Peony dari Foamiran

MK "Peony dari Foamiran" - kita belajar untuk membuat peonies mewah dengan tangan kita sendiri, untuk sejambak dan bukan sahaja

Kelas induk ini menerangkan dengan terperinci cara membuat peonies dari fameirana. Perbezaan antara pion ini dengan warna lain yang serupa adalah bahawa ia ditutup. Varian peonies ini kelihatan hebat dalam sejambak, tetapi boleh digunakan untuk karangan bunga, bros, cincin rambut. Dalam artikel kami bertajuk "MK Peony dari Foamiran" terdapat pemilihan foto dan video!

Kelas induk menerangkan cara mudah membuat pion - tanpa penggunaan alat khas, yang tidak tersedia untuk setiap wanita rahang. Dalam proses kelas induk, anda perlu memberi kelopak peony bentuk bulat. Untuk melakukan ini, anda akan memerlukan mentol bulat (tumpukan) seperti dalam foto:

Sekiranya anda tidak mempunyai peranti sedemikian, anda boleh menggunakan sebarang objek bulat, sesuai saiznya - manik besar, bola, dan sebagainya.

Di samping itu, bahan-bahan berikut diperlukan:

 • Foamiran untuk kelopak warna apa sahaja yang anda suka, dan hijau untuk daun
 • Pistol pelekat atau gam penetapan yang kuat
 • Toothpick
 • Manik sehingga diameter 1 cm
 • Besi
 • Kawat
 • Span ekonomi
 • Riben bunga
 • Cat kuning dan merah jambu untuk mewarna kelopak (gouache atau akrilik)

Sekarang anda boleh meneruskan ke M yang menarik, peony dari Foamiran akan siap dalam masa sejam!

Penyediaan kelopak dan daun

Pembuatan mana-mana bunga bermula dengan penciptaan corak. Untuk peony ini, anda memerlukan 5 jenis kelopak dan 1 keping untuk bahagian tengah peony. Foto menunjukkan saiz kelopak dan bentuknya, jika anda mengikuti dimensi ini, bunga siap akan berukuran kurang lebih 9 cm. Kelopak perlu dipindahkan ke kertas dan dipotong, tidak semestinya disalin dengan tepat, anda boleh menarik kelopak dengan mata - kerana bunga tidak mempunyai bentuk yang jelas.

Kemudian kelopak harus dipotong dari fameiran. Garis besar setiap kelopak cukup untuk melingkari fomir dengan tusuk gigi. Anda boleh mengambil daun warna yang berbeza - contohnya, putih dan merah jambu, atau satu warna.

1
 • №1 - 10
 • №2 - 15
 • №3 - 10
 • №4 - 5
 • № 5 - 5
 • №6 - 1

Selepas semua kelopak dipotong, mereka boleh tenggelam dengan cat merah jambu, untuk ini, sedikit cat digunakan untuk sekeping span dan sudah dengan span, setiap kelopak pada setiap sisi dicelupkan dengan ringan. Pada dasarnya, tahap ini tetap mengikut budi bicara anda - bukan bunga yang kencang juga akan cantik dengan caranya sendiri.

Sekarang, mungkin, tahap yang paling menarik untuk bekerja dengan Foamiran adalah memberikan kelopak bentuk yang bersifat bunga hidup. Formula foumu boleh diberikan dengan pemanasan pada besi atau di atas api lilin, atau dengan panas tangan. Untuk model pion ini, kelopak No. 1, No. 2 dan No. 3 dibentuk oleh tangan, dan yang lebih besar No. 4 dan No 5 akan lebih mudah dibentuk menggunakan besi.

Cara memberi kelopak secara manual: kelopak bentuk akordion, memutar ke dalam bendera dan beberapa kali gulungan antara telapak tangan. Kemudian kelopak itu diluruskan dengan kemas.

lebih besar padang itu mula-mula dipanaskan pada permukaan besi (besi perlu haba untuk "mod sherst9raquo;), apabila kelopak mula bungkus oleh haba, ia mesti dikeluarkan dari permukaan, memakai span dan tolak bulat Bulka pertengahan, atau objek lain bentuk bulat (contohnya, manik tetap ke jepit rambut):

Membuat peony tengah dengan stamens

Untuk pertengahan kita akan membuat bahan kerja seterusnya - kita akan mengikat dawai ke dalam manik, memutar hujung dawai supaya manik itu tetap. Di bahagian nombor 6, buat lubang di tengah, dan benang hujung wayar ke dalamnya. Kemudian bungkus manik jadi fonamiranom dan ketat mengikat hujung dengan benang - bahagian tengah bunga dengan stamens. Hujung setiap stamen akan dicelupkan dengan cat kuning dan biarkan butiran kering. Selepas ini, sediakan senjata gam dan kami akan mula memasang bunga itu.

