Penyangkut lantai dengan tangan sendiri

Penyangkut baju lantai dengan tangan sendiri

Sebilangan besar cadangan untuk penggantung pakaian luar membawa kepada pemikiran: bagaimana jika anda melakukannya sendiri? Di rumah, penyangkut pakaian, penyangkut bahu untuk pakaian atas dan kanak-kanak, yang ditutup dengan penutup debu, adalah perabot yang sebenar dan praktikal. Perabot sedemikian sesuai dengan sempurna ke pedalaman, ia boleh dengan mudah dipindahkan ke bilik dan apartmen.

Pakaian di atas penyangkut itu merosot kurang dari dalam almari. Ia kadang-kadang dipanggil bilik persalinan, kerana ia membolehkan anda membongkar sebahagian kabinet perabot, dan pakaian akan terlihat. Perkara-perkara bayi juga mudah ditempatkan pada reka bentuk sedemikian. Perlindungan untuk penyangkut diperlukan sebagai perlindungan terhadap habuk.

Kesukaran utama dalam pembuatan tangan mereka sendiri adalah rawatan permukaan dan pematuhan dimensi. Konjugasi butiran mestilah maksimal, yang tidak boleh dicapai oleh kaedah manual. Oleh itu, dalam pembuatan penyangkut mantel lantai, kaedah gabungan harus digunakan: sebahagian daripada bahagian-bahagian dan operasi perlu diperintahkan oleh profesional.

Model yang paling mudah dari penyangkut lantai untuk saman dengan penutup bersalut dengan pemilihan dan bilangan jualan adalah penggantung dari reka bentuk berikut:

Penyangkut mantel lantai untuk skim tangan sendiri

Anda boleh menukar saiz anda sendiri. Pada papan radius atas dari belakang, adalah wajar untuk menguatkan cangkuk untuk bahu kanak-kanak. Ini akan mengembangkan pelbagai kemungkinan untuk menggunakan penyangkut itu. Tidak banyak mengurangkan ketebalan, kerana di bawah beban, pesongan bahagian mungkin. Meningkatkan saiz dalam had munasabah akan menjadikan penyangkut lebih stabil.

Penyangkut mantel lantai

Bahan ini boleh dipilih: beech, abu, cedar, birch atau pain. Yang terakhir adalah yang paling mudah diakses. Lebih mudah untuk memproses dan menyelesaikannya. Apabila memilih bahan, sangat penting untuk mengekalkan kelembapan di dalamnya, kerana apabila mengeringkan bahagian mentah perubahan kayu menggariskan geometri. Ringkasnya, bahagian ini boleh dipintal atau digulung oleh kipas. Selepas model dipilih, adalah perlu untuk memulakan penyediaan bahan.

1

Untuk pengeluaran di rumah, lebih baik memilih billiat pain. Mereka adalah yang paling banyak dijual dan mudah diproses. Sesuai untuk penggantung almari pakaian kanak-kanak. Jangan elak apabila ditutup dengan penutup sintetik. Kelebihan mereka berbanding dengan jenis kayu yang lain:

 • Pemprosesan instrumental yang mudah. Ini adalah ciri yang sangat penting di mana ketepatan dan kualiti bahagian bergantung. Bahkan jika dibandingkan dengan birch, harta tanah kosong ini memungkinkan untuk mengurangkan input pekerja yang banyak. Oak atau abu tidak disyorkan untuk bahagian buatan rumah. Mereka mempunyai kekerasan tinggi. Untuk pemprosesan kayu itu, peralatan industri kilang diperlukan;
 • Kos rendah. Dalam bangunan pasaraya terdapat bar dan papan semua saiz dengan harga yang berpatutan. Bahan-bahan pine lebih murah daripada semua jenis kayu lain.
 • Kekuatan patah yang tinggi. Untuk reka bentuk yang dipilih, ketangguhan fraktur adalah kritikal. Butiran birch atau aspen kurang tahan lama.
 • Baik dilindungi dengan varnis dan cat. Tekstur pain yang indah akan kelihatan apabila dipernis. Birch dan aspen tidak mempunyai kualiti ini. Di samping itu, pemprosesan pain lebih berkurangan daripada penggunaan varnis.
 • Palang atau bahan untuk pembuatannya.

