Back to all Post

Penjana stim untuk pakaian menyeterika

Penjana stim mana lebih baik? Kami membuat pilihan yang tepat!

Penjana stim adalah peranti yang menukarkan air ke dalam stim, dipanaskan hingga 140-160 darjah. Pada suhu ini, dia mendapat sifat-sifat benda kering dan indah. Kebanyakan suri rumah, bosan dengan kehilangan masa harian di papan seterika, memutuskan untuk membeli penjana stim moden. Agar pembelian benar-benar memberi manfaat dan membantu dalam pelaksanaan tugas isi rumah, adalah perlu untuk menentukan penjana stim mana lebih baik.

Jenis penjana stim domestik

Penjana wap digunakan dalam banyak bidang aktiviti manusia. Ini bukan hanya perkakas rumah yang memudahkan pelaksanaan kerja rumah, tetapi juga alat yang berkuasa yang beroperasi di perusahaan yang berlainan untuk keperluan pengeluaran.

Bagi penjana stim yang digunakan dalam kehidupan seharian, kita boleh membezakan jenis seperti:

Dengan kelajuan dan prinsip pembentukan stim, semua model generator stim boleh dibahagikan kepada jenis berikut:

 1. Peranti dengan dandang. Dalam apa-apa penjana stim air mendidih sepenuhnya, membentuk wap. Dandang dalam peranti ini biasanya besar.
 2. Peranti dengan pembentukan wap segera. Dalam penjana stim seperti itu, sejumlah air bergegas ke elemen pemanasan, dan selepas itu stim muncul dengan segera. Peranti tersebut dilengkapi dengan dandang kecil.
 3. Penjana stim dengan dua tangki air. Dari tangki penyimpanan dengan air sejuk, ia secara berkala mengambil dalam dandang dengan air panas dan bisul. Oleh itu, proses pembentukan stim berlaku lebih cepat.

Untuk menentukan penjana stim yang terbaik, anda perlu mewakili apa tujuannya dibeli. Jika anda sepatutnya sentiasa menyeterika banyak perkara, anda perlu membeli peranti dengan tangki simpanan yang besar. Pembentukan wap akan mengambil sedikit masa, tetapi suhunya akan lebih tinggi dan akan membolehkan prestasi lebih pantas dan lebih baik. Ia perlu mempunyai peranti sedemikian di kedai jahit, kedai pakaian dan kain.

Untuk menyeterika beberapa perkara dan penggunaan mudah dalam isi rumah, penjana stim dengan sistem pembentukan wap segera sesuai. Peranti sedemikian boleh mula beroperasi beberapa minit selepas beralih.

Oleh itu, anda telah memutuskan mana penjana stim paling sesuai untuk menyeterika jumlah perkara yang diperlukan. Untuk pilihan lain, perlu mempertimbangkan beberapa parameter teknikal peranti. Salah satu ciri yang pertama, yang perlu diberi perhatian, adalah kuasanya. Jika lebih daripada 1800 W, peranti ini sesuai untuk semua jenis kain dan mempunyai banyak fungsi. Peranti akan menjadi lebih cepat untuk mengeluarkan bahan tersebut. Penjana stim dengan kuasa sehingga 1800 W juga dapat mengatasi dengan tugas mengukus hampir semua kain, kecuali untuk yang sangat padat. Benar, kelajuan kerjanya akan lebih rendah. Untuk kegunaan harian, lebih baik memilih penjana stim dengan kapasiti kecil. Ini akan menjimatkan wang, dan kualiti kerja yang dilakukan tidak akan terjejas.

Penunjuk ini boleh dibahagikan kepada tiga komponen:

1

 • Bekalan stim berterusan yang dihasilkan semasa menyeterika berterusan. Semakin tinggi nilai ini, semakin besar jumlah jet stim. Parameter ini ditunjukkan dalam gram, biasanya dari 80 hingga 140 per minit.
 • Tekanan, di bawahnya stim diberikan kepada kain. Tertunjuk di bar. Semakin tinggi tekanan, jet stim lebih kuat dihasilkan. Fungsi penyeteraan menegak, yang direka untuk langsir stim atau benda-benda di gantungan, boleh didapati pada peranti dengan bekalan stim yang kuat.
 • Steam adalah fungsi yang direka untuk mengukus perkara yang sangat kering, lipatan yang sukar diluruskan dalam proses menyeterika biasa. Pada masa fungsi ini, stim dibekalkan dalam jumlah 90 hingga 360 g seminit.

Tidak mustahil untuk mengatakan dengan jelas bahawa penjana stim adalah baik, dan apa yang lebih buruk, jika mereka berbeza dengan tekanan wap maksimum. Segala-galanya bergantung pada tujuan yang dimaksudkan oleh peranti itu.

Jumlah tangki. Unit Berat

Biasanya jumlah akumulator penjana stim adalah dari 500 ml hingga 2 liter. Sekiranya seseorang perlu mengetatkan sebilangan besar perkara, lebih baik memilih tangki besar. Dalam kes ini, peranti juga akan meningkat dengan ketara dalam jumlah dan akan mengambil banyak ruang. Di samping itu, penjana stim akan menjadi lebih berat. Jika peranti itu adalah hadiah kepada orang tua, tidaklah perlu memilih model besar dengan simpanan air yang besar. Penjana stim yang paling sesuai bergantung pada pemegang besi. Lagipun, proses menyeterika mengambil masa yang agak lama, dan ia sepatutnya semudah mungkin.

