Penyapu dari botol plastik

Contents

Penyapu dari botol plastik: kelas induk

Penyapu adalah alat yang sangat diperlukan di ladang. Dengan bantuannya, anda boleh mengeluarkan bukan sahaja sampah, tetapi juga daun yang jatuh. Anda boleh membuat penyapu sendiri dari bahan buatan. Akibatnya, alat mudah untuk membersihkan infield akan diperolehi.

Penyapu dari botol plastik dibuat dengan sangat sederhana. Sebelum memulakan, anda perlu menyediakan semua alat dan bahan. Untuk pembuatannya diperlukan:

 1. Gunting.
 2. Botol plastik dalam jumlah 2 liter - 7 keping.
 3. Hammer.
 4. Batang yang diperbuat daripada logam. Elemen ini diperlukan untuk menetapkan keratan.
 5. Pemotongan kayu. Dalam kes ini, kayu pusingan yang kuat sesuai.

Untuk membuat penyapu dari botol plastik, perlu menyediakan bahan tersebut. Kontena harus dibasuh dengan teliti, mengeluarkan label dan residu pelekat dari mereka. Salah satu botol plastik harus dipotong dengan menggunakan gunting. Bahagian bawahnya mesti dipotong menjadi jalur. Lebar masing-masing hendaklah dari 1.5 hingga 2 sentimeter. Selepas itu, potong leher bahan kerja.

Untuk membuat penyapu dari botol plastik lebih berbulu, anda perlu menyediakan tiga lagi bekas seperti yang dinyatakan di atas. Ia akan mengambil satu lagi bahan kerja. Walau bagaimanapun, memotong lehernya tidak diperlukan.

Bagaimana penyapu terbuat dari botol plastik

Kelas tuan untuk membuat penyapu berakhir. Ia tetap hanya untuk memasang produk tersebut. Untuk melakukan ini, anda perlu memasukkan semua kosong ke dalam satu sama lain. Satu lagi botol perlu memotong bahagian atas. Selepas ini, bahan kerja harus dipakai pada penyapu.

Perkara yang sama mesti dilakukan dengan keupayaan ke-7. Blok yang terhasil mesti dibubarkan di beberapa tempat. Penyapu dari botol plastik hampir siap. Ia tetap hanya untuk membaiki bekas yang dipotong dengan wayar logam, memanjangkannya melalui lubang. Hujungnya perlu melihat bahagian belakang struktur kira-kira 3 sentimeter.

Kepada penyapu dari botol plastik adalah mudah digunakan, anda perlu melengkapkannya dengan pemegang. Dalam kes ini, disyorkan menggunakan kayu. Lebih baik mengambil tangkai dari sekop tua atau meraih. Bahagian produk ini harus dimasukkan ke dalam bahan kerja, dan kemudian dipasang dengan wayar.

Kini anda tahu bagaimana membuat penyapu botol plastik dengan tangan anda sendiri. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa produk ini mempunyai beberapa kekurangan.

Dalam sesetengah kes, penyapu dari botol adalah tidak praktikal. Dengan pertolongannya, sangat sukar menyapu daun dari rumput. Masalahnya adalah bahawa plastik mempunyai indeks kekakuan yang tidak mencukupi. Sudah tentu, penyapu ini kelihatan sangat asli. Walau bagaimanapun, dengan bantuannya, anda hanya boleh mengeluarkan serpihan besar dari trek.

Seseorang cuba memberi bahan itu lebih ketegasan, memanaskannya dan meluruskan hujungnya yang berpusing, sambil mengira sifat termal bahan tersebut. Walau bagaimanapun, prosedur ini juga tidak berfungsi. Di samping itu, apabila mengendalikan dengan sembarangan dengan api, anda boleh dibakar. Di samping itu, proses pemanasan plastik kosong adalah kerja keras dan membosankan.

