatikan parameter ini. Ia diukur dalam gram seminit dan secara langsung bergantung kepada kuasa peranti. Lebih tinggi nilai keamatan stim, penyeteraan yang lebih baik dan lebih baik akan berlaku.

Parameter ini hanya akan ditentukan untuk model yang mempunyai injap stim. Apabila jumlah stim yang diperlukan di dalam tangki, injap terbuka dan melepaskannya dengan aliran yang kuat. Oleh itu, wap menyerap lebih baik ke dalam bahan dan melicinkan bidang masalah dengan lebih kualitatif.

Dalam mod ini, peranti ini boleh berfungsi hanya beberapa minit, tetapi sebagai peraturan, dan ini cukup untuk mengatasi lebam yang sangat kompleks. Selepas ini, peranti akan bertukar kepada mod graviti, apabila stim segera dibekalkan ke tiub.

Penting! Parameter tekanan wap yang baik ialah 3.5 bar. 5 bar akan mempunyai kapal terbang kelas mewah.

Tempoh operasi berterusan bergantung kepada parameter ini. Sebuah tangki yang lebih besar meningkatkan masa operasi, tetapi jika anda merancang untuk menggunakan pengukus untuk pakaian semata-mata untuk kegunaan domestik - jangan ambil peranti dengan nilai tertinggi. Ini akan menjejaskan berat peranti, ergonomiknya, iaitu, kerja akan memenatkan dan tangan akan menjadi letih lebih cepat jika peranti itu sangat berat.

Penting! Model yang baik boleh menghasilkan stim selama satu jam.

Untuk tisu yang berbeza, anda harus memilih keamatan stim anda sendiri. Oleh itu, perhatikan berapa banyak peranti yang dipilih mempunyai mod intensiti.

Penting! Malah, pilihan ini apabila memilih - bukan yang utama, kerana stim adalah produk pemprosesan yang lebih lembut daripada besi. Oleh itu, walaupun peranti hanya mempunyai satu mod, maka jangan mengabaikan model sedemikian - dengan syarat semua ciri-ciri lain akan memenuhi keperluan anda.

Kemudahan menggunakan peranti ini bergantung pada butiran ini. Semakin panjang hos, lebih mudah dan lebih mudah ia akan berfungsi dengan pengukus.

Pilihan terbaik ialah besi logam. Ia pasti akan bertahan lebih lama dan lebih cekap untuk plastik.

Sekiranya tidak ada ruang yang cukup di rumah anda, maka parameter fizikal bagi peranti anda akan memainkan peranan penting. Fikirkanlah terlebih dahulu.

Menganalisa parameter utama, ciri-ciri dan kos operasi, kami menawarkan rating penguap setiap jenis.

Pengangkut tangan untuk pakaian. Penilaian

Peranti sedemikian sering dipanggil hibrid dari teko dan pengukus. Mengenai merit dan demeritnya, kita sudah berbincang, mari kita beralih kepada model terbaik teknologi sedemikian.

Penarafan pengangkat tangan membuka model murah dan berkualiti tinggi ENDEVER ODYSSEY Q-40. Peranti ini agak popular dan mempunyai maklum balas pengguna yang baik.

Penting! Satu-satunya kelemahan peranti adalah ketidakupayaan untuk menggunakannya dalam kedudukan mendatar. Dalam kes ini, air hanya tertumpah dari muncung.

 • Kuasa: 800W.
 • Aliran wap: sehingga 17 g / min.
 • Jumlah tangki: 200 ml.
 • Tekanan wap: tidak.

Reka bentuk bergaya jenama terkenal mempunyai banyak maklum balas positif daripada pengguna.

Penting! Antara kekurangan itu boleh dikenalpasti sebilangan kecil kapasiti, yang membolehkan anda untuk terus mengendalikan peranti hanya dalam beberapa minit, dan harga yang dinaikkan.

 • Kuasa: 1200 watt.
 • Aliran wap: sehingga 24 g / min.
 • Jumlah tangki: 60 ml.
 • Tekanan wap: tidak.

Model ini adalah peranti yang sangat popular di pasaran peralatan menyeterika. Reka bentuk yang cantik, peranti ini mempunyai kuasa yang tinggi dan harga yang berpatutan.

Penting! Kelemahan peranti adalah ciri-ciri yang terlalu besar: pengeluar menjanjikan satu perkara, tetapi pada hakikatnya ada yang lain. Dan walaupun dengan pendekatan ini, parameter pengukus jauh lebih baik daripada kebanyakan model lain dengan harga dan segmen kualiti yang sama.

Pengukat untuk pakaian adalah menegak. Penilaian yang terbaik

Seperti yang telah disebutkan, peranti lantai jauh lebih serius dan berkuasa daripada manual. Pengukus pakaian menegak boleh melakukan beberapa fungsi besi. Pertimbangkan model yang patut mendapat perhatian anda - kami menawarkan penarafan yang lebih kecil daripada yang terbaik daripada tinjauan pengguna dan pendapat pakar teknikal.

Disebabkan ciri teknikal yang baik, peranti ini mempunyai banyak maklum balas positif dan disyorkan oleh majalah "Pengguna".

Penting! Kekurangannya adalah kekurangan pilihan untuk meningkatkan tekanan wap, yang melibatkan penyetrikaan buruk dari benda-benda yang dibuat dari kain semulajadi.

 • Kuasa: 1500 watt.
 • Urus stim: sehingga 35 g / min.
 • Jumlah tangki: 1800 ml.
 • Tekanan wap: tidak.