Menjawab persoalan mengenai penjana stim yang terbaik, perlu diingati bahan yang mana satu-satunya dibuat. Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat plat tapak besi sangat berbeza. Paling umum:

 1. Keluli tahan karat. Salutan ini akan tahan lama dan tahan lama, dengan cepat akan panas dan menyejuk selepas seterika terputus dari sesalur kuasa.
 2. Aluminium. Bahan ini dengan ketara mengurangkan kos sistem, tetapi mempunyai kelemahan yang penting - mudah rosak. Lapisan sedemikian boleh tercalar dengan sengaja memukul butang tajam. Penjana stim adalah perkara yang agak mahal, dan hayat perkhidmatan yang panjang dijangka daripadanya, jadi jangan mengecilkan butiran tertentu.
 3. Tembikar. Lapisan moden ini dengan cepat dibersihkan dengan kain yang mudah, ia mudah meluncur ke kain, tidak menghancurkannya, cepat dipanaskan, dan kemudian menjadi sejuk. Apabila beroperasi, anda mesti berhati-hati, kerana tapak seramik besi itu cukup rapuh, dan apabila ia jatuh ke permukaan keras dari ketinggian yang tinggi ia boleh retak.
 4. Seramik kaca, Teflon. Bahan-bahan ini mempunyai kos yang lebih tinggi daripada yang lain, tetapi mereka mempunyai ciri-ciri operasi yang sangat baik. Mereka tahan lama, mudah digunakan dan memberikan hasil penyeterikaan yang baik.

Oleh itu, apa jenis penjana stim yang terbaik untuk membeli bergantung kepada banyak parameter. Perkara utama adalah dengan betul menentukan tujuan yang peranti dibeli, dan memberi perhatian kepada ciri-ciri teknikal yang dihasilkan pengeluar model ini atau model itu.

 • Langgan
 • Kongsi ini
 • Beritahu
 • Mengesyorkan

1. paip stim dan paip longkang tidak mempunyai benang. Ie. biasanya tidak mungkin untuk menyambung, hanya pengapit. Tetapi untuk stim, getah (silikon) hos tidak boleh disambungkan, ia akan mencairkan.

2.Jika panjang paip stim >6m - tangki pengisar stim mula bocor! Ternyata tiang keluar tidak dikimpal ke tangki, seperti yang lain. Saya sendiri kagum!

3. Tiada akses percuma ke TENs-diperlukan untuk membongkar lantai penjana

Penjana stim untuk pakaian menyeterika

Masa tidak berdiam diri dan di pasaran peralatan rumah ada model besi yang lebih maju dengan fungsi tambahan. Dan konsep "besi" telah hilang makna asalnya.

Mari cuba memahami model generator wap sedia ada, dan juga belajar cara memilih model yang tepat untuk rasa dan keperluan anda.

Penjana stim isi rumah untuk pakaian

Penjana stim isi rumah direka untuk menyeterika dan membersihkan tanpa menggunakan agen pembersihan apa-apa kain dan pakaian. Hasilnya sangat baik, dan prosesnya sangat mudah dan mengambil sedikit masa.

 • dengan sempurna melancarkan kain dengan jet stim yang kuat;
 • Membersihkan dan menghilangkan kesan dari permukaan kain;
 • Mengeluarkan apa-apa kesan daripada permaidani, termasuk kesan dari wain merah, darah, jus dan kopi;
 • membersihkan jubin dan paip.

Prinsip operasi: Penjana stim menghasilkan wap kering dengan suhu 140 hingga 160 ° C. Dengan bantuannya, ada kemungkinan untuk melicinkan apa-apa bahan dari tekstil dan mengeluarkan pelbagai jenis kotoran dari pakaian, karpet, jubin dan jubin.

 • Penjana wap dilengkapi dengan dandang berasingan, yang direka untuk penjanaan stim;
 • penjana wap dengan fungsi penjanaan wap serta-merta, di mana jumlah tertentu air dibekalkan kepada elemen pemanas pijar, dan stim dibentuk dengan serta-merta;
 • Penjana wap yang mempunyai air mengepam dari satu dandang dengan air sejuk ke yang lain, di mana wap dihasilkan.

Pilihan penjana stim bergantung kepada keadaan operasi yang diharapkan. Sekiranya perlu untuk memendekkan masa untuk proses pembersihan dan penyeterikaan, penjana stim yang dengan serta-merta menukar air ke dalam stim sesuai. Penjana stim sedemikian sangat mudah beroperasi, kerana tidak perlu menunggu pendidihan dandang. Anda boleh mula bekerja dalam beberapa minit selepas menyambungkannya.

Walau bagaimanapun, wap yang paling berkualiti tinggi dihasilkan oleh penjana stim dengan dandang berasingan. Masa persediaan untuk peranti ini cukup panjang, tetapi stim yang dihasilkan mempunyai suhu tertinggi.

Seperti yang mereka katakan, dalam setiap tong madu terdapat sekurang-kurangnya satu lalat dalam salap. Oleh itu, sesetengah pengguna lebih suka menggunakan besi biasa dengan cara lama. Penjana stim tidak diperlukan kerana dimensi besar, kos yang tinggi dan kos penyelenggaraan yang tinggi.

Maklum balas daripada pemilik penjana stim:

Saya pemilik sistem penyeterikaan stim LauraStar pr-di Switzerland. Saya membaca banyak ulasan mengenai penjana stim dan sistem penyetrikaan. Ramai terima kasih kepada gadis perunding, yang hanya meyakinkan saya bahawa orang yang menjahit sistem ini sentiasa memerlukannya.

Saya berkongsi kesan saya mengenai sistem ini. Saya memilih model Magic S 4. Masa yang saya habiskan untuk menyeterika seterika mudah dengan wap adalah sangat besar. Dalam sesetengah tisu, ia perlu meletakkan sekeping kertas pada jahitan supaya tidak dicetak. Dan di sini dia memegang besi, memandang wajahnya - tiada apa-apa! Tetapi sekali lagi, masa akan memberitahu, mungkin dengan satu bertuah yang bertuah? Anda boleh mengetatkan bar dengan butang, menghidupkan baju terbalik, butang "lemas" dalam substrat lembut dan berani membimbing bar, butang tidak mencairkan, dan bar dengan sempurna diseterika.