1

Kotak botol plastik boleh bertahan lama. Walau bagaimanapun, apabila membuatnya, ia bernilai melekat pada beberapa cadangan:

 1. Untuk membuat penyapu yang lebih dipercayai, anda boleh menggunakan lapan botol, dengan jumlah tidak melebihi 500 mililiter. Akibatnya, alat kecil diperolehi. Mereka boleh dikumpulkan dalam timbunan dan membuat penyapu berbulu.
 2. Jika anda ingin mendapatkan produk yang lebih asli, gunakan bekas plastik yang berbeza. Di samping itu, bahan gelap dapat menyembunyikan titik lampiran.
 3. Untuk membetulkan karya kerja pada keratan, anda boleh menggunakan bukan sahaja dawai logam, tetapi juga kuku.

Penyapu dari botol plastik dengan tangan mereka sendiri: kelas induk untuk pembuatan

Anda tidak tahu lagi bahawa penyapu dari botol plastik boleh dibuat dengan tangan anda sendiri dari sisa biasa yang mungkin anda akan buang.

Apa yang berguna dalam proses kerja?

Pada permulaan reka bentuk, sediakan set bahan dan alat yang diperlukan:

 • Botol plastik 2 liter - 3 buah.
 • Gunting tajam.
 • Pisau alat tulis.
 • Kayu kayu yang digunakan sebagai pemegang. Jika penyapu lama, dari mana anda boleh mengambil pemegang, anda tidak, kemudian cari cawangan yang sesuai di sepanjang panjang dan gunakannya sebagai pemegang. Penambahan sedemikian akan memberikan produk rombongan khusus.
 • Hammer.
 • Kuku - 3-4 pcs.

Pada peringkat persiapan, botol dibasuh dengan air hangat, menambah beberapa titisan deterjen. Selepas itu, keluarkan sebarang pelekat, jika ada. Biarkan bekas itu selama beberapa jam dan tunggu sehingga ia kering. Pada masa ini anda boleh menyediakan alat dan pemegang untuk penyapu masa depan dari botol plastik dengan tangan anda sendiri. Sekarang anda boleh meneruskan dengan reka bentuk.

Setiap botol dipotong dari bawah. Untuk menghadapi tugas itu gunakan pisau perkeranian. Kemudian, bulu terbentuk. Botol dipotong dalam bulatan menjadi jalur kecil, bermula dari bahagian bawah. Cuba buat sama - kira-kira 1 cm lebar. Gunakan gunting yang tajam.

Penting! Lebih tipis jalur, lebih baik. Bulu tebal akan dikikis di atas tanah, membuktikan tidak berkesan. Apabila memotong jalur, jangan dipotong ke bahagian atas kira-kira 5 cm, supaya penyapu botol plastik mengekalkan keanjalan dan tidak putus semasa operasi.

Selepas memanipulasi dengan satu botol plastik, terus ke sebelah. Mula dari bawah: dipotong sepenuhnya, memberi tumpuan kepada setiap botol sebelum ini. Selang harus sama. Hujung bawah jalur selepas pemasangan struktur harus berada pada tahap yang sama.

Strip adalah sama. Tindakan diulang dengan cara yang sama seperti pilihan pertama. Dari leher mereka berundur ke ketinggian yang sama seperti ketika bekerja dengan botol pertama.

Memproses leher bekas plastik

Sekiranya langkah-langkah terdahulu diduplikasi dan tidak berbeza dari urutan pemotongan botol plastik, maka sesuatu yang baru akan dilakukan. Bahagian atas botol kedua dipotong. Untuk mengeluarkan leher gunakan pisau alat tulis.

Penting! Potong hujung dengan kemas, jika tidak, gilirannya jatuh, dan anda tidak lagi menggunakan botol ini.

Botol pertama ditolak ke kedua, seolah-olah meletakkannya. Pastikan leher botol kedua betul melalui yang pertama, selaraskan struktur, memberikan penampilan yang betul.

Seterusnya, mereka menyediakan botol seterusnya.

Penting! Semakin banyak bekas plastik yang anda ambil, lebih baik penyapu akan berubah.