Untuk mengumpul bunga, ke tengah dalam bulatan, gam semua kelopak. Jika kelopak warna yang berbeza - menggantikannya. Pertama gam kelopak nipis nombor 1, gam digunakan pada asas setiap kelopak. Semua kelopak tidak diletakkan pada barisan yang sama, hanya di bawah permulaan baris pertama melekat kedua, dan sebagainya, mempunyai kelopak setiap siri berikutnya diperlukan antara kelopak baris sebelumnya. Di sebalik kelopak nombor 1 akan melambung kelopak nombor 2 dan selanjutnya di sepanjang menaik, akhirnya pangkal manik tengah akan ditutup sepenuhnya. Siri terakhir ini akan terdiri daripada kelopak terbesar nombor 5.

Peony megah kami sudah siap. Sekiranya dikehendaki, anda boleh menambahnya dengan risalah hijau, atau biarkan ia seperti itu - ia bagus dan sebagainya! Cara menggunakannya bergantung kepada imaginasi anda. Anda boleh membuat beberapa peonies dan mengumpulnya dalam sejambak atau karangan bunga yang romantis, menghiasi mereka dengan gunting rambut, membuat bros.

Jika anda suka untuk peonies daripada tawaran foamirana untuk melihat pilihan video yang menerangkan proses membuat varian berbeza peonies dan bunga yang luar biasa - Peony- (atau Bahasa Inggeris) meningkat.

Peonies dari foyamiran - 2 kelas induk dengan foto

Mewujudkan bunga dari foamiran adalah satu proses menarik yang menarik bukan sahaja kanak-kanak, tetapi juga orang dewasa. Telah diketahui bahawa phaamiran digunakan dalam banyak teknik jahitan, tetapi aplikasi utamanya adalah dalam pembuatan bunga. Menghias dengan bunga, anda boleh menukar imej anda: dari seorang wanita yang lembut hingga kecantikan maut. Sebagai contoh, bunga merah atau bunga raya akan menghasilkan imej Carmen dan memberikan semangat, dan bunga mawar putih atau lily akan menunjukkan bagaimana anda lembut dan manis. Dalam kelas induk ini kita akan membuat tender dan pada masa yang sama satu bunga khas. Ia boleh sama ada kosong atau penuh. Warna bunga ini berasal dari putih tulen hingga merah muda, dari monophonic hingga tri-colored. Bunga ini disampaikan oleh orang Cina sebagai tanda penghormatan dan pengiktirafan dalam cinta. Ia dipanggil peony. Hari ini kita akan melihat cara membuat 2 jenis pion dari fomiran.

Sediakan templat untuk membuat peony dari foyamiran

suede plastik atau foamiran, sesuai untuk pengeluaran pelbagai perhiasan pukal untuk rumah, dan aksesori seperti klip rambut, kerongsang, balutan rambut, dan juga butang. Dari bahan ini juga diperoleh bunga tiruan yang indah - kekwa, mawar, hidrangeas dan peonies. Terima kasih kepada warna palet yang kaya, anda dengan tepat dapat melaksanakan semua idea tuan.

Untuk menjimatkan masa untuk membuat pola, corak harus dibuat dari kadbod. Setiap bunga adalah individu, secara semula jadi tidak ada tumbuhan dengan dua kelopak yang sama, oleh sebab itu disarankan untuk mempersiapkan sekurang-kurangnya 8-10 jenis kelopak. Untuk kemudahan, anda boleh menggunakan stensil untuk membuat sebarang tumbuhan yang dibentangkan di Internet - mereka hanya perlu memuat turun dan mencetak.

Cadangan tuan untuk menghasilkan template untuk peony dari fameirana

Untuk mendapatkan pion volumetrik yang besar, perlu menyediakan sekurang-kurangnya 60 kelopak terlebih dahulu, yang mana 30 adalah dalaman dan 30 adalah luaran. Untuk daun luar dan dalam, kelopak lebar dan nipis dibuat. Wide akan diikat dekat dengan batang, dan nipis berada di inti pion. Ini adalah satu-satunya cara untuk mencapai bunga yang paling realistik dari faymiran.