Saya ada Philips GC 8350 sudah 3 tahun. Saya tidak tahu apa yang ada untuk kartrij dakwat, tetapi modelnya tidak disekat. Sekitar sebulan kemudian, apabila anda sedang terburu-buru dan hanya satu baju putih yang bersih, besi ini mula meludah dengan buih gelembung coklat, yang segera menguatkan dengan bintik-bintik kuning pada kain. Ia hanya dihasilkan oleh basuh berulang. Terutama "keluar" apabila baju keseluruhan diseterika, dan buihnya pada akhirnya. Mekanisme pembersihan diri dalam model ini tidak hadir, perlu mencurahkan air mendidih terus ke dalam dandang, untuk menggoncang peranti ini bukan ringan di tangan, dan kemudian mencurahkan ke dalam lembangan. Dalam sebulan - sekali lagi masalah dengan sampah.

Pengukus yang licin berkilat dan penyelewengan lain pada kain dengan jet stim berkuasa. Di bawah pengaruh wap suhu tinggi, gentian tisu tidak meregang, seperti di bawah pengaruh besi konvensional, tetapi menjadi besar dan elastik. Wap di dalam pengukus dipanaskan pada suhu 98-99 ° C. Disebabkan ini, tisu tidak rosak dan tidak ada lipatan atau bintik-bintik berkilat pada produk pakaian rajutan, bulu, serat sintetik. Pengukus beroperasi dalam kedudukan tegak. Perkara-perkara yang tidak sempurna melicinkan. Tidak perlu menggunakan papan seterika.

Peranti bersedia berfungsi hampir serta-merta selepas disambungkan ke rangkaian. Kelebihan yang tidak dipertimbangkan pengukus adalah kemungkinan pelucutan berterusan untuk tempoh masa yang panjang. Juga perlu untuk tidak menyebutnya kekompakan dan ringan peranti. Berat rendah dan ketersediaan roda pengangkutan menjadikannya mudah untuk menggerakkan kapal pengukus, yang penting ketika bekerja di dewan perdagangan atau dewan produksi.

 • Melicinkan apa-apa walaupun kain yang paling kusut, memerlukan suhu pembajaan yang berbeza, dalam kedudukan tegak;
 • Mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan dari perkara-perkara yang timbul selepas pengangkutan dan pemasangan;
 • membunuh mikroflora patogenik, menghilangkan tungau debu, membersihkan pelapis perabot dengan sempurna.

Prinsip operasi: Pengukus menghasilkan wap basah dengan suhu 98-99 ºС, yang melicinkan apa-apa kedutan dan lipatan kain. Air suling harus dituangkan ke tangki air. Selepas 30-40 saat selepas menukar rangkaian, pengukus bersedia untuk beroperasi. Steam diberi makan secara berterusan di bawah tekanan, yang memungkinkan untuk menghapuskan apa-apa dengan cepat.

Ulasan dari forum dari pemilik kapal uap:

Saya bekerja dalam pembersih kering dan kami menggunakan besi Italstream. Kami suka ringan, padat dan kos rendah. Malah di bahu adalah produk dengan rhinestones, manik dan kemasan lain, kerana wap tidak merosakkannya. Selalunya kami menggunakan pengukus untuk melapiskan langsir dan pakaian pastel. Copes dengan kain sintetik. Walau bagaimanapun, terdapat juga keburukan: ketidaknyamanan adalah bahawa pengukus berfungsi secara eksklusif pada air sulingan. Di samping itu, ia tidak mencuri produk daripada kain kapas.

Dan saya beli Pengukus Digital. Saya diberitahu bahawa kapal terbang Digital, tidak seperti Grand Master, mempunyai tong tembaga. Steamers Grand Master diperbuat daripada plastik, jadi mereka cepat putus. Saya mengambil masa setahun untuk semua orang gembira.

Besi dengan penjana stim (sistem penyeterikaan, stesen stim) menggabungkan seterika dan dandang penjana stim. Direka untuk melicinkan apa-apa kain, kedua-dua pakaian luar dan bed linen. Juga Digunakan untuk membersihkan upholsteri perabot, penyingkiran longgokan dan bau yang tidak menyenangkan dari permukaan tisu.

 • Melicinkan semua kain, memotong masa penyeterikaan dengan separuh;
 • fungsi "pasangan menegak" membolehkan pakaian besi dalam kedudukan tegak tanpa menggunakan papan seterika;
 • membersihkan perabot rumah;
 • dalam set ada berus lembut untuk membersihkan kain halus dan sikat dengan longgokan keras untuk membersihkan kain kasar;
 • Berkat muncung khas menghilangkan bau dari kain pelapis, membersihkan lipatan yang sukar dicapai pada pakaian luar.

Prinsip operasi: Sebelum memulakan kerja di dalam air dandang dituangkan. Selepas menghidupkan peranti, anda perlu menunggu 5-10 minit. Pada masa ini, tekanan dicipta di dalam dandang, yang memastikan bekalan stim secara berterusan pada kadar aliran 70 g / min. Wap di bawah pengaruh tekanan ini menembusi tisu dan menghilangkan lipatan yang paling berkedut pada kain itu.

Maklum balas daripada pemilik besi dengan penjana stim:

Saya sangat berpuas hati dengan penjana stim saya Tefal. Terdapat benar perbezaan berbanding dengan besi konvensional. Steam kuat, disetrika dan berkualiti, dan lebih cepat dengannya, ditambah dengan proses itu sendiri lebih menyenangkan dan lebih mudah.

Dibeli Coklat dengan penjana stim. Pilih terutamanya tidak perlu, kerana apabila seorang lelaki melihat berapa banyak kos ini. Matanya melebar (walaupun pada hakikatnya biasanya bertindak balas secara senyap-senyap), tetapi saya tidak berputus asa hasilnya telah mencari coklat ini, yang lebih mahal. Tidak mempunyai masa lagi untuk mencuba, kita mesti juga pengajaran dalam internet untuk menggali ... saya lakukan teknik Braun berkenaan, tetapi pada suatu hari ada kejadian - membeli besi rosak, dan ia seolah-olah bahawa semua model ini dengan kecacatan (bocor air), seorang wanita mengadu bahawa dia mempunyai yang sama masalah dengan besi yang sama. Sebenarnya sebaliknya membeli coklat lebih mahal, ia berfungsi dengan baik.

Apa yang perlu dipilih dan bagaimana memilih model yang betul?