Bahagian atas botol dengan leher juga dipotong. Ia adalah dari bahagian ini bahawa bahagian atas penyapu masa depan dari botol plastik akan terdiri daripada tangan. Lakukan seperti ini: selepas mengambil pisau perkeranian, botol dipotong dari bawah dengan 2/3. Pada masa yang sama, ruang yang cukup dibiarkan untuk bahagian ketiga struktur untuk memegang dua yang sebelumnya.

Apa yang kelihatan seperti sembuh?

Bahagian atas ketiga penyapu dari botol ditarik pada dua bekas yang sudah siap dan telah disambungkan dan dipotong melalui bekas. Bahagian atas botol disamakan, memastikan bahawa mereka duduk rapat antara satu sama lain. Dalam proses pembuatan, penyapu yang diperbuat daripada botol plastik juga diikat.

Di seluruh botol, kuku tersumbat supaya ia menembusi semua tiga botol plastik secara mendatar. Akhir kuku yang menonjol dari sisi lain dilipat supaya tidak menyentuh objek semasa operasi penyapu. Kelebihan tajam kuku dengan mudah boleh menggaru permukaan atau merosakkan salutan.

Operasi yang sama dijalankan ke arah yang bertentangan, meletakkan kuku rapat bersama, tetapi tidak lupa bahawa masih ada pemegang penyapu dari botol plastik dengan tangan anda sendiri.

Kayu, yang bertindak sebagai pemegang, diikat ke dalam pembukaan leher botol, menyentuh sehingga hujung bebas keluar dari seberang, melewati setiap satu daripada tiga lapisan. Bahagian kelebihan pegangan dipotong, menyesuaikan agar sesuai. Ingat bahawa ini hanya pemegang, dan pemegangnya tidak boleh melekat pada bahagian bawah produk, jika tidak, ia adalah "sweep9raquo;.

Kuku ketiga digali ke dalam tong, membetulkan pembinaan dan mengendalikan hujung ke bahagian tangkapan yang sangat. Jika anda telah memilih kuku yang terlalu panjang, dan ia berlaku sehingga dia keluar dari sisi lain pemegangnya, jangan risau - mudah untuk diperbaiki. Ambil tukul dan bengkok hujung yang menonjol ke sisi untuk akhirnya mengendalikan pemegang di kedua-dua belah pihak. Tahniah! Anda berjaya membuat penyapu dari botol plastik dengan tangan anda sendiri.

Ini menjadikan pembuatan penyapu dari botol plastik selesai, dan produk itu boleh digunakan untuk tujuan yang ditetapkan.

Sarjana yang telah menguji banyak kaedah untuk merancang panikel dari botol plastik memberi cadangan berikut:

 • Mengambil botol kecil tiga puluh mililiter, anda boleh membuat mini panicle.
 • Gunakan bekas berwarna dan bukannya bekas telus, dan berikan sentuhan reka bentuk produk. Selain itu, kuku topeng plastik yang lebih baik.
 • Daripada kuku, anda boleh menggunakan kawat yang, tidak lebih buruk daripada yang pertama, melakukan pengikat kancing, dan semua yang diperlukan adalah untuk membuat lubang di bawah kawat dan mengikatnya ke dalam lubang.

Kini anda tahu bagaimana membuat penyapu dari botol plastik dengan tangan sendiri langkah demi langkah. Dengan penyapu luar biasa ini, anda boleh menyapu serpihan kecil atau menggunakannya sebagai inventori untuk menyelesaikan kostum Halloween.

Penyapu buatan sendiri dari botol plastik

Pernahkah anda melihat penyapu dari botol plastik kelihatan seperti? Selepas membaca artikel hingga akhir, anda boleh membuat penyapu ini sendiri.

Kebanyakan tukang kebun yang mempunyai jalan konkrit taman atau diperbuat daripada papak membuka jalan tahu betapa sukarnya untuk membersihkannya. Terutama selepas hujan, apabila bumi kering dari kasut ke konkrit. Hanya penyapu yang sukar akan membantu. Ini dijual, tetapi mereka tidak murah. Sebagai alternatif, anda boleh pergi ke kumbang bongkah terdekat dan memotong batang, dari mana anda akan mendapat penyapu yang baik dalam gaya desa.