Pengeluaran kelopak python terdiri daripada peringkat berikut:

 1. Lukis lakaran pada sekeping kadbod.
 2. Dengan berhati-hati, garis besarnya memotong corak petal untuk bunga masa depan.
 3. Stensil digabungkan dengan daun fomiran dan memotong kelopak dan daun.

Gadis kecil, seperti semua wanita, mahu menjadi cantik dan bergaya, seperti pakaian, gaya rambut dan perhiasan. Dalam kelas induk ini, kami akan membuat getah untuk rambut dengan pion. Bentuk pion sederhana cukup mudah dan membuat bunga itu menjadi keadaan masing-masing.

Bahan dan alat:

Peony, yang akan kami lakukan, terdiri daripada tengah dan dua jenis kelopak yang subur. Untuk kelopak, anda perlu memotong 9 segi empat tepat berukuran 5.5x4 cm (di mana 4 adalah ketinggian), 10 segi kuasa berukuran 5x5 cm.

Letakkan corak kelopak pada foirian, tarik tongkat. Perhatikan, kelopak berbeza. Satu asas kelopak dipangkas (dipotong segi empat tepat 5,5h4 cm), yang lain - diasah (potong dari 5x5 cm persegi).

Untuk kemudahan, anda boleh membuat pola petal dari kadbod dan kemudian, menerapkannya ke latar belakang, dipotong. Jika anda pasti bahawa anda boleh melakukan tanpa templat, potong pada mata dengan bentuk yang sama dari kelopak sekaligus.

Secara semula jadi tidak ada kelopak yang sama! Oleh itu, apa yang akan menjadi kelopak (templat atau penulis) - anda membuat keputusan.

Potong dari band foyamiran putih 3x15 cm dalam jumlah 1-2 buah. Jika anda mahu titik tengah peony keindahan sederhana, maka gunakan satu jalur di tempat kerja. Jika anda mahukan tengah yang sangat subur, maka gunakan dua jalur.

Kami memotong pinggir jalur.

Lukiskan pada kadbod daun peony, dipotong. Kemudian kita menerjemahkan ke foiraman dan memotong daun dari itu.

Bagaimana untuk menarik corak daun peony pada kadbod?

Lukis bulatan, bahagikan kepada enam baris mengikut baris. Garis-garis ini akan menjadi pusat setiap helaian. Pertama, tarik daun sempit, kemudian pendek lebar. Panjang daun boleh disesuaikan - menjadikannya lebih panjang atau lebih pendek, memandangkan jumlah pengecutan yang diberikan phaamiran anda. Mungkin ia akan berlaku bahawa daun potong sesuai untuk saiz pion selesai, selepas rawatan haba akan sangat berkurang panjang dan menjadi kecil.

Dalam kelas induk ini kita akan menunjukkan bagaimana, hanya mempunyai foiamir putih di tangan, membuat bunga dan daun. Tetapi jika anda tidak mahu mencat daun secara manual, potongnya daripada zaitun atau foma hijau.

Kami merapikan span dengan pastel merah dan menenangkan semua butiran. Pada kelopak besar kita hanya menekankan oleh potongan.

Kami mengecat persiapan daun putih dalam warna hijau dan kuning dengan span getah buih biasa.

Strip dengan pinggir, atau sebaliknya pinggang itu sendiri, akan dibentuk dengan menggunakan jari, satu kaedah pengisaran.

Hidupkan seterika. Kita mula membentuk padang kecil - panas, lipatan belos hujung, jari triturated (pandangan sisi kiri), kemudian memanaskan bahagian bawah tab dan menolak Bulka (pandangan sisi kanan).

Kami mengambil kelopak besar, memanaskannya dan memerah dengan mentol (pandangan dari sebelah kiri). Panaskan bahagian atas petal petal (tip), tambahkan akordion dan memutarnya dalam lingkaran (pandangan kanan).

Tekstur butiran lima daun akan diberikan dengan bantuan acuan. Kami memanaskan lembaran satu besi, memohon kepada acuan, tekan dengan ketat. Kami mengulangi perkara yang sama dengan daun lain.

Kami membuat kelebihan tepi seperti ini: memanaskan sepotong kecil lembaran, meregangnya dengan jari.

Hanya sedikit, beri daun berwarna merah. Ia cukup untuk membuat hanya beberapa sebatan.

Kami mula merakit pion. Lubricate strip bawah pinggir dengan gam dan roll.

Kami menampal kelopak kecil.

Kami membahagi kelopak besar menjadi dua bulatan, iaitu, dalam setiap baris terdapat 5 buah.