Sudah tentu, untuk kegunaan rumah yang paling sesuai pengukus. Ia mempunyai kelebihan yang tidak dapat dinafikan jika dibandingkan dengan penjana stim dan seterika dengan penjana stim.

 1. Masa untuk kesediaan untuk proses penyejukan pengukus ialah 45 saat; Penjana wap dan seterika dengan penjana stim akan bersedia untuk beroperasi hanya selepas 10 minit;
 2. Kelajuan operasi dengan pengukus lebih tinggi daripada ketika bekerja dengan penjana stim dan besi dengan penjana stim;
 3. Pengukus akan menghadapi tempat dan produk yang sukar dicapai dan penamat;
 4. Dan, akhirnya, pengukus dilengkapi dengan pemegang cahaya untuk bekalan stim, yang dapat meningkatkan masa operasi berterusan.
 5. Di samping itu, pengukus adalah beberapa kali lebih murah daripada penjana stim dan besi dengan penjana stim.
 6. Pengukat untuk pakaian berat kurang dan mudah bergerak jika perlu.

Adakah anda menggunakan penjana stim di rumah atau di tempat kerja? Kongsi pengalaman anda dengan kami!

Dihantar pada 8 Ogos 2012 dalam Uncategorized

Teman wanita saya sangat dipuji oleh pengukus Philips-ungu. Penjana stimnya paling banyak-kata-kata tidak berguna, tetapi kelas pengukus!

Saya tidak faham penjana stim sama sekali, kecuali untuk kedai-kedai. pengukus adalah perkara super untuk seorang ibu muda! Tetapi mengenai besi juga, jangan lupa))) Pengukus tidak membuat kedutan yang diperlukan pada seluar dan kolar kerana ia tidak perlu untuk besi

Saya mempunyai seorang ibu di kedai penjana stim-hal super dan menghilangkan kotoran dan melicinkan dengan sempurna. Tetapi sukar sudah tentu dan rumah tidak begitu selesa!

Saya telah diberikan Filipina untuk perkara 6000-super! sangat mudah! Tidak mahu menggunakan semua besi))) kepada stim suami -rubashki, semua tergantung pada penyangkut baju, langsir, selimut, cadar), tetapi ia seolah-olah saya bahawa perkara yang penting sahaja untuk semua yang mempunyai anak. Untuk mendidih ia tidak perlu, semua melalui wap!

Apa jenis karut yang anda tulis di sini bahawa besi dengan penjana stim lebih sesuai untuk kedai atau atelier. Adakah anda tahu bahawa anda tidak boleh menget hal-hal di kedai? Ini hanya untuk kegunaan rumah, dan pengukus mudah untuk kedai.

Saya mempunyai besi stim yang indah, ViTESSE VS-685, yang kuat, juga boleh berfungsi dalam kedudukan tegak, ia melicinkan dan melicinkan dengan hura, dan kain nipis, dan padat. terutamanya seperti fungsi strok stim

Saya membeli ungu Phillips kapal pengukus. Saya terjatuh pada hari ke-2 (dengan tangki air penuh dengan air, penunjuk "tuang air" berkelip terus menerus). Saya menyerahkannya kembali ke kedai. Dengan kos sebanyak 15,000, boleh menuntut waranti yang dituntut selama 2 tahun.

Pada saya terlalu vitesse 526, besi sangat baik atau berbeza, licin dengan baik, sempurna tergelincir pada tisu. Boleh dipercayai. Kualiti.

yang paling saya sukai, jadi ini adalah bahawa terdapat fungsi mengukus menegak dengan stim kuat!

Suami saya membeli penjana stim dengan model besi zauber eco-250, sebelum ia mempunyai filip besi dengan stim. Sauber dengan baik melancarkan dan sentiasa memberikan stim pada 100ml seminit - pasangan itu benar-benar banyak, adalah perlu untuk memastikan daun tetingkap dibuka jika banyak menyeterika sedang direkrut.

Saya menggunakannya baru-baru ini, Philips. Kualiti barangan yang disetrika jauh lebih tinggi daripada yang disetrika, dan masa penyeteraan dikurangkan oleh kira-kira separuh. Hanya masalah saya dengan pembersihan, dengan pengiraan semula itu. Pembersihan melibatkan pembilasan tangki dengan air biasa (yang agak pelik, entah bagaimana saya tidak dapat membayangkan bagaimana air terhadap skala akan membantu). Saya dibersihkan hanya 5 kali, tetapi kali ini saya tidak dibersihkan secara mutlak dan, dengan itu, tidak berfungsi. Ini, sudah tentu, tolak yang besar, jika anda boleh mengatakannya, kerana besi itu boleh dibutuhkan dengan segera. Anak saya tidak pergi sekolah untuk bercuti dengan baju putih. Dan sekarang kita mesti segera membeli sesuatu untuk menyeterika. Mungkin, saya akan membeli penjana stim, tetapi pengeluaran syarikat lain (yang dibentangkan). Dalam perkhidmatan Philips, saya - tidak kaki selepas TV mereka membaiki saya. Secara amnya, nasihat adalah - apabila memilih penjana stim, perhatikan pembersihan.

Pada pendapat saya, penjana stim Itali MIE tidak dapat dilupakan di sini!

Khususnya, MIE Stiro Pro 200 - yang terbaik di pasaran domestik, saya secara peribadi memilih satu bulan penuh

Baru-baru ini membeli sebuah penjana stim Thermostar dan tidak benar-benar mempunyai masa untuk mencuba, tetapi tera perbicaraan menghampiri sangat positif - dapat gosok plat di tempat-tempat hanya setengah jam, dan dengan cara konvensional dan duster boleh menjadi sibuk dan setengah, dan tidak semua bersih. Terutamanya dengan mengendalikan plat adalah masalah - mereka hanya kain buruk "tidak mengambil" dan Termostar diatasi tanpa sebarang masalah, ia dikehendakiNya) mengambil yang lain dari bilik air dan tandas - dan di sini juga, penjana stim menunjukkan dirinya dengan sempurna. Apa yang paling suka - ia adalah benar-benar banyak lebih mudah kering, tempat-tempat yang muncul neottiraemymi, selepas mengukus pergi sekali atau dua kali! Perkara yang baik, secara amnya)

MIE Stiro Pro 200 bukanlah yang terbaik! Terdapat model bernilai lima kali lebih mahal. Tetapi kerana harganya cukup baik, saya bersetuju dengan ini)

Saya membeli Thermostar penjana stim pada pembentangan! Saya membeli untuk pembersihan kedai saya, saya mengurangkan perbelanjaan untuk pembersihan. Saya sangat gembira dengan pembelian dan hasil pembersihan.