Adakah mungkin untuk membuat penyapu dari botol plastik? Mari cuba!

Kraftir penyapu dari botol plastik dengan tangan kita sendiri

Sebenarnya, apa yang penyapu? Asas untuk rod yang fleksibel dilampirkan. Sekarang hampir mustahil untuk mencari penyapu atau berus yang diperbuat daripada bulu semulajadi, kebanyakannya semuanya sintetik. Plastik yang sama dalam bentuk garis ketebalan yang berlainan, dilekatkan ke pangkal. Jadi, untuk membuat penyapu sendiri, sudah cukup untuk mendapatkan garisan yang sama.

Jadi, pertama, kita memerlukan asas sapu. Untuk ini, berus lama adalah sempurna. Asas ini boleh menjadi plastik atau kayu.

Jika tidak ada berus lama - tidak mengapa. Ia cukup untuk memotongnya dari papan yang sesuai dengan panjang 25 hingga 30 sentimeter, lebar 5 sentimeter dan ketebalan satu setengah hingga dua sentimeter.

Pertama, berus lama harus "dicukur", iaitu, mengeluarkan sisa tanjung tua dari itu. Operasi ini mudah dilakukan dengan pisau perkeranian biasa. Batang bulu dipotong ke pangkal. Hakikat bahawa di dalam berus terdapat berkas-berkas vila di tempat-tempat lampiran mereka ke pangkalan - kita sama sekali tidak mengganggu. Perkara utama adalah bahawa tunggul tidak melekat.

Sekarang kita akan menyediakan bahan mentah utama untuk penyapu masa depan kami - botol polietilena.

Untuk melakukan ini, botol plastik hampir keupayaan apa pun - dari setengah liter hingga tiga. Syarat utama - bahawa ia adalah unwrinkled dan dia mempunyai bentuk silinder di bahagian tengah, tanpa melengkung alur, palung, dan lain-lain Dengan cara ini, kerana ini hampir tidak berguna lima liter kelalang, kerana kebanyakan mereka mempunyai lebih daripada keseluruhan sepusat kemuncaknya. alur - kaku.

Ia juga harus diperhatikan bahawa ketebalan polietilena dalam botol yang berbeza juga berbeza. Botol bir dibuat lebih tebal daripada tayar untuk limun dan air mineral. Ketebalan juga bergantung pada jumlah kontena - semakin besar jumlahnya, semakin tebal dindingnya.

Jadi, ambil botol plastik kosong, keluarkan label, cuci dari bahagian dalam dan keringkannya. Kemudian, dengan pisau alat tulis, potong, seperti yang ditunjukkan dalam foto dengan garis merah - memotong silinder pusat dan leher dengan penyumbat. Leher harus dipotong di bawah cincin lebar, di mana penyumbat itu terletak. Konak leher dan bahagian bawah adalah, sayangnya, tidak berguna. Kecuali anda boleh membuat corong dan mangkuk untuk kucing.

Sekarang, pada hakikatnya, kita perlu mendapatkan garis untuk membuat bulu penyapu masa depan kita. Untuk melakukan ini, perlu memotong jalur walaupun dari silinder. Anda boleh, tentu saja, lakukan ini dengan gunting konvensional, tetapi ini adalah proses yang sangat membosankan. Untuk mempercepat dan melegakannya, sudah cukup untuk membina pemotong yang mudah.

Kami menghasilkan pemotong untuk pengeluaran botol jalur dari botol

Bagi pemotong, kami memerlukan bahagian blok kayu kira-kira 4x4 sentimeter dan panjang kira-kira 20 sentimeter. Anda boleh menggunakan sekeping keratan lama dari sekop. Di bahagian atas bar dengan gergaji besi atau jigsaw elektrik, kami membuat di tengah-tengah kedalaman menegak menegak 5-6 sentimeter. Dalam pemotongan ini, silinder-bahan kerja akan berputar semasa pemotongan. Jika propil dibuat lebih kecil, botol akan keluar daripada alur, dan lebih dalam - ia perlu membuat usaha yang hebat apabila memotong.

