Back to all Post

Penjana stim dengan dandang

Ciri-ciri pilihan penjana stim untuk rumah

Setiap orang yang telah membeli generator stim untuk rumah itu tidak dapat membayangkan bagaimana dia pernah hidup tanpa peranti ini. Peranti ini bukan sahaja untuk menyeterika - sebenarnya, unit ini mempunyai banyak bakat lain.

Apa yang boleh saya lakukan dengan peranti ini

Penjana stim untuk rumah dapat melakukan kerja tersebut:

 • pakaian mencuri secara vertikal;
 • membersihkan pelbagai jenis bahan;
 • menghapuskan noda dari pelbagai permukaan;
 • untuk menjimatkan paip dan jubin dari kotoran dan mikrob.

Peluang tersebut adalah disebabkan oleh prinsipnya peranti: stim kering dihasilkan, yang boleh dipanaskan pada suhu 140 hingga 160 ° C. Dengan bantuan aliran wap yang kuat, pembersihan "sihir" permukaan dan bahan yang diisytiharkan berlaku.

Mengapa saya memerlukan rawatan wap?

Tidak terbiasa dengan kemungkinan orang-orang peranti itu hairan: "Kenapa pakaian dari wap? Bukankah cukup untuk besi itu? "Dengan bantuan mengukus, ia benar-benar mungkin untuk melicinkan walaupun penyelewengan yang paling kuat dan lipatan pada bahan. Kain tidak akan merosot di bawah pengaruh suhu - pengukus kombi akan memberikan nilainya hanya 98-99 ° C, yang tidak meregangkan serat kain (sebaliknya, mereka juga akan memperoleh kelantangan dan keanjalan). Pada masa yang sama, adalah mungkin untuk bekerja dengan sempurna walaupun dengan bahan yang paling halus.

Terdapat kelebihan lain:

 • perkara-perkara mempunyai bau aneh;
 • dalam proses terdapat pembasmian kuman dan pelupusan saprophytes (tungau debu), yang sangat penting untuk linen katil;
 • Anda boleh bekerja dengan pelapis perabot;
 • menghilangkan timbunan melekit dan rambut haiwan kesayangan.

Satu ciri penting: menyeterika berlaku tanpa menggunakan papan seterika - pakaian itu sendiri berada dalam kedudukan tegak.

Untuk bekerja dengan perabot lembut, anda perlu memilih jenis berus yang anda gunakan. Untuk fabrik halus, bulu lembut sesuai, dan untuk yang kasar - lebih tegar.

Memilih peranti, tidak diperlukan untuk mengetahui jenis peranti sedia ada untuk mengukus.

1
 1. Penjana stim untuk pakaian Relevan untuk penggantian lengkap besi. Dengan pilihan yang tepat, sistem menyeterika menampung kerja lebih baik daripada besi biasa. Selain melicinkan langsir, ia juga dapat membasuh tingkap tanpa menggunakan sebarang bahan kimia.
 2. Sekiranya ada keinginan untuk membeli model untuk pembersihan, peranti ini akan menyerupai pembersih vakum dengan satu-satunya perbezaan yang bukan pengumpul habuk ada penjana stim bersepadu. Peranti ini biasanya digunakan dalam organisasi pembersihan, kerana ia mempunyai kos yang sangat tinggi.
 3. Sekiranya bajet membenarkan, anda boleh membeli model profesional. Ini akan menjadi peranti pelbagai fungsi yang akan menggabungkan kedua sistem penyeterikaan dan peranti pembersihan.

Ciri-ciri apa yang perlu diberi perhatian semasa membeli

Bagaimana untuk memilih penjana stim? Terdapat beberapa kriteria yang akan membantu anda memilih peranti yang sangat baik:

 • kemungkinan pengewapan;
 • tekanan suapan stim;
 • kuasa;
 • jumlah reservoir;
 • masa pemanasan;
 • aksesori tambahan;
 • bahan tunggal tapak besi.

Penjana stim rumah mungkin kelihatan seperti ini:

 • mempunyai dandang berasingan yang menghasilkan stim;
 • segera menghasilkan wap;
 • mempunyai pilihan untuk mengepam air - ini menggunakan pengumpul (atau sepasang tangki) yang diduduki dengan tugas ini.

Untuk kegunaan rumah paling sering memilih pilihan kedua - pelaksanaan segera tugas akan membantu untuk memulakan kerja sudah dalam beberapa minit setelah menyalakan dan menyalakan.