Kami perekat baris pertama.

Bulatan kedua kelopak terpaku di antara lobus bulatan pertama.

Bunga peony dikumpulkan.

Untuk kecerahan dedaunan, anda boleh membuat tepi yang lebih tepat dengan pastel hijau.

Potong jalur nipis foyamiran 0.7 x 3 cm, mewarna dalam warna daun. Kami membuat dua celah di dedaunan supaya jalur nipis melaluinya.

Kami melekatkan jalur nipis ke jalur anjal.

Kami meletakkan hujung dalam slot.

Kami melekatkan hujung ke dedaunan.

Lubricate tengah gam dan lem dua butiran - dedaunan dengan pion. Jika perlu, gam setiap daun.

Kami menggosok tepi kelopak besar dengan pastel merah.

Peony tengah boleh menjadi sedikit bulu.

Peony penuh dari foyamiran pada klip rambut

Bahan dan alat:

Dengan corak yang dicadangkan, kami membuat pola petal dari kadbod. Saiz kelopak boleh dikurangkan atau meningkat.

Kami memotong dataran dari foyamir dengan saiz yang begitu tinggi sehingga kelopak itu boleh muat secara bebas. Bunga peony akan terdiri daripada satu set kelopak saiz yang berbeza (dilihat dari corak) dan jumlahnya berbeza-beza bergantung pada saiznya. Kelopak A memerlukan 16 buah, B - 6 buah, B - 6 buah, G - 22 buah, tetapi 6 daripada mereka perlu dilakukan sedikit demi sedikit. Oleh itu, dalam jumlah yang sama, potong kotak itu.

Sebelum memotong kelopak, perlu mengeluarkan tipikal foamiran. Kami meletakkan potongan kertas di antara kepingan kertas putih.

Kami licin dari kedua-dua belah pihak.

Setelah menyeterika, foamiran menjadi nipis dan lebih lembut. Kami menggunakan templat petal untuk sekeping foma, lukiskan tusuk gigi atau tongkat di sekelilingnya. Kami memotong. Anda boleh memotong kelopak mata dengan mata, tetapi perkara utama adalah menjaga ketinggian kelopak ini.

Seperti yang disebutkan di atas, kelopak G akan memerlukan 22 keping, tetapi 6 daripadanya perlu jatuh. Secara umum, bilangan kelopak boleh berbeza. Ia bergantung kepada berapa banyak yang anda ingin membuat peony yang subur.

Regangkan jari-jari tengah-tengah kelopak untuk membentuk sudu (cembung). Stretch fom harus berhati-hati, kerana ada risiko memecahkannya. Sekiranya, anda boleh memotong satu kelopak tambahan.

Kami meletakkan akhir kelopak dengan akordion. Keluarkan dan gosok dengan jari anda.

Kami melakukan ini dengan semua kelopak.

Ambil kelopak A dan bekerjasama dengan pangkalannya. Kedua-dua belah dilipat ke tengah. Agar tidak memohon gam, kami akan menggunakan harta sutera kain sutera sutera - apabila dipanaskan ia melekat bersama. Lipat pangkal kelopak, panaskan bahagian ini pada seterika. Apabila kita melihat bahawa fom telah menghangatkan dengan baik, kita menekannya dengan jari-jari kita. Semuanya! Foamiran dilekat bersama tanpa menggunakan gam.

Bangunan peony. Kami mengambil tiga kelopak A dan lem mereka bersama-sama di pangkalan.

Sekarang di sekitar tengah-tengah kita merapikan kelopak yang tersisa.

Lem ini boleh menggunakan momen kedua atau Kosmofen (untuk kemudahan ia boleh ditebang ke dalam beberapa kapasiti dan tusuk gigi).

Kami melekat 6 kelopak B.

Kelopak B dilekatkan di antara kelopak barisan bawah.

Kami mengambil 6 kelopak, G. yang sudah pun selebihnya, kami juga lem dalam susunan yang terhuyung-huyung.

Dalam baris seterusnya, kami melekat 6 kelopak lain.

Terdapat 10 keping kelopak yang tersisa. Bagikan 8 lobus dalam bulatan dan tambahkan 2 jika perlu.

Peony boleh dibiarkan putih atau membuat tengah tengah terang. Kami melukis cat akrilik merah kelopak A di sepanjang potongan, dan tiga, dari mana yang berasal dari tengah, hampir sepanjang keseluruhannya.