Selanjutnya, menyimpang dari LOWER tepi celah adalah 5 milimeter, tegak lurus tegak dengan menegak, kita membuat potong mendatar pada kedalaman 18 milimeter. Inilah tempat pisau. Sebagai pisau, sekeping pisau dari pisau perkeranian yang sama digunakan. Berputus dari bilah sekeping yang sedikit kurang daripada lebar bar, masukkan ke dalam slot dan pasangkannya dengan sepasang skru. Segala-galanya, pemotong kami siap.

Selanjutnya, sebenarnya, proses mudah menukar silinder billet ke dalam sebuah plastik panjang yang panjang bermula.

Setelah memotong pinggir silinder dengan gunting, kami membuat permulaan pita. Ia cukup untuk memotong jalur sentimeter 8 hingga 10 inci panjang dan 5 milimeter lebar. Kemudian permulaan jalur dimasukkan ke dalam pemotong di bawah pisau, dan botol dimasukkan ke dalam slot menegak NAD dengan pisau.

Kemudian kita mengambil pemotong di sebelah kiri, dan kanan hanya menarik hujung jalur. Botol berputar di dalam slot, yang rapi, walaupun reben keluar dari bawah pisau. Perkara utama ialah menarik tali pinggang dengan lancar, tanpa jerking.

Oleh itu, kita membalikkan silinder ke dalam pita polietilena yang panjang. By the way, dari kepentingan diukur: dari satu botol dengan kapasiti dua setengah liter, ternyata 17 meter garis memancing. Daripada satu setengah liter - kira-kira 11 meter.

Tetapi pita kosong terlalu lembut untuk penyapu dan, lebih-lebih lagi, terus mengekalkan bentuk anulus botol. Untuk memberikan ciri-ciri pita yang diperlukan anda perlu memanaskannya. Ini boleh dilakukan melalui lilin, penyembur api atau pembakar gas. Saya menggunakan dapur dapur biasa.

Mengambil sekeping pita di tangan, sejauh mana skop tangan membenarkan, ia perlu untuk membawanya dengan lancar dan pada kelajuan seragam ke atas sumber api.

Apabila dipanaskan, reben meluruskan, tepinya curl ke dalam, dan di bahagian silang ia tidak lagi rata, tetapi separuh bulatan. Apabila pemanasan perkara utama adalah memilih kelajuan maksimum yang dibolosi. Sekiranya anda menarik dengan cepat - pita tidak akan mempunyai masa untuk memanaskan dan tidak meluruskan. Jika anda menangguhkan - anda boleh terlalu panas dan membakarnya - ia hanya mencair dan pecah.

Dalam gambar di atas, anda dapat melihat bagaimana pita lembut dan putar berada di sebelah kiri sebelum pemanasan, dan apa yang di sebelah kanannya adalah kaku dan lurus. Jadi kami mendapat garis memancing kuat dari botol plastik! Sekarang ia hanya kekal untuk mengumpul penyapu.

Seluruh penyapu terdiri daripada panicles yang berasingan. Jumlahnya bergantung kepada saiz asas penyapu masa depan. Saya memerlukan sembilan panicles untuk asas dari mop standard.

Kami memotong garisan yang disediakan dengan gunting pada jalur yang sama panjang 20 sentimeter. Kami mengambil dua leher yang disunat dari botol PET, lem mereka bersama. Bagaimana cara memotong leher, saya akan memberitahu anda pada akhir artikel, terdapat juga bonus bagi mereka yang membaca dengan teliti.

Kami merapatkan lehernya bersama-sama. Ini sesuai untuk gam biasa seperti "Moment-Classic" atau "BF".

Perhatian sila! Pelekat keras seperti "Super-Moment" berdasarkan cyanoacrylate sangat tidak digalakkan. Beri perhatian kepada label pelekat: tidak sepatutnya tiada label "Tidak disyorkan untuk PET".

Selepas gam benar-benar kering, isi lengan yang dihasilkan dengan bulu - potong ke garisan.