Saya telah menggunakan pembersih stim ini selama beberapa minggu. Saya mesti mengatakan bahawa kualiti, dan wang yang dibelinya, sesuai. Secara jujur, pada mulanya saya ragu-ragu, tetapi sebaik sahaja saya mula membersihkannya - saya tenang dengan serta-merta. Kualiti kerja - terbanglah. Jahitan antara jubin dibasuh dengan sempurna, pandangan bilik mandi segera berubah dan ia menjadi, seperti itu selepas pembaikan!

Saya mempunyai pengukus di rumah. Saya sangat gembira dengan cara dia bekerja, tidak ada masalah dengan pakaian menyeterika dan juga tirai. Tidak ada sebab sekarang saya tidak akan membeli sebarang besi. Saya menasihati semua orang - membeli pengukus. Hanya bukan manual, tetapi seperti dengan hos dan dengan kapasiti untuk air lebih, tidak kurang daripada 3 liter.

Penjana stim Thermostar adalah seorang kawan yang amat diperlukan setiap suri rumah. Kini ia senang untuk membersihkan dan besi. Suami saya memberi saya kelahiran kembar yang cantik saya. Lampin, ryazhonki, pakaian, linen katil-sangat baik dan selama beberapa minit berjalan-jalan. Malah perkara-perkara kanak-kanak, baru dari kedai dibawa, tidak perlu untuk memadamkan sekarang, saya mengukus semuanya dengan besi.

Saya tidak boleh menolong Thermostar penjanaan stim baru yang diperolehi. Fungsi besi sangat sesuai untuk kerja jarum saya - saya mengukus pakaian rajutan di atas dummy. Gembira dan kemungkinan menyetrika pada penyangkut itu, dan semua ini tanpa usaha. Penjana stim begitu mudah dalam operasi bahawa ia tidak menyebabkan ketidakpercayaan dan ketakutan pada orang yang lebih tua. Ibu saya menghadapi masalah tanpa masalah.

Oh, perempuan, ini sesuatu yang luar biasa! Suami itu menyampaikan Thermostar penjana stim kepada DR. dan hidup saya telah berubah. Jadi dengan cepat, saya tidak pernah membelai dan dibersihkan, dan yang paling penting dengan keseronokan sedemikian. Seluruh keluarga menggunakannya. Kualitinya sangat baik, jadi semuanya mudah. Saya pergi sekarang untuk memuji suami saya, terima kasih kerana kebimbangan anda.

Kami baru-baru ini membeli generator wap Kvazar, jadi saya tidak freaking out. masa untuk pembersihan jatuh pada masa - berjalan di jubin - berkilau, jelaga dan gris daripada ketuhar dan ketuhar gelombang mikro - dalam larut depan. ditemui di dalam video Internet mengenai pembersihan kereta dan dalaman enjin, memutuskan untuk mencuba - semuanya telah dibersihkan. Papan di semua keseronokan - untuk mendapatkan penyangkut, saya berjalan penjana stim dan bersedia untuk berpakaian dan pergi) ulasan tentang Cleaners wap Quasar membaca sangat berbeza, tetapi dia belum razacharovalas

Keputusan untuk membeli penjana stim untuk masa yang lama masak di kepala saya. Sudah tentu, ia sangat menggoda untuk membeli perhimpunan yang akan mengatasi menyeterika, dan membersihkan karpet atau jubin. Pilihan mereka di pasaran sekarang agak besar, dan selepas membaca banyak maklum balas positif, saya berhenti di Philips. Sudah tentu, berapa ramai orang mempunyai banyak pendapat, tetapi selepas beberapa hari siksaan saya ingin bertanya, apa sebenarnya yang menyebabkan keghairahan sedemikian? Uap untuk sebab tertentu bertindak tanpa kejam. Berhenti tak dijangka dalam pemfailan, peniruan dan panting sehingga gelombang uap baru diketik. Dan setelah seminggu digunakan, dia mula mengalir sama sekali. Dan reka bentuk keseluruhan tidak selesa untuk saya. Secara umum, walaupun wang yang dibelanjakan, ia diputuskan untuk menggantikan unit ini. Saya memutuskan untuk tidak bergantung kepada diri saya sendiri dan meminta bantuan daripada seorang perunding.

Daripada beberapa model yang dicadangkan, saya memilih penjana stim asas VSL. Dan tidak pernah selepas itu tidak menyesal. Dia melakukan tugasnya dengan baik! Ia menjadi lebih mudah untuk besi dan lebih cepat. Ya, dan dia melembut apa saja kain. Untuk semua masa penggunaan, saya tidak berjaya merosakkan sebarang perkara dengan peranti ini. Besi itu sendiri sangat ringan, tangannya tidak letih. Satu pengisian takungan dengan air menyediakan penyetrikaan sejumlah perkara yang agak besar, anda tidak perlu terus mencurahkannya.

Saya membaca tentang penjana stim pada kami, masalah dengan kotoran selama dua tahun yang tidak pernah ada. Ia hanya perlu membeli air botol. dan semuanya akan menjadi lebih hebat.