Kami memotong daun peony dari fonamiran zaitun.

Lukiskan garis longitudinal di setiap sisi yang meniru garis-garis.

Panaskan dan cetak pada acuan.

Kami melekatkan dua helai di sisi yang bertentangan dengan pion.

Shamrock dilekatkan pada pengapit supaya tengah dipusatkan.

Lubricate the clamp (tidak mencapai tempat kawalan menutup dan membuka sekitar 2 cm), terpaku pada pion.

Dengan kontur dengan hiasan perak, menyentuh dengan ringan, kita melewati semua kelopak dan daun.

Kami mengelilingi tepi daun dengan kontur dengan bunga berwarna-warni.

Menjelang Tahun Baru dan bunga dengan berkilau akan relevan dengan gaya rambut yang indah.

Peony dari Foamiran

- pastel seni hijau, coklat dan karang kering;

- buih getah buih dan air;

- mentol lampu atau objek bulat lain;

- acuan untuk daun seperti yang diperlukan;

- pita bunga hijau;

Langkah seterusnya adalah mengubah segitiga menjadi kelopak. Anda boleh menyusun beberapa keping bersama dan memotong beberapa sekaligus. Potong pinggir lebar dari bentuk sewenang-wenangnya, dan potong tepi kelopak terbesar dengan gunting yang digambarkan dalam bentuk hati.

Dengan span busa basah, tint tepi kelopak dalam karang yang lembut atau naungan lain. Kami memproses kosong di kedua-dua belah pihak.

Jika anda membuat peony bukan dari zephyr fonamiran, maka kami akan memproses kelopak dengan bantuan besi. Dalam kes pertama, ia tidak akan diperlukan. Guna bahan kerja ke permukaan panas dan kirakan kelopak dengan jari. Setiap lurus dan sedikit meregangkan bahagian tengah untuk memberikan kelantangan.

Kelopak terbesar dari peony dari foyamiran akan dibuat menggunakan objek cembung bulat, sebagai contoh, mentol lampu. Kemudian bahan kerja berubah menjadi banyak dan kita akan mendapat kesan yang diinginkan dari kelopak ekstrim pion itu. Kami membetulkan mentol lampu, kami memotong petak foyamir dengan dimensi kira-kira 15x15 cm. Sapukan persegi ke seterika selama beberapa saat dan tarik pada cahaya pertama dari kedua-dua sisi, dan kemudian dengan cepat dari kedua-dua belah pihak.

Lipat setengah persegi dengan permukaan cembung dan potong bentuk separuh kelopak. Kelebihan atas dibuat ikal.

Satu warna kecil kelopak setiap kelopak dan twist itu sahaja, menjadikan hampir keseluruhan kelopak utuh.

Sejak kelopak siap untuk pemasangan, kami akan membuat tengah-tengah peony. Potong jalur kuning dengan lebar 2 cm dan potong ke dalam pinggir tipis. Sapukan pada besi dan tolong pinggirnya dengan sangat kemas, sama seperti kelopak kelopak.

Potong 4 titis panjang foma kuning 1.5 cm, terpakai pada permukaan yang dipanaskan besi selama beberapa saat dan cuma berikan sejuk. Toner kosong dalam jerebu coklat terang.

Hujung kawat floristik dilipat ke dalam tetesan kecil dan kami membetulkan kekunci kuning secara simetri bertentangan antara satu sama lain.

Kemudian kami perekat pinggir kelopak kuning.

Sekarang kita mengumpul semua kelopak dalam bulatan dari yang terkecil.

Lihat sahaja bagaimana anda boleh menghias periuk kopi dengan fumiral.

Pada fonamirane hijau kita membuat sepal kecil dan kosong untuk dedaunan, yang akan sedikit lebih lama.

Menggunakan acuan dan rawatan haba, kami memberikan tekstur kepada daun, sedikit mewarna dengan warna gelap warna hijau. Kami membuat sayatan dengan gunting di sepanjang tepi. Sekiranya tiada acuan, lukis urat dengan bantuan awl atau jarum.

String sepal dengan lima hujung dan lampirkan pada putik, dan daun yang tersisa terpaku simetri antara lapisan pertama. Kami membungkus batang dengan pita bunga.

Secara pilihan, kami memotong daun peony, memberi tekstur dan teduh, pasangkan wayar dari bahagian belakang.

Kami terus mengetuk batang, membetulkan daun di tempat yang betul.

Akhirnya, kami mendapat peony yang indah dan sangat indah dari fameirana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

84 − 82 =