Berapa banyak ranting masuk ke dalam satu lengan - tidak dikira, hanya disumbat ketat, semasa anda boleh memasukkan bar.

Kemudian mereka mesti diperbaiki dalam sesendal. Untuk melakukan ini, kami mengalihkan lengan ke tengah-tengah balok, dan hujung batang dicampakkan dengan gam yang sama ke kedalaman lengan atau sedikit lagi.

Daripada gam, anda boleh menggunakan sealant dari tiub - keras, ia boleh membetulkan rod dalam sesendal. Kami mengembalikan belukar ke tepi balok dan biarkan ia kering sepenuhnya atau gam.

Manakala pemukul kering kami, menyediakan asas: ketatkan dia skru gabus, diri menoreh skru, dua pada setiap, meletakkan mereka di sepanjang baris menggunakan penyapu. Jadi mereka dijamin tidak muntah apabila menyapu. Perlu diingatkan, kerana cincin luas menonjol pada sesendal panicles palam perlu diskru tidak rapat antara satu sama lain, dan dengan beberapa play - 4-5 milimeter.

Palam itu boleh diletakkan dalam satu baris - penyapu menjadi nipis, dan boleh menjadi zigzag, dalam hal ini ketebalan kerja bulu akan hampir dua kali lebih besar.

Apabila panicles benar-benar kering - anda akhirnya boleh mengumpul penyapu baru anda. Untuk ini, panikel hanya diskrukan ke dalam palam di pangkalan.

Ia masih melampirkan pemegang ke penyapu - dan anda boleh menguji! Dengan cara ini, tidak mencadangkan menggunakan cahaya normal, berdinding nipis pemegang tiub mop rumah: penyapu kita beralih kejam, beban pada pemegang yang berkaitan, jadi ia adalah lebih baik untuk meletakkan tangkai kayu yang kukuh.

Ujian praktikal penyapu menunjukkan sifat kerja yang sangat baik! Ia sempurna membersihkan permukaan pepejal - konkrit, asfalt. Penyapu dalam satu atau dua pas robek bahkan salji yang dipenuhi dengan roda kereta, yang bahkan tidak dapat dilakukan sekop salju.

Menggunakan botol warna yang berbeza, anda boleh mendapatkan kombinasi warna yang berbeza di panicles, dan, yang paling penting, tiada siapa yang akan mempunyai semacam itu! Saya tidak lagi bercakap tentang ekologi - dan penyapu baru dibuat, dan alam sekitar tidak tercemar dengan botol kosong.

Sekarang saya kembali ke leher. Potong mereka dari botol di pinggir bawah cincin tebal, berfungsi sebagai penyumbat untuk gabus. Tetapi polietilena di tempat ini terlalu tebal untuk dipotong dengan pisau atau gunting perkeranian.

Untuk mempercepat dan memudahkan proses, saya menggunakan peranti paling mudah. Saya terpaksa "berkorban" satu penyumbat.

Ketat di tengah mengeboran lubang di dalamnya dengan diameter 5 milimeter. Dia meletakkan bolt diameter yang sama, topi di dalam tudung, mengikat tudung pada kacang bolt, jangan lupa untuk menguatkan pencuci. Kini sudah cukup untuk memasukkan corak sedemikian dalam chuck gerudi, memutar leher ke dalamnya dan anda boleh dengan mudah memotong polietilena berlebihan.

Kaedah pemotongan - dua bertentangan diametrik. Dalam kes pertama, saya menghidupkan gerudi dan membawanya ke tapak pemotong dengan pisau gergaji untuk logam. Dalam kes kedua, kartrij, sebaliknya, saya tidak bergerak, dan saya memotong lebihan dengan jigsaw elektrik. Kedua-dua kaedah adalah mudah dan mudah, semua orang boleh memilih kegemaran mereka sendiri.

Sekiranya pemotongan itu tidak terlalu penting - ia tidak penting, ia mudah dipasang dengan fail atau kertas pasir yang besar. Ia juga disyorkan untuk merekatkan sesak dengan satu sama lain.