Bagi penjana stim saya mahu untuk bercakap dengan baik, atau membesarkan diri)) Saya memilih parogen yang sama, di mana air dituang tidak berada dalam tangki plastik, dan sekali dalam dandang, ia dipanaskan untuk masa yang lama, ya. Namun kuat dan panjang dilucutkan dan otglazhivaet semua jenis fabrik dan juga dalam beberapa lapisan, dan memberitahu anda dengan tepat - perkara ini dengan besi dan tidak berdiri di sebelah, walaupun begitu, itu juga dengan parogenom, tetapi rumah (saya mempunyai separuh model Mia Steere 1100, jika sesiapa yang berminat, tentu saja, pada mulanya kelihatan sempit di Lelit, tetapi akhirnya memilih model ini). Dan silap mata tersebut bahawa wap dari penjana stim daripada berterusan, menekan butang dan wap yang sedang berlaku dan yang akan datang, dari rumah tidak wujud, terdapat wap, kawan saya besi rumah dengan penjana wap, jadi kita dibandingkan.

Saya mempunyai paragen Brown 5043. Saya menggunakan lantai selama kira-kira satu tahun. Saya sangat berpuas hati. berkuasa dan sangat diseterika. yang lain tidak menggunakan, dan saya tidak mahu. Secara umum, semuanya sesuai

Saya akan memberi nasihat ini kepada semua orang yang dihadapi soalan ini: jika seterika keluarga adalah kecil dan sebuah keluarga yang kecil, anda boleh melakukan besi yang mudah untuk kualiti yang baik, tetapi jika sebuah keluarga yang besar, terutamanya jika terdapat kanak-kanak kecil (seperti yang saya mempunyai tiga), dan suami - seorang pekerja pejabat, jawapannya adalah penjana stim tanpa tegas. Dalam keluarga kami, suami saya telah menjadi pilihan sebarang peralatan untuk rumah, jadi dia memilih saya dan seterika profesional dengan penjana stim MIE STIRO PRO 300. Model ini membolehkan anda mengukus dan besi, dan pada masa yang sama, yang sangat mudah, dan kini strok linen, yang dia tidak pernah dilakukan , Saya mengaku dengan jujur. tip Teflon membolehkan anda perkara-perkara besi daripada fabrik halus, semua pakaian saya bluzochki dan kini kelihatan lebih kemas dan juga seolah-olah telah memperolehi jumlah yang kecil. Jadi kesimpulannya adalah satu: jika menyeterika tidak mencukupi - kami mengambil besi, banyak - besi dengan penjana stim, dan yang, pilihannya adalah untuk semua orang.

Di mana untuk membaiki stesen besi

Besi telah pecah pada waktu yang tepat. Saya mempunyai kod pakaian yang paling ketat di tempat kerja, jadi saya bergegas ke Avito dan mendapati penjana stim baru Kercher. Sekarang saya berjaya membuat pakaian walaupun pada waktu pagi. Penyetelan itu berlangsung lama, dan begitu, dari waktu petang, atau terbunuh setengah hari, untuk menyediakan pakaian untuk kegunaan masa depan selama seminggu, dan dengan stim lebih mudah

Jumlah di laman web ini 2168 artikel.

Akhirnya, datang hari yang lama ditunggu-tunggu apabila anda akan berhenti.

Semasa mengandung, bukan sahaja penampilan dan citarasa wanita.

Tidak mustahil untuk menaksir kepentingan penjagaan rongga yang betul.

Setiap ibu bapa percaya dengan yakin dengan anaknya.

Siapa yang tidak bermimpi bekerja di televisyen? Mungkin semua orang.

Besi dengan penjana stim - bagaimana untuk memilih untuk rumah dengan ciri-ciri, keterangan, jenama dan kos

Dari tahun ke tahun kehidupan orang moden menjadi lebih dan lebih mudah, terutama ketika datang ke kehidupan sehari-hari. Pengilang peralatan rumah sentiasa melepaskan peranti inovatif yang menjadi penemuan sebenar di pasaran. Salah satu daripada mereka adalah besi dengan penjana stim, dengan perkara yang menyeterika, sama ada seluar dalam atau pakaian luar, lebih mudah - pakaian anda dengannya akan sentiasa kelihatan kemas. Di rak kedai peralatan rumah, besi ini kelihatan agak baru, tetapi ia telah menjadi popular dan permintaan.

Apakah besi dengan penjana stim?

Penjana stim besi untuk rumah berbanding peralatan biasa merupakan peralatan rumah tangga yang produktif dan berfungsi, sesuai untuk menyeterika menegak. Dalam reka bentuk alat sedemikian, sebuah takungan air disediakan, yang mempunyai pangkalan tahan panas. Dengan bantuan besi seperti itu, anda boleh besi tanpa rehat untuk kain pemanasan dari mana-mana komposisi. Penjana stim tidak sepenuhnya terbina dalam, kerana ia disambungkan ke peranti dengan menggunakan wayar elektro dan wap.

Penjana stim dengan seterika untuk rumah dapat memudahkan menyeterika, menjimatkan masa dan kuasa pengguna. Tangki itu memegang lebih banyak air daripada bekas yang dibina menjadi besi biasa, jadi dengan banyak pakaian yang anda tidak perlu sentiasa menaikkan air. Peranti sedemikian dilengkapi dengan kemungkinan pelucutan tirus menegak. Suhu yang agak rendah pada satu-satunya mengurangkan risiko kebakaran jika perkakas dimatikan. Sesetengah model boleh dimatikan sendiri jika mereka tidak bergerak untuk seketika.

Berhubung dengan prinsip operasi, air di dalam dandang peranti dipanaskan, mula berubah menjadi stim, yang diberi kepada satu dengan hos khusus. Akibatnya, besi bertindak pada kain melalui kesan stim yang kuat. Secara umum, dia baik untuk menyeterika kain linen yang diperbuat daripada linen atau kapas, langsir tebal, baju atau pakaian dari kain kasar dan lebih banyak dalam kuantiti yang banyak.