Menurut pakar, hasil terbaik disediakan oleh penjana stim elektrik dengan dandang berasingan. Jangkaan akan dibayar dengan peluang besar dalam kerja - suhu akan mencapai maksimum yang ditetapkan. Walau apa pun, pada pemerolehan perlu difahami, untuk apa tujuan pembelian dibuat. Jika sepatutnya banyak perkara yang perlu disetrika, maka penumpuk stim dalam peranti mesti besar.

Prosedur ini disebabkan oleh tekanan tertentu - semakin tinggi nilainya, semakin berkesan kerja teknik tersebut. Penunjuk ini biasanya masuk dalam lingkungan 2-6 Bar, tetapi lebih baik untuk memberi keutamaan kepada ambang maksimum. Ia dengan mudah akan membantu untuk bekerja walaupun dengan bahan-bahan berat (dari saman ke langsir).

Pilihan penjana stim dipengaruhi oleh detik-detik berikut:

 • produktiviti jet stim - dari 90 hingga 140 g / min (untuk hasil yang terbaik meletakkan nilai maksimal pengukus combi);
 • kehadiran pilihan pemogokan stim (bekalan stim maksimum ialah 95-260 g / min);
 • kemungkinan mengendalikan peranti itu dalam kedudukan tegak;
 • kemungkinan bekalan berterusan wap (dari 80 hingga 140 g / min).

Rangsangan stim Ia digunakan untuk bekerja dengan perkara-perkara yang kering, lipatan yang tidak dicuci semasa penyeteraan biasa. Dan dengan bantuan itu mengukus menegak anda boleh menyeterika langsir dan benda-benda di atas penggantung.

Untuk memilih model yang betul, kita tidak boleh kehilangan penunjuk kuasa. Pada penunjuk lebih daripada 1800 W, peranti dengan penjana stim sesuai untuk bekerja dengan spesies tisu yang berlainan. Untuk menggunakan setiap hari, anda boleh membeli peranti dengan kapasiti kecil. Kualiti kerja akan kekal di peringkat, dan wang itu akan disimpan dalam dompet.

Pengilang menghasilkan teknik dengan penjana stim yang mempunyai kapasiti penyimpanan dari 500 ml hingga 2 liter. Apabila sepatutnya besi banyak pakaian, lebih baik memilih kapasiti maksimum. Tetapi kelebihan ini akan mewujudkan beberapa keburukan - peranti akan menjadi lebih banyak saiznya, lebih besar dan lebih berat. Tidak mungkin model ini sesuai digunakan, sebagai contoh, orang tua.

Satu lagi kriteria penting dalam persoalan bagaimana memilih penjana stim adalah masa pemanasan. Penunjuk sedemikian memberi kesan kepada kemudahan dan kelajuan operasi. Rata-rata, proses ini adalah dari 2 hingga 10 minit. Untuk rumah itu perlu memilih model, pengukus kombi yang datang dengan kesediaan dalam masa 3 minit.

Ia masuk akal untuk bercakap tentang mereka jika seseorang membeli alat pelbagai fungsi. Adalah berfaedah untuk berfikir terlebih dahulu bahawa senarai umpan ini akan menjadi sangat diperlukan:

 • Besi untuk menyeterika (biasanya ia selesai);
 • berus berus untuk membersihkan permaidani;
 • muncung dengan hujung panjang untuk bekerja di tempat yang sukar dijangkau;
 • tempat yang sukar untuk penyingkiran tempat.

Berapa banyak lampiran dalam setiap peranti sedemikian - pengeluar sendiri memutuskan. Keperluan tertentu maju ke hos - ia mesti panjang dan tahan lama, supaya pembersihan berlaku dengan selesa yang mungkin.

Faktor penyetelan sistem ini secara langsung mempengaruhi prestasi peranti. Satu-satunya seterika dari penjana stim dibuat dari pelbagai bahan.