Dan kini bonus yang dijanjikan dan idea menarik

Jika selepas pembuatan penyapu meninggalkan leher yang tidak digunakan dengan penyumbat - jangan tergesa-gesa untuk membuangnya.

Melekat bersama dua leher dengan penyumbat - sebuah bekas yang sempurna untuk semua jenis benda kecil. Perkara utama ialah ia dimeteraikan.

Ini bermakna ia boleh menyimpan, sebagai contoh, perlawanan, tablet, garam, lada - dan mereka akan tetap kering. Dalam bekas itu, tiga bateri AAA dipasang dengan sempurna. Oleh itu, anda akan sentiasa mempunyai NC untuk lampu musim panas atau penerima. Agar tidak mengelirukan, dalam bekas apa yang terletak - anda tidak boleh menandatangani mereka, hanya membuat mereka dari leher dan palam warna yang berbeza. Kemudian jangan lupa bahawa dalam garam putih, dan dalam perlawanan oren.

Dan idea terakhir untuk hari ini: ramai penduduk musim panas meninggalkan kunci ke dacha di bawah lantai, alur atau di pintu jamb. Tetapi orang jahat tahu mengenainya, siapa yang boleh menggunakannya tanpa kehadiran anda. Dan jika kunci ke dacha dimasukkan ke dalam bekas itu dan hanya tekannya ke dalam tanah di bawah tingkap? Ya, tidak pencuri tidak akan notis gabus dari air limau yang, melekat di dalam tanah, dan lebih-lebih lagi tidak akan meneka bahawa ini bukan sahaja satu gabus lama dan bekas dengan kunci!

Seseorang akan berkata: "Ia sangat tertekan demi penyapu sen.". Fikiran tidak akan, tetapi, pertama, saya penting adalah proses kreativiti dan idea-idea baru, dan, kedua, mencari kegunaan bukan remeh botol plastik, menerima dari mereka pita yang cantik dan tahan lama, mula berfikir di mana lagi anda boleh memohon di dacha kecuali sebagai bulu untuk penyapu.

Atau di sini, sebagai contoh, grid burung. Jika anda menggabungkan tali pinggang tegar sebagai menjalankan, di antara mereka menggantung jalur lingkaran pencurian lembut - ceri dan Saskatoon akan sampai kepada anda, tidak thrushes / roda. Bungkus jurang pita di pagar dengan tapak jiran, tutup keretakannya di bawah pagar binatang liar. Ya, bagaimanapun, sebagai tetulang dimasukkan ke dalam penyelesaian konkrit, sebagai contoh, dalam pembinaan trek atau bangunan menengah.

Sesetengah menggunakan separuh botol sebagai periuk untuk anak benih, mikrofon untuknya. Terdapat juga tukang-tukang khas - memotong botol menjadi serpihan segi empat tepat, mereka membina rumah hijau keseluruhan. Atau, dengan mengikat sejumlah botol bentuk dan warna yang sama, mereka membuat pagar, dan juga pagar penuh.

Terdapat banyak lagi idea, saya akan memberitahu anda bagaimana saya menggunakan botol lama dalam kualiti baru di kediaman musim panas kegemaran saya.

Dikilangkan pada Januari 2014 di bandar Samara.

P.S. Di tempat kerja saya sudah ada lawatan untuk melihatnya dan ada beberapa pesanan, tetapi saya enggan - ia tidak menarik untuk mengulangi apa yang telah dilakukan.

Langgan komen

Berita lucu

Ahli arkeologi telah menemui sebuah tanah perkuburan kuno yang dikebumikan oleh haiwan peliharaan.

Pantai-pantai pantai California dipenuhi dengan orang-orang primitif telus.

Spesies baru katak yang luar biasa ditemui oleh Australia.

Model 3D pembinaan dan kediaman pondok dalam artikel.

Penyelesaian yang hebat adalah untuk melanggan artikel baru dari Green Cottage!

 • 1
 • 2
 • 3

Sebelum Seterusnya

Kami membina mandi kayu dengan tangan kita sendiri.