Ini adalah operasi utama di mana kualiti produk siap bergantung. Seperti yang anda dapat lihat dari lukisan, anda perlu menyediakan atau membeli blok kayu dan papan yang diperbuat daripada pain. Mereka tidak boleh mempunyai knot lebih besar daripada 5 mm. Kayu mesti kering. Kelengkungan bar dan papan tidak dibenarkan. Apabila membeli, adalah perlu untuk mengambil kira perubahan yang telah dibuat dengan mengambil kira spesifik dan mengikat ke tempat tersebut. Beberapa petua:

 • Bar harus mempunyai margin kecil untuk diproses. Pada pembelian, lebih baik mengambil dua persiapan secara terperinci dengan mengambil kira kemungkinan perkahwinan di tempat kerja;
 • Bentuk geometri yang betul. Ia diperiksa secara visual. Lengkung produk segera dapat dilihat;
 • Panjangnya diambil dengan margin sekurang-kurangnya 3 cm. Ia tidak mustahil untuk tepat memandang 5 mm di rumah dengan jigsaw elektrik;
 • Bulat bulat dengan diameter 18 mm perlu dicari. Sekiranya tidak ada saiz sedemikian, maka butiran ini perlu dipesan;
 • bahagian-bahagian siap sebelum salutan dengan varnis adalah wajar untuk merawat dengan cara antiseptik;
 • Sampul boleh dibuat dari kain atau bahan lain.

Untuk perkilangan, diperlukan sekurang-kurangnya alat manual dan berjentera:

 • jigsaw elektrik model paling mudah;
 • gerudi elektrik dengan kawalan kelajuan;
 • set latihan untuk kayu;
 • gergaji pekeliling;
 • pemutar skru;
 • mesin pengisar;
 • kertas pasir dengan butiran yang berlainan;
 • varnis dan noda;
 • beberapa pukulan tajam jika pengikat plat radius atas akan dijalankan seperti yang ditunjukkan pada lukisan;
 • set latihan dan countersinks;
 • penguasa dan rolet;
 • caliper;
 • tukul;
 • pensil;
 • tahap;
 • berus untuk varnishing;
 • pelarut untuk varnis atau cat.

Bahan yang diperlukan untuk pembuatan almari pakaian atau rak pakaian kanak-kanak:

 • papan kualiti dari pain;
 • skru kayu skru;
 • Latihan di atas pokok;
 • varnis untuk kayu pain dan noda;
 • alat pertukangan tangan;
 • penutup.

Alat elektrik moden dilengkapi dengan muncung untuk menyedut habuk papan dan debu dari kawasan kerja dengan pembersih vakum. Di rumah, pilihan ini sangat berguna.

Sekarang ada satu set kosong yang ada. Sediakan mereka mengikut dimensi lukisan. Butiran simetri membandingkan. Mereka sepatutnya sama. Melihat saiz, permukaan rata harus diapit dengan penggiling. Melengkung dengan kertas pasir. Ini adalah bahagian yang paling memakan waktu untuk membuat rak pendirian berdiri luaran. Ketika menggergaji dapat diketahui bahwa kayu dalam ketebalan massif basah. Dalam kes ini, sukar untuk pasir permukaan. Butiran sedemikian mesti dikeringkan pada suhu bilik sebelum penamat. Bergantung pada tahap kelembapan, proses pengeringan boleh mengambil masa beberapa hari.