 1. Keluli tahan karat Ia akan memberikan kekuatan dan ketahanan kepada salutan. Teknik ini akan segera dimanaskan dan dimatikan.
 2. Aluminium mengurangkan kos keseluruhan peranti dan mudah rosak dengan sentuhan dengan butang. Satu lagi kelemahan - pakaian boleh terus bersinar.
 3. Salutan seramik mudah dibersihkan dengan kain biasa, perkakas cepat menyejuk dan memanas. Kelemahan besar adalah kerapuhan, jadi berhati-hatilah jatuh dari ketinggian yang hebat.
 4. Hebat untuk pakaian menyeterika sol titanium. Mereka cepat panas, berkhidmat untuk masa yang lama dan tidak merosakkan pakaian. Terdapat juga tolak - pada alat tersebut sangat berat.
 5. Teflon atau kaca-seramik adalah tahan lama, mudah dan berkesan digunakan. Model dari penutup itu juga yang paling mahal.
 6. Sangat mudah apabila teknik itu outsole komposit (asas aluminium dengan Teflon atau salutan seramik), yang pada masa yang sama melindungi pakaian daripada bersinar dan tidak menimbang peranti itu sendiri.

Gambaran keseluruhan model yang paling popular

Pemimpin di pasaran jualan peralatan tersebut adalah jenama Philips - semua menawarkan kuasa dan bekalan stim yang berlainan. Salah satu model yang diiktiraf Philips dipanggil GC6602 - memilihnya, anda boleh memastikan kerja yang selesa: dengan berat ringan 1.2 kg, ia mempunyai kapasiti 2400 watt. Mari kita perhatikan pengukus kombi: jumlah tangki adalah 1500 ml, dan kuasa haba - 360 g / min.

Peranti ini menggunakan sistem Philips Easy De-Calc, yang berketumpatan, dengan itu memperpanjang umur penjana.

Terutamanya pengguna seperti itu, anda boleh dengan cepat mencuri apa-apa kain seperti jeans, dan linen katil. Tidak sukar untuk bekerja dengan langsir. Rasuah dan hakikat bahawa satu-satunya tidak meninggalkan jejak.

Teknik MIE (Peralatan Pengeringan Moden) juga popular di kalangan peminat penjana stim berkualiti tinggi. Model anggaran penjana stim untuk rumah Bravissimo MIE berjalan pada sistem dandang untuk pengeluaran stim. Keanehan pengukus kombi adalah bahawa bekalan stim mencapai 150 g / min dengan kesan stim sehingga 5.5 bar. Terdapat pilihan untuk menyeterika menegak dan pengeringan menegak.

MIE Bravissimo steam generator

Sistem penyeterikaan yang kuat Tefal Easy Pressing GV5246 adalah 2400 watt, dan 1 liter air diletakkan di dalam takungan. Berat, sudah tentu, dirasai pada 4.5 kg. Tekanan dalam penjana stim adalah 4.5 bar, dan untuk bekalan stim sehingga 90 g / min terdapat pelarasan manual. Terdapat juga kesan kesan stim - 100 g / min. Mengendalikan pakaian secara menegak.

Sistem penyetelan Tefal Mudah Menekan GV5246

Jadi, bagaimana untuk memilih penjana stim yang baik untuk rumah? Ia perlu bermula dari keperluan tersebut yang memindahkan pengguna untuk membuat pembelian sedemikian. Dalam kes ini, perkara itu benar-benar perlu, dan pengambilalihan itu wajar.

Apa jenis besi dengan penjana stim lebih baik untuk dibeli: rumah tangga atau profesional?

Oleh itu, anda memutuskan untuk menukar besi jenis lama ke perkakas rumah yang lebih maju seperti penjana stim. Dan hairan dengan soalan itu: "Apakah jenis besi dengan penjana stim lebih baik untuk dibeli?". Era hubungan pasaran bebas menjadikannya sangat sukar: pilihannya sangat besar, merek-mereknya mempesonakan di mata, dan harga garam menyebabkan keputusasaan.

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda apa yang perlu dilakukan untuk memilih besi terbaik dengan penjana stim, menggabungkan kos, kualiti dan fungsi secara optimum. Tentukan kelebihan penjana stim di hadapan besi biasa. Dan juga kita akan secara terperinci memahami, daripada model rumah tangga dari profesional untuk rumah berbeza.

Motif untuk berpindah dari hanya besi ke penjana stim dengan seterika

 • Mereka mengatasi masalah yang sukar, dengan baik untuk menyeterika sesuatu. Sebagai contoh, pakaian yang diperbuat daripada fabrik semulajadi atau acetate nipis, dengan benda yang berliku-liku, produk yang diperbuat daripada rami semulajadi dan kapas.
 • Mereka adalah sepuluh kali lebih produktif dan boleh menjimatkan sehingga 200% masa anda dihabiskan untuk menyeterika.
 • Mereka tidak boleh digantikan jika anda mempunyai keluarga besar, di mana basuh dan penyeteraan biasa diperlukan. Dan tentang semua "daya tarikan" 9raquo; Pekerjaan yang menarik ini akan diberitahu kepada anda dalam cat oleh mana-mana pemilik tanah yang mengambil besi di atas katil dan tuala katil