Bagaimana untuk membina sauna dari rasuk Ia bukan satu tugas yang sukar untuk membina mandi kayu dengan tangan anda sendiri, kerana ia seolah-olah menjadi yang pertama.

Jadual untuk benih: cetak biru, model 3D ...

Jadual untuk bekerja dengan anak benih Selepas musim sejuk yang panjang, kita semua berharap untuk pembukaan musim panas. Kotak dengan anak benih tidak.

Pilihan kayu untuk pembinaan mandi.

Bagaimana untuk memilih bar untuk mandi Jika anda hendak membasuh kayu, maka anda perlu membuat keputusan mengenai pembina ini.

Bahagian 7. Pemasangan bumbung gudang pada undulators ...

Pemasangan ondulum di bumbung kandang - 7. Sejak ondulin dibawa ke bumbung, dan segala-galanya disediakan untuk pemasangan bumbung, I.

Bahagian 1. Memilih lokasi dan membina ...

Kami sedang membina asas untuk bangsal itu - 1. Setelah membeli sebuah rumah musim panas dengan sebuah rumah lama, keperluan timbul untuk pembongkaran detasmen runtuh.

Gazebo ditenun dengan tangan sendiri

Arbor Wicker Kita hidup di kaki bukit Altai. Kami tiba di sebuah kampung kecil berhampiran Belokurikha, membeli sebuah laman web.

Woodburning kompor dari autodiscs untuk le ...

Pemasak kayu yang terbakar dari autodiscs Seperti untuk beberapa jam untuk membuat dapur pembakaran kayu dari sepasang cakera roda kereta lama e.

Rumah untuk serangga atau cara menarik ...

Rumah untuk serangga Kita semua mahu makan makanan "bersih", ditanam tanpa menggunakan racun dan baja kimia. Tetapi sebagai b.

Bangku dengan jadual: model 3D, che ...

Bangku dengan meja Jika anda sedang mencari varian bangku asal untuk teres anda, sudut terpencil taman atau teres,

 • 1
 • 2
 • 3

Sebelum Seterusnya

Phacelia sebagai siderat. Menggunakan ...

Phacelia - baja hijau Phacelia, bunga biru yang indah, yang dikumpulkan dalam satu bundle, mengingatkan sekelompok angsa berbulu.

Sangkar untuk puyuh - arahan ...

Sangkar sendiri Banyak pemula puyuh yang pertama sekali membimbangkan mengenai keadaan puyuh.

Pembiakan puyuh dalam keadaan domestik ...

Pembiakan puyuh buatan sendiri Telur puyuh adalah salah satu daripada beberapa produk makanan yang sifat perubatannya diajar.

Arahan untuk memasang sangkar untuk ...

Membuat sangkar dengan tangan kita sendiri Kadangkala keinginan untuk mempunyai arnab pada dacha anda timbul secara spontan. Iaitu, kami berhenti pada apa.

Daun Salad: berkembang di ...

Salad daun yang semakin berkembang Pembekal yang berterusan dari vitamin awal dan mikroelemen bersama dengan lobak adalah salad.

Tomato ceri: penanaman, varieti ...

Tomato ceri Seberapa cepat taman sayur-sayuran dari senegara kita, tomato ceri kerdil yang dicipta di Israel, ditangkap.

Tumbuh hijau untuk dijual - b ...

Tumbuh tumbuh-tumbuhan Pernahkah anda terfikir untuk mencipta perniagaan yang sangat menguntungkan dan kos rendah di negara anda?

Bawang musim sejuk - bila dan bagaimana menanam ...

Bawang musim sejuk Biasanya, ketika musim gugur sudah di tengah-tengah, para petani trak mengeluh dengan pelepasan dalam mengantarkan rehat, ost.

Sebuah bangku taman yang sederhana Jika anda memerlukan bangku di taman, ia ringan dan mudah dalam pelaksanaan, dan juga tidak memerlukan.

Langganan artikel baru

© 2012-2018 Hak cipta terpelihara. Menyalin bahan adalah dilarang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

+ 80 = 82