Memasang gantungan baju lantai di ruang tamu

Ini adalah peringkat terakhir dalam proses pembuatan pakaian penyangkut baju. Semua bahagian dibuat mengikut lukisan dan surat-menyurat dimensi diperiksa, kerana ia telah ditandakan pada bahagian yang dibuat. Perhatikan kualiti pengikat. Iaitu, pilihan skru dan skru. Cadangan am untuk pemilihan skru:

 • Panjang tidak boleh melebihi dua ketebalan pengikat. Jika tidak, skru akan menembusi permukaan bahagian kedua dan segala-galanya akan dimanjakan. Di bahagian pain di bahagian terpasang kedua anda tidak perlu menggerudi lubang;
 • Warna skru untuk dipilih mengikut warna bahan;
 • Skru penyaduran sendiri harus mempunyai tugasan untuk kerja kayu. Penggunaan skru mengetuk sendiri untuk logam akan mengurangkan kekuatan sendi.

Prosedur penting ialah menandakan lubang penggerudian untuk pengikat. Ia semestinya perlu menggunakan penunjuk lokasi lubang. Tandakan tempat penggerudian sedemikian rupa sehingga gerudi tidak salah. Dalam kes ini, kekuatan sambungan bahagian tidak mencukupi.

Diameter lubang yang mesti dibor untuk skru pemasangan harus separuh diameter skru. Ketiadaan lubang boleh mengakibatkan pemisahan kayu semasa proses berputar dan kerja akan rosak.

Petua untuk memutar skru dengan pemutar skru:

 • Jangan skru pemutar skru ke hujungnya. Pemutar skru mempunyai tork yang hebat dan boleh engkol skru dalam bahan.
 • Pengetatan akhir pengikat perlu dilakukan secara manual dengan pemutar skru agar tidak menghidupkan skru dalam lubang, seperti dalam kes ini sambungan akan kehilangan kekuatannya.

Apabila penyangkut lantai dipasang, kadang-kadang ada keperluan untuk merangkai sendi dengan skru mengetuk diri. Skru skru sepatutnya berada di paras permukaan. Tempat-tempat ini harus dilapis dan dilapis dengan topi skru.

Ciri-ciri gantungan pakaian luar kanak-kanak

Di samping saiz, penggantung luar kanak-kanak tidak berbeza dengan orang dewasa. Ketebalan butiran untuk pilihan kanak-kanak dapat dikurangkan. Oleh itu, beratnya akan kurang, yang akan membolehkan kanak-kanak itu bergerak sendiri penyangkut anaknya sendiri. Saiz penyangkut luar kanak-kanak perlu diselaraskan dengan mengambil kira saiz pakaian kanak-kanak itu. Reka bentuk untuk kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak lelaki mungkin berbeza-beza. Adalah wajar untuk menyediakan reka bentuk kemungkinan menggantung bahu dengan pakaian pada gantungan dengan tutup penutup yang seterusnya. Untuk melakukan ini, anda boleh menyesuaikan dua cangkuk logam di mana penggantung akan digantung. Letakkan cangkuk di bahagian belakang struktur atau di sisi.

Varian lain penggantung lantai untuk pakaian dan pakaian

Gantungan pakaian lantai pakaian pengganti untuk pakaian

Di sini, varian tersebut terlihat pada mulanya, tetapi pada keadaan pembuatan di rumah, ada beberapa kesulitan dengan pembuatan butiran curvilinear. Sulit untuk menahan simetri apabila bekerja dengan jig saw. Kedua-dua bahagian mesti dipotong bersama dan diikat bersama dua kosong. Ketebalan total tidak boleh melebihi parameter kedalaman pemotong saw. Model rumah tangga moden direka untuk kedalaman potong hingga 70 mm, tetapi ini cukup. Tetapi model ini tidak sesuai untuk baju dan blaus. Iaitu, kemungkinan penggunaan adalah terhad.

Penggantung almari pakaian di atas roda

Satu lagi model yang ingin tahu mengenai roda. Bahagian atas bangunan itu dimahkotakan dengan bahu biasa, yang sangat mudah untuk meletakkan jaket, kemeja dan blus. Dan seluarnya mudah digantung pada salib. Roda adalah mencari reka bentuk yang baik, kerana penyangkut yang dimuatkan lebih mudah untuk dilancarkan daripada membawa. Sarung yang diperbuat daripada filem atau kain dengan mudah akan menutup penyangkut itu.