Pilih peranti ini kerana parameter dan kebolehpercayaan reka bentuknya yang baik.

Penting! Di antara kekurangan itu, kita boleh perhatikan ketiadaan fungsi tekanan stim jangka pendek.

 • Penggunaan kuasa: 2000 watt.
 • Aliran wap: sehingga 38 g / min.
 • Jumlah tangki: 1500 ml.
 • Tekanan wap: tidak.

Di antara pengangkut graviti menegak peranti ini adalah satu hit jualan. Ia mempunyai ciri teknikal yang baik dan kebolehpercayaan yang tinggi.

Penting! Daripada keburukan adalah harga yang tinggi dan ketiadaan pilihan tekanan stim.

Pengukus adalah profesional untuk pakaian. Penilaian yang terbaik

Steamers dengan kuasa tinggi, sebagai peraturan, lebih mahal. Tetapi fungsi mereka adalah lebih baik daripada model yang lebih murah. Mereka dengan mudah akan membawa kepada penampilan kain yang kukuh dan padat, sama ada ia semula jadi atau sintetik. Peranti sedemikian sering dilengkapi dengan fungsi stim di bawah tekanan.

Di antara merit model ini pasti dibezakan:

Dalam kit terdapat juga muncung bersih wap. Terdapat peluang untuk membeli besi, yang, setelah disambungkan ke badan bukan selang, boleh digunakan sebagai penjana stim yang kuat.

Penting! Peranti ini tidak mempunyai kelemahan yang ketara.

Parameter teknikal peranti:

 • Penggunaan kuasa: 1950 Watts.
 • Intensiti bekalan stim: sehingga 70 g / min.
 • Jumlah tangki: 2300 ml.
 • Tekanan wap: ya. 3.5 bar.

Model ini dipertimbangkan untuk masa yang lama pengukus paling kuat di pasaran peralatan rumah tangga. Semua ciri teknikalnya lebih baik daripada pesaing.

Penting! Kelemahan yang patut ditarik balik, peranti tidak ada.

 • Kuasa: 2200-2500 watt.
 • Aliran wap: sehingga 80 g / min.
 • Jumlah tangki: 2500 ml.
 • Tekanan wap: ya. 3.5 bar.

1 tempat. Grand Master GM Q7 MULTI ELITE

Pengukus yang direka khas untuk pakaian mempunyai ciri-ciri prestasi yang baik. Nozel untuk pembersih wap dimasukkan. Secara pilihan, anda boleh membeli modifikasi besi GM MULTI ELITE, yang apabila disambung dengan betul, membentuk penjana stim yang kuat.

Penting! Tiada kekurangan penting dalam peranti ini.

 • Penggunaan kuasa: 1950 Watts.
 • Aliran stim: sehingga 70 g / min.
 • Jumlah tangki: 2300 ml.
 • Tekanan wap: ya. 3.5 bar.

kepada kandungan ↑

Penarafan kapal stim pelbagai fungsi

Satu lagi kategori alat untuk kain pelucutan, yang patut disebut. Fungsi peranti semacam itu tidak terhad kepada hanya pelucutan. Ini boleh menjadi pengukus dengan muncung pembersihan stim (pembersih wap pengukus), serta penjana stim atau peranti lain. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa peranti yang serupa mempunyai kuasa lebih daripada kapal uap konvensional. Kami menawarkan anda untuk membiasakan diri dengan pembersih wap dan seterika pengukus untuk pakaian. Peringkat yang terbaik daripada mereka dibentangkan di bawah.

Syarikat ini mengetahui pengeluar perkakas rumah berkualiti tinggi di semua negara maju di dunia. Oleh itu, persoalan tentang kualiti barangan tidaklah berbaloi. Sebagai tambahan kepada fungsi utama, peranti ini juga melaksanakan pilihan pengukus besi.

Penting! Antara kelemahan adalah harga peranti - agak tinggi.

 • Kuasa: 2200 Watt.
 • Penghantaran wap: tidak diketahui.
 • Jumlah tangki: 1500 ml.
 • Tekanan wap: ya. 4.2 bar.

Peranti ini telah berulang kali memenangi dalam pelbagai penilaian, sebagai pengukus yang terbaik dan berfungsi.

 • Kuasa: 1700 Watt.
 • Penghantaran wap: tidak diketahui.
 • Jumlah tangki: 1700 ml.
 • Tekanan wap: ya. 5,5 bar.

1 tempat. Grand Master GMQ7 MULTI ELITE

Pertama sekali, peranti ini sangat baik sebagai pengukus pada harga yang mencukupi. Semua fungsi lain menjadi tambahan yang baik. Di dalam kit terdapat besi, yang disambungkan bukannya hos pengukus ke badan peranti. Ini membentuk penjana stim yang kuat.

 • Penggunaan kuasa: 1950 Watts.
 • Aliran stim: sehingga 70 g / min.
 • Jumlah tangki: 2300 ml.
 • Tekanan wap: ya. 3.5 bar.

kepada kandungan ↑

Pengangkut pakaian terbaik untuk pakaian. Penarafan pengeluar

Jika kita bercakap mengenai pengukus yang baik, maka perlu memilih peranti pengilang yang terkenal dan boleh dipercayai. Ini adalah jenama berikut:

Pastikan pengukus yang berkualiti untuk pakaian akan memudahkan kerja keras pakaian penyeterik dan membuatnya lebih cepat pada masa-masa tertentu. Apabila membeli barangan, berdasarkan parameter yang dinyatakan dalam artikel ini. Oleh itu, anda membeli barang yang perlu dalam rumah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

6 + 2 =