Sebelum membeli, mengambil kira bahawa besi dengan penjana stim terbina dalam akan lebih mahal daripada analog biasa dan pada masa yang sama banyak model tidak begitu mudah untuk memutar semula dan menyimpan garisan kuasa. Di samping itu, penjana stim perkakas sering perlu diturunkan, dan peranti itu sendiri tidak sesuai untuk mengeringkan sesuatu yang lembap. Jika ini tidak mengganggu anda, baca peraturan menggunakan peranti dengan penjana stim:

 • Gunakan besi dengan kemas, mengelakkan kejatuhannya.
 • Selepas kerja selesai, jangan tergesa-gesa mengetuk peranti dengan wayar dan sembunyikannya - tunggu untuk menyejukkan sepenuhnya.
 • Untuk menjimatkan tenaga, perkara iron pertama yang memerlukan suhu rendah.
 • Meluncur pada kain, cuba bergerak ke satu arah.
 • Untuk hal-hal besi dengan sintetik yang tidak dapat bertahan dengan suhu tinggi, gunakan termostat, atau sebaliknya seterikakannya dalam bentuk basah.
 • Tuangkan air tambahan ke dalam bekas tidak diperlukan, kerana mesti ada ruang untuk pembentukan stim.
 • Tambah air ke dandang besi apabila penunjuk "Stim" padam.

Pengilang menawarkan pilihan peralatan yang berkualiti dan boleh dipercayai. Antaranya terdapat peranti domestik dan profesional dengan penjana stim yang kuat. Pelapisan tunggal besi jenis ini adalah cermet atau keluli tahan karat, yang tahan terhadap calar dan kekuatan yang baik. Anda boleh memesan peralatan menyeterika untuk apa-apa kain dengan fungsi mengukus menegak di mana-mana bandar di negara ini, sama ada di Moscow, St. Petersburg, dll. Pengilang besi yang terkenal termasuk Philips, Tefal, Bosch, dan lain-lain.

Sekiranya anda ingin membeli seterika stim di kedai dalam talian dengan penghantaran melalui pos, kemudian mula mencari dari produk Philips syarikat Belanda yang terkenal itu. Dalam kes ini, sila ambil perhatian bahawa foto di laman web ini tidak selalu sesuai dengan realiti. Peranti dengan penjana stim yang kuat dengan pelucutan menegak dengan kesan stim sebanyak 500 g / min ialah:

 • Nama model: Philips GC &650;
 • harga: 24400 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, tekanan wap sehingga 7.5 bar, panjang hos - 2 m, tali - 1.8 m, takungan - 1800 ml, dimensi - 23.3x28.5x45.3 cm, berat - 5.1 kg ;
 • ditambah: pelarasan automatik bekalan stim, kehadiran sistem perlindungan terhadap skala;
 • kontra: kos, kekurangan fungsi semburan.

Besi dengan penjana stim terbina dalam Philips GC 7703/20 adalah analog yang lebih demokratik dengan kuasa tidak kurang. Plat tapak besi terbuat dari SteamGlide Seramik. Pemogokan wap dengan pelucutan menegak dalam peranti ini mencapai 200 g / min:

 • nama model: Philips GC 7703/20;
 • harga: 9740 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, mungkin tekanan wap sehingga 5 bar, panjang tali - 1.6 m, kapasiti tangki adalah 2200 ml;
 • plus: sistem perlindungan terhadap skala, agak murah;
 • kontra: tiada penutupan automatik, tiada fungsi semburan.

Irons dilengkapi dengan penjana stim berbeza antara satu sama lain dengan kuasa penghantaran, jumlah tangki, panjang hos stim dan lain-lain ciri-ciri yang sama penting yang memberi kesan kepada kos akhir. Jika anda berminat membeli peranti dengan penjana stim domestik yang mempunyai kuasa stim yang baik, perhatikan peranti dari Tefal:

 • Nama model: Tefal GV&071;
 • harga: 23999 rubles;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, makan sehingga 120 g / min, panjang tali - 1.8 m, tangki air memegang 1600 ml, tekanan wap tidak lebih daripada 7.5 bar;
 • ditambah: sistem perlindungan terhadap skala, pembersihan diri, pelarasan automatik stim, pendulum kord;
 • kontra: takungan kecil, tiada fungsi semburan, kos.

Satu lagi pilihan dari Tefal dengan pelucutan menegak. Satu-satunya peranti terbuat dari Durillium, butiran lebih lanjut:

 • Nama model: Tefal GV7761;
 • harga: 12999 rubles;
 • Ciri-ciri: kuasa - 2400 W, tekanan wap tidak melebihi 6.2 bar, memberi makan sehingga 120 g / min, panjang hos dan kabel - 1.7 m, jumlah bekas - 1700 ml, berat - 5.4 kg;
 • Kelebihan: perlindungan terhadap skala, pembersihan diri, penutupan automatik;
 • minus: tiada fungsi percikan.

Di antara pelbagai besi yang terdapat di pasaran, dilengkapi dengan penjana stim, terdapat banyak alat penyetelan profesional dengan bekalan stim yang kuat. Peranti sedemikian dapat mengatasi sejumlah besar kerja, mereka dilengkapi dengan beberapa fungsi tambahan. Benar, seterika untuk menyeterika profesional akan dikenakan harga magnitud yang lebih mahal daripada model biasa. Sekiranya anda memutuskan untuk mencuba versi rumah terlebih dahulu, maka lihat dengan lebih dekat pada peranti Bosch dengan CeraniumGlisséePro tunggal:

 • Nama Model: Bosch TDS 6010;
 • harga: 12480 rubel;
 • Ciri-ciri: kuasa - 2400 W, tekanan wap tidak melebihi 5.5 bar, bekalan sehingga 120 g / min, dikira kapasiti ml na1500, adalah fungsi i-Temp, sedia untuk digunakan selepas 2 min;
 • Kelebihan: perlindungan terhadap skala, pembersihan diri, penutupan automatik selepas 30 saat dalam kedudukan mendatar;
 • kontra: tiada fungsi semburan, jumlah kecil.

Besi dengan penjana stim Silter dilengkapi dengan tolok tekanan terbina dalam dan pengatur stim. Air dalam perkakas memanas hanya dalam masa 8 minit. Penjana stimnya mampu menghasilkan stim berterusan kering selama 90 minit, selepas itu perlu untuk dos air. Pendirian besi terbuat dari bahan tahan panas:

 • nama model: Silter Super mini Gazzella 2020 / PD;
 • harga: 15490 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 800 W, dandang - 1000 W, tekanan stim - 2.5 bar, kapasiti dandang - 1 liter, berat - 6 kg;
 • tambah: 4 darjah perlindungan daripada terlalu panas penjana stim, suis automatik apabila terdapat kekurangan air;
 • kontra: kos lebih daripada analog, jumlah kecil.