Model ini dihasilkan oleh IKEA di Rusia sebagai penyaman dan penyangkut lantai di ruang lantai.

Jadikannya tangan anda sendiri mudah. Ia memerlukan pengikat khas. Seperti yang dapat anda lihat dalam gambar, jawatan menegak perlu diperbaiki ke pangkalan dengan skru logam. Apabila pembuatan, ia perlu untuk tepat dan tepat menggerudi lubang untuk skru dalam rak menegak. Inilah satu-satunya kesukaran. Semua yang lain adalah sangat mudah dalam pembuatan dan pemasangan. Kelemahannya adalah keperluan untuk membongkar struktur semasa pengangkutan. Ia adalah perlu untuk membongkar bolt panjang dari rak menegak.

Rak penyangkut yang boleh ditanggalkan dalam gaya desa

Penggantung sedemikian lebih sesuai untuk lorong atau koridor. Anda boleh meletakkan kasut di bawahnya. Dalam pembuatan model ini, model ini merupakan kerumitan yang ketara. Ia diperlukan untuk membuat lubang diameter besar di tiang bulat silang silang. Secara umum, dalam butiran bulat untuk menggerudi lubang dengan alat rumah tangga sangat sukar. Lebih baik jangan cuba. Untuk mendapatkan suasana teknologi yang tidak menyenangkan ini, anda boleh mengambil rak persegi tanpa bulat. Menggunakan gerudi khas untuk membuat lubang diameter yang dikehendaki di bar persegi cukup realistik. Ia disyorkan untuk mengambil logam palang. Kayu akan meleleh.

Model ini dilipat. Ia cukup untuk menghilangkan palang palang dari lubang-lubang dan bahagian-bahagian dari tempat penyangkutnya dibuat dengan padat untuk pengangkutan.

Untuk membuat di rumah penyangkut almari pakaian luar untuk pakaian, jika dikehendaki, semua orang mampu. Set alat tangan dan kuasa yang minimum boleh didapati. Bahan-bahan untuk pembuatan boleh didapati di pasaran bangunan dengan pelbagai untuk setiap selera. Ruang imaginasi ketika memilih model dan reka bentuk hampir tidak terbatas. Hasilnya adalah sesuatu yang diperlukan di rumah, cantik dan berfungsi. Penyangkut lantai dengan tangan sendiri akan menambah daya tarikan di pedalaman. Penggunaan penutup akan menghalang pencemaran pakaian.

Menyalin bahan tapak adalah mungkin tanpa perjanjian terlebih dahulu sekiranya memasang pautan terindeks yang aktif ke laman web kami.

Penyangkut lantai untuk pakaian dengan tangan mereka sendiri: bahan, deskripsi kerja

Penyangkut pakaian lantai dengan tangan anda sendiri boleh dengan mudah dilaksanakan. Ia sering digunakan bukan sahaja di pangsapuri dan rumah kediaman, tetapi juga di pejabat. Sudah tentu, apa-apa perkara boleh dibeli di kedai barang-barang yang sepadan, tetapi sering kos penyangkut adalah tinggi dan tidak semua model sesuai dengan warna dan saiz. Item ini adalah penyelesaian yang sangat baik untuk lorong, yang tidak mempunyai ruang kosong yang mencukupi. Reka bentuk yang sama, yang boleh dibeli di kedai, paling kerap mempunyai dua pihak untuk akses percuma (daripada empat). Kelemahan seperti itu dilucutkan oleh penggantung mantel untuk pakaian, mudah untuk memperoleh dan menguatkannya. Seringkali, apabila ia dibuat menggunakan cangkuk sedia ada, yang terletak sedekat mungkin, ini seterusnya menjadikannya sukar untuk mengakses seluruh pihak. Akhirnya, penyangkut lantai dimuatkan di satu sisi, yang sering menyebabkannya jatuh. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa strukturnya mempunyai pusat graviti yang terlalu tinggi. Anda mungkin perasan bahawa tidak semua penggantung mempunyai cangkuk untuk topi dan beg. Itulah sebabnya anda boleh membuat reka bentuk anda sendiri, dengan mengambil kira semua kelemahan produk kilang.