 • Kesan dari penjana stim akan dicemburkan walaupun oleh besi paling mahal. Kapasiti penembusan tinggi wap adalah tambahan yang baik kepada kesan mekanikal dan haba yang dikenakan oleh besi. Stim menembusi secara mendalam melalui gentian kain, mengukus dan melembutkan mereka. Akibatnya, perkara itu lebih berhati-hati dan cepat melicinkan.
 • Penjana stim boleh digunakan untuk mengukus di kedudukan tegak - dari pakaian dan pakaian pada penyangkut untuk langsir, langsir dan langsir.
 • Iron generator wap tidak perlu menggosok dengan kemarahan tentang lipatan tidak lipat di tempat yang sukar dicapai. Ini dibantu dengan stim. Oleh itu, pakaian tidak kelihatan berkilat, dan satu-satunya seterika tidak mengalami aksesori logam.

Dengan maruah yang disusun. Sekarang pertimbangkan janakuasa stim lebih dekat

Mereka dibahagikan kepada dua kumpulan: rumah tangga dan profesional (generator wap profesional untuk rumah sering dipanggil semiprofessional).

Tidak kira jenisnya, mereka terdiri daripada tiga bahagian:

Perbezaan utama antara penjana stim profesional untuk rumah (dan kelebihan mereka yang tidak dapat dinafikan) dari rumah tangga ialah ketersediaan dandang logam yang banyak (dandang stim). Di sinilah air langsung dicurahkan dan dipanaskan ke keadaan stim, yang kemudian mengalir melalui hos ke besi. Dalam penjana stim domestik, air dicurahkan ke dalam tangki plastik, dari mana, apabila ia menguap, ia memasuki dandang. Oleh itu, dandang-dandang janakuasa stim rumah tangga jauh lebih rendah dari segi kelantangan kepada penjana stim profesional.

Dandang yang lebih kecil, semakin kurang stim. Penjana stim isi rumah menghasilkan jet stim yang kuat - fungsi "kejutan stim" yang dipanggil. Tetapi ia adalah jangka pendek, dan ada jeda, sehingga "bahagian 9raquo yang akan datang" sudah siap. Penjana stim profesional, terima kasih kepada dandang yang luas, dapat melambung tanpa gangguan cukup lama.

Kelebihan penjana stim rumah termasuk ukuran kecil, berat badan, kesediaan cepat untuk digunakan (dipanaskan selama satu atau dua minit, berbanding tujuh sepuluh untuk profesional).

Jenis penjana stim jenis ini sesuai untuk pengguna yang tidak jarang dipatenkan dan tidak banyak.

Penjana stim profesional

Perhatikan terlebih dahulu bahawa di bawah "professional9raquo; kami tidak bermaksud penjana stim perindustrian yang kuat, yang digunakan di tempat-tempat dengan beban benar-benar sengit (seterika kedai, bengkel jahitan, hotel, dobi, cucian kering dan lain-lain)

Ini mengenai penjana stim profesional, jadi untuk bercakap, menggunakan rumah. Dengan kata lain, versi penjana stim industri yang kompak dan mudah.

Apa yang perlu saya cari ketika memilih besi profesional dengan penjana stim:

Semakin luasnya, semakin lama ia akan berfungsi tanpa mengisi bahan bakar. Tetapi ciri ini juga mempunyai sisi terbalik - dalam dandang yang besar, air akan lebih panas lagi. Oleh itu, penggunaan rumah yang optimum adalah dandang untuk 1.5 liter. Ia cukup untuk kerja tanpa gangguan (tidak memerlukan penyiraman) kira-kira sejam. Dan pada masa ini, anda akan mempunyai masa untuk mengeluarkan sejumlah perkara yang sangat mengagumkan.

Dalam jisim janakuasa stim profesional mereka diperbuat daripada keluli, dan tapak seterika diperbuat daripada aloi aluminium. Ia mempunyai kesan yang menguntungkan terhadap kekuatan dan kesediaan yang sewajarnya untuk kejatuhan kehidupan seharian.

Steam bukan sahaja boleh melicinkan sesuatu. Bersih dan membasmi kuman. Oleh itu, di kalangan penjana stim profesional ada banyak model yang melalui palam sejagat anda boleh selitan melampirkan dan besi, dan satu lagi alat yang berguna - pengukus mudah alih.