Beli besi dan perkakas rumah lain, cuba di kedai-kedai besar, tk. ini akan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan tindakan atau penjualan. Ini akan memberi anda peluang untuk membeli produk yang betul dengan diskaun yang baik. Pengambilalihan yang menarik boleh menjadi teknik perhimpunan Itali Lelit PS 25. Ia dilengkapi dengan penjana stim dan semua fungsi asas yang membantu memudahkan dan mempercepat penyetelan pakaian dan linen. Peranti moden dan kompak mempunyai injap elektrik dalaman dan elemen pemanasan yang boleh dipercayai:

 • Nama model: Lelit PS 25;
 • harga: 32275 rubel;
 • Ciri-ciri: kuasa - 1800 W, berat badan - 7.4 kg, masa operasi berterusan - 65 minit, jumlah tangki - 2500 mL, tekanan wap kepada 5 bar, panjang kord - 1 m, hos - 1.8 m, berat - 7, 4 kg;
 • tambah: isipadu yang baik, dandang dengan salutan pelindung khas, yang tidak membenarkan pembentukan deposit berkapur;
 • kontra: kos yang tinggi, tiada sistem pemadaman automatik.

Jualan anda boleh menemui berpuluh-puluh model peralatan penyetelan yang berbeza dengan penjana stim, salah satunya adalah model Braun jenama. Peranti ini mempunyai kuasa yang sangat baik dengan bekalan berterusan wap sehingga 120 g / min. dan satu-satunya yang dibuat daripada Exolar 3D. Lebih lanjut mengenai ciri-ciri peranti:

 • Nama model: Braun IS 3042 WH;
 • Harga: 15011 r.;
 • ciri-ciri: kuasa - 2400 W, tekanan wap sehingga 5.5 bar, dandang direka untuk 2000 ml, kesan stim - 330 g / min., terdapat mod ECO;
 • ditambah: jumlah boiler, pelarasan stim automatik, sistem anti-skala, penutupan automatik;
 • kontra: tiada fungsi semburan.

peranti menyeterika domestik dengan tunggal yang diperbuat daripada keluli tahan karat dan kapasiti yang baik untuk penjana stim MIE Bravissimo - ia adalah teknologi dipercayai pada kos yang berpatutan. Reka bentuk oren hitam dengan baiknya menyoroti reka bentuk peranti, menjadikannya lebih asli. Benar, peranti tidak mempunyai beberapa fungsi penting:

 • nama model: MIE Bravissimo;
 • harga: 12500 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 2200 W, tekanan wap maksimum sehingga 5.5 bar, bekalan berterusan sehingga 150 g / min., dandang air - 1100 ml;
 • tambah: kos, terdapat pelarasan stim dalam mod automatik, perlindungan terhadap skala;
 • kontra: kekurangan fungsi penyemburan, kesan stim, penutupan automatik.

Model Metalnova Vapor 2600 dari syarikat Itali mempunyai fungsi yang sangat baik, yang membolehkan untuk memberikan hasil menyeterika yang sangat baik. Bahkan pemula dapat mengatasi penjana stim. Peranti ini dilengkapi dengan pelarasan parameter yang diperlukan. Ia licin walaupun bahan yang kompleks seperti bulu dan bulu:

 • nama model: Metalnova Vapor 2600;
 • harga: 18690 rubel;
 • ciri-ciri: kuasa - 1950 W, tekanan wap sehingga 3 bar, kapasiti dandang - 1.5 l;
 • tambah: ada fungsi penyeteraan menegak;
 • kontra: itu agak mahal.

Peranti yang dipilih dengan tepat dan cekap akan menjadi pembantu yang amat diperlukan di setiap rumah. Peranti tersebut sepatutnya mempunyai tahap keselamatan yang tinggi, dan ini tidak hanya terpakai untuk menyeterika halus, tetapi juga penutupan automatik peranti jika dilupakan diputuskan. Adalah disyorkan untuk memilih besi dengan penjana stim mengikut kriteria berikut:

 • Jumlah dandang harus sekurang-kurangnya 900 ml.
 • Tekanan jet stim harus melebihi nilai 3 bar.
 • Pastikan peralatan tersebut dapat diturunkan dengan mudah.
 • Ia akan menjadi baik jika peranti yang dipilih mempunyai fungsi untuk mengawal suhu stim dan mematikan peranti secara automatik.
 • Juga perlu diingat bahawa yang lebih tipis adalah teknik tunggal, semakin mudah anda dapat mengatasinya.

Ulasan

Saya membeli besi Tefal GV6732 dengan penjana stim dan fungsi penutupan automatik untuk 13 ribu rubel. Kuasa baik 2200 W, tunggal cermet, berat ringan 4.25 kg, kemungkinan pelucutan menegak. Reka bentuk secara umum, tidak buruk. Terdapat tempat untuk menggulung kabel dan hos. Benar, wap dihasilkan terlalu perlahan.

Daripada semua besi yang paling berminat dengan Philips GC 9650 dengan kesan stim sehingga 500 g / min. dan dandang 1800 ml. Saya akan perhatikan sistem penutupan automatik dan penyingkiran. Melembutkan dengan sempurna dan tanpa usaha yang tidak perlu, pelarasan suhu adalah automatik. Pada masa yang sama, kes itu tidak semestinya seperti yang diharapkan, dan kosnya sedikit.

Alexandra, 35 tahun

Memilih peranti seterika dengan penjana wap, telah memilih untuk Bosch TDS 373 118 P. Of kelebihan menyerlahkan kuasa tinggi, wap dan mempunyai muncung untuk tisu halus CeraniumGlissée tunggal, kos yang boleh diterima. Kapasiti dandang adalah agak kecil - 1400 ml. Di samping itu, tidak ada pelarasan automatik wap.

Add Your Comment

7 + 3 =