Penyediaan bahan dan alat

Penyangkut lantai untuk pakaian boleh dibuat oleh mana-mana tukang pereka. Walau bagaimanapun, pada mulanya ia adalah perlu untuk menyediakan satu set alat dan bahan, antaranya: skru sendiri menoreh, kertas pasir, chipboard, mekanisme berputar, pengesahan, jigsaw, dan juga kelebihan.

Oleh itu, pilihan anda adalah penyangkut lantai untuk pakaian. Dengan tangan anda sendiri, menjadikannya, anda boleh menyimpan, kerana model yang dibentangkan di kedai agak mahal. Walau bagaimanapun, sebelum anda mula membuatnya, anda perlu merekabentuk reka bentuk, dan anda harus mengambil kira masalah yang telah dijelaskan di atas. Ini akan membolehkan anda untuk mendapatkan penyangkut yang akan berbeza dalam fungsi dan kemudahan semasa operasi. Asas produk akan menjadi parallelepiped berongga, yang mesti dipasang berdasarkan jenis berputar. Ia mempunyai dua pesawat. Mekanisme swivel harus ditempatkan di antara basis pendukung, yang terletak dari bawah. Anda boleh membeli aksesori di kedai khusus. Mekanisme harus mempunyai bantalan yang akan memberikan putaran di bawah beban, beratnya mencapai 110 kilogram. Pangkalan sokongan di atas pesawat boleh dibulatkan, menggunakan jig saw.

Sekiranya anda akan menjadi penyangkut baju lantai yang dibuat dengan tangan anda sendiri, maka anda perlu menyediakan bahagian-bahagian awalnya. Pembinaannya dipasang menggunakan papan serpai, ketebalan bahan itu hendaklah 16 milimeter. Warna dipilih bergantung pada ciri pedalaman dan lain-lain perabot yang berada di lorong. Menyediakan butiran, adalah penting untuk mematuhi sudut yang tepat, oleh itu para ahli menasihatkan pesanan memotong elemen dari profesional, tetapi pelekat tepi boleh dibuat secara bebas.

Sebelum anda membuat penyangkut pakaian, anda perlu mengetahui bagaimana pelekat itu dilakukan. Ia mempunyai asas pelekat dan boleh melamin. Ketebalannya adalah 0.5 mm atau kurang. Kelebihannya diterapkan pada akhir elemen, asas gam mesti diturunkan ke bawah. Kemudian - besi yang disetrika, yang tidak boleh dipanaskan. Sehingga pinggir telah disejukkan, ia disapukan dengan kain kering. Pada peringkat seterusnya, rusuk diproses, tepi yang berlebihan perlu dikeluarkan dengan kertas pasir dan pisau tajam.

Agar anda mendapatkan penyangkut mantel untuk pakaian, anda mesti menyediakan asas bawah bentuk segi empat dengan sisi 560 milimeter. Pangkalan atas mesti mempunyai bahagian bersamaan dengan 380 milimeter. Unsur sampingan bahagian bawah dibuat dalam jumlah 2 buah, dimensi masing-masing harus 600x300 mm. Semua bahagian lain dilaksanakan dalam jumlah sebanyak 2 buah, ini merujuk kepada elemen sisi dalam yang membentuk bahagian bawah. Dimensi masing-masing diberikan adalah sama dengan 600x267 milimeter. Bahagian atas dan bawah akan mempunyai bentuk persegi dengan sisi 267 mm. Bahagian yang sama dibuat dengan sisi persegi sebesar 167 milimeter.

Unsur sampingan mesti mempunyai dimensi yang sama dengan 1200x200 mm. Bahagian dalaman bahagian atas mempunyai dimensi yang 1200x167 milimeter.