Sebagai tambahan kepada penjana stim profesional, kami juga mengesyorkan agar anda membeli papan seterika khas dengan pendirian. Penjana stim, sebagai alat yang agak rumit, memerlukan permukaan kerja yang lebih stabil yang disesuaikan dengan ciri-cirinya. Dan pengeluar sering memberi diskaun tambahan apabila membeli set tersebut pada satu masa.

perbezaan visual antara penjana wap domestik dan profesional dalam tindakan yang ditunjukkan dalam video ini pada contoh penjana wap MIE STIRO PRO 100 dan BoschSensixxTDS4581:

Secara langsung mengenai pengeluar

Penjana stim isi rumah menghasilkan hampir semua jenama terkenal "domestic9raquo; peralatan: Philips, Tefal, Bosch. Pilihan ditawarkan secara meluas dan dari segi satu set fungsi, dan reka bentuk, dan harga.

Penjana wap adalah profesional, sebagai arah yang sangat khusus, takdir syarikat, mungkin tidak begitu terkenal dengan pembeli massa, tetapi menikmati rasa hormat yang pantas dari pakar. Sebagai contoh, Lelit Itali dan MIE, masing-masing mempunyai rangkaian model yang agak pelbagai.

Di dalam jadual di bawah, kami telah mengumpulkan sedikit penjana stim stim dengan besi, dibentangkan dalam pasaran domestik.

Isi rumah (tanpa dandang)

Fungsi penyemburan air.

Ruang penyimpanan hos dan kord.

Sistem perlindungan terhadap skala.

Gulung semula kord automatik.

Philips GC 9650

Philips GC 9620/20

Mod tanpa henti (kemungkinan menaikkan air semasa menyeterika).

Tekanan stim berterusan.

MIE Stiro PRO 100

Tekanan stim berterusan. Sistem sambungan plug-in *

* Kemungkinan untuk menyambungkan pengukus. Lebih terperinci dengan fungsi ini adalah mungkin untuk membiasakan diri dalam kad barangan.

Mari kita buat kajian kecil kita

Seperti yang anda dapat lihat, kos beberapa model generator stim rumah tangga adalah setanding dengan kos generator wap profesional. Iaitu, pilihan "harga" bukan kriteria utama. Bayangkan timbangan.

Di satu pihak adalah hujah-hujah:

- reka bentuk futuristik, berteknologi tinggi, teknologi canggih.

-kelajuan maksimum melicinkan;

- gaya vintaj, kondominium, bahan semula jadi.

Dan yang paling penting dan tidak ternilai adalah masa peribadi anda yang dibelanjakan untuk kerja rumah

Seperti yang dikatakan klasik, "dalam semua orang harus baik-baik saja." Dan jika teknik ini membantu kelihatan elegan, dengan jarum dan tanpa usaha tambahan - tidak sepadan?

Besi dengan penjana stim - bagaimana untuk memilih untuk rumah dengan ciri-ciri, keterangan, jenama dan kos

Dari tahun ke tahun kehidupan orang moden menjadi lebih dan lebih mudah, terutama ketika datang ke kehidupan sehari-hari. Pengilang peralatan rumah sentiasa melepaskan peranti inovatif yang menjadi penemuan sebenar di pasaran. Salah seorang daripada mereka adalah besi dengan penjana wap, yang dengannya menyeterika pakaian, sama ada pakaian yang lebih rendah atau atas, amat mudah - seluar dalam anda dengan dia akan sentiasa kelihatan kemas. Di rak kedai peralatan rumah, besi ini kelihatan agak baru, tetapi ia telah menjadi popular dan permintaan.

Apakah besi dengan penjana stim?

Penjana stim besi untuk rumah berbanding peralatan biasa merupakan peralatan rumah tangga yang produktif dan berfungsi, sesuai untuk menyeterika menegak. Dalam reka bentuk alat sedemikian, sebuah takungan air disediakan, yang mempunyai pangkalan tahan panas. Dengan bantuan besi seperti itu, anda boleh besi tanpa rehat untuk kain pemanasan dari mana-mana komposisi. Penjana stim tidak sepenuhnya terbina dalam, kerana ia disambungkan ke peranti dengan menggunakan wayar elektro dan wap.

Penjana stim dengan seterika untuk rumah dapat memudahkan menyeterika, menjimatkan masa dan kuasa pengguna. Tangki itu memegang lebih banyak air daripada bekas yang dibina menjadi besi biasa, jadi dengan sejumlah besar pakaian anda tidak perlu sentiasa menaikkan air. Peranti sedemikian dilengkapi dengan kemungkinan pelucutan tirus menegak. Suhu yang agak rendah pada satu-satunya mengurangkan risiko kebakaran jika perkakas dimatikan. Sesetengah model boleh dimatikan sendiri jika mereka tidak bergerak untuk seketika.

Berhubung dengan prinsip operasi, air di dalam dandang peranti dipanaskan, mula berubah menjadi stim, yang diberi kepada satu dengan hos khusus. Akibatnya, besi bertindak pada kain melalui kesan stim yang kuat. Secara umum, dia baik untuk menyeterika kain linen yang diperbuat daripada linen atau kapas, langsir tebal, baju atau pakaian dari kain kasar dan lebih banyak dalam kuantiti yang banyak.

Sebelum membeli, mengambil kira bahawa besi dengan penjana stim terbina dalam akan lebih mahal daripada analog biasa dan pada masa yang sama banyak model tidak begitu mudah untuk memutar semula dan menyimpan garisan kuasa. Di samping itu, penjana stim perkakas sering perlu diturunkan, dan peranti itu sendiri tidak sesuai untuk mengeringkan sesuatu yang lembap. Jika ini tidak mengganggu anda, baca peraturan menggunakan peranti dengan penjana stim:

 • Gunakan besi dengan kemas, mengelakkan kejatuhannya.
 • Selepas kerja selesai, jangan tergesa-gesa mengetuk peranti dengan wayar dan sembunyikannya - tunggu untuk menyejukkan sepenuhnya.
 • Untuk menjimatkan tenaga, perkara iron pertama yang memerlukan suhu rendah.
 • Meluncur pada kain, cuba bergerak ke satu arah.
 • Untuk hal-hal besi dengan sintetik yang tidak dapat bertahan dengan suhu tinggi, gunakan termostat, atau sebaliknya seterikakannya dalam bentuk basah.
 • Tuangkan air tambahan ke dalam bekas tidak diperlukan, kerana mesti ada ruang untuk pembentukan stim.
 • Tambah air ke dandang besi apabila penunjuk "Stim" padam.

Pengilang menawarkan pilihan peralatan yang berkualiti dan boleh dipercayai. Antaranya terdapat peranti domestik dan profesional dengan penjana stim yang kuat. Pelapisan tunggal besi jenis ini adalah cermet atau keluli tahan karat, yang tahan terhadap calar dan kekuatan yang baik. Anda boleh memesan peralatan menyeterika untuk apa-apa kain dengan fungsi mengukus menegak di mana-mana bandar di negara ini, sama ada di Moscow, St. Petersburg, dll. Pengilang besi yang terkenal termasuk Philips, Tefal, Bosch, dan lain-lain.

Sekiranya anda ingin membeli besi wap di kedai dalam talian dengan penghantaran melalui pos, kemudian mula mencari dari produk Philips syarikat Belanda yang terkenal itu. Dalam kes ini, sila ambil perhatian bahawa foto di laman web ini tidak selalu sesuai dengan realiti. Peranti dengan penjana stim yang kuat dengan pelucutan menegak dengan kesan stim sebanyak 500 g / min ialah:

 • Nama model: Philips GC &650;
 • harga: 24400 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, tekanan wap sehingga 7.5 bar, panjang hos - 2 m, tali - 1.8 m, takungan - 1800 ml, dimensi - 23.3x28.5x45.3 cm, berat - 5.1 kg ;
 • ditambah: pelarasan automatik bekalan stim, kehadiran sistem perlindungan terhadap skala;
 • kontra: kos, kekurangan fungsi semburan.

Besi dengan penjana stim terbina dalam Philips GC 7703/20 adalah analog yang lebih demokratik dengan kuasa tidak kurang. Plat tapak besi terbuat dari SteamGlide Seramik. Pemogokan wap dengan pelucutan menegak dalam peranti ini mencapai 200 g / min:

 • nama model: Philips GC 7703/20;
 • harga: 9740 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, mungkin tekanan wap sehingga 5 bar, panjang tali - 1.6 m, kapasiti tangki adalah 2200 ml;
 • plus: sistem perlindungan terhadap skala, agak murah;
 • kontra: tiada penutupan automatik, tiada fungsi semburan.