Penyangkut pakaian logam boleh dibeli daripada anda di kedai - ini lebih mudah daripada menjadikannya sendiri. Tetapi jika anda memutuskan untuk membuat struktur lantai buatan sendiri kayu, maka untuk perhimpunan anda perlu menggunakan pengesahan dengan dimensi 50x70 mm. Bagi mereka, lubang pra-siap terletak di hujungnya. Untuk melakukan ini, gunakan bit gerudi 5 mm. Kedalaman lubang harus 60 milimeter. Lubang-lubang di dalam pesawat perlu mempunyai kedalaman setara dengan 8 milimeter. Buat mereka perlu melalui. Jangan takut kepala berkepala akan kelihatan - maka mereka boleh disembunyikan menggunakan stub. Anda juga boleh membuat pakaian penyangkut dinding yang dipasang dengan tangan anda sendiri. Untuk ini, perlu menyediakan bar dari papan serpai, beberapa cangkuk dan pengikat. Semua komponen ini disambungkan bersama, dan selepas pembinaan digantung di dinding. Dalam kes pembinaan lantai, semuanya berbeza. Penggantung akan berputar disebabkan oleh kehadiran mekanisme pivoting, ia ditetapkan oleh skru sendiri mengetuk 4x16 milimeter.

Mekanisme putar mempunyai reka bentuk all-in-one, dan lampirannya ke dasar dibuat dengan membuat lubang teknologi dengan kedalaman 10 milimeter. Pada mulanya, perlu membuat markup. Selepas penyangkut dipasang, pengikat akan disembunyikan oleh satah atas. Penggantung boleh dibekalkan dengan cangkuk yang berbeza. Oleh itu, orang-orang atas mungkin berubah menjadi lebih lama, yang akan membolehkan mereka digunakan untuk topi. Rata-rata adalah untuk pakaian kanak-kanak, tetapi bagi orang yang lebih rendah, mereka akan dapat meletakkan beg. Pembinaannya stabil kerana fakta bahawa pusat graviti bergerak lebih dekat ke permukaan lantai.

Dinding gantungan pakaian di lorong juga boleh dilakukan oleh anda. Untuk melakukan ini, anda perlu menyediakan papan, bar, dan juga cangkuk. Lembaga hendaklah mempunyai bahagian berikut: 25x150, 50x100, dan juga 25x80 mm. Bagi rasuk, ia mesti mempunyai seksyen persegi dengan sampingan 100 milimeter. Sebagai pangkalan, bar akan keluar, yang ditandakan dengan panjang yang diperlukan dan dipotong. Jika penyangkut tidak dipasang di dinding, tetapi lantai berdiri, maka ia harus dipasang pada kaki. Pembinaan mesti dirawat dengan kertas pasir. Jika kaki disediakan, mereka harus mempunyai panjang yang 350 milimeter. Kaki di satu sisi dipotong pada sudut 45 darjah, yang menambah estetika. Di tepi mereka harus ada sokongan yang tetap. Kos tambahan ini dipotong dari papan, bahagian silang yang 25x80 mm.

Menguatkan kaki boleh menjadi elemen dengan panjang 330 milimeter. Kosong ini dibuat dari papan 50x100 milimeter. Harus ada empat. Apabila penyangkut baju ditempatkan di lorong, bahagian atas boleh dibuat lebih elegan, menghias dekorasi, yang dibuat dari papan 5 cm. Kayu pergi ke memotong persegi, yang diskru ke bahagian atas pangkal dengan dua skru. Bahan kerja diperkuat dengan bantuan perkakasan, tetapi jika elemen dekoratif yang anda ingin buat sendiri, maka ia harus dilucutkan pengikat untuk mengacaukan. Bahan kerja dalam kes ini terpaku dengan cara tukang kayu.