Irons dilengkapi dengan penjana stim berbeza antara satu sama lain dengan kuasa penghantaran, jumlah tangki, panjang hos stim dan lain-lain ciri-ciri yang sama penting yang memberi kesan kepada kos akhir. Jika anda berminat membeli peranti dengan penjana stim domestik yang mempunyai kuasa stim yang baik, perhatikan peranti dari Tefal:

 • Nama model: Tefal GV&071;
 • harga: 23999 rubles;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, makan sehingga 120 g / min, panjang tali - 1.8 m, tangki air memegang 1600 ml, tekanan wap tidak lebih daripada 7.5 bar;
 • tambah: sistem perlindungan terhadap skala, pembersihan diri, pelarasan automatik stim, pendulum tali;
 • kontra: takungan kecil, tiada fungsi semburan, kos.

Satu lagi pilihan dari Tefal dengan pelucutan menegak. Satu-satunya peranti terbuat dari Durillium, butiran lebih lanjut:

 • Nama model: Tefal GV7761;
 • harga: 12999 rubles;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, tekanan wap tidak lebih daripada 6.2 bar, makan sehingga 120 g / min, hos dan panjang tali - 1.7 m, kapasiti bekas - 1700 ml, berat - 5.4 kg;
 • Kelebihan: perlindungan terhadap skala, pembersihan diri, penutupan automatik;
 • kontra: tiada fungsi semburan.

Di antara pelbagai besi tersedia di pasaran, dilengkapi dengan penjana stim, terdapat banyak alat penyetelan profesional dengan bekalan stim yang kuat. Peranti sedemikian dapat mengatasi sejumlah besar kerja, mereka dilengkapi dengan beberapa fungsi tambahan. Benar, seterika untuk menyeterika profesional akan dikenakan harga magnitud yang lebih mahal daripada model biasa. Sekiranya anda memutuskan untuk mencuba versi rumah terlebih dahulu, maka lihat dengan lebih dekat pada peranti Bosch dengan CeraniumGlisséePro tunggal:

 • Nama Model: Bosch TDS 6010;
 • harga: 12480 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, tekanan wap tidak melebihi 5.5 bar, makan sehingga 120 g / min, kapasiti dikira pada 1500 ml, terdapat fungsi i-Temp, kesediaan untuk operasi selepas 2 minit;
 • Kelebihan: perlindungan terhadap skala, pembersihan diri, penutupan automatik selepas 30 saat dalam kedudukan mendatar;
 • kontra: tiada fungsi semburan, jumlah kecil.

Besi dengan penjana stim Silter dilengkapi dengan tolok tekanan terbina dalam dan pengatur stim. Air dalam perkakas memanas hanya dalam masa 8 minit. Penjana stimnya mampu menghasilkan stim berterusan kering selama 90 minit, selepas itu perlu untuk dos air. Pendirian besi terbuat dari bahan tahan panas:

 • nama model: Silter Super mini Gazzella 2020 / PD;
 • harga: 15490 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 800 W, dandang - 1000 W, tekanan stim - 2.5 bar, kapasiti dandang - 1 liter, berat - 6 kg;
 • tambah: 4 darjah perlindungan daripada terlalu panas penjana stim, suis automatik apabila terdapat kekurangan air;
 • kontra: kos lebih daripada analog, jumlah kecil.

Beli besi dan perkakas rumah lain, cuba di kedai-kedai besar, tk. ini akan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan tindakan atau penjualan. Ini akan memberi anda peluang untuk membeli produk yang betul dengan diskaun yang baik. Pemerolehan yang menarik boleh menjadi teknik perhimpunan Itali Lelit PS 25. Ia dilengkapi dengan penjana stim dan semua fungsi asas yang membantu memudahkan dan mempercepat penyetelan pakaian dan linen. Peranti moden dan kompak mempunyai injap elektrik dalaman dan elemen pemanasan yang boleh dipercayai:

 • Nama model: Lelit PS 25;
 • harga: 32275 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 1800 W, berat - 7.4 kg, masa operasi berterusan - 65 minit, jumlah tangki - 2500 ml, tekanan stim sehingga 5 bar, panjang tali - 1 m, hos - 4 kg;
 • tambah: kelantangan yang baik, dandang dengan salutan pelindung khas, yang tidak menimbulkan deposit berkapur;
 • kontra: kos yang tinggi, tiada sistem pemadaman automatik.

Jualan anda boleh menemui berpuluh-puluh model peralatan penyetelan yang berbeza dengan penjana stim, salah satunya adalah model Braun jenama. Peranti ini mempunyai kuasa yang sangat baik dengan bekalan berterusan wap sehingga 120 g / min. dan satu-satunya yang dibuat daripada Exolar 3D. Lebih lanjut mengenai ciri-ciri peranti:

 • Nama model: Braun IS 3042 WH;
 • Harga: 15011 r.;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, tekanan wap sehingga 5.5 bar, dandang direka untuk 2000 ml, kesan stim - 330 g / min., terdapat mod ECO;
 • ditambah: jumlah boiler, pelarasan stim automatik, sistem anti-skala, penutupan automatik;
 • kontra: tiada fungsi semburan.

Alat penyeterikaan isi rumah dengan satu-satunya dibuat keluli tahan karat dan penjana stim berkualiti tinggi MIE Bravissimo adalah teknik yang boleh dipercayai pada harga yang sangat berpatutan. Reka bentuk oren hitam dengan baiknya menyoroti reka bentuk peranti, menjadikannya lebih asli. Benar, peranti tidak mempunyai beberapa fungsi penting:

 • nama model: MIE Bravissimo;
 • harga: 12500 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 2200 W, tekanan wap maksimum sehingga 5.5 bar, bekalan berterusan sehingga 150 g / min., dandang air - 1100 ml;
 • tambah: kos, terdapat pelarasan stim dalam mod automatik, perlindungan terhadap skala;
 • kontra: kekurangan fungsi penyemburan, kesan stim, penutupan automatik.

Model Metalnova Vapor 2600 dari syarikat Itali mempunyai fungsi yang sangat baik, yang membolehkan untuk memberikan hasil menyeterika yang sangat baik. Bahkan pemula dapat mengatasi penjana stim. Peranti ini dilengkapi dengan pelarasan parameter yang diperlukan. Ia licin walaupun bahan yang kompleks seperti bulu dan bulu:

 • nama model: Metalnova Vapor 2600;
 • harga: 18690 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 1950 W, tekanan wap sehingga 3 bar, kapasiti dandang - 1.5 l;
 • tambah: ada fungsi penyeteraan menegak;
 • kontra: itu agak mahal.

Peranti yang dipilih dengan tepat dan cekap akan menjadi pembantu yang amat diperlukan di setiap rumah. Peranti tersebut sepatutnya mempunyai tahap keselamatan yang tinggi, dan ini tidak hanya terpakai untuk menyeterika halus, tetapi juga penutupan automatik peranti jika dilupakan diputuskan. Adalah disyorkan untuk memilih besi dengan penjana stim mengikut kriteria berikut:

 • Jumlah dandang mestilah sekurang-kurangnya 900 ml.
 • Tekanan jet stim harus melebihi nilai 3 bar.
 • Pastikan peralatan tersebut dapat diturunkan dengan mudah.
 • Ia akan menjadi baik jika peranti yang dipilih mempunyai fungsi untuk mengawal suhu stim dan mematikan peranti secara automatik.
 • Juga perlu diingat bahawa yang lebih tipis adalah teknik tunggal, semakin mudah anda dapat mengatasinya.

Ulasan

Saya membeli besi Tefal GV6732 dengan penjana stim dan fungsi penutupan automatik untuk 13 ribu rubel. Kuasa baik 2200 W, tunggal cermet, berat ringan 4.25 kg, kemungkinan pelucutan menegak. Reka bentuk secara umum, tidak buruk. Terdapat tempat untuk menggulung kabel dan hos. Benar, wap dihasilkan terlalu perlahan.

Daripada semua besi yang paling berminat dengan Philips GC 9650 dengan kesan stim sehingga 500 g / min. dan dandang 1800 ml. Saya akan perhatikan sistem penutupan automatik dan penyingkiran. Melembutkan dengan sempurna dan tanpa usaha yang tidak perlu, pelarasan suhu adalah automatik. Pada masa yang sama, kes itu tidak semestinya seperti yang diharapkan, dan kosnya sedikit.

Alexandra, 35 tahun

Memilih peranti menyeterika dengan penjana stim, saya memilih Bosch TDS 373118 P. Saya akan menyerlahkan kuasa tinggi, kesan stim dan kehadiran muncung untuk fabrik halus, tunggal CeraniumGlissée, harga yang berpatutan. Kapasiti dandang adalah agak kecil - 1400 ml. Di samping itu, tidak ada pelarasan automatik wap.

Add Your Comment

7 + 1 =