Apabila membuat pakaian di dalam kabinet, penting untuk memberikan pengikat yang berkualiti. Ia sering digunakan bukan sahaja mekanikal, tetapi juga kaedah pelekat. Dalam kes yang kedua, kedua-dua permukaan harus dilapis dengan gam tanggam. Selepas ini, pembinaan dibiarkan sehingga komposisi kering sepenuhnya dan hanya boleh dirawat dengan varnis atau noda. Campuran ini digunakan dalam beberapa lapisan, antara setiap yang perlu untuk meninggalkan produk sehingga benar-benar kering. Selepas permukaan diperlakukan dengan kertas pasir. Sebelum anda mula memohon lapisan seterusnya, permukaannya hendaklah disapu dengan kain lembap. Dalam proses pembuatan gantungan pakaian di kabinet, teknologi yang disebutkan di atas boleh digunakan. Walau bagaimanapun, apa sahaja reka bentuk yang anda pilih, jika ia berdasarkan kayu, semua penjuru tertakluk kepada pembersihan, yang sama berlaku kepada hujung struktur. Ia boleh dilakukan antara memohon lapisan, maka permukaannya akan mempunyai kesan dari zaman dahulu.

Penggantung pakaian berdiri lantai: secara ekonomi dan cepat!

Penggantung seperti itu boleh digunakan bukan sahaja untuk pakaian luar di lorong, tetapi sebagai pakaian mini di dalam bilik. Ia bergantung kepada jenis dan reka bentuk yang anda pilih. Rak rak pakaian berfungsi, mudah bergerak dari satu tempat ke tempat, dan membebaskan bahagian belakang kerusi dari pakaian yang tidak perlu di sana.

Artikel ini mengandungi beberapa cara menarik dan mudah untuk membuat pakaian hanger sendiri. Mereka tidak akan mengambil banyak masa dan usaha.

Pilih pilihan kegemaran anda dan kemukakan perubahan dalaman!

 1. Dua paip tembaga panjang 3 m dan 2 cm tebal, masing-masing perlu dipotong ke bahagian-bahagian tersebut (ini boleh dilakukan di kedai bangunan di mana anda akan membeli segala-galanya):
 • panjang 1.5 m - ketinggian penyangkut (ketinggian ini sepatutnya cukup untuk kedua-dua jaket dan untuk noda, tetapi anda boleh mengambil lebih atau kurang pada kehendak);
 • panjang 1 m - saiz paip yang anda akan terus menggantung sesuatu (anda juga boleh mengambilnya lebih lama atau lebih pendek, hitung berapa banyak perkara yang anda ingin letakkan di sana);
 • dua tiub panjang di mana-mana 20-25 cm - dengan mereka kita akan membuat kaki penyangkut itu.

Iaitu, anda mendapat 2 tiub tembaga sebanyak 1.5 m, 2 hingga 1 m, 4 hingga 20-25 cm.

 • 4 sudut siku tembaga (tiub bengkok pada sudut 90 darjah) untuk memasang paip antara satu sama lain, pilih diameter untuk paip (kira-kira 2 cm);
 • 2 T-penyambung;
 • 2 topi untuk paip;
 • Gam (gam epoksi atau berunding dengan penjual di kedai, apa yang ada, akan sesuai);
 • Meregang liner untuk perlindungan lantai (pilihan).

Arahan langkah demi langkah:

Ukur ruang di atas lantai di mana penggantung akan berdiri, pastikan ia sesuai. Jika anda mengambil dimensi yang ditentukan, anda akan berakhir dengan 150 cm x 100 cm x 45 cm.

Petunjuk: Laraskan dimensi seperti yang diperlukan.

Langkah 2: Kumpulkan kaki penyangkut

Penyangkut lantai itu sendiri mula dilipat dari kaki, kami membuat sokongan dan berdiri. Untuk melakukan ini, ambil sepasang tiub pertama 20 cm dan pasangkannya di antara Penyambung T, dan kemudian kita melakukan perkara yang sama dengan pasangan kedua.

Langkah 3: Pasang topi perlindungan

Di tengah-tengah paip yang akan berfungsi sebagai kaki, tidak mendapat habuk dan kotoran, anda perlu menutup lubang. Pada setiap dua kaki pada langkah sebelumnya, pasangkan topi paip pada satu hujung.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

76